14.05.13, 10:43
wyborcza.biz/biznes/1,100896,13904992,W_I_kwartale_roslismy_juz_tylko_o_0_4_proc_.html#BoxSlotII3img
Czuję przez skórę że rządowe 'Trybuny Ludu' przygotowują nas na takie tąpnięcie jakiego od lat nie doświadczyliśmy. Ciekawe czasy nadchodzą, wietrzę wiosnę ludów co najmniej w naszym kraju.
Obserwuj wątek
    • zajbel Re: Kryzys ? 14.05.13, 12:43
      Czaruś nie sprawdzi ci sie a to z prostego powodu że takie jak twoje życzenia nie spełniaja sie.
    • stedo Re: Kryzys ? 14.05.13, 13:05
      Czaruś, ty jak zwykle w cuda wierzysz! I poprzednie doświadczenie niczego cię nie nauczyło. Tobie wydaje się, że wystarczy wyjść na ulicę, pokrzyczeć, postrajkować i będzie "raj na ziemi" i wszystkim "przybędzie". Taką iluzję zakładaliście w roku 80tym, a potem po 89. Gdy trzeba było zejść na ziemię i rzeczywistość pokazała krzywą twarz, to znowu chcecie przewrotu jakby ten dał możliwość nalania z pustego. Z pustego to komuna nalewała. A gdy aspiracje społeczne wzrosły, a ta już nawet w "pustym " nie miała, to jak te dzieci zaczęliście tupać i wrzeszczeć że się należy. To i macie to swą "gwiazdkę z nieba". A wojna domowa to już szczególna mordercza jest.
      • czarek_sz Re: Kryzys ? 14.05.13, 13:25
        Zdziwicie się ale mam dar przewidywania. Że bywa że pesymistycznie to bez znaczenia. Nie chcę krakać ale czeka nas wywrotka której konsekwencji niestety ale nie przewidzę. I żeby nie było, mam wysoką emeryturę i jest mi dobrze, też chciałbym by to trwało i trwało. Ale w przeciwieństwie do Was kochani jestem realistą smile nie da się stale żyć na kredyt i nie da się pracować i żyć za trzysta euro gdy inni nie sieją nie orzą a doją, pasą się na tych pierwszych.
        • der-chef Re: Kryzys ? 14.05.13, 13:29
          czarek_sz napisał(a):

> Zdziwicie się ale mam dar przewidywania. Że bywa że pesymistycznie to bez znacz
          > enia. Nie chcę krakać ale czeka nas wywrotka której konsekwencji niestety ale n
          > ie przewidzę. I żeby nie było, mam wysoką emeryturę i jest mi dobrze, też chcia
          > łbym by to trwało i trwało. Ale w przeciwieństwie do Was kochani jestem realist
          > ą smile nie da się stale żyć na kredyt i nie da się pracować i żyć za trzysta eur
          > o gdy inni nie sieją nie orzą a doją, pasą się na tych pierwszych.

Zaczynam się martwić. Lat 61, wysoka emerytura. Albo wojskowy albo milicjant lub inne służby no może jeszcze górnik.
          • loczek62 Re: Kryzys ? 14.05.13, 13:37
            Do tego mieszkanie "zakładowe" w samym centrum Warszawy które niestety z całym budynkiem podły kapitalista kupiłsad
          • dwa-filary Re: Kryzys ? 14.05.13, 13:40
            Czaruś tak często powtarza swoje przywidzenia że uważa je za prawdę i tę prawdę głosi na wszystkie strony swiata. Jasnowidzem juz się określa, kurde ma tupet
            • czarek_sz Re: Kryzys ? 14.05.13, 14:03
              Filarku Ty masz swoje prawdy objawione ja mam swoje. I bardzo dobrze Filarku smile
    • loczek62 Re: Kryzys ? 14.05.13, 13:25
      Odnoszę wrażenie że materializują się postacie z książki Dr. Jekyll & Mr Hyde...
      • lucciola_one Re: Kryzys ? 14.05.13, 13:31
        Czaruś, ty nie wietrz wiosny ludów, tylko uchyl berecika i łeb se przewietrz.
        • czarek_sz Re: Kryzys ? 14.05.13, 13:38
          Przyzwoitą emeryturkę to mam wypracowaną - temi rencami se ją wypracowałem łaziki biurowe za to że czy się stoi czy się leży. I teraz macie grosze za nieróbstwo i kwękacie. Trzeba było pracować jak ja a nie markować robotę w PRL. Co do przewietrzenia to Tobie luciola Tusk wietrzy kieszenie od sześciu lat. Pozwolisz że ja też włożę łapę do Twojej kieszeni ? pozwolisz moherowemu ? no bo jak dajesz do dawaj każdemu smile
          • aga-kosa Re: Kryzys ? 14.05.13, 15:41
            Panowie bliżej się znają? - To na kawkę.
            Smacznego. smile aga

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka