Dodaj do ulubionych

Prochu nie wymyślą

29.11.15, 17:14
PiS nie wymyśla prochu, tylko naśladuje Viktora Orbána, który krok po kroku podporządkował sobie państwo. Na Węgrzech osłupiała opozycja też nie wierzyła, że posunie się tak daleko. Chwilę później już jej nie było.

wyborcza.pl/magazyn/1,149286,19258704,jak-sie-nie-oddaje-wladzy.html#BoxGWImg
Polacy przez osiem lat rządów PO przyzwyczaili się do spokoju. Ale nikt za nich nie wyjdzie na ulice, nie zaprotestuje, gdy łamane będą demokratyczne reguły. Ani się obejrzymy, a nie będzie czego bronić. I spełni się marzenie Kaczyńskiego o "co najmniej dwudziestoletnich" rządach.
Obserwuj wątek
    • estella50 Re: Prochu nie wymyślą 29.11.15, 17:27
      W dodatku słyszałam dzisiaj w tv prof. Janusza Czapińskiego (tego od Diagnozy Społecznej), który stwierdził, że PiS będzie szedł (raczej biegł) dalej tą drogą łamania, czy choćby omijania prawa. Bo ta droga jest skuteczna! A my nie mamy wypracowanych mechanizmów zatrzymania go. Gorzej, że JK, nie pełniący formalnie żadnego urzędu, nie może być postawiony kiedyś przed Trybunałem. Jest bezkarny!
      • anoagata Re: Prochu nie wymyślą 29.11.15, 19:36
        Czasem 'wskakuję' na TV Republika i dziś usłyszałam,że nawet jeżeli oddadzą wrak samolotu to on też będzie sfałszowany,polecam ten kanał dla niskociśnieniowców.
        Absolutnie !
        • estella50 Re: Prochu nie wymyślą 29.11.15, 19:40
          anoagata napisała:

> Czasem 'wskakuję' na TV Republika i dziś usłyszałam,że nawet jeżeli oddadzą wra
          > k samolotu to on też będzie sfałszowany,polecam ten kanał dla niskociśnieniowcó
          > w.
          > Absolutnie !

Jestem niskociśnieniowcem, ale nie masochistką! Litości, anoagatko! Ale Ty masz zdrowie tam zaglądać, pełna uznania jestem smile Ja nie zdzierżę.
          • anoagata Re: Prochu nie wymyślą 29.11.15, 19:51
            Robię to tak dla równowagi i zasłychnąć o czym mowa jest,dziś rozprawiała Wasermanówna,dla której wszystko było niebywałe.
            Dla mnie też jest wszystko niebywałe tylko że z innej strony.
            • estella50 Re: Prochu nie wymyślą 29.11.15, 20:07
              anoagata napisała:

> Robię to tak dla równowagi i zasłychnąć o czym mowa jest,dziś rozprawiała Waser
              > manówna,dla której wszystko było niebywałe.
              > Dla mnie też jest wszystko niebywałe tylko że z innej strony.

Tych niebywałości to my mamy ostatnio po kokardy! Bym chciała co nieco normalności od "dzień dobry" po "dobranoc". Ale się nie da! Zwykły, szary poseł - Jarosław "polskęzbaw" Kaczyński zatruwa mi życie. To taka łyżka dziegciu w całej beczce miodziku
            • engine8 Re: Prochu nie wymyślą 29.11.15, 23:28
              No widzisz, Rosjanie z Kowaslkimi sobie szybko i latwo poradzili ale z Wassermanai nie bedzie tak latwo..
        • engine8 Re: Prochu nie wymyślą 29.11.15, 23:26
          nawet jeżeli oddadzą wrak samolotu to on też będzie sfałszowany

A czego innego mozna oczekiwac - przeciez jak sie mowi A to i B a Rosjanie nie w ciemie bici - maja co potrzeba - fachowcow a przede wszystkim czas...

Dziwi mnie jednio ze Polakom TV tak zniszczyla mozliwosc trzezwego myslenia i wlasciwej oceny sytuacji...
    • wikul Re: Prochu nie wymyślą 30.11.15, 23:16
      W stosunku do Węgier KE wszczęła już postępowanie o zawieszenie członkostwa w UE. Może Szalony Kurdupel się zreflektuje.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka