xy.5 01.03.11, 07:39 Dzień dobry,u nas dzisiaj spory mróz -12,dzień jasny i słoneczny,na szczęście nie wybieram się nigdzie z rana,może w południe będzie cieplej.Miłego dnia i miesiąca życzę. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wrzosowapolana Re: Marzec. 01.03.11, 08:10 Pierwszy raz, pisząc post z rana, musiałam przysłonić słońce żaluzjami. Zdaje się, że przetrwaliśmy kolejną zimę Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Marzec. 01.03.11, 10:01 Mimo iż na niebie słońce , wychodząc na dworek myślałem że jest cieplej , zmarzły mi nogi bo założyłem wiosenne biegacze , zmarzły mi ręce bo nie wziąłem rękawiczek i tak się rozeźliłem że teraz nie wyjdę wcale na świeże powietrze . Dzień dobry Odpowiedz Link
baska123 Re: Marzec. 01.03.11, 10:58 Jest ładnie i prawie nic mnie nie boli. Oby tak dalej. pozdrawiam Odpowiedz Link
drugi.super222 Re: Marzec. 01.03.11, 12:23 Wyszła pani Ania. Mieszkanie pachnie. Muszę jednak odpocząć aż do obiadu - klikając Piękna pogoda...za oknem. Mówią, że zimno. Jeszcze mogę ponarzekać, ale czy warto? --- - kobieta zatroskana - W pierwszym dniu marca pozdrawiam w sposób szczególny. Odpowiedz Link
gklej Re: Marzec. 01.03.11, 13:38 ja dziś też po sprzątałam, miałam gości z Norwegii, ponieważ chrzcilismy wnuczka, chrzestna przyjechała aż z Norwegii bo tam mam rodzinkę. Jest pielęgniarką, super tam jej się żyje, pracuje w domu starców, jest zadowolona z pracy i zarobków choć pracuje 80% etatu. Witam w marcu, piekna pogoda dziś, w nocy było -5. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Marzec. 01.03.11, 13:41 Słońce przepięknie świeci, chociaż jest jest jeszcze chłodno. Ale promienie słoneczne bezlitośnie pokazały,że mam duże zaniedbania "w temacie" okien. Niestety. Trzeba się będzie zabrać za tę robotę, mam nadzieję,że znajdę trochę czasu. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 01.03.11, 16:26 Lepiej nie wspominaj nic w "temacie okien" bo mnie ciarki przeszły.A krasnoludków ni widu,ni słychu...Tez jakby wiosennie,z dachu kapie, kotów znów drugi dzień nie ma w domu.Kawalerka,psia kosc.Znowu wrócą wychudzone i z poszarpanym uchem. Odpowiedz Link
pragata Re: Marzec. 01.03.11, 18:08 ...a dziś jest pierwszy dzień astronomicznej wiosny....To słowa Zalewskiego z prognozy pogody w pr.I Pol.Radia....a jednak panuje nam zima....zmarzłam,bo zaufałam słońcu i nie chciałam widzieć resztek śniegu na trawnikach; wyszłam bez czapki,rękawiczek i w półbutach.... Nie bierzcie ze mnie przykładu..... Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Marzec. 01.03.11, 18:11 A ja się sprężyłam i okno w kuchni umyłam. Zostały jeszcze trzy - większe, niestety. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 02.03.11, 14:36 Witam,rano było -15 na szczęście dziś jest słoneczny dzień i w południe można było pospacerować i pogrzać się w słońcu. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 03.03.11, 11:33 A co wy spać nie możecie?Co prawda ja sie tez obudziłam wczesnie ale przewróciłam sie na drugi bok i...Slonecznie!!! Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 03.03.11, 16:39 Witam,u mnie piękny zimowy dzień ze słońcem,jutro ma być nadal mroźno.Wiosny nie widać. Odpowiedz Link
dede43 Re: Marzec. 03.03.11, 17:01 Miłego popołudnia wszystkim. Chciałam podejrzeć w jakim rejonie jeszcze ta zima, o której pisze xy.5, a tu figa - xy.5 nie ujawnia rejonu, w którym mieszka. Szkoda.... U mnie we Wrocławiu wiosna, choć nocami jeszcze przemraża. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 04.03.11, 06:50 Dziś ma być cieplutko. Mogę już bez czapki biegać. Załapałam się na tego fryzjera w ostatnim momencie Witam. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 04.03.11, 14:22 Witam,ależ ujawniam ,ujawniam od zawsze piszę ,że jestem z kresów wschodnich.Dzisiaj rano też -10 było,a teraz cieplutko w słonku,na wieczór znowu mrozik.Miłego dnia życzę! Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 04.03.11, 15:41 Tak, pamiętam, że jesteś z kresów, ale czy przypadkiem z południa? Szukam kogoś z Bieszczad i nie wiem, jak to zrobić? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 04.03.11, 16:57 A tyle razy prosilam - a moze jakieś wizytówki? Mam takowa od poczatku i nic sie nie dzieje.Wnuczka wczoraj wracajac ze szkoły zerwała na trawniku trzy sniezyczki.Juz niedługo... Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Marzec. 04.03.11, 17:06 Witam wszystkich. Wiosna bardzo powoli, ale jednak idzie ku nam. Życzę miłego weekendu. Odpowiedz Link
dede43 Re: Marzec. 05.03.11, 06:53 Dzień dobry weekendowo. Często się jakoś ciesze na myśl o weekendzie, a przecież mam do zawsze. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 05.03.11, 07:01 Witaj Nie zauważyłam Cię. Sądziłam, że sama jestem tu sama ze swoją kawą. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 05.03.11, 12:52 Witam,u mnie dziś słoneczny dzień z lekkim mrozem z rana -4.Jestem dość daleko od Bieszczad,bo nie mieszkam na południu kraju lecz na południowym wschodzie bardziej.Ta ostatnia informacja była skierowana do Wrzoska oczywiście.Miłej soboty życzę wszystkim czytającym! Odpowiedz Link
anoagata Re: Marzec. 05.03.11, 13:17 Na Mazurach wieje nieprzyjemnie jak w kieleckim,śniegu multum,gołej ziemi nie uświadczysz,nie wiem jak to jest że niema gdzieś śniegu.Dede,jak zechcesz coś z północnego wschodu to Ci pomogę albo służę. Odpowiedz Link
pia.ed Re: Marzec. 05.03.11, 13:49 U mnie w Malmö (180 km na polnoc od Swinoujscia) jest +9 C i cudowane slonce ... Sniegu nie ma juz od miesiaca. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 05.03.11, 15:28 Słońce świeciło do 15-tej.Teraz pochmurno i zaczęło wiać.Sniegu też nie ma i dobrze bo mam juz uraz do niego,nie lubię zimy.Milego sobotniego wieczoru i takiej rownież niedzieli. Odpowiedz Link
drugi.super222 Re: Marzec. 06.03.11, 12:27 Niedziela w samo południe. Rosołek pachnie, drugą kawę sobie dałam i pozdrawiam serdecznie wszystkich. --- (kobieta....ech wiadomo) Odpowiedz Link
baska123 Re: Marzec. 06.03.11, 12:42 U mnie (w Łodzi) śnieg i silny wiatr. Nie wyjdę pewno dzisiaj z domu, będę z Wami. Pozdrawiam - Baśka Odpowiedz Link
pia.ed Re: Marzec. 06.03.11, 13:27 W Malmö drugi dzien blekitne niebo i gorace slonce - jak sie usiadze w jakims zacisznym miejscu. Wczoraj podobno wiele ludzi spacerowalo nad morzem i jadlo lody... Ja bylam w supermarkiecie 500 metrow od morza, ale jakos nad samo morze nie mialam ochoty pojechac, poczekam na cieplejsze dni ... Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Marzec ... dowod rzeczowy ... 06.03.11, 16:22 U mnie dzisiaj na obiedzie była cała rodzinka - wszystkie dzieci i wnuczki i moja mama. narobiłam się, ale mąż wyręczył mnie w zmywaniu.Teraz luzik. A za oknem słonecznie ale zimno, brr nie wychodzę z domu. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec ... dowod rzeczowy ... 06.03.11, 20:34 Dobry wieczór,my właśnie wróciliśmy z rodzinnego zjazdu u mamy,świętowaliśmy wcześniej Dzień Kobiet i koniec karnawału.Pogoda była typowa dla marca -świeciło słońce ,wiał mroźny wiatr i raz było jasno od słońca a raz ciemno od sypiącego śniegu,chwilami tak kurzyło,że świata nie było widać.Dobranoc! Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec ... dowod rzeczowy ... 07.03.11, 06:49 Witam,mróz trzyma,miłego poniedziałku. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec ... dowod rzeczowy ... 07.03.11, 06:58 Skąd wiesz, że trzyma? Spoglądasz na termometr, czy, nie daj Boże, wychodzisz na dwór o tak nieludzkiej porze? Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Marzec ... dowod rzeczowy ... 07.03.11, 07:12 Znów słońce pyta o kontakty , Dzień dobry słonecznie witam się serdecznie , chyba mi się rymnęło Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec ... dowod rzeczowy ... 07.03.11, 07:21 Witaj Dobrze, że nie rypnęło Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marzec ... dowod rzeczowy ... 07.03.11, 09:39 W Pyrlandii słonecznie i cieplutko. Zrobiłam dziurę w przydomowej brzozie i czekam kiedy zacznie kapać. I trzeba już zacząć się na popołudniową imprezę szykować. Było nie było KOBIETA jestem. Wąsy wydepilowałam, włosy odsiwiłam...aga Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec ... dowod rzeczowy ... 07.03.11, 12:44 Jeśli chodzi o mróz to sprawdzam na termometrze,a co do wychodzenia to wychodzę teraz na słońce.Przez okno wygląda fajnie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec ... dowod rzeczowy ... 07.03.11, 15:38 Rano - 8 ,potem okolice zera i dosc przyjemnie. Słońce świeci cały dzień . Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Marzec ... dowod rzeczowy ... 08.03.11, 10:21 Kto wie czy marzec nie powinien zaczynać się 8 i kończyć zaraz po północy Dzień dobry wszystkim klkaczkom Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Marzec ... dowod rzeczowy ... 08.03.11, 12:48 Niezły pomysł. A tak poważnie, to przepiękny dzień na świętowanie. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 08.03.11, 05:51 Śląsk pozdrawia kresy wschodnie i resztę śpiochów Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 08.03.11, 07:23 Dzięki za pozdrowionka,Kresy dzisiaj wcześniej wstały i też wszystkich serdecznie pozdrawiają. Mrozik niewielki na wschodnich kresach lubelskiego,w południe będzie cieplej zapewne. Odpowiedz Link
pragata Re: Marzec. 08.03.11, 18:45 ...a centrum odpowiada....dobry wieczór wszystkim na forumku..... Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 09.03.11, 18:24 Się pochwaliła Centrum Nie to, co my szaraczki z prowincji Odpowiedz Link
pragata Re: Marzec. 09.03.11, 19:01 ....jakoś się szaraczku nie smucisz z tego powodu,co?.... A chcę się zatrzymać w Twojej pamięci.....a,to pragata z Łodzi jak baska 123.... Wiosna idzie ......i ludzie się czupurzą.....albo kochają....masz wybór..... Odpowiedz Link
baska123 Re: Marzec. 09.03.11, 19:12 Wieczorowa już pora, ale na dobre słowo każda dobra. Pozdrawiam wszystkie(ich), Ziomalkę pragatę szczególnie, no bo z centrumu - jak ja. A co my winne temu, że z centrum? Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 09.03.11, 20:00 Jasne, że niewinne A pragatę to sobie zapamiętam Buziaki wieczorne. Po śląsku: kusiki Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 09.03.11, 19:58 Ja zawsze za miłością Pewnie, że się nie smucę. Kocham Śląsk. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Marzec. 09.03.11, 07:44 Rankiem -3.4 ,ale teraz już słońce w całej piekącej krasie . Dzień dobry Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 09.03.11, 07:53 Też wstajesz rankiem? I tak z miejsca mierzyć temperaturę?! Witaj Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 09.03.11, 07:55 Młody jak był mały mówił: zmierzyć tęmpą rurę Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marzec. 09.03.11, 09:00 W Pyrlandii słonecznie byłam po mleko u pani Hanki po wczorajszej imprezie to miód na żołądek. Następnym razem trzeba będzie uzgodnić co przynosimy bo mieszanki szkodzą. Wrzosowapolano broda ta od góry nie zarasta -tylko wąsy ale to kłopot wielu kobiet w moim wieku. aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 09.03.11, 11:53 Piękny dzień! Chyba trzeba będzie wyciągnac kijki,wziąc psy i hajda na spacerek. Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Marzec. 09.03.11, 12:49 Co dzień to piękniejszy. Dzisiaj mam "drugą zmianę" przy Martynce, to pospaceruję, aż do bólu. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 09.03.11, 14:12 Witam,słonecznie i chłodno dziś na wschodnich kresach lubelskiego.Pierwszą czynnością po wstaniu z łóżka jest u mnie rzut oka na termometr,ale niezależnie od wskazań drugi raz już się nie kładę tylko zaczynam poranny rozruch,stąd u mnie takie wpisy na temat pogody.Miłej środy! Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 10.03.11, 15:10 Zgadza się szaro,buro i zimno i pewnie zaraz coś padać będzie.Miłego dnia! Odpowiedz Link
jagoda491 Re: Marzec. 10.03.11, 17:51 Do południa popadało, ale później było i jest nadal cudnie. Tylko tak dalej. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 10.03.11, 18:30 U mnie w nocy popadało,dzień pochmurny ale ciepły.Oby tak dalej,wiosna za progiem... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Marzec. 11.03.11, 03:51 Dzień dobry Chyba się za wcześnie obudziłem Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 11.03.11, 06:04 Jak dla mnie w sam raz Zimno...brrrr...Okna miałam w nocy otwarte i zakręcony kaloryfer. Miło się spało, ale teraz muszę swoje odcierpieć. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 11.03.11, 11:17 Sagi,co sie tak tłuczesz po nocy? Przeciez to pora na pozycję "drugi boczek" !!! Ja o 6-tej wypusciłam sunie do wysikania,poczekałam i jeszcze raz do łózka.A śniło mi sie ze byłam w Brazylii.Czemu akurat tam... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 11.03.11, 13:38 Witam,pogoda u nas paskudna i takich dni jak wczoraj i dzisiaj ma być jeszcze dużo ,bo z wczorajszym 40. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marzec. 11.03.11, 14:17 Wróciłam z Poznania. Tam plus 6 . Zrobili mi badania TK i za dziesięć dni będę wiedziała co dalej. Poznań w marcowym słońcu jest śliczny. aga Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 11.03.11, 20:17 Witam serdecznie w swoim nowym wydaniu. Pogoda była różna- od deszczu do słońca. Ale wiosnę czuć, przynajmniej ja ją czuję. Póki nas ktoś pamięta, wciąż żyjemy. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 12.03.11, 07:30 Dzień coraz dłuższy. Słońce nie pozostawia złudzeń - trzeba myć okna, czyli Święta idą Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marzec. 12.03.11, 09:00 Mój pies dostał "kota" jak zobaczył,że ubieram buty do lasu. Nie ma mocnych, prócz kijków trzeba go będzie wziąć. Z powyższego wynika, że w Pyrlandii już pogoda spacerowa. aga Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 12.03.11, 09:51 A mnie rano zaskoczył przymrozek. Przed szóstą szłam na działkę do kotów, i kałuże były scięte lodem. Ale teraz słoneczko śmieje się całą gębą, wiosennie. Czyli optymistycznie się zapowiada.A propos mycia okien. Kiedy pracowałam,brałam urlop aby je umyć. Jak przeszłam na emeryturę, to przez dłuższy czas myłam je raz w tygodniu. Ale już mi przeszło.Zmądrzałam na stare lata. A dzisiaj jedziemy do mojej Mamy na imieniny, to szampanka strzelę. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 12.03.11, 10:12 No i zrobiłas mnie na szaro...Nie poznałam cie. U mnie teraz jest + 10 w cieniu,trzeba sie bedzie wziąc za porzadki przed domem i w ogrodzie.Okna na razie cchyba(?) nie wylecą... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 12.03.11, 15:06 Witam,po raz pierwszy w tym miesiącu mamy plusową temperaturę i świeci słońce od samego rana,aż chce się na spacer. Odpowiedz Link
dede43 Re: Marzec. 13.03.11, 08:46 Dzien dobry w słoneczny poranek. Cieplutko juz od rana. I jak miło przez to.... Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 13.03.11, 15:06 Fakt,dzień przecudny. Ale my zajęci, bo córka na czas remontu przeprowadza się z rodzinką do mieszkania syna, jest trochę zamętu. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marzec. 14.03.11, 15:41 Tak sympatycznie w mojej części Pyrlandii, że się wzięłam za grabienie , narazie podwórka. Oszczędzam pracę i siebie. aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 14.03.11, 16:19 Też sobie pograbiłam,rozpaliłam wielkie ognisko -chyba ze 4 godz. spedziłam w ogrodzie.No i niestety,musiałam sie troche połozyc , za duzo na raz.Ale juz wyjrzały liliowce,irysy,tulipany... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 14.03.11, 17:32 Witam,u nas z rana było słonecznie i ciepło,a w tej chwili się zachmurzyło. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Marzec. 15.03.11, 07:55 Dzień dobry Co z wami ? Jakieś tajemnicze pustki na forum . Jedynym lekiem jest pisanie , czym się strułeś tym się lecz . Odpowiedz Link
anoagata Re: Marzec. 15.03.11, 08:17 Włączyłam muzykę,bo za oknem ponoć bardzo zimno.Dzis trzeba opłacic podatek od nieruchomości,nie wiem po co to i dlaczego.Dobrego dnia. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 15.03.11, 09:46 sagittarius954 napisał: > czym się strułeś tym się lecz . Homeopatia zdecydowanie wychodzi z mody Odpowiedz Link
pragata Re: Marzec. 15.03.11, 11:59 ...do wiary dodać trzeba działanie i staje się cud..... Tak paskudnie i zimno za oknem,że nawet kawa nie pomaga,robię sobie drugą z duuuużą ilością bitej śmietanki..... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 15.03.11, 12:20 Witam,rano było pochmurno,a teraz wychodzi słońce i życie staje się lepsze i to natychmiast. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marzec. 15.03.11, 13:33 W mojej części Pyrlandii cieplutko i miło. Byłam podglądać jak sie robi jaja na wielkanoc. Wiele wzorów juz znałam ale w tym roku będę miała tylko "motane". aga Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Marzec. 15.03.11, 13:47 A to ci zagadka - jak robi się jajo - ago, nie możesz kury zapytać ?? Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marzec. 15.03.11, 15:33 Do Sigittariusa; Abracham Apfelbaum się przechrzcił i nazywał się Adam Jabłkowski. Przed świętami wielkanocnymi przychodzi do niego Icek i żona Adama mówi,że mąż nie będzie się mógł z Ickiem spotkać bo jest bardzo zajęty. - a co on robi, że spotkać się nie może? - maluje jajka - aj,aj ,jaj jak on spaniał jak się przechrzcił. A swoją drogą miło było patrzeć jak panie jaja głaskały delikatnie ,farbkami i lakierem. aga Odpowiedz Link
drugi.super222 Re: Marzec. 15.03.11, 16:05 Jedynie kobiece dłonie zdolne są wyczarować cudeńka na jajkach. No....co? Nie uznaję takiego przedwczesnego gloryfikowania obrządków związanych ze świętami: Bożego Narodzenia w adwencie, Świąt Wielkanocnych w wielkim poście i na początku października Wszystkich Świętych. Gdyby ekspozycja malowania *kraszanek* (bo o nich tutaj piszemy?) odbywała się w Wielkim Tygodniu czyli na kilka dni przed Świętami, to odbiór tych piękności byłby pełniejszy i bogatszy. Moja awersja do komercji przybiera przed świętami prawie obrzydzenie i z tego powodu nie robię zakupów w dużych centrach handlowych. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 15.03.11, 17:00 Witajcie, pogoda wiosenna, ale na jajka malowane chyba mimo wszystko za wcześnie? Spowszednieje wszystko. Ale cóż, co kraj to obyczaj. Ja mam jeszcze czas. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 15.03.11, 21:46 U nas była dzis straszna mgła.Wybyłam z domu,stęskniłam sie za moimi panienkami no i jutro rano mam być u ortopedy,jakąś blokadę na bark ma mi robic.Przy okazji odwiedzę bibliotekę.Ze dwa dni posiedzę ... Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 25.03.11, 06:01 Jak dobrze wstać skoro świt... Za oknem świt, ale marny jakiś. Muszę w końcu umyć te okna Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 25.03.11, 12:03 Jak człowiek szybko przyzwyczaja się do dobrego...I potem tak zle jak za oknem szaro i chłodno.Mimo wszystko miłego dnia ! Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 16.03.11, 13:43 Witam, u nas dzisiaj chłodno przez wiatr,godzinę temu wyszło słonko,widziałam już rozwinięte bazie na wierzbowym drzewku.Miłego dnia! Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 16.03.11, 15:49 Witajcie. taka ostatnio jestem zagoniona, a na działce prace czas zacząć. Albo się wyrobię, albo zwariuję. Innej opcji nie ma. Pozdrawiam wszystkich serdecznie. Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Marzec. 16.03.11, 06:43 Dzień dobry Jeszcze się nic nie trzęsie , więc święta mogą upłynąć w spokojnej atmosferze , ja w odróżnieniu do super do hipermarketów chadzam , przed i po świętach każdych , niestety nie jestem tak ciepłym rencistą ,żebym mógł sobie pozwolić na wybrzydzanie sklepów . To raczej sklepy wybrzydzają na mnie . Odpowiedz Link
drugi.super222 Re: Marzec. 16.03.11, 06:52 Oszszszsz żeszszsz Ty Sagittariusie... Chadzasz do marketów, bo możesz sobie pooglądać... tyle ładnych pań, panienek, kasjerek... i nie mam Ci tego za złe, bo każdy mężczyzna się oglonda... tak. Poważnie, to męczą mnie tłumy,nie mogę pozierać na pełne koszyki, bo zaraz widzę tych konsumentów jak oni muszą to wszystko zjeść. Nie... Odpowiedz Link
sagittarius954 Re: Marzec. 16.03.11, 10:37 A mnie właśnie przestrasza coraz większe zanikanie naszego społeczeństwa , młodych nie zobaczy się , jak staną bokiem , jeszcze tylko starsi swymi zaokrągleniami dają powody do spostrzegawczości . Może latem ....coś tam żurawia zapuszczę , gdzie niegdzie Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 16.03.11, 12:05 Nic w tym złego ze człowiek na ładne rzeczy popatrzy.Wrzosowa napisała ze bedzie padać? No i rano troszke popadało.Teraz siedzę i pilnuję młodym dobytku bo juz miesiac maluja klatke schodową - wreszcie doszli do farb olejnych no i pomalowali drzwi.Nie mozna ich teraz zamknac wiec siedzę i pilnuję.Tyle razy juz mówiłam zeby te nieszczęsne drzwi wymienili no ale jak maja w planie budowę... Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 17.03.11, 07:07 Odsłoniłam i szybko zasłoniłam okno. Szaro, buro, pada...Kaszana Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marzec. 17.03.11, 09:20 Drugi super napisała, że nie lubi tak wczesnego zajmowania się świętami ( pisałam o podglądaniu jak się robi jaja), ja też, ale w sklepach , gdy to jest tylko komercja ale robótki domowe, to jest to co powinnyśmy przekazać potomnym. W taką pogodę jak dziś ;szaro, buro i ponuro nasza babcia robiła z nami przecudnej urody żonkile, narcyzy, niezabudki, uczyła krasić jajka - przy stole, w kuchence prawdziwy ogień, zapach gotujacego się obiadu czy tez kocioł z bielizną do wygotowania. A wiecie jak nasz wnuk zobaczył jak wygotowuję zmywaczki - ściereczki bardzo się zdziwił. Miłego dnia. aga Odpowiedz Link
dede43 Re: Marzec. 17.03.11, 14:35 Dzień dobry. U mnie tez pada jak u Iryski. I to już drugi dzień. Ale za to mogę czytać bez wyrzutów sumienia, że np trzeba umyć okna. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 17.03.11, 14:52 Witam,u nas ponuro i wieje zimny wiatr ,już wróciłam i nigdzie nie muszę wychodzić. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 17.03.11, 16:31 Oj, ponuro i mokro, niestety. Ale zaliczyłam trzy spacery z wnuczka i dodatkowo z wnuczkiem i córką. Nawet kurtka, z nazwy nieprzemakalna, przemokła. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 18.03.11, 06:39 Pogoda nadal monopolowa, ale łatwiej ją znieść ze świadomością, że do wiosny coraz bliżej Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marzec. 18.03.11, 06:52 Jadę do Poznania . Najpierw badania potem zakupy na odchamianie się nie będzie czasu. A w domu? - jaja sobie robię. aga Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 18.03.11, 12:58 Zyczę jak najlepszych wyników! Pogoda gastronomiczna,dobrze że owoce mam pod ręką... Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 18.03.11, 14:25 Witam,w nocy padał marznący deszcz,a teraz wieje mroźny wiatr,miłego piątku. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marzec. 18.03.11, 15:59 Wróciłam z Poznania. Wszystko jest OK. tralalala.Następna wizyta dopiero w czerwcu. Tralalal. To objawy szczęścia. aga Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 18.03.11, 18:48 To super. W czerwcu na pewno będzie podobnie, szczerze Ci tego życzę.Patrzę przez okno i oczom nie wierzę - pada śnieg z deszczem. Na weekend prognozy też do d..y. Ale podobno od poniedziałkju wiosna nie tylko kalendarzowa. Ano. pożywiom, uwidim . Odpowiedz Link
baska123 Re: Marzec. 18.03.11, 18:59 Cudny jest świat - gdy radości w sercu tyle. Aguś kochana tralalala. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 18.03.11, 20:15 Masz, Basiu, rację. Świat jest cudny i nie przewidywalny zarazem. Odpowiedz Link
dede43 Re: Marzec. 19.03.11, 07:44 Witajcie w marcowy poranek. Miłego dnia I cieszę się Ago, że wszystko w porządku. Oby tak dalej. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 18.03.11, 15:59 Dopiero dzisiaj znalazłam czas, aby wysłać życzenia imieninowe kuzynowi. niby spóźniłam się tylko jeden dzień. Zdarzyło mi się to po raz pierwszy. Wszystko przez ten brak czasu. Ale może i dobrze,że nie mam czasu na rozmyślania. U nas dzisiaj były dwa pogrzeby - kobiety w wieku 56 i 52 lata. To mnie zawsze przygnębia.Ale nie mam czasu na zastanawianie się dlaczego coś czasami boli, łyka się coś p/bólowego i do przodu. Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 19.03.11, 07:53 Wśród rodziców kolegów syna sami wdowcy, ani jednej wdowy (mówię o tych rodzinach, gdzie śmierć zabrała jedno z rodziców). To coś nowego - kobiety żyją krócej. Czemu mnie to nie dziwi? Za oknem biało-szaro. To mój drugi dzień wagarów. Od jutra znowu będę się śpieszyć i spinać. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 19.03.11, 16:59 Po wczorajszej szarudze dziś u mnie swieci słońce.Od razu razniej ! U nas z kolei wiecej wdów - moze gornicy zyja krócej? Odpowiedz Link
wrzosowapolana Re: Marzec. 19.03.11, 17:56 O ile wiem, żadna z nich nie była górnikiem Pewnie piszesz o swoich okolicach, ale nie pamiętam, gdzie one Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 19.03.11, 20:08 Witam wieczorem,bo cały dzień byłam zajęta,teraz dopiero wróciłam z długiego spaceru,chociaż pogoda u nas taka sobie-przelotny deszcz i wiatr raczej chłodny. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 20.03.11, 09:37 Witam dzisiaj z rana,u nas wieje chłodny wiatr,kałuże zamarznięte,słońce próbuje się przebić przez chmurzyska.jeśli nie będzie deszczu to idę dziś na spacer.Miłej niedzieli,pozdrawiam wszystkich. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Marzec. 20.03.11, 10:04 W Pyrlandii chłodno ale przyjemnie a ja muszą jechać na Dolny śląsk w okolice Gór Sowich.Tym tazem bez optymizmu , może po drodze mi się wyrobi. aga Odpowiedz Link
baska123 Re: Marzec. 20.03.11, 12:39 Pogoda za oknem dzisiaj mnie nie dołuje, Adaś Małysz unosi i poprawia mój nastrój ponad chmurki i humorki. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 20.03.11, 15:00 Całkiem ładny calkiem dzień,słoneczny - dopiero teraz zaczyna sie chmurzyc. Wrzosowa - jakbys zajrzala w wizytowke to bys wiedziała.Po to one są... Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 20.03.11, 18:50 Nie najgorsza pogoda. tylko,że natyrałam się. jak zwykle, co drugi tydzień - obiad rodzinny. Ponieważ nie uznaję pomocy, padam na twarz. Ale cieszę się,że mam rodzinę,że jestem potrzebna, bo to bardzo ważne, aby żyć po coś. Dla mnie bardzo ważne jest to,że wnuczka,prawie siedemnastoletnia odwiedza nas, mimo,że jej rodzice(mój synek jej tatuś) rozwiedli się przed 12 laty. Mimo,że wiele rzeczy u niej nie podoba mi się(niepotrzebnie postarza się przesadnym makijażem), cieszę się,że nas odwiedza. Cieszy mnie to,że syn utrzymuje kontakt ze swoimi dziećmi,wspiera je i pomaga. Jednym słowem udało nam się wychować go na przyzwoitego człowieka. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 20.03.11, 18:51 xy.5. jeżeli to nie problem, napisz z jakiego rejonu Lubelszczyzny pochodzisz.A nuż mamy jakieś wspólne terytorium? Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 20.03.11, 19:32 To znowu ja. Wczoraj byliśmy u naszej przyjaciółki na imieninach. jej wnuczka chciała nas odwieźć do domu ,ale woleliśmy spacer. Przed chwilą dowiedzieliśmy się,że tej młodej dziewczynie ktoś podpalił pod blokiem samochód. czy to nie sk...syństwo? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 20.03.11, 21:30 Trudno to inaczej nazwać .Podejrzewam ze winni tez sie nie znajdą. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 21.03.11, 12:10 Witam,urodziłam się w Zamościu i dłuższy czas mieszkałam w jego okolicach,w tej chwili mieszkam przy samej granicy.U nas dzisiaj wiosennie świeci słońce,ale wieje dość silny wiatr i przynosi chmurzyska,jest chłodno choć dzięki słońcu wiosennie.Pozdrawiam serdecznie wszystkich piszących życzę miłego dnia i tygodnia oraz piękniejszej z dnia na dzień wiosny. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 21.03.11, 16:34 W Zamościu byłam turystycznie jeden raz i jeden raz w szpitalu - gipsowali złamaną rękę mojej córce. Piękne miasto. Natomiast często jeździmy do teściowej, powiat Krasnystaw, a gmina Żółkiewka. Rozpoczęłam sezon na działce, zgrabiłam i spaliłam pozostałości liści i gałązki. Na więcej zabrakło mi sił. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 21.03.11, 16:42 Pamiętam Zamość jak jeszcze na rynku stała taka pompa gdzie kobietki przychodziły po wodę.To chyba w 1959 ? Przez rok byłam uczennicą Państwowego Liceum Sztuk Plastycznych - szkoła była w tym budynku co kino,za rynkiem.Smiesznie było bo chłopcy mieli internat na Pereca a dziewczyny na II pietrze gmachu sądu - w dosc spartańskich warunkach.Po roku przeniosłam sie do Wrocławia.Stare dzieje... A pogoda dzis przepiękna,czytałam ksiażke na tarasie. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 22.03.11, 09:04 Witam,u nas dość chłodno i ponuro rano,potem zobaczymy jaki będzie dzień,może nie będzie padać.Studnie w Zamościu w kilku miejscach przetrwały,liceum plastyczne również z tym,że kino zostało przeniesione na ulicę Odrodzenia.Został tam wybudowany nowy piękny budynek(ulica Odrodzenia to okolice dawnego" ruskiego" cmentarza.Na miejscu kina jest kościół franciszkanów. Starówka jest odnawiana po kawałku każdego roku i po remoncie jest jeszcze ładniejsza. Odpowiedz Link
anoagata Re: Marzec. 22.03.11, 09:37 Zimno,zimno i zimno,czytam że coś tam grabicie w ogrodzie,czytacie książki na tarasie,ja mogę grabić śnieg bo jest tego jeszcze multum,na tarasie to mogę tylko wystawić śniadanie kotom,wczoraj dokupiłam dwie przyczepy drzewa,przez ta zimę można dojść do bankructwa.Pozdrawiam jednak ciepło. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Marzec. 22.03.11, 10:03 Z chęcia bym ci troche słońca podesłała bo grzeje u mnie od rana choć rano był szron. a jeszcze o Zamosciu - tam płynie Łabuńka czy jakos tak? Wtedy od dworca mozna było dojechac dorozka bo były takowe.Pamietam ZOO ,ogród botaniczny i przepiekna kolegiatę.Na wagary chodziło sie na Żdany do małpiego gaju.Czy jest jeszcze Rotunda? Odpowiedz Link
xy.5 Re: Marzec. 22.03.11, 12:13 Trochę się pozmieniało,Łabuńka płynie sobie ,ale jest bardziej uregulowana,rozrosło się ZOO i znajduje się naprzeciwko dworca PKP,dorożki widziałam w wersji ślubnej,małpi gaj rozrósł się i teraz w nim znajduje się stała ekspozycja militarna-działa z ostatniej wojny np.;kolegiata jest stale odnawiana i ma być podwyższana do dawnych wymiarów. Odpowiedz Link
waga_1949 Re: Marzec. 22.03.11, 17:35 Witajcie. Taki piękny dzień dzisiaj a mnie jakaś chandra czy inny czort dopadło. Nic mi się nie chce. Odpowiedz Link