Dodaj do ulubionych

Zdjęcia i Video

20.10.15, 16:42
Superka napisała: PS. Napisz, czy jesteś na którymś zdjęciu; wystarczy TAK lub NIE.
Resztę postaram się zgadnąć
Mam troszkę zdjęć ze wczorajszego dnia z Łazienek to niedługo ich wgram a jutro, jeśli nie będzie padać to chciałem pojechać do kościoła gdzie jest pochowany ksiądz Popiełuszko, bo dawno tam nie byłem.
Obserwuj wątek
    • tavros Re: Zdjęcia i Video 20.10.15, 16:58
      Ledwo wytrzymałem i przestałem czułem, że się cały pokryłem lodem, bo strasznie zmarzłem a byłem w kurtce skurzanej i ona okazała się bardzo zimna a swoją drogą to na dworze było zimno. Nikt nie był przyszykowany na takie długie stanie, bo gdybym przewidział długie stanie to bym wtedy ubrał się jak na zimę i w termosie bym miał gorącą herbatę a oprócz tego krzesło bym miał składane a ja myślałem, że zejdzie się około 2 godziny a zeszło się przeszło 8 godzin. Obok mnie stał doktor to liczyłem, że w razie, czego pomoże, bo przez cały czas do kogoś wychodził i pomagał.
      • super.222 Re: Zdjęcia i Video 22.10.15, 15:12
        Zdjęcia z parafii św. Stanisława Kostki - zadbanej, w urokliwym otoczeniu
        także robią wrażenie. Dlaczego mówi się, że "Polska jest w ruinie"?

Podróżowałam w tym roku autokarem do Jastarni.
        Bożeszszszsz ... jakie piękne drogi, od początku podróży aż do końca.
        Dlatego - gdy słyszę o tej ruinie - staram się nie krzyczeć ... big_grin
        • tavros Re: Zdjęcia i Video 22.10.15, 20:24
          Szydło łagodzi przekaz PiS."Nie mówimy, że Polska jest w ruinie. Nie wszystko pod rządami PO jest złe"
          My nie mówimy, że wszystko jest złe, że Polska jest w ruinie. Ale dziś Polska jest z pewnością bardzo źle rządzona. Osiem lat rządów PO-PSL mogło być zdecydowanie lepiej przepracowane mówi w rozmowie z "Dziennikiem Gazetą Prawną" Beata Szydło, kandydatka PiS na premiera.
          Całość czytaj............
          • tavros Re: Zdjęcia i Video 23.10.15, 08:17
            Łazienki Królewskie 16 i 19 października 2015r.
            Tam jest w tych zdjęciach Galeria Fotografii a w niej obraz i ma na dole opis, który tu powiększyłem, bo nie jestem pewien czy tam go przeczytałaś.

https://img24.otofotki.pl/obrazki/ce301_DSC01501.jpg
            • tavros Re: Zdjęcia i Video 24.10.15, 09:29
              Specialnie dla Superki powiększyłem tekst i tu wkleiłem ale coś mi się zdaje że Superka go nie czytała?
              • tavros Re: Zdjęcia i Video 01.11.15, 17:46
                Byłem dziś w Łazienkach Królewskich i mam sporo zdjęć i filmów z jesieni w Łazienkach. Przetwarzam i jak zdążę to jeszcze dziś wgram.
                • tavros Re: Zdjęcia i Video 01.11.15, 20:12
                  Jesień w Łazienkach Królewskich 01.11.2015r.
                  Bardzo dużo było wiewiórek, ale nie głodne byli, bo wszystkie orzeszki, co dostali to nie jedli a zaraz zagrzebywali na ciężkie czasy dużo tych orzeszków potem nie odzyskają, bo kruki czy gawrony za nimi chodzili i nieraz udało im się znaleźć orzeszka zagrzebanego przez wiewiórki. Sikorek bardzo mało było. Kaczuszki jak mnie ujrzeli to zaraz przyszli po smakołyki, bo widzę, że bardzo lubią ziarenka słonecznika łuskanego. Najpierw kaczuszka szła a za nią kaczor i stanęli w odległości ode mnie około 2 metrów i ładnie prosili, bo dziobki otwierali i zamykali to jak im miałem nic nie dać? Kaczuszka, gdy ją zawołałem to podeszła do mnie i z dłoni mojej jadła a kaczorek to nigdy nie podszedł do dłoni tylko stał na odległość 2 metrów i był stratny zawsze mu tam troszkę rzuciłem, ale gołębie byli od niego szybsze i sporo mu ukradli. Nie wiedziałem, co z kaczorkiem zrobić żeby i on podjadł może ktoś ma jakąś radę? Pogoda się psuje i teraz będę rzadziej odwiedzał Łazienki.
                  • tavros Re: Zdjęcia i Video 04.11.15, 17:26

Ciekawe, kto tu jest na tych zdjęciach? Wstawię te i inne w zakładce Foto.....Video jak troszkę odpocznę, byłem dziś w Łazienkach Królewskich i napotkałem coś, co jeszcze tam nie widziałem troszkę są podobne do kaczuszek.

https://img24.otofotki.pl/obrazki/sk323_DS01.jpg

https://img24.otofotki.pl/obrazki/mg357_DS02.jpg
                      • super.222 Re: Zdjęcia i Video 04.11.15, 19:30
                        To są kaczki mandarynki - przepiękne.
                        Gustują w zwykłych szarych kaczuszkach. big_grin
                        • super.222 Re: Zdjęcia i Video 15.11.15, 18:40
                          Tawros - dziękuję za zdjęcia spod Ambasady Francji.

To piękny widok solidarności i żalu. Niech żyją Warszawiacy !
                          • tavros Re: Zdjęcia i Video 15.11.15, 19:50
                            Jeszcze będą dzisiejsze z Łazienek Królewskich.
                            • super.222 Re: Zdjęcia i Video 16.11.15, 08:05
                              Płakałam ze śmiechu. big_grin big_grin big_grin big_grin
                              Nigdy z takiego *bliżu* nie widziałam wiewiórek.
                              Są oswojone, ufne i ... bardzo głodne.
                              To odrzucanie skorupek orzeszków wygląda jak
                              wypadanie łusek podczas wystrzału, co widziałam
                              na filmach. big_grin
                              • tavros Re: Zdjęcia i Video 16.11.15, 08:34
                                Te dzikie zwierzątka to najbardziej ich lubię. Wiewiórek to było wczoraj bardzo dużo jak im te orzeszki wystawiłem to się do mnie zlecieli, ale jak jedna z nich była przy tych orzeszkach to już drugiej nie dała się zbliżyć, bo inaczej wojna. Przypatrzyłem się jak orzeszki szybko przegryzali i skorupki im odpadali na boki mają swą technikę. Orzeszki musiałem im wszystkie wystawić, bo zauważyłem, że długo by u mnie nie poleżeli taki jakiś gatunek szybko psujących się to był.
                                • tavros Re: Zdjęcia i Video 24.11.15, 08:40

Byłem na Koncercie Pieśni Patriotycznych 21.11.2015r. w swojej parafii i nagrywałem swym aparacikiem cały koncert. Jeden filmik umieściłem na forum podobało mi się jak ładnie ta mała śpiewała.
                                  • super.222 Re: Zdjęcia i Video 24.11.15, 09:37
                                    Takie dziecięce uniesienie, i ten dyg na końcu ... big_grin
                                    • super.222 Re: Zdjęcia i Video 11.12.15, 19:54
                                      To jest ten wątek specjalnie dla Ciebie.
                                      • tavros Re: Zdjęcia i Video 11.12.15, 20:09
                                        Ja wiem że ten wątek jest do tego ale jeśli Ty albo Sagi w tamtym watku coś rozwijają to chyba mam tam prawo na ten inny temat odpisywać tam a nie tylko w tym moim wątku?
                                        • super.222 Re: Zdjęcia i Video 12.12.15, 06:29
                                          Szukałeś pretekstu żeby znaleźć inne miejsce.
                                          Znalazłeś jedno i drugie. big_grin big_grin
                                          • tavros Re: Zdjęcia i Video 12.12.15, 08:51
                                            Nie szukałem pretekstu i na razie nie myślę się z stąd wyprowadzić, ale jak ktoś mnie kijem leje to muszę się gdzieś schronić, choć na chwilkę.
                                            Widzisz tu jest wątek Zdjęcia i Video a o czym piszemy i nikt się nie obraża, że nie na temat i prawidłowo i tak powinno być. U Sagiego ja nie widzę żebym inny temat w wątku zaczynał a tylko odpisywałem na to, co było napisane przez Sagiego albo przez Ciebie.
                                            • sagittarius954 Re: Zdjęcia i Video 12.12.15, 13:24
                                              Wstawiaj tavrosie, jestem ciekawy twego spojrzenia na miesięcznicę big_grin
                                              • tavros Re: Zdjęcia i Video 12.12.15, 13:45
                                                Nie mam zdjęć z miesięcznicy. Mam ze spacerku od Łazienek do Starego Miasta. Lubię często spacerować i dlatego mam te zdjęcia robione o zmroku. Robiłem około godz. 16: 00 a miesięcznica jest po godz. 20:00.
                                                • sagittarius954 Re: Zdjęcia i Video 12.12.15, 14:12
                                                  I też bardzo dobrze . Dawaj zdjęcia, bo ja na tej trasie dobre pół roku już nie byłem .
                                                  Co prawda ostatnio nogi bola mnie okropnie szczególnie stopy .
                                                  • tavros Re: Zdjęcia i Video 12.12.15, 16:18
                                                    Posłuchałem się i wgrałem ale nie wiem czy się spodobają Superce?
                                                  • super.222 Re: Zdjęcia i Video 12.12.15, 18:50
                                                    Tawros kiss
                                                    Prześliczne. Jutro będę oglądała kilka razy i w ten sposób
                                                    będę bliżej Was. Będziemy sobie oglądać, zachwycać się.
                                                    Sagi z nami rzecz jasna. big_grin
                                                  • tavros Wigilia 24 grudnia 2015r. 25.12.15, 13:29

Wpierw musiałem we Wigilię podzielić się ze zwierzątkami one czekali i chyba troszkę głodne byli, bo widziałem jak wiewiórki i gołębie wykradali jedzenie sikorkom z karmików. Wiewiórka, gdy dostała orzeszka to zaraz go wyrzuciła i chciała innego (na filmie widać), ale gdy odeszła to podniosłem tego orzeszka i rozłupałem go okazał się pusty a wiewiórka bez rozłupania wiedziała, że on jest pusty i zaraz go odrzuciła.
                                                  • super.222 Re: Wigilia 24 grudnia 2015r. 30.12.15, 19:54
                                                    TAVROS !!! Co się z Tobą dzieje?
                                                  • super.222 Re: Wigilia 24 grudnia 2015r. 30.12.15, 19:56
                                                    Widziałeś jak pisałam. Przyznaj się. big_grin big_grin
                                                  • tavros Re: Wigilia 24 grudnia 2015r. 30.12.15, 20:06
                                                    Na PRV ci przed chwilką odpisałem bo tu nie wszystko można.
                                                  • super.222 Re: Wigilia 24 grudnia 2015r. 30.12.15, 20:38
                                                    Napisz jeszcze raz ale na pocztowy.
                                                    czy Ty nie wiesz, że przez GW trzeba się logować. ?
                                                    Mam w wiadomości tylko jedno zdanie, a po resztę
                                                    wysyłana jestem ... nie wiadomo gdzie ...
                                                  • tavros Re: Wigilia 24 grudnia 2015r. 30.12.15, 21:47
                                                    Wysłałem na pocztę.
                                                  • marii51 Re: Wigilia 24 grudnia 2015r. 31.12.15, 06:55
                                                    superciu Gratulacje,masz już dyszkę ...
                                                    i przyszedl tawros i wklikal 10 000
                                                    -
                                                  • tavros Byłem dziś w Łazienkach Królewskich 13.01.16, 20:36
                                                    Byłem dziś w Łazienkach Królewskich narobiłem troszkę fotek i filmów. Może jutro ich gdzieś wstawię na moje forum a może i tu, ale teraz coś tu u Superki wszystko się długo otwiera miele, miele, miele i czeka się.
                                                    Superko mam propozycję żebyś te wszystkie re pousuwała z wątku Foto......Video to może by było tam bardziej przejrzysto te re gdzie nie ma tam ani fotek ani filmu żadnego.
                                                  • super.222 Byłem dziś w Łazienkach Królewskich 14.01.16, 08:52
                                                    Teraz Tavrosie to ja tyle mogę co i Ty.

Zwrócę uwagę na Re w każdym nowym poście.
                                                  • tavros Re: Byłem dziś w Łazienkach Królewskich 14.01.16, 09:01
                                                    Spotkałem masę kaczuszek Mandarynek ale dzięki jednemu emerytowi bo pokazał mi gdzie są i czym je karmić żeby było tanio i dobrze. Wstawię wszystkie do swego watku jak czasu dorwę.

https://img24.otofotki.pl/obrazki/ll572_kaczki.jpg
                                                  • super.222 Re: Byłem dziś w Łazienkach Królewskich 16.01.16, 12:33
                                                    Dopiero dzisiaj zauważyłam, że ktoś Ci te filmiki kręci.
                                                    Masz zajęte ręce (woreczek z pokarmem w jednej i sypanie drugą),
                                                    kim jest ta osoba, która dotrzymuje Ci towarzystwa podczas spacerów. big_grin

Film jest uroczy. big_grin big_grin
                                                  • tavros Re: Byłem dziś w Łazienkach Królewskich 16.01.16, 21:56
                                                    Oj źle zauważyłaś Superko. Nikt mnie jeszcze ani razu filmików nie kręcił. Spotkałem pana emeryta przy pomniku Norwida i dowiedziałem się ciekawych rzeczy. Przy pomniku Norwida były tylko dwie kaczuszki Mandarynki a pan mi powiedział, że jak ich chcę więcej spotkać to żebym z nim poszedł, bo idzie ich karmić i wie gdzie ich jest więcej zapytał, co im daję za karmę to powiedziałem, że słonecznik łuskany a pan na to słonecznik jest za drogi a kaczuszki chcą dużo pożywienia i on im kupuje pszenicę po 1,40 zł. za kilo a mój słonecznik kosztuje po 6 zł. za kilo. Pan mnie zaprowadził w miejsce gdzie tych kaczuszek Mandarynek było setki a i jedna była Klementynka też bardzo ładna pierwszy raz Klementynkę widziałem. Pan tam karmił ich pszenicą a ja filmowałem wszystko telefonem tym nowym. Teraz już wiem, czym je karmić żeby było tanio i dobrze. Na drugi dzień pojechałem na bazar gdzie chłop z worka sprzedawał pszenicę po 1 zł. za kilogram, więc kupiłem jej 6 kilo za 6 zł. i teraz będę miał, czym je karmić. Tych kaczuszek jest tam tak dużo, że one by i worek pszenicy zjedli. Kaczuszki w zimie, gdy mają wody pozamarzane i pożywienia mają mało to przylatują w różne punkty do parków Warszawskich po to żeby ich dokarmiać i nie boją się wtedy ludzi, bo nawet z ręki jedzą.
                                                    Zdjęcia z tego dnia wgrałem do swego forum jak będziesz chciała to i też do Sagiego wgram, ale w wolnym czasie, bo mam sporo teraz roboty byłem dziś na koncercie kolęd w kościele i ich nagrywałem musze teraz wszystko uporządkować.
                                                    Zdjęcia z tego dnia, co filmiki znajdziesz u mnie pod linkiem, bo udostępniłem ich bez rejestracji dla wszystkich.

Tu kliknij obejrzysz moje fotki w moim albumie
                                                  • marii51 Re: Byłem dziś w Łazienkach Królewskich 17.01.16, 10:46
                                                    Eureka
                                                    wiem, wiem,tawros,
                                                    bo buziaki dostajesz od super.. ach to takie hocki klockismile
                                                    ps niestety zgrzeszylam, link mi się otworzył i pooglądalam warto bylo zgrzeszyćsmile
                                                  • super.222 Re: Byłem dziś w Łazienkach Królewskich 17.01.16, 10:58
                                                    Marii - forum *Tak tu cicho* było i jest otwarte.

Filmy i zdjęcia tavrosa przyjmowane były, są i - mam nadzieję - będą z życzliwością, daleką jednak od tej, którą sugerujesz.
                                                    Każdy może oglądać.
                                                  • tavros Mam pytanko 17.01.16, 18:39

Czy Koncert Kolęd ktory nagrywałem u siebie w kościele 16.01.2016r. można tu wstawić czy lepiej nie?

............................
                                                    Jak mamy być szczęśliwi, skoro wciąż tylko oczekujemy wszystkiego od innych? --- Phil Bosmans
                                                    smile
                                                  • super.222 Re: Mam pytanko 19.01.16, 12:41
                                                    PYTEK - pytanko ma big_grin big_grin

Wstawiaj. Aż tak bardzo tutaj się nie zmieniło. big_grin
                                                  • tavros Re: Mam pytanko 19.01.16, 20:10
                                                    Dużo się zmieniło bo muli, muli i muli tam. Bardzo teraz wolno wszystko się tam otwiera. Może jutro wstawię a tymczasem zapraszam do mnie bez rejestracji poklikać i obejrzyć można Foto-Video.
                                                    Tu moje zdjęcia i filmy są...............
                                                  • marii51 Re: Byłem dziś w Łazienkach Królewskich 18.01.16, 09:55
                                                    soper.222 smile
                                                    jak nie grzech?. mój właśnie, bo otworzyłam link sponsorowany dla
                                                    prowadzącej forum{piękny gest od tavrosa ).. nic innego nie miałam absolutnie innego... na myśli --pozdrowionka ł i duże i słoneczne ...

Nie pamiętasz hasła

lub ?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka