Dodaj do ulubionych

Czas na telewizję - jesień i długie wieczory

22.10.14, 09:37
Dzisiejszy program telewizyjny jest tak beznadziejny, że nie
warto było by włączać telewizora, gdyby nie kanał Kultura.

O godzinie 16.00 wznowienie serialu produkcji polskiej
pt. 'Sława i chwała" na podstawie powieści pod tym samym tytułem.
3-tomowa saga J.Iwaszkiewicza jest dla mnie cudowną lekturą.
Gdy czasami bywam w szpitalu, to rodzina zawsze przynosi mi tę
książkę do lektury, obojętnie który tom.

O godzinie 21.30 - film pt. "Słodkie życie" Felliniego.
Tego zachwalać nie muszę. Warto sobie przypomnieć.

A wczorajszy wieczór należał do Anny Seniuk ... kiss
Obserwuj wątek
    • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 25.10.14, 12:30
      TVP Kultura - godzina 20.20
      film francuski pt. "Artysta" obsypany Oscarami.
    • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 03.11.14, 20:05
      TVP program I, godzina 20.25 - dzisiaj.
      Test z historii. 25 lat wolności.

Bez wątpienia tematem przewodnim będzie 'Solidarność",
      Lech Wałęsa, okrągły stół, pierwsze wybory parlamentarne.
      Ale ... obejrzę i sprawdzę co jeszcze pamiętam.
      • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 04.11.14, 07:29
        Niestety, to już jest najbardziej spektakularna porażka jesiennego sezonu.
        program SuperSTARcie w TVP. Nowy muzyczny show telewizji publicznej
        z wiecznie debiutującą Nataszą Urbańską ogląda coraz mniej widzów.
        Pierwszy odcinek blisko 900 ts., potem stopniowo 800 i 700 tys. -napisał
        Kuba Wojewódzki.

Też nie lubię Nataszy Urbańskiej, ale do klapy tego programu przyczynił
        się walnie prowadzący - Królikowski - syn.
        • sagittarius954 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 04.11.14, 07:41
          A kto oni ? Jak to dobrze mieć wybór i nie włączać tv ...
          • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 04.11.14, 09:24
            Czasami pojawiają się prawdziwe perełki, jak ta dzisiejsza:
            "Przedstawienie "Hamleta" we wsi Głucha Dolna.
            Aktorzy: Janusz Gajos, Stanisława Celińska i inni znani.

TVP KULTURA, o godzinie 20.30.
      • czuk1 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 04.11.14, 13:23
        Proste pytanie. Na wszystkie odpowiedziałem poprawnie. Kwestia czasu odpowiedzi... tu sekundy namyślałem się . Jedno sportowe, tylko szczęśliwie , celnie trafiłem
        • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 04.11.14, 14:17
          Tak ... pytania były bardzo łatwe i o punktach mogły decydować sekundy.
          25 lat - przecież to nasze lata, w których pracowaliśmy, tworzyliśmy
          i w ogóle ...byliśmy na bieżąco. Dla mnie ogromnym zaskoczeniem było
          pytanie o piosenkę *mydełko fa* big_grin. Ja bym nie odpowiedziała poprawnie.

Zrezygnowano z dłużyzn w postaci jeszcze jednego studia *w terenie*,
          co bardzo poprawiło jakość odbioru programu przy telewizorach, a pewnie
          i w głównym studiu.
          • czuk1 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 04.11.14, 14:25
            Tak. Audycja udoskonalona. Mówiłem właśnie mojej Pani... organizacja jak w zegarku, ludzie przygotowani do zabrania głosu, ciekawe wypowiedzi, wrażenie pełnego luzu, tempo, wstawki filmowe atrakcyjne, same pytania edukacyjne/wszechstronne. Nawet scenografia, światła .... barwne i nowoczesne.
            • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 06.11.14, 17:36
              https://demoty.be/upload/gotowe/demotywatory/cbe81584-0cac-42f2-b3d6-6cb16d8c2da8_original_1.jpg
              • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 07.11.14, 12:21
                Nieznośna lekkość bytu film USA,
                z prześliczną Juliette Binoche i seksowną Leną Olin.
                Dzisiaj, kanał Kultura, godzina 20.20.
                Tego filmu się nie zapomina.
                • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 10.11.14, 08:14
                  Dzwony wojny - serial o Polska - Wielka Brytania

Podobno widzowie brytyjscy w zachwycie.
                  Dzisiaj w programie pierwszym TVP, po dwudziestej. Dwa odcinki.
                  • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 11.11.14, 10:31
                    No ... w tych dwóch odcinkach, które wczoraj wyemitowano rewelacji
                    nie zauważyłam. Dwaj główni bohaterowie są do siebie tak podobni,
                    że bez nakrycia głowy - nie mogłam rozróżnić który jest niemieckim,
                    a który angielskim żołnierzem. Wątki miłosne - bez emocji, bo czy
                    można nazwać prawdziwą miłością jakieś przytulanki na sianie?
                    Kilka minut na ekranie zajęła nasza polska aktorka, którą - w związku
                    z tą rolą - okrzyknięto aktorką światową.

Jedynie matki z jednej i drugiej strony są wiarygodne w swej miłości
                    do synów, bez względu na kraj pochodzenia.
                    Męczący tłumacz ...
                    • czuk1 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 11.11.14, 20:46
                      Zapomniałem. Zaczynam oglądać. Kicz niesamowity. Anglicy w Gorlicach pod Sanokiem ?
                      Sceny wszelkie jak hasła w encyklopedii. Sceny miłosne bez uczucia. Sceny wojenne niewiarygodne. Słaba gra aktorów. Nic kupy się nie trzyma. Ale od 20,40 h ... oglądam.... jednym okiem.
                      • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 12.11.14, 07:23
                        Do zobaczenia serialu zachęcono mnie w programie 'Świat się kręci'.
                        Był jakiś pan i panienka - związani z produkcją tego dzieła. Pan mówił,
                        że na *zachodzie* wszędzie się film podobał, a panienka grająca sanitariuszkę
                        jest już rozpoznawana jako *gwiazda kina na poziomie światowym*.
                        Po takiej zapowiedzi - bądź co bądź - osób znających się na produkcji filmów,
                        zarezerwowałam dwa wieczory. Masz rację Czuku, to kompromitacja dla
                        wielu osób związanych z tym filmem. Panienka nigdy nie zostanie gwiazdą.
                        W programie 'Świat się kręci' była śliczna i rezolutna, natomiast w filmie
                        szara i bez wyrazu. Śmierć dwóch głównych bohaterów - wyjątkowy splot
                        wydarzeń. Maki czerwone w ostatnim kadrze pomylono z historią innych
                        walk. Montaż chaotyczny ... Ale wytrwałam do końca big_grin
                        • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 13.11.14, 16:14
                          MAD MEN dzisiaj o 21.20 w TVP Kultura.

Ten skurczybyk zdradził śliczna żonę i wydaje się, że
                          jest zakochany w nowej kochance. A już wydawało się,
                          że się ustatkował. big_grin big_grin
                          • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 14.11.14, 07:17
                            Kochanka nie chce go znać (MAD MEN). Obija nos o drzwi jej mieszkania,
                            ale ona ma też męża i widzi zagrożenie, bo ten czegoś się zaczyna domyślać,
                            więc nie otwiera. Facet przeżywa załamanie nerwowe. Na koniec odcinka
                            jakby się ocknął i kiedy spotykają się w windzie (ona pracuje w tym samym
                            budynku), nawet spojrzeniem ani żadnym gestem jej nie *zaszczycił*
                            i wyszedł, a ona pojechała dalej, bo pracuje na wyższej kondygnacji.
                            Bardzo interesujące. crying
                            • sagittarius954 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 14.11.14, 10:30
                              ach te niuanse damsko męskie big_grin Spojrzał nie spojrzał wsiadł wysiadł zagadał nie zagadał spjął się lub nie big_grinbig_grinbig_grinsuspicious
                              • czuk1 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 14.11.14, 13:09
                                Ja nie lubię takich melodramatów. W trakcie filmu poszedłem ....na bok/wyskoczyłem .... w bok. Poszedłem do "HISTORII" - na "historię ostatniej wojny światowej". To bardziej interesuje mężczyzn-dziadków.
                                • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 14.11.14, 14:22
                                  Ważne, że wszedłeś i dopiero później później ... na bok big_grin

Z żalem zauważam, że serial staje się nudny i gdyby nie te *spojrzenia
                                  nie spojrzenia* big_grin głównego bohatera ... big_grin. Pragnę przypomnieć, że serial
                                  uplasował się w pierwszej dziesiątce najlepszych seriali światowych.

Od szóstego odcinka oglądam już tylko z sentymentu ... i ... bo niczego
                                  lepszego nie ma w telewizji w te czwartkowe wieczory.
                                  • sagittarius954 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 14.11.14, 15:46
                                    skoro świat schodzi na psy , cóż znaczą miejsca - sa tylko fałszywym odwzorowaniem rzeczywistości ...
                                    • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 17.11.14, 19:21
                                      Teatr telewizji - dzisiaj o 20.25
                                      Sztuka ma już kilka lat, ale taką obsadę warto zobaczyć.
                                      *GRACZ*.

A później bo o 22.05 retransmisja gali z Teatru w Pradze.
                                      MEMORY of NATION. Wśród nominowanych jest pięcioro Polaków.
                                      Wspaniali muzycy, no i ... zobaczyć widownię i scenę praską !
                                      • sagittarius954 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 17.11.14, 19:31
                                        Żeby tak piwo można było retransmitować big_grinbig_grin z uroczystości big_grinbig_grin
                                        • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 17.11.14, 19:33
                                          Ooooo Taaak ... piwo to u nich przednie big_grin big_grin
                                          • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 20.11.14, 17:58
                                            Kanał Kultura - dzisiaj ... niestety dopiero o 22.15
                                            film rosyjski 'Kierowca dla Wiery'.
                                            • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 21.11.14, 16:51
                                              super.222 napisała:

> Kanał Kultura - dzisiaj ... niestety dopiero o 22.15
                                              > film rosyjski 'Kierowca dla Wiery'.
                                              -----------------
                                              Obejrzałam od początku do końca, a im dłużej, tym mniej chciało
                                              mi się spać. Bardzo dobry film, trzymający w napięciu od pierwszego
                                              do ostatniego kadru. To nie był *zmarnowany* *wieczór*.
                                              >
                                              • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 22.11.14, 09:46
                                                Dla tych, co nie lubią skoków narciarskich i pragną odpocząć
                                                od spraw związanych z wyborami:

Dzisiaj;
                                                - 12.50 - KURACJA - film dokumentalny o codziennym życiu
                                                w Ciechocinku. Film stary bo z 2004 roku, ale czy coś się w temacie
                                                zmieniło? Zobaczę ... big_grin

- 14.40 - Benefis Bohdana Łazuki - rok 2013

- 20.20 - film Woody Allena

Kanał KULTURA ... big_grin big_grin
                                                • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 26.11.14, 08:34
                                                  Dzisiaj niczego ciekawego w TV nie ma.
                                                  Trzeba będzie udać się do biblioteki, albo z wizytą.
                                                  • sagittarius954 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 26.11.14, 08:39
                                                    A ile kanałów masz ? big_grin
                                                  • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 26.11.14, 12:20
                                                    W ilości wystarczającej big_grin
                                                    Wolę internet .................big_grin
                                                  • sagittarius954 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 26.11.14, 15:32
                                                    To chyba o jeden za mało big_grinbig_grinbig_grinbig_grin
                                                  • sagittarius954 fox masz ? 26.11.14, 15:33
                                                    Tam idzie serial, szczególnie dobry, kiedy o północy trzeba go oglądac big_grinbig_grin
                                                  • super.222 Re: fox masz ? 27.11.14, 10:22
                                                    sagittarius954 napisał:

> Tam idzie serial, szczególnie dobry, kiedy o północy trzeba go oglądac big_grinbig_grin
                                                    -------------
                                                    ... ale mam KULTURE, a tam Mad Men. Dzisiaj właśnie ... ;D
    • sagittarius954 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 13.11.14, 20:17
      kobity , tylko sienie całujcie bo deszcz będzie padał , wiatr się zerwie i wisielec zadynda big_grinbig_grin
    • pia.ed Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 22.11.14, 10:19
      super.222 napisała:

> O godzinie 21.30 - film pt. "Słodkie życie" Felliniego.
      > Tego zachwalać nie muszę.

A czy wiesz, ze Fellini mial brata, tez reżysera, o którym mało kto słyszał?
      Ja natrafilam przypadkowo na audycje na ten temat, po ktorej nadali film ...
      nie wiem czy był reżyserii jego brata.
      Mialam sprawdzić, ale zapomniałam ...

• pia.ed Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 22.11.14, 10:44
        Nic na temat brata nie znalazłam, bo nie znam jego imienia.
        Przy okazji wklejam trochę o Anicie Ekberg z Malmö wink

film.wp.pl/idGallery,9301,idPhoto,297310,title,Anita-Ekberg-Seksbomba-lat-60-zyje-w-nedzy,galeria.html?ticaid=113d93

film.wp.pl/idGallery,9301,idPhoto,297310,galeria.html
        • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 24.11.14, 09:12
          "Rewizor" w reżyserii i roli tytułowej Jerzego Stuhra.
          Wraz z nim Agata Kulesza, Zbigniew Zamachowski i inni.
          TvP1 - dzisiaj o godzinie 20.25.
          Premierowy spektakl Teatru Telewizji. Super ...big_grin big_grin big_grin big_grin
          • sagittarius954 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 24.11.14, 10:34
            No zobaczymy chyba żeby cos innego wypadło ...
            • super.222 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 25.11.14, 10:30
              https://www.skene.pl/media/picture/5040/pic/121114152012.jpg
              .
              .
              Adam Serowaniec - w "Rewizorze" pokazał na co go stać.
              A stać go na wiele. Obok Jerzego Stuhra zagrał tak, że na długo
              pozostanie w pamięci widzów. Ten młody aktor związany jest
              obecnie z Teatrem Jandy, ale zapewne na tym nie koniec.

Był zatrwożony (bo brak pieniędzy), zdziwiony (nagłe otoczyła go
              grupa miejscowych notabli), nie rozumie, ale lekko wchodzi w ten
              układ, cyniczny (bierze jak dają), lekkoduch (bawi się uczuciami
              kobiet).
              Jerzy Stuhr - matko ... to trzeba było zobaczyć.

A rola dla Zamachowskiego, to po prostu jak dla *trzymającego halabardę*.
              Czy ten aktor jeszcze odnajdzie się w teatrze?
              • sagittarius954 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 25.11.14, 13:41
                Nikt nigdzie się nie odnajdzie póki nie odnajdzie swojej kobiety . Proste jak patyk na zakręcie .big_grin
        • sagittarius954 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 24.11.14, 10:34
          Niesamowite jak toczą się koleje sławnych ludzi , ale dlaczego jest samotna? Anita Ekberg.
          • pia.ed Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 25.11.14, 14:08
            Pewnie dlatego, ze przy jej nieco egzotycznej i "bujnej" urodzie
            trudno jest starzec sie z godnością, a za pieniądze nikt jej nie weźmie
            bo ich nie ma ...

sagittarius954 napisał:

> Niesamowite jak toczą się koleje sławnych ludzi ,
            ale dlaczego jest samotna? Anita Ekberg.

• sagittarius954 Re: Czas na telewizję - jesień i długie wieczory 25.11.14, 16:46
              Rzadko spotyka się w społeczności artystów długotrwające związki , mnie może bardziej interesowało czy jakieś dwadzieścia lat temu była np. z kimś , czy ma trudny charakter i takie tam . No brak pieniędzy przy jej dorobku tez o czymś świadczy, chociaż jak nasza Violetta Villas mogła zostać niejednokrotnie oszukana , wreszcie tak mi się wydaje , aktorzy powinni się popierać i cos w charakterze naszego Skolimowa mogłoby i u nich funkcjonować . Choćiaż to namiastka rodziny a czasy są straszne, teraz obcy bardziej się popierają niż rodziny .
              • pia.ed Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 25.11.14, 19:38
                Nie odpowiedziałam szczegółowo, bo sama znałam tylko parę ważniejszych momentów
                z życia Anity Ekberg, i to mi wystarczyło ...
                Teraz jednak poszukałam artykuł o jej ostatnim pobycie w Malmö, gdzie została przyjęta jak prawdziwa królowa - miedzy innymi przywieziona z lotniska różową limuzyną ...

www.expressen.se/kvp/anita-ekberg-berattar-om-sin-hemliga-karlek-1/

Obiecuje napisać szczegółowo o jej barwnym życiu, dwóch mężach
                i bogatym, żonatym kochanku ... gdy tylko będę miała czas
                aby przetłumaczyć zamieszczony artykuł.

• sagittarius954 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 25.11.14, 19:52
                  ja tam będę czekał big_grin
                  • pia.ed Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 25.11.14, 21:31
                    en.wikipedia.org/wiki/Anita_Ekberg

Na początek skorzystałam z informacji zawartych na angielskiej stronie Wikipedii,
                    którą to stronę radziłabym otworzyć, bo są tam podane nazwiska aktorów
                    z którymi grała w 64 filmach ... nazwiska sławne na całym świecie.
                    Niektore filmy tez sa nam znane, takie jak Casablanka czy Wojna i pokój ...
                    choć nie wiedzieliśmy, ze grała w nich Anita Ekberg.
                    Na stronie tej zobaczymy także dwa zdjęcia z 1956 roku
                    i przypomnimy sobie jak piękna była ta aktorka.

Wszystko zaczelo sie w roku 1950, kiedy to 19-letnia Anita zostala miss Malmö,
                    potem miss Szwecji, i wkrotce wyjechała do Hollywood na wybory Miss Universum.
                    Tam dostała sie do pierwszej szóstki, ale miss Universum nigdy nie została.

W Hollywood pracowała jako modelka ... po trzech latach udało jej się dostać pierwsza role w filmie, a potem kariera poszła jak po maśle ... Ostatni raz zagrała w 2002 roku.

pl.wikipedia.org/wiki/Anita_Ekberg

O dwóch mężach Anity Ekberg, i o jej wielkiej miłości życia, właścicielu koncernu Fiata,
                    napisze następnym razem ...
                    • sagittarius954 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 07:58
                      Jak człowiek przegląda dzisiaj jej życiorys ,aż trudno uwierzyć ,że w tylu filmach była obecna , a przecież nieprzeciętna uroda aż prosiła się by ja ustawić przed kamerą . Chyba najbardziej pamiętam ją z Casablanki ale dziś przy możliwościach youtube można odświeżyć sobie i inne filmy choćby w jeżykach obcych były . Dziękując za część pierwszą czekam na dalsze big_grin
                    • super.222 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 10:00
                      Film Casablanca nakręcono w roku 1942.
                      Dla Anity przygoda z filmem zaczęła się w roku 1950
                      (o czym czytamy we wklejonym przez Ciebie linku).

Odwiedziłam wujka Googla na stronę *pełna obsada filmu*
                      i nie znajduję tej aktorki, ani postaci jaką miałaby grać - Trina.
                      W wolnej chwili zobacze jak to było w *Wojnie i pokoju*, co
                      będzie bardziej skomplikowane, bo było tych ekranizacji sporo.
                      "Casablanca" jest jedynym takim filmem, a ja jestem jego
                      fanką, o czym mogłaś przeczytać w moim profilu.

Historia tej aktorki wciągnęła Cię *na dobre* i chcesz w przyszłości
                      wpisywać następne posty, co mnie ogromnie cieszy. Czekam
                      z niecierpliwością na historię romansu z właścicielem Fiata. big_grin
                      • pia.ed Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 10:48
                        Masz racje, super ... ze tez mi to do glowy nie przyszlo ze to taki stary film ... Casablanca.
                        Ale widocznie byla tez druga wersja, albo to zupełnie inny film o tym samym tytule.
                      • sagittarius954 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 11:24
                        Ale gdybys kliknęła gościnna obsadę filmu wtedy ukazałaby ci się Anita big_grin

Wobec tego postaram się ja odnaleźć w tym filmie big_grin
                        • pia.ed Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 11:37
                          movieclassics3326.blogspot.se/2010/12/anita-ekberg.html

Jednak byl taki film, tylko później ... smile
                          • pia.ed Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 11:42
                            Nie czytałam tekstu, ale zdjęcia są FANTASTYCZNE ...

A teraz robię sobie przerwę aż do wieczora - nie samym filmem się żyje ...

• super.222 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 12:24
                            (...) a jednak był taki film tylko później (...)
                            Gdyby jakiś producent stworzył film z tytułem *Casablanca*,
                            to byłby to jego ostatni film. big_grin

Masz racje *film jest bardzo stary*, ale jest także filmem wszech czasów.
                            W Europie Hitler robi co chce ... bo o tym jest ten film.
                            A widziałaś może nasze *Zakazane piosenki* ?
                        • super.222 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 11:51
                          www.filmweb.pl/Casablanca/cast/actors
                          • sagittarius954 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 13:05
                            www.filmweb.pl/serial/Casablanca-1955-123884/cast/guest
                            • super.222 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 13:17
                              Po pierwsze: to nie jest film tylko serial
                              po drugie: był u nas wyświetlany?
                              Pewnie splajtował i szybko ze wstydem zdjęli z ekranów telewizyjnych.

PS. Ale dobrze wiedzieć, bo nie znałam.
                              • sagittarius954 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 15:30
                                Tak, tak, rok szedł i splajtował suspicious
                                wtedy serialami Polacy nie żyli ,ale powiem ci, ta Ekberg na tych zdjęciach pia to maaaaszszszyyyynnnnnnaaaaa , uch wiadomo dlaczego miała powodzenie , przecież takie piersi powinny cały tuzin bachorków wykarmić no i męża jeszcze zadowolić big_grinbig_grinbig_grin
                                • super.222 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 15:52
                                  Tak, tak ... dla Pia.ed lecą ode mnie specjalne podziękowania
                                  za te zdjęcia. Czy zauważyłeś, że można na tej stronie zobaczyć
                                  prawie wszystkie wielkie gwiazdy, nie tylko Anitę???

Zastanawiam się, doradź, czy ten jeden post uda się przenieść
                                  pod pinezkę? Mieć takie zdjęcia w swoich zborach to bogactwo.
                                  Pia ... dziękuję. Gdzie Ty to znalazłaś? Tylko nie mów, że w necie ... big_grin
                                  • sagittarius954 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 16:09
                                    Ja już je sobie wziąłem i mam w swoim albumie big_grinbig_grin
                                    • super.222 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 16:12
                                      big_grin big_grin big_grin Jak to ... *ja już j sobie wziąłem* ... bez pytania?
                                      Są na moim forum, to należało ... co nie? big_grin big_grin
                                      • sagittarius954 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 27.11.14, 10:11
                                        A ja myślałem ,że kobiety nie lubią, kiedy pyta je się o pozwolenie...big_grinbig_grin
                                      • rena-ta49 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 27.11.14, 14:49
                                        Wczoraj na TV-7 leciał bardzo dobry film
                                        pt "Fatalna namiętność"
                                        Amerykański prawnik Jack Moore podczas wizyty służbowej w Pekinie poznaje w klubie nocnym córkę chińskiego generała. O świcie z przerażeniem stwierdza, że ma na sobie krew, a kobieta nie żyje.
                                  • pia.ed Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 26.11.14, 23:44
                                    A gdzie można znalezc zdjęcia do serii o której się nigdy nie słyszało?
                                    Wpisuje się w google Casablanca + Anita Ekberg
                                    i można zobaczyć Anitę, nie tylko ubraną, ale nawet tak ją Bozia stworzyła ... wink

super.222 napisała:
                                    > Pia ... dziękuję. Gdzie Ty to znalazłaś? Tylko nie mów, że w necie ... big_grin

• pia.ed Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 27.11.14, 00:55
                                      W latach 1956-1959 była zona angielskiego wokalisty i aktora Anthony Steel
                                      i niestety dopiero po ślubie zauważyła, ze byl alkoholikiem
                                      i "kochał bardziej whisky niż ją samą" ...

W roku 1963 poślubiła następnego aktora, Rick Van Nutter. Nic nie robił
                                      i był na utrzymaniu swej bogatej zony, wiec wystąpiła o rozwód.
                                      Nagle mąż znikł, ale najpierw sprzedał wszystko co się tylko dało ...
                                      Bezskutecznie szukała go aby przeprowadzić rozwód. Dopiero po latach doszła ja wiadomość o jego śmierci w Nowym Jorku, tak wiec nieoczekiwanie została wdową.

Wielka miłość Anity Ekberg to Gianni Agnelli, właściciel koncernu Fiata.
                                      Spotykali się przez 20 lat ... szukali posiadłości ziemskiej we Włoszech
                                      która byłaby ich "gniazdkiem" ...
                                      Przez caly czas Gianni Agnelli był żonaty z ksiezniczką Marella Caracciolo di Castagneto,
                                      a Anita właśnie wzięła swój drugi ślub.
                                      Ich związek był "tajemnicą poliszynela", wiedzieli o nim paparazzi, ale zostawili parę we względnym spokoju.

• sagittarius954 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 27.11.14, 10:10
                                        wszystko to prawda, można uznać ,że nie miała szczęścia do mężczyzn a przynajmniej nie spotkała takiego , który by pragnął mieć z nia dziecko . Widać że nie przejawiała w tym kierunku tez sama wielkiej ochoty , choć to może opinia na wyrost . Ale miała możliwości sama wychować maleństwo , szkoda że do tego nie doszło ...
                                        • pia.ed Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 27.11.14, 10:39
                                          Wspomniała coś na temat dziecka ... ze bardzo kiedys chciała, ale tak jak dziś świat wygląda, to się cieszy ze nie ma dzieci ...

Pisałeś o Domu Zasłużonego Aktora w Skolimowie ... Takie coś funkcjonuje w Polsce, gdzie nawet najlepszy aktor może na starość mieć tylko niska rentę.

Natomiast znani aktorzy (na zachodzie) potrafili wcześnie zadbać o swoja przyszłość i maja posiadłości w ktorych mieszkają wraz ze służbą.
                                          Taka olbrzymia posiadłość miała we Włoszech Anita Ekberg,
                                          ale niestety pod koniec życia spotykały ja tylko nieszczęścia ... uncertain

W cigu ostatnich lat miala upadki przy ktorych łamała nogi.
                                          Po jednym z takich, kiedy leżała 3 miesiace w szitalu w Rimini nad Adiatykiem,
                                          miala wlamanie do swojej olbrzymiej willi, która została całkowicie splądrowana,
                                          a na koniec podpalona ...
                                          Koszty odbudowania przekraczają jej możliwości, bo straciła wszystko.

Ale nie żyje "w przytułku" i w "skrajnej nędzy" jak to potrafią podać niektore pisma plotkarskie,
                                          bo korzysta z fundacji Felliniego która dobrze opiekuje się aktorami.
                                          • sagittarius954 Re: Jesień i długie wieczory - Anita Ekberg 27.11.14, 11:02
                                            Dobre i to bo szkoda by było pięknej osoby i zmarnowania całej otoczki przyświecającej takim osobom .big_grin
                                            • super.222 Re: Jesień i długie wieczory - 02.12.14, 14:28
                                              www.plotek.pl/plotek/12,93125,17062360,TYLKO_U_NAS__Wojciech_Mann__Nie_chcemy_byc_traktowani.html#CukVid.
                                              .
                                              big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin big_grin

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka