maria73 13.09.05, 21:28 jak sobie z nią radzicie? "Bezsenność jest oglądaniem własnego wnętrza w czarnym lustrze nocy." Halina Auderska To piękne słowa ale ileż można się oglądać??? Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gunnera Re: Bezsenność....... 13.09.05, 22:41 Mario, a czy nie lepiej ją wykorzystać choćby na czytanie niż walczyć ? Ja rozgłaszam na prawo i lewo, że potrzebuję bardzo mało snu, podobnie jak Napoleon i większość mi zazdrości. Przecież jak śpimy, to jakby nie żyjemy? Odpowiedz Link
malwina52 Re: Bezsenność....... 13.09.05, 22:46 ja naleze do mocnych Markow, najlepiej mi sie spi nad ranem, niestety budzik jest nieublagalny, czasami pije meliske i lykam cos ziolowego na sen bo rano piasek w oczach przeszkadza Odpowiedz Link
knidyjka Re: Bezsenność....... 13.09.05, 22:49 nigdy nie miałam problemów ze spaniem i lubię spać -tylko trochę szkoda mi czasu na sen. Spać chodzę około 2-3 nad ranem,czasami póżniej. Wtedy śpię odpowiednio dłużej,ale nigdy nie śpię w dzień. Lubię tak sobie w nocy markować Odpowiedz Link
knidyjka Re: Bezsenność....... 13.09.05, 23:04 dobrze,że nie mieszkamy razem, bo wtedy sąsiedzi byliby biedni. Zwłaszcza ci chodzący spać po dzienniku.)) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Bezsenność....... 14.09.05, 06:59 oczka nie pieka,bo dosc wczesnie poszlam spac,jeszcze przed polnoca Odpowiedz Link
malwina52 Re: Bezsenność....... 14.09.05, 09:53 www.mediweb.pl/symptoms/wyswietl.php?id=744 to troche madrosci......... Marzenia senne zajmują około jednej czwartej snu każdej nocy. Nawet nie wiedzialam, ze takowe mam Odpowiedz Link
knidyjka Re: Bezsenność....... 16.09.05, 17:49 nie dość ,że poszłam spać około 2-giej, to kiciuś ciągle w coś drapał chyba w drzwi wejściowe. Nie miałam ochoty wstać i sprawdzić. Kiedy go zawołalam ,przyszedł na piszczotki, ale kiedy przysnęłam, znów ponowił swoją walkę z tęsknotą za córką. Kiedy rano wróciła z pracy, po otwarciu drzwi, kot przeskoczył wycieraczkę i rzucił się do jej nóg z żarliwym powitaniem. Odpowiedz Link
maria73 Re: Bezsenność....... 16.09.05, 19:52 ) ) chcesz mieć prawdziwego przyjaciela ? kup sobie psa /albo kota/!! Odpowiedz Link
malwina52 Re: Bezsenność....... 19.07.06, 07:40 jak sypiacie w te upalne noce? zasypiam prawie nad ranem a budzik bezlitosnie dzwoni o 5 rano, wczoraj sasiadka zdradzila mi sposob robi sobie wieczorem drinka i zasypia chyba dzisiaj to wyprobuje)) Odpowiedz Link
evwi Re: Bezsenność....... 19.07.06, 07:53 dobry sposób, sprawdzony - działa ,ale jak tak dłużej potrwają upały i te drinki wieczorkiem przed spaniem, to obawiam się , że może to wejść w nałóg. A ja robię przeciąg, żeby trochę wychłodzić mieszkanko, a idąc spać otwieram szeroko okna w pokoju w którym śpię, przykrywam się prześcieradłem lub dużym ręcznikiem i nad ranem budzę się na golaska, bo śpię bez koszulki. Przynajmniej nie wstaję zlana potem. Odpowiedz Link
52ania Re: Bezsenność....... 19.07.06, 10:16 Na razie nie mam problemów ze snem.W łóżku czytam "ambitną literaturę" i momentalnie zasypiam.Często maż zdejmuje mi okulary.Gorzej jak mi coś dolega.Nie mogę spac, myśli czarne jak noc cisną się nieproszone.Wtedy wszystko jest takie straszne, a moja dolegliwosc, to oczywiscie to najgorsze.Nie potrafię powiedziec sobie "jutro będzie lepiej".Drink nie dla mnie, ale lampka czerwonego wina "bikaver" to wspaniała rzecz przed snem. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Bezsenność....... 19.07.06, 14:53 Tak,podobno pomaga drink czy lampka wina jak byłam na urlopie i spałam u córki to co dzień przed snem córka robiła takiego dosypiacza do winka dolewała mineralną niegazowaną,jako,ze //mocnych//głow nie mamy i po tym zasypiałyśmy jak dzieci.Teraz jest tak gorąco,że mam czasem problem ze spaniem,chociaż okna mam otwarte szeroko na całą noc i tylko prześcieradło do przykrycia,szczególnie wtedy nie mogłam zasnąc jak był księżyc w pełni i świecił mi prosto do łóżka a jak zrobic przeciąg jak nawet listek na drzewie nie drgnie? Oczywiście wiatraczek włączony prosto na łóżko przez 15 min, i jakoś zasypiam) Odpowiedz Link
nolwen58 Re: Bezsenność....... 22.07.06, 00:41 witam ,ja nie, jestemnowa nie spie bo goraci no i korzystam z dostepu do kmpa i czytam .. dobrej nocy Odpowiedz Link
grenka1 Re: Bezsenność....... 22.07.06, 00:48 Niestety Mario, za daleko mieszkasz miła, bo bym Ci podrzuciła tableteczkę i za 1/2 godz. by Cię nie było. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Przecież poszła spać:))) 22.07.06, 01:15 Jutro nam zdradzi a Ty jeszcze nie śpisz Grenuś? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Bezsenność....... 22.07.06, 01:18 Mario ja Ci podam, jakiego chcesz? img150.imageshack.us/img150/6425/drinkry2.gif Odpowiedz Link
framberg Re: Bezsenność....... 22.07.06, 01:21 maria73 napisała: > jak sobie z nią radzicie? Sex. Bezsenność dopada mnie jedynie gdy mi odmówiono seksu. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Bezsenność....... 22.07.06, 01:31 Framberg jesteś sadysta))))))))))))))))))))))) Odpowiedz Link
maria73 Re: Bezsenność....... 22.07.06, 01:38 Grenka - tableteczki to ja mam,ale to takie banalne... del.wa - dzięki ,jeśli można to mojito proszę.. framberg - a co to jest,bo nie pamiętam..... Odpowiedz Link
maria73 Re: Bezsenność....... 22.07.06, 01:42 korzystając z tego,że soać cosik nie mogę, zrobiłam niespodziankę moim dzieciom które o 1.00 wyjezdżały nad morze. Poszłam się z nimi pożegnać. Złapałam ich jak wsiadali do samochodu... ale mieli miny ) babcia o tej porze na dworze !! A co - niech sobie nie myślą .... Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Bezsenność....... 22.07.06, 01:45 Mario podrzuce Ci piersióweczkę,żebyć nie musiała za dużo chodzić)))) A w taką gorączkę Frambergu to nie ma sie ochoty na seksowanie img116.imageshack.us/img116/3928/139itemdp5.jpg Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Bezsenność....... 22.07.06, 01:47 To rzeczywiście zrobiłaś dzieciom fajną niespodziankę,zdziwieni i ucieszeni,mnie tez coś się nie śpi. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Bezsenność....... 22.07.06, 01:50 Mario a może Ty gdzie indziej sie wybierałaś i przypadkiem dzieci spotkałaś i głupio Ci było co? no...przyznaj się)))))))))))))) Odpowiedz Link
maria73 Re: Bezsenność....... 22.07.06, 02:03 marzenia jak ptaki szybują po niebie....)) co ty - corka to by się ucieszyła!! Przynajmniej ta młodsza, bo ze starszą to byłoby chyba trudniej... tak mi mój nos podpowiada . Wg niej to ja mogę nawet stanąć na głowie, ale facet.... no nie wiem ! W zachwyt to pewnie by nie wopadła, pytanie tylko czy odważyłaby się głośno zaoprotestować. A może by tak sprawdzić co ????? Odpowiedz Link
maria73 Re: Bezsenność....... 22.07.06, 08:31 mieli zadzwonić jeszcze nie zadzwonili... Odpowiedz Link
maria73 Re: Bezsenność....... 22.07.06, 08:52 zadzwonili,dojechali jestem szczęśliwa !! To idę zrobić coś pożytecznego... Odpowiedz Link
framberg Re: Bezsenność....... 22.07.06, 23:17 maria73 napisała: > framberg - a co to jest,bo nie pamiętam..... W taką pogodę to ... codzienność. Na tarasie nocą tak miło, świerszcze cykają, rozrosłe świerki, klony i wierzby szczelnie otaczają ogród Odpowiedz Link
maria73 Re: Bezsenność....... 22.07.06, 23:40 framberg - nie udawaj,że nie wiesz o co pytałam!! Odpowiedz Link
framberg Re: Bezsenność....... 24.07.06, 10:40 maria73 napisała: > framberg - nie udawaj,że nie wiesz o co pytałam!! Ależ wiem. I odpowiedziałem - rewelacyjny sposób Chemicznie na bezsenność pomaga łyżeczka cukru 20 min. przed snem. Odpowiedz Link
framberg Re: Bezsenność....... 24.07.06, 10:40 maria73 napisała: > framberg - nie udawaj,że nie wiesz o co pytałam!! Ależ wiem. I odpowiedziałem - rewelacyjny sposób Chemicznie na bezsenność pomaga łyżeczka cukru 20 min. przed snem. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Bezsenność....... 23.07.06, 15:16 Oj...Mario!!! Taras,świerki,rosłe klony i wierzy,szczelnie otaczają ogród,księżyc podgląda lub przyświeca ech....Framberg,zazdroszczę Ci tego ogrodu,Maria pewnie też,tylko udaje))))) Odpowiedz Link