Dodaj do ulubionych

Gdzie są nocne marki???

06.12.13, 23:44
Siedzę i odciagam chwilę kiedy sie wreszcie połozę do łóżka ,bo za oknem cały czas straszliwie duje, wyje jak dusza potępiona i znów nie będę moga usnąć. A jak u was? No ale pólnoc, pora by była wreszcie sie położyć. Mam dla was coś optymistycznego na dobranoc. Zawsze mnie to wprawia w dobry humor. Amityr, mogę cie prosić do tanga?

Obserwuj wątek
    • engine8 Re: Gdzie są nocne marki??? 07.12.13, 00:15
      i po takim tancu bedziesz spac?
      • voxave Re: Gdzie są nocne marki??? 07.12.13, 00:20
        Są,dopiero sie obudziłam.Idę zrobić kawę i posiedzę tak do 3,4 aż mnie zmorzy drugi cykl snu....
        • engine8 Re: Gdzie są nocne marki??? 07.12.13, 00:25
          Juz pozno a nam sie wcale nie chce spac....
          Albo jestes w innej strefie czasowej?
          • waga_1949 Re: Gdzie są nocne marki??? 07.12.13, 05:46
            Ja jestem markiem wczesno rannym. Moja godzina wstawania to 3,30. Dlatego wieczorek ok.22 zasypiam.
            Póki nas ktoś pamięta, wciąż żyjemy.
          • pia.ed Re: Gdzie są nocne marki??? 07.12.13, 11:17
            Nigdy nie kładę się wcześniej niż wpół do drugiej w nocy, a potem przesypiam spokojnie
            swoje 7 czy 8 godzin ... Najlepiej śpi mi się rano.
            • anoagata Re: Gdzie są nocne marki??? 07.12.13, 13:05
              Bożeszszsz tyyy móóój,jak to ludzie różnie śpią.
              Jedni się kładą np Pia. a drudzy już wstają np Waga.
    • julinka601 Re: Gdzie są nocne marki??? 07.12.13, 13:09
      Uwielbiam Sojkę i jego tanga. Oto jeszcze jedno ,tym razem w ciągu dnia....www.youtube.com/watch?v=6vEYm7DZc34
      • marguy Re: Gdzie są nocne marki??? 07.12.13, 14:42

-julinko,
        ja takze. Nie dosc, ze sa doskonale to z powodu "Takiego tanga" o malo co nie peklam z dumy narodowej gdy Argentynczycy nagrodzili je gromkimi brawami na malym placyku na San Telmo, dzielnicy Buenos Aires slynacej z tego, ze jest kolebka tanga ( gwoli scislosci tango narodzilo sie po drugiej stronie La Platy w... Montevideo). Na kazdym placyku leci muzyka mozna je tanczyc do woli samemu lub przygladac sie doskonalym tancerzom.
        -
        https://fotoforum.gazeta.pl/photo/9/ie/gf/mxda/LCjJeCitccIsRb4s7X.jpgJazz
        • wirujacypunkt Re: Gdzie są nocne marki??? 07.12.13, 16:17
          Tango Memento Vitae jest przepiękne, poruszające i porywające, a mnie jest miło czytać
          o tym, że to tango zachwyciło mieszkańców Argentyny.
          • pia.ed Re: Gdzie są nocne marki??? 08.12.13, 01:39
            Jestem ... Jak zwykle nie uda mi się położyć o 01 30, bo jeszcze muszę
            przygotować się do snu.
            A w tej chwili przypomniało mi się, ze muszę o coś się zapytać ...
            • pia.ed Re: Gdzie są nocne marki??? 08.12.13, 03:01
              Ja jeszcze pokutuje, bo dostałam mail od znajomej z zaproszeniem do kina
              na jutro o 12 50, i musiałam jej odpisać ... Teraz naprawdę zbieram się do spania.
              • waga_1949 Re: Gdzie są nocne marki??? 08.12.13, 06:07
                A ja już przygotowałam śniadanie dla wszystkich domowników - wstają o różnych porach i gusta też maja różne. Jak się rozwidni pobiegnę na działkę nakarmić 8 wygłodniałych od wczoraj tygrysów. Dzisiaj pospałam do 5, ale jutro znowu trzeba będzie wstać o trzeciej. Takie życie.
    • julinka601 Re: Gdzie są nocne marki??? 08.12.13, 18:48
      www.youtube.com/watch?v=0HNQ2-wZHio Waga,jak można wstawać o tak barbarzyńskiej godzinie? Ja jutro muszę wstać o 6,15 i to napawa mnie przerażeniem chyba zaraz zamelduję się w łóżku żeby odespać swoją normę i nie zaspać. A tymczasem na dobranoc dołączam jeszcze jedno tango.
      • iryska2604 Re: Gdzie są nocne marki??? 08.12.13, 20:34
        Fakt - pora barbarzyńska. Ja co prawda sie budzę i jestem wściekła że sie obudziłam.Ale nie wstanę za żadne skarby.Wypuszczam moje panny na siku i zaraz zakopuję sie z powrotem. Gorzej z powtórnym zaśnięciem,czasem ssie uda, czasem nie...
        Tu jeszcze jedno tango - bardzo znane ale głownie ze względu na publicznośc wklejam. Wszyscy śpiewaja z takim uczuciem...
        • wikul Re: Gdzie są nocne marki??? 09.12.13, 21:57
          iryska2604 napisała:

> Fakt - pora barbarzyńska. Ja co prawda sie budzę i jestem wściekła że sie obud
          > ziłam.Ale nie wstanę za żadne skarby.Wypuszczam moje panny na siku i zaraz za
          > kopuję sie z powrotem. Gorzej z powtórnym zaśnięciem,czasem ssie uda, czasem ni
          > e...
          > Tu jeszcze jedno tango - bardzo znane ale głownie ze względu na publicznośc wk
          > lejam. Wszyscy śpiewaja z takim uczuciem...

Rzeczywiście, publika fantastyczna !
    • julinka601 Re: Gdzie są nocne marki??? 09.12.13, 18:56
      Uwielbiam Andre Rieu ,a La Paloma przed Meksykańską publicznością jest zarażliwie energetyczna.
      • anoagata Re: Gdzie są nocne marki??? 09.12.13, 21:45
        Nie łapię się na żadne tango,nie będę markować nocą.
        Po 22-ej zaczynam myśleć co mam w lodówce,co leży w szafce i co może być jeszcze w szufladce.
        I zaczyna się wielkie żarcie.
        Będę szła spać razem z kurami sąsiadki.
          • pia.ed A ode mnie DOBRANOC ... 11.12.13, 01:53
            https://gfx.aftonbladet-cdn.se/image/17998951/655/normal/ab6515b4403db/dessert.jpg

Królowa Silvia pozdrawia Was z bankietu Nobla ...
            • pia.ed Re: A ode mnie ... 11.12.13, 12:39
              W końcu udało mi się położyć o 02 30, ale to było do przewidzenia ...
              Czego jednak nie przewidziałam to to, ze obudzę się dopiero
              przed 12 00 ... Az musiałam sprawdzić zegary czy dobrze chodzą.
              Tak dobrze spie od czasu huraganu "Sven", który zamiast mi przeszkadzać
              ukołysał mnie do snu ...
          • chris.w3 Re: A może przed snem Boogie Woogie ? 11.12.13, 14:27
            wikul,
            Boogie Woogie wspaniałe a młodzi tancerze jeszcze lepsi
            • iryska2604 Re: A może przed snem Boogie Woogie ? 11.12.13, 16:13
              Młodzi są niesamowici -a boogie....to moje klimaty.Mój ty Boze, jeszcze nie tak dawno tak sie hulało.
              • wikul Re: A może przed snem Boogie Woogie ? 11.12.13, 16:15
                iryska2604 napisała:

> Młodzi są niesamowici -a boogie....to moje klimaty.Mój ty Boze, jeszcze nie ta
                > k dawno tak sie hulało.

Marzyłem żeby tak tańczyć. Niestety, to perfekcjoniści.
                • iryska2604 Re: A może przed snem Boogie Woogie ? 11.12.13, 22:26
                  Dziś to pewnie nie podskoczyłabym w żaden sposób, własnie wyniosłam moją chorą sunię na dwór żeby sie załatwiła i nic z tego, polezała chwilkę i z powrotem musiałam ją dźwignąć. Jutro jedziemy do kontroli, nie mam pojęcia co dalej.Dostała dzis 4 zastrzyki i nic,dalej sie nie rusza,nie je, nie pije.A waży 18 kg ,trudno ją targać. Trzymajcie kciuki za Psotkę.
                  • wirujacypunkt Re: A może przed snem Boogie Woogie ? 11.12.13, 23:03
                    Trzymam kciuki bardzo mocno i zdrowia życzę psinie.
                  • wikul Re: A może przed snem Boogie Woogie ? 11.12.13, 23:16
                    iryska2604 napisała:

> Dziś to pewnie nie podskoczyłabym w żaden sposób, własnie wyniosłam moją chor
                    > ą sunię na dwór żeby sie załatwiła i nic z tego, polezała chwilkę i z powrotem
                    > musiałam ją dźwignąć. Jutro jedziemy do kontroli, nie mam pojęcia co dalej.D
                    > ostała dzis 4 zastrzyki i nic,dalej sie nie rusza,nie je, nie pije.A waży 18 k
                    > g ,trudno ją targać. Trzymajcie kciuki za Psotkę.

To przykre chwile gdy ukochane stworzenie gaśnie. Jedynascie lat temu odchodził mój ulubiony jamnik. Obiecałem sobie że już nigdy wiecej.
                    • anoagata Re: A może przed snem Boogie Woogie ? 12.12.13, 10:59
                      Nie miałam jeszcze chorego zwierzęcia jedynie pogryzione przez inne psy,lub po wypadku samochodowym ,to wylizali sie jak psy.
                      Przypominam sobie moich sąsiadów ze 20 lat temu,mieli również Psotkę,gdy zdechła to za ścianą był ryk niesamowity ale były tam dzieci w wieku szkolnym.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka