22.01.15, 10:44
Świat jest tak urządzony, że na starym powstaje nowe, piękne, pełne nadziei i znowu upada. Obecna RP będzie niedługo tego przykładem.Tylko ,że RP umiera na raka ale bardzo przedwcześnie i nie ma dla niej ratunku.
Obserwuj wątek
    • czuk1 Re: rak 22.01.15, 11:20
      I umiera bezpotomnie ? wink Jest III RP a co z IV RP ?
      • amityr Re: rak 22.01.15, 12:15
        Na pewno nie w wydaniu Kaczora. Coś się urodzi . Może jakiś nowy Jezus, Mahomet albo inny ich brat.
      • anoagata Re: rak 22.01.15, 12:18
        Powiem tak na ten temat;
        W/g mojej świadomości raka nabywamy dziedzicząc lub poprzez złe odżywianie.
        Jeżeli chodzi o Polskę to chyba jest pomieszanie z poplątaniem,czyli jedno i drugie.
        Moja diagnoza jest taka;
        operacja bez znieczulenia a w następstwie długa,długa rehabilitacja,lub dobre odżywianie ale to proces bardzo długi ze znikomymi efektami.
        • amityr Re: rak 22.01.15, 12:26
          anoagata napisała:

> Powiem tak na ten temat;
          > W/g mojej świadomości raka nabywamy dziedzicząc lub poprzez złe odżywianie.
          > Jeżeli chodzi o Polskę to chyba jest pomieszanie z poplątaniem,czyli jedno i dr
          > ugie.
          > Moja diagnoza jest taka;
          > operacja bez znieczulenia a w następstwie długa,długa rehabilitacja,lub dobre o
          > dżywianie ale to proces bardzo długi ze znikomymi efektami.

Prawie trafiłaś. Ale najczęściej przez nieprawidłowy podział komórki albo w tym przypadku dochodu państwa.
          • anoagata Re: rak 22.01.15, 12:34
            Te komórki mi umknęły,myślałam o nich ale nie zgodzę się z Tobą że one powstają z dochodu państwa ,chyba raczej z rozchodu,choć właściwie aby był rozchód najpierwej powinien być przychód ale jeżeli jest odwrotnie to wtedy właśnie powstaje ; 'taki rak'
        • ste.do Re: rak 22.01.15, 18:08
          Komórki rakowe ma każdy z nas od urodzenia. Czasem więcej, czasem mniej. Zdrowy organizm potrafi sobie z nimi radzić, ma zdolności naprawcze. Gdy te zdolności naprawcze słabną, na skutek wyczerpania organizmu stylem życia, innymi chorobami lub wiekiem wtedy te uszkodzone komórki rakowe nabierają siły do niekontrolowanego podziału i rozwija się złośliwy nowotwór.
          • jaga_22 Re: rak 22.01.15, 18:16
            Lepiej nie szafujcie tym rakiem i zostawcie go w spokoju.
            Na raka długo się nie choruje,więc te wasze opowieści
            i porównanie o kant...
            • czuk1 Re: rak 22.01.15, 18:31
              Porównanie .... nietrafione. wink
              • amityr Re: idzie rak złośliwy 22.01.15, 19:14
                Na raka długo się choruje powiedziała jaga. Fakt , że PO rządzi już sporo i zbliża się do złośliwego końca .Proszę posłuchać co mówi Kolonko. Tak Niektórych a nawet większość tu na Forum zaślepił blask Słońca Peru, że dopiero zaczynają przeglądać na oczy . Będzie rozpacz i zgryzota.

--
                • jaga_22 Re: idzie rak złośliwy 22.01.15, 19:25
                  Amityr akurat powiedziałam odwrotnie.wink
                • ste.do Re: idzie rak złośliwy 22.01.15, 19:40
                  Tyn Kolonko to mundry taki w tym new yorku. A przeca to od tego New Yorka zaczął się ten obecny bajzel, który dociera do nas przez Szwajcarię, o dziwo. A wszystko przez tą globalną wiochę jaką stał się świat, gdzie nie tylko czuć w jednym końcu jak ktoś w innym majstruje przy walucie, ale nawet gdy puści bąka. Ale może to i dobrze, bo wszyscy trzymają się nawzajem w szachu.
    • krakkrakusek1au Re: rak 23.01.15, 04:08
      Przypomnial mi sie taki wiersz.
      - Rak z natury chodzi tylem,
      uwalany mocno ilem.
      Dziwuje sie zgromadzenie
      Coz to znowu z chodzenie?
      Ja juz wole, to moj sposob,
      od natury takich osob,
      co nie wiedzac jak tam bedzie,
      najpierw nos pakuja wszedzie.

Chcieliscie amerykanskiej wolnosci? Macie.
      Wybraliscie polglowka na prezydenta? Mieliscie.
      Nie pasowaly wam miejsca pracy w stoczniach? To je zlikwidowaliscie.
      Nie pasowal wam jezyk polski? To uzywacie teraz angielskiego.
      Nie pasowaly wam podwyzki cen? Teraz nie macie nawet aspiracji aby cos w tej sprawie zrobic.
      Nie pasowal wam rodzimy socjalizm? To wprowadziliscie obcy kapitalizm.
      Nie pasowal wam naukowy socjalizm? To macie ustroj oparty na dogmacie.

No i po co pchaliscie nos, nie wiedzac jak tam bedzie?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka