super.222 19.12.13, 08:52 Byłam w ostatnich trzech dniach bardzo zajęta, dlatego trochę forum zaniedbałam. Postaram się nadrobić straty ... Witam i na początek ... nostalgicznie jeszcze. www.youtube.com/watch?v=n-AHhY6JhzY Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 23.12.13, 13:57 Ja też wróciłam do *domu* - pozdrawiam. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 25.12.13, 07:23 We wszystkich oknach jeszcze ciemno. Ludzie odsypiają gorączkę ostatnich dni. Najważniejsza część Świąt już za nami. Rodzinna *sierotka Marysia* wydobyła dla mnie spod choinki wysokiej jakości kosmetyki i suszarko-lokówkę. Przy porannej kawie życzę radosnych dalszych dni. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 27.12.13, 10:27 Do czytania ...prezent od Gazety. wyborcza.pl/0,135722.html Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 29.12.13, 07:04 Do obejrzenia ... prezent od superki czestochowa.gazeta.pl/czestochowa/1,35271,15189478,Szopka_na_Jasnej_Gorze__W_tym_roku_wiecej_egzotyki_.html Miejsce, które odwiedzają codziennie tłumy mieszkańców i turystów. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 31.12.13, 07:38 Za kilkanaście godzin Nowy Rok 2014. Niech będzie szczęśliwy dla mnie i mojej rodziny. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 03.01.14, 07:15 Jeszcze ciemno. A godzina 7.14. Mówią, że na nowy rok przybywa dnia na barani skok. Śniegu nie ma i dlatego taka ciemnica. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 05.01.14, 13:10 Ciii ... Sprawdzam czy potrafię wkleić Odpowiedz Link
mattos Re: Wątek cichosuperkowy 05.01.14, 21:37 Zapraszam na czat na żywo w godz 21:00 - 21:30 Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 06.01.14, 07:03 Zasłuchałam się. Za muzykę o *obniżonej jakości* masz u mnie plus z plusem . Radio z Mazowsza umilać mi będzie picie porannej kawy. Miło, że jesteś i starasz się wspomagać ten trudny czas 'rozpędzania' forum. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 07.01.14, 09:50 mattos napisał: > Zapraszam na czat na żywo w godz 21:00 > - 21:30 ----------------- To na który adres mam wejść? Napisz, bo nie wiem. Czy to Ty mnie zapraszasz, czy radiostacja ? Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 07.01.14, 09:57 Kot w pustym mieszkaniu (fragment) Wisława Szymborska Do wszystkich szaf się zajrzało. Przez półki przebiegło. Wcisnęło się pod dywan i sprawdziło. Nawet złamało zakaz i rozrzuciło papiery. Co więcej jest do zrobienia. Spać i czekać. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 08.01.14, 09:31 Kot w pustym mieszkaniu (ciąg dalszy) Wisława Szymborska Niech no on tylko wróci, niech no się pokaże. Już on się dowie, że tak z kotem nie można. Będzie się szło w jego stronę jakby się wcale nie chciało, pomalutku, na bardzo obrażonych łapach. I żadnych skoków pisków na początek. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 09.01.14, 15:43 Właśnie rozebrałam choinkę. Przy tej aurze wprost nie pasowała w oknie. Jak minie styczeń, będzie lżej. Jest to jednak *najdłuższy* miesiąc w roku... więc trzeba się uzbroić w cierpliwość. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 10.01.14, 07:36 Zamknąć? Utrzymać? ... oto jest pytanie. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 19.01.14, 11:24 Ponury i zimny dzień. Bez śniegu, a przecież styczeń. Z kuchni dochodzi zapach rosołku - niedziela ... Kora - To Ostatnia Niedziela... Wracaj do zdrowia - Koro - wracaj i śpiewaj. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 23.01.14, 12:18 Moje marzenie: www.uzdrowiskobusko.pl/page.php?action=warunki&id_1=1 Sprawdziłam dzisiaj moją kolejkę do sanatorium. Mam do pokonania ok. 42 tysiące oczekujących. A byłam zarejestrowana - w listopadzie ub. roku na pozycji ponad 96 tysięcy. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 23.01.14, 15:40 poprawiam: A byłam zarejestrowana w listopadzie 2012 roku, na pozycji ponad 96 tysięcy. Tak ten czas leci ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 26.01.14, 07:44 www.youtube.com/watch?v=YIA8cBiIzwY Ciii ciiii - superko. Pewnie *niebieskie* się podoba. Specjalnie nie w filmiku żeby można było przeczytać opinie słuchaczy. Jestem po dużym wrażeniem. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 26.01.14, 11:59 . A mówiłam - superko - będziesz zaatakowana. Z* tamtej* strony niczego dobrego spodziewać się nie możesz. Powinnaś napisać wykład na tematy: - o rodzajach teatrów i ich roli dla społeczeństwa, o roli dyrektora i doborze repertuaru, o ubiorach młodzieży szkolnej. A ty ogólnie przeleciałaś się po temacie i nawet - o zgrozo - użyłaś wyrażenia *cieć*, które już do wyrażeń kulturalnych się nie zalicza. Domyślam się, że w istocie nieporozumienie wynika z faktu, że ty pisałaś o spektaklach dla dorosłych i granych porą wieczorową. W przedstawieniach granych w porze popołudniowej - niech sobie każdy przychodzi jak chce - z tym się zgadzam. Będąc w takim oddaleniu od najważniejszych ośrodków kulturalnych jak: teatr, opera, kina - nie czujesz się powołana do roli mecenasa kultury forumowej, prawda? I tak trwaj. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 31.01.14, 13:16 Podobnie jak w realnym życiu, tutaj także trzeba podejmować decyzje trudne i bolesne. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wątek cichosuperkowy 04.02.14, 15:35 super.222 napisała: No to nareszcie wiem, gdzie lezy to tak chwalone przez super.222 Busko - Zdrój. Moze i ja bym tam kiedyś pojechała? > > www.uzdrowiskobusko.pl/page.php?action=warunki&id_1=1 Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 05.02.14, 19:21 Pia.ed a co stoi na przeszkodzie? Przyjeżdżaj. Najlepsze warunki do kuracji z powodu unikatowych złóż, o których możesz przeczytać w googlu. Od wiosny aż do dnia wyjazdu ... tęsknię. Rodzina już mnie nie pyta 'dokąd się wybieram' tylko 'kiedy' - bo wiadomo, że do Buska ... Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wątek cichosuperkowy 05.02.14, 23:33 super.222 napisała: > a co stoi na przeszkodzie? Przyjeżdżaj. > Najlepsze warunki do kuracji z powodu unikatowych złóż ... Tylko jak jest tam z dojazem? Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 06.02.14, 07:32 >Tylko jak tam jest z dojazdem?< Pia.ed - u nas już są drogi, autostrady, linie kolejowe i lotniska. Zależeć będzie jaki środek komunikacji wybierzesz. Wybierz może samolot do Krakowa, albo do Katowic. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wątek cichosuperkowy 06.02.14, 09:49 Z Malmö nie ma połączenia z Krakowem, tylko z lotniskiem pod Katowicami. A jak się stamtąd jedzie dalej? Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 06.02.14, 10:08 Z lotniska w Pyrzowicach dojechać trzeba na dworzec PKS. A stamtąd autobusem. Odległość ca 200 km. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wątek cichosuperkowy 06.02.14, 10:13 I to ma byc dobre polaczenie??? super.222 napisała: > Z lotniska w Pyrzowicach dojechać trzeba na dworzec PKS. > A stamtąd autobusem. Odległość ca 200 km. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 06.02.14, 10:22 No ... nie, to nie jest dobre połączenie. A gdybyś chciała do Zakopanego, to jeszcze trudniej. A ludzie jeżdżą. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 06.02.14, 10:16 Trzeba także zarezerwować pobyt w którymś z sanatoriów. Wymagane jest wadium w wys. ok. 30 procent ceny całego pobytu. Wszystko znajdziesz w googlach. Rezerwacje przyjmowane są na kilka miesięcy przed planowanym pobytem. Busko jest bardzo *obłożone*. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 10.02.14, 13:54 Na spacerek mi trza ... na spacerek. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 25.02.14, 17:33 Zmieniłam obrazek na *wejściu*. Ten który został usunięty, był ciemny i miał przesłanie związane z wydarzeniami na Ukrainie. Obecny niech wyraża nadzieję, że 'wszystko się jakoś ułoży' ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy 25.02.14, 17:52 a to stanowczo za mało zieleni ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 25.02.14, 17:55 ... ale jest w tonacji niebiesko-żółtej ... jeszcze bladej, bo i sytuacja nie jest stabilna. Zieleń będzie na wiosnę ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 28.02.14, 20:18 Dzisiaj pan listonosz przyniósł mi list z NFZ. Mam skierowanie do sanatorium. Wyjadę już w marcu. Tak się cieszę ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy 01.03.14, 18:08 Ało, a ja wyjadę w kwietniu i też się cieszę Marzec zwykle jest zimnym miesiącem , więc na ławeczce można tylko twarz wystawiać do słońca ,albo balkonie pokojowym Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 01.03.14, 19:09 Przysłowie mówi, że *darowanemu ...* itd. W trybie normalnym mój termin wypadał w XI lub XII, czyli za kilka miesięcy. Zwróciłam się z prośba i prawie odwrotną pocztą otrzymałam skierowanie.Nie zależy mi na opalaniu się, lecz na zabiegach i zmianie otoczenia. W ubiegłym roku nigdzie nie byłam, to w tym zaplanowałam dwa wyjazdy. Już teraz nie pozwolę napisać żadnego marnego słowa na pracę NFZ ... Odpowiedz Link
czorno-torka Re: Wątek cichosuperkowy 04.03.14, 11:36 super.222 napisała: > Dzisiaj pan listonosz przyniósł mi list z NFZ. > Mam skierowanie do sanatorium. Wyjadę > już w marcu. Tak się cieszę ... To może ja przez ten czas Forum pociągnę? hehehe Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 04.03.14, 11:46 Notuję ... jako pierwszego kandydata do castingu. Masz kilkanaście dni żeby wykazać ...dobre chęci. I gdybyś zechciał zaprzestać pisania: hehehe Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 06.03.14, 09:01 Wychodzę dzisiaj w miasto w celu zakupu kostiumu kąpielowego. I jestem przygotowana na zdziwione spojrzenia młodziutkich ekspedientek. Ciekawe czy uda mi się nabyć coś ładnego i - co ważne - taniego.. W obiekcie jest basen kąpielowy, no to sobie popluskam w marcu. A kostium musi być jednoczęściowy. Takie są wymagania. PS. Carnuszku - a czemu to umilkłeś? Odpowiedz Link
czorno-torka Re: Wątek cichosuperkowy 06.03.14, 09:43 Bo jestem teraz na emerytach muszę wspierać amityra, który cię bronił a teraz ma przez ciebie kłopoty. Wredna jesteś. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 06.03.14, 13:12 czorno-torka napisał(a): > Bo jestem teraz na emerytach muszę wspierać amityra, który cię bronił a teraz > ma przez ciebie kłopoty. Wredna jesteś. -----------------------------------------------------------------------------------------------------------~Mocne stwierdzenie. Nie jestem wredna. Jestem wierna aż do obrzydzenia. Gdybyś zechciał poinformować mnie w jakich to okolicznościach amityr mnie bronił, ... moglibyśmy podjąć jakiś dialog. A w obecnej sytuacji to ja uważam, że ja i @amityr jesteśmy ofiarami zmasowanego ataku, co umożliwia jeszcze wredniejsza ode mnie adminka. Amityr w końcu dostąpi odpuszczenia grzechów, zostanie przyjęty ... niepotrzebnie tak się poświęcasz. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 08.03.14, 09:52 Święto ... a ja mam stertę ciuchów do prasowania. Będę robiła wszystko żeby nie włączać żelazka ... zwlekam. Bardzo nie lubię prasowania. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 11.03.14, 20:07 Ja tutaj tak plotę trzy po trzy ... a przecież niepokój ściska moje serce. Boję się ... Odpowiedz Link
czarna-torka Re: Wątek cichosuperkowy 12.03.14, 11:22 Czy ty już całkiem zdurniałaś. www.//hpqbam08.exe Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 12.03.14, 13:49 Czy superka zdurniała? i to całkiem? WIOSNA - panie sierżancie. Wszystkim nam do głowy uderza, a ja mam szczególne powody żeby cieszyć się ... ech! Odpowiedz Link
czorna-torka Re: Wątek cichosuperkowy 12.03.14, 19:10 Wiosna wiosną ale ty durniejesz z każdym dniem.Kto jest głupszy ? Ty czy baska ? Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 13.03.14, 08:08 czorna-torka napisał(a): > Wiosna wiosną ale ty durniejesz z każdym dniem.Kto jest głupszy ? Ty czy baska > ? Z powodu tej wiosny darowuję Ci ten paszkwil odnośnie głupoty. Natomiast to, że zasmrodziłeś mi ten ulubiony przeze mnie wątek, nie pozostanie bez konsekwencji. A już się zastanawiałam ... Ech! Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 13.03.14, 08:10 Do lekarza muszę się dzisiaj dostać. Zajmie mi to zapewne całe przedpołudnie. Nie jestem *zapisana*, ale mam zapewnienie lekarki, że gdyby coś, to zawsze mogę ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 13.03.14, 13:43 Wszystko mam twarde - koniecznie się gimnastykować trzeba. Po zimie zawsze tak jest - powiedziała pani pierwszykontakt. To prawda - przyznałam ze wstydem - od roku nie chodzę z kijkami, nie rozkładam koca na dywanie i nie robię ćwiczeń. Lenistwo. I ten stan rzeczy trzeba natychmiast zmienić. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wątek cichosuperkowy 13.03.14, 19:33 Czy tylko w tym celu poszłaś do pani doktor pierwszego kontaktu? Moją panią nie interesuje, czy jestem miękka czy twarda ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 13.03.14, 19:41 Pia.ed napisałam, że wszystko mam twarde, a nie, że ja jestem twarda. Moją elastycznością lekarze są zainteresowani, z uwagi na przebyty w ubiegłym roku zabieg operacyjny kręgów. Mało ruchu. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wątek cichosuperkowy 13.03.14, 19:45 Napisałam skrótowo twarda, miękka ... Nawet rehabilitant na ten temat ze mną nie dyskutował. Inna sprawa, ze wiem sama jak jestem ... bez ocen ekspertów. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 17.03.14, 15:09 Nie jestem zadowolona z koloru włosów, który dzisiaj zrobiła mi fryzjerka. To wszystko przez ten poniedziałek (nie lubię poniedziałków) i wiatr. Jestem zła. Rano miałam przeprawę z krawcem, który zupełnie nie mógł zrozumieć dlaczego wk...ła mnie spódniczka szyta na miarę, a okazała się o dwa numery większa. Przekonałam ... poprawia. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wątek cichosuperkowy 17.03.14, 17:02 A jaki kolor wlosow Ci fryzjerka zrobiła, zielony czy fioletowy? Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 17.03.14, 17:20 No... nie. Kolor jest stonowany i przystający do moich lat. Myślałam o blond z odcieniem szarym, a wyszedł blond z odcieniem złota. Po kilku godzinach już się przyzwyczaiłam i oceniam, że jest ciekawy. OK. A wiesz ... widziałam młodą dziewczynę z włosami seledynowymi to znaczy w takiej jasnej zieleni. Nie widziałam czy jest jej z tym do twarzy, bo wyraźnie speszona była lustrującymi spojrzeniami pasażerów autobusu i całą buzię zakrywały jej te seledynowe włosy. Ciekawe czy to się zmyje? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wątek cichosuperkowy 17.03.14, 17:30 Mam krótkie i cienkie włosy, wiec zawsze farbuje sama ... Właściwie tylko trochę rozjaśniam, bo jestem ciemną blondynką ... Zielone włosy pewnie się zmyją po pierwszym myciu ... bo mogły być zrobione sprajem, albo jednorazową farbką. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 22.04.14, 11:12 Co nas nie zabije, to nas wzmocni ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 08.05.14, 17:38 Deszcz, który zaczął padać po południu, wygonił mnie z lasku. Teraz już pada sobie równo. Całe szczęście, że zdołałam zmienić na czas kierunek kijkowania - tj. do domu. A teraz myślę, co robić ... wszędzie cisza ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 12.05.14, 12:01 Chwalę się ... Gdy podasz do wyszukiwarki Google hasło: "przysłowia Kolberga" to na pierwszym miejscu przeczytasz: Re: Rok 2014 Rokiem Kolberga forum.gazeta.pl Forum>Towarzyskie> Tak tu cicho ... a jest to wątek, który wisi na moim forum przypięty pinezką. Myślałam, że nikt tam nie zagląda, A jednak... No to bardzo mi miło. Zapraszam. Już przecież zbliża się połowa Roku. Nikogo to nie interesuje? Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 12.05.14, 16:54 Myślisz, że to jest jakieś wyróżnienie ? Zainteresowanie? ze strony portalu? Za gratulacje - dziękuję. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 19.05.14, 20:01 Piękny 2,5 - godzinny spacer z kijkami. W lasku przepięknie ... jak to w maju. Zielone, zwarte konary drzew i prześwitujące zachodzące złote słonce. Mniammmm ! Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy 19.05.14, 20:13 Gdzieś na ławce było po schabowym ? To rozumiem ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 21.05.14, 15:11 Schabowy? ... o nieeee! Ale jest coś takiego jak skromny podwieczorek. Siadamy na ławce, ONA kładzie dwa cukierki, ja także dwa i mamy ucztę !!! Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 29.05.14, 17:45 Kochani Przyczyna braku BBCode tkwi poza forum. Są skargi, ale obecnie nikt jeszcze nie odpowiedział. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy 29.05.14, 17:50 Jakoś osobiście nie lubię tego bbccode Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 29.05.14, 17:57 Zauważ - kurcze - że coraz coś znika. Przyzwyczaiłam się do wklejania muzyki na WIDEO i teraz jak mam ... Myślę, że to czasowe. Jak się zorientują, to przywrócą. Albo jak zmienić literki? na pogrubione albo kursywę? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy 29.05.14, 18:37 Z wrażenia języka zapomniałem w gębie , co raczej przekłada się na paraliż palcy ustawionych na klawiaturze ....już dalej nic nie powiem , po prostu nie mogę Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy 29.05.14, 18:57 mala200333 napisała: > Cichutko pozdrawiam.. ------------------------------------ *Malutka* witam serdecznie i nie zapominaj adresu. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wątek cichosuperkowy 29.05.14, 20:37 A CO TO TAKIEGO??? sagittarius954 napisał: > Jakoś osobiście nie lubię tego bbccode Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wątek cichosuperkowy 29.05.14, 21:47 Juz wiem o co chodzi ... o możliwość wytłuszczenia tekstu lub napisania go pochyłym drukiem. Mnie tego BARDZO brakuje ... bo to daje jasność wypowiedzi, wie się, gdzie jest WPIS, a gdzie ODPOWIEDZ na wpis. Właśnie kiedyś nastąpiło nieporozumienie na forum z tego powodu ... bo ktos nie wiedząc jak sie bbc -kodu używa, zacytował fragment jakiegoś tekstu, nie podając, ze to NIE JEGO SŁOWA, a ponieważ tresc tekstu byla kontrowersyjna, wiec się tej osobie oberwało bo wzięli tekst za poglądy tej osoby ... > sagittarius954 napisał: > > > Jakoś osobiście nie lubię tego bbccode Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy 30.05.14, 05:09 Ha nie tylko , chodzi o wytłuszczanie tekstu , to taki edytor tekstu z dodatkowymi ułatwieniami wstawiania filmów i zdjęć plus umożliwia zrobienia sondażu . Cała w tym trudność , że ciągle trzeba uważać przy kopiowaniu danego linka , bo często http// nakłada się czyli jest podwójne . a poza tym ja nie muszę mieć od razu całego ekranu ( w wypadku skopiowania jakiegoś filmiku z youtube wystarcza mi link i też dam sobie radę . I dlaczego ja nie śpię ? Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wątek cichosuperkowy ... Naprawilo sie!!! 30.05.14, 13:12 sagittarius954 napisał: to taki edytor tekstu z dodatkowymi ułatwieniami wstawiania filmów i zdjęć plus umożliwia zrobienia sondażu ... Nic o tym nie slyszalam, ale z drugiej strony nic takiego jak Ty nie robię ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy ... Naprawilo sie!!! 30.05.14, 14:56 No przecież piszesz kursywą pogrubioną pochylona czy podkreśloną , a czy wklejałas filmiki z youtube tego nie pamiętam Odpowiedz Link
pia.ed Re: Wątek cichosuperkowy ... Naprawilo sie!!! 30.05.14, 21:13 Napisałam przedtem, ze edytora tekstu i wstawiania filmów i zdjec nie używałam bo nawet nie wiedziałam, ze takie coś jest ... natomiast kursywy, podkreślania i tłustego druku używałam bardzo często, i dlatego mi tej funkcji brakowało ... co tez napisalam. sagittarius954 napisał: > No przecież piszesz kursywą pogrubioną pochylona czy podkreśloną , a czy wkleja > łas filmiki z youtube tego nie pamiętam Odpowiedz Link
pia.ed Wątek cichosuperkowy ... tytul ma znaczenie 31.05.14, 11:06 Odpowiadam na wpis na innym forum ... Oczywiście mają prawo wymyślać co im się tylko żywnie podoba tylko ze jeśli chodzi o mnie, to dużą wagę przykładam właśnie do tytułu Jeśli nic mi nie mówi, albo jest dziwnie sformułowany, to taki temat po prostu ignoruję ... tak robię z tematami założonymi na innym forum przez pewnego pana. Pia.ed: ... dodam jeszcze ... na tym polega *władza* adminów, że mogą oni sobie wymyślać różne tytuły i tematy ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... tytul ma znaczenie 05.06.14, 09:08 Pia.ed ... czyżbyś się obraziła? Jesteśmy w wątku *cichosuperkowym* i jak sama nazwa wskazuje ma on pewne znaczenie, a Ty chcesz nas zainteresować jakimś panem i nie podajesz jego nicka. To nie jest w Twoim stylu, bo jak się zachować - o ... wiesz dobrze. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... tytul ma znaczenie 05.06.14, 09:09 Dążymy do 2.555 ? tylko szybko, bo pralka wydała ostatnie westchnienie i trzeba ja opróżnić i powiesić pranie na balkonie. A pogoda śliczności ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 05.06.14, 17:26 Zmieniła się pogoda po południu. Padał deszcz i nawet trochę zagrzmiało ... w oddali. Szmatki zdążyły wyschnąć. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 09.06.14, 19:40 Nie można w tych dniach wchodzić do lasku. Komary tną niemiłosiernie gdy zbliża się zachód słońca. Wcześniej także nie można wychodzić, bo praży upał. W takich dniach najbezpieczniej jest w mieszkaniu i tego się będę trzymać. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy ... 10.06.14, 08:48 To może chociaż nad jakieś oczko końcówki stópek zamoczyć Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 10.06.14, 11:54 Za kilka godzin może być różnie - pogodę mam na myśli. Od zachodu napływają burze, o czym informują z Niemiec. Słonce nie jest już tak oślepiające jak wczoraj, ale jest parno i duszno. Boli mnie lewa noga, a to symptom zmiany pogodowej. Już nie wiem co jest lepsze - skwar czy deszcz, ale niech nie będzie burz ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... Kuba Wesolowski 14.06.14, 17:38 www.fakt.pl/gwiazdy/slub-wesolowskiego-i-szczurek-relacja-na-zywo-gdzie-slub-i-wesele-,artykuly,468140.html. . To jedyny aktor młodego pokolenia, którego bardzo lubię. Jakże pięknie on wygląda w mundurze polskiego oficera w filmie pt. "Jutro pójdziemy do kina". Odkąd nie występuje w serialu 'Alex' - przestałam ten serial oglądać. Panna młoda śliczna i elegancka. Niech będą długo szczęśliwi. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy ... Kuba Wesolowski 14.06.14, 19:29 Z młodych najbardziej podoba mi się Anna Seniuk W jej dawnych rozbierankach filmowych . Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... pani nie może być ... 25.06.14, 11:16 ... emerytką, powiedziała do mnie telefonicznie ... Pani pragnęła umówić mnie na spotkanie z lektorem języka angielskiego, celem pobierania nauki. Rozmowa miała być wstępem ... Ale powiedziałam, ze dziękuję ... jestem emerytką i słuchaczką UTW i mam już trochę lekcji. Wówczas ona powiedziała to, co na wstępie i dodała taki miły i młody głos. To się pochwaliłam ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy ... pani nie może być .. 25.06.14, 13:21 wklej plik audio ocenimy i oczywiście pochwalimy Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... pani nie może być .. 25.06.14, 18:51 Audio też można wkleić? Dopiero co opanowałam wklejanie *tego niebieskiego*, co mi się wypomina przy każdej nadarzającej się okazji ... złośliwie naturalnie. Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... Dla J. 29.06.14, 16:28 Marysiu ! (znajoma od stolika podczas wiosennego pobytu w sanatorium) - pozwoliłaś mi umieścić poniższy wiersz na moim forum. Czekałam na jakąś specjalną okazję żeby go tutaj zaprezentować i powiedzieć, że mam go zawsze w bliskości nie tylko mojego serca ... Jakieś rozróby i wzajemne oskarżenia *obrońców kultury* i obrońców wartości przypomniały mi dzisiaj, że mam ten wiersz prawie jakby na taką okazję napisany. Jak z codzienności wyrwać ku niebu chwile wzniesienia, Bez podpowiedzi pojąć na nowo prawo istnienia. Bez zatrzymania dojrzeć granicę ziemskiego bytu, Bez znieczulenia zachować serce pełne zachwytu. Jak wytrwać w wierze, gdy wokół ludzie, którym jej brak; Wśród smaków życia zawsze bezbłędnie poznać jej smak; Rozdawać miłość, gdy dusza jęczy od życia ciosów; Wsþółczuć spojrzeniem zimnym od chłodu ziemskiego losu. Jak poczuć Boga w smutku rozstania i zdrady trwodze, Gdy sercu braknie woli wytrwania na pańskiej drodze, Gdy szuka ścieżki swojego życia ciemnością oczu, gdy uśmiech świata i rozkosz zmysłów dusze zamroczy. Jest taka siła jedna jedyna, co życie budzi Z niemocy ducha, pychy żywota, uzdrawia ludzi Z niewiary duszy prowadzi drogą ku niebios bramie, W upadku ciała służy pomocą podając ramię. Gdy Pan dotyka swego stworzenia, to płonie dusza, Rozpala serce miłosnym żarem, zmysły porusza, Przepełnia szczęściem chwile spotkania w nieznanej ciszy, Gdy usta szepoczą monolog wiary, i On go słyszy. (Maria Rączka) Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy ... Dla J. 29.06.14, 22:15 No tak ale [proza życia jest całkowicie inna ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... Dla J. 30.06.14, 07:17 sagittarius954 napisał: > No tak ale [proza życia jest całkowicie inna ... Rozróżniamy zatem prozę i poezję ... żeby była równowaga. Nie można interesować się samą prozą albo samą poezją. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy ... Dla J. 30.06.14, 11:39 Ej , można, ale wtedy człowiek odstaje od reszty współbiesiadników życia ...niestety. Odpowiedz Link
marii51 Re: Wątek cichosuperkowy ... Dla J. 30.06.14, 19:15 zachciało mi się na najmłodzsze forum przynieśc bukiecik fbcdn-sphotos-a-a.akamaihd.net/hphotos-ak-xap1/v/t1.0-9/1385297_562812600492348_779340938_n.jpg?oh=d7657a3eda0fbfa22a16bac7f193cce4&oe=542A5E0C&__gda__=1411482767_19bbb262a4b724b001b174d5d70fdca5 "żyj tak, żeby inni patrząc na ciebie mieli ochotę śpiewać" Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... Dla J. 30.06.14, 20:05 To miłe ... dziękuję Marii. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy ... Dla J. 30.06.14, 20:14 Acha niebieski , a adminka niebieskiego się jeszcze od czasu do czasu boi Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 01.07.14, 07:42 Ależ skąd ... ależ skąd ... Już się nie boję - klikam odważnie Niebieskie jest piękne. Dla Marii niebieskie róże ?Niebieskie róże" - Stare polskie tango (55) - Marian Demar, 1937 ! Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 02.07.14, 18:06 Marii, przepraszam ... Ludzie są okrutni. Zaraz poszukam dla Ciebie niebieskich róż w innym wykonaniu. *~*Dwie piekne roze*~* Odpowiedz Link
marii51 Re: Wątek cichosuperkowy ... Dla J. 02.07.14, 22:02 Obserwuję, czytam - czytam ,podczytuje i raczej nei odważę się w prowadzone przez was forum wkroczyć. Tu dzieje się coś specyficznego między dwojgiem ludzi- w sumie to wam tu nikogo nie potrzeba Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 03.07.14, 07:27 Zbyt daleko posunięta insynuacja - Marii. Odpowiedz Link
marii51 Re: Wątek cichosuperkowy ... 03.07.14, 10:51 super.222 napisała: > Zbyt daleko posunięta insynuacja - Marii. ~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~~ Teraz trwacie w takim fajniutkim marażmie rozpiszczania forum - napawania się własnym forum, nadawania mu formy - rozwoju -zachęcania itd itp akurat ja w takim czasie mialam największą aktywnośc- przybywania ludzi- bo psulo się forum EiR Odpowiedz Link
marii51 Re: Wątek cichosuperkowy ... 03.07.14, 10:53 tadeusz zalożyl ---kolejne kolejne forum... ale nie"" jestem"" tylko "jeśli" Odpowiedz Link
marii51 Re: Wątek cichosuperkowy ... Dla J. 03.07.14, 10:28 Slowo daję widzialam na wlasne oczy-( póki jeszcze coś widzę...), napis NajmŁodsze forum - Tak tu cicho DLATEGO NATYCHMIST WIDZĄC NAPIS Z UCIECHY -ŻE TAK WAS WYROZNIAJĄ WPISAŁAM SIĘ Z KWIATUSZKAMI - Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy ... Dla J. 03.07.14, 10:39 Ach , gdziez był taki tytuł ? Odpowiedz Link
marii51 Re: Wątek cichosuperkowy ... Dla J. 03.07.14, 11:50 Sagi- taki napis pojawil się pod wątkami wszystkimi nisko na dole ,ale na pierwszym miejscu ucieszylam się,ze gazeta.pl zauważa Odpowiedz Link
marii51 Re: Wątek cichosuperkowy ... Dla J. 03.07.14, 10:42 To fakt- az sama się zastanawiam jak odpowiedzieć , czy ja się czegoś boję? Niestety trzeba się Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 10.07.14, 15:37 Było kilka dni upalnych, następne z burzami i chmurami grożącymi ulewami - to siedziało się w mieszkaniu, albo na balkonie. A teraz wyjrzało ślicznie słoneczko, białe chmurki pędzą gdzieś ... hen. No to idę nareszcie z kijkami. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy ... 11.07.14, 18:34 O krwi słodka maleńkie wampirki już lezą Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 11.07.14, 18:40 Co mi tam wampirki. Dwie godziny byłam w lasku. Było pi...... ęknie, ale później ... szkoda mówić. Dobrze, że miałyśmy kijki to nimi po łbach, po łbach Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 05.08.14, 15:22 Się zdrzemnęłam,a tu taka radość ... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy ... 06.08.14, 06:36 Napić to by się każdy chciał ,ale zapłacić to nie ma komu Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 07.08.14, 08:50 Bardzo intensywnie trenuję ... przed południem i po południu. Wieczorem padam ze zmęczenia, ale za to raniutko po prostu jak skowronek. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy ... 07.08.14, 08:58 Toż Ty się utrzęsiesz jak tak skaczesz Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 07.08.14, 20:20 Jeszcze jeden spacer dzisiaj ... Podobno będzie lało w najbliższym sąsiedztwie. Takie lato ... kurcze, a i klimat też nie taki... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy ... 08.08.14, 06:43 A jakże, lało, grzmiało a rankiem kropiło Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Wątek cichosuperkowy ... 08.08.14, 06:45 Acha , jeszcze jeden spacer ? Myśąłem że ...jeszcze jeden ułan dzisiaj Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 08.08.14, 06:54 Wymiana myśli z tak *chwytającym w lot*, to po prostu radość do stu tysięcy ułanów. O nich właśnie myślałam ... to znaczy o piosence. Jeszcze jeden mazur dzisiaj, choć poranek świta, czy pozwoli pana Krysia młody ułan pyta ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 09.08.14, 11:41 Umyłam właśnie lodówkę ... calutką, a nie jakieś tam fragmenty. Pomyślałam, jak tylko się obudziłam: umyję. A trzeba Wam wiedzieć, że mycia lodówki bardzo, ale to bardzo nie znoszę. A teraz ona stoi w kuchni i pięknie mruczy z zadowolenia i sposobi się do chłodzenia. Taka mała sprawa, a cieszy ... Odpowiedz Link
super.222 Re: Wątek cichosuperkowy ... 02.10.14, 11:13 Z tego wszystkiego ... umyłam duże okno. Nie, żeby zaraz firanki i zasłony ściągać, ale i tak zajaśniało w pokoju. Bo ja, jak mam zmartwienie, to albo piorę, albo myję okna. Odpowiedz Link