Dodaj do ulubionych

Rodzina B.Szydło

24.06.15, 11:46
Najstarszy syn Beaty Szydło, wiceprezes Prawa i Sprawiedliwości i kandydatki tej partii na premiera, ma na imię Tymoteusz i ma 23 lata - donosi "Super Express". Jest na piątym roku w Wyższym Seminarium Duchownym w Krakowie i przygotowuje się już do przyjęcia święceń kapłańskich. Jak pisze gazeta, w marcu kardynał Dziwisz powierzył mu posługę akolity, co oznacza, że może on udzielać komunii świętej. Mieszkańcy wsi Przecieszyn, z której pochodzi rodzina, mówią, że Tymoteusz Szydło w niedziele przyjeżdża do tamtejszego kościoła.

Beata Szydło ma jeszcze młodszego syna. 21-letni Błażej rozpoczął właśnie studia medyczne. Jak zapewnia "SE", Szydło jest z obu synów bardzo dumna.

Mąż Beaty Szydło jest z kolei dyrektorem Społecznej Szkoły Zarządzania i Handlu w Oświęcimiu. Edward Szydło, którego wiceprezes PiS poznała na studiach, pracuje też w tamtejszym ośrodku szkolno-wychowawczym - pisze "SE
Obserwuj wątek
    • gazeta_mi_placi Re: Rodzina B.Szydło 24.06.15, 14:54
      Mam nadzieję, że ta Pani premierem nie zostanie, trzeba iść koniecznie do jesiennych wyborów.
      • estella50 Re: Rodzina B.Szydło 24.06.15, 15:09
        gazeta_mi_placi napisała:

> Mam nadzieję, że ta Pani premierem nie zostanie, trzeba iść koniecznie do jesie
        > nnych wyborów.
        >
        To samo mówiliśmy przed 1. i 2. turą wyborów prezydenckich. A i tak się stało, jak się stało.

Kukizowi spada poparcie, a jego elektoratem nie są raczej zwolennicy związku kościoła z państwem. A że PO poparcie rośnie, to zapewne dzięki tym odchodzącym od Kukiza.
        Moim zdaniem trzeba nagłaśniać, kim są ludzie z otoczenia elekta Dudy i jak powiązana rodzinnie jest B.Szydło.
        • gazeta_mi_placi Re: Rodzina B.Szydło 24.06.15, 16:03
          Obawiam się, że prawdziwych PiS-ów i tak nic nie przekona, pozostaje pójście na wybory.
          • aga-kosa Re: Rodzina B.Szydło 24.06.15, 16:25
            Szczerze? Nie dziwię się, że jest ze swoich synów dumna.
            Mieliśmy prezydenta, któremu wybaczyliśmy, że syn zapadł na "pomroczność jasną" wink
            A" kto ma księdza w rodzie - temu bieda nie dobodzie" - mówi stare przysłowie.
            Też za kandydatką nie przepadam, ale nie z powodu jej dzieci. aga
            • estella50 Re: Rodzina B.Szydło 24.06.15, 16:42
              aga-kosa napisała:

> Szczerze? Nie dziwię się, że jest ze swoich synów dumna.
              > Mieliśmy prezydenta, któremu wybaczyliśmy, że syn zapadł na "pomroczność jasną"
              > wink
              > A" kto ma księdza w rodzie - temu bieda nie dobodzie" - mówi stare przys
              > łowie.
              > Też za kandydatką nie przepadam, ale nie z powodu jej dzieci. aga

To nie kwestia wstydu za synów, absolutnie! Ma prawo być z nich dumna.
              Jeśli jednak ma księdza w najbliższej rodzinie, to domyślać się można priorytetów i kierunku prowadzenia prac rządowych. Tzn jeszcze bliżej z klerem, niestety!
              • fiu-bzdziu2010 Re: Rodzina B.Szydło 26.06.15, 14:55
                no to będzie duet kościółkowy i prezydent i premier

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka