Dodaj do ulubionych

Juz wiem co bede robil na emeryturze

30.07.09, 19:49
Dzis sie zdecydowalem jak cos ujrzalem.

Owoz dojezdzam ja sobie szybka kolejka do mojego miasta, wychodze z peronu na
plac przed dworcem, z zamiarem odebrania roweru z parkingu dla rowerow, co
zaraz obok. Przechodze przez taki placyk, ktory sluzy glownie do tego zeby
samochody dostawcze parkowaly co na dworzec rozne rzeczy do sklepow przywoza.
Patrze, a tam taki duzy fajny czerwony ciezarowek z dzwigiem. A facet z
joystickiem w rece podnosi wlasnie na pake porzadnie zlapany za kola samochodzik.
Ale nie byle jakie byle co, tylko beemwice cabrio w kolorze truskawek ze
smietana. Facet wyraznie sie bawi precyzyjnym ustawianiem tego smierdzacego
kawiorem cacka, a dookola grupa widzow urzadza mu standing ovation.
"Abschleppdienst" sie firma nazywa.
Kurcze, ja tez tak chce!! Bede sobie zlym, pelnym pretensji dziadyga, ale
zamiast udzielac sie na dzialce bede rozne zabawki bizboyzow odwozil i jeszcze
slusznosc i poparcie spoleczne bedzie za mna. To lepsze jak dzwonienie do
Radyja!! I jeszcze mi beda za to placic.!!

Przypomina mi sie pewna postac z Dickensa :-))
Obserwuj wątek
    • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 19:52
      ;)) hehe, jesteś niedobrym człowiekiem, Mr Ebeneezer Scrooge!
      Kup lepiej indyka dla całej ulicy! :D
      • szwagier_z_niemodlina Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 19:54
        Anenenene.
        Mi sie przypomina Mr Samiwell Weller, senior. Ktoren postanowil po rozczarowaniu
        wynajac rogatke. "Reszte zycia poswiece rogatce". Myto znaczy bedzie pobieral.
        • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 19:58
          Buuuu... a to pudło no ;/

A polskie auta też będziesz abschleppywał? ;D
          • szwagier_z_niemodlina Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 20:00
            Ale tylko z obowiazku.
            Chyba ze cabrio :-)) Albo beemwica z ciemnymi szybami.
            • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 20:02
              Łaskawco, pater patriae! ;DD

Albo jak wisi w nim różowa koszula...
              • szwagier_z_niemodlina Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 20:07
                Z ryngrafem :-)
                • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 20:11
                  Ciepnę się, będzie haja... ;)
            • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 20:12
              Ja bym wszystkie terenówki łapał. I na wieś wywoził :D
              • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 20:13
                Ja. A gorola na ketę! :D
                • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 20:21
                  Cukierku - końcówk pierwszej zęści krupnioków z Sosnowca się mi znów przypomina :D

Gorola na keta :D
                  • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 22:35
                    Wiem, wiem, Synek, że mi tego życzysz ;P
                    Be careful what you wish for, it might come true ;D
                    • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:11
                      Ja Ci życzę jak najlepiej i życzliwie zwracam uwagę :)
                      • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:13
                        Przyjadę już cała w ketach, oszczędze wam roboty ;P
                        • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:18
                          Nam?????
                          Toć będziesz Białą Damą, tylko skąd my Ci jakiś adekwatny zamek znajdziemy? :D
                          • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:21
                            No dobra, to było królewskie pluralis ;P

W Pszczynie coś brzmi w trzcinie :D
                            • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:23
                              To raczej zespół pałacowy. W Cieszynie są fajne ruiny :)
                              • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:26
                                Taaa? Insynuujesz, że najlepiej prezentuję się na tle... RUINY? ;D
                                • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:27
                                  A jak się ma prezentować Biała Dama? W domku jednorodzinnym???
                                  • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:29
                                    Dobre! :D

A kto Ci powiedział, że jestem biała???

Plus: pamiętam z ostatniej wizyty, że poczta w Chorzowie wygląda jak zamek
                                    gotycki. O tam chcę :)))
                                    • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:32
                                      Chyba: neogotycki :D
                                      Zastanów się, czy chcesz występować razem z tapirowanymi upiorami z poczty?
                                      • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:36
                                        Jasne, że NEO ;P

A co się może stać, padnę w oparach lakieru????

PS Co jest, tłumacz mi w tamtym wątku o czym tam klachałeś ;D i jak się śmiałeś
                                        z tego :D
                                        • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:41
                                          Możesz nabrać takiego samego apetytu na życie i podejścia do świata.
                                          Śmierć za życia, czyli zombie?

W jakim wątku?
                                          • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:43
                                            Nie ma strachu, ten typ nie jest zakaźny :)
                                            Zombie to byłam rano ale mi przeszło ;D

W tym, gdzie twierdzisz, że ja wiem jak to jest być mężczyzną!!!
                                            • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:45
                                              To zdecydowanie inny typ zombiego.

Nosisz spodnie? To o co cho? :D
                                              • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:48
                                                Mówisz to pewnie wiesz :) ten typ jest wszędzie... i zawsze tak samo wygląda i
                                                prezentuje 'szeroko pojęte nieistnienie'. Cały świat jest im przeszkodą.

> Nosisz spodnie? To o co cho? :D

Łup! :D
                                                • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:50
                                                  I myślę, że dłuższy kontakt może być zaraźliwy.

O widzisz i nawet łupiesz, jak kowboj w salonie :D
                                                  • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 23:53
                                                    To tylko kupię znaczek i potem się z kim innym będę dłużej kontaktować :))

Jakbyś zgadł: właśnie jestem po 2 odcinkach serii Deadwood, to o Dzikim
                                                    Zachodzie jest. Serio.
                                                  • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 31.07.09, 00:00
                                                    Cukuś, ale Ty się chcesz przypiąć łańcuchami do tej poczty :DDD

No widzisz, nawet rozrywki masz takie miękkskie :D
                                                  • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 31.07.09, 00:04
                                                    Ee, już nie chcę... zmieniłam zdanie. No, to co jeszcze można robić w Chorzowie?
                                                    :DDD

Taa? Bah, to byś musiał posłuchać ich dialogów: co drugie słowo cocksucker! ;DD
                                                  • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 31.07.09, 00:06
                                                    twardycukierek napisała:

Narzekać na Kopela :D
                                                    >
                                                    > Taa? Bah, to byś musiał posłuchać ich dialogów: co drugie słowo cocksucker! ;DD

Nie powiem, jak mi się kojary, ale hmmmm mniej męsko... Widzisz ten serial, o
                                                    którym jeszcze parę minut nie miałem pojęcia, że istnieje kojarzy mi się z
                                                    antyczną Grecją :D:D:D:D
                                                  • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 31.07.09, 00:14
                                                    > Narzekać na Kopela :D

Znaczy co? :) ja chcę coś robić fajnego a nie narzekać.

I prawidłowo Ci się kojarzy! ;D serial jest ok, tamten klip nie oddaje jego
                                                    ogromnie głęęęębokiego przekazu ;D
                                                  • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 31.07.09, 00:16
                                                    To możesz podziwiać Pana Gerarda Cieślika. Choć on sam twierdzi, że żaden z
                                                    niego pan.

No widzisz? Wiesz, jak to jest być facetem :DDD
                                                  • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 31.07.09, 00:20
                                                    Nieźle :) i to już wszystko? Serio? A Skansen? ;DDD

Kocik, słabisz mnie ;& Nie wiem!!! :D
                                                  • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 31.07.09, 00:24
                                                    No ale w Skansenie, dama? To lepiej w galerii handlowej. Choc tam i tak straszy :D
                                                    Jest jeszcze planetarium. To jest chyba najbardziej warte zergnięcia :)

Jak nie wiesz, jak wiesz. Pomijając subtelności biologiczne nakreślone przez
                                                    Millego :)
                                                  • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 31.07.09, 00:27
                                                    Ty jednak jesteś słodki :D tak, w centrum SILESIA straszy, przekonałam się o tym
                                                    ostatnio ;P plus trzeba tam z kompasem walić.
                                                    Planetarium... tak, to już lepiej. I gwiazdy prawdziwe tam są?

Co mi tu wmawiasz? Rozumieć faceta to nie jest to samo, co wiedzieć jak jest nim
                                                    być!
                                                  • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 31.07.09, 00:33
                                                    Silesia to okropne miejsce, ale w Katowicach. W Chorzowie zaorali AKS, żeby tam
                                                    centrum handlowe postawić.
                                                    No są, te seanse są bardzo fajne. Najlepsze zaś momenty są jak słychać takie
                                                    chrrrrr-zpffff, o i ciemno się zrobiło i taka półleżąca pozycja :D

A właśnie! Przeczytaj sobie "Mężczyzna od postaw" Norah Vincent. /Self-Made
                                                    Man. one Woman's Journey into Manhood and Back Again
                                                    /
                                                    Bedziesz miała odpowiedzi na nurtujące Cię pytania :D
                                                  • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 31.07.09, 00:36
                                                    > chrrrrr-zpffff, o i ciemno się zrobiło i taka półleżąca pozycja :D

:DDD

Musimy tam iść! :D

> Bedziesz miała odpowiedzi na nurtujące Cię pytania :D

;PPP
                                                  • twardycukierek Wolfie, oto rozrywki cukierkowe 31.07.09, 00:08
                                                    > No widzisz, nawet rozrywki masz takie miękkskie :D

Taaaaaa?????? :DDDDDDD

cocksucker
                                                  • lupus76 Re: Wolfie, oto rozrywki cukierkowe 31.07.09, 00:11
                                                    Hmmmm brzmi jak dialog Platona z Sokratesem przetłumaczony na angielski przez
                                                    braci Amerykanów...
              • szwagier_z_niemodlina Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 20:14
                Jeszcze mozna polowania z nagonka na quady robic.

Sluchajcie, moi roztomili, odpadam, bo mam na wieczor zycie towarzyskie. Na
                razie :-)
                • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 20:15
                  A na zdrowie! ;D I mnie spad, ale ja wrócę troszkę później ;DD
    • lupus76 Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 20:07
      Jest taki program motoryzacyjny "Motorvision", emituje to bodaj DSF. Tam był
      cały cykl o takim abschlepperze - tylko on jeździł takim dużym żółtym Mercedesem
      sześcioosiowym z dźwigiem o nośności bodaj 5 ton :)
      • twardycukierek Re: Juz wiem co bede robil na emeryturze 30.07.09, 20:12
        Jak mawiał Kramer: sicher ist sicher!

:D
    • milleniusz Aja 30.07.09, 21:01
      Czytałem, że w Asmterdamie anarchizująca młodzież wrzuca pod osłoną nocy auta do
      kanałów. Tak dla zabawy. Niestety, ze względu na problemy logistyczne wrzucają
      tylko te najlżejsze (szczególnie chodliwe są smarty), co niekoniecznie wpływa na
      wymierzenie dziejowej sprawiedliwości. Pewnie też by im się przydał taki dżojstik.

Aaa. Na te z przyciemnianymi szybami to uważaj. Mogą się ostrzeliwać.
      • twardycukierek Re: Aja 30.07.09, 22:37
        W Chamsterdamie? Eee, tam cherlawe towarzystwo, za dużo ciasteczek konsumują ;))
        Smarty to są auta??? :D
        • milleniusz Re: Aja 30.07.09, 23:04
          > Smarty to są auta??? :D

A bo ja tam wiem? Lekkie są w każdym razie. A może to nasi są i jak się nażrą
          tych ciasteczek, to myślą że wodują drób pływający, czy coś. :D
          • twardycukierek Re: Aja 30.07.09, 23:08
            Polski mężczyzna nie je ciastek, no co Ty??? :DDD
            • milleniusz Re: Aja 30.07.09, 23:10
              > Polski mężczyzna nie je ciastek, no co Ty??? :DDD

Tak jest. Polski mężczyzna je bohater!
              • twardycukierek Re: Aja 30.07.09, 23:16
                :D

Hmmm, akurat słowo bohater z niczym mi się nie kojarzy, odstąpię więc
                okazji do błyskotliwej riposty.
                • milleniusz Nobo 30.07.09, 23:18

> Hmmm, akurat słowo bohater z niczym mi się nie kojarzy,

Jeszcze nie było wątku o powstaniu. To dlatego. A teraz sezon. (Na wątki znaczy,
                  nie bohaterów.) :]
                  • twardycukierek Re: Nobo 30.07.09, 23:23
                    Telepatia, Mille. Po wywiadzie z Bartoszewskim w GW miałam wrzucić wątek ale mi
                    się odmieniło bo mi smutno było...
                    Bądzie wątek :)
                    • lupus76 Re: Nobo 30.07.09, 23:24
                      Obiecuję, że będę milczał.
                      • twardycukierek Re: Nobo 30.07.09, 23:27
                        Wolfie :) tak to nie, się nie zgadzam. Jeśli Ty masz milczeć to ja też-
                    • milleniusz Re: Nobo 30.07.09, 23:27
                      > Bądzie wątek :)

Poproszę. Bo jak ja założę, to może być zbyt obrazoburczy. Lubię to nasze
                      uwielbienie do czczenia klęsk i porażek. Im więcej trupów, tym większa świętość.
                      • lupus76 Re: Nobo 30.07.09, 23:34
                        I właśnie dlatego obiecałem Cukierkowi, ze będę cicho siedział. Tylko Ty Mille
                        będziesz głosem tych złych w takim razie.
                        • milleniusz Re: Nobo 30.07.09, 23:40
                          > Tylko Ty Mille będziesz głosem tych złych w takim razie.

No ktoś musi. Ja nie chcę i nie odbieram bohaterom ich chwały. Trzeba o tym
                          pamiętać. Ale też trzeba zadawać pytania o sens tej walki. Nie wolno zamykać ust
                          pytającym mantrą o uświęconej krwią powstańców walce. A za każdym razem tak się
                          dzieje.

Nawet teraz, nasz prezydent wysyła jakąś ustawkę do sejmu mówiąc, że nie
                          wyobraża sobie, by sejm jej nie uchwalił, ze względu na pamięć powstańców.
                          Oczywiście nie omieszkał dodać, że nie zamierza się mieszać w bieżące oceny i
                          spory tego wydarzenia. Oczywiście, że nie zamierza, tylko niech ktoś się ośmieli
                          mieć inne zdanie.
                        • twardycukierek Re: Nobo 30.07.09, 23:45
                          Nie podoba mi się to...
                          • lupus76 Re: Nobo 30.07.09, 23:47
                            Cukierku ja już się tyle razy starłem z piewcami jedynej słusznej teorii, że mi
                            się po prostu już nie chce...
                            • twardycukierek Re: Nobo 30.07.09, 23:50
                              Tak... rozumiem. Może tak lepiej.
          • milleniusz Otuto 30.07.09, 23:09
            Wyczytałem.

Na marginesie nasuwa mi się pytanie, co to jest "konstytucyjna stolica
            Holandii". Czyżby mieli też niekonstytucyjną? A może dziennikarz też po
            ciasteczku był!
            • twardycukierek Re: Otuto 30.07.09, 23:12
              "De Telegraaf"... Mille, gazeta o tej nazwie nie jest godna szacunku :D
              No, niekonstytucyjna jest na Mauritiusie, w hotelu Royal Palm. I ja tego nie
              wymyślam :))
              • milleniusz Re: Otuto 30.07.09, 23:17
                Zmuszasz mnie do wysiłki intelektualnego o tej godzinie. Nieładnie. Jeśli to jest miejska legenda, to przynajmniej dobrze udokumentowana. :D
                • twardycukierek Re: Otuto 30.07.09, 23:38
                  A czy ja mówię, że to nie jest prawda? Tylko gazeta jakaś trefna ;D
            • lupus76 Re: Otuto 30.07.09, 23:13
              W Amsterdamie urzęduje rząd a w Hadze dwór królewski. Albo na odwrót. I dlatego
              Haga też kiedyś miała zdaje sięstatus stolicy. To coś jak Kapsztad i Pretoria w
              RPA.
              • milleniusz Re: Otuto 30.07.09, 23:17
                No dobra, niech wam będzie. To pewnie po tych konopiach im się tak zrobiło. :]
              • mabiwy RPA 31.07.09, 00:17
                Stellenbosch - wrrrrrrrrrrrrrrrrrrrr
                • twardycukierek Re: RPA 31.07.09, 00:21
                  Mabiwy, co takiego? :)
                  • mabiwy Re: RPA 31.07.09, 00:24
                    ;P
                    • twardycukierek Re: RPA 31.07.09, 00:31
                      Oj co? ;P
                      • mabiwy Re: RPA 31.07.09, 00:33
                        już Pytek wie, o co pyta ;P
                        • twardycukierek Re: RPA 31.07.09, 00:35
                          No, że nie chcesz odpowiedzieć... ;P
                          • mabiwy Re: RPA 31.07.09, 00:38
                            jak nie, jak tak.
                            • twardycukierek Re: RPA 31.07.09, 00:40
                              To powiedz, jeśli chcesz.
                • lupus76 Re: RPA 31.07.09, 00:24
                  Czemu tak warczysz na Miasto Dębów?
                  • mabiwy Re: RPA 31.07.09, 00:27
                    bo cholernie daleko i pochłania!!! Wrrrrrrrrrrrrr!!
                    na długo!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
                    • lupus76 Re: RPA 31.07.09, 00:34
                      Kogo pochłonęło?
                      • mabiwy Re: RPA 31.07.09, 00:36
                        kogo nie powinno!!
                        • lupus76 Re: RPA 31.07.09, 00:38
                          a kogo?
    • twardycukierek Patrz Knopfler jak 31.07.09, 08:13
      ... się wątek rozwinął. W prawie każdym możliwym kierunku ;)))

Brak tylko przepisów kulinarnych ;D
      • szwagier_z_niemodlina Re: Patrz Knopfler jak 31.07.09, 09:35
        Parafrazujac, czesc TC, Bilbo Bagginsa: watek zaczyna sie pod twoja klawiatura a
        konczy niewiadomo gdzie. Ale i dobrze :-)
        • twardycukierek Re: Patrz Knopfler jak 31.07.09, 09:38
          A cześć, witaj ;)))) poniosło nas nawet do Chorzowa ;DDD
          • szwagier_z_niemodlina Re: Patrz Knopfler jak 31.07.09, 09:41
            Wiem, wiem. Czytalem. A ja jeszcze przyszly tydzien robie i ruszam w kierunku na
            Polnoc, hip hip hurra!
            • twardycukierek Re: Patrz Knopfler jak 31.07.09, 09:44
              Ech, sprawiedliwość ;/
              Na długo?

A popatrz jak ładnie się wyraża nowy kolega Misia Kamińskiego :DDD
              • szwagier_z_niemodlina Re: Patrz Knopfler jak 31.07.09, 09:46
                Dwa tygodnie z gora. Po dwoch tygodniach juz sie ma syndrom odstawienia od
                cywilizacji :-)
                • twardycukierek Re: Patrz Knopfler jak 31.07.09, 09:51
                  Ojej... ale fajnie. No tak, znam ten syndrom, niestety ofiarą 'nowoczesności'
                  jestem.
                  • szwagier_z_niemodlina Re: Patrz Knopfler jak 31.07.09, 09:55
                    Najfajniejsze jest zaladowac rower na prom i na nastepna wyspe poplynac :-)
                    • twardycukierek Re: Patrz Knopfler jak 31.07.09, 09:56
                      :) oby pogoda mniej apokaliptyczna była niż dotąd...
                      • szwagier_z_niemodlina Re: Patrz Knopfler jak 31.07.09, 10:00
                        Mysle ze lipiec wyczerpal limit durnoty i sierpien bedzie przyjazny i zrownowazony.

PS. Bufetowa nie moze wyjsc ze zdumienia ze ktos wpadl na pomysl odpalenia bomby
                        na Majorce. Ale chyba na Pellworm nie odpala, co?
                        • twardycukierek Re: Patrz Knopfler jak 31.07.09, 10:09
                          Obyś miał rację... to był najgorszy lipiec w moim życiu ;P

Może sfrustrowany turysta? Nieee, to nie jest śmieszne ;/ na Pellworm terrorysta
                          nawet nie trafi, spoko.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka