muraszka1 13.09.06, 09:03 www.wrzuta.pl/audio/61beXXbK0O/czeslaw_niemen_-_wspomnienie Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewa553 Re: Mimozami jesień się zaczyna... 13.09.06, 09:11 na co klicknac, zeby gralo? ja zaraz bede spiewac: upalami jesien sie zaczyna)))) Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Mimozami jesień się zaczyna... 13.09.06, 09:17 klikasz pierwszy przycisk po lewej Odpowiedz Link
ewa553 Re: Mimozami jesień się zaczyna... 13.09.06, 09:41 chyba brak mi w compie co jest potrzebne do odtwarzania. Bo nawet jak klikam na link podany, to nic nie daje, nawet sie strzalka nie pokazuje((( trudno, spiewam sobie z pamieci i slysze glos Niemena... Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Mimozami jesień się zaczyna... 13.09.06, 09:55 jezeli adres sie otwiera,potem masz takie niby radio, potem klikasz na pierwszy z lewej przycisk na tym radiu, czekasz chwile i powinno odtwarzac Odpowiedz Link
muraszka1 Juz nie ma dzikich plaż... 13.09.06, 10:15 na ktorych zbierałam bursztyny... www.ewa.bicom.pl/karaoke/k43.htm Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Juz nie ma dzikich plaż... 13.09.06, 10:47 Ewa, a masz głośniki podłączone? Dziekuję za Niemena.Uwielbiam go. Niezapomniana Irena Santor -piękna melodia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Juz nie ma dzikich plaż... 13.09.06, 11:21 jesienny-pan.w.interia.pl/piosenki-jesien/piosjes-2/kormorany.htm Odpowiedz Link
ira.mak Re: Juz nie ma dzikich plaż... 13.09.06, 11:41 co wy takie jesienne dzisiaj? A ja ściagnęłam sobie taki program Bearshare z netu,on jest darmowy i ściagam nagrania jakie chcę, spróbujcie Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Juz nie ma dzikich plaż... 13.09.06, 11:49 grac sobie miło,ale Wszystkim jeszcze milej Odpowiedz Link
ewa553 Re: Mimozami jesień się zaczyna... 13.09.06, 17:16 to wlasnie jest dziwne, ze u mnie sie to "radio" wogole nie pokazuje! Jest pusty, bialy kwadrat. Kie licho? Natomiast niemalze poplakalam sie przy kormoranach, ktorej to muzyki moglam o dziwo normalnie wysluchac i spiewac sobie zalaczone slowa. A wzielo mnie tak, bo akurat wczoraj wygrzebalam moje stare, czarno-biale zdjecia z licznych, przecudownych wakacji w Lebie. Jedzilismy tam przez kilka lat pod rzad, bylam zakochana i szczesliwa (jeszcze) i te zdjecia ogladam z najwieksza przyjemnoscia. Tyle wspomnien mnie naszlo. Wiecie, takie typowe polskie lato (wtedy, bo dzis i w Polsce klimat sie ocieplil), kiedy jestem na plazy w irchowej kurteczce, dlugich spodniach i chusteczce na glowie))) Ale sa i zdjecia, gdzie sie na wydmach opalam w toplesie))) To dopiero jest wspomnienie! Siegacie czasami do swoich zdjec z mlodosci? Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Mimozami jesień się zaczyna... 13.09.06, 19:19 Cudności tu przypomniałaś Muraszko,szczególnie mego ukochanego Niemena,rany ile ja batów za niego zebrałam w młodości,słuchałam Niemena na /okrągło/wtedy jeszcze z płyt a ojciec mój nie znosił Niemena,musiałam czatować kiedy ojciec wracał z pracy,magnetofon wyłączałam,wielkie dzięki Ewcia,jasne,ze wracamy do wspomnień,starych naszych fotografii ja osobiście bardzo lubie ogladać moje stare fotki a wpadam wtedy w taka zadumę,że jestem nieobecna Odpowiedz Link
skrzydlate Re: Mimozami jesień się zaczyna... 13.09.06, 19:52 dziękuję, to jest piekne, uwielbiam sluchac Niemena, to jest muzyka, ktorej slucham zawsze w zgodzie z moimi mlodymi.... Odpowiedz Link
krysta_w-wa fotografie... 13.09.06, 22:16 Ogladam moje stare zdjecia, a jestem na nich 20 kg młodsza... Odpowiedz Link
ira.mak Re: fotografie... 13.09.06, 22:43 Chciałabym ściągnąc tego starego Niemena"WIEM ŻE NIE WRÓCISZ' nie mogę złapać,mam to gdzieś na kasecie ale zjechane...A wiecie że ulubionymi kołysankami mojego najstarszego syna byli Beatlesi? wystarczyło nastawic płytę-takie pocztowki byly-pamietacie? Odpowiedz Link
grenka1 Pocztówki dźwiękowe 13.09.06, 22:55 Ja mego starszego syna usypiałam melodią z "Jeziora łabędziego", którą śpiewał J.Połomski. Zaczynała się od słów: "Deszcz, za oknami szklany deszcz i noc w jesiennej stoi mgle, nie mówmy nic, wszystko będzie tak jak chcesz brak słów zastąpi wiatru szept. Ale chłopiec jej czar pokonał zły i znaleźli się tak jak teraz my....." To było 40 lat temu. Nie słyszałam już później tej pięknej melodii w jego wykonaniu. Odpowiedz Link
grenka1 ira.mag 13.09.06, 23:04 Masz tutaj linka do fragmentu piosenki Niemene "Wiem, że nie wrócisz" www.vivid.pl/php/plyta_my.php3?sk=wg&wyk=Niemen%2C%20Czes%B3aw&pp=855&kategoria=katalog&nr=13086555 Odpowiedz Link
jaga_22 Grenka1 14.09.06, 10:30 Dzięki za piosenki Niemena. Wysłuchałam "Dziwny jest ten świat"i "Pod Papugami" Słucham dalej. Odpowiedz Link
ira.mak Re: Grenka1 nie ma jak stare ...... 14.09.06, 16:48 niech wszyscy mówia co chcą-nie ma jak stare przeboje z naszej mlodości.Ten RAP I HIP-HOP,czy TECHNO to takie dzikie,szkoda mi tej mlodzieży,za grosz romantyzmu.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Grenka1 nie ma jak stare ...... 14.09.06, 19:01 acn.waw.pl/mira1/poezja-jesien/asnyk_widmo.htm Odpowiedz Link
jaga_22 Nic dwa razy się nie zdarza..... 14.09.06, 19:21 jesienny-pan.w.interia.pl/moje/wiersze/szymborska.htm Odpowiedz Link