21.06.06, 22:09
A tu jesteście.... wreszcie Was mam smile))))
Obserwuj wątek
    • tadeuszx Re: a!!!! 21.06.06, 22:14
      Jesteśmy, jesteśmywink)) A gdzie link na stronę?
      • dama-kanaliowa Re: a!!!! 21.06.06, 22:20
        Tadeusz, co Ty za dziwne sygnaturki prezentujesz co i raz, jesli to nie jakas
        super intymna tajemnica?
        • tadeuszx Re: a!!!! 21.06.06, 22:30
          Poprzednia dotyczyła wpisu trolla, który podstępem wszedł na zamknięte forum. Ta
          zaś dotyczy pewnej sympatii sieciowejwink))
    • ewa553 dwa pytania: 21.06.06, 22:29
      czy skrzydlate pisalo na FS?
      co oznacza Twoja sygnaturka Tadeuszu?
      • tadeuszx Re: dwa pytania: 21.06.06, 22:34
        Tak, skrzydlate przyfruwało sobie na Seniorum i czasem zamieszczalo kilka
        postów. Kliknij na jej nicka i w polu Ulubione strony www jest link: zapraszam
        do mojej galerii. Ciekawesmile))
        • dama-kanaliowa Re:Tadeusz&skrzydlate 22.06.06, 09:12
          Dzieki za mily poczatek dnia. O tej porze dotychczas zadnej galerii nie
          odwiedzalamwink) No piekne obrazy, szczegolnie mazowieckie pejzaze nastroily mnie
          sentymentalnie. Taka piekna jesien mazowiecka w okolicach Nieborowa albo
          Radziejowic, te mgly w Arkadii - to jest cos.
        • skrzydlate Tadeuszu-Iksie 22.06.06, 10:49
          Tadeuszu, zapodaje linka: www.sylwia.h2o.pl

Siedze sobie na wsi, teraz skopiuje leniwe swoj tekst z forum o malarstwie -
          "Siedzę na wsi u przyjaciółki, wstaje o 4 albo 5 rano, wtedy nie jest tak
          gorąco a i burze zaczynaja sie później, zachwycam sie polami, ląkami, to są
          wakacje... Świty sa pełne takiego blasku, jakiego o żadnej porze dnia nie
          doświadczysz. Chcę Wam powiedzieć że to chyba najpiękniejsze, wakacje jakie w
          życiu miałam, oby więcej takich. Jak się naprodukuję, to pokażę smile"
          • skrzydlate Re: Tadeuszu-Iksie 22.06.06, 10:52
            zrobie sobie wystawe, tralala wink
            • dama-kanaliowa Re: Tadeuszu-Iksie 22.06.06, 12:07
              Swietny pomysl z ta wystawa. Moze w Warszawie? Chetnie uslyszalabym kiedy.
              • skrzydlate Re: Tadeuszu-Iksie 22.06.06, 14:11
                nie wiem, gdzie... najchetniej wolalabym w Warszawie ale nie wiadomo czy nie
                bedzie w Sopocie na przyklad, albow Gdyni, mam tu kontakty różniste... to
                zalezy kto sie podejmie to zrealizowac, rok temu mialam na Starowce, na Rynku w
                Staromiejskim Domu Kultury, te kwiatki co są na stronie smile

Jak będzie, uroczyscie pozapraszam smile
            • tadeuszx I świetnie!:))) Ku zadowoleniu i satysfakcji 22.06.06, 14:09
              wszystkich stron zainteresowanychsmile)) users.elartnet.pl/~spaszko/
              • skrzydlate albo 22.06.06, 14:12
                www.sylwia.h2o.pl
                • tadeuszx Jestem usatysfakcjonowany, że na to forum 22.06.06, 14:20
                  przyfruwa artystka, pisze posty oraz nas zaprasza na swoją wystawęwink)). Dziękuję.
              • ania1022 Re: Wow 22.06.06, 14:17
                Slicznie malujesz-rysujesz, gratuluje talentu.
                Fotografii jeszcze nie ogladalam smile)
                • skrzydlate Re: Wow 22.06.06, 15:20
                  a tam na stronie jakies sa, chyba na zaliczenie je robiłam kiedys, i w czasie
                  wakacji tak sobie...
                  • ania1022 Re: Wow 22.06.06, 17:23
                    Nie badz taka skromna. Zazdroszcze talentu.
                    Ogladajac Twoje prace, naszla mnie ochota na malowanie. Oczywiscie nie dorastam
                    Ci nawet do piet ale kiedys niezle mi to wychodzilo i kiedys to lubilam.
                    • skrzydlate Re: Wow 22.06.06, 19:01
                      wszyscy maja takie same poczatki, tyle tylko ze ja nie zrezygnowalam, powiem Ci
                      na uszko w tajemnicy wielkiej, ze to byly zwyczajne zamiastki... no cos mi tam
                      w zyciu nie wyszlo, to sie budowalam rysowaniem i malowaniem .. o!
                      • ania1022 Re: Wow 22.06.06, 19:50
                        Slowem, nie ma tego zlego coby na dobre nie wyszlo. I tak mi sie podoba to co
                        robisz, ze gdyby nie to ze jestem w pracy to chyba zaczelabym juz probowac cos
                        tworzyc. Troche z czasem u mnie kiepsko, zobaczymy...
                        • maria73 Re: Wow 22.06.06, 20:46
                          piękne prace.Gratuluję i...
                          też bym tak chciała!!
                          Cóż talentu mi brak.
                          Jesteś wspaniała skrzydlate wink
                          • skrzydlate Re: Wow 22.06.06, 23:10
                            dzieki, to starocie, po lecie umieszcze nowe, chce to zmienic
    • skrzydlate Re: a!!!! 22.06.06, 15:21

strasznie mili jestescie.. naprawde.. dziekuje, zupelnie sie nie spodziewalam
      • dama-kanaliowa Re: a!!!! 22.06.06, 18:22
        Artystow nalezy zawsze i wszedzie i o kazdej dobie rozpieszczacsmile) Tak twierdza
        moje artystyczne dzieci, bo to wrazliwe ptaszyny. A jestes skrzydlate genialna
        amatorka, czy akademicka profesjonalistka?
        • skrzydlate Re: a!!!! 22.06.06, 19:02
          ja studiuje aktualnie, sobie strzelilam studia na starośc... ups... na
          dojrzalosc chcialam powiedziec i bardzo mi to dobrze robi, w koncu jak
          zobaczylam ile umieja moi studenci na roku to sie poczulam genialna
          normalnie smile))))))
    • ewa553 Re: a!!!! 22.06.06, 17:38
      skrzydlate, sadzac ze zdjecia, jest mlodocianasmile))) jak trafilas i dlaczego, na
      forum dla bardzo doroslych?
      Podobaja mi sie Twoje plenery. Mam dwa oleje z tego samego chyba plenerusmile))
      wroclawskiej malarki W.Potockiej . W czasach gdy jeszcze DM dobrze stala,
      kupowalismy obrazy w Polsce.
      • skrzydlate Re: a!!!! 22.06.06, 19:04
        ja jestem chodzącym oszustwem pana Boga wink) wygladam wyjatkowo smarkato... a
        poza tym wybralam sobie takie dośc korzystne zdjątko, image sobie robie, a
        co... wink

Ten plener byl organizowany dla licealistow z Domu Kultury na Gotarda w
        okolicach Piotrkowa Trybunalskiego w 1999... chcialam zobaczyc jak to jest i
        pojechalam
        • skrzydlate Re: a!!!! 22.06.06, 19:05
          mam prawie 49 lat smile) dorosli, phi
          • del.wa.57 Re: a!!!! 22.06.06, 19:39
            Moje wyrazy uznania,obejrzałam wszystkie Twoje dzieła dziewczyno,wygladasz na
            30-stkę.Świetnie malujesz Ty nasze utalentowane Skrzydlatesmile))
            Dzięki, to była wielka frajda.
          • tadeuszx Skrzydlate, udam, że nie dostrzegłem tego 22.06.06, 21:53
            postu. Dziewczyn się o wiek nie pyta, dziewczyny się widziwink A widzialem i
            no!... Twoj wiek, podobnie jak Delwa, oceniam na ok. 30-tu?! No tak! Ale nie o
            tym. Chciałem Cie prosić o wybaczenie gafy, którą popełniłem, biorąc
            artystkę-malarkę za poetkę?!. To bylo jak z tym dzwonieniem, słyszal, tylko nie
            wiedzial, w którym to kościele?smile
            • skrzydlate Re: Skrzydlate, udam, że nie dostrzegłem tego 22.06.06, 23:12
              a gdzie Ty mnie widziales? fakt, wiersze tez pisze.. i w necie tu i ówdzie z
              wierszy glownie jestem znana smile

• skrzydlate Re: Skrzydlate, udam, że nie dostrzegłem tego 22.06.06, 23:15
                ja sie wiekiem nie krepuje, mam to w nosie, generalnie to gwiżdże na te bajery
                o mlodosci i takie tam, w srodku mam prawie 50 i juz smile))))
                • tadeuszx Ho, ho, proszę, jaka rezolutna Sylwia;)) 23.06.06, 09:45
                  skrzydlate napisała:
                  ...mam to w nosie, generalnie to gwiżdże na te bajery...
                  -----> I niewątliwie generalnie masz rację!smile) Najważniejsze jest, na ile
                  człowiek się czuje. Przecież, wcale nie są rzadkie przypadki "staruszków" w
                  kalendarzowym wieku lat 25-ciu?! Zapodaj nam linki do Swojej poezji. Zapewne
                  wszyscy by przyklasnęli temu, gdybyś tutaj założyła Swój oddzielny wątek
                  poetycki. Np. pod tytułem: Moja poezja, lub Poezja Sylwii, lub... a co Ci będę
                  wymyślał tytuły?!. Sama sobie wymyśl i zakładaj wątekwink))
                  • skrzydlate Re: Ho, ho, proszę, jaka rezolutna Sylwia;)) 23.06.06, 14:40
                    no nie dam linka, bo to na jakis portalach roznistych, a jeden to taki
                    zamkniety i teraz do polowy martwy, nie zrobie im tej przyjemnosci co by ich
                    ozywiac wlasną krwawicą wink)))

prosze:

Z księzycem w tytule

Znowu księżyc z rozjarzoną twarzą
                    Tylko stanąć w oknie
                    Tylko miło zamarzyć

Utkał jasny z chmur świetlistą zasłonę
                    Dźwięczą w kuchni kubki ciepło
                    Myśli nieco zamglone...

Twoje ramię jest blisko
                    Moje myśli, jak ptaki
                    Pochowały się wszystkie

Ciepło szumią drzewa
                    Pod poduszkę się schował
                    Skrawek nocnego nieba

Ciepło, bo wiosna
                    Ciepło, bo blisko
                    Ciepło, bo smutki odleciały wszystkie

Znowu ten księżyc z rozjarzoną twarzą
                    Ciszę ciepłą przytulmy
                    Sennie z nami pogwarzy

Skrzydlate ... 2006-06-12 20:23:27
                    • tadeuszx Ooooo!! Prawdziwa poezja!! Bardzo piękna:))) 23.06.06, 17:58
                      Dziękuję Sylwio, rzadko zdarza się na forach, ktoś wpływający na odczucia
                      estetyczne.
                      A z własnego podwórka powiem, że dobrze jest, po tych różnych przyziemnych
                      polemikach, trochę się, jak to mówią, "odchamić".
              • tadeuszx Sylwio, na Twojej stronie, jest Twoje zdjęcie... 23.06.06, 09:34
                ...albo Twojej córki? Bo skoro podtrzymujesz zdanie o Swoim wieku, to nijak mi
                nie pasuje, ta dziewczyna do tegowink))
                • goskaa.l Tadziu 23.06.06, 12:28
                  znam Skrzydlate osobiście, jej córka jest bardzo do niej podobna, ale na
                  stronie jest prawdziwe zdjęcie Sylwii. Ona tak smarkato wygląda!
                  • skrzydlate Re: Tadziu 23.06.06, 14:34
                    helo, goska, witnako, druga smarkatka sie odezwala
                • skrzydlate Re: Sylwio, na Twojej stronie, jest Twoje zdjęcie 23.06.06, 14:44
                  Tadziu-Iksie to Ty moją corcie tez znasz? olaboga, a ktoś Ty? wink)))))
                  • del.wa.57 Re: Brawo Skrzydlate!!!! 23.06.06, 16:56
                    Piękny ten księzycowy wierszyk utalentowana dziewczyno,dziękismile
                  • tadeuszx Re: Sylwio, na Twojej stronie, jest Twoje zdjęcie 23.06.06, 17:49
                    Nie Sylwio, nie znam Ciebie, nie znam Twojej córki?smile)) Wszedłem z wizytówki na
                    Twoją stronę, poczytałem, spojrzałem na Twoje zdjęcie i... napisałemwink Ale
                    stało się dosyc fajnie, bo spokałaś się tutaj z Gosią i w dodatku znacie się
                    osobiście z realu. A Gosię znam z innego Forumwink))
                    Szacunek dla obu Pań.
                    • skrzydlate będe miała w Gdańsku wystawę jesienią 24.06.06, 10:13
                      w galerii Wojewodzkiej i Miejskiej Biblioteki w Gdańsku.. wczoraj "pani
                      galernica" obejrzala prace i tak zadecydowala.
                      • tadeuszx W Gdańsku?!... Aha, teraz jest sezon turystyczny 24.06.06, 11:38
                        więc niewątpliwie będzie więcej ludzi!wink Aaaa i Gośka blisko (bo chyba ze
                        Szczecina), ale to "podróżniczka"wink)), więc dla niej to nie problem. Może ktoś
                        dla tych, co nie dotrą na wystawę, porobi zdjęcia i tutaj wstawi? Sylwia, a
                        Wrocław??
                        • skrzydlate Re: W Gdańsku?!... Aha, teraz jest sezon turystyc 24.06.06, 12:40
                          nie znam nikogo we Wrocławiu, ja zawsze chetna, chcialabym jedną wystawe
                          rocznie robic
                          • tadeuszx We Wrocławiu... 25.06.06, 22:00
                            Niestety w tym temacie nie mam wtyków, ale rozejrzę się tu i ówdzie...
                      • goskaa.l A może? 26.06.06, 09:13
                        Przyszło mi do łepetyny, że może w Szczecinie? Spróbuję napuścić na temat
                        Justynę - ona ma talent do załatwiania spraw niemożliwych. Pójdzie do Książnicy
                        przy okazji wymiany książek i być może? Tylko muszę wiedzieć, w jaki sposób
                        możesz "galernicy" pokazać swoje prace.
                        • dama-kanaliowa Re: A może? 26.06.06, 10:08
                          forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=29055&w=42655635
                          Moze ten watek by Cie zainspirowal w poszukiwaniach? Autorka ma doswiadczenie
                          jak widac, moze by cos podpowiedziala?
                          • skrzydlate Re: A może? 26.06.06, 19:53

Kanaliona, sa organizowane rózniste rzeczy, moja znajoma, ktora zajmuje sie
                            FORUM 50+ ma na wzgledzie takie akcje, i powiem tak: zawsze jestem chetna do
                            wspolpracy, moge uczestniczyc, prowadzic, wystawiac i tak dalej, nie każcie mi
                            tylko organizowac, nie jestem perpetum mobile wink)))
                        • skrzydlate Re: A może? 26.06.06, 19:57
                          Goska, wszedzie mozna, tylko musze pojechac, pokazac prace, albo wyslac mailem i
                          zachecic, to wszystko jest do zrobienia.. nawet moze dojade znowu do Szczecina..
                          hihi.. dzisiaj mialam kataklizm bo mi wleli paliwa chrzczonego w Skórczu na
                          Orlenie.. k...sy.. wiecie co to byla za akcja.. spoźnilam sie 4 godziny do
                          domciu.. pomoglo dotankowanie czegos normalniejszego, nawet wymina filtra paliwa
                          nie pomogla.. ojej, i robcie takie rzeczy na trasie kiedy w srodku jakiegos lasu
                          zaczyna bekac samochodzina... wlasnie sie wysililam i skrobnelam maila do
                          jakiejs oficjalnej konsumenckiej "ochronki".. zobaczymy co z tego wyniknie..
                          rozsadza mnie wscieklosc...

Ale najwazniejsze to ja zasadniczo powinnam mysle co utrzymanie sie i wlasnie
                          chyba skonczy sie moje malowanie za miesiac, bo zatrudnie sie gdzie bądx, bo cos
                          mi rypło smile) tak jest zawsze smile))

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka