Dodaj do ulubionych

Odpowiedź dla telemarketera

18.03.16, 13:48
Co jakiś czas dzwonią do mnie , zresztą do wielu z was też telemarketerzy lub inne osoby proponujące zakup przeważnie dewocjonaliów po "atrakcyjnych" cenach. Zawsze długo przekonywałam osobę dzwoniącą że nie zakupię bo jest mi to do niczego nie potrzebne ale ostatnio mówię tak :" po olbrzymiej podwyżce emerytury zafundowanej mi przez obecny rząd nie stać mnie na wyrzucanie pieniędzy na to co państwo proponują" I odkładam słuchawkę. Nie wiem jak reagują ale ja mam po prostu spokój.
Obserwuj wątek
    • zgred.polarny Re: Odpowiedź dla telemarketera 18.03.16, 14:45
      Ja stwierdzam (niegrzecznie przerywając namowy): "nic z tego nie będzie, proszę dalej się nie męczyć", po czym odkładam słuchawkę. Z mieszanymi uczuciami, bo wiem, że telemarketer/ka w ten sposób zarabia na życie....
      • iryska2604 Re: Odpowiedź dla telemarketera 18.03.16, 15:15
        Ja też od razu dziękuję i kończę rozmowę. Rozumiem ze oni zarabiaja na zycie w ten sposób,ale cóż na to poradzę?
      • estella50 Re: Odpowiedź dla telemarketera 18.03.16, 15:26
        Do mnie oczywiście też różni dzwonią. Ja przerywam i proszę wykreślić mnie z rejestrów. Nie wiem, czy skutecznie, bo nie prowadzę spisu firm dzwoniących.
        Kiedyś taki telemarketer brał numer z książki telefonicznej. A teraz dzwonią na komórki, których numery skądś muszą brać. A biorą zapewne z firm, którym sami ten numer podaliśmy. Mój numer, oprócz poważnych instytucji typu US czy ZUS, ma np firma kurierska, sklep, gdzie coś zamawiam, rejestracja lekarska itp.
        I wykaz takich numerów jest sprzedawany, ktoś bezprawnie na tym zarabia, a ktoś inny chce zarobić na nas. A my, właściciele tych numerów, nawet procentu od sprzedaży nie mamy wink

• der-chef Re: Odpowiedź dla telemarketera 18.03.16, 15:42
          Bazami numerów handlują sami operatorzy komórkowi.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka