Dodaj do ulubionych

majowe powitanie

01.05.09, 08:57
witajcie majowo dziewczęta i chłopcy.
Obserwuj wątek
    • zajbel Re: majowe powitanie 01.05.09, 09:21
      Witam o poranku. Słonecznie choć dość chłodno ale nadal sucho. A
      mogłoby popadać.
      • wilczyca1953 Re: majowe powitanie 01.05.09, 09:34
        Witaj nam Soldarności, teraz 1-y Maja u Ciebie gości!
        Wyszli już stoczniowcy,
        Wyjdą i górnicy.
        Wyjdą w grudniu po południu,
        Pozostali harcownicy !
        • anoagata Re: majowe powitanie 01.05.09, 10:41
          A witajcie,witajcie i o swoim samopoczuciu gadajcie,witam Wilczycę,juz dawno nie
          patrzyłaś na mnie wilkiem!!!
          • anerim Re: majowe powitanie 01.05.09, 13:23
            Pozdrawiam Poznań wczoraj zdarzyło mi się tam być. spotkałam samych
            miłych życzliwych ludzi.
            • iryska2604 Re: majowe powitanie 01.05.09, 14:00
              Cieplutko,majowo,kasztanowiec kwitnie wiec matury moga sie odbyć. Zaraz
              jedziemy po wnusię -ta starszą,a jutro przyjedzie siostra z Poznania wiec na
              nudy raczej nie bedzie czasu (na komputer chyba tez-niestety)
          • wilczyca1953 Re: majowe myśli Anoagaty 01.05.09, 16:12
            Anoagata za Cortyzolem po forach lata!Ha,ha,ha
    • dede43 Re: majowe powitanie 02.05.09, 11:02
      A coż to? nikt jeszcze nie zajrzał? Witajcie słonecznie
      • aga-kosa Re: majowe powitanie 02.05.09, 12:06
        Śpieszę sie dziś tyle atrakcji a doba jak zwykle tylko 24 h.aga
        • wacka1 Re: majowe powitanie 02.05.09, 14:10
          Ach jak majowo.Kwitną łany rzepaków.Mieszkam blisko parku a tam ,tak dużo
          bzu.Brak tylko deszczu.
          • 52ania Re: majowe powitanie 02.05.09, 22:25
            To już 2 maja,czy ten czas nie za szybko ucieka?U mnie w czwartek
            trochę popadało a raczej pokropiło.Wszystko trzeba podlewać.Dzisiaj
            siałam ogórki i musiałam sobie ziemię zmoczyć,bo inaczej nie byłoby
            szansy żeby wzeszły.W ogrodzie rozwijają się już pąki
            rododendronów,pięknie kwitnie smagliczka i floksy karłowe.Życzę
            miłego wypoczynku.
            • anoagata Re: majowe powitanie 03.05.09, 08:58
              Witam wszystkich majowo,cieplutko i milutko.Aniu dobrze że choć pokropiło ja już
              nie wiem jak wygląda deszcz a ogórki ci narosną bo wczoraj był dzień na
              owoc.Wilczyco patrz na mnie lepiej wilkiem a ty od razu cortyzolem bo zaraz moze
              być obraza i po co nam to?
              • dede43 Re: majowe powitanie 03.05.09, 09:40
                Dzień dobry. Nadal słonecznie i ciepło.
                • lakrima1 Re: majowe powitanie 03.05.09, 09:45
                  Na cmentarz się nie wybieracie??????????//
                  • jagodajna Re: majowe powitanie 03.05.09, 12:47
                    Witam i znikam......pozdrówka dla wszystkich...http://img245.imageshack.us/img245/2252/domowe063.jpg
                  • bucwielki Re: majowe powitanie 03.05.09, 14:22
                    Ty zapewne jak Lenin wiecznie żywa ze swoją złośliwością ,
                    się tam nie wybierasz ,ale i na ciebie czas przyjdzie nawet kiedy nie będziesz
                    tego chciała smileCo komu do tego jak kto wolny czas spędza , tylko jędze stare
                    potrafią w ten sposób komentować , wiec dajesz świadectwo swojej starości ,
                    chociaż może ty młoda-stara jesteś!!!!
                    • super2222 Re:bucwielki 28.05.09, 20:12
                      Lepiej być Leninem niż bucem ,czyli idiotą.Ha,ha,ha
                      • laskanebeska_live Re:bucwielki 29.05.09, 16:07
                        Przyganiał kocioł garnkowi...
                        • iryska2604 Re:Co to jest??? 29.05.09, 16:47
                          Ale miłe powitania...Pisać sie odechciewa.
                          • dede43 Re:majowe pożegnanie 29.05.09, 18:22
                            Rano jade nad morze i mam nadzieje, że będzie super.( Ale żadna z super, ani
                            222, ani 2222, ani 22222 nie beda mi dokuczac.)
                            • iryska2604 Re:majowe pożegnanie 29.05.09, 21:18
                              Zyczę Ci dużo,dużo słońca .I zazdroszczę Ci bo na razie nie mogę nigdzie
                              jechać na dłużej.Baw sie dobrze !
                              • jagoda491 Re:majowe pożegnanie 30.05.09, 08:46
                                Bawcie się dobrze, mam nadzieję,że pogoda dopisze. Serdecznie Wam
                                tego życzę. Jak będę jechała do Międzyzdrojów, pomacham Ci. Trzymaj
                                się.
                                • jaga_22 Re:majowe pożegnanie 30.05.09, 09:41
                                  Dede jedzie na wypoczynek,to pogoda musi być.Tak jest od dawna....szczęściara
                                  pogodowa.big_grinbig_grin
                                  Życzę wobec tego dużej pogody ducha i dobrego wypoczynku,bo pogodę masz jak w
                                  banku.
                                  big_grin big_grinbig_grinhttp://i44.tinypic.com/2vumuxk.gif
                                  • iryska2604 Re:majowe pożegnanie 30.05.09, 17:38
                                    Jest okropnie! Ja jutro też na pare dni wyjezdzam - bardziej obowiazek...
                                    • jagoda491 Re:majowe pożegnanie 31.05.09, 09:28
                                      A ja wyjeżdżam ósmego. Mam taką cichą nadzieję,że te chłody i
                                      deszcze uciekną znad Bałtyku i dwa tygodnie upłyną pod znakiem
                                      słońca i ładnej pogody.
                                      • jagodajna Re:majowe powitanie 31.05.09, 09:49
                                        Witam wszystkich jeszcze majowo, imienniczko, życzę miłego wypoczynku a wszystkim życzę słonecznej niedzieli...http://img167.imageshack.us/img167/2748/jedzonko5.gifhttp://img24.imageshack.us/img24/8747/mediumk222rg5648498c7cc.jpg
                                        • jagoda491 Re:majowe powitanie 31.05.09, 11:07
                                          Dzięki za życzenia, imienniczko. Licze na ładną pogodę, bo chcę
                                          rozruszać na wycieczkach pieszych i rowerowych swoje stare kości a
                                          także trochę je rozgrzać.
                  • dede43 Re: majowe powitanie 03.05.09, 14:27
                    lakrima1 napisała:

> Na cmentarz się nie wybieracie??????????//

Tak, w przyszłym tygodniu na grób koleżanki z pracy uprzątnąc pozimowo. Ma
                    rodzine juz teraz tylko poza Wrocławiem.
                    • lakrima1 Re: dede43 03.05.09, 14:57
                      Bardzo dobrze. Tak trzymaj . Ale nie z samego rańca na powitanie pisać o
                      nieboszczykach. Niech spoczywają w spokoju.Na każdego przyjdzie czas. Na mnie
                      tez i nie musi nikt stale z tym wyłazić.
                      • iryska2604 Re: witajcie 03.05.09, 17:51
                        Odwiozłam wnusię i wreszcie odpoczywam.Upał mamy -ale ponoć od jutra
                        ochłodzenie i deszcz.Oby!
                        • jagodajna Re:majowe powitanie 04.05.09, 13:56
                          Witam po długim odpoczynku......

Panie odpoczywały http://img517.imageshack.us/img517/7404/viaggi002.gif, Panowie też....http://img517.imageshack.us/img517/7617/di8hg01q.gif
                          --------

http://img300.imageshack.us/img300/4237/e6dd44a403563f6f99033ce.gif
                          • iryska2604 Re:majowe powitanie 04.05.09, 14:53
                            No i prognoza sie sprawdziła.Póki co - w nocy troche popadało ale zrobiło sie
                            chłodno i zero słońca.
                            • dede43 Re:majowe powitanie - irysko 04.05.09, 16:44
                              Może u ciebie prognoza sie sprawdziła, we Wrocławiu niestety nie. Owszem
                              chłodniej, ale deszcz??? Niedługo zapomnimy jak to bywa.
                              • 52ania Re:majowe powitanie - irysko 04.05.09, 17:18
                                U mnie jest chłodniej,ale deszczyk nie pada.Wczoraj jeździłam na rowerze a
                                dzisiaj siedzę na poduszce wink.Trochę "przedobrzyłam"-60 km.Wszystkim życzę
                                miłego popołudnia.
                                • aga-kosa Re:majowe powitanie - irysko 04.05.09, 20:12
                                  Aniu ,trzeba ubierać "majtki z pampersem" /takie w jakich jeżdżą kolarze/ to nie
                                  ma potem kłopotów.W razie ich braku przynajmniej dwie pary leginsów.A druga
                                  sprawa to powoli się trzeba przyzwyczajać i zafundować sobie rękawiczki bez
                                  palców ale z żelem .Są dobre nie tylko na rower.
                                  W Pyrlandii od sześciu tygodni susza. Na ogrodzie już przekwitły wszystkie
                                  drzewa owocowe ,kwitnie kalina kulista i bzy - do obłędu. Pozdrowienia .aga
                                  • anoagata Re:majowe powitanie - 05.05.09, 09:02
                                    Witam!słonecznie,suchutko i cieplutko i powinno być z tego tytułu też i radośnie
                                    ale dlatego właśnie nie jest,jedynym pocieszeniem na dzis mam to że usłyszałam
                                    pierwszy raz Kukułkę.
                                    • 52ania Re:majowe powitanie - 05.05.09, 17:38
                                      Anoagatko,czy miałaś przy sobie pieniądze?Ponoć,jak się ma,to cały rok będzie
                                      bogaty,ale jak się nie ma to bieda zaglądnie do portfela.Aga,ja jeżdżę w
                                      spodniach-rybaczkach.Wiesz,ja nie jestem aż taka odważna żeby jeździć w
                                      leginsach z pampersem,ale zawsze można ubrać to cudo pod spodnie.Dobrze,że mi
                                      podpowiedziałaś.Kupię sobie takie "gaćki"i nie będę się męczyć.Co do rękawic,to
                                      przed czym one mają chronić?
                                      Czekam na deszcz.
                                      • dede43 Re:majowe powitanie - 06.05.09, 06:26
                                        Witajcie majowo. W nocy spadły 2-3 krople deszczu, a gdzie indziej podobno lało.
                                        Wrocław jest jakis uposledzony.
                                        • anoagata Re:majowe powitanie - 06.05.09, 07:56
                                          Witam bardzo nachmurzono,Dede ciesz się z tych kropli, bo na moją posiadłość nie
                                          spadła nawet jedna -absolutnie- a Kret tak obiecywał.
                                          • iryska2604 Re:majowe powitanie - 06.05.09, 09:17
                                            Chyba się doczekasz,bo to co jest teraz u nas pewnie zawędruje do Ciebie.A
                                            jest paskudnie,mzy i jest zimno.Psy domowe z biedą namówiłam żeby wyszły się
                                            wysikać.Teraz leżą i śpia jak susły.
                                            • jagodajna Re:majowe powitanie - 06.05.09, 09:32
                                              Dzień dobry, u nas zimno, sucho i słoneczko czasem wychyla się zza chmur...

http://img147.imageshack.us/img147/8384/mediumk38dcw554867a8a05.jpg
                                            • anoagata Re:majowe powitanie - 06.05.09, 18:58
                                              Irysko dziekuje ci bardzo twoje słowa są zbawienne mam to samo że mży ale
                                              dopiero teraz a te psy to uparcie chcą byc na podworku nie wiem dlaczego?
                                              • 52ania Re:majowe powitanie - 06.05.09, 20:50
                                                Aga,dziękuję za rady.U mnie zimno i pada deszcz.Życze Wszystkim
                                                miłego wieczoru.
                                                • 52ania Re:majowe powitanie - 07.05.09, 11:08
                                                  Od rana świeci słoneczko.Trochę popadało i w końcu zazieleniło
                                                  się,bo trawa po skoszeniu zrobiła sie taka szara.Życzę miłego dnia.
                                                  • jagodajna Re:majowe powitanie - 08.05.09, 09:11
                                                    Pięknie słońce świeci, deszcz sprawił, że wszystko obmyło, zmoczyło.Trawnik skoszony. http://img50.imageshack.us/img50/7287/kosiarka.gif

Przysłowia ludowe mówią, że:

Na święty Stanisław, drzwi i okna wystaw. (zbędne podwójne drzwi i okna)
                                                    Do świętego Stanisława z pastuchami sprawa.
                                                    Na świętego Stanisława nie siej owsa ? będzie trawa.
                                                    Na świętego Stanisława rośnie koniom trawa.

Miłego dnia!
                                                  • iryska2604 Re:majowe powitanie - 08.05.09, 16:15
                                                    U mnie polało przed godziną -a było gorąco!Też bym musiała kosiarke
                                                    wyciągnac.Uwielbiam zapach skoszonej trawy.
                                                  • 52ania Re:majowe powitanie - 08.05.09, 21:31
                                                    Ja musiałam podlać swoje roślinki bo nadal sucho.Niebo zachmurzone
                                                    może w nocy popada.Życzę miłego i spokojnego wieczoru.
                                                  • 52ania Re:majowe powitanie - 09.05.09, 12:46
                                                    Pogoda piękna.Życzę Wszystkim miłego wypoczynku.Ogródek trzeba podlać.
                                                  • aga-kosa Re:majowe powitanie - 09.05.09, 16:22
                                                    Kiedy było prawdziwe zakończenie II wojny .Na wszelki wypadek obchodzę 8 i
                                                    9.Ponieważ nosiło mnie po drogach /tak piękna pogoda,że trzeba się ruszać/ może
                                                    nie zauważyłam żeby w radio lub TV ten temat był podjęty.Za to o uroczystościach
                                                    4.06 do znudzenia.aga
                                                  • jagodajna Re:majowe powitanie - 09.05.09, 18:41
                                                    Dzień dobry wszystkim, i mnie nosiło po....polach......

http://img149.imageshack.us/img149/2305/8maj004.jpg
                                                  • iryska2604 Re:majowe powitanie - 09.05.09, 19:47
                                                    Mnie wczoraj troche ponosiło z kijkami i w towarzystwie psów.Nie wgrałam
                                                    jeszcze zdjęc do komputera.Pogoda piękna...
                                        • dede43 Re:majowe powitanie - 12.05.09, 05:57
                                          Witajcie dziewczęta. Komputer po przejściach, ale już chyba dobrze będzie.
                                          • jagodajna Re:majowe powitanie - 12.05.09, 09:41
                                            Dzień dobry, u nas "zimna Zośka" już się zaczęła, brrrrr........http://img300.imageshack.us/img300/6455/kroliki.gif
                                      • aga-kosa Re:majowe powitanie - 06.05.09, 09:31
                                        52Aniu, rękawiczki z żelem lub silikonem tworzą izolację między
                                        skórą dłoni a plastikiem kierownicy.Niwelują
                                        mikrowstrząsy ,zapobiegają odcislom na dłoni.Jeśli mają dobre
                                        zapięcie usztywniają lekko nadgarstek .Na długiej trasie nie masz
                                        wrażenia pieczenia dłoni.Pamiętam kieeeeeeeeeeedyś owijałam rączki
                                        kierownicy w liście babki.
                                        Teraz za oknem równiutki deszcz i trzeba poczekać na czas
                                        po "ogrodnikach"pozdrowienia .aga
    • bogatka1 Re: majowe powitanie 10.05.09, 08:49
      Witam niedzielnie i pogodnie.
      • jagodajna Re: majowe powitanie 10.05.09, 09:16
        Słonecznie pozdrawiam...http://img80.imageshack.us/img80/4562/chomikimageaspxgif2.gif
        • iryska2604 Re: majowe powitanie 10.05.09, 17:04
          Miało padać - nie pada.Straszyli burzami -nie grzmi.I jak tu wierzyć prognozom?
          • 52ania Re: majowe powitanie 10.05.09, 17:55
            U mnie też nie pada.Wszystkie chmurki przegonił dosyć silny
            wiatr.Wszystkim życzę miłego wypoczynku.
            • jagodajna Re: majowe powitanie 11.05.09, 15:53
              Miłego popołudnia życzę -posyłam tulipana z ogródka /swego/ smile

http://img239.imageshack.us/img239/121/8maj039w.jpg
              • iryska2604 Re: majowe powitanie 11.05.09, 16:27
                U mnie dziś zimno i pada- ogrodnicy zawitali.Masz jeszcze tulipany? Moje juz
                przekwitły.
                • jagodajna Re: majowe powitanie 11.05.09, 17:02
                  Irysko, u nas na północy o miesiąc później wszystko zakwita niż na południu

http://img239.imageshack.us/img239/3853/8maj038.jpghttp://img230.imageshack.us/img230/3802/8maj042.jpg
                  • 52ania Re: majowe powitanie 11.05.09, 17:43
                    Jagodajna,piękne te Twoje tulipany.U mnie też jeszcze kwitną,te
                    późniejsze.Dzisiaj jestem baaardzo radosna,bo w końcu pada deszcz.Trochę
                    zimno,ale najważniejszy ten deszcz.Życzę miłego wieczoru.
                    • agat-a52 Re: majowe powitanie 12.05.09, 12:14
                      Dzień dobry. Po wczorajszym deszczowym dniu dziś jest piękne słońce na zmianę z chmurami, ale nie zwiastującymi opadów. Miłego dnia.
                      • iryska2604 Re: majowe powitanie 12.05.09, 14:57
                        Dzis pięknie choć wczoraj nic tego nie zapowiadało.
                        Dede -a juz miałam sie za Tobą rozglądać.
                        • dede43 Re: majowe powitanie 13.05.09, 07:01
                          Witajcie dziewczęta i chłopcy. Słonecznie, ale rześko, jak na ogrodników przystało.
                          • cortyzol Re: majowe powitanie 13.05.09, 08:06
                            Cześć ,właśnie idę podlać kompostem porzeczkoagresty ,borówki i inne krzewy
                            kwasolubne,przerwać wilki w winoroślach i tak ogólnie jest fajnie.Zaraz się
                            pokarze mszyca i owocnica a potem owocówka.
                            • jaga_22 Re: majowe powitanie 13.05.09, 08:27
                              Cortyzol napisał
                              Zaraz się
                              > pokarze mszyca i owocnica a potem owocówka.

O jejku...to co one takiego zrobiły,że będą się same karać.big_grinbig_grin tongue_out
                              Cortyzol... mimowolnie i niechcąco, wprowadziłes mnie w dobry humor.
                              http://i42.tinypic.com/1zyvbdx.gif
                              • cortyzol Re: majowe powitanie 13.05.09, 08:37
                                Bo to będzie kara za grzechy .Tzn za zjadanie liści.
                                • jaga_22 Re: majowe powitanie 13.05.09, 09:08
                                  Nooooo......wygrałeś Cortyzolbig_grin,a nawiasem mówiąc,to by było dobrze
                                  gdyby tak sobie robiły sepuku.Bardzo lubię nasturcję i niestety nawet z
                                  pirimorem jestem bezsilna i spasowałam.wink
                                  • jagodajna Re: majowe powitanie 13.05.09, 11:32
                                    Witam, marzy mi się tak "pobujać"....http://img239.imageshack.us/img239/5813/220mf1.gif ale muszę iść coś na obiad pichcić....ech...
                                    • jaga_22 Re: majowe powitanie 13.05.09, 13:11
                                      Jagoda,a co stoi na przeszkodzie,kup sobie fotel bujany i już.wink
                                      • jagodajna Re: majowe powitanie 13.05.09, 13:17
                                        Taaaaa, za co? http://img365.imageshack.us/img365/2526/man94.gif
                                        • jaga_22 Re: majowe powitanie 13.05.09, 14:03
                                          [b]Na raty Jagódkobig_grin jak trzeba,to trzeba i już.big_grintongue_out
                                          Albo na allegro tanio jak barszcz.[\b]
                                          www.allegro.pl/item627546255_najtaniej_fotel_bujany_rafia_nowy_ideal_na_prezent.html
                                          • iryska2604 Re: majowe powitanie 13.05.09, 15:21
                                            Z tym allegro to jednak wygoda .Zrobiłam tam juz troche zakupów,wpŁacając
                                            zawsze z góry na konto i jakos do tej pory nikt mnie nie oszukał,wszystko
                                            szybciutko i z dostawą do domu. Ogrodnicy wieją chłodniejszym wiaterkiem ale
                                            jest słonecznie...
    • dede43 Re: majowe powitanie 14.05.09, 06:45
      Wiosenny dzieńdoberek. Miłego dnia
      • anoagata Re: majowe powitanie 14.05.09, 08:23
        Ten Bonifacy nie jest jeszcze taki zimny,jest średnie ciepełko,pozdrawiam
        wszystkich.
        • iryska2604 Re: majowe powitanie 14.05.09, 20:32
          Jutro ma być juz cieplej.Sucho znowu...
          • anoagata Re: majowe powitanie 14.05.09, 20:45
            Irysko! śpieszę ci napisać,że już zaczynają zakwitać u mnie beśty znaczy bzy.
            • super2222 Re: majowe powitanie 14.05.09, 21:10
              A u mnie przekwitaja.
              • anoagata Re: majowe powitanie 14.05.09, 21:24
                No widzisz! i już nie masz a ja jeszcze ...
                • dede43 Re: majowe powitanie 15.05.09, 07:07
                  Witajcie w "zimna Zośkę". Mam nadzieję, że to ostatni dzień chłodu.
                  • super2222 Re: majowe powitanie 15.05.09, 08:49
                    Co Ty dede taki ranny ptaszek.Faktycznie jest piekny,sloneczny dzien.
                    • anoagata Re: majowe powitanie 15.05.09, 09:03
                      Zaskoczyła nas Zofia i jest nawet przystępna.Wilczyco! z okazji imienin
                      przesyłam ci same dobre życzenia to tak na wszelki wypadek,aby cię sprowokować a
                      może faktycznie jesteś Zofia??
                      • iryska2604 Re: majowe powitanie 15.05.09, 21:32
                        Napracowałam sie dziś okrutnie...
    • dede43 Re: majowe powitanie 16.05.09, 07:40
      Witajcie dziewczynki majowo. Miłego dnia.
      • super222 Re: majowe powitanie 16.05.09, 08:42
        Witaj dedesiódemko!
        Mam pytanie: dlaczego 1 pierwszego maja br.
        napisałaś *witajcie dziewczęta i chłopcy*
        a
        zaledwie dwa tygodnie później czyli dzisiaj
        *witajcie dziewczynki majowo*...;*

Czy ktoś *ubył*, zmienił płeć, a ja tego
        nie zauważyłam?

Życzę wszystkim życzliwym
        MIŁEGO DNIA MAJOWEGO I NIE TYLKO,
        NOCY TAKŻĘ. superka.
        • super2222 Re: majowe powitanie 16.05.09, 08:57
          Zapomniałam dodać ,że też lubię Jolę..
          • dede43 Re: majowe powitanie 17.05.09, 09:58
            Witajcie majowo dziewczeta. (Chłopcow pomijam świadomie super222- ostatnio sie
            nie wpisują, więc po co witać nieobecnych).
            • super222 Re: majowe powitanie 17.05.09, 10:04
              dede43 -
              do łez wzruszona zwrotem *super222* - dziękuję.
              Również pozdrawiam, ale dziewczęta i chłopców
              wszak wpisali się Janek i Cortyzol i to jest
              ci jeszcze mało? Nie ilość się liczy lecz jakość.
              big_grin big_grin big_grin yes, yes, yes,
              • jagodajna Re: majowe powitanie 17.05.09, 10:11
                Witam wszystkich, życzę uśmiechu i udanej niedzieli....http://img4.imageshack.us/img4/3738/chomikimageaspx1.gif
            • cortyzol Re: majowe powitanie 17.05.09, 10:18
              Oj Dede/ę/ ,będziesz klepać biede/ę/.Dodatki po francuskie,żeby superrrry
              przeczytały.
              • dede43 Re: majowe powitanie 17.05.09, 11:05

To nic specjalnie zaskakującego. Normalka

cortyzol napisał:

> Oj Dede/ę/ ,będziesz klepać biede/ę/.Dodatki po francuskie,żeby superrrry
                > przeczytały.
                • aga-kosa Re: majowe powitanie 17.05.09, 11:28
                  Kochani, jest tak ładnie ,zielono ,słonecznie ,ptaki śpiewają od
                  rana , po wczorajszym deszczu kalina i bzy przychylają swoje kwiaty
                  aż ku ziemi.Warto wziąć kijki , rower ,kolegę lub koleżankę i wybrać
                  się do najbliższej oazy zieleni.Stanąć bliziutko obiema stopami przy
                  pniu brzozy objąć ją ramionami /jak kiedyś najmilszą osobę /.,
                  przytulić się całym ciałem i nasłuchiwać jak soki /życie / krąży i
                  czerpać energię dla siebie.Miłych wypadów .aga
                  • cortyzol Re: majowe powitanie 17.05.09, 11:53
                    To Ty Aguniu robisz przy kompie.Ja w niedzielę nadrabiam to co nie przeczytałem
                    na forum.U mnie jest pochmurno.Po obiadku na rowerek.
                    • iryska2604 Re: majowe powitanie 17.05.09, 17:07
                      http://i41.tinypic.com/2s7gqqq.jpg
                      Własnie wrócilismy ze spaceru -okropnie parno...Namachałam sie kijkami,psy sie
                      wybiegały i teraz lezą jak z diabła skóry.Na jutro znow zapowiadają deszcze i
                      burze a zaplanowałam sobie prace w ogrodzie.
    • dede43 Re: majowe powitanie 18.05.09, 07:30
      Nadal witajcie majowo. Miłego dnia
      • jagodajna Re: majowe powitanie 18.05.09, 08:57
        Dzień dobry, no dzisiaj to u nas też majowo, od samego rana....http://img19.imageshack.us/img19/9248/chomikimageaspxr.gif
        • aga-kosa Re: majowe powitanie 18.05.09, 12:02
          Cortyzolku,usiadłam tylko po to ,żeby nakłonić ludzi do przytulania
          się .Później ubrałam stroik i poniosło mnie na jeziora ,stare
          pałacyki ,leśne ścieżki.Sny były piękne i aż żal,ze znowu
          poniedziałek.Nic to.Jest ładnie , trzeba będzie wyplewić
          podwórko /chwasty między kamieniami/ nie chcę chemicżnie tępić bo
          nie zdrowo ze względu na wizyty wnuków o krzywdzie dla żyjątek nie
          wspomnę .Uśmiechy.aga
          • jagodajna Re: majowe powitanie 19.05.09, 09:37
            Witam porannie.....

http://img4.imageshack.us/img4/1655/chomikimageaspxjpeg4.jpg
            • iryska2604 Re: majowe powitanie 19.05.09, 16:25
              O w mordę !!! (jak mawia Wiesiek Gabriel)Aż ślinka cieknie...Piękna pogoda sie
              zrobiła.Jechalismy na zakupy w strugach deszczu a wracalismy juz w słońcu.Trochę
              sie roslinki napiły.
    • dede43 Re: majowe powitanie 20.05.09, 07:04
      Witajcie. Wczoraj popadło, a , że szłam bez parasolki - wyglądam dzis jak rasowy
      pudel. Zapisałam się wiec do fryzjera. Glowa musi nabrać kształtu.
      • wilczyca1953 Re: majowe powitanie 20.05.09, 07:53
        Kształtu????????????Głowa????????????Fryzura ???????////////
        • jagodajna Re: majowe powitanie 20.05.09, 09:10
          Witam wszystkich, życzę uśmiechu na cały dzień...http://img93.imageshack.us/img93/7868/chomikimage.gif
          • jagoda491 Re: majowe powitanie 20.05.09, 11:01
            Witajcie. Wygląda na to,że dzisiejszy dzień będzie piękny. Wczoraj
            popadało, dzisiaj słoneczko. Życie jest piękne. Pozdrawiam
            wszystkich serdecznie i słonecznie.
          • aga-kosa Re: majowe powitanie 20.05.09, 11:03
            o jak miło ,o jkak błogo
            w ciepły ranek iść tak drogą
            ptaszki lecą i świergocą ;
            gdzie to Janku , gdzie to ,po co/ M.Konopnicka - "Na jagody"/
            powiedzcie czy to nie na dziś.W nocy słowiki się do siebie
            zalecały .Podsłuchiwałam je od 2.30.aga
            • cortyzol Re: aga-kosa 20.05.09, 11:14
              Pamiętam z woja taki wierszyk.
              -//-
              W maju słowiki graja jak byki.
              A żołnierz na warcie musi stać.
              Kurna jego mać.
              • anoagata Re: majowe powitanie 20.05.09, 12:20
                Witajcie!!na roboczo i kwitnąco wreszcie i u mnie zakwitły bzyyy.
                • iryska2604 Re: majowe powitanie 20.05.09, 17:28
                  Widziałam dziś coś pieknego i jak na złość rano włożyłam baterie z aparatu do
                  ładowarki .Nie mogłam pstryknac fotki i wam pokazać. 11 boćków przyleciało i
                  krązyły sobie nad moim domem dobrą chwilę ,tak spokojnie ,majestatycznie
                  zataczały kregi i to dosc nisko...Jeszcze takiego stada nie widziałam tutaj.
                  • jagodajna Re: majowe powitanie 20.05.09, 18:26
                    Na nauki latania małych- za wcześnie, na zbieranie się do wylotu do ciepłych krajów - za wcześnie, nic tylko bociany w Twojej rodzince dziecko nowe przyniosą smile)
                    A u mnie słoneczko aktualnie zachodzi....

http://img20.imageshack.us/img20/8480/8maj053.jpg
                    • jagoda491 Re: majowe powitanie 20.05.09, 18:36
                      Sprawdziło się, dzisiejszy dzień przecudny. A co do bocianów, do
                      mojej rodzinki przyleci jakiś w pierwszej połowie października. Albo
                      będę kolejny raz babcią albo po raz pierwszy żoną dziadka.
                      • cortyzol Re: majowe powitanie 20.05.09, 20:53
                        U nas panuje przekonanie ,że latające bociany wróżą zdrowie i szczęście osobie
                        ,która to oglądała.
                        • jagodajna Re: majowe powitanie 21.05.09, 07:27
                          http://img147.imageshack.us/img147/8330/mediumkheux25649d315062.jpg
                          • 52ania Re: majowe powitanie 21.05.09, 11:43
                            Wstałam bardzo wcześnie,bo musiałam iść na badania.Wystałam się w
                            kolejce 2 godz.Wczoraj miałam występy artystyczne na UTW.Jestem z
                            siebie dumna,że odważyłam się wystąpić na scenie przed publicznością
                            (słuchacze UTW).Układy taneczne były bardzo ciekawe, a publiczność
                            nagrodziła naszą odwgę owacjami na stojąco.Wszystkim życzę miłego
                            dnia.
                            • jagoda491 Re: majowe powitanie 21.05.09, 11:50
                              Słyszałam rano na dzisiejszy dzień dwie diametralnie różne prognozy
                              pogody. Ciekawa jestem, która wygra, bo na razie ciężko wyczuć.
                              serdecznie pozdrawiam wszystkich, oczywiście majowo.
                              • anoagata Re: majowe powitanie 21.05.09, 13:39
                                Na Mazurach cyrkulacja bez zmian nadal ciepło i przez deszczu,pozdrawiam nadal
                                roboczo.
                                • iryska2604 Re: majowe powitanie 21.05.09, 16:33
                                  ! Aniu - gratulacje ! U mnie dzis bardzo ciepło ale słońce sie bawi w
                                  ciuciubabkę. Z ogrodu wygonił mnie deszcz który padał 5 minut!
                                  • aga-kosa Re: majowe powitanie 21.05.09, 19:37
                                    Cortyzolu to chyba było :
                                    Pomnisz jedyny ,ta noc romantyczną
                                    ach, księżycowa jej mać -
                                    wiosna ,słowiki ,gwiazdy jak byki
                                    Księżyc ,ze w mordę mu dać.
                                    Serce przy sercu pik,pik aż do rana
                                    a dłoń twa sama chwytała z biust
                                    Byłam o luby w dziąsło szarpana
                                    za pośrednictwem twych ust

Słowik zaśpiewał w rododendronach
                                    wietrzyk wiał we wte i w te
                                    Miałeś mnie luby w swoich ramionach
                                    całą od A aż do D.
                                    Piosenka podobno z międzywojennego kabaretu - miło się
                                    wspomina...................................aga
                                    • cortyzol Re: majowe powitanie 21.05.09, 19:53
                                      Pozdrawiam Słupsk i nic dodać nic ująć.W kasynie śpiewano troszeczkę z przekrętem.
                                      • jagoda491 Re: majowe powitanie 22.05.09, 08:52
                                        Witam wszystkich w kolejny dzień majowy. Pogoda taka sobie, na dwoje
                                        babka wróżyła. Ale za to "zaklepałam" kwaterę na wczasy. Nie mogę
                                        się doczekać. To aż za trzy tygodnie. Cierpliwość nigdy nie była
                                        moją mocną stroną. Pozdrawiam serdecznie,życzę miłego dnia i udanego
                                        weekendu.
                                        • iryska2604 Re: majowe powitanie 22.05.09, 15:21
                                          Aga , Cortyzol - ale pięęęknie spiewacie!!!
                                          Tak straszyli burzami a tu taka anemiczna,pare razy zagrzmiało...Tyle że
                                          porządnie popadało i juz się wypogadza.
                                          • jagodajna Re: majowe powitanie 22.05.09, 15:44
                                            Dzień dobry wszystkim, coś zaczyna u nas się chmurzyć http://img18.imageshack.us/img18/4106/thumbk9pjif56490da80724.jpg a jedzie mój najmłodszy i chce grillować dzisiaj. Pewnie parasol trzeba wyciągać....
                                            • 52ania Re: majowe powitanie 23.05.09, 12:48
                                              U mnie grzeje słoneczko, ale wieje wiatr.Siedzę w pracy i tak mi smutno,że nie
                                              mogę wyjść na powietrze sad.Wszystkim życzę miłego wypoczynku.
                                              • aga-kosa Re: majowe powitanie 23.05.09, 12:57
                                                zaraz po północy przeszła obok naszego domu nawałnica.Powyjmowałam
                                                wszystko z sieci ,stałam w oknie i patrzyłam na potęgę
                                                przyrody .Błyskawica i grzmot niemal w tym samym momencie.Świerki u
                                                sąsiada przyginąło prawie do ziemi ,do tego wszystkiego grad.Zrobiło
                                                sie biało.Wicher otrząsł kwiaty z krzewów, grad zniszczył liście
                                                roślinek przy ziemi. Cały spektakl trwał około 10 min.Dziś słońce
                                                ale jest zimno.Meteorolodzy pocieszają ,ze to jeszcze tylko
                                                tydzień.Oby tak chciało być .aga
                                                • jagodajna Re: majowe powitanie 23.05.09, 19:28
                                                  Witam i miłego popołudnia i wieczoru życzęsmile)
                                                  Ago - nie boisz się takich spektakli ?!
                                                  Ja bym już podczas taaaakiej burzy, byłabym w piwnicy - tak się boję.
                                                  A nie wiem dlaczego uważam miejsce najniżej w domu położone, za najbardziej bezpiecznesmile)
                                                  http://img223.imageshack.us/img223/3886/fulmini026.gif
                                                  • iryska2604 Re: majowe powitanie 23.05.09, 22:20
                                                    U na było spokojnie ,ale wieści z innych regionów kraju nie są za
                                                    wesołe...Miłej niedzieli!
                                                  • iryska2604 Re: majowe powitanie 24.05.09, 11:42
                                                    Jadę do moich panienek i posiedzę tam ze 2 dni na pewno.Pogoda cudowna-od
                                                    rana słońce.Przyjemnych spacerów i majówek.
                                                  • jagodajna Re: majowe powitanie 25.05.09, 09:35
                                                    W piękny dzionek witam, po śniadaniu...http://img151.imageshack.us/img151/1127/godmorgen3.gif
                                                    życzę udanego dnia smile)
                                                  • jagoda491 Re: majowe powitanie 25.05.09, 10:15
                                                    Witam wszystkich w kolejny ,przepiękny majowy dzień.
                                                  • iryska2604 Re: majowe powitanie 25.05.09, 13:19
                                                    Jestem u dzieciaczków - ale mała juz rozrabia!
    • dede43 Re: majowe powitanie 25.05.09, 16:01
      "Babciowałam" intensywnie, więc ani chwili wolnego. Do soboty będę sie jednak
      pokazywać. Potem znowu dwa tygodnie przerwy - jade nad Bałtyk.
    • dede43 Re: majowe powitanie 26.05.09, 06:43
      Dzień dobry słonecznie. Dzis u nas ma byc 30 stopni.
      • jagoda491 Re: majowe powitanie 26.05.09, 07:41
        Dzień dobry wszystkim. Szykuje się kolejny piękny dzień. A zatem
        życzę Wam aby przebiegł radośnie.
        <*Cum duo dicunt idem,non est idem( kiedy dwóch mówi to samo, to nie
        jest to samo) - przysłowie rzymskie.*>
    • jagodajna Re: majowe powitanie 26.05.09, 09:09
      Witam i pozdrawiam w szczególnym, majowym dniu...

http://img193.imageshack.us/img193/7982/mediumkjlbvu574a0af26a6.jpg
      • iryska2604 Re: majowe powitanie 26.05.09, 10:34
        Ojej,az slinka kapie! Znów dziś upał.Mała mi dała rano popalić bo synowa
        musiała wyjść.To jest dosłownie mała terrorystka!
        • jagoda491 Re: majowe powitanie 27.05.09, 10:29
          Serdecznie witam wszystkich w ten wietrzny i deszczowy ale piękny
          dzień majowy(rymnęło się, ale to nie było zamierzone).

<*Cum duo dicunt idem,non est idem( kiedy dwóch mówi to samo, to nie
          jest to samo) - przysłowie rzymskie.*>
          • jagodajna Re: majowe powitanie 27.05.09, 10:43
            Dzień dobry, u nas piękna pogoda...http://img35.imageshack.us/img35/5268/img4892.jpg
            • laskanebeska_live Re: majowe powitanie 27.05.09, 11:20
              Witam.Mozna czasem u Was popisac?
              • jagodajna Re: majowe powitanie 27.05.09, 14:53
                laskanebeska_live napisała:

> Witam.Mozna czasem u Was popisac?

Witam Cię również, pewnie że można, będzie nas więcej smile))

A wracając do mego dzisiejszego /niżej/ wpisu - sprawdziło się przysłowie, " nie chwal dnia przed zachodem słońca".
                Rano było 20 st. teraz 10 i leeeeeeeje sad((

http://img25.imageshack.us/img25/3345/64987528.png
                • dede43 Re: majowe powitanie 27.05.09, 17:39
                  Witam, choc nie porannie, a popołudniowo. Widzę, że przybyła nam forumowiczka.
                  Będzie miło gdy u nas zagości na dłużej.
                  • iryska2604 Re: majowe powitanie 27.05.09, 19:34
                    Jak przeczytałam laska nebeska od razu usłyszałam ta melodię.Chyba Karel Gott
                    ją śpiewał a Olga Lipińska sparodiowała w swoim kabarecie.Witaj laskonebeska
                    -masz fajny nick.
                    Nie było mnie 3 dni w domu - dopiero teraz sie pozbierałam od rana.Porobiłam
                    małej mnóstwo zdjęć i chciałam parę wydrukować a drukarka mi sfiksowała.Zanim
                    doszłam co jej jest minęło chyba 2 godziny ale musiałam odinstalowac program i
                    instalować na nowo.
                    A pogoda sie juz poprawiła.Miłego wieczoru.
                    • aga-kosa Re: majowe powitanie 27.05.09, 20:14
                      rano w Pyrlandii lało.Odwiozłam męża do autokaru i pojechał nad
                      morze. Mam kilka dni wolną chatę i mogę poszaleć . Przestało
                      padać ,umyłam ściany w pokoju ,pootwierałam okna i mogłam połowę
                      pomalować.Liczę,że jutro też będzie ładny dzień to dokończę jeden i
                      zacznę drugi pokój.
                      Czy Was też nachodzi chęć do pracy gdy mężczyzny nie ma w domu .aga
                      • jagoda491 Re: majowe powitanie 28.05.09, 07:44
                        Witajcie w przedostatni dzień przed ostatnim weekendem majowym. Wg
                        prognozy z RMFFM do końca maja potrzebne nam będą parasolki i
                        cieplejszy ubiór. Trochę żal, bo planowaliśmy odnowić altankę. Ale
                        jak to mówią, robota nie zając, nie ucieknie. Miłego dnia.
                        • iryska2604 Re: majowe powitanie 28.05.09, 12:26
                          Zrobiło sie niemiło na dworze -zaczęło padać.Ponoć w góry wraca zima -ciekawe
                          czy w Karkonosze tez? Muszę tam jechac do siostry najdalej w sobotę...Mam
                          zwariowany miesiac,tu troche roboty, tam musze jechac a 20 znów bo wesele
                          siostrzenicy...
                          • jagodajna Re: majowe powitanie 28.05.09, 14:34
                            Witam, po wczorajszym nicnierobieniu, musiałam nadrobić i w ogródku i w zakupach i w gotowaniu. Pochwalę się kwiatuszkiem jaki dostałam od jednego z synów.......
                            http://img25.imageshack.us/img25/7882/kwiat003.jpg
                            • iryska2604 Re: majowe powitanie 28.05.09, 17:46
                              Miałam szczere chęci na ogródkowe prace ale tak lunęło u nas!
                              • jaga_22 Re: majowe powitanie 28.05.09, 18:25
                                Jagoda ja dostałam takiego kwiatka od syna 2 lata temu.Bardzo długo kwitł,a obok
                                wypuścił nowy pęd.Stary po przekwitnięciu przycięłam,a z
                                z przyrostu miałam w zeszłym roku taki.
                                http://i40.tinypic.com/2crndy8.jpg

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka