Dodaj do ulubionych

Allium sativum

17.10.13, 11:04
Moje pytanie brzmi: czy na tym forum wolno pisać chociaż o czosnku, żeby nie być posądzony o nienawiść do Żydów.
Obserwuj wątek
    • alfredka1 Re: Allium sativum 17.10.13, 11:14

...co ma piernik do wiatraka
      co ma frak do kamizelki
      Staś przy kurtce nosil szelki
      bo kapelusz miał za wielki....
      /Marianowicz/
      • ajaksiowa Re: Allium sativum 17.10.13, 11:38
        Chyba masz na tyle instynktu samozachowawczego żeby tego nie robić?wink
        • iryska2604 Re: Allium sativum 17.10.13, 17:57
          Amityr, a czy ty naprawdę nie znajdujesz nic ciekawszego? Można pisać o tylu rzeczach, nie będę wymieniać bo to wiadome, czasem nawet o d........Maryny. Coś ty sie tak przyssał do tych Żydów?
          • aga-kosa Re: Allium sativum 17.10.13, 18:17
            Mnie się czosnek bardziej z wampirami kojarzy niż ze starozakonnymi.
            Właśnie skończyliśmy jeść zupę pomidorową z pełną stołową łyżką czosnku wymieszanym z miodem i sokiem z cytryny.
            Możesz pisać o czosnku, szczególnie o jego właściwościach leczniczych zwalczających niedogodności jesiennej pogody. smile aga
            • loczek62 Re: Allium sativum 17.10.13, 18:25
              Znając "fiksację" Amityra to raczej będzie o tym że " ktoś jedzie czosnkiem"...
              • aga-kosa Re: Allium sativum 17.10.13, 18:45
                Myśmy oboje jedliśmy to samo to i tak nie poczujemy ani czosnku ani późniejszej ziołowej herbatki. wink To tak jak z palaczami papierosów - jak oboje paliliśmy to nie śmierdziały a teraz strrrrrrrrrrrrrasznie śmierdzą. smile
                Wniosek; Jak coś się zjada lub używa we dwoje - to jest to przyjemne.aga
                PS: zauważyliście, że pomarańcza jest smaczniejsza jeśli drugą połowę zjada bliska osoba. smile aga
    • waga_1949 Re: Allium sativum 17.10.13, 19:01
      Czosnek w mojej kuchni jest używany na co dzień. Nie mam w związku z nim skojarzeń z jakąkolwiek nacją. Wiem,że jest zdrowy. To najważniejsze.
      • 111111l Re: Allium sativum 17.10.13, 19:06
        Czosnek ma wlasciwosci bakteriobujcze i smakowe , nic wiecej. Amityr 100% Zyd albo chory czlowiek - obsesja. Mysle , ze 100% Zyd.
        • alfredka1 Re: Allium sativum 18.10.13, 13:24

Przemyśl to. co napisałeś- .......to jest chore !-
          https://i48.tinypic.com/dwqped.jpg
          • zajbel Re: Allium sativum 18.10.13, 13:51
            pl.wikipedia.org/wiki/Plik:Korean_garlic_monument.jpg
            Pomnik czosnku w Korei czyli tam skad pochodzi bo wywodzi sie z Azji lub Syberii.
            • iryska2604 Re: Allium sativum 18.10.13, 19:13
              Ale fajny! Nie miałam pojęcia że czosnek ma pomnik.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka