Dodaj do ulubionych

Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!!

26.07.09, 00:31
USA wstrząśnięte: 8-latka zgwałcona, rodzice się jej wyparli
Z całego kraju napływają oferty pomocy dla 8-letniej Liberyjki, której wyparła
się jej rodzina w amerykańskiej Arizonie po tym, jak została zgwałcona przez
czterech chłopców - donosi BBC.
wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80269,6859102,USA_wstrzasniete__8_latka_zgwalcona__rodzice_sie_jej.html
Obserwuj wątek
    • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 26.07.09, 00:32
      Miało być z powrotem :))
    • monachus Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 26.07.09, 01:24
      Wygnać to mało !
    • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 26.07.09, 07:09
      Możemy być zszokowani postawą rodziców, możemy ich potępiać.
      Ale musimy przyjąć do wiadomości, że ich mentalność/obyczajowość jest
      diametralnie różna od naszej. Czy nam się to podoba, czy nie musimy to
      uszanować. W tym samym artykule napisano:
      'Przeciwko rodzicom - zaznaczyła policja - nie jest planowane postawienie
      żadnych zarzutów.
      Nie porzucili dziecka. Nie popełnili przestępstwa. Po prostu nie wspierali
      dziecka, co zmusiło do wejścia CPS (agencja ds. opieki nad dziećmi) -
      oświadczyła policja w Phoenix, co przytacza AFP.'
      W ich kulturze dziewczynka zgwałcona=dziewczynka zhańbiona, naznaczona piętnem.
      Jak trędowata.
      Jedna rzecz tylko jest bezdyskusyjna, dziewczynce trzeba pomóc.
      • tytanya Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 26.07.09, 07:12
        Ich'obyczjowość' to teraz Stany Zjednoczone Ameryki Północnej,
        access.
        • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 26.07.09, 07:22
          tytanya napisała:

> Ich'obyczjowość' to teraz Stany Zjednoczone Ameryki Północnej,
          > access.

Nie. USA to kraj, w którym teraz żyją. Może mają amerykańskie obywatelstwo. Ale
          mentalność, obyczajowość, kulturę kultywują rodzimą.
          Proces asymilacji wymaga czasu i wymaga zgody na przejęcie obcych wzorców. A z
          tym jest różnie.
          • tytanya Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 26.07.09, 07:25

Nie zrozumiałeś i piszesz banały.
            • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 26.07.09, 07:25
              Czego nie zrozumiałem?
              • pocoo Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 26.07.09, 07:49
                Gdyby mieszkali w swoim ojczystym kraju to dziewczynka musiałaby zginąć.Za karę?
                Dziecko ma szczęście(w nieszczęściu) , że mieszka w USA.
                • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 26.07.09, 07:53
                  pocoo napisała:

> Dziecko ma szczęście(w nieszczęściu) , że mieszka w USA.

Masz rację. Mam też nadzieję, że zostanie otoczona troskliwą opieką.
                  • pocoo Re: Wygnać z USA !! do buszu z powrotem!! 26.07.09, 08:08
                    Gość portalu: access napisał(a):
                    >
                    > Masz rację. Mam też nadzieję, że zostanie otoczona troskliwą opieką.

Jestem ogromnie zdziwiona , że zgadzasz się ze mną.Mam z Tobą inne doświadczenia
                    więc zaskoczenie moje jest tym większe(chodzi o epitety jakimi mnie zwykle
                    częstujesz).
                    Nie wiem tylko , czy taka mała dziewczynka jest w stanie pojąć to wszystko co
                    się z nią i dookoła niej dzieje? Szczerze mi tego dziecka żal.
                    • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu z powrotem!! IP: *.chello.pl 26.07.09, 08:27
                      Raz się zgadzamy, raz nie. Normalnie, jak to w życiu bywa.
                      Wracając do tematu wątku,
                      dziewczynce potrzebny jest teraz spokój, wyciszenie i morze miłości.
                      Niezbędna jest też fachowa pomoc psychologiczna.
          • Gość: optimus Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.internetdsl.tpnet.pl 26.07.09, 09:39

> tytanya napisała:
            >
            > > Ich'obyczjowość' to teraz Stany Zjednoczone Ameryki Północnej,
            > > access.
            >
            > Nie. USA to kraj, w którym teraz żyją. Może mają amerykańskie obywatelstwo. Ale
            > mentalność, obyczajowość, kulturę kultywują rodzimą.
            > Proces asymilacji wymaga czasu i wymaga zgody na przejęcie obcych wzorców.

To amerykanie jeszcze nie przejęli obcych wzorców? Spoko, przyjmą. Islamizacja
            idzie na przód.

A z
            > tym jest różnie.
          • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 27.07.09, 07:57
            > Nie. USA to kraj, w którym teraz żyją. Może mają amerykańskie obywatelstwo. Ale
            > mentalność, obyczajowość, kulturę kultywują rodzimą.
            > Proces asymilacji wymaga czasu i wymaga zgody na przejęcie obcych wzorców. A z
            > tym jest różnie.

Guzik prawda !!! po prostu na stopniu lokalnym siedzą idioci tak samo
            nawiedzeni religijnie jak rodzina tych oszołomów !!!nie próżno USA szczyci się
            największa liczba oszołomstwa religijnego w tzw cywilizownym świecie !!
            • Gość: access Nie baw się w oszołoma IP: *.chello.pl 27.07.09, 08:13
              kolter-one napisał:

> Gość portalu: access napisał(a):
              > > Nie. USA to kraj, w którym teraz żyją. Może mają amerykańskie obywatelstw
              > o. Ale
              > > mentalność, obyczajowość, kulturę kultywują rodzimą.
              > > Proces asymilacji wymaga czasu i wymaga zgody na przejęcie obcych wzorców
              > . A z
              > > tym jest różnie.
              >
              > Guzik prawda !!!

Co jest nieprawdą?
              a. USA to kraj, w którym teraz żyją.
              b. Może mają amerykańskie obywatelstwo.
              c. Ale mentalność, obyczajowość, kulturę kultywują rodzimą. Czy może
              d. Proces asymilacji wymaga czasu i wymaga zgody na przejęcie obcych wzorców. A
              z tym jest różnie.
              Odpowiedz konkretnie. Nie baw się w oszołoma.
              • kolter-one Re: Nie baw się w oszołoma 27.07.09, 08:17
                Nie mogę bo nie bywam w Kościołach ::))

> Co jest nieprawdą?
                > a. USA to kraj, w którym teraz żyją.
                > b. Może mają amerykańskie obywatelstwo.
                > c. Ale mentalność, obyczajowość, kulturę kultywują rodzimą. Czy może
                > d. Proces asymilacji wymaga czasu i wymaga zgody na przejęcie obcych wzorców. A
                > z tym jest różnie.
                > Odpowiedz konkretnie. Nie baw się w oszołoma.

Ty zaś nie skracaj radykalnie moich wypowiedzi i odpowiadaj na to co widzisz nie
                to co sobie urajasz!!
                • Gość: access Re: Nie baw się w oszołoma IP: *.chello.pl 27.07.09, 08:25
                  Ponawiam pytanie. Który punkt mojej wypowiedzi był twoim zdaniem nieprawdą?
                  Jeśli żaden, to nie zaczynaj wypowiedzi od: guzik prawda.
                  Jasne? To co ty napisałeś ma się nijak do mojej wypowiedzi, więc po grzyba ją
                  cytujesz, niby polemizując z nią?
                  • kolter-one Re: Nie baw się w oszołoma 27.07.09, 08:27

> Ponawiam pytanie. Który punkt mojej wypowiedzi był twoim zdaniem nieprawdą?
                    > Jeśli żaden, to nie zaczynaj wypowiedzi od: guzik prawda.
                    > Jasne? To co ty napisałeś ma się nijak do mojej wypowiedzi, więc po grzyba ją
                    > cytujesz, niby polemizując z nią?

Kupę bzdur napisałeś a ja podsumowałem to tym ze w USA na stopniu lokalnym
                    siedzą oszołomi religijni których nie brak w tym kraju !!
                    • Gość: access Re: Nie baw się w oszołoma IP: *.chello.pl 27.07.09, 08:34
                      kolter-one napisał:

> > Ponawiam pytanie. Który punkt mojej wypowiedzi był twoim zdaniem
                      > > nieprawdą?

> Kupę bzdur napisałeś ...

Kupę bzdur? A konkretnie? A konkretnie to kolterku piana ci zalewa oczka, jak
                      widzisz mój nick i koniecznie chcesz mi przyłożyć. Tylko nie masz argumentów,
                      więc uciekasz się do prymitywnych chwytów w rodzaju: guzik prawda, kupa
                      bzdur.... Śmieszny jesteś, po prostu.

• kolter-one Re: Nie baw się w oszołoma 27.07.09, 08:37

> Kupę bzdur? A konkretnie? A konkretnie to kolterku piana ci zalewa oczka, jak
                        > widzisz mój nick i koniecznie chcesz mi przyłożyć.

Tobie ?? a kim ty jesteś ??

Tylko nie masz argumentów,
                        > więc uciekasz się do prymitywnych chwytów w rodzaju: guzik prawda, kupa
                        > bzdur.... Śmieszny jesteś, po prostu.

No tak zaczyna się personalny atak beznikowca ::)))
                        • Gość: access Re: Nie baw się w oszołoma IP: *.chello.pl 27.07.09, 08:40
                          No kolterku, wykaż te moje bzdury. Konkretnie.
                          • kolter-one Re: Nie baw się w oszołoma 27.07.09, 08:47

> No kolterku, wykaż te moje bzdury. Konkretnie.

Bzdurą jest choćby twierdzenie że oni żyją teraz w USA !! z tekstu nic takiego
                            nie wynika , może przyjechali do USA do rodziny na urlop ??
                            • Gość: access Re: Nie baw się w oszołoma IP: *.chello.pl 27.07.09, 08:55
                              kolter-one napisał:

> > No kolterku, wykaż te moje bzdury. Konkretnie.
                              >
                              > Bzdurą jest choćby twierdzenie że oni żyją teraz w USA !! z tekstu nic takiego
                              > nie wynika , może przyjechali do USA do rodziny na urlop ??

Z tekstu nie wynika również, że przyjechali na urlop.
                              Ale gdyby tak było, to czy wtedy obowiązywała by ich 'obyczajowość' Stanów
                              Zjednoczonych Ameryki północnej, o czym pisała tytanya, a której tak ochoczo
                              przyznałeś rację?
                              • kolter-one Re: Nie baw się w oszołoma 27.07.09, 08:59

> Z tekstu nie wynika również, że przyjechali na urlop.

Ano z tekstu wynika ze są po prostu w USA.

> Ale gdyby tak było, to czy wtedy obowiązywała by ich 'obyczajowość' Stanów
                                > Zjednoczonych Ameryki północnej, o czym pisała tytanya, a której tak ochoczo
                                > przyznałeś rację?

Gość nie musi przestrzegać obyczajów danego kraju ?
                                • Gość: access Re: Nie baw się w oszołoma IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:07
                                  kolter-one napisał:

> > Z tekstu nie wynika również, że przyjechali na urlop.
                                  >
                                  > Ano z tekstu wynika ze są po prostu w USA.

Czyli miałem rację. Czyli nie pisałem bzdur. Czyli na przyszłość używaj
                                  odpowiednich słów, zanim zaczniesz kogoś atakować.
                                  • kolter-one Re: Nie baw się w oszołoma 27.07.09, 09:10

> Czyli miałem rację. Czyli nie pisałem bzdur. Czyli na przyszłość używaj
                                    > odpowiednich słów, zanim zaczniesz kogoś atakować.

Napisałeś bzdurę z góry przyjmując ze oni tam są na stałe !!
                                    Choć nie ma na to żadnych dowodów !!!!
                                    • Gość: access Zabawa na 102 IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:20
                                      Coraz bardziej podoba mi się rozmowa z tobą!

access: USA to kraj, w którym teraz żyją.

kolter_one: Napisałeś bzdurę z góry przyjmując ze oni tam są na stałe !! Choć
                                      nie ma na to żadnych dowodów !!!!

I jak kolter reaguje na tę 'bzdurę'? Ano tak:
                                      Guzik prawda !!! po prostu na stopniu lokalnym siedzą idioci tak samo
                                      nawiedzeni religijnie jak rodzina tych oszołomów !!!nie próżno USA szczyci się
                                      największa liczba oszołomstwa religijnego w tzw cywilizownym świecie !!
                                      Ale zabawa! Na 102!
                                      • kolter-one Re: Zabawa na 102 27.07.09, 09:24

> Coraz bardziej podoba mi się rozmowa z tobą!
                                        >
                                        > access: USA to kraj, w którym teraz żyją.
                                        >
                                        > kolter_one: Napisałeś bzdurę z góry przyjmując ze oni tam są na stałe !! Choć
                                        > nie ma na to żadnych dowodów !!!!
                                        >
                                        > I jak kolter reaguje na tę 'bzdurę'? Ano tak:
                                        > ***
                                        > Guzik prawda !!! po prostu na stopniu lokalnym siedzą idioci tak samo
                                        > nawiedzeni religijnie jak rodzina tych oszołomów !!!nie próżno USA szczyci się
                                        > największa liczba oszołomstwa religijnego w tzw cywilizownym świecie !!
                                        > ***

Pokaż mi sprzeczność w tym co napisałem ?
                                        • Gość: access Re: Zabawa na 102 IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:27
                                          Ślepiec i tak nie zobaczy.
                                          • kolter-one Re: Zabawa na 102 27.07.09, 09:31

> Ślepiec i tak nie zobaczy.

Bo nie ma tam sprzeczności !!
                                            • Gość: access Re: Zabawa na 102 IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:34
                                              Jak nie ma jak jest i to jak wół.
                                              • kolter-one Re: Zabawa na 102 27.07.09, 09:40

> Jak nie ma jak jest i to jak wół.

Nie czas na nieszpory ?
                                                • Gość: access Re: Zabawa na 102 IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:45
                                                  kolter-one napisał:

> > Jak nie ma jak jest i to jak wół.
                                                  >
                                                  > Nie czas na nieszpory ?

I to jest argument zaprzeczający twojej głupocie?
                                                  • kolter-one Re: Zabawa na 102 27.07.09, 09:46

> I to jest argument zaprzeczający twojej głupocie?

Więc nadal nie wiem czy czas na nieszpory :((
                                                  • Gość: access Re: Zabawa na 102 IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:49
                                                    Nadal jesteś ślepcem.
                                                  • kolter-one Re: Zabawa na 102 27.07.09, 09:50

> Nadal jesteś ślepcem.

Sio .
                                                  • Gość: access Re: Zabawa na 102 IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:55
                                                    Jak mnie ładnie poprosisz, to powiem ci, jak się twojej ślepoty pozbyć.
                                                  • kolter-one Re: Zabawa na 102 27.07.09, 09:59

> Jak mnie ładnie poprosisz, to powiem ci, jak się twojej ślepoty pozbyć.

Za rady pokroju zmów 100 zdrowasiek ,dziękuję.
                                                  • Gość: access Re: Zabawa na 102 IP: *.chello.pl 27.07.09, 10:06
                                                    kolter-one napisał:

> > Jak mnie ładnie poprosisz, to powiem ci, jak się twojej ślepoty pozbyć.
                                                    >
                                                    > Za rady pokroju zmów 100 zdrowasiek ,dziękuję.

No coś ty, takiej rady to ty byś udzielił. Ja zaordynowałbym ci odmienną
                                                    kurację, tylko musisz grzecznie poprosić.
                                                  • kolter-one Re: Zabawa na 102 27.07.09, 11:08

>tylko musisz grzecznie poprosić.

No strugnij mi loda ,plissssssssss
                                                  • Gość: access Re: Zabawa na 102 IP: *.chello.pl 27.07.09, 11:12
                                                    kolter-one napisał:

> >tylko musisz grzecznie poprosić.
                                                    >
                                                    > No strugnij mi loda ,plissssssssss

Miałeś mnie poprosić o lekarstwo na twoją ślepotę, a nie na twoją głupotę.
                                                    Niestety stary, głupi jesteś i głupi umrzesz. Nie ma dla ciebie ratunku.
                                                  • kolter-one Re: Zabawa na 102 27.07.09, 11:27

> Miałeś mnie poprosić o lekarstwo na twoją ślepotę, a nie na twoją głupotę.
                                                    > Niestety stary, głupi jesteś i głupi umrzesz. Nie ma dla ciebie ratunku.

Miałem rację ze będzie kiepsko z takim amatorem ::(((
                                                  • Gość: access Re: Zabawa na 102 IP: *.chello.pl 27.07.09, 11:42
                                                    Stary. Twojej głupoty nie wyleczył by nawet profesor medycyny. To beznadziejny
                                                    przypadek.
                                                  • kolter-one Re: Zabawa na 102 27.07.09, 11:56

> Stary. Twojej głupoty nie wyleczył by nawet profesor medycyny. To beznadziejny
                                                    > przypadek.

Może egzorcyzmy pomogą :(((
                                    • Gość: lol Re: Nie baw się w oszołoma IP: *.netis.net.pl 27.07.09, 09:27
                                      > Napisałeś bzdurę z góry przyjmując ze oni tam są na stałe !!
                                      > Choć nie ma na to żadnych dowodów !!!!

Bo amerykanska opieka spoleczna zajmuje sie biednymi wczasowiczami :)))))
                                      • kolter-one Re: Nie baw się w oszołoma 27.07.09, 09:30
                                        Gość portalu: lol napisał(a):

> > Napisałeś bzdurę z góry przyjmując ze oni tam są na stałe !!
                                        > > Choć nie ma na to żadnych dowodów !!!!
                                        >
                                        > Bo amerykanska opieka spoleczna zajmuje sie biednymi wczasowiczami :)))))

Nie ,ale zajmuje się dziećmi które zostały np porzucone w w szpitalach !!
                                        • Gość: lol Re: Nie baw się w oszołoma IP: *.netis.net.pl 27.07.09, 09:41
                                          A gdzie w artykule napisano o szpitalu? Napisano za to: "4 chłopców, także
                                          imigrantów
                                          z Liberii" co jasno sugeruje, ze tamta rodzina mieszka w USA na
                                          stale. Co z kolei nijak sie ma do tego co sie upierasz (ze nic nie wskazuje na
                                          to, ze tamta rodzina mieszka w USA na stale).
                                          • kolter-one Re: Nie baw się w oszołoma 27.07.09, 09:43

> A gdzie w artykule napisano o szpitalu?

Ja cos takiego napisałem ?

Napisano za to: "4 chłopców, także
                                            > imigrantów
                                            z Liberii" co jasno sugeruje, ze tamta rodzina mieszka w USA na
                                            > stale. Co z kolei nijak sie ma do tego co sie upierasz (ze nic nie wskazuje na
                                            > to, ze tamta rodzina mieszka w USA na stale).

Artykuł jest mocno lakoniczny i jedyne co wiadomo ze zgwałcono dziecko !!
                                            • Gość: lol Re: Nie baw się w oszołoma IP: *.netis.net.pl 27.07.09, 09:50
                                              > Ja cos takiego napisałem ?

Napisales, ze amerykanska opieka spoleczna zajmuje sie wczasowiczami, ktorzy
                                              znalezli sie w szpitalu. Mowiles o zgwalconej Liberyjce z artykulu czy o czyms
                                              innym, czyli nie na temat?

> Artykuł jest mocno lakoniczny i jedyne co wiadomo ze zgwałcono dziecko !!

Wiadomo takze (z tego lakonicznego artykulu), ze padla ofiara zbiorowego gwaltu,
                                              ktorego prawdopodobni sprawcy takze sa imigrantami z Liberii. Czyli acess
                                              mial podstawy ku temu by zalozyc, ze rodzina mieszka w USA na stale.
                                              • kolter-one Re: Nie baw się w oszołoma 27.07.09, 09:57

> Napisales, ze amerykanska opieka spoleczna zajmuje sie wczasowiczami, ktorzy
                                                > znalezli sie w szpitalu.

Nie , napisałem że,,Nie ,ale zajmuje się dziećmi które zostały np porzucone w w
                                                szpitalach !! "

https://forum.gazeta.pl/forum/w,29,98278289,98310078,Re_Nie_baw_sie_w_oszoloma.html?wv.x=2

Mowiles o zgwalconej Liberyjce z artykulu czy o czyms
                                                > innym, czyli nie na temat?

To było tak ogólnie , bo nawet w Polsce nie wypuszczono by ze szpitala dziecka
                                                na ulice po prostu !!

Czyli aces
                                                > s
                                                > mial podstawy ku temu by zalozyc, ze rodzina mieszka w USA na stale.

Jednak ono w przeciwieństwie do ciebie nie przeczytał tego kawałka , co nie
                                                przeszkodziło mu imputować mi jego nieznajomość ::))
                                                • Gość: lol Re: Nie baw się w oszołoma IP: *.netis.net.pl 27.07.09, 10:03
                                                  No i na jakiej podstawie napisales o porzuconych dzieciach w szpitalach skoro z
                                                  artykulu nic takiego nie wynika. Nie wynika rowniez, ze nie sa oni stalymi
                                                  mieszkancami Arizony.
                                                  W dwoch przypadkach zwyczajnie sie myliles.
                                                  • kolter-one Re: Nie baw się w oszołoma 27.07.09, 11:07

> No i na jakiej podstawie napisales o porzuconych dzieciach w szpitalach skoro z
                                                    > artykulu nic takiego nie wynika.

Nie ,ty napisałeś ze,,Bo amerykanska opieka spoleczna zajmuje sie biednymi
                                                    wczasowiczami :))))) ""Ja zaś skomentowałem to tak ;Nie ,ale zajmuje się dziećmi
                                                    które zostały np porzucone w w szpitalach !!

Zwróć uwagę na ten magiczny ,,np"

Nie wynika rowniez, ze nie sa oni stalymi
                                                    > mieszkancami Arizony.
                                                    > W dwoch przypadkach zwyczajnie sie myliles.

Raz może ale nie dwa !!
                                                  • Gość: lol Re: Nie baw się w oszołoma IP: *.netis.net.pl 27.07.09, 11:13
                                                    > Nie ,ty napisałeś ze,,Bo amerykanska opieka spoleczna zajmuje sie biednymi
                                                    > wczasowiczami :))))) ""Ja zaś skomentowałem to tak ;Nie ,ale zajmuje się dziećm
                                                    > i
                                                    > które zostały np porzucone w w szpitalach !!
                                                    >
                                                    > Zwróć uwagę na ten magiczny ,,np"

Pisalem o wczasowiczach po twoim stwierdzeniu, ze nie wiadomo czy tamta rodzina
                                                    mieszka na stale w USA (podales przyklad jakichs odwiedzin - na jakiej
                                                    podstawie?). I to "np" uprawnia do napisania bzdury pod tytulem "a moze np oni
                                                    tamtedy przejezdzali?"

> Raz może ale nie dwa !!

Z cala pewnoscia dwa razy.

PS.
                                                    I jak bylo na nieszporach? :P
                                                  • kolter-one Re: Nie baw się w oszołoma 27.07.09, 11:29

> Pisalem o wczasowiczach po twoim stwierdzeniu, ze nie wiadomo czy tamta rodzina
                                                    > mieszka na stale w USA (podales przyklad jakichs odwiedzin - na jakiej
                                                    > podstawie?). I to "np" uprawnia do napisania bzdury pod tytulem "a moze np oni
                                                    > tamtedy przejezdzali?"

Ja zaś odpisałem ze opieka zajmuje sie porzuconymi w szpitalach dziećmi !!wiec
                                                    na jedno wychodzi .

> Z cala pewnoscia dwa razy.

Niet , niet , niet

> PS.
                                                    > I jak bylo na nieszporach? :P

Niezła jazda klecha uchlany jak prosiaczek ,kiwał sie przy ołtarzu.
                                                  • Gość: lol Re: Nie baw się w oszołoma IP: *.netis.net.pl 27.07.09, 11:41
                                                    > Ja zaś odpisałem ze opieka zajmuje sie porzuconymi w szpitalach dziećmi !!wiec
                                                    > na jedno wychodzi .

I czy to dotyczylo tej Liberyjki czy tez tak sobie pisales ogolnie?

> Niet , niet , niet

Chocbys zaprzeczyl milion razy to i tak wychodzi na to, ze sie dwukrotnie pomyliles.

> Niezła jazda klecha uchlany jak prosiaczek ,kiwał sie przy ołtarzu.

Jabolki chlaliscie? :P
                                                  • kolter-one Re: Nie baw się w oszołoma 27.07.09, 11:55
                                                    > I czy to dotyczylo tej Liberyjki czy tez tak sobie pisales ogolnie?
                                                    >

Jako ze ww tekście nie było słowa o szpitalu , ogólnie.
                                                    forum.gazeta.pl/forum/w,29,98278289,98311183,Re_Nie_baw_sie_w_oszoloma.html?wv.x=2
                                                    > Chocbys zaprzeczyl milion razy to i tak wychodzi na to, ze sie dwukrotnie pomyl
                                                    > iles.

Lolek to twoja opinia !!

> Jabolki chlaliscie? :P

On tak ,ja koniaki :))
        • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 27.07.09, 07:54
          tytanya napisała:

> Ich'obyczjowość' to teraz Stany Zjednoczone Ameryki Północnej,
          > access.

Dokładnie !! kilka lat temu w Niemcach sędzina ,stwierdziła że bicie on to
          tradycja w rodzinie tureckiej , długo nie popracowała stawiając prawo plemienne
          powyżej federalnego !!
          • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 27.07.09, 08:22
            kolter-one napisał:

> tytanya napisała:
            >
            > > Ich'obyczjowość' to teraz Stany Zjednoczone Ameryki Północnej,
            > > access.
            >
            > Dokładnie !! kilka lat temu w Niemcach sędzina ,stwierdziła że bicie on to
            > tradycja w rodzinie tureckiej , długo nie popracowała stawiając prawo plemienne
            > powyżej federalnego !!

Człowieku, gdybyś przeczytał do końca artykuł, to byś się doczytał, że rodzice
            tej dziewczynki nie naruszyli prawa obowiązującego w USA/w tym stanie.
            Niezależnie od oceny moralnej ich czynu, prawa nie złamali. Potrafisz to zrozumieć?
            • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 27.07.09, 08:26

> Człowieku, gdybyś przeczytał do końca artykuł, to byś się doczytał, że rodzice
              > tej dziewczynki nie naruszyli prawa obowiązującego w USA/w tym stanie.
              > Niezależnie od oceny moralnej ich czynu, prawa nie złamali. Potrafisz to zrozum
              > ieć?

Naćpałeś się ? gdzie ja napisałem że ta poje,ana rodzina złamała prawo ?
              • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 27.07.09, 08:38
                kolter-one napisał:

> Naćpałeś się ? gdzie ja napisałem że ta poje,ana rodzina złamała prawo ?

Czyli twoim zdaniem złamała prawo, czy nie?
                Tak czy nie?
                • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 27.07.09, 08:42

> kolter-one napisał:
                  >
                  > > Naćpałeś się ? gdzie ja napisałem że ta poje,ana rodzina złamała prawo ?
                  >
                  > Czyli twoim zdaniem złamała prawo, czy nie?
                  > Tak czy nie?

A co napisałem ?
                  • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 27.07.09, 08:47
                    Ponawiam pytanie, czy twoim zdaniem rodzice tej dziewczynki złamali prawo czy nie.
                    Tak czy nie.
                    • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 27.07.09, 08:48

> Ponawiam pytanie, czy twoim zdaniem rodzice tej dziewczynki złamali prawo czy n
                      > ie.
                      > Tak czy nie.

Ja ponownie pytam czy z mojego tekstu coś takiego wynika !!!!
                      • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 27.07.09, 08:57
                        Czyli nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie. Wiedziałem.
                        • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 27.07.09, 09:00

> Czyli nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie. Wiedziałem.

Ty nie umiesz zrozumieć prostego tekstu ,wiedziałem ::)))
                          • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:10
                            kolter-one napisał:

> > Czyli nie umiesz odpowiedzieć na proste pytanie. Wiedziałem.
                            >
                            > Ty nie umiesz zrozumieć prostego tekstu ,wiedziałem ::)))

Znowu 'rzut kotletem' zamiast odpowiedzi. Brzydko się bawisz kolterku. Mama da
                            ci klapsa. Pa dziecinko!
                            • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 27.07.09, 09:25

> Znowu 'rzut kotletem' zamiast odpowiedzi. Brzydko się bawisz kolterku. Mama da
                              > ci klapsa. Pa dziecinko!

Ponownie pytam czy z mojego tekstu wynika ze oni złamali prawo ?
                              • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:33
                                Twoje teksty nie zawierały informacji, czy złamali prawo czy też nie złamali
                                prawa. Bredziłeś o oszołomstwie na stopniach Arizony i sędzinie w 'Niemcach".
                                Dlatego zadałem ci to konkretne pytanie.
                                I nie wiem czemu tak się przed nim bronisz. To mnie zdumiewa i zastanawia.
                                • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 27.07.09, 09:39

> Twoje teksty nie zawierały informacji, czy złamali prawo czy też nie złamali
                                  > prawa.

Skoro n i na ten temat nie pisałem to chyba wystarczy !!!

Bredziłeś o oszołomstwie na stopniach Arizony i sędzinie w 'Niemcach".
                                  > Dlatego zadałem ci to konkretne pytanie.

Bredzisz ty i tobie podobni !!

> I nie wiem czemu tak się przed nim bronisz. To mnie zdumiewa i zastanawia.

Nie masz innych problemów w życiu niż ten ? udzieliłem odpowiedzi i basta !! a
                                  ty mi nie będziesz jak uczniakowi stawiał ultimatów czy tak czy nie !!
                                  • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:49
                                    Nie rzucaj się kolterku. Powiedz tylko czy złamali to prawo, czy nie?
                                    Nadal nie wiesz?
                                    • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 27.07.09, 09:49

> Nie rzucaj się kolterku. Powiedz tylko czy złamali to prawo, czy nie?
                                      > Nadal nie wiesz?

Sio na nieszpory.
                                      • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 27.07.09, 11:17
                                        kolter-one napisał:

> > Nie rzucaj się kolterku. Powiedz tylko czy złamali to prawo, czy nie?
                                        > > Nadal nie wiesz?
                                        >
                                        > Sio na nieszpory.

I znów te nieszpory ci w głowie! Opamiętaj się chłopie. Nie tylko nieszporami
                                        powinieneś żyć.
                                        • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 27.07.09, 11:30

> I znów te nieszpory ci w głowie! Opamiętaj się chłopie. Nie tylko nieszporami
                                          > powinieneś żyć.

Aameeettttttttttt
                      • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:03
                        kolter-one napisał:

> > Ponawiam pytanie, czy twoim zdaniem rodzice tej dziewczynki
                        > > złamali prawo czy nie.
                        > > Tak czy nie.
                        >
                        > Ja ponownie pytam czy z mojego tekstu coś takiego wynika !!!!

To prawda, z twoich tekstów nic nie wynika. Bo są po prostu bez sensu. Nie
                        umiesz nawet udzielić odpowiedzi na moje pytanie. A przecież odpowiedź na nie
                        była zapisana w artykule, do którego podałeś link. Wystarczy tylko go
                        przeczytać...Ale po co? Lepiej bredzić o oszołomstwie na stopniach Arizony:)))))))))
                        • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 27.07.09, 09:08

>
                          > To prawda, z twoich tekstów nic nie wynika.
                          Bo są po prostu bez sensu.

Nie pieprz oszołomie !!! nie pisałem nic o tym ze złamali prawo a ty z uporem
                          idioty maniaka chcesz żebym ci to napisał !!

Nie
                          > umiesz nawet udzielić odpowiedzi na moje pytanie.

Umiem ,ale juz raz ją udzieliłem ale uszło to twojej ynteligencji !!!

A przecież odpowiedź na nie
                          > była zapisana w artykule, do którego podałeś link. Wystarczy tylko go
                          > przeczytać...Ale po co? Lepiej bredzić o oszołomstwie na stopniach Arizony:))))
                          > )))))

Czytałem ten artykuł przed tobą i wiem ze ten kawałem o niezłamaniu prawa jest
                          na samym końcu artykułu ,oszołomku
                          • Gość: access Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:25
                            kolter-one napisał:

> > To prawda, z twoich tekstów nic nie wynika.
                            > Bo są po prostu bez sensu.
                            >
                            > Nie pieprz oszołomie !!! nie pisałem nic o tym ze złamali prawo a ty z uporem
                            > idioty maniaka chcesz żebym ci to napisał !!

Nerwy puszczają kolterku?
                            Mogłeś napisać: nie, i byłoby po sprawie.

> > Nie umiesz nawet udzielić odpowiedzi na moje pytanie.
                            >
                            > Umiem ,ale juz raz ją udzieliłem ale uszło to twojej ynteligencji !!!

Nie, nie udzieliłeś. Kłamiesz kolterku, nieładnie.

> Czytałem ten artykuł przed tobą i wiem ze ten kawałem o niezłamaniu prawa jest
                            > na samym końcu artykułu ,oszołomku

he he, bo ci o tym powiedziałem. Gdybys przeczytał, to nie uchylałbyś sie od
                            odpowiedzi przez godzinę, he he he.
                            • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 27.07.09, 09:31

> Nerwy puszczają kolterku?
                              > Mogłeś napisać: nie, i byłoby po sprawie.

Co ja mogę a nie nie ty decydujesz !!

> Nie, nie udzieliłeś. Kłamiesz kolterku, nieładnie.

Pieprzenie matołka , udzieliłem w formie pytania ,a że nigdzie nie napisałem ze
                              złamali prawo odpowiedz musi być jedna !! ynteligencja zawodzi ?

> he he, bo ci o tym powiedziałem. Gdybys przeczytał, to nie uchylałbyś sie od
                              > odpowiedzi przez godzinę, he he he.

Znów pieprzenie matołka udzieliłem ci jasnej odpowiedzi dawno temu !!

forum.gazeta.pl/forum/w,29,98278289,98307936,Re_Wygnac_z_USA_do_buszu_spowrotem_.html?wv.x=2
                              • Gość: access I kto tu jest matołkiem? IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:43
                                kolter-one napisał:

> > > Nerwy puszczają kolterku?
                                > > Mogłeś napisać: nie, i byłoby po sprawie.
                                >
                                > Co ja mogę a nie nie ty decydujesz !!

Jasne, tym bardziej, że nie znasz odpowiedzi.
                                >
                                > > Nie, nie udzieliłeś. Kłamiesz kolterku, nieładnie.
                                >
                                > Pieprzenie matołka , udzieliłem w formie pytania ,a że nigdzie nie napisałem ze
                                > złamali prawo odpowiedz musi być jedna !! ynteligencja zawodzi ?

To, że nigdzie nie napisałeś może świadczyć też o tym, że nie wiesz, czy złamali
                                to prawo, czy nie. Może też świadczyć o tym, że nie złamali, ale ty się z tym
                                zdaniem nie zgadzasz. Możliwości jest wiele. I chocbys nie wiem, jak starał
                                się rozmydlić sprawę, prawda jest taka, że ci ludzie nie złamali prawa, choć ich
                                postawa jest wysoce nieetyczna. O tym pisałem w swoich pierwszych postach, a ty
                                jak zwykle, zamiast przeczytać je spokojnie, dostałeś piany i się mydlisz bez
                                sensu.
                                I kto tu jest matołkiem? Ty kolterku, tylko ty.
                                • kolter-one Re: I kto tu jest matołkiem? 27.07.09, 09:46

> Jasne, tym bardziej, że nie znasz odpowiedzi.

Wali ci na dekiel ?

> To, że nigdzie nie napisałeś może świadczyć też o tym, że nie wiesz, czy złamal
                                  > i

Artykuł był krótki i nie uszło mojej uwadze to ze prawa nie złamali !!

> postawa jest wysoce nieetyczna. O tym pisałem w swoich pierwszych postach, a ty
                                  > jak zwykle, zamiast przeczytać je spokojnie, dostałeś piany i się mydlisz bez
                                  > sensu.[/b] I kto tu jest matołkiem? Ty kolterku, tylko ty.

Kiedy i gdzie doastałem piany matołku ?
                                  • Gość: access Re: I kto tu jest matołkiem? IP: *.chello.pl 27.07.09, 09:54
                                    kolter-one napisał:

> > I kto tu jest matołkiem? Ty kolterku, tylko ty.
                                    >
                                    > Kiedy i gdzie doastałem piany matołku ?

Dziś, tj 27.07.2009 r o godzinie 07:57. Piana zalała ci oczy i całą twarz,
                                    wypełniła ci mózg, trzewia,...
                                    Dlatego nic nie widzisz i bredzisz głupoty.
                                    Zrób sobie lewatywę, najlepiej z rycyny...:))))
                                    • kolter-one Re: I kto tu jest matołkiem? 27.07.09, 09:58

> Dziś, tj 27.07.2009 r o godzinie 07:57. Piana zalała ci oczy i całą twarz,
                                      > wypełniła ci mózg, trzewia,...
                                      > Dlatego nic nie widzisz i bredzisz głupoty.
                                      > Zrób sobie lewatywę, najlepiej z rycyny...:))))

A to co z tej lewatywy zemnie wyleci nalać ci w dziubek ?
                                      • Gość: access Re: I kto tu jest matołkiem? IP: *.chello.pl 27.07.09, 10:00
                                        kolter-one napisał:

> > Dziś, tj 27.07.2009 r o godzinie 07:57. Piana zalała ci oczy i całą twarz
                                        > ,
                                        > > wypełniła ci mózg, trzewia,...
                                        > > Dlatego nic nie widzisz i bredzisz głupoty.
                                        > > Zrób sobie lewatywę, najlepiej z rycyny...:))))
                                        >
                                        > A to co z tej lewatywy zemnie wyleci nalać ci w dziubek ?

Nie. Będziesz miał na podwieczorek.
                                        • kolter-one Re: I kto tu jest matołkiem? 27.07.09, 11:03

> Nie. Będziesz miał na podwieczorek.

Na który jesteś zaproszony :))
                                          • Gość: access Re: I kto tu jest matołkiem? IP: *.chello.pl 27.07.09, 11:08
                                            kolter-one napisał:

> > Nie. Będziesz miał na podwieczorek.
                                            >
                                            > Na który jesteś zaproszony :))

Zaproś swoich kumpli. Ja się z byle kim nie zadaję. Więc nawet gdybyś mi
                                            oferował dobry koniak, to też bym odmówił.
                                            • kolter-one Re: I kto tu jest matołkiem? 27.07.09, 11:26

> Zaproś swoich kumpli. Ja się z byle kim nie zadaję.

No chyba nie mysałeś ze jak zapraszam na gó...aną kolacje to będą to moi znajomi
                                              ::))).

Więc nawet gdybyś mi
                                              > oferował dobry koniak, to też bym odmówił.

Jabcok może być ?
                                              • Gość: access Re: I kto tu jest matołkiem? IP: *.chello.pl 27.07.09, 11:40
                                                Zjedz sobie sam w takim razie ten podwieczorek, skoro nie chcesz zaprosić swoich
                                                kumpli.
                                                • kolter-one Re: I kto tu jest matołkiem? 27.07.09, 11:51

> Zjedz sobie sam w takim razie ten podwieczorek, skoro nie chcesz zaprosić swoic
                                                  > h
                                                  > kumpli.

Zamrożę ,uśpię twoją czujność i zaproszę ciebie ponownie :))
    • Gość: św.obrazek Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 08:22
      "4 chłopców, także imigrantów z Liberii w wieku od 9 do 14 lat,
      oskarżono o gwałt."

łoojeej...a ich tatus z mamusią sie nie wyparli?? czy raczej wogole
      nie wiedza co sie dzieje zajęci produkowaniem kolejnego "potomstwa"?

• Gość: św.obrazek Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 08:27
      "Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!!"

wiesz taka arizona i jej mieszkancy...za wiele do buszu jej nie
      brakuje to po pierwsze :) poza tym...tak! wygnac! ale może tych
      napalonych chłopców?;) tam jak zgwałcą szympansa to rodzina takiej
      małpy przynajmniej wykona wyrok na miejscu zamiast cyrki
      wyprawiać na skale krajową, i światową właściwie.
      • kolter-one Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! 27.07.09, 07:58
        Gość portalu: św.obrazek napisał(a):

> "Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!!"
        >
        > wiesz taka arizona i jej mieszkancy...za wiele do buszu jej nie
        > brakuje to po pierwsze :)

Ten busz za to jest w Afryce gdzie miejsce tych oszołomów !!
    • Gość: Kingston Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.opera-mini.net 26.07.09, 10:03
      Liberia, to jedno z najbardziej nieludzkich miejsc na globie. Ziemia warlordow, dziesiecio letnich zolnierzy i niekonczacych sie wojen. Stany Zjednoczone splodzily to miejsce i nadaly mu imie. Kiedy po zniesieniu niewolnictwa zastanawiali sie co zrobic z rzeszami wyzwolencow, ktos wpadl na pomysl, aby wsadzic ich na statki i wyslac spowrotem do afryki. Wysadzono ich na zachodnich brzegach kontynentu i kazano zorganizowac sobie jakis los. I tak tysiace ludzi, ktorzy nie znali w swym zyciu niczego poza niewola i pokora wobec wlasciciela, znalezlo sie w nieznanym sobie, ubogim we wszystko poza roznoszacym malarie robactwem terenie, wsrod niekoniecznie przychylnej im rdzennej ludnosci, zazdrosnej o nikle bogactwa swej ziemi. Konflikt byl kwestia czasu. Zwlaszcza, ze zrodzeni w niewoli niewolnicy, to nie jest material na tworcow i zalozycieli panstwa. Szybko polozyli podstawy pod jedyny system, jaki byl im znany - system, gdzie czesc spoleczenstwa zyje z pracy reszty. Tyle, ze tym razem to oni mieli byc beneficjentami. Jako, ze nie bylo zadnych oczywistych kryteriow podzialu na klase panow i podludzi postanowili je stworzyc. W tropikalnym zarze afryki ubrali futra i charakterystyczne biale peruki, znane z sadow. Tak powstala klasa uprzywilejowana. Pozniej nastapily lata wyzysku, niesprawiedliwosci, segregacji i narastajacych resentymentow. Az doszlo do wybuchu konfliktu, ktory od dziesiecioleci trwa do dzisiaj. Gwalty na dziewczynkach i niesympatyczne z naszego punktu widzenia reakcje rodzicow ofiar, to zapewniam jest male piwo. Ameryka jest zas ostatnia na liscie tych, ktorzy powinni unosic sie oburzeniem.
      • Gość: św.obrazek Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 26.07.09, 10:56
        "Ameryka jest zas ostatnia na liscie tych, ktorzy powinni unosic sie
        oburzeniem"

tak ale oni to mają głęboko w doopie - oburzenie jest udawane, taka
        ciocia dobra-rada udająca szloch, kogo naprawde obchodzi los tych
        dzikich emigrantow? zabijających sie i gwałcących między sobą
        ? naprawde nikogo poza co najwyżej nimi samymi,

ale można troche shitu zamieszac w mediach a to zawsze coś -
        patrzcie jacy jestesmy fajni, otaczamy opieką zgwałconego
        dzieciaczka wooww!
    • Gość: lol Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.netis.net.pl 26.07.09, 14:51
      Wystarczy pozbawić praw rodzicielskich. Wygnanie byłoby przejawem nietolerancji
      dla buszmeńskiej kultury.
      • Gość: Kingston Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.opera-mini.net 26.07.09, 15:15
        A co Buszmemi maja z ta historia wspolnego?!
        • Gość: lol Re: Wygnać z USA !! do buszu spowrotem!! IP: *.netis.net.pl 27.07.09, 08:07
          Jesli maja wrocic do buszu to chyba sa buszmenami?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka