Dodaj do ulubionych

Cud nad Wisłą

15.08.13, 13:32
Nie wiem, jakos do tej pory nigdzie nie wyczytałam ze to Matka Boska wywołała panikę wśród wojsk bolszewickich podczas tamtej bitwy - a wy?

- Począwszy od biskupów, a skończywszy na zwykłych prostych ludziach, na terenie stolicy trwała nieprzerwana modlitwa o ocalenie Polski przed nawałą bolszewicką. I zostaliśmy wysłuchani - podkreśla bp warszawsko-praski, nazywając to dowodem wyraźnej ingerencji Opatrzności Bożej w historię krajów i narodów. - W nocy z 14 na 15 sierpnia miał także miejsce cud objawienia się Najświętszej Maryi Panny nad oddziałami Armii Czerwonej, wywołując popłoch w jej szeregach, co jest udokumentowane świadectwami wielu uczestników wydarzeń sprzed 93 lat - przypomniał abp Hoser.

wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/1,114871,14440351,Hoser_o__Cudzie_nad_Wisla____Objawila_sie_Maryja_i.html#BoxWiadTxt
Obserwuj wątek
    • grzech_o_1 Re: Cud nad Wisłą 15.08.13, 14:43
      Żadna Matka Boska! Jeno księżulo Skorupko Krzyżem bolszewików ze swej reduty postraszył i bolszewiki uciekli PRECZ! Aż onuce i kamasze pogubili!
    • amityr Re: Cud nad Wisłą 15.08.13, 14:50
      Ciekawe że arcybiskup Hoser nie poprosił Matkę Boską o cud w Ruandzie ,tylko spieprzył na rok,aż się katolików wyrżnie.
      • zajbel Re: Cud nad Wisłą 15.08.13, 15:39
        No to ja jestem niedoinformowana bo sadziłam że zwycięstwo było wynikiem wielkiej determinacji wojsk polskich i poswięcenia naszych żołnierzy.
        • ewa9717 Re: Cud nad Wisłą 15.08.13, 16:51
          Weź poprawkę na to, że mówi to niejaki hoser, który na Narodowym urządził szopkę z murzyńskim wskrzeszaczem.
          • alfredka1 Re: Cud nad Wisłą 15.08.13, 18:29

A my śpiewamy pieśni legionowe, oglądnęliśmy w TV paradę.
            Zawsze ściska mnie za gardło " śpij kolego w ciemnym grobie..."
            ciężko jest staremu człowiekowi jeżeli nie ma /jeszcze/ demencji.
            • iryska2604 Re: Cud nad Wisłą 15.08.13, 18:43
              Śpiewać i pamiętać trzeba, bo wielkiej rzeczy Legiony dokonały i to raczej za ziemska przyczyną, dzięki swojej determinacji, odwadze i waleczności. I odpowiednim dowódcom. Amityr, wiesz, jak przeczytałam ten artykuł to też od razu pomyślałam o Ruandzie i zachowaniu sie b.Hosnera tam. Tym sie nie chwali? Cemu tam nie został i nie wznosił modłów?
            • grzech_o_1 Re: Cud nad Wisłą 15.08.13, 19:20
              Bo zawsze walczą i krew przelewają ludzie. Z krwi i kości. I walczą na prawdziwe karabiny. A nie na krzyże słowem bożym.
              • zajbel Re: Cud nad Wisłą 15.08.13, 19:57
                Jak słyszę o modłach w intencji czy też o coś to zawsze przypomina mi się film "Bruce wszechmogący" i powiedzenie Boga że ludzie nie maja pojęcia co jest dla nich najlepsze oraz że on modły wysłuchuje, owszem ale nie sprawia aby sie spełnily. I tak też jest w życiu , modlimy sie prosimy siły wyzsze o pomoc a moc sprawcza tkwi w nas.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka