axsa 01.10.05, 00:00 tinyurl.com/79etj Jeszcze przed chwilą był wrzesień. Kasztany strącał i jarzębinę malował słońcem. Przed sekundą spotkał się swym końcem z następnym jesiennym miesiącem. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
malwina52 Re: GAWIARENKA – październik 2005 01.10.05, 00:42 a juz mialam isc spac))) a tu drzwi otwarte, zapodam sobie cosik na sen Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA – październik 2005 01.10.05, 10:54 nieciekawie za oknem tu( choc sloneczko przedziera sie za chmurek jest chlodno i bardzo wietrzenie.... slyszalam dzis poskiego synoptyka pogody,ktory porownywal aure pogodowa do roku 1939 -44,gdzie pozniej nastapila szybka i mrozna zima juz w listopadzie. pieknego jesiennego wrzesniowego dnia zycze. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – październik 2005 01.10.05, 18:30 Wklejam to, co napisała Reginka w "swojej prywatnej" przez pomyłke Gawiarence październikowej )))) GAWIARENKA - PAZDZIERNIK 2005 Autor: regine Data: 01.10.05, 17:54 Witam Wszystkich ,zwlaszcza Wszystkie Danusie ,Maledanusie ,ktore sa bardzo milusie )) Jezdza na hulajnogach,chodza po gorkach .... Oby nam tylko nie bujaly w chmurkach....))) Wszystkiego NAj...Naj.... Zyczenia sklada Renia . Dzis mamy juz pazdziernik ,wiec czas zaczac "nowy dziennik" Witajcie Wszyscy w Naszej Gawiarence !!!!!!!!!!!! Odpowiedz Link
leontynia Re: GAWIARENKA – październik 2005 01.10.05, 21:24 smutno tu Reginko bez Ciebie Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – październik 2005 01.10.05, 22:42 Przestaniecie się smucić???!!!! Jeszcze piekne dni za oknem zapowiadają. Kundziu, włączamy muzykę, otwieramy szeroko barek i robimy inaugurację jesiennego rozpalenia kominka........dobrze, że Wojtek wypełnił drewutnie, ale przydałby się do rozpałki ))) No to cyk, za wszystkie Danusie )).........kurcze, ale tak sama będe "życzenia składać"?.....).......jakiś tort imieninowy by się przydał..... Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA – październik 2005 01.10.05, 22:49 o ktos tu polewa)))) to zdrowko malych i duzych, jedna kolezanka upiekla drozdzowe moze podrzuci ))))) Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA – październik 2005 01.10.05, 23:53 no to poczytamy Pana Tadeusza? - polecam - butelka tj.ksiązka poręczna, niewywrotna,no to zdrówko! A naczynia pomyję jutro - na razie święto! Salut! - to toast hiszpański Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA – październik 2005 02.10.05, 08:12 he he, wczoraj ostatnia sie wpisałam, a dzisiaj pierwsza! Z pewną niesmiałością włączyłam komputer i cud! forum się otworzyło! Za oknem fajna szarówka jesienna, zapraszam na kawę i trochę "skubańca" przyniosłam - to takie ciasto inaczej zwane "pleśniakiem" A ja do mycia naczyń - tzw.proza życia... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – październik 2005 02.10.05, 08:19 Danuśka, zostaw te gary i choć na kawę poranną...... poprosimy Kundzie, żeby skończyła........widzisz tą mgłę za oknem?........opowiadaj o wczorajszych "łajdactwach" , póki mozesz, czyli póki Jaśnie Komputer chce popracować ) Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – październik 2005 02.10.05, 11:42 Skubaniec Danuski przepyszny ,a kawa w takiej cudownej Gawiarence, Smakuje wybornie) Leontynio !!!! jeszcze tylko trzy rowne tygodnie i bede dzien i nooc do znudzenia....To juz,juz niedlugo. Buziaki dla Wszydstkich, takie Noworoczne, bo od jutra swietujemy. Jestem poproszona na uroczysta kolacje, do kolegi ziecia z pracy ,bo w tym dniu tak tu uroczystyum ,nikt nie moze sam siedziec w domu. Mam dylemat ,nie znam dobrze angielskiego,nie wspomne o hebrajskim.Nie wiem czy rozmawiaja po niemiecku i rosyjsku...Bo kolacja z buzia w "ciup"troche mi nie lezy.Wiem ,ze rodzice tego kolegi znaja troche jezyk polski ale nie wiem czy beda na kolacji... Odpowiedz Link
axsa Re: GAWIARENKA – październik 2005 02.10.05, 16:50 Piję kawe i czaje sie na rekordzik Odpowiedz Link
malwina52 Re: zdrowko solenizantek... 03.10.05, 20:37 przytargalam duze szampanisko czerwone, pijemy zdrowie solenizantek, Tesuniu miej go duzo i mocne Twoje zdrowko!!!!!! Odpowiedz Link
tofika Re: zdrowko solenizantek... 03.10.05, 20:56 na takie smakowitosci ...odrazu zapisuje.. zdrowia i pomyslnosci i po lyczku za wszystkie solenizantki(musze nadrobic zaleglosci )) ZA Axsy urodzinkowe,Danutek imieninowe,i Teresek... jejku ,czy tu jest jakis majdan wrazie przesilenia goscinnego? Odpowiedz Link
natla Re: zdrowko solenizantek... 03.10.05, 21:11 Tereski, pije Wasze zdrowie duuuuużą szklaneczka )) Odpowiedz Link
tesunia Re: zdrowko solenizantek... 03.10.05, 21:27 to to zaczynamy ... stawiam trojniaka .. prooooooooooszeeeeeeeeeee sie czestowac.... to na jedna nozke) Odpowiedz Link
malwina52 Re: zdrowko solenizantek... 03.10.05, 21:30 kuleje ))))))) poprosze na druga nozke Odpowiedz Link
tesunia Re: zdrowko solenizantek... 03.10.05, 21:32 podstawiaj,podstawiaj kielicha...juz wlewam do pelna i na zdeowie Wszystkich Teresek dzis )))))))))))))))) to na druga nozke Odpowiedz Link
regine Re: zdrowko solenizantek... 03.10.05, 21:31 Przedni trojniak ) Moge na druga nozke ) Odpowiedz Link
tesunia Re: zdrowko solenizantek... 03.10.05, 21:33 oczywiscie reginko.....prosze i nazdrowko) strasznie mi posmakowal trojniak. przedtem nigdy go niesmakowalam Odpowiedz Link
krista57 Re: zdrowko solenizantek... 03.10.05, 22:02 Skoro mamy dużo czerwonego....to przyniosłam czipsy Zdrowie Tesuni ! Odpowiedz Link
tesunia Re: zdrowko solenizantek.juz nowy dzien;) 04.10.05, 11:04 i juz po "libacji"...mila byla niespodzianka) a tak pozatem to witam z jesiennym sloncem i chlodnym juz porankiem, stoliczek nakryty,prosze sie czestowac, tymczasem biore zwierzyniec na spacer) Odpowiedz Link
natla Re: zdrowko solenizantek.juz nowy dzien;) 04.10.05, 11:33 Hej Tesuniu, tak od rana pić???? )) No dobra, kawe biorę i lece Cie gonić Odpowiedz Link
malwina52 Re: poprawiny;) 04.10.05, 14:07 no i zalapalam sie, a ssie mnie w zoladku posprzatam z talerzykow, salaterek i miseczek, zeby nie dostac czkawki troszeczke popije )))) Odpowiedz Link
natla Re: poprawiny;) 04.10.05, 22:18 No to pijemy!!! Dobry wieczór Oblewamy mój nowy samochód.......bardzo się cieszę , że nie przepiep......swojej odprawy emerytalnekj na szmaty i inne inszości. Jest oczywiście śliczny (to rzecz gustu) z bajerami.....pierwsza jazda z duszą na ramieniu, ale super....po prostu płynie. ) No to końskie mechaniczne zdrowie samochodu ) Odpowiedz Link
wiktoria53 Już miałam iść spać, no ale.................. 04.10.05, 22:23 Natlo, jak nie wypijemy szampana to samochodzik odmowi posłuszeństwa Trzeba oblać nowy zakup.Proszę to mój kieliszek i lej do pełna. Uwielbiam szampana no i ładne samochody również Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Już miałam iść spać, no ale.................. 04.10.05, 22:26 No cóż, czekam i czekam, ciągle pusty kieliszeczek.........wiec może jutro się napijemy ? Odpowiedz Link
krista57 Re: Już miałam iść spać, no ale.................. 04.10.05, 22:30 Tez sie chętnie przyłączę bo we dwie tego szampana nie wypijecie. Z daleka ....ale kopnę w opony!Na szczęscie,zeby sie dobrze prowadził i nie miał kraksy. Odpowiedz Link
natla Re: Już miałam iść spać, no ale.................. 04.10.05, 22:31 Już leję, pardon, ale zgubiłam jeden list i jestem w trakcie poszukiwań... Kolor może nie wymarzony, bo miał być oczywiście żółty, ale brałam co było, bo to wspoaniała okazja. Czerwono-bordowy ze złotym nalotem. Renault modus. No to cyk ) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Już miałam iść spać, no ale.................. 04.10.05, 22:37 O kurcze renault to wiem,ale modus? Muszę poszperać.Czerwony - ładny.Najważniejsze, żeby się dobrze sprawował, nie psuł, nie wyczyniał cudów na trasie tylko ładnie, prosto i spokojnie powoził swoją Panią.No i żeby zawsze dowoził na wyznaczone miejsce. Tego Ci Natlo życzę. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: Już miałam iść spać, no ale.................. 04.10.05, 22:38 Szampan był wspaniały więc samochód MUSI być dla swojej Pani bezpieczny! Odpowiedz Link
krista57 Re: Już miałam iść spać, no ale.................. 04.10.05, 22:38 Poproszę jeszcze ...Natlo znalazłas ? Odpowiedz Link
natla Re: Już miałam iść spać, no ale.................. 04.10.05, 22:46 Znalazłam.....leję.....terzaz coś moznieszego, żeby był choć tak grzeczny jak Top i tak nie strachliwy jak Top jest cykorem ))) Odpowiedz Link
natla Re: Już miałam iść spać, no ale.................. 05.10.05, 08:43 Kundziu.....otwieraj okna, bo opary alkoholowe się unoszą po katach....kawa czeka w ekspresie i kruche ciasteczka na kredensie....lece popływać...... Odpowiedz Link
tesunia Re: Już miałam iść spać, no ale.................. 05.10.05, 10:37 i znowu ciesteczka kusza) zabieram sie upiec je juz od tygodnia, recepta na stole kuchennym az zaczyna irytowac,bo smak chce sie testac a brak chec) Odpowiedz Link
goskaa.l Re: GAWIARENKA – październik 2005 06.10.05, 08:58 Co się dzieje? Psy niewypuszczone, kot nie może wejść do środka, w kominku ciemno i zimno. Wpuszczę do basenu ciepłą solankę, pójdę z psami do lasu, a kiedy wrócę będe mogła popływać. tymczasem nastawiam samowar. Nie wiem, co z Kundzią, bo jej nie widać. Ale śliczne promyki słońca wpadają przez szklane drzwi!!! Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – październik 2005 06.10.05, 09:14 Oj, jak dobrze,że Gosiu zaglądnełaś......nastawiłam kawę w ekspresie i lecę popływać.....dobry pomysł z tą solanką......Kundzia!!!.....no wiesz? o tej porze jeszcze śpisz?...oooooo.....a ten pan, to kto???...... Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – październik 2005 06.10.05, 10:18 O jak miło kawka!!! )) posiedzę sobie w ciszy i wypiję ten pachnący napój. Odpowiedz Link
regine Re: GAWIARENKA – październik 2005 06.10.05, 10:21 Ten pan, to taki niesmialy podgladaczo - zagladacz....) Lubi patrzec jak plywasz....Lub zapach kawy go neci )) Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA – październik 2005 06.10.05, 10:53 no !!!!!!! kawusia..... donioslam ciasteczka owsiane...pychotka...czestujcie sie .. a to ci Kundzia figlarka,nudzilo jej sie pewnie wieczorami i towarzysza sobie przyprowadzila, zawsze to przyjemniej we dwoje) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – październik 2005 07.10.05, 08:17 Kawy!!!!!!!!!!!! (poproszę).....Kundzia kominek rozpaliła.....mgła za oknem... zwierzaki spią..... Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA – październik 2005 07.10.05, 09:41 A ja mogłam swobodnie wejść na forum,poczytać, odpisać - ale fajnie! Słoneczko świeci, kawa pachnie i cichutko się przyznam,że sobie dolałam do niej 1 łyżeczkę czystej wo...wódki.Moje cisnienie czasem potrzebuje wiekszego pobudzacza. Przyniosłam "skubańca" z powidłami z wegierek. Kotki wygłaskane, żółwiki wypolerowane,pieski szaleją z patyczkami,a rybki jakby tak cos za często koło siebie... Odpowiedz Link
goskaa.l Re: GAWIARENKA – październik 2005 07.10.05, 10:09 Uff, wreszcie dotarłam! Ale pyszny ten skubaniec z białą herbatą! Brawo, Danusiu!!! Przyniosłam błyszczące kasztany, jasne żołędzie i korale jarzębiny. Kundzia ma pójść po wykałaczki. Sama zrobiłam cielaka i źrebaka, już brykają po stoliku. Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA – październik 2005 07.10.05, 10:17 oj!! kasztany...pamietam z dziecinstwa mase takich ludzikow) mgliscie,az drzewaka nia placza,ale kolo lunchu bedzie sloneczko wiec do miasta sie wybiore kupic sobie "jakis pocieszcz" spokojnego i przyjemnego dnia zycze. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA – październik 2005 - kasztany 07.10.05, 10:31 Gośki cudeńka z kasztanów ))))))))))))) Fajne, co? img396.imageshack.us/my.php?image=zabawakasztanoweludki8ny.jpg Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA – październik 2005 - kasztan 07.10.05, 10:47 Te ładniejsze. img394.imageshack.us/my.php?image=kasztany3kb.jpg Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – październik 2005 - kasztan 07.10.05, 11:03 Kawki, kawki i kawałek skubańca. Pyszny !!!! Ale śliczne kasztanowe stworki. Też chciałam takie zrobić, ale mój futrzak Loluś dorwał się do kasztanów i je lekko ponadgryzał. O byłabym zapomniała, przyniosłam trochę orzechowych ciasteczek. Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA – październik 2005 - kasztan 07.10.05, 13:04 Co tu sie dzieje...Dziekuje Kundziu , dopilnowala winko,bo gdyby przestalo chodzic --to juz ocet z niego bylby... Widac ze gawiarenka zaczyna tetnic zyciem, czujemy nadchodzace tuz ,tuz chlody,a kominek sprawdzony , wiec sluzyc nam bedzie plomykami ciepla, jakie artystyczne dziela z darow jesieni...same cuda.. Zawrot glowy--takie uzdolnienia manualne ... Odpowiedz Link
mira54 Re: GAWIARENKA – październik 2005 - kasztan 07.10.05, 22:53 Cieplutka herbatka i "skubaniec" - pychotka Tesuniu, jeszcze dla mnie starczylo. A ja przynioslam do Gawiarenki skamieline solna z Ciechocinka, bedzie nam sluzyc jako barometr, bo zmienia barwe wraz ze zmiana cisnienia powietrza. Przy wysokim cisnieniu jest jasna, a przy niskim ciemnieje. Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA – październik 2005 08.10.05, 07:55 Witaj Mirko,miałaś jeszcze siłę na wejście na forum po podróży ? To wspaniale.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – październik 2005 08.10.05, 08:48 Kawa bulgocze w ekspresie.......idę z piesami do ogrodu, kawa na brzeg, a ja plum do basenu....ooooo, raj.....pieski!!!!! nie wolno do wody, bo pan Witek nas pozabija....... Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA – październik 2005 08.10.05, 09:48 Pożółkłe liście szeleszczą, drzew szpaler ciągnie się niemy, a my przez życia wertepy,wędrujemy, wciąż wędrujemy...... tralala ........................... kawa pachnie, siorbne i lece zyczac Wam milych wedrowek Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA – październik 2005 08.10.05, 11:30 alez malwinka poetycznie dzionek powitala) tak ,lubie takie szpalery /alejki szeleszczace/dywanikowe i ten cudowny zapach jesienny, pieknie sie dzionek zapowiada ,ze szkoda w domciu siedziec, trzeba wyjsc na sloneczko i nalapac na siebie ostanich jego promyczkow) milego dnia wsrod przyjaznych ludzi Wam zycze. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 00:32 Kochani, szampan od rana dla wszystkich, stoły się uginają, barek wielkości wagonu kolejowego ślicznie oświetlony, woda w podświetlonym basenie ma 30 stopni, muzyka sączy się z głośnika. Bawcie się cały dzień dobrze ) Popatrzcie, jak Kundzia i pan Witek się wystroili.....to na naszą cześć! Mam nadzieję, że zawitają tu też nasze zagubione dusze....... No to Wasze zdrowie......tra la la )) Odpowiedz Link
kesaira Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 02:57 Wszystkiego najlepszego, najfikuśniejszego, najznakomitszego i najoryginalniejszego Drogie Rówieśniczki i Drodzy Rówieśnicy! Na Zdrowie!!! PS. Czytam Was od jakiegos czasu...) Ewa Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 09:27 witam, ale bedzie sie pilo i jadlo, ja siadam obok butelki szampana Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 09:39 Kesairo - witamy! ładnie,że akurat teraz dołaczasz do nas! Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 09:47 Panie Witku, dziękujemy za kwiaty , takie przywitanie kazdej z nas długą czerwoną różą jest przemiłe ...... O, i Kundzia ślicznie ubrana kawę serwuje za barem.....Malwina, coś tak przysiadła i grzejesz szampana......otwieraj pijemy za roczek (a co, od rana ) i za Kesarię, która nam na pewno o sobie opowie ) Odpowiedz Link
tofika Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 10:12 "Hej ,hej ulani ,malowani chlopcy , nie jedna panienka za Wami poleci.. o prosze p Witek w smokingu,podryguje w tak muzyki zaprasza do szwedzkiego stolu.. nawet napis umiescil na Gawiarence: inauguracyjny: "WITAMY Gawiarenkowo- WKRACZAMY W DRUGI ROK" kosze pelne kwiatow,Dwa puchary z podpisem "PODUSZECZCE..... i Admince Natli od 50.....TO MY zwierzatka ustrojone..ach i och)) "zdrowia szczescia winszujemy na nastepny rok... i chlup..abysmy... Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 10:25 ładnie tofika to napisala....od nas tez szampan Admince sie należy,wypijemy ale chyba wieczorem. Jestem wystrojona wymalowana i mam nadzieje ,ze makijaż zostanie długo. Dzisiaj tyle sie dzieje i będzie dziać...spotkanie koleżeńskie,przyjęcie urodzinowe mego jedynego chrzesniaka i na końcu "Księżniczka Czardasza". Wspanialego dnia wszystkim ...i proszę nie wypijcie wszystkiego...ja wrócę. Odpowiedz Link
maladanka Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 10:40 Krista! nie jedz za duzo,żebys miejsce na tort potem miała,urodziny,przyjęcia lubię,owszem ale zamienię natychmiast na "Księzniczkę Czardasza" i chocby zygzakiem, ale koniecznie wieczorem zajrzyj! Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 11:08 Urodzinowa róża od Emmy50......kładę na stole, jest śliczna i jak pachnie....) img226.imageshack.us/my.php?image=radlawas0ty.jpg Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 11:14 pieknie sie zapowiada na forumie: z rakietami cudnymi/bukietami.... dostawiam trojniak, prosze sie czetowac.....czcic dzisiejszy dzien... pieknego dnia zycze. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 15:23 No to teraz kawa i...........hmm........tyle tego......o, mam, melon z martini .........a teraz? hop do wody, woda ciepła, słoneczko gorące, pieski biegaja dookoła basenu, kicie sie wygrzewają z salamandrą na głazie.....sielanka, zyć nie umierać ) Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:00 jestem albo za wczesnie, albo za pozno ) rozgoszcze sie jakbym usnela to mnie nie budzcie mam komorke nastawiona na alarm do pracy zdaze Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:10 Coś Ty.....zrób sobie szewski poniedziałek.......no, tak raz na rok ) Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:13 Jeśli będzie bal, a napewno będzie, to niestety nie masz szans się wyspać. A tak cicho zapytam, można już zaczynać ten bal? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:17 hoć Dankarolko do pierwszej pary.....poloneza czas zacząć )) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:22 Dziewczyny, świetnie! Widzę, macie już doskonałe humory. Czy cosik szampana kapnie mi do kieliszeczka? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:23 ....a maaaaaasz, całą butelkę oszronioną, musisz nas dogonić... Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:25 Natluś uważaj na basen Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:27 Basen zostawiam na noc, to dopiero frajda, ale teraz poustawiam stcyjki, bo potem mogę mięc trudności ) Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:26 Co prawda jestem przeziębiona i leżę w łóżku, ale przedtem zrobiłam sobie groga, po nim udało mi się zasnąć. Około 21 przygotuje następną miksturę i jutro mam nadzieję być zdrowa, no może zdrowsza Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:27 Oj, chyba zimnego nie będę pić (((((( Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:29 Ale kawe wypiję i zjem kawałek tortu orzechowego. Oooooo jaki pyszny! Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:29 Coś Ty, SZOK TERMICZNY na mikroby jest najlepszy....polecam, stosuje na wszelkie anginy i inne skatiny.... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:28 Wiktorio, nasze leczenie jest 100 razy lepsze i szybsze....no może nie nasze, ale Dankarolinki Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:31 Chcesz mnie zamrozić od środka? Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:32 Ale przecież krioterapia jest bardzo skuteczna. Popatrzcie ognisko rocznicowe płonie Odpowiedz Link
wiktoria53 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:33 Świetujemy (niektórzy )już od północy,to ci dopiero uczta! Cały rok będziemy ją pamiętać. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:34 Ok, dziewczyny, pilnujcie ogniska, witajcie gości , a ja skoczę z pieskami, bo potem.....to juz nikt nie da rady )) Odpowiedz Link
ligia12 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 19:43 jeżeli pozwolicie do dołącze do Was! widze ,że zabawa jest wspaniała i pogoda dopisła. Odpowiedz Link
ligia12 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 20:24 Tort jest wyśmienity! dawno nie jadłam coś tak wspaniałego Oooo!!! Odpowiedz Link
malwina52 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 20:26 o rany ale tort ma wziecie, zalapalam sie na trojkacik Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 20:35 ....nie martwciesie, w lodówce sa jeszcze 2 torty.....dziś odchudzanie wyjechało na weekend....a co.... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 20:45 Przeniosłam Wam Axsowego torta z "Roczku" ale tylko w celach dekoracyjnych,,,,,wara z zombkami od niego....)) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 20:46 Zara, zapomniałam postawić na stole ) img175.imageshack.us/my.php?image=tortjedynka13pi.jpg Odpowiedz Link
ligia12 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 20:50 Ooo jak pięknie wygląda ten torcik! Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 20:52 Cieszę się Ligio, że to Ty reprezentujesz sąsiadów ))....a reszta jak zwykle.....bez poganiaczki Alutki śpi....) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 20:50 Kundziu, jakby mnie nie było, to poproszę przypilnować Leontynię, żeby wypiła 3 karniaki......tu jest szklanka, bo inaczej nie nadąży za nami.... Odpowiedz Link
leontynia Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 20:57 Natlo,Kundzia nie musi mnie pilnować, juz nalewam szampana, ukroiłam duża porcje torcika,jak szalec to szaleć, hm...pyszny Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:00 Masz 20 min. na wypicie tej butelki, bo inaczej się z nami nie dogadasz )) Odpowiedz Link
axsa Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:04 O... widzę, że torcik tu przykicał... Dajcie mi troszkę szampana, na klina... Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:07 Axsa , nie troszkę, ale karniaka w postaci oszronionej butelki w 20 min......a potem do basenu....na kaca najlepsze......bo jak nie to za karę dostaniesz kawę z cytryną ))) Odpowiedz Link
ligia12 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:15 Widzisz Natla jak zabrakło Alutki to nawet nie mam z kim pogadac , a nie wspomne o prannej kawce ,która piłam z Alutka,za niedługo wróci to moze cos sie bedzie działo u Nas!!! Dobrze ,ze załapałam sie na imrezkę u Was! Alutka na pewno bedzie żałować,ze nie było jej na tak wspaniałej uroczystości. Dzieki!!! ligia Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:19 No coś Ty.....o Alutce byśmy zapomnieki? W najdalszym kącie zamrażalnika schowany jest kawał tortu i Szampan Rocznicowy (świeżo pędzony)) Odpowiedz Link
ligia12 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:22 Natla,jak to ładnie z Twojej strony,jutro zaraz wyslę sms-a do Alutki i poinformuje na jakiej byłam wspanialej imprezie. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:23 nooo, i jeszcze pogoń ją szybciej do domu ) Odpowiedz Link
ligia12 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:26 Natla , a zaglądalas do Nas?? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:28 Jasne, i widziałam od godziny tylko pozdrowienia od Alutki....cisza aż po uszach bije .... esemesuj do tego "motorka" szybko ) Odpowiedz Link
leontynia Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:18 bawcie sie dobrze musze juz Was opuscic dzis mam metlik w głowie/sprawy rodzinne/ musze to przespac Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:20 Leeeeooontyyyyyyniuuuuuu!!! Na mętlik w głowie najlepszym lekarstwem jesteśmy MY! Odpowiedz Link
axsa Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:29 To ja poproszę tę kawę, nawet z podwójna cytryną... Nie mam problemu z wypiciem takiej mikstury. Szampana - troszkę, bo rano szumiało mi w głowie wczorajszą imprezą, potem jakieś kliniki, a teraz butlę szampana w karniakowym tempie... to zdecydowanie zbytek łaski ;;)) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:33 Dla Ciebie wszystko, nawet zbytek łaski )) Pij i nie marudź... Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:49 ech...zdazylam na torcika.... pychotkaaaaaaaaaaaaaa...poprosze teraz o szmpaika))))))))))) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:50 a pij Tesuniu Roczniaka, pij.....im więcej tym lepiej, a o jutro, to sie będziemy martwiły jutro ) Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:50 Dziewczxyny dotarlam wreszcie ..jest cos dla mnie ? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:51 Krystynko, wszystko i niespodzianka dla wszystkich... Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:53 Dzwoneczek wlasnie mi przekazal serdeczne zyczenia dla wszystkich ...nie moze do nas dodreptac ...ale sie bardzo spieszy.Maladanka prosi o pozostawienie conieco moze do jutro do nas dobije.Przesyła nam szampana,torta i kilka piwek. Jak tam balety ? Skończone ? Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:57 dopiero mozna zaczynac kristo) dla danuski szefowa ma juz porcyje na boczku odstawiona, tak ze ta reszta mozemy sie zajac)))))))))))))) Odpowiedz Link
tesunia Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 21:58 milo Ci widziec axo.... to jeszcze po szmpanie co?? Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 22:06 Zjadłabym cos konkretnego....nic dla mnie nie ma ? A gdzie ta obiecywana niespodzianka ? W głowie mi szumi juz od rana.... Odpowiedz Link
axsa Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 22:07 Ciekawe kto mnie potem zaniesie do łóżka? Ale co tam, może się ktoś ulituje, albo powie - pij, pij, bedziesz łatwiejsza. Mogę nie mieć siły , zeby się odszczeknąc - pij, pij, nie bedziesz mógł. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 22:16 No Axsa, będziesz nawet miała to komu powiedzieć A oto moja niespodzianka dla Was dziewczyny, starałam sie wybrać jak najbardziej "strawną" ....obiecała, że dla nas na roczek zatańczy..... img54.imageshack.us/my.php?image=200310202300569op.jpg Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 22:20 ..no moze być z tym sztucznym usmiechem ale słaby tancerz...chociaz ??? Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 22:22 No widzę,że imprezka się coraz bardziej rozkręca Odpowiedz Link
fleur1 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 22:34 Już jestem w kawiarence i zamawiam coś dobrego, może jakiś serniczek i dobrą kawę. Wyjeżdżałam na 17 dni, byłam na Targach Turystycznych, a na bankiecie w Sobieskim urządzanym przez ambasadę Turcji było pyszne jedzonko. Potem pojechalismy na kilka dni na Mazury, pogoda była bardzo ładna, tyle ciekawych miejsc, wspaniale. Byłam też w Puszczy Mariańskiej, kocham te lasy, to miejsce moich dziecięcych letniskowych wyjazdów z Rodzicami. Na zakończenie 3 dni Tomaszowie Mazowieckim i do domku na wybory. Czy będzie spotkanie koleżanek forumowych? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 22:38 Kwiatuszku, będzie podzlot w Krakowie za tydzień. Ale sie fajnie najeździłaś, ale.......druczka nie pobrałaś......i co? Ładnie to tak ? ) Odpowiedz Link
fleur1 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 23:21 Jakiego druczka??? Miałam jechać do Krakowa ale moja kuzynka - co ma okna wyglądające na smoka wawelskiego - ma cyklinowane parkiety i pojadę pózniej, moze własnie za tydzień, nie wiem jeszcze. A gdzie jest Reginka? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 23:29 Jak to gdzie? W Izraelu ))) Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 23:44 Sodoma i Gomora tutaj Kiełbaski w basenie pływają. Witajcie Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 23:46 Yoanno, czy Ty mnie zawsze musisz z łóżka wyciągać?..... To nie kiełbaski, to takie styropianowe rurki, coby się "uperfumowane" dziewczyny nie potopiły..... Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 10.10.05, 00:00 Rany Natuś... przepraszam za skojarzenia Ale czemu obok styropianu pływa musztarda???? Hę? Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 10.10.05, 00:04 )))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))))) Rany, to nie musztarda.......która to ))))))))))))))))))))) Chyba dziśnie zasne, a pódziesz Ty ))))))))))) Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 10.10.05, 00:06 Zrobiło się niesmacznie, dobrze, że już po północy, bo nie w dniu tak uroczystym))...idę spać....zaraz po tym, jak się śmiać przestanę.... Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 10.10.05, 00:14 a ketchup byłby lepszy? eeeee kolorystycznie nie.... Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 10.10.05, 00:15 Natuś! To była musztarda! Słoik tez pływa... Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 10.10.05, 00:21 I przepraszam,że tak późno wpadłam. Zabiegany dzień był troszkę, a wieczorkiem coś kondycja mi siadła. Teraz sprawdzę jak imprezowałyście grzecznie Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 10.10.05, 00:23 ))))))))))))))))))))))) O to już zmyślasz, bo szklany słoik nie może pływć....przynajmniej tak mnie uczono, może leżeć na dnie....być może któraś drinka piła z musztardówki i wpadła jej niezauważalnie do wody....zdarza sie w najlepszej rodzinie Zaraz, zaraz, czy Ty nie oddelegowana zostałaś przypadkiem prze sanepid? a dowody sama podrzucać, żeby się szefowi podlizać? Dobra, idę spać.!!! Odpowiedz Link
yoanna Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 10.10.05, 00:29 Jaki sanepid? Ja??!!! A musztardówka pływała pusta....zakręcona była [zakręcona pewnie po tej imprezie] Dobrej nocy Natuś Odpowiedz Link
sarna52 Re: GAWIARENKA – 9 październik 2005 :) 09.10.05, 22:37 A tutaj jesteście, balanga na całego ,a ja Was szukam i szukam,ale tak to juz jest z tymi spóźnialskimi co powiecie na jeszcze jednego szampana?.....czy ktoś tu gra na gitarze? Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – październik 2005 09.10.05, 22:43 dzisiaj jest święto a reprymendy od jutra Odpowiedz Link
sarna52 Re: GAWIARENKA – październik 2005 09.10.05, 22:49 Halo,halo! Jestem tu ,czy ktos mnie widzi ? nie...chyba potknęłam się o próg,a myslałam,ze wejdę. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – październik 2005 09.10.05, 22:52 Poczekaj pomogę ci się pozbierać z tej podłogi Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – październik 2005 09.10.05, 22:53 Sarna, bo przez ten próg, to się najlepiej przechodzi po jednym głębszym ale żyjesz, pogotowia nie wzywamy.....no to cyk Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – październik 2005 09.10.05, 22:55 Coś mi tu wieje od okna przydało by się coś na rozgrzewkę Odpowiedz Link
danurn Re: GAWIARENKA – październik 2005 09.10.05, 22:57 I ja dołączam się do hucznych obchodów rocznicowych. Bardzo mile witam także naszą axsę. Cieszę się,że wróciłaś. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – październik 2005 09.10.05, 23:02 oooo, następna "leserka".....dobrze, że rocznice mamy.....Tu się nie dołączaj, Ty bądź!! ...i już , proszę karniaka.......ani słowa.....pij )) Odpowiedz Link
krista57 Re: GAWIARENKA – październik 2005 09.10.05, 23:06 e tam!nic nie ma do jedzenia...idę spac. Dobranoc. Odpowiedz Link
natla Re: GAWIARENKA – październik 2005 09.10.05, 23:12 Krista, a Ty oślepłaś na tej operetce????? Żarcie sie po stołach wala, nawet nprzy ognisku kiełbaski są, torty wszędzie , a Ty idziessz, bo nie ma zjeść? Czekaj no , czekaj..... Odpowiedz Link
sarna52 Re: GAWIARENKA – październik 2005 09.10.05, 23:10 O dziękuję Dankorol za pomoc {przeszłam z pomoca ,ale przeszłam} Natla ty wiesz czym zbic tremę pije za Wasze ...no dobra Nasze Forum. Odpowiedz Link
dankarol Re: GAWIARENKA – październik 2005 09.10.05, 23:10 Może jednak coś na rozgrzewkę Odpowiedz Link
sarna52 Re: GAWIARENKA – październik 2005 09.10.05, 23:13 Krista nie odchodz popatrz przy ognisku ...tam przy basenie pieka kiełbaski. Odpowiedz Link
goskaa.l Re: GAWIARENKA – październik 2005 10.10.05, 07:28 No wiecie... wstyd mi za was. Rozumiem fetowanie, ale taki bałagan? Zwierzakom o mało brzuchy nie pękną, tak się objadły kiełbasy. Zaraz pogonię je na spacer, żeby zrobiły co muszą. Wzędzie pełno kieliszków, plamy na obrusie, zalany dywan, brud przed kominkiem (ognisko wam nie wystarczylo?). Ja wczoraj skromnie wzniosłam toast herbatką z cytryną, a nas i za przyszłego kajakarza (właśnie Kasia poinformowała, ze jest w ciąży). Wszyscy życzyliśmy jej, żeby jeszcze zdążyła popłynąć z nami na długą trasę do Niemiec, ale to raczej wątpliwe - mały potomek kajakarzy ma się pojawić w lipcu. Śmieliśmy się, ze musi być poród w wodzie (jest taka możliwość) i natychmiast trzeba mu wręczyć malutkie wiosełko. Odpowiedz Link
axsa Re: GAWIARENKA – październik 2005 10.10.05, 08:26 Gratulacje dla "twórców" nowego członka nz ziemi. )) A wiesz - coś w tym jest. Dzieci tak urodzone mają niezmierną łatwość w nauce pływania. Mój wnuczek tak się urodził. Teraz ma dwa i pół roku, a od roku pływa. No oczywiście nie jakoś stylowo czy "wyczynowo". Wystarczyły trzy godziny zajęć na basenie. Odpowiedz Link