Dodaj do ulubionych

ponad prawem?

13.06.15, 12:18
warszawa.gazeta.pl/warszawa/1,34862,18113379,Miasteczko_Wilanow__Koscielna_instytucja_bezprawnie.html#Czolka3Img
Ani sie nie zająknęli o zgodę na zajęcie pasa ruchu nie mowiąc o wycięciu krzewów. Czyżby im wszystko było wolno?
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: ponad prawem? 13.06.15, 12:43
      Będzie lepiej! Wiatr zaczął wiać z pożądanej strony, a więc hulaj dusza!
    • jaga_22 Re: ponad prawem? 13.06.15, 12:43
      Jeszcze tam nie byłam,a miałam chęć zobaczyć z bliska Świątynię Opatrzności.
      Moim zdaniem powinni posadzić dokładnie tyle samo krzewów
      i zapłacić słoną karę za bezprawie.No i nie pojadę.
      • estella50 Re: ponad prawem? 13.06.15, 15:54
        Ciekawe, do jakiego stopnia będzie wtedy dozwolona satyra, żart, mem. I z kogo wolno będzie sobie podworować, a z kogo absolutnie nie!
        • iryska2604 Re: ponad prawem? 13.06.15, 15:56
          Póki co to ja mam małe problemy z memem wikula - pamietacie te klęczące zakonnice - pielgrzymki?
          • estella50 Re: ponad prawem? 13.06.15, 16:00
            iryska2604 napisała:

> Póki co to ja mam małe problemy z memem wikula - pamietacie te klęczące zak
            > onnice - pielgrzymki?

To już było-minęło. Przedyskutowaliśmy na forum. Odpuść sobie.
            • jaga_22 Re: ponad prawem? 13.06.15, 20:14
              Już się zaczyna https://forum.vectra-unlimited.pl/images/smilies/ac.gif

Do zdarzenia doszło w Środzie Wielkopolskiej. Mężczyzna poszukiwany teraz przez policję jeszcze w sobotę, 23 maja, domalował wąsy na plakatach wyborczych polityka PiS, Andrzeja Dudy.

Doniesienie na policję złożył działacz PiS ze Środy Wielkopolskiej. Wszczęto dochodzenie, podaje gazeta.pl.

Policja przejrzała już nagrania z monitoringu i podała, że sprawcą ma być rowerzysta. Nie ustaliła na razie jego tożsamości - dlatego zdecydowała się opublikować zdjęcia z monitoringu
              • estella50 Re: ponad prawem? 13.06.15, 20:41
                Przecież domalowanie wąsów to zniewaga Prezydenta RP ! Wprawdzie jeszcze elekta, ale już niedługo najważniejszej osoby w państwie! Nie można na to pozwolić, żeby jakiś rowerzysta domalowywał cokolwiek gładkolicemu A.Dudzie. Trzeba zaangażować wszystkie siły ABW, CBŚ, Interpol wreszcie!
                A na poważnie: zaczyna się od nowa polityka godnościowa, wzniosłe słowa, obraza majestatu, pomniki, przemarsze w gronie rosłych borowców...
    • wikul Re: ponad prawem? 13.06.15, 14:57
      To dopiero początek, co będzie jak Duda formalnie obejmie stanowisko a wybory wygra PiS, strach pomyśleć.
      • zajbel Re: ponad prawem? 14.06.15, 09:01
        A pamietacie z jaką zaciekłością i jakimi siłami szukano po całej Polsce bezdomnego Huberta? Albo sraczke po kartoflu? Będzie jeszcze gorzej
        • czuk1 Re: ponad prawem? 14.06.15, 10:45
          Oby PiS wyciągnęło wnioski ze swojego poprzedniego rządzenia i wyeliminował wszystkie ówczesne błędy, z lat 2005-2007. wink
          • czuk1 Re: ponad prawem? 14.06.15, 10:46
            Oby PiS wyciągnęło wnioski ze swojego poprzedniego rządzenia i wyeliminowało wszystkie ówczesne błędy, z lat 2005-2007. wink
            • estella50 Re: ponad prawem? 14.06.15, 11:40
              czuk1 napisał:

> Oby PiS wyciągnęło wnioski ze swojego poprzedniego rządzenia i wyeliminowało ws
              > zystkie ówczesne błędy, z lat 2005-2007. wink

Nie mam takiej nadziei, bo już słychać pogróżki o wsadzaniu do więzień obecnie rządzących.
              • iryska2604 Re: ponad prawem? 14.06.15, 12:05
                iryska2604 napisała:

> Póki co to ja mam małe problemy z memem wikula - pamietacie te klęczące zak
                > onnice - pielgrzymki?

To już było-minęło. Przedyskutowaliśmy na forum. Odpuść sobie.

Nie bardzo mogę bo tawros zażyczył sobie abym wykasowała ten wątek bo jak nie to on nie odpuści no i zaczął pisac paszkwile do władz nadrzędnych forum, mało tego - zarządzam ponoć nieprawnie tym forum. I jak to nie poskutkuje to pójdzie dalej. Dziwne ze memy o Zydach, muzułmanach i członkach rzadu z glową państwa łącznie go nie ruszały.Pewnie mu zablokuję wsztęp tytaj i tyle. To jest forum prywatne ostatecznie.
                • jaga_22 Re: ponad prawem? 14.06.15, 12:23
                  Skąd u ludzi tyle zawziętości.Moim zdaniem powinien przeprosić Ciebie za
                  zakłócanie .

https://pl.memgenerator.pl/mem-image/bardzo-mi-przykro-panska-argumentacja-nadal-nie-ma-sensu-pl-ffffff

• czuk1 Re: ponad prawem? 14.06.15, 12:45

Nie zawracaj sobie głowy. Stan "sprawy" wywołanej przez tovros jest jasny.
                    Złożyciel wyznacza adminów i moderatorów. Tak jest tutaj.
                    Naruszeń regulaminu Agory napewno nie ma. Nie było tu i nie ma czego
                    usuwać, bankować. Sygnalizuj ewentualne problemy. Hej.
                    • czuk1 Re: ponad prawem? 14.06.15, 12:59
                      Zablokowac zawsze i każdego możesz. Bez uzasadniania. Choć ono jest mocne. Będzie tylko więcej pracy bo będzie zmieniał nick i wtedy będzie więcej roboty , dla moderatora.
                      Miałem już taką sytuację. Grupa trolli paraliżowała forum. Trzech adminów nie mogło dać rady
                      w porzadkowaniu forum. ....
              • czuk1 Re: ponad prawem? 14.06.15, 12:14
                Ja mam małe.... ale nadzieje.
                Będzie z dużej chmury mały deszcz.
                W narodzie na dziś są duże siły które potrafią się sprzeciwić wszelkiej akstremie politycznej.
                Zasmakowalismy wolności, demokracji, widzimy nowoczesne społeczeństwa i nie będzie
                łatwo komukolwiek zmarnować dorobek 25 lat , wprowadzić Polskę na drogę budowy IV RP.
                Społeczeństwo katolickie (dominujące) - nie podejmie hasel TR czy SLD.
                Połowa społeczeństwo jest o poglądach lewicowych - nie pozwoli na rządy liberałów czy narodowców.
                Społeczeństwo wychowane jest w warunkach demokracji - nie pozwoli na naruszanie jej zasad.

... to moim zdaniem ...
                • iryska2604 Re: ponad prawem? 14.06.15, 12:27
                  Wracając do tematu - wściekłam sie maksymalnie bo ten człowiek straszy mnie odpowiedzialnościa karną,ponoć radził się prawnika. Jestem skłonna udostępnić wam fragmenty korespondencji. Niesmaczne to wszystko.A co wy na to ? Jak powinnam postąpić?
                  • estella50 Re: ponad prawem? 14.06.15, 12:37
                    Z dyskusji wynika, że bodaj sam Tavros jest swojego zdania. Pozostali forowicze nie popierają i nie rozumieją powodu jego obrazy.
                    Na poparcie Twojej decyzji masz nasze głosy w dyskusji.
                    Jeśli możesz, to udostępnij te fragmenty korespondencji.

A ta historia daje nam obraz w pigułce tego, co może dziać się w kraju po pażdzierniku.
                    • jaga_22 Re: ponad prawem? 14.06.15, 12:47
                      Szukałam i znalazłam ,mem wzięty z netu.

www.docinek.com/1073/zbudujemy-polske-twoich-marzen.html
                      • aga-kosa Re: ponad prawem? 14.06.15, 13:15
                        Gdyby się dalej pienił, to wszyscy możecie napisać, że ja byłam inspiratorką i te wąsy w Środzie też ja domalowałam. Płeć odróżnić trudno bo przejechałam 68 km w męskim stroju. Chętnie pójdę posiedzieć od sierpnia, bo będę chciała odpocząć.
                        Komornik się na mnie nie wzbogaci a ja sama mogę sobie wybrać karę. wink
                        Na więzienie czeka się w terminach jak do sanatorium to i termin by mi odpowiadał. Zaoszczędzę na węglu. wink
                        Myślę, że wykreślanie ma sens, gdy ktoś bezpośrednio atakuje przeciwnika słowami, których sama nie chciałabym usłyszeć. Wtedy kreślę i obiecuję, że będę to robić.
                        Irysko, spoko. kiss) aga
                        • iryska2604 Re: ponad prawem? 14.06.15, 13:39
                          Aga, wysłałam ci na gazetowa lekturę do poczytania. A tavrosa poprostu zablokowałam -póki co. Nie umie dyskutować, nie musi. Przynajmniej tytaj. To jest forum prywatne - ostatecznie człowiek ma prawo dobierać sobie przyjaciół?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka