Dodaj do ulubionych

GAWIARENKA - MAJ 2007

01.05.07, 01:35
altankę przenoszę z kwietniasmile
img404.imageshack.us/img404/2939/2220pipma6.jpg
dodaję kącik dla "wątku plotkarskiego"
img402.imageshack.us/img402/804/898102523ej0.jpg
No i jak zawsze - zapach kawy, miły nastrój, muzyczka "do grającej szafy
grosik wrzuć" - i słuchaj
Maj - miesiąc miłości - zaprasza smile))
Obserwuj wątek
    • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 01.05.07, 05:05
      Danusiu, pięknie urządziłaś majową gawiarenkę.No i ta grająca szafa ze
      wspaniałymi utworami.Już wrzuciłam monetę i słucham Torzewskiego, Garbarka smile
      • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 01.05.07, 07:18
        Dobra, dobra, ślicznie jest, ale gdzie kawa? Ja już nie zdążę, bo lecę pomoczyć
        sobie wink)
        • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 01.05.07, 08:53
          Witam,nie leć tak szybko Natluniu,bo mi paluszka przycięłaś obrotowymi drzwiamismile
          Buziaczki dla wszystkich
          • wacka1 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 01.05.07, 09:34
            W zimny majowy poranek posyłam moc uśmiechów.Podziwiam przez okno soczystą
            zieleń.łany rzepaków,wspaniały widok.Jak miło mieszkać daleko za miastem.Słyszę
            śpiew ptaków.
            • www.alutka.pl Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 01.05.07, 09:42
              Moim marzeniem jest mieszkanie daleko za miastem. Najlepiej gdzieś w
              leśniczówce wink
              • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 01.05.07, 09:55
                Przyniosłam cały dzbanek kawy i placek z rabarbarem. Danusiu teraz jest cudnie w
                gawiarence.
                Alutka od czerwca będziesz miała okazje przenieść się do upragnionej leśniczówki.
                • www.alutka.pl Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 01.05.07, 10:04
                  tak? do leśniczówki? jakim cudem?
            • kryzar Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 01.05.07, 16:37
              a w jakiej części Polski już takie zielone łany rzepaku?
              Ja bardzo lubię okres kwitnienia rzepaku i brzęczące nad nim pracowicie pszczoły.
              • www.alutka.pl Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 01.05.07, 16:43
                Filarku chyba nie umalowałaś się dzisiaj. Zrób sobie oko, usta i fryzur.
                Nos zadrzyj do góry i popatrz do lustra. Zobaczysz tam bardzo fajną babeczkę.
    • fleur1 Maluszku!!! 01.05.07, 10:05
      Chyba wsiade w autobus i pojade do Ciebie...............
      • www.alutka.pl Re: Maluszku!!! 01.05.07, 10:10
        do kogo pojedziesz?
        kto jest tym Maluszkiem?
        • www.alutka.pl Re: Maluszku!!! 01.05.07, 10:18
          jeśli to ja, to zapraszam serdecznie
          • natla Alutka, oberwiesz! 01.05.07, 10:48
            A gdzie "bajgele" i bułeczki ???
            • www.alutka.pl Re: Alutka, oberwiesz! 01.05.07, 10:59
              już uprzejmie donoszę
    • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 01.05.07, 15:45
      może tutaj nabiorę chęci do życia? Nie lubię się dzisiaj,mam jakiś taki
      nastrój,że nie lubię się dzisiaj i wydaje mi się,że nikt mnie nie kocha,nikt
      mnie nie lubi i nawet ja siebie nie lubię dzisiaj.......Pusto nie ma
      nikogo.Wracam do siebie,bo nie lubię sie dzisiaj.....
      • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 01.05.07, 16:14
        Hej, Filarku, co za nastrój Cię dopadł!? Nie wolno tak myśleć, my musimy siebie
        kochać i siebie lubić. Chyba zasługujemy na to, prawda? Mimo wszystko. Więc
        siadaj Filarku, bierz piwko i wygoń czarne myśli.
        • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 01.05.07, 18:02
          już mi trochę lepiej,pogadałam z siostra z Niemiec i jakoś rażniej na duszy sie
          zrobiło.Na co dzień to sie nawet lubię,ale dzisiaj jakaś płaczliwa byłam,co
          najgorsze nie mam powodu do takiego zachowania,byłam jak rozkapryszony bachor.
          Stawiam dobre winko czerwone,półsłodkie .Smacznego.Czarne myśli
          odpłynęły,akysz,akysz,akysz!!!
          • maladanka Re: ...grube nogi..:) 01.05.07, 18:27
            • maladanka Re: ...grube nogi..:) 01.05.07, 18:32
              uciekły za wcześnie smile - a właściwie jedna gruba noga. Czy zawsze musi byc cos
              za coś? Piękna wyprawa rowerowa, słoneczko, radość rozdyma solidne płuca, a
              potem? Noga spuchnięta,grubachna i znowu to cholerne uczulenie! Tyle się
              dzieje, Dni mojego miasteczka, a ja nawet przy kompie nie siedzę,bo mi
              niewygodnie.Najadłam się wapna duo, smaruję kolanisko czym trzeba i patrzę na
              obłoczki. Dobrze,że robótki lubię to darmo nie spędzam czasu.
              Tyle tej głupiej nodze piękna pokazałam, a ona mi tak odpłaca,buuu...
              Ale..wygrzebałam w barku zapomniane martini bianco - na frasunek dobry trunek.
              • dwa-filary Re: ...grube nogi..:) 01.05.07, 18:40
                Kuruj się dziewczyno,bo świat jest piękny i trzeba go oglądać.Smutno,że boli,ale
                do jutra może się zagoi.Jakie robótki teraz robisz? Ja jakoś nie mogę swetra
                skończyć,bo już się ciepło zrobiło.Na zdrowie.
                • wacka1 Re: ...grube nogi..:) 01.05.07, 20:15
                  Kto chce podziwiać łany rzepaków zapraszam do wielkopolski.U pieklam placek
                  drożdżowy i pulchną babę podam z mlekiem wiejskim nie z kartonika.Dla głodnej
                  podam jaja pod jaka chce postacją /od własnych kur/.W wazonie tulipany,piękny
                  zapach z pól,pochmurne niebo i szybko chowajace się słońce.Kto skorzysta z
                  gościnności.Zapraszam.
                  • dankarol Re: ...grube nogi..:) 01.05.07, 20:34
                    Usłyszałam coś o winku, więc przybiegłam z całym naręczem bzu z pod balkonu, ale
                    widzę, że już Danusia tulipany wstawiła do wazonu
                    img527.imageshack.us/img527/9369/bez0105gq8.jpg
                    to może na kominku postawie.
                  • dankarol Re: ...grube nogi..:) 01.05.07, 20:35
                    Hej Maleństwo jak to chora, jak to noga gruba, a kto bedzie ze mną na Rynku śpiewał
                  • kryzar rzeczywiście, rzepakowe łany w wielkopolsce 02.05.07, 10:46
                    przed paru laty byłam na przełomie kwietnia i maja w Biskupinie i okolicach i jadąc wąskotorówką z Biskupina podziwiałam kwitnące już łany rzepaku .
                    Widok był wspaniały i kojący
    • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 09:38
      Zaparzyłam kawę, p.Witek rozpala kominek, a Kundzia pobiegła po bułeczki.
      Zwierzaki wybiegane leżą na tarasie w słońcu. Może będzie dzisiaj cieplej.
      • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 09:51
        Ratujcie !!! mam kaca giganta ! wczoraj byłam na weselu , a dziś "umieram"
        • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 09:56
          Zielona mam zamrożony pyszny żurek, będzie bardzo dobry na kaca. Już biegnę
          rozmrażać. Jeśli to nie pomoże, to tylko czym sie strułaś tym sie lecz
          • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 10:03
            dankarolku ! życie mi ratujesz tym żurkiem .
            żurek jest pyszny i fajnie pikantny.
            klin nie wchodzi ,czuję dziś wstręt.
            • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 10:38
              no Danusiu, masz szczęście !!! wink)))))
              Żurek? O rany, mogę też? Nawet pora mi niprzeszkadza.
              • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 10:40
                Proszę bardzo, jest go pod dostatkiem. Gotuje duży gar a potem mrożę i mam jak
                znalazł w potrzebie. Częstujcie sie
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 16:09
                  Ale tu zapachy,hmmmmmmm moze i ja załapie sie na żurek? nie mam kaca,wczoraj
                  miałam gości,ale było tylko po lampce winka do obiadu a panowie po pyfku.Pyszny
                  żurek Danutka,dzięki.
                  Gdybym blizej mieszkała juz bym u Ciebie była Wacka,ale kusisz ciastem i
                  jajkami od swoich kurek,zjadłabym takie smazone na boczku mniam,mniammmmmmm
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 18:01
                    Uffff ale sie zmęczyłam,przytargałam dla siebie hustawkę i stawiam koło
                    basenu,oswiadczam wszem i wobec,że to moja hustawka 0!!!! Ide sie pobujać a co!!
                    smile)))
                    img78.imageshack.us/img78/3879/hustawkayi6.jpg
                    • www.alutka.pl Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 18:10
                      Podsuń się trochę, ja też lubię sie bujać wink))))
                      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 18:11
                        O nie! ani myslę,przytargaj sobie bujaka,to mój!!
                        smile))))))
                        • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 18:23
                          Dziewczyny, huśtawka jest wystrczająco długaaaaaaaaa, zmieścicie się obie i
                          jeszcze ja dosiądę smile))
                          • wiktoria53 Wacka, 02.05.07, 18:25
                            Ty tylko szykuj piknik w tej Wielkopolsce. Tak nas zachęciłaś, ze zjawimy sie u
                            Ciebie hurtemwink))) Szykuj jajeczka, mleczko świeże i co tam jeszcze jest
                            ekologicznego wink
                          • www.alutka.pl Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 18:29
                            No zobacz jaka ta Helena nieużyta wink)))))) sama chce się na bujaku rozłożyć wink))
    • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 18:51
      a nie ma drugiej do przytargania,bo ja tez chętnasmile
      • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 18:56
        Eeee,koleżanki,sama se przytargałam i same se będę lezała,nie było nikogo do
        pomocy a teraz każda by chciała sie pobujaćsmile)))
        • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 18:58
          Ale chytrus !!!!
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 19:10
            No,dobra zgadzam się idę pod prysznic,mozecie sie pobujać,ale tylko pół
            godzinki,potem ja zalegam na bujaku,zrozumiano!!
            smile))))))))
            • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 02.05.07, 19:22
              Dziękuję Del.wo jesteś bardzo wspaniałomyślna smile
              • wiktoria53 Huśtawki przywieźli, huśtawki....... 02.05.07, 19:26
                Wykosztowałam sie, ale zakupiłam do naszego odrodu trzy huśtawki. Są bardzo
                ładne, kolorowe i co najważniejsze bardzo wygodne. Myślę, ze starczy terz
                bujania dla każdego smile

img337.imageshack.us/img337/6711/hutawkihutawkiqa8.png
                • wiktoria53 Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki....... 02.05.07, 19:27
                  starczy teraz bujania -miało być
                  • wiktoria53 Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki..-jeszcze raz 02.05.07, 19:30
                    img338.imageshack.us/img338/9624/hutawkihutawkiyh0.png
                    • zielona56 Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki..-jeszcze raz 02.05.07, 19:36
                      Wiktorio , huśtawki są fantastyczne .Oj , ale będzie wesoło jak wszystkie
                      zasiądziemy .Dzięki .
                      • dwa-filary Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki..-jeszcze raz 02.05.07, 20:00
                        Ja już nie schodzę z tej huśtawki:och jak przyjemnie kołysać sie wśród.....
                        • zielona56 Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki..-jeszcze raz 02.05.07, 20:04
                          Ela już wstawaj bo się zimno zaczyna robićsmile
                          • dwa-filary Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki..-jeszcze raz 02.05.07, 20:12
                            Ja swoją przytargałam swoją do domku i och jak przyjemnie kołysać sie wśród.....
                            Może komuś coś podać jest herbatka cytrynowa z wkładką,winko piwko,a może soczek?
                            Och jak przyjemnie kołysać się wśród fal,gdy szumi,szumi woda i ....zapomniałam
                            • del.wa.57 Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki..-jeszcze raz 02.05.07, 20:38
                              Ha,tylko Was zdopingować trzebasmile
                              Wiktorio,ale się szarpnełaś za ten zakup,masz bujanie gratis od dziewczątsmile))))
                              • dankarol Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki..-jeszcze raz 02.05.07, 21:10
                                ale fajne huśtawki, a znajdzie się chociaż kawałek miejsca? też bym sie pobujała
                                • dwa-filary Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki..-jeszcze raz 02.05.07, 22:24
                                  ale,ale może trzeba jakąś ściapkę stworzyć-dyć to kupa grosza wydana,hę!!!!!
                                  • dankarol Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki..-jeszcze raz 02.05.07, 23:22
                                    podrzucam skarbonkę, każdy coś wrzuci i będzie na huśtawki
                                    img128.imageshack.us/img128/5314/347winkskarbcn1.gif
                                    • dwa-filary Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki..-jeszcze raz 02.05.07, 23:30
                                      Dorzuciłam grosik do trzosika.
                                      • dwa-filary Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki..-jeszcze raz 03.05.07, 08:47
                                        Hej,hej!U przejmie donoszę,że kawę doniosłam.Ja już wypiłam,oczęta zrobiły mi
                                        się troszkę większe i z przyjemnością patrzę na ten piękny świat.
                                        • dankarol Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki..-jeszcze raz 03.05.07, 10:42
                                          O Filarku dzięki za kawę, bardzo mi sie przyda, bo u mnie w mieszkaniu straszna
                                          zimnica
                                          • www.alutka.pl Re: Huśtawki przywieźli, huśtawki..-jeszcze raz 03.05.07, 11:10
                                            Rano kawy nigdy za dużo. Proszę małą czarną ze śmietanką i ciepłego rogalika.
                                            • maladanka Re: brr...zimny wieczór 03.05.07, 20:49
                                              Już zaczął działalność ogródek bluesowy na rynku w moim miasteczku,ale nie
                                              zaszczyciłam jeszcze obecnością. Nie usiedziałabym, a noga do pląsów jeszcze za
                                              słaba. Na szczęście pani doktor pierwszego dotyku wczoraj nie świętowała i
                                              utrafiła z lekiem i szykuje nogę na hulajnogę! jeszcze 12 dni i znów będę
                                              zasuwać wymijając jaguary i lambordżini - ha!
    • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 03.05.07, 22:24
      Wieczór wcale nie jest zimy, a ja potrzebuję coś na przepłukanie gardła
      • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 04.05.07, 11:34
        zwierzaki wybiegane i kawa zaparzona, nawet mleczko jest, a ciasto w piekarniku.
        • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 04.05.07, 11:48
          Kawy, kawy, kawy......jak dobrze, że DK zaparzyłam. Piję w biegu i lecę dalej w
          siną dal. Czy to życie przestanie mnie wreszcie ciągle gonić do roboty?
          .....a moze to dobrze wink)
          • wacka1 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 04.05.07, 11:57
            A ja mówię ach jak przyjemnie niedzielę mieć codziennie.Zyć a nie pędzić.Spoko.
    • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 04.05.07, 18:19
      Uf,ale ciepło sie zrobiło,a ja w czółenkach.Nogi mnie bolą,łałała.Przyniosłam
      zimne napoje,częstujcie się.Odpocznę chwilkę i z psinką na spacer trzeba
      pójść,ale założę tenisówki i jeszcze pobiegam z nią /ma niespożyte siły/,ale
      skąd ja je mam
      brać??????????????
      • maladanka Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 04.05.07, 18:55
        chętnie odpocznę - upał mnie męczy, a dzis pełnia lata, tonik dobry z
        dodatkiem,prawda?
    • p.a.d.a.l.c.o.w.a ak mi sie napisało na koniec dnia.... 04.05.07, 23:00
      Bajka, nie dosyć że znana, to jeszcze w skrócie, wierszem i z morałem.

Zła Królowa raz na ścieżkę
      wywiodła Królewnę Śnieżkę
      i kazała, by gajowy
      pozbawił dziewczynkę głowy.
      Niestety, leśnik pijany
      zasnął sobie wśród polany,
      a królewna po cichutku
      uciekła do krasnoludków
      i w ich grocie [czy też "w dziupli"]
      żyła z garstką tych kurdupli.
      Więc królowa, (stara kwoka)
      podrzuciła jej jabcoka
      dolawszy tam izotopu.
      No a Śnieżka: żłopu - żłopu...
      wyżłopała pięć kwaterek
      i grzmotnęła łbem o skwerek.
      Nie dość, że się sama hukła,
      to krasnali też zatłukła,
      którzy właśnie ze swej groty
      szli na szóstą do roboty.
      A pod ciężarem jej zadka
      została z nich marmoladka.

TERA bedzie morał:

Najbardziej są zawsze bici
      mali + trzeźwi + pracowici!
      (-) dobranoc, pozdrawia padalec
    • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 18:55
      Wpadłam na chwilę odpocząć na huśtawkach,ale nikogo nie ma .Byliśmy dziś w
      Puszczy Kampinowskiej. W lesie cudownie ,ptaki śpiewają,widzieliśmy nawet małą
      sarenkę,tylko komary nas pocięły.Teraz sobie wypiję zimnego Lecha i będzie mi
      jak w niebie.Uśmiałam się porządnie z bajki Padalcowej.Satyra czasami lepsza od
      oryginału.wink)))))))
      • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 20:44
        Mnie to przydałoby sie coś na rozgrzewkę, cały dzień ponuro i co chwilę kropi, a
        w domu zimno, że strach.
        • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 20:48
          Dankarol, dla Ciebie specjalnie pobiegłam po napój, moze za słodki będzie? Ale
          pewno rozgrzeje

img527.imageshack.us/img527/4346/advokatgdaskimp5.png
          • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 21:09
            Kiedyś wyprawiłam całą rodzinę na wakacje.Zostałam w domu
            sama,wysprzątałam,poprałam,odkurzyłam i błogim wieczorem 20.00-zasiadłam w
            fotelu z ciekawą książką i wypiłam do 4.00 pół litra jajcumbalcum własnej
            roboty.Po przebudzeniu odbijały mi sie skorupki od jajek,Długo nie mogłam
            patrzeć na ten specyficzny żółty kolor,ale już dawno mi przeszło.
            • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 21:11
              Ale sie uśmiałaaałammmmm z jajcumbalcum hi hi hi, ciekawa nazwa produktu smile
              • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 21:13
                Ja po przepracowaniu mam zawsze apetyt na zimne piwko. Tak mi wtedy dobrze.
                • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 21:16
                  Dobre piwko nie jest złe.
                  • wacka1 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 21:29
                    Wypiłam sobie też małe piwko własnej roboty.Zupełnie inaczej smakuje niż
                    kupne.Procenty można zwiększać i ma duuużą piankę.
                    • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 21:35
                      A masz na to jakiś przepis? Posłuchaj mnie-TY tak nie zachwalaj wszystkiego ,bo
                      się nas nie pozbędzieszsmile)))))))))))))))))))
                      • regine Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 21:54
                        Posiedzę dziś wieczorkiem chwilę z Wami, nie przy piwku, tylko jednak przy
                        advokaciesmile Mam wieczór tylko dla siebie, "chata wolna", pies z kotką czuwają
                        tylko obok mnie smile
                        Odwiedziłam dziś po raz pierwszy 5-cio dniową, swoją nową wnusię, Natalię i
                        jestem wprost zachwycona tym maleństwem smile
                        Pijana w przenośni oczywiście, ze szczęścia babcia do Was pisze...smile Co za
                        uczucie. Nie tego nie można opisać...smile
                        • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 22:28
                          Wiktorio dzieki za adwokata, pyszny. Reniu zdrowie wnusi i babci tym adwokatem
                          wznoszę.
                          • regine Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 22:33
                            Dzięki Danuś smile
                            Chodzę i tak jak pijana, samym szczęsciem. No i zajęciami w domu. Dzieciaki
                            przedłużyły pobyt a Polsce, a ja nie wyrabiam już na zakrętachsmile Tylko Advocata
                            mi jeszcze brakuje. Muszę myśleć trzeźwo, bo jeszcze z pieskiem na spacerek
                            muszę wyskoczyć. A w moim wieku nie uchodzi, być "zawianą". Ale co tam, Zdrowie
                            Pań ! Tych malutkich i tych większych smile
                          • e-baba Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 22:37
                            Witam wszystkich.
                            I Ty Reniu tutaj? Wreszcie. Dołaczam sie do toastu za zdrowie wnusi. Ma na imię
                            Natalia? Piękne imię. A babcia szczęśliwa bardzo?
                            • regine Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 22:55
                              Jeszcze jak szczęśliwa e-babo smile Jeszcze jak !!! Gęba jak na budyniu uśmiecha
                              mi się cały czas. Dziś mam wieczór dla siebie, więc stęskniona do Was jak w dym
                              walę. Bo gdzie znajdę przyjaciół, sprawdzonych i prawdziwych jak nie tu smile
                              Jesteście ze mną w różnych chwilach, i tych gorszych i tych dobrych już 2
                              lata. I nikomu nie uwierzę, że poprzez Internet nie można znaleźć prawdziwych
                              przyjaźni. Wiem, że jesteście smile))
                              Dzieki za ciepłe słowasmile Wielkie dzięki smile
                              • e-baba Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 23:02
                                To i ja się bardzo cieszę. Tobie i Natalii zdrówka zyczę. Ściskam Was obie,
                                dziewczyny.
                                • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 05.05.07, 23:11
                                  Reniu, a kto powiedział, że w naszym wieku nie można być zawianym?
                                  • regine Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 06.05.07, 00:02
                                    Niby nikt, Danutka, głośno nie powiedział smile
                                    Mam niby już teraz wszystko można i wypada smile)
                                    Ale zawianej siebie jeszcze nie widziałam i chyba nie chciałabym widzieć smile))
                                    Bo zawiana babcią być, to chyba nie wypada smile)))
                                    • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 06.05.07, 10:29
                                      Ooooo, dubeltowa babcia Renia była w Gawiarence wink). No! to wszystko wraca do
                                      normy wink)
                                      Babciu, zawiana lekko Renia, to wcale sympatyczny widok musi być. A co, chcesz
                                      być taką stateczną babcią? No coś Ty! A kto będzie czytał w Gawiarence?
                                      Kawa zaparzona, zasiądę na moment w humorkowym fotelu i się podelektuję.....
                                      Alutka!!!! Gdzie bułeczki ciepłe? sad
      • p.a.d.a.l.c.o.w.a biedne, trzeźwe krasnoludki :) 06.05.07, 10:44
        dwa-filary napisała:

Uśmiałam się porządnie z bajki Padalcowej.Satyra czasami lepsza od
        > oryginału.wink)))))))
        Ciwsze się, że choć Tobie sie spodobała smile) Dostalam tekst od kol z tygodnika
        poważnego Poliyka...tam sie tak zabawiają, jak już poważnych tematów dosyć
        mają smile
        pozdr. padal.
        • dankarol Re: biedne, trzeźwe krasnoludki :) 06.05.07, 11:01
          Kawa pięknie pachnie, przyniosłam bułeczki i proszę o trochę słoneczka.
          • www.alutka.pl Re: biedne, trzeźwe krasnoludki :) 06.05.07, 11:25
            Ja bardzo proszę o kawę i bułeczki. Byłam już pod jaśminami, ale kawę
            przegapiłam wink))
        • dankarol Re: biedne, trzeźwe krasnoludki :) 06.05.07, 11:46
          Hej Padalcu, a będzie ciąg dalszy bajek?
          • natla Re: biedne, trzeźwe krasnoludki :) 06.05.07, 12:26
            Dzięki Filarci, doczytałam Twoją bajkę, Padalcu. Trza by się innymi bajkami
            zająć.
            Proponuję motto na dziś deszczowe i zimne:

Najbardziej są zawsze bici
            mali + trzeźwi + pracowici!
        • del.wa.57 Re: biedne, trzeźwe krasnoludki :) 06.05.07, 15:41
          Dopiero dzisiaj dojrzałam Podalcu Twoja bajkę na dobranoc,nie było mnie na
          forum.
          Dla mnie bomba!!oplułam ekran ze śmiechu hehehehehee dobresmile)))))
          • del.wa.57 GAWIARENKA- MAJ 2007 06.05.07, 15:44
            Gdzie moja hustawka?? kto mi podprowadzł he? Ależ bezprawie tu panuje jak
            p.Witek ma wolne z Kundzą.
            smile))
            • dwa-filary Re: GAWIARENKA- MAJ 2007 06.05.07, 15:48
              Wczoraj były wszystkie! Uprzejmie donoszę.Chciałam troszkę się zdrzemnąć,nawet
              pościeliłam sobie kanapę iiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiii sunia na niej śpi,a ja
              siedzę z kwadratową już głową
              • dankarol Re: GAWIARENKA- MAJ 2007 06.05.07, 16:14
                Halutka coś Co sie na oczy rzuciło, nie widzisz, że p.Witek przesunął pod brzózki?
                Kawę zaparzyłam i zapraszam.
                Właśnie wróciłam z bardzo długiego spaceru. Deszcz nie pada, no może nie ma
                słoneczka tylko lekka mgiełka, ale jest w miarę ciepło i przyjemnie.
                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA- MAJ 2007 06.05.07, 16:23
                  Poważnie pod brzózką? masz racje Danutka cós mi sie na oczy
                  rzuciło,rzeczywiscie stoi sobie pod brzózką,zawsze mówię, ślepemu żlesmile)
                  Dziękuję za kawę Danutka tego mi teraz potrzeba,kawa i hustawkasmile
                  • regine Re: GAWIARENKA- MAJ 2007 06.05.07, 18:22
                    Zmoknięta, zmarznięta, wpadłam do Gawiarenki, ogrzeać się i rozgrzać od środka.
                    Bo i jakiś dołek po drodze zahaczyłam i jakiś ciężki ten mój dzień dziś...smile
                    Może to kapiący za oknem deszcz, a może wszystko jakoś do kupy mi się
                    zebrało...Ale minie, bo musi i słoneczko jeszcze może zaświeci...
                    Już od wtorku lub środy będę wpadać codziennie. Może nawet uda mi sie rano z
                    poranną kawą Was witać...smile
                    Zobaczymy, czas leczy rany i zasypuje doły i dołki...
                    • del.wa.57 Re: GAWIARENKA- MAJ 2007 06.05.07, 18:29
                      Trzaba p.Witka obtańcować,co to za doły koło gawiareki? Do raportu z nim
                      Reniu,fajnie,ze jestes a jak trzeba to sami weżmiemy łopaty i zasypiemy
                      wszystkie doły duże i małe. Reniu,głowa do góry,zycie jest piękne!!
                      smile)
                    • dwa-filary Re: GAWIARENKA- MAJ 2007 06.05.07, 18:33
                      Już Ci podaję Grzańca i chętnie z Tobą wypiję.Dzisiejszy dzień jest jakiś taki
                      dziwny.Też zmarzłam,przemokłam pies nie dał mi się wyspać,bo zajął kanapę i
                      wszystko pod górkę,ale na szczęście:Jutro będzie dobry dzień ........Jak się
                      wyśpimy to jutro będziemy się śmiały z dzisiejszych kłopotów.Zdrówko.
                      • regine Re: GAWIARENKA- MAJ 2007 06.05.07, 18:46
                        Zdrowia ! Coś faktycznie dzień jakiś do kitu...sad Zmokłam , bo przed chwilą
                        wróciłam też z psem, córka zostawia mi, kota i psa do czerwca. Piję grzańca i
                        zganiam pisunę na jego legowisko, bo też kanapę okupuje smile Legnę się troszkę i
                        ja, bo nieciekawie się czuję...Może jutro zaświeci słoneczko..Oby smile
                        • natla Re: GAWIARENKA- MAJ 2007 06.05.07, 19:21
                          No to ja otwieram barek. Przemarznięte towarzystwo, głowy obolałe, humory pod
                          pogodę......trza z tym coś zrobić. Stawiam butelki, soki, krzinkę piwa. Pijcie.
                          Ja nie mogę, ale nic to, odbiję sobię później smile)
                        • dankarol Re: GAWIARENKA- MAJ 2007 06.05.07, 19:24
                          do grzańca to i ja sie dołączę, chociaż u mnie nie pada. Wy to macie dobrze, bo
                          pieski Wam kanapy pozajmowały a ja...
                          img113.imageshack.us/img113/2838/lol0605bug2.jpg
                          co mam powiedzieć
                          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA- MAJ 2007 06.05.07, 19:49
                            U mnie jeszcze nie pada,jeszcze,ale czarne chmury nad miastem,głowa tez jeszcze
                            nie pęka w szwach,wszystko przede mnąsmile))
                            A jesne,ze sie napije za tydzień nie bede z Wami piłasmile))
                            Danutka Lolek ma za to dobrze hehehehehe.
                            • zielona56 Re: GAWIARENKA- MAJ 2007 07.05.07, 08:09
                              Zrobiłam dobrą kawusie ! Parasol od deszczu rozstawiłam , zimno nie
                              jest .Wpadajcie i się częstujcie.
                              • dankarol Re: GAWIARENKA- MAJ 2007 07.05.07, 09:25
                                Dzięki Zielona za kawę, pyszna. U mnie nie pada i mam nadzieję, że wytrzyma.
    • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 07.05.07, 16:38
      Uf! Zmęczyła mnie dziś ta pogoda,rano zimnica,po10 wyszło słoneczko i zrobiło
      sie okropnie gorąco,póżniej się po chmurzyło,teraz ni tak ni siak,czyli na dwoje
      babka wróżyła.Odpocznę więc chwileczkę,wypiję mała kawkę z mleczkiem i polecę
      załatwić jeszcze jedną sprawę ,a póżniej będę się do wieczora byczyć.Pozdrówka.
      • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 07.05.07, 18:11
        Parzę świeżą kawę, może ktoś będzie miał ochotę, na małą czarną
        • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 07.05.07, 18:18
          Z przyjemnością się napiję. W tak przyjemnym towarzystwie zawsze.
          • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 07.05.07, 18:26
            Ja tez chce kawy,posiedzę z Wami chwilę w gawiarence z wielka przyjemnosciąwink))
            • maladanka Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 07.05.07, 18:39
              no to ja mrożoną kawę podam - robię w domu i na taki upał jak u nas teraz to w
              sam raz. Nogę na jakiś podnóżek i wypoczywam. Musiałam dziś sporo połazić i
              prasowanie itp.
              A idąc natrafiłam 3 x na koty w tym śliczny czarny jeden - sama siebie
              popukałam w głowę,że bez fotoaparatu wyszłam.
              Mnie czarny kot rozczulił, a ślubny miał inną trasę, bez kota i zawadził o cos
              na chodniku, wyłożył się jaki długi - za to blisko przychodni i lekarza
              pierwszego dotyku. No i puszczę go do komputra w ramach rekompensaty za
              cierpienia smile))
      • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 07.05.07, 18:57
        Ale ja prosię,nawet Wam nie zaproponowałam czegoś do picia,wybaczcie ze
        zmęczenia.Tak mnie naszło na gorącą czekoladę,czy ktoś sobie życzy???
        • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 07.05.07, 19:46
          Ja sobie, życzę ja, ja bardzo lubię czekoladę gorącą
          • www.alutka.pl Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 07:33
            Dlaczego jeszcze kawy na stole nie ma?
            • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 08:03
              Alutka , pierwsza wpadłaś mogłaś chociaż wode nastawić.Też bym się chętnie
              napiła. Rano w warszawie bardzo nieciekawe choć ciepło.
              Już kawa na stoliku , wpadajcie !
              • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 08:38
                Dzięki Zielona. Kawa jak zwykle przepyszna, a ja bułeczki z piekarni przyniosłam
              • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 08:43
                O,jak miło ,że załapałam się na świeżutką kawkę.Nie mogłam się dziś wybudzić,tak
                mi było fajnie.Kawa może postawi mnie na nogi.dDzizrobię jabłuszka w cieście to
                podrzucę na podwieczorek.Bywajcie.
                • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 09:49
                  Cześć, cześć. Dobrze, ze któraś wink pomyślała o kawie....za oknem jakoś
                  dziewnie, komp chodzi jak żółw i ciągle mnie wywala, a na to chyba w tej chwili
                  najlepsza kawka w Gawiarence. wink
                  Poczekajmy, może solenizantka się odezwie i coś dobrego postawi nam tutaj.....wink
                  • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 09:52
                    a kto dziś świętuje?
                    • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 10:50
                      Masz Filarko na górze naszej strony głównej smile, Hania48, której nie znasz, a
                      która ma Figi i kocha rośliny, i zna się na nich.
                      • tesunia Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 10:57
                        o dozycze gratulacyjnie Hani,zielonych paluszkow,oby nigdy nie zwiedly,
                        czekam na poczestunek urodzinowywink)
                        • krista57 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 11:16
                          Do kawy podaję z pobliskiej cukierni rogaliki z wisniami i drożdzówki.
                          Jak tu nie przytyć gdy codziennie cos takiego sie zjada?
                          Ostanio z aktywnością ruchową lichawo.....piętę urżnęłam a ramach pedicure.
                          • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 11:42
                            Biedna krista ! i Ty z tą chora piętą to słodkości poszłaś.
                            Wszystko pyszne i takie pachnące .
    • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 16:42
      Hej,hej placuszki podane,placuuuuuuuuuuuszki ! ,co sobie życzycie do
      picia???Cukier puder na siteczku i dosładzać proszę wedle smaku,smacznego wink))
      Ja wypiję chyba gorzką herbatkę,bo tak się zasłodziłam...
      • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 16:52
        Filarku ,pyszne placuszki . Piwka REDDS"A byś sie nie napiła? Oczywiście
        przyniosę dla wszystkich.
        • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 17:02
          Filarku Twoje placuszki są palce lizać. Możesz częściej robić
          • tofika Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 17:38
            piffko przepyszne.. na uspokojenie na ukojenie..
            dziekuje ..pychotkasmile
          • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 17:38
            Za piwko dziękuję,ale nie,na razie nie piję żadnych trunków,ani napoi
            alkoholowych.Taka dieta.Karzą mi pić gorzką herbatę/w ramach odchudzania/,a ja
            po niej jestem tak głodna ,ze konia z kopytami bym zjadła,że o siodle nie wspomnę.
            Placuszki mogę piec częściej nie ma sprawy
            • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 19:51
              Piwa,piwa,piwa dajcie ,cały kufel polewajcie.......bom spragniona straszniesmile))
              • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 19:53
                Delwuniu już niosę .Chętnie się z Tobą napiję.
              • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 19:54
                i mnie też i mnie też.
                Filarciu prawie całe życie piję gorzką herbatę i bardzo mi smakuje, to kwestia
                przyzwyczajenia.
                • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 20:04
                  Muszę się przyzwyczaić,na razie tak mój organizm reaguje.Dawniej i kawę piłam
                  gorzką i bardzo mi smakowała.Będzie dobrze. W sobotę napiję się z Wami czegoś
                  mocniejszego.Jak Wam zazdroszczę piwka,ślinka mi kapie na klawiaturę,chyba jakiś
                  śliniak założę.
                  • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 20:15
                    Dzięki Zielona,uratowałas i życie,tego mi własnie trzba było,musze zalać te
                    robaki,pełzajace w moim brzuchu,pyszne pyfko a jaka pianka
                    mniammmmmmmmm,mniammmmmmmmm
                    smile))
                    • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 08.05.07, 20:48
                      chlap,kolejna kropla na klawiaturze.Niedobrzyzny ,piją beze mnie i jeszcze
                      zachwalają crying((((((
                      • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 09.05.07, 09:32
                        Na dworzu pada deszcz , a tu pyszna kawusia i ciasteczka czekają. Jak kto lubi
                        to na tarasie może papieroska zapalimy , popielniczkę przyniosłam.
                        • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 09.05.07, 09:41
                          Tak, tak, chodź na taras wink o ciasteczkach nawet zapomnij, nawet kawy dzuś nie
                          mogę. Jestem w 7, najgorszym dniu diety kopenhaskiej.smile
                          • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 09.05.07, 10:17
                            Tośmy sobie natelko popaliły smile
                            Szkoda , że ciasteczka be,ale jak dietka , to dietka smile
                            • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 09.05.07, 11:46
                              o kawa i ciasteczka, ale sobie zrobię ucztę. Dzięki Zielona jesteś aniołem.
                              • ania091951 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 09.05.07, 12:51
                                Przynioslam Wam moje kochane dziewczyny torta urodzinowego stawiam goraca
                                kawusie i troche napoi wysokoprocentowych a teraz niestety musze Was pozegnac
                                bo lece do pracy Bawcie sie wesolo
                                • del.wa.57 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 09.05.07, 13:03
                                  Dzięki Aniu,torcik pyszny hmmmmm,nie moge sie opanować,wzeme jeszcze
                                  kawałek,napoje popróbuje póżniej,za wcześnie na lekturkę jeszcze mnie oczy
                                  rozbolą od czytaniasmile))
                                  Ha,oblizujcie się dietowe dziewczyny,została Wam woda mineralna,żadnych
                                  słodyczy,ide do Was na taras zapalić,no dobra,bobra zostawiam tego torta co by
                                  Was nie kusicsmile)))
                                  • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 09.05.07, 13:11
                                    Kurcze, ale mam pecha....nie mogę tych pyszności jeść. Schowajcie mi parę
                                    dobrych kęsów do zamrażarki. Za tydzień je pochłonę. Chociaż.....wirtualnie
                                    jeden kawałeczek torta mogę zjeść i......no, za Twoje zdrowie Aniu smile
                                    • dankarol Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 09.05.07, 13:24
                                      Pal licho dieta, takiemu torcikowi nie można darować. Twoje zdrowie Aniu, a
                                      torcik mniam mniamuśny
                                      • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 09.05.07, 15:18
                                        Jakie to szczęście , że ja żadnej diety nie stosuje . Tyle pyszności . Tort
                                        paluszki lizać.Znowu się obślinią te co nie mogą .Musiały akurat teraz się
                                        odchudzać.Lekturę zostawiam na wieczór . W kominku napalimy , zrobimy nastrój i
                                        będzie świetna zabawa . Może na tańce macie ochotę ?
                                        www.youtube.com/watch?v=qQ0dFzOY3ug
                                        Podszkolimy się troszeczkę i wieczorkiem jak jubilatka wpadnie to zrobimy "balangę"
                                        • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 09.05.07, 15:53
                                          Gardło chyba mi się zapali od łykania ślinki,nad klawiaturą wycieraczki nie
                                          nadążają,a niech będzie ,wirtualnie raz proszę.Och co za pychota.
                                          • wiktoria53 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 09.05.07, 16:30
                                            Jk urodzinowy, to należy zjeść chociaż kawałek, a co tam kalorie.No, pyszny
                                            tort, a ten kreeeeeeeeeeem mniaaammmm
                                            • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 10.05.07, 00:15
                                              Piję Anula strzemiennego za Twoje zdrowie i idę gasić światło. Towarzycho pod
                                              stołami pokotem leży, więc cóż robić wink))
                                            • ania091951 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 10.05.07, 00:18
                                              Dziekuje bardzo za zyczenia urodzinowe jestescie wspaniale i bardzo mnie
                                              wzruszylyscie Dziekuje
                                              • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 10.05.07, 16:23
                                                Co tu tak pusto ? Czyżby jeszcze po urodzinach nie wytrzeźwiały ? Ja tu z kawą
                                                czekam . Klina też mogę dać !!
                                                • dwa-filary Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 10.05.07, 16:26
                                                  No,no ,ja tylko zgrzeszyłam tym tortem i żadnego kaca nie mam,a kawki chętnie,bo
                                                  się nosem podpieram .Może kawa mnie obudzi ,a jak nie to drzemka z godzinkę....
                                                  • fleur1 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 10.05.07, 16:33
                                                    Zjadłam w kawiarence bułeczkę z serem, mniam - mniam pychotka.
                                                    Kawę wypiję jutro.
                                                  • zielona56 Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 10.05.07, 23:34
                                                    I co Ty natelko na to ? Pusto , ale pięknie posprzątane !!
                                                  • natla Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 11.05.07, 00:29
                                                    Oooo, drzemłam się troszkę......ja to już chyba wolę bałagan i pełno....wink
                                                  • maladanka Re: GAWIARENKA - MAJ 2007 11.05.07, 08:11
                                                    witam, witam - tylko na moment, przed wyjazdem się pietrzą różne sprawy, zaraz
                                                    biegnę się skrócić o włosy,zostawię sobie troszeczkę tylko smile
                                                    Jeszcze przed wyjazdem do córki musze zdążyć do Łącka po śliwowice i gruszkówkę!
                                                    Na razie pa!