dorka556 10.10.13, 17:56 Alice Munro. Bardzo lubię opowiadania Niestety jakoś nigdy nie trafiłam na tę pisarkę. Czytał ktoś? Znacie, polecacie? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajbel Re: Nobel z literatury 10.10.13, 18:49 Niestety ja tez nie trafiłam ale teraz bedę szukac. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Nobel z literatury 10.10.13, 19:45 Poszukam u siebie. Ja teraz czytam Barbary Włodarczyk " Nie ma jednej Rosji". Wydana w tym roku,kto oglądał " Szerokie tory" to wie o co chodzi. Warto przeczytać. Odpowiedz Link
marguy Re: Nobel z literatury 10.10.13, 20:16 Prawie wszystkie jej dziela sa przetlumaczone na francuski ale czytalam tylko zbior opowiadan L'amour d'une honnête femme (Love of a Good Woman) co mozna przetlumaczyc na Milosc uczciwej kobiety. Nawet mam w domu stad moja "znajomosc" angielskiego tytulu. Czyta sie bardzo fajnie, w kazdym razi ja lubie. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Nobel z literatury 10.10.13, 20:50 U mnie w bibliotece (sprawdziłam w necie) są 3 pozycje Drogie życie, Widok z Castle Rock, Zbyt wiele szczęścia. Podejrzewam, że to by było zbyt wiele szczęścia, teraz wypożyczyć. Na pewno jest już długa kolejka. Odpowiedz Link
ewa9717 Re: Nobel z literatury 10.10.13, 21:34 W mojej pipidówkowej są, jakiegoś nagłego rzutu na nie nie odnotowano. Odpowiedz Link
ajaksiowa Re: Nobel z literatury 12.10.13, 11:33 Pamiętam że w jakiejś prasie /chyba W.O/czytałam fragment-i spodobał mi się ,i miałam sobie wypożyczyć -ale oczywiście zapomniałam Odpowiedz Link