iryska2604 09.01.17, 18:30 Obejrzałam.Będą następne. forum.gazeta.pl/forum/w,92442,163135547,163135547,_Ucho_prezesa_odc_1_i_2.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
aga-kosa Re: Ucho prezesa 09.01.17, 18:44 Oglądałam rano. Oj, nie spodoba się wodzusiowi. aga Odpowiedz Link
estella50 Re: Ucho prezesa 09.01.17, 19:14 Wodzusiowi nie pokażą, a on sam chyba nawet nie umie korzystać z YT Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa 09.01.17, 20:26 Jest bardziej "kaczyński" od oryginału. To dzięki tym kilku szczegółom Górski odtworzył "idealnego" prezesa PiS natemat.pl/198703,jest-bardziej-kaczynski-od-oryginalu-to-dzieki-tym-kilku-cechom-gorski-odtworzyl-idealnego-prezesa-pis No powiedzcie ze nie trafił? Ja uwazam że dobrze zaobserwował i umie to sprzedać. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa 14.01.17, 21:34 Ucho Prezesa - zwiastun odc. 3 Nie zapomnijcie Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa 15.01.17, 17:33 "Ucho Prezesa" to najbardziej oczekiwany kabaret od lat. Jak się okazuje, dzieło Kabaretu Moralnego Niepokoju widział już sam prezes Jarosław Kaczyński. Jak mu się spodobało? wiadomosci.gazeta.pl/wiadomosci/7,114884,21244186,jaroslaw-kaczynski-obejrzal-ucho-prezesa-mial-jedna-uwage.html#Prze#BoxNewsLinkZ21 A co miał powiedziec? Ze szczękościsku dostał? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ucho prezesa 27.02.17, 13:14 Nie oglądacie tego ??? Ucho Prezesa odc. 6 - Żeby było, jak było Odpowiedz Link
estella50 Re: Ucho prezesa 27.02.17, 15:07 Obejrzałam przed chwilą - dzięki Ci dobra kobieto Zalewska z tym wytrzeszczem zębów dobra, a Duda ciągle w poczekalni Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ucho prezesa 13.03.17, 14:36 Ucho Prezesa odc. 8 - A kiedy w drzwi załomocą Odpowiedz Link
wikul Re: Ucho prezesa 27.02.17, 22:12 aga-kosa napisała: > Oglądałam rano. Oj, nie spodoba się wodzusiowi. aga To jeszcze pryszcz. Ale jak zobaczy to: Odpowiedz Link
wikul Re: Ucho prezesa 13.03.17, 22:13 Nr 8 chyba lepszy od poprzednich. Tłumaczka/żona Dudy wzbudza sympatię, tylko nie spełnia oczekiwań "Błaszczaka". "Co to za tłumaczka jak nie rozumie". Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ucho prezesa 14.03.17, 10:38 Fajne to było Za to panna Krysia oburzona Pan Robert Górski opisał swe wulgarne wyobrażenie o mnie, skromnym pośle, emerycie, kobiecie w 8 odcinku swego „Ucha”. Wyobrażenie ukształtowane hejtami i bluzgami lewactwa. Jako odbiorca zapewne jedynie lewackich mediów, nie wie, że w rzeczywistości jestem bardzo ładna, bardzo miła dla miłych, życzliwa, łagodna i uśmiechnięta. Owszem, lubię sałatki, a pan Górski zapewne tłustą golonkę i zwyczajną z rożna plus ogórek kiszony. I ma do tego prawo, aby nie mlaskał. Mam ekspresję i żywiołowość potrzebne w polityce, lepsze od jego, bo oryginalne i własne. Panu Robertowi Górskiemu, jako prawdziwemu dżentelmenowi, najwyraźniej zastępczo osobiście ulżyło też po bardzo śmiesznym „rzucie” moją skromną, niewieścią osobą na „glebę”. Po wywiadzie dla GW, mógł wreszcie mi prawie realnie przyłożyć. Tylko aktorki szkoda. Pan Górski może ośmieszać nas swą agresywną niesympatią, ale to tacy jak my, w tym tacy jak ja, niebojący się Niemców, Europy, Ruskich, Wyborczej, lewactwa i opozycji chronimy dziś Polskę. A na marginesie, są Niemcy, których bardzo lubię i szanuję i mam wśród nich przyjaciół – napisała na Facebooku (zachowano oryginalną pisownię). Odpowiedz Link
estella50 Re: Ucho prezesa 14.03.17, 16:01 Ten wpis K.P. pasuje do jakiejś kobiety z targowiska (bez obrazy), a nie do posłanki z tytułem doktora nauk prawnych! Mnie też bardzo podobał się ten odcinek. Może tylko przerysowano scenę z rzucaniem na glebę, no ale to jest kabaret. I w końcu zaczyna mi się robić żal PADa, że tak wiernie koczuje pod drzwiami najważniejszego prezesa, i to bez efektu! Na jego miejscu w realu to faktycznie chyba też uciekałabym na narty, żeby tych upokorzeń nie przeżywać. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa 14.03.17, 17:40 Jak na kabaret - raczej mało smieszne. Bardziej mnie smuci.bo tak naprawdę to sporo w tym realiów. I z czego tu sie śmiać? Oglądać lubię ale... Odpowiedz Link
wikul Re: Ucho prezesa 16.03.17, 21:11 jaga_22 napisała: To jakieś nieporozumienie. Co drugi kawałek z Kabaretu MN to Ucho Prezesa. Bałagan jak cholera. Zalinkowany kawałek to pastisz dotyczący wypadku Szydły. Zgrabny ale to nie Ucho. Odpowiedz Link
wikul Re: Ucho prezesa 20.03.17, 18:54 ...Na temat satyrycznego serialu "Ucho Prezesa" wypowiedzieli się już chyba wszyscy politycy PiS, ale chyba nikt nie sądził, że produkcja z główną rolą Roberta Górskiego ma aż takie znaczenie w polityce. - Cieszę się, że wystąpiłam, bo u nas się mówi w ten sposób, że jak cię nie ma w "Uchu prezesa" to cię nie ma - powiedziała posłanka PiS Jolanta Szczypińska. ... wiadomosci.wp.pl/kat,143754,title,Poslanka-PiS-ujawnia-U-nas-sie-mowi-ze-jak-cie-nie-ma-w-Uchu-prezesa-to-cie-nie-ma,wid,18731691,wiadomosc.html?ticaid=118d33&_ticrsn=3 Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa 20.03.17, 22:34 Podobał mi sie ten odcinek. Wypisz wymaluj... Odpowiedz Link
wikul Re: Ucho prezesa 22.03.17, 18:46 Dla ułatwienie wklejam znaleziony na link z informacjami "kto jest kto" w Uchu Prezesa. Wg mnie do najlepszych należy "Macierewicz". www.se.pl/rozrywka/kultura/kto-jest-kim-w-uchu-prezesa-galeria-zdjec_935993.html Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa 03.04.17, 19:13 Powiem wam ,że kazdy odcinek budzi we mnie smutek - śmiać sie nie ma za bardzo z czego. Mistrzowskie osadzenie prezesa w roli bankomatu a o.dyrektora w urnie wyborczej. A Beatka ! W sumie bardzo fajne tylko czemu się nie moge smiac? Odpowiedz Link
estella50 Re: Ucho prezesa 04.04.17, 17:08 Gdzieś wyczytałam, że te słupki dla pisu spadają przez Ucho prezesa właśnie! My kiedyś oglądaliśmy "Z tyłu sklepu" na przykład Odpowiedz Link
wikul Re: Ucho prezesa 04.04.17, 17:40 estella50 napisała: > Gdzieś wyczytałam, że te słupki dla pisu spadają przez Ucho prezesa właśnie! My > kiedyś oglądaliśmy "Z tyłu sklepu" na przykład Może tutaj u Wróbla. www.tokfm.pl/Tokfm/7,103085,21588007,ucho-prezesa-utopilo-pis-moim-zdaniem-bezpowrotnie.html#Czolka3Img Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa 05.04.17, 15:54 Bartłomiej Woś, wuefista z Żagania, nie mógł uwierzyć nie tylko w zarzuty, ale też w to, na podstawie czego zostały sformułowane. 20 kwietnia stanie przed komisją dyscyplinarną, bo na prywatnym profilu udostępnił polityczne treści satyryczne. – Gdybym wywiesił je na tablicy korkowej w szkole, to chyba zostałbym rozstrzelany – mówi w rozmowie z naTemat. natemat.pl/205369,rozmawialismy-z-wuefista-oskarzonym-o-udostepnianie-ucha-prezesa-wkrotce-ktos-bedzie-mowil-nam-co-jest-dobre To do mnie mogą załomotać bo wam to wkejam co poniedziałek? Zresztą wszyscy podpadliśmy.Paranoja... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa 11.04.17, 22:38 Pozwolę sobie zacytować H. Martenkę z Angory W "Uchu prezesa" nie ma prymitywnego kawału,bluzgu, szyderstwa, które stanowia siłę "dzieł" Marcina Wolskiego,by wspomnieć jego szopkę karnawałową. Satyra Górskiego jest wysublimowana,lekka,budząca sympatię ale wcale nie mniej przez to groźna.Robert Górski którego vis comica, wyobraźnia i inteligencja zapewniły mu miejsce w historii polskiego kabaretu - jest samorodkiem aktorskim,czego dowiódł w cyklu satyrycznym " Historia Polski według Kabaretu Moralnego Niepokoju" I to szczera prawda. Odpowiedz Link
wikul Re: Ucho prezesa 11.04.17, 23:35 iryska2604 napisała: > W "Uchu prezesa" nie ma prymitywnego kawału,bluzgu, szyderstwa, które sta > nowia siłę "dzieł" Marcina Wolskiego,by wspomnieć jego szopkę karnawałową. > Satyra Górskiego jest wysublimowana,lekka,budząca sympatię ale wcale nie m > niej przez to groźna.... Właśnie, Wróbel twierdzi że to właśnie Ucho ... spowodowało trend spadkowy PiS a nie Wolski czy ten jeszcze większy prymityw i prostak Pietrzak. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Ucho prezesa 24.04.17, 16:00 Ucho Prezesa odc. 13 - Histeria totalnej opozycji Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa 25.04.17, 17:35 ...ze snopkiem w szponie!!! To byłoby smieszne ,gdyby nie było tak przerażające. To dokument a nie satyra. Odpowiedz Link
estella50 Re: Ucho prezesa 25.04.17, 17:43 Ale skąd pomysł wizyty/audiencji u prezesa całej opozycji?! Imaginacja, czy ... Może chodzi o ukazanie charakterów i interesów szefów opozycyjnych klubów, czego detonatorem jest osoba prezesa? A Duda ciągle przed drzwiami... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa 25.04.17, 19:35 Najśmieszniejszy mimo wszystko jest Andrzej Duda. On nadal czeka, a ja weszłam do środka – mówi naTemat posłanka Nowoczesnej Joanna Schmidt, której udało się minąć legendarną pania Basię i wejść do gabinetu prezesa. W najnowszym odcinku "Ucha Prezesa" po raz pierwszy bowiem dostało się nie Jarosławowi Kaczyńskiemu i jego świcie, a opozycji. Zapytaliśmy więc w poszczególnych partiach o odbiór tego odcinka. natemat.pl/206755,opozycja-dotad-kochala-ucho-prezesa-sprawdzilismy-czy-cos-zmienilo-sie-teraz-gdy-gorski-wysmial-petru-i-spolke Tu masz wszystko. No i prawda.Oni się żrą a prezes sie cieszy. Odpowiedz Link
estella50 Re: Ucho prezesa 25.04.17, 20:04 "Ostatni odcinek jest po prostu smutny! Moim zdaniem, nie chodziło o "dowalenie" opozycji, ale o jej ostrzeżenie! Po co się tak chłopaki bawicie? Kaczyńskiemu przecież o to chodzi! Te kłótnie to dla prezesa najpiękniejsza kołysanka. Tak jest, tak jest! Autor, autor...brawa!!!" Wklejam jeden z komentarzy i zgadzam się z nim. Tylko spokój i porozumienie! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa 26.04.17, 20:32 Jestem pilnym obserwatorem kolejnych odcinków kabaretu. Sądzę, że zawarta w nich wizja funkcjonowania naszego państwa jest prawdziwa, a w kabaretowym zwierciadle lepiej widać patologię sprawowania władzy niż we wszystkich mi znanych subtelnych i niekiedy bardzo uczonych rozprawach socjologicznych czy politologicznych. Smutne ale prawdziwe. studioopinii.pl/zbigniew-szczypinski-smiejmy-sie-albowiem-swiat-potrwa-jeszcze-dwa-tygodnie/ Przeczytajcie -warto Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa - Górski przewidział przyszłość? 03.05.17, 22:40 W odcinku z 2013 r., dotyczącym rekonstrukcji rządu Donalda Tuska, kabaretowy premier opowiadał nowym ministrom, kto jest swój, a kto nie. Na magnetycznych tablicach umieszczał zdjęcia politycznych przeciwników. I dziś, po latach, przeciera się oczy ze zdziwienia. Choćby dlatego, że obok prezesa PiS umieścił Antoniego Macierewicza ("jak widzi zdjęcie uśmiechniętego Putina, sam się uśmiecha"), który wówczas raczej był nieco schowany, aby nie szkodzić wizerunkowi partii. Tuż pod wizerunkiem obecnego szefa MON znalazło się zdjęcie Beaty Szydło, o której wtedy, 4 lata temu, nikt by nie powiedział, że może być kandydatką na premiera. A nieco niżej Górski zawiesił zdjęcie Mariusza Błaszczaka. natemat.pl/207293,on-przewidzial-polityczna-przyszlosc-obejrzyjcie-dawne-wyczyny-roberta-gorskiego-zanim-nastalo-ucho-prezesa Miał nosa ! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa - Górski przewidział przyszłość 04.05.17, 19:45 Będzie ciąg dalszy? Odpowiedz Link
wikul Re: Ucho prezesa 14.09.17, 12:14 jaga_22 napisała: ... Wielu obserwatorów uważa że to już raczej dokument niż kabaret. No i debiut Seweryna. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Ucho prezesa 14.09.17, 17:02 Ktoś kto głośno krzyczy próbuje siebie zagłuszyć... Odpowiedz Link