dede43 01.05.09, 08:57 witajcie majowo dziewczęta i chłopcy. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajbel Re: majowe powitanie 01.05.09, 09:21 Witam o poranku. Słonecznie choć dość chłodno ale nadal sucho. A mogłoby popadać. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: majowe powitanie 01.05.09, 09:34 Witaj nam Soldarności, teraz 1-y Maja u Ciebie gości! Wyszli już stoczniowcy, Wyjdą i górnicy. Wyjdą w grudniu po południu, Pozostali harcownicy ! Odpowiedz Link
anoagata Re: majowe powitanie 01.05.09, 10:41 A witajcie,witajcie i o swoim samopoczuciu gadajcie,witam Wilczycę,juz dawno nie patrzyłaś na mnie wilkiem!!! Odpowiedz Link
anerim Re: majowe powitanie 01.05.09, 13:23 Pozdrawiam Poznań wczoraj zdarzyło mi się tam być. spotkałam samych miłych życzliwych ludzi. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 01.05.09, 14:00 Cieplutko,majowo,kasztanowiec kwitnie wiec matury moga sie odbyć. Zaraz jedziemy po wnusię -ta starszą,a jutro przyjedzie siostra z Poznania wiec na nudy raczej nie bedzie czasu (na komputer chyba tez-niestety) Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: majowe myśli Anoagaty 01.05.09, 16:12 Anoagata za Cortyzolem po forach lata!Ha,ha,ha Odpowiedz Link
dede43 Re: majowe powitanie 02.05.09, 11:02 A coż to? nikt jeszcze nie zajrzał? Witajcie słonecznie Odpowiedz Link
aga-kosa Re: majowe powitanie 02.05.09, 12:06 Śpieszę sie dziś tyle atrakcji a doba jak zwykle tylko 24 h.aga Odpowiedz Link
wacka1 Re: majowe powitanie 02.05.09, 14:10 Ach jak majowo.Kwitną łany rzepaków.Mieszkam blisko parku a tam ,tak dużo bzu.Brak tylko deszczu. Odpowiedz Link
52ania Re: majowe powitanie 02.05.09, 22:25 To już 2 maja,czy ten czas nie za szybko ucieka?U mnie w czwartek trochę popadało a raczej pokropiło.Wszystko trzeba podlewać.Dzisiaj siałam ogórki i musiałam sobie ziemię zmoczyć,bo inaczej nie byłoby szansy żeby wzeszły.W ogrodzie rozwijają się już pąki rododendronów,pięknie kwitnie smagliczka i floksy karłowe.Życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link
anoagata Re: majowe powitanie 03.05.09, 08:58 Witam wszystkich majowo,cieplutko i milutko.Aniu dobrze że choć pokropiło ja już nie wiem jak wygląda deszcz a ogórki ci narosną bo wczoraj był dzień na owoc.Wilczyco patrz na mnie lepiej wilkiem a ty od razu cortyzolem bo zaraz moze być obraza i po co nam to? Odpowiedz Link
lakrima1 Re: majowe powitanie 03.05.09, 09:45 Na cmentarz się nie wybieracie??????????// Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 03.05.09, 12:47 Witam i znikam......pozdrówka dla wszystkich... Odpowiedz Link
bucwielki Re: majowe powitanie 03.05.09, 14:22 Ty zapewne jak Lenin wiecznie żywa ze swoją złośliwością , się tam nie wybierasz ,ale i na ciebie czas przyjdzie nawet kiedy nie będziesz tego chciała Co komu do tego jak kto wolny czas spędza , tylko jędze stare potrafią w ten sposób komentować , wiec dajesz świadectwo swojej starości , chociaż może ty młoda-stara jesteś!!!! Odpowiedz Link
super2222 Re:bucwielki 28.05.09, 20:12 Lepiej być Leninem niż bucem ,czyli idiotą.Ha,ha,ha Odpowiedz Link
iryska2604 Re:Co to jest??? 29.05.09, 16:47 Ale miłe powitania...Pisać sie odechciewa. Odpowiedz Link
dede43 Re:majowe pożegnanie 29.05.09, 18:22 Rano jade nad morze i mam nadzieje, że będzie super.( Ale żadna z super, ani 222, ani 2222, ani 22222 nie beda mi dokuczac.) Odpowiedz Link
iryska2604 Re:majowe pożegnanie 29.05.09, 21:18 Zyczę Ci dużo,dużo słońca .I zazdroszczę Ci bo na razie nie mogę nigdzie jechać na dłużej.Baw sie dobrze ! Odpowiedz Link
jagoda491 Re:majowe pożegnanie 30.05.09, 08:46 Bawcie się dobrze, mam nadzieję,że pogoda dopisze. Serdecznie Wam tego życzę. Jak będę jechała do Międzyzdrojów, pomacham Ci. Trzymaj się. Odpowiedz Link
jaga_22 Re:majowe pożegnanie 30.05.09, 09:41 Dede jedzie na wypoczynek,to pogoda musi być.Tak jest od dawna....szczęściara pogodowa. Życzę wobec tego dużej pogody ducha i dobrego wypoczynku,bo pogodę masz jak w banku. Odpowiedz Link
iryska2604 Re:majowe pożegnanie 30.05.09, 17:38 Jest okropnie! Ja jutro też na pare dni wyjezdzam - bardziej obowiazek... Odpowiedz Link
jagoda491 Re:majowe pożegnanie 31.05.09, 09:28 A ja wyjeżdżam ósmego. Mam taką cichą nadzieję,że te chłody i deszcze uciekną znad Bałtyku i dwa tygodnie upłyną pod znakiem słońca i ładnej pogody. Odpowiedz Link
jagodajna Re:majowe powitanie 31.05.09, 09:49 Witam wszystkich jeszcze majowo, imienniczko, życzę miłego wypoczynku a wszystkim życzę słonecznej niedzieli... Odpowiedz Link
jagoda491 Re:majowe powitanie 31.05.09, 11:07 Dzięki za życzenia, imienniczko. Licze na ładną pogodę, bo chcę rozruszać na wycieczkach pieszych i rowerowych swoje stare kości a także trochę je rozgrzać. Odpowiedz Link
dede43 Re: majowe powitanie 03.05.09, 14:27 lakrima1 napisała: > Na cmentarz się nie wybieracie??????????// Tak, w przyszłym tygodniu na grób koleżanki z pracy uprzątnąc pozimowo. Ma rodzine juz teraz tylko poza Wrocławiem. Odpowiedz Link
lakrima1 Re: dede43 03.05.09, 14:57 Bardzo dobrze. Tak trzymaj . Ale nie z samego rańca na powitanie pisać o nieboszczykach. Niech spoczywają w spokoju.Na każdego przyjdzie czas. Na mnie tez i nie musi nikt stale z tym wyłazić. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: witajcie 03.05.09, 17:51 Odwiozłam wnusię i wreszcie odpoczywam.Upał mamy -ale ponoć od jutra ochłodzenie i deszcz.Oby! Odpowiedz Link
jagodajna Re:majowe powitanie 04.05.09, 13:56 Witam po długim odpoczynku...... Panie odpoczywały , Panowie też.... -------- Odpowiedz Link
iryska2604 Re:majowe powitanie 04.05.09, 14:53 No i prognoza sie sprawdziła.Póki co - w nocy troche popadało ale zrobiło sie chłodno i zero słońca. Odpowiedz Link
dede43 Re:majowe powitanie - irysko 04.05.09, 16:44 Może u ciebie prognoza sie sprawdziła, we Wrocławiu niestety nie. Owszem chłodniej, ale deszcz??? Niedługo zapomnimy jak to bywa. Odpowiedz Link
52ania Re:majowe powitanie - irysko 04.05.09, 17:18 U mnie jest chłodniej,ale deszczyk nie pada.Wczoraj jeździłam na rowerze a dzisiaj siedzę na poduszce .Trochę "przedobrzyłam"-60 km.Wszystkim życzę miłego popołudnia. Odpowiedz Link
aga-kosa Re:majowe powitanie - irysko 04.05.09, 20:12 Aniu ,trzeba ubierać "majtki z pampersem" /takie w jakich jeżdżą kolarze/ to nie ma potem kłopotów.W razie ich braku przynajmniej dwie pary leginsów.A druga sprawa to powoli się trzeba przyzwyczajać i zafundować sobie rękawiczki bez palców ale z żelem .Są dobre nie tylko na rower. W Pyrlandii od sześciu tygodni susza. Na ogrodzie już przekwitły wszystkie drzewa owocowe ,kwitnie kalina kulista i bzy - do obłędu. Pozdrowienia .aga Odpowiedz Link
anoagata Re:majowe powitanie - 05.05.09, 09:02 Witam!słonecznie,suchutko i cieplutko i powinno być z tego tytułu też i radośnie ale dlatego właśnie nie jest,jedynym pocieszeniem na dzis mam to że usłyszałam pierwszy raz Kukułkę. Odpowiedz Link
52ania Re:majowe powitanie - 05.05.09, 17:38 Anoagatko,czy miałaś przy sobie pieniądze?Ponoć,jak się ma,to cały rok będzie bogaty,ale jak się nie ma to bieda zaglądnie do portfela.Aga,ja jeżdżę w spodniach-rybaczkach.Wiesz,ja nie jestem aż taka odważna żeby jeździć w leginsach z pampersem,ale zawsze można ubrać to cudo pod spodnie.Dobrze,że mi podpowiedziałaś.Kupię sobie takie "gaćki"i nie będę się męczyć.Co do rękawic,to przed czym one mają chronić? Czekam na deszcz. Odpowiedz Link
dede43 Re:majowe powitanie - 06.05.09, 06:26 Witajcie majowo. W nocy spadły 2-3 krople deszczu, a gdzie indziej podobno lało. Wrocław jest jakis uposledzony. Odpowiedz Link
anoagata Re:majowe powitanie - 06.05.09, 07:56 Witam bardzo nachmurzono,Dede ciesz się z tych kropli, bo na moją posiadłość nie spadła nawet jedna -absolutnie- a Kret tak obiecywał. Odpowiedz Link
iryska2604 Re:majowe powitanie - 06.05.09, 09:17 Chyba się doczekasz,bo to co jest teraz u nas pewnie zawędruje do Ciebie.A jest paskudnie,mzy i jest zimno.Psy domowe z biedą namówiłam żeby wyszły się wysikać.Teraz leżą i śpia jak susły. Odpowiedz Link
jagodajna Re:majowe powitanie - 06.05.09, 09:32 Dzień dobry, u nas zimno, sucho i słoneczko czasem wychyla się zza chmur... Odpowiedz Link
anoagata Re:majowe powitanie - 06.05.09, 18:58 Irysko dziekuje ci bardzo twoje słowa są zbawienne mam to samo że mży ale dopiero teraz a te psy to uparcie chcą byc na podworku nie wiem dlaczego? Odpowiedz Link
52ania Re:majowe powitanie - 06.05.09, 20:50 Aga,dziękuję za rady.U mnie zimno i pada deszcz.Życze Wszystkim miłego wieczoru. Odpowiedz Link
52ania Re:majowe powitanie - 07.05.09, 11:08 Od rana świeci słoneczko.Trochę popadało i w końcu zazieleniło się,bo trawa po skoszeniu zrobiła sie taka szara.Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
jagodajna Re:majowe powitanie - 08.05.09, 09:11 Pięknie słońce świeci, deszcz sprawił, że wszystko obmyło, zmoczyło.Trawnik skoszony. Przysłowia ludowe mówią, że: Na święty Stanisław, drzwi i okna wystaw. (zbędne podwójne drzwi i okna) Do świętego Stanisława z pastuchami sprawa. Na świętego Stanisława nie siej owsa ? będzie trawa. Na świętego Stanisława rośnie koniom trawa. Miłego dnia! Odpowiedz Link
iryska2604 Re:majowe powitanie - 08.05.09, 16:15 U mnie polało przed godziną -a było gorąco!Też bym musiała kosiarke wyciągnac.Uwielbiam zapach skoszonej trawy. Odpowiedz Link
52ania Re:majowe powitanie - 08.05.09, 21:31 Ja musiałam podlać swoje roślinki bo nadal sucho.Niebo zachmurzone może w nocy popada.Życzę miłego i spokojnego wieczoru. Odpowiedz Link
52ania Re:majowe powitanie - 09.05.09, 12:46 Pogoda piękna.Życzę Wszystkim miłego wypoczynku.Ogródek trzeba podlać. Odpowiedz Link
aga-kosa Re:majowe powitanie - 09.05.09, 16:22 Kiedy było prawdziwe zakończenie II wojny .Na wszelki wypadek obchodzę 8 i 9.Ponieważ nosiło mnie po drogach /tak piękna pogoda,że trzeba się ruszać/ może nie zauważyłam żeby w radio lub TV ten temat był podjęty.Za to o uroczystościach 4.06 do znudzenia.aga Odpowiedz Link
jagodajna Re:majowe powitanie - 09.05.09, 18:41 Dzień dobry wszystkim, i mnie nosiło po....polach...... Odpowiedz Link
iryska2604 Re:majowe powitanie - 09.05.09, 19:47 Mnie wczoraj troche ponosiło z kijkami i w towarzystwie psów.Nie wgrałam jeszcze zdjęc do komputera.Pogoda piękna... Odpowiedz Link
dede43 Re:majowe powitanie - 12.05.09, 05:57 Witajcie dziewczęta. Komputer po przejściach, ale już chyba dobrze będzie. Odpowiedz Link
jagodajna Re:majowe powitanie - 12.05.09, 09:41 Dzień dobry, u nas "zimna Zośka" już się zaczęła, brrrrr........ Odpowiedz Link
aga-kosa Re:majowe powitanie - 06.05.09, 09:31 52Aniu, rękawiczki z żelem lub silikonem tworzą izolację między skórą dłoni a plastikiem kierownicy.Niwelują mikrowstrząsy ,zapobiegają odcislom na dłoni.Jeśli mają dobre zapięcie usztywniają lekko nadgarstek .Na długiej trasie nie masz wrażenia pieczenia dłoni.Pamiętam kieeeeeeeeeeedyś owijałam rączki kierownicy w liście babki. Teraz za oknem równiutki deszcz i trzeba poczekać na czas po "ogrodnikach"pozdrowienia .aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 10.05.09, 17:04 Miało padać - nie pada.Straszyli burzami -nie grzmi.I jak tu wierzyć prognozom? Odpowiedz Link
52ania Re: majowe powitanie 10.05.09, 17:55 U mnie też nie pada.Wszystkie chmurki przegonił dosyć silny wiatr.Wszystkim życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 11.05.09, 15:53 Miłego popołudnia życzę -posyłam tulipana z ogródka /swego/ Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 11.05.09, 16:27 U mnie dziś zimno i pada- ogrodnicy zawitali.Masz jeszcze tulipany? Moje juz przekwitły. Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 11.05.09, 17:02 Irysko, u nas na północy o miesiąc później wszystko zakwita niż na południu Odpowiedz Link
52ania Re: majowe powitanie 11.05.09, 17:43 Jagodajna,piękne te Twoje tulipany.U mnie też jeszcze kwitną,te późniejsze.Dzisiaj jestem baaardzo radosna,bo w końcu pada deszcz.Trochę zimno,ale najważniejszy ten deszcz.Życzę miłego wieczoru. Odpowiedz Link
agat-a52 Re: majowe powitanie 12.05.09, 12:14 Dzień dobry. Po wczorajszym deszczowym dniu dziś jest piękne słońce na zmianę z chmurami, ale nie zwiastującymi opadów. Miłego dnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 12.05.09, 14:57 Dzis pięknie choć wczoraj nic tego nie zapowiadało. Dede -a juz miałam sie za Tobą rozglądać. Odpowiedz Link
dede43 Re: majowe powitanie 13.05.09, 07:01 Witajcie dziewczęta i chłopcy. Słonecznie, ale rześko, jak na ogrodników przystało. Odpowiedz Link
cortyzol Re: majowe powitanie 13.05.09, 08:06 Cześć ,właśnie idę podlać kompostem porzeczkoagresty ,borówki i inne krzewy kwasolubne,przerwać wilki w winoroślach i tak ogólnie jest fajnie.Zaraz się pokarze mszyca i owocnica a potem owocówka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: majowe powitanie 13.05.09, 08:27 Cortyzol napisał Zaraz się > pokarze mszyca i owocnica a potem owocówka. O jejku...to co one takiego zrobiły,że będą się same karać. Cortyzol... mimowolnie i niechcąco, wprowadziłes mnie w dobry humor. Odpowiedz Link
cortyzol Re: majowe powitanie 13.05.09, 08:37 Bo to będzie kara za grzechy .Tzn za zjadanie liści. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: majowe powitanie 13.05.09, 09:08 Nooooo......wygrałeś Cortyzol,a nawiasem mówiąc,to by było dobrze gdyby tak sobie robiły sepuku.Bardzo lubię nasturcję i niestety nawet z pirimorem jestem bezsilna i spasowałam. Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 13.05.09, 11:32 Witam, marzy mi się tak "pobujać".... ale muszę iść coś na obiad pichcić....ech... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: majowe powitanie 13.05.09, 13:11 Jagoda,a co stoi na przeszkodzie,kup sobie fotel bujany i już. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: majowe powitanie 13.05.09, 14:03 [b]Na raty Jagódko jak trzeba,to trzeba i już. Albo na allegro tanio jak barszcz.[\b] www.allegro.pl/item627546255_najtaniej_fotel_bujany_rafia_nowy_ideal_na_prezent.html Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 13.05.09, 15:21 Z tym allegro to jednak wygoda .Zrobiłam tam juz troche zakupów,wpŁacając zawsze z góry na konto i jakos do tej pory nikt mnie nie oszukał,wszystko szybciutko i z dostawą do domu. Ogrodnicy wieją chłodniejszym wiaterkiem ale jest słonecznie... Odpowiedz Link
anoagata Re: majowe powitanie 14.05.09, 08:23 Ten Bonifacy nie jest jeszcze taki zimny,jest średnie ciepełko,pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 14.05.09, 20:32 Jutro ma być juz cieplej.Sucho znowu... Odpowiedz Link
anoagata Re: majowe powitanie 14.05.09, 20:45 Irysko! śpieszę ci napisać,że już zaczynają zakwitać u mnie beśty znaczy bzy. Odpowiedz Link
anoagata Re: majowe powitanie 14.05.09, 21:24 No widzisz! i już nie masz a ja jeszcze ... Odpowiedz Link
dede43 Re: majowe powitanie 15.05.09, 07:07 Witajcie w "zimna Zośkę". Mam nadzieję, że to ostatni dzień chłodu. Odpowiedz Link
super2222 Re: majowe powitanie 15.05.09, 08:49 Co Ty dede taki ranny ptaszek.Faktycznie jest piekny,sloneczny dzien. Odpowiedz Link
anoagata Re: majowe powitanie 15.05.09, 09:03 Zaskoczyła nas Zofia i jest nawet przystępna.Wilczyco! z okazji imienin przesyłam ci same dobre życzenia to tak na wszelki wypadek,aby cię sprowokować a może faktycznie jesteś Zofia?? Odpowiedz Link
super222 Re: majowe powitanie 16.05.09, 08:42 Witaj dedesiódemko! Mam pytanie: dlaczego 1 pierwszego maja br. napisałaś *witajcie dziewczęta i chłopcy* a zaledwie dwa tygodnie później czyli dzisiaj *witajcie dziewczynki majowo*...;* Czy ktoś *ubył*, zmienił płeć, a ja tego nie zauważyłam? Życzę wszystkim życzliwym MIŁEGO DNIA MAJOWEGO I NIE TYLKO, NOCY TAKŻĘ. superka. Odpowiedz Link
dede43 Re: majowe powitanie 17.05.09, 09:58 Witajcie majowo dziewczeta. (Chłopcow pomijam świadomie super222- ostatnio sie nie wpisują, więc po co witać nieobecnych). Odpowiedz Link
super222 Re: majowe powitanie 17.05.09, 10:04 dede43 - do łez wzruszona zwrotem *super222* - dziękuję. Również pozdrawiam, ale dziewczęta i chłopców wszak wpisali się Janek i Cortyzol i to jest ci jeszcze mało? Nie ilość się liczy lecz jakość. yes, yes, yes, Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 17.05.09, 10:11 Witam wszystkich, życzę uśmiechu i udanej niedzieli.... Odpowiedz Link
cortyzol Re: majowe powitanie 17.05.09, 10:18 Oj Dede/ę/ ,będziesz klepać biede/ę/.Dodatki po francuskie,żeby superrrry przeczytały. Odpowiedz Link
dede43 Re: majowe powitanie 17.05.09, 11:05 To nic specjalnie zaskakującego. Normalka cortyzol napisał: > Oj Dede/ę/ ,będziesz klepać biede/ę/.Dodatki po francuskie,żeby superrrry > przeczytały. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: majowe powitanie 17.05.09, 11:28 Kochani, jest tak ładnie ,zielono ,słonecznie ,ptaki śpiewają od rana , po wczorajszym deszczu kalina i bzy przychylają swoje kwiaty aż ku ziemi.Warto wziąć kijki , rower ,kolegę lub koleżankę i wybrać się do najbliższej oazy zieleni.Stanąć bliziutko obiema stopami przy pniu brzozy objąć ją ramionami /jak kiedyś najmilszą osobę /., przytulić się całym ciałem i nasłuchiwać jak soki /życie / krąży i czerpać energię dla siebie.Miłych wypadów .aga Odpowiedz Link
cortyzol Re: majowe powitanie 17.05.09, 11:53 To Ty Aguniu robisz przy kompie.Ja w niedzielę nadrabiam to co nie przeczytałem na forum.U mnie jest pochmurno.Po obiadku na rowerek. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 17.05.09, 17:07 Własnie wrócilismy ze spaceru -okropnie parno...Namachałam sie kijkami,psy sie wybiegały i teraz lezą jak z diabła skóry.Na jutro znow zapowiadają deszcze i burze a zaplanowałam sobie prace w ogrodzie. Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 18.05.09, 08:57 Dzień dobry, no dzisiaj to u nas też majowo, od samego rana.... Odpowiedz Link
aga-kosa Re: majowe powitanie 18.05.09, 12:02 Cortyzolku,usiadłam tylko po to ,żeby nakłonić ludzi do przytulania się .Później ubrałam stroik i poniosło mnie na jeziora ,stare pałacyki ,leśne ścieżki.Sny były piękne i aż żal,ze znowu poniedziałek.Nic to.Jest ładnie , trzeba będzie wyplewić podwórko /chwasty między kamieniami/ nie chcę chemicżnie tępić bo nie zdrowo ze względu na wizyty wnuków o krzywdzie dla żyjątek nie wspomnę .Uśmiechy.aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 19.05.09, 16:25 O w mordę !!! (jak mawia Wiesiek Gabriel)Aż ślinka cieknie...Piękna pogoda sie zrobiła.Jechalismy na zakupy w strugach deszczu a wracalismy juz w słońcu.Trochę sie roslinki napiły. Odpowiedz Link
dede43 Re: majowe powitanie 20.05.09, 07:04 Witajcie. Wczoraj popadło, a , że szłam bez parasolki - wyglądam dzis jak rasowy pudel. Zapisałam się wiec do fryzjera. Glowa musi nabrać kształtu. Odpowiedz Link
wilczyca1953 Re: majowe powitanie 20.05.09, 07:53 Kształtu????????????Głowa????????????Fryzura ???????//////// Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 20.05.09, 09:10 Witam wszystkich, życzę uśmiechu na cały dzień... Odpowiedz Link
jagoda491 Re: majowe powitanie 20.05.09, 11:01 Witajcie. Wygląda na to,że dzisiejszy dzień będzie piękny. Wczoraj popadało, dzisiaj słoneczko. Życie jest piękne. Pozdrawiam wszystkich serdecznie i słonecznie. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: majowe powitanie 20.05.09, 11:03 o jak miło ,o jkak błogo w ciepły ranek iść tak drogą ptaszki lecą i świergocą ; gdzie to Janku , gdzie to ,po co/ M.Konopnicka - "Na jagody"/ powiedzcie czy to nie na dziś.W nocy słowiki się do siebie zalecały .Podsłuchiwałam je od 2.30.aga Odpowiedz Link
cortyzol Re: aga-kosa 20.05.09, 11:14 Pamiętam z woja taki wierszyk. -//- W maju słowiki graja jak byki. A żołnierz na warcie musi stać. Kurna jego mać. Odpowiedz Link
anoagata Re: majowe powitanie 20.05.09, 12:20 Witajcie!!na roboczo i kwitnąco wreszcie i u mnie zakwitły bzyyy. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 20.05.09, 17:28 Widziałam dziś coś pieknego i jak na złość rano włożyłam baterie z aparatu do ładowarki .Nie mogłam pstryknac fotki i wam pokazać. 11 boćków przyleciało i krązyły sobie nad moim domem dobrą chwilę ,tak spokojnie ,majestatycznie zataczały kregi i to dosc nisko...Jeszcze takiego stada nie widziałam tutaj. Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 20.05.09, 18:26 Na nauki latania małych- za wcześnie, na zbieranie się do wylotu do ciepłych krajów - za wcześnie, nic tylko bociany w Twojej rodzince dziecko nowe przyniosą ) A u mnie słoneczko aktualnie zachodzi.... Odpowiedz Link
jagoda491 Re: majowe powitanie 20.05.09, 18:36 Sprawdziło się, dzisiejszy dzień przecudny. A co do bocianów, do mojej rodzinki przyleci jakiś w pierwszej połowie października. Albo będę kolejny raz babcią albo po raz pierwszy żoną dziadka. Odpowiedz Link
cortyzol Re: majowe powitanie 20.05.09, 20:53 U nas panuje przekonanie ,że latające bociany wróżą zdrowie i szczęście osobie ,która to oglądała. Odpowiedz Link
52ania Re: majowe powitanie 21.05.09, 11:43 Wstałam bardzo wcześnie,bo musiałam iść na badania.Wystałam się w kolejce 2 godz.Wczoraj miałam występy artystyczne na UTW.Jestem z siebie dumna,że odważyłam się wystąpić na scenie przed publicznością (słuchacze UTW).Układy taneczne były bardzo ciekawe, a publiczność nagrodziła naszą odwgę owacjami na stojąco.Wszystkim życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: majowe powitanie 21.05.09, 11:50 Słyszałam rano na dzisiejszy dzień dwie diametralnie różne prognozy pogody. Ciekawa jestem, która wygra, bo na razie ciężko wyczuć. serdecznie pozdrawiam wszystkich, oczywiście majowo. Odpowiedz Link
anoagata Re: majowe powitanie 21.05.09, 13:39 Na Mazurach cyrkulacja bez zmian nadal ciepło i przez deszczu,pozdrawiam nadal roboczo. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 21.05.09, 16:33 ! Aniu - gratulacje ! U mnie dzis bardzo ciepło ale słońce sie bawi w ciuciubabkę. Z ogrodu wygonił mnie deszcz który padał 5 minut! Odpowiedz Link
aga-kosa Re: majowe powitanie 21.05.09, 19:37 Cortyzolu to chyba było : Pomnisz jedyny ,ta noc romantyczną ach, księżycowa jej mać - wiosna ,słowiki ,gwiazdy jak byki Księżyc ,ze w mordę mu dać. Serce przy sercu pik,pik aż do rana a dłoń twa sama chwytała z biust Byłam o luby w dziąsło szarpana za pośrednictwem twych ust Słowik zaśpiewał w rododendronach wietrzyk wiał we wte i w te Miałeś mnie luby w swoich ramionach całą od A aż do D. Piosenka podobno z międzywojennego kabaretu - miło się wspomina...................................aga Odpowiedz Link
cortyzol Re: majowe powitanie 21.05.09, 19:53 Pozdrawiam Słupsk i nic dodać nic ująć.W kasynie śpiewano troszeczkę z przekrętem. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: majowe powitanie 22.05.09, 08:52 Witam wszystkich w kolejny dzień majowy. Pogoda taka sobie, na dwoje babka wróżyła. Ale za to "zaklepałam" kwaterę na wczasy. Nie mogę się doczekać. To aż za trzy tygodnie. Cierpliwość nigdy nie była moją mocną stroną. Pozdrawiam serdecznie,życzę miłego dnia i udanego weekendu. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 22.05.09, 15:21 Aga , Cortyzol - ale pięęęknie spiewacie!!! Tak straszyli burzami a tu taka anemiczna,pare razy zagrzmiało...Tyle że porządnie popadało i juz się wypogadza. Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 22.05.09, 15:44 Dzień dobry wszystkim, coś zaczyna u nas się chmurzyć a jedzie mój najmłodszy i chce grillować dzisiaj. Pewnie parasol trzeba wyciągać.... Odpowiedz Link
52ania Re: majowe powitanie 23.05.09, 12:48 U mnie grzeje słoneczko, ale wieje wiatr.Siedzę w pracy i tak mi smutno,że nie mogę wyjść na powietrze .Wszystkim życzę miłego wypoczynku. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: majowe powitanie 23.05.09, 12:57 zaraz po północy przeszła obok naszego domu nawałnica.Powyjmowałam wszystko z sieci ,stałam w oknie i patrzyłam na potęgę przyrody .Błyskawica i grzmot niemal w tym samym momencie.Świerki u sąsiada przyginąło prawie do ziemi ,do tego wszystkiego grad.Zrobiło sie biało.Wicher otrząsł kwiaty z krzewów, grad zniszczył liście roślinek przy ziemi. Cały spektakl trwał około 10 min.Dziś słońce ale jest zimno.Meteorolodzy pocieszają ,ze to jeszcze tylko tydzień.Oby tak chciało być .aga Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 23.05.09, 19:28 Witam i miłego popołudnia i wieczoru życzę) Ago - nie boisz się takich spektakli ?! Ja bym już podczas taaaakiej burzy, byłabym w piwnicy - tak się boję. A nie wiem dlaczego uważam miejsce najniżej w domu położone, za najbardziej bezpieczne) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 23.05.09, 22:20 U na było spokojnie ,ale wieści z innych regionów kraju nie są za wesołe...Miłej niedzieli! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 24.05.09, 11:42 Jadę do moich panienek i posiedzę tam ze 2 dni na pewno.Pogoda cudowna-od rana słońce.Przyjemnych spacerów i majówek. Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 25.05.09, 09:35 W piękny dzionek witam, po śniadaniu... życzę udanego dnia ) Odpowiedz Link
jagoda491 Re: majowe powitanie 25.05.09, 10:15 Witam wszystkich w kolejny ,przepiękny majowy dzień. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 25.05.09, 13:19 Jestem u dzieciaczków - ale mała juz rozrabia! Odpowiedz Link
dede43 Re: majowe powitanie 25.05.09, 16:01 "Babciowałam" intensywnie, więc ani chwili wolnego. Do soboty będę sie jednak pokazywać. Potem znowu dwa tygodnie przerwy - jade nad Bałtyk. Odpowiedz Link
dede43 Re: majowe powitanie 26.05.09, 06:43 Dzień dobry słonecznie. Dzis u nas ma byc 30 stopni. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: majowe powitanie 26.05.09, 07:41 Dzień dobry wszystkim. Szykuje się kolejny piękny dzień. A zatem życzę Wam aby przebiegł radośnie. <*Cum duo dicunt idem,non est idem( kiedy dwóch mówi to samo, to nie jest to samo) - przysłowie rzymskie.*> Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 26.05.09, 09:09 Witam i pozdrawiam w szczególnym, majowym dniu... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 26.05.09, 10:34 Ojej,az slinka kapie! Znów dziś upał.Mała mi dała rano popalić bo synowa musiała wyjść.To jest dosłownie mała terrorystka! Odpowiedz Link
jagoda491 Re: majowe powitanie 27.05.09, 10:29 Serdecznie witam wszystkich w ten wietrzny i deszczowy ale piękny dzień majowy(rymnęło się, ale to nie było zamierzone). <*Cum duo dicunt idem,non est idem( kiedy dwóch mówi to samo, to nie jest to samo) - przysłowie rzymskie.*> Odpowiedz Link
laskanebeska_live Re: majowe powitanie 27.05.09, 11:20 Witam.Mozna czasem u Was popisac? Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 27.05.09, 14:53 laskanebeska_live napisała: > Witam.Mozna czasem u Was popisac? Witam Cię również, pewnie że można, będzie nas więcej )) A wracając do mego dzisiejszego /niżej/ wpisu - sprawdziło się przysłowie, " nie chwal dnia przed zachodem słońca". Rano było 20 st. teraz 10 i leeeeeeeje (( Odpowiedz Link
dede43 Re: majowe powitanie 27.05.09, 17:39 Witam, choc nie porannie, a popołudniowo. Widzę, że przybyła nam forumowiczka. Będzie miło gdy u nas zagości na dłużej. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 27.05.09, 19:34 Jak przeczytałam laska nebeska od razu usłyszałam ta melodię.Chyba Karel Gott ją śpiewał a Olga Lipińska sparodiowała w swoim kabarecie.Witaj laskonebeska -masz fajny nick. Nie było mnie 3 dni w domu - dopiero teraz sie pozbierałam od rana.Porobiłam małej mnóstwo zdjęć i chciałam parę wydrukować a drukarka mi sfiksowała.Zanim doszłam co jej jest minęło chyba 2 godziny ale musiałam odinstalowac program i instalować na nowo. A pogoda sie juz poprawiła.Miłego wieczoru. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: majowe powitanie 27.05.09, 20:14 rano w Pyrlandii lało.Odwiozłam męża do autokaru i pojechał nad morze. Mam kilka dni wolną chatę i mogę poszaleć . Przestało padać ,umyłam ściany w pokoju ,pootwierałam okna i mogłam połowę pomalować.Liczę,że jutro też będzie ładny dzień to dokończę jeden i zacznę drugi pokój. Czy Was też nachodzi chęć do pracy gdy mężczyzny nie ma w domu .aga Odpowiedz Link
jagoda491 Re: majowe powitanie 28.05.09, 07:44 Witajcie w przedostatni dzień przed ostatnim weekendem majowym. Wg prognozy z RMFFM do końca maja potrzebne nam będą parasolki i cieplejszy ubiór. Trochę żal, bo planowaliśmy odnowić altankę. Ale jak to mówią, robota nie zając, nie ucieknie. Miłego dnia. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 28.05.09, 12:26 Zrobiło sie niemiło na dworze -zaczęło padać.Ponoć w góry wraca zima -ciekawe czy w Karkonosze tez? Muszę tam jechac do siostry najdalej w sobotę...Mam zwariowany miesiac,tu troche roboty, tam musze jechac a 20 znów bo wesele siostrzenicy... Odpowiedz Link
jagodajna Re: majowe powitanie 28.05.09, 14:34 Witam, po wczorajszym nicnierobieniu, musiałam nadrobić i w ogródku i w zakupach i w gotowaniu. Pochwalę się kwiatuszkiem jaki dostałam od jednego z synów....... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: majowe powitanie 28.05.09, 17:46 Miałam szczere chęci na ogródkowe prace ale tak lunęło u nas! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: majowe powitanie 28.05.09, 18:25 Jagoda ja dostałam takiego kwiatka od syna 2 lata temu.Bardzo długo kwitł,a obok wypuścił nowy pęd.Stary po przekwitnięciu przycięłam,a z z przyrostu miałam w zeszłym roku taki. Odpowiedz Link