ira.mak 22.10.07, 12:56 Dorka twierdzi że pod górkę wiec spełniam prośbę.A czemu sama tego nie zrobiłaś???Fajnie że juz po wyborach-moze będzie lepiej a moze chociaż mądrzej,bez teletubisiów,sexafer i uroczego Romka. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
bozenamroczek1 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 22.10.07, 13:46 Uroczego Romka mieliśmy w Lublinie na pierwszym miejscu, ale jakoś przepadł. Już nic nie będzie takie samo, a zobaczymy czy lepsze. Odpowiedz Link
zajbel Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 22.10.07, 19:56 witam na forum. Bożenko dlaczego moje rodzinne okolice(urodziłam się blisko Lublina) są tak ciężko doświadczane przez różnej maści polityków? Jakiś czas temu pani Sierakowska a taraz Kruk z Giertychem. Co ich tak ciągnie w te strony? . Rozumiem że mnie rodzina i sentymenty ale oni? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 23.10.07, 10:44 Przeprowadzka to przeprowadzka,zawsze na nowej drodze łatwiej. Może tu Grenka zacznie wpadać. Na dworze tylko na mapie słoneczko.Poza tym chce urwać głowę. Aniu,ja jak nie mogę sobie dać rady z cisnieniem ,to biorę diuretyk na odwodnienie Furosemidum i ciśnienie spada. www.e-kwiaty.pl/photo/z_sercem_d.jpg Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 23.10.07, 15:16 Odebrałam dziecko z przedszkola,trochę posprzatałam,ugotowałam obiadek-śmiejemy się że ja u nich na umowę -zlecenie.Dziadek jutro skoro świt przyjedzie po mnie.I tak sie szlajam.A na dworze ziąb. Odpowiedz Link
52ania Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 23.10.07, 19:28 U mnie pada, wieje i jest zimno.Taka jesień jest przygnebiajaca.Jaga,ten lek na odwodnienie zapisyje Ci lekarz, czy też mozna kupic bez recepty.Ja byłam wczoraj u lekarza, bo dostałam zwrot skierowan do sanatorium z powodu błedów formalnych:nieaktualne druki.Wnioski zostały złozone ponownie.Pani dr zbadała mnie i przepisała 4 leki, ale nic na odwodnienie.Dzisiaj znowu miałam podwyższone cisnienie 170/90.Coś chyba ze mną nie tak.Madzia chora, ma katar i kaszel.Dobrze, że mam to dzieciatko o rzut kamieniem,bo w taką pogode nie najeździłabym do niej.Życze miłego wieczoru. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 24.10.07, 08:21 Witam i miłego dnia życzę. Za oknem mglisto i ponuro.Z pewnym zażenowaniem przyznam się wam do tego, co mi pomaga na jesienne smutki. Co roku w listopadzie układam puzzle. To jeszcze większy złodziej czasu niż komp. W tym roku zima zawitała wcześniej, może by rozłożyć 2000 kawałków? A wam co pomaga? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 24.10.07, 09:17 Okropnie na dworze.Nawet nie pada,ale tak przygnębiająco jakoś Wczoraj pokazali na mapie,że będzie padało,ale też zaświeci słoneczko.Niestety ani jedno,ani drugie się nie sprawdziło. Najbardziej nie cierpię wiatru. Narazie chandry nie mam ,tylko niepokój.Jak przestałam brać leki przeciwzapalne od kregosłupa,to doszła ręka.Nie mogłam nawet utrzymać filiżanki.Od tygodnia wróciłam do leku i z każdym dniem było lepiej z ręką.W tej chwili jest już zupełnie dobrze,tylko pod pachą mam jakiś ból z lekkim kłuciem i to przeważnie rano. Nie czuję abym miała węzeł chłonny powiększony.Może to od ręki zostało. Aniu,ja zatrzymuję wodę w organizmie,być może od leków. Jak uzbiera się tej wody,to ciśnienie idzie w górę i wtedy biorę na odwodnienie,przeważnie 1x w tyg.Lek przepisuje lekarz. Dorka,a ja na jesienne smutki,wróciłam do gier komputerowych,mam tego sporo. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 24.10.07, 11:34 A ja czytam,czytam,czytam.Trochę komputer,jakies robótki.Dostałam imienne zaproszenie ma spotkanie autorskie Marka Krajewskiego w mojej bibliotece.A muszę wam powiedziec ze mamy wspanialą bibliotekę-dobudowali całe skrzydło do budynku dużej szkoły i jest nowiutka biblioteka z aulą,czytelnią, kawiarenką internetową i duzym działem muzycznym gdzie mozna sobie wypożyczać płyty.No i dział dziecięcy gdzie dzieciaki mogą sobie posiedzieć ,pograc w gry,poczytać.Moja Agusia często mnie tam ciagnie. Odpowiedz Link
52ania Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 24.10.07, 21:04 U mnie dzisiaj pada deszcz, ale cieplej.Ja w długie zimowe wieczory lubie grac w scrabble.Gram z mężem,albo sama z tzw dziadkiem.Madzia czuje sie lepiej.Mam nadzieję,że jutro już będzie dobrze i będę mogła trochę wyjśc z nią na dwór.Życze miłego wieczoru. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 25.10.07, 09:31 Na dworze tylko 6 st.Diabelnie pochmurno. Rano o przed 7-mą obudziły mnie ptaki.Mają tu trasę do noclegowni,a rano wracają.To chyba gawrony przyleciały,bo było wielkie krakanie. www.sobieraj.bielsko.opoka.org.pl/prace/urszula/photo41.jpg Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 25.10.07, 18:17 Jesienne wieczory są taaakie długie! Odpowiedz Link
52ania Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 25.10.07, 21:21 Dzisiaj siąpi deszcz, ale do pracy pojechałam rowerem.Taki ruch, to samo zdrowie.Madzia czuje się lepiej,ale jeszcze z nią nie wychodze na dwór.Dzisiaj sprawilam jej wielka radośc, bo usmażyłam placuszki z jabłkami.Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 26.10.07, 09:13 Nie ma to jak babcia,zawsze dogodzi wnuczkom. Brzydko na dworze,czekam na zapowiadane ocieplenie. Syn mi zachorował.Zaczynają się przeziębienia. www.przyroda.friko.pl/jesen.jpg Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 26.10.07, 20:12 U nas pod wieczór przejasniło sie trochę,wygląda na poprawę pogody.Dobrze by było bo jade na grób Mamy pod Jelenia Górę-a tam jednak juz góry. Odpowiedz Link
52ania Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 26.10.07, 20:35 U mnie dzisiaj było słonecznie.Do pracy pojechałam rowerem.Madzia czuje się lepiej.Ma jeszcze katar, ale wyszłam z nia do ogrodu.Nos wycierała brudą reka, bo kopała na grzadkach,wyglądała jak mały murzynek.Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 29.10.07, 08:23 Jaga, o jaim leku przeciwzapalnym piszesz? Wydaje mi się, że brałam już wszystko, ale może jest jakiś skuteczny , o którym nie wiem?. Napisz, proszę co to jest? Pozdr. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 29.10.07, 10:21 Prawdziwie dzisiaj jesiennie,nawet nie jest zimno,tylko strasznie ponuro.Całe niebo szare. Aniu już jestem.Mój syn zachorował i ma zwolnienie 7 dni.Bierze antybiotyk i inne paskudztwa i ciągle kaszle i gorączkuje. No więc zamiast leżeć,to przysunął sobie komputer do łóżka,a mnie całkowicie odciął. Dzisiaj córka poszła do pracy,to siedzę u niej. Dorka Ty masz dobrze,rydze sobie wcinasz,ja mogę tylko zobaczyć na obrazku. Co do leku przeciwzapalnego,to biorę Naklofen duo-75 To jest lek złożony,który się powoli uwalnia i biorę go 1x na dobę. Dużym plusem jest to,że ma osłonkę która się nie rozpuszcza w żołądku, a wraz z pokarmem przesuwa się do jelita i tam wchłania. pstrykacz.blox.pl/resource/jesien3.jpg Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 29.10.07, 16:26 Dziś wreszcie świeciło słońce,było pięknie.Jak jutro tak będzie to może troche liści zgrabię bo pełno ich opadło.A pojutrze juz jadę do siostry i na grób Mamy.Dorka,ja już nie pamiętam dobrze jak rydz wygląda-tu chyba nie rosną i grzyby już sie chyba skończyły. Odpowiedz Link
aldona1949 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 19.11.07, 16:33 Czytam sporo, poza tym rozwiązuję dużo krzyżówek. Podobno to rozrywka dla ćwierćinteligentów, ale co tam. Trzeba szare komórki ćwiczyć,żeby nie zardzewiały. Odpowiedz Link
irmilka Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 27.10.07, 08:53 Witam wszystkich jesiennie i weekendowo!!życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 27.10.07, 11:09 Nawzajem!Szkoda tylko że tak ponuro na dworze.Smutno mi troche bo miał przyjechać syn z wnusią ale cos mu strzykło w kręgosłupie. Odpowiedz Link
52ania Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 27.10.07, 18:44 U mnie dzisiaj ponuro, a teraz pada deszcz.Trochę posprzątałam i poprasowałam.Zawsze mam zaległosci w prasowaniu, czy Wy tez? Postanawiam, ze bedę prasowac na bieżąco i za kilka dni zapomnę.Dobrze, że mam pomieszczenie z ktorego nie muszę zabierac wypranych rzeczy tylko czekają aż łaskawie wyprasuję.Irenko, masz przeciez komputer, to co Ci tak smutno bez wnusi?Odpoczywaj.Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 28.10.07, 12:18 Co tu tak pusto dzisiaj?Pogoda nienajlepsza,szaro.Aniu-nie ma to jak żywy kontakt a komputer?Ja go traktuje jak rzecz uzytkową,nie uzalezniam sie od niego na szczęście,poczytam prasę ,popisze troche z wami-porobię opłaty i tyle.Staram sie duzo czasu przed nim nie spędzać. Odpowiedz Link
grenka1 A witojcie, witojcie kumoszki 28.10.07, 12:39 Komu szaro, to szaro. U mnie ładnie i w miarę ciepło. A i słoneczko od czasu do czasu pokaże buźkę zza delikatnych chmurek. Odpowiedz Link
52ania Re: A witojcie, witojcie kumoszki 28.10.07, 21:31 U mnie ciepło, ale pochmurnie.Jak zwykle zrobiłam obiad dla całej rodziny i dopiero teraz mam troche czasu dla siebie.Irenko,ja nie wiem czy nie jestem uzależniona od komputera.Zaglądam każdego dnia. Od wtorku znikam i odezwę się dopiero w poniedziałek.Co się dzieje z jagą_22?Życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link
dorka556 Re: A witojcie, witojcie kumoszki 29.10.07, 08:17 Witom, witom was piyknie. U nas już tylko gdzieniegdzie leżą resztki śniegu. Czekam, aż się rozejdzie mgła i lecę do ogrodu grabić liście, obsypać róże itp. Wybieram się też na grzyby. Wczoraj miałam gości, wyskoczyli do lasu dosłownie na 20min. i przynieśli sporo rydzów i podgrzybków. Cieszę się, bo je zaraz oczyścili. Rydze usmażyłam a z podgrzybków będzie zupa. Proszę, może jeszcze jakieś propozycje na jesienne długie dni. Książki czytam, mam zwyczaj czytać naraz 2-3. W zasadzie ostatnio niemal tylko biografie. W tej chwili czytam Fridę H.Herrera i Czarownicę z Portobello Coelho. Scrabble uwielbiam, z dziadkiem próbowałam, ale to nie to. Życzę wszystkim miłego dnia. Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 29.10.07, 19:21 Wczoraj byłam w W-wie m.in. w filharmonii na koncercie różnych zespołów japońskich. 5 godzin /tylko jedna przerwa 10 min/ a na zakończenie koncert bębnistów. Nawet jak ktoś wcześniej zasnął to napewno bębny go obudziły.Super przedstaienie. Wróciliśmy grubo po północy, ale nikt nie narzekał. Odpowiedz Link
52ania Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 29.10.07, 23:04 Od jutra mnie nie ma.Wyjeżdzam na północ w okolice Chojnic,wracam w niedzielę.Życzę miłego wieczoru i spokojnej nocy. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 30.10.07, 08:21 Witam wszystkich słonecznie. To już drugi piękny dzień na Podhalu. Gdybym mogla, to wysłałabym wam pare promyków z tymi rydzami, ktore wczoraj uzbieralam. Wczoraj okopczykowałam róże (a mam ich kilkadziesiąt), przygotowałam jedlinę, zima już mnie nie zaskoczy. Już chciałam sobie odpuścić grabienie liści, ale Ira mnie zdopingowała. Przy takiej pogodzie, to czysta przyjemnoość. Jaguś, nazwa leku zapisana i jutro idę do "rodzinnej". Dziękuję. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 30.10.07, 11:48 Witajcie.U mnie trzeci dzień pogoda jednakowa,szaro i mglisto. Ze zgrozą zobaczyłam,że syn który jeszcze jest chory ,dzisiaj ma imieniny.Zupełnie zapomniałam ,na szczęście mąż zobaczył w kalendarzu i uratował sytuację. Po niedzieli też wybieram się do lekarza. Kto wyjeżdża życzę szerokiej drogi i szczęsliwego powrotu. uczenzklasa.gazeta.pl/gfx/userfiles/1299/Image/4.jpg Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 31.10.07, 08:45 Wieczorem trochę popadało,a dzisiaj znów szarzyzna. www.lir.lublin.pl/galeria/jesien/1.jpg Odpowiedz Link
dede43 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 31.10.07, 12:09 A u nas ładnie. Prześwieca słoneczko. Wczoraj też sie pokazywało, choć wieczorkiem spadło kilka kropel. Martwię sie tylko jak będzie koło 17-tej, bo planujeę 100 km podróz. Dobrze, że jadę z córką, bo nienawidzę prowadzić po ciemku. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 31.10.07, 15:46 Wpadlam zakomunikować że świeci słońce(jeszcze -jest prawie 16)i dalej mam dylemat jak sie ubrać.Torba juz spakowana-wrócę po niedzieli.Trzymajcie sie! Odpowiedz Link
grenka1 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 31.10.07, 17:03 ira.mak napisała: >Torba juz spakowana-wrócę po niedzieli.Trzymajcie sie! I TY się nie puszczaj. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 02.11.07, 10:05 Witajcie dziołchy. U mnie jak nie było,tak i nie ma słoneczka. Trudno, poradzę sobie. www.gabin.pl/uploads/galery2/25.jpg Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 02.11.07, 15:51 A u mnie wieczorem się przejaśniło i nawet wiatr ucichł.Siedzę w domu sama, ale jutro wyjeżdżam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY !!!- 04.11.07, 07:05 A kto dziś się ze mną przywita ??? Na dworze zimno blisko zera,a w domciu milutko i cieplutko. Przegapiłam dzisiaj lecące ptaki,a może inną drogę obrały? www.tbop.org.pl/badania/ring/parus/grafika/gawron.jpg Odpowiedz Link
52ania Re: Jesienne DZIEN DOBRY !!!- 04.11.07, 21:15 Jestem już w domu, zmęczona ale szczęsliwa.Życzę spokojnej nocy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY !!!- 05.11.07, 09:39 Smutno bez słoneczka.Muszę się czymś zająć ,ale mi się nie chceeee... gify.klimacik.pl/mini/1565.gif Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY !!!- 05.11.07, 17:10 Miło znów was powitać!Co u was z tym słońcem?U mnie świeciło cały dzień,nawet liscie pograbiłam wreszcie.Ale za to na wyjeżdzie mialam deszcz i brzydka pogodę. Odpowiedz Link
52ania Re: Jesienne DZIEN DOBRY !!!- 05.11.07, 21:20 U mnie było ładnie, ale niestety już zimno.Najgorsze,to koniecznosc noszenia nakrycia glowy.Mam cienkie włosy i na dodatek przerzedzone,czapka sprawia,że są przyklapnięte.Wymyśliłam,że zrobię trwałą,ale nie wiem czy to coś pomoze.Ot i problem,co zrobic?Irena, widzę,że jesteś pracowita kobietka.Ja w swoim ogrodzie jeszcze nie posprzątałam.Muszę się zmobilizowac i wykopac swoje dalie (georginie),o lisciach nie wspomnę.Życzę spokojnej nocy. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY !!!- 06.11.07, 10:21 Wszystkich nie zdążyłam a dziś niestety tylko siąść i wyć-taka pogoda.Dalie i pacioreczniki wykopałam przed wyjazdem .Jeszcze sporo pracy zostało ale w takich warunkach to juz nic nie zrobię.Jeszcze dzis na dodatek zjechałam na pupie po schodkach -nie przypuszczałam że tak ślisko.Dobrze że mi nie trzasło... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY !!!- 06.11.07, 11:05 Jak zjechałas na pupie,to zająca nie złapałaś ))) Wiem jak teraz muszę uważać przy chodzeniu,byle przeszkoda może wytrącić z równowagi. U mnie było nad ranem -2 st.musiałam zamknać okno,bo mi wiało na głowę. Dzisiaj mąż stał od 6 godz. po numerek dla mnie,dostał 10 i niedługo pójdę. Przy okazji zobaczyłam w książeczce,że mam zrobić wyniki z TSH w lll kw.tego roku i przyjść na wizytę do endokrynolog. Zawsze byłam na wiosnę i teraz też byłam,ale ponieważ wpadłam ostatnio w wiekszą niedoczynność,zapisała drugi raz. Nie zaglądałam do książeczki i przeoczyłam. Chyba nie mam szans na wizytę w tym roku,zobaczę jakie będą wyniki. www.gdansk.lasy.gov.pl/rdlpgdansk/jednostki/strzebielino/galeria/leszek-piankowski/Z142ota%20lesna%20jesien.JPG/image Odpowiedz Link
bozenamroczek1 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 06.11.07, 11:31 Witam. U nas też mrożno.Zmarzły mi kwiatki, które zostawiłam na balkonie.Teraz świeci słoneczko, ale nadal mrożno. Odpowiedz Link
52ania Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 06.11.07, 19:24 U mnie w nocy był mróz,a w dzień padał deszcz ze śniegiem.Pogoda barowa.W ogrodzie posprzątam jak bedzie cieplej.Życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 07.11.07, 08:15 Jest tylko 3 st.Słonko przedziera się przez chmure,ciekawe czy mu się uda. Poskarżyłam się u lekarza,że mam słabą pamięć,poradziła mi żebym sobie zapisywała.Myślałam ,że coś podpowie albo zapisze coś. Może faktycznie nic już nie pomoze,a kasę biorą za wynalazki. No nic ważne,że mam leki na 3-ce za 350 zł. Odpowiedz Link
zajbel Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 07.11.07, 09:57 Szaro buro i ponuro. Wczoraj padał śnieg z deszczem, akurat jechałam samochodem na posiedzenie komisji kultury w Urzędzie Gminy. Mimo iż nie jestem radną dostałam zaproszenie.Muszę się pochwalić że jesienią i zimą organizuję dla chętnych pokazy rękodzieła tzn uczę pleść wyszywać robić na szydełku , robić stroiki i tym podobne. A dlatego tylko o tej porze że tylko wówczas na wsi jest na to czas. Wymyśliłam sobie że nie będę czekać aż ktoś mnie o to poprosi i sama to organizuję , prywatnie. przynajmniej ten ponury czas spędzam w miłym towarzystwie. Rozpisałam się, przepraszam jeżeli kogoś zanudziłam. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 07.11.07, 13:31 Masz u mnie plus za aktywnosc.Ja sie ostatnio bardzo rozleniwiłam.Gdyby ktos taki jak ty był w pobliżu to moze by mnie zmotywował.A nie chwalac się sporo umiem.LEń I TYLE.Pogoda tak okropna że nawet chyba z psem nie wyjdę.Leje jak z cebra i okropnie wieje. Odpowiedz Link
zajbel Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 07.11.07, 18:53 Dzięki za miłe słowa ale ja też jestem leniwa tylko umiem sobie wmówić że ludzie mnie potrzebują. Odpowiedz Link
52ania Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 07.11.07, 22:29 Nie wiem co się dzieje z moim internetem,pracuje na zwolnionych obrotach.Chyba nici z pisania.Życzę spokojnej nocy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 08.11.07, 09:49 Aniu,myślę,że to nie wina komputera. A na innych portalach dobrze chodzi? Cieszę się z pogody,że nie jest gorzej,bo jutro pojadę robić badania na TSH.do polikliniki na Wołoskiej,bo tam mam swoją endokrynolog. Dotąd robiłam tu na miejscu,blisko domu,a tak będę dwa razy kłuta, bo z mojej przychodni mam badania ogólne. Chociaż jutro może być gorzej,ale mówi się trudno. www.tapety.lajcik.pl/kwiaty/kwiaty08.jpg Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 08.11.07, 16:10 Marzy mi się życie bez lekarzy.Niedługo znów muszę po receptę.Martwie się swoją siostrą-17 .01 ma operacje w Gliwicach i widzę że nerwy jej puszczają.Tym bardziej że po tym udarze nie widzi dobrze,okresla to że widzi kawałkami a lewej strony wcale.Boję się. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 09.11.07, 09:08 Witam Was ciepło,w ten szary dzień. Irenko,a czy siostra to będzie miała operację na oko ? Coś mi świta,że coś innego. Ja nie pojechałam do przychodni,bo pomyślałam sobie,że jak zrobię za m-c a będzie dobrze,to nie będę już musiała robic na poczatku roku. marian.p.gda.w.interia.pl/kwiaty.jpg Odpowiedz Link
52ania Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 09.11.07, 19:01 Dzisiaj już wszystko w porzadku, ale wczoraj nie mogłam otworzyc żadnego portalu.Mój komputer nie mógł się połączyc z serwerem z przyczyn technicznych.Mialaś rację jaga_22, to nie wina mojego kompa.Dzisiaj siedziałam z Madzią w domu.Na dworze padał deszcz.Wyszłyśmy tylko do sklepu.Irenko, jaką operację będzie miała Twoja siostra w Gliwicach?Jaguś, wiem, że pogoda nie sprzyjała wyjsciu do lekarza, ale jak trzeba to nie ma co odwlekac.Ja też taka jestem, ale wiem, że to źle, bo czasami wyniki mogą się trochę pogorszyc i już przez miesiac byłoby się leczonym.Życzę spokojnej nocy. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 09.11.07, 20:49 Leje i straszą śniegiem.Dziewczyny-siostra ma jakis guz na tarczycy i stwierdzono komórki nowotworowe.Czy to bedzie zlosliwe czy nie to sie dopiero okaze,biopsja cos tam wykazała.Jesteśmy w strachu,jej tego nie mozemy okazać a ona to widac jak jest znerwicowana,tym bardziej że tak żle widzi.Ale w domu krzata sie ,w miare mozliwosci cos tam robi,ugotuje itp.Ma na miejscu dzieci,sama nie jest ale i tak woli jak my z dugą siostrą przyjedziemy.Za duzo na nia spadło. Odpowiedz Link
kendo Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 10.11.07, 11:16 irenko, takie guzki na tarczy raczej sa tylko miejscowe,po ich usunieciu pacjet wraca do zdrowia,trzymam kciuki za zdrowko siostry, a tak pozatem,slonecznie i dusza chce byc na dworze,ale lodowaty wiatr troche powstrzymuje od zamiaru zycze pieknego dnia. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 10.11.07, 11:32 Daj Boże żeby tak było-też jej to powtarzam ale ona i tak sie denerwuje.Wmowiła juz sobie ten nowotwór.Jakoś w nocy ani nie wiało za bardzo ani śniegu nie widać i bardzo dobrze bo sobie wreszcie okopczykowałam roze.Tylko ich nie przycinałam i nie wiem czy jeszcze mozna-chyba nie bo jak przymrozi? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 10.11.07, 18:40 Witajcie dziewczyny.Dzień był całkiem nienajgorszy,choć chłodny. Dzisiaj jakiś facio mówił w TV, że zima przyjdzie pod koniec listopada i będzie trzymać do marca.Lepiej niech trzyma,nie cierpię pluchy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 11.11.07, 07:53 Cieplutkie powitanko.Wczoraj był całkiem ładny dzień,no...i starczy przecież jest jesień. No więc brzydko i zimno +1 st,a deszcz wisi w powietrzu. www.ludwa.eu/index/wiosna14.jpg Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 11.11.07, 11:49 U ciebie deszcz wisi a u mnie snieg wali!!!Jest paskudnie i nie ma chyba szans na poprawę.Najchętniej przespalabym zime. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 11.11.07, 12:18 Szok dla Lali-coś białego z nieba leci.Pół godziny temu było jeszcze szaro a teraz już jest całkiem biało,tak sypie. img146.imageshack.us/img146/9996/pb111290ta4.jpg Odpowiedz Link
grenka1 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 11.11.07, 12:26 U mnie natomiast dziś świeci słoneczko. Śnieg padał wczoraj. Odpowiedz Link
52ania Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 11.11.07, 17:39 Wczorajszy dzień był dla mnie bardzo pracowity.Do południa w pracy później prace w ogrodzie(śnieg leży, a ja wykopywalam dalie,pomyłam donice, wykopalam trochę pietruszki itd),wieczorem robiłam gołąbki takie normalne i takie z kaszą i tartymi ziemniakami,zrobiłam też żołądki w galarecie.Jadłam u siostry i bardzo mi smakowały.Niestety ja coś zrobiłam źle, albo błąd,że kurze a nie gęsie.Nie miałam czasu nawet się przywitac.Dzisiaj na obiad był rosół i te gołabki, najbardziej smakowaly te z kaszą i ziemniakami.Czy Wam też ostatnio nie starcza dnia.Chyba jestem bardzo rozlazła i dlatego bywa,że nie mam czasu.Dawniej były dzieci,pracowałam,miałam działkę z warzywami na którą dojeżdżałam rowerem i jeszcze miałam czas żeby pograc ze znajomymi w brydża, a wczoraj zabrakło czasu na spotkanie z Wami.Irenko, trzymam kciuki za Twoją siostrę.Wszystkim życzę spokojnej nocy. Odpowiedz Link
52ania Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 12.11.07, 07:28 Za oknem biało.Od wczoraj jeszcze przybyło śniegu.Uwielbiam takie widoki.Wstałam wczesnie rano i mam teraz trochę wolnego, bo wnusi jeszcze nie ma.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 12.11.07, 10:19 Witajcie zimowo,ale u mnie nie ma jeszcze śniegu. Zaczęłam marzyć ,aby zobaczyć śnieg,ale taki gęsty i duże płaty padające, a ja będę się przyglądała przez okno. lex_vip.ovh.org/zima8.JPG Odpowiedz Link
ira.mak Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 12.11.07, 11:29 Aniu-przeciez ty wiecznie cos robisz i jeszcze ci mało?Weż poprawkę na wiek,ja tez kiedys 5 robot na raz robiłam a teraz z jedna czasem sa trudnosci.Przy okazji napisz jak sie robi takie gołąbki bo jeszcze takich nie jadłam-jadłam z kaszą i grzybami.Ze śniegu robi sie breja-szaro..Jaga a dla ciebie padający śnieg. img218.imageshack.us/img218/8233/pb111296wv0.jpg Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 12.11.07, 12:12 Irenka,Ty to umiesz dogodzić człowiekowi,właśnie o taki mi chodzi. Przyuważyłam to zdjęcie między innymi i własnie dlatego takie pragnienie mam. Odpowiedz Link
52ania Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 13.11.07, 19:51 Co to,13 i nikt się nie wita.GDZIE WAS WYWIAŁO?U mnie biało i trochę przymroziło.Wczoraj lepiłam bałwanki z wnusią.Irenko, do surowych startych ziemniaków daję ugotowaną kasze gryczaną,podsmażony wedzony boczek i podsmażoną cebulę, pieprz i sól.Gotuję w wodzie 0,5 godz. (odlewam tą wodę),a nastepnie zalewam sosem pomidorowym i duszę w piekarniku.Najlepsze są na drugi i trzeci dzień.Takie gołąbki robiła moja babcia na wigilię (Bez boczku).Znam to tylko z opowiadań, a przepis dopstalam od cioci(siostra mojej mamy).Zrobiłam pierwszy raz i wszystkim bardzo smakowały.Powiedzieli,że te z mięsem i ryżem mało atrakcyjne.Życzę smacznego. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 14.11.07, 09:22 Dzięki-muszę kiedys sprobować.Wczoraj nawet nie zdążyłam sie przywitać -do południa nie mialam kiedy a tak o pierwszej natchneło mnie na jazdę na zakupy,bo echo zaczynało mi po lodowce ganiac.Ajak wrociliśmy to zanim to wszystko poporcjowalam-co do zamrazarki co nie -to sie miotałam do wieczora.Apotem to juz musiałam dac sobie z wszystkim spokój bo kręgosłup mnie łupał jak diabli. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 14.11.07, 09:39 Witajcie dzieweczki. Dla mnie 13, pierwszy raz w życiu była dniem feralnym. Najpierw rano okazało sie ,że chyba padła karta graficzna w komputerze syna i trzeba go oddać do serwisu,bo jest na gwarancji,a w drugim królik przegryzł kabelek od klawiatury.Córka jak przychodzi z pracy to go wypuszcza na pokój,chociaż swoją zagrodę ma sporą. Dzisiaj rano syn podłączył swoją klawiaturę. Wieczorem prószyło śniegiem,ale nie dolatywało do ziemi. Pochmurno i zimno. akson.sgh.waw.pl/~smalaz/ksiazka/images/39.jpg Odpowiedz Link
52ania Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 14.11.07, 22:32 Tłumaczenie przyjęte,usprawiedliwiam))))U mnie dzisiaj cały dzień padał deszcz ze śniegiem.Madzia nie chciała wyjsc z domu.Musiałam czytac bajki,rysowac,przebierac się i co najgorsze musiałam bawic się z nią na strychu i trochę zmarzłam.Życze spokojnej nocy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 15.11.07, 09:12 Widzę Aniu,że wnuczka całkowicie Ciebie zawojowała. Teraz takie dnie,że nie ma po co zaglądać w okno. Stanowczo było za mało prawdziwej jesieni. www.pasieka.rostkowski.info/images/tapety/photos/jesien2.jpg Odpowiedz Link
ira.mak Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 15.11.07, 11:05 U mnie sypie-i to spore płatki.Wiesz ,ja tez sie zbieram dzwonić do serwisu bo siadła mi nagrywarka i zresztą nic nie moge odtworzyć z płyt,tez mam go na gwarancji.Ciekawe na co czekam. Odpowiedz Link
52ania Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 15.11.07, 21:31 U mnie przymroziło i wieje wiatr.Coś się nie najlepiej czuję.Wyskoczyła opryszczka, a to znak, że organizm osłabiony.Jaga_22, masz rację,u mnie rządzi wnuczka.To wszystko przez to,że tak długo czekałam i, ze syn nie ma dzieci.Życzę spokojnej nocy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 16.11.07, 10:08 Witajcie .W nocy było -5 st. Ja lubię taką pogodę,aby tylko nie wiało. Poleciałam rano do przychodni i zrobiłam badania ogólne i TSH,ciekawa jestem wyników. Na południu kraju sypie śnieg,u mnie nic. www.tapety.rozrywka.de/zima/zima07.jpg Odpowiedz Link
ira.mak Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 16.11.07, 16:23 Nie podoba mi sie ta nowa szata graficzna-muszą bez przerwy zmieniac? Zeby to choc na lepsze... Odpowiedz Link
52ania Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 16.11.07, 22:49 U mnie snieg i mróz.Wozilam Madzię na sankach.Zabawa była znakomita.Teraz siedze i czekam aż wyrosnie ciasto z burakow cukrowych żeby je upiec.Przez tą dodatkowa prace mam mało czasu dla domu.Niby pracuję 1godz. ale trzeba 20 min na dojazd i 20 min. na powrót.Jutro pracuję od 9.00 do 14.00.Pokazalam sie Wam na zdjęciach z Jasnej Góry.Jestem w jasnej kurtce z przyklapniętą fryzurką.Życzę spokojnej nocy. Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 16.11.07, 23:18 Jadziu jak się robi takiego "zdjęciowego" linka, może ten mi wyjdzie.Wykonuję już wiele operacji komputerowych, ale są takie które ktoś mi musi pokazać i poczekam do przyjazdu wnuka. >ditailutek@wp.pl< Pozdrawiam Edyta Odpowiedz Link
kendo Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 17.11.07, 09:43 ditaj-lutek musisz kliknac prawa strona na myszcze na link tego zdjecia co odladasz i pozniej gdy jestes na gazecie ,robiac wpis klikasz ponownie tym klawiszem i "wklejasz" ten link i gotowe. witam przy sobocie zyczac udanego dnia a nowa duszyczke pozdrawiam. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 17.11.07, 13:16 Edytko,klikasz prawym od myszki na link (adres http//),otworzy się rameczka kliknij lewym w kopiuj i puść. Tam gdzie masz przenieść,znów klikasz prawym i lewym przyciskiem myszy naciskasz w rameczce wklej i to wszystko. Żeby wkleić musi być naznaczony kursorem początek tak jak do tekstu. Chyba nie mam zdolności do tłumaczenia. Trochę chmurzasto na dworze,trzeba się przyzwyczaić. uszata.com/eksplorer/galeria/Niko/zimaNiko1.jpg Odpowiedz Link
ditai-lutek Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 18.11.07, 11:05 No i znów wyszła mi cała strona, a może trzeba by ten link skrócić? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 18.11.07, 13:56 Edytko przeczytaj co Ci napisałam,a wogóle to i tego długiego adresu nie wkleiłaś.Zrób to samo co z papugą. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 18.11.07, 16:06 Brzydki dzień-mokro ,szaro -brrrr...Jutro jadę na 2 dni do Polkowic bo moja kolej Agnieszkę z przedszkola odbierac.Przy okazji jakies zakupy porobię,mop mi sie rozjechał i szczotka wyłysiała. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 17.11.07, 17:10 Aniu zaskakujesz mnie tymi przepisami-ciasto z buraków???A drugie pytanie-gdzie jest to twoje zdjęcie?Czyżbym cos przegapiła?Mgła u nas straszna,śniegu juz nie ma i mży. Odpowiedz Link
52ania Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 17.11.07, 22:15 Zagladnij:wycieczka U.T.W na Jasną Górę.Podzielono nas na 4 grupy i akurat mojej grupie zrobiono zdjecia.Jezeli masz buraka cukrowego to trzeba go ugotowac.Połowe zetrzec na drobnej tarce, a pozostałą częsc na grubych oczkach, dodac rozrobione z mlekiem drozdże, odrobinę soli i mąki ile ciasto zabierze.Wyrobic, pozostawic do wyrośniecia i piec w wąskich bretfankach, grubosc na ok 4cm.Nie moze byc wysoki.U mnie jedza z maslem albo z bialym serem, a ja bez dodatków.U mnie dzisiaj odwilż, mgła i powietrze takie ciężkie.Życzę spokojnej nocy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 18.11.07, 09:34 Jeszcze za krótko żyję,bo też nie wiedziałam,że z buraka cukrowego można ciasto upiec. Na dworze nieprzyjemny wiaterek,chyba jest na 0. www.psy.info.pl/kiwak/sheltie_quanti/zima06%20025.jpg Odpowiedz Link
52ania Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 18.11.07, 23:00 U mnie dzisiaj jak zwykle był niedzielny obiadek.O 17.00 pojechałam do kolezanki.Opowiadała jak mile spedziła 2 tygodnie w Egipcie.Wiatr wieje od wschodu i już jest -1.Jutro może byc fajnie, bo śnieg jeszcze leży.Życzę spokojneju nocy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 19.11.07, 12:01 Jest zimno -2 st.Nie byłoby tak żle gdyby nie wiatr. Kwiaty pomarzły na balkonie. Zostały 2 ,ale zapomniałam nazwy mają liście jajowate biało-zielone. Może one są mrozoodporne,to byłoby fajnie. Przypomniałam sobie,to jest trzmielina,ale nie pnąca. www.atlas-roslin.pl/foto/js/js-trzmielina.pnaca._Emerald_n.Gold_.PICT9503.jpg Odpowiedz Link
52ania Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 19.11.07, 23:10 Pogoda brzydka, zimno i wietrznie.Siedze przy komputerze taka trochę przetrącona, bo byłam na aerobiku.Raz w tygodniu porzadnie cwicze.Nie wiem czy jeszcze cos dzisiaj napiszę, bo internet działa bardzo mułowato i brakuje mi cierpliwosci.Życzę spokojnej nocy. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 20.11.07, 09:44 Jakoś mglisto .Niebo całkowicie zachmurzone.Mam wyniki -ALT podwyższony i kreatynina.Jeszcze RDW mam za dużo,a EOS w % za mało. Muszę poszukać w internecie co to oznacza. . www.smieszne.na-pulpit.pl/smieszne2.jpg Odpowiedz Link
ira.mak Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 20.11.07, 13:37 Muszę biec do przedszkola-dziś moja kolej,więc sie tylko przywitam i spadam. Odpowiedz Link
52ania Re: Zimowe DZIEN DOBRY!!! 20.11.07, 19:58 Dzisiaj było ciepło.Poszłam z Madzią na spacer.Szkoda,że juz na drogach nie ma śniegu,powoziłabym ją na sankach.W ogrodzie śnieg leży i jest tak przyjemnie, biało.W pracy nuda, bo nie ma internetu.Jaga_22, czy Ty masz cos z nerkami?Ja się za bardzo nie znam,ale ta kreatenina nie jest zwiazana z pracą nerek?Życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link
dede43 Re: Jesienne DZIEN DOBRY!!! 20.11.07, 22:49 Ira. Proszę, załóż nowe "jesienne dzień dobry", bo tu już za dużo wpisów i trudno sie otwiera. Odpowiedz Link