iryska2604 30.07.08, 15:24 Co wy na to? To wg mnie totalna bzdura wiadomosci.gazeta.pl/Wiadomosci/1,80277,5507033,David_Cameron__pozwolcie_dzieciom_pic_alkohol.html Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
gazela755 Re: Pozwólcie dzieciom pić alkohol 30.07.08, 15:50 Lampka markowego wina,odpowiednio dobrana do dania+woda powinna byc norma na naszym stole. Ale dzieci,ktore wyszly z domu, gdzie alkohol lal sie strumieniami,napewno beda podtrzymywac tradycje rodzinne. I nie wazne, czy ich czestuja. Patologie widac u nas na kazdym kroku. Odpowiedz Link
del.wa.57 Re: Pozwólcie dzieciom pić alkohol 30.07.08, 16:43 To nie reguła,znam domy gdzie rodzice pili a dzieci juz jako dorośli nie biorą do ust alkoholu,może przykre doświadczenia a jest dokładnie tak jak Gazela napisała rodzice pili,dzieci też piją. Zgadzam sie z Tobą Gazelo,ze wino+ woda do obiadu nikomu nie zaszkodzi,dzieciom również,wszystko umiarkowanie. Swego czasu mój syn miał chyba ze trzy,cztery latka lubiał wypijać resztki z kieliszków,lampek po wyjściu gości i kiedyś mój niezyjący od dawna tesć mówi nalej mu wódki,niech wypije ,co? mam upic moje dziecko? chyba nie mówisz tego poważnie teściu kochany? jak najpoważniej mówię,daj mu kielich wódki,zrobiłam tak nalałam pół kieliszka a mój syn wypił to jednym tchem i .....dziecko zasnęło prawie na stojąco od tamtej pory nie sięgał więcej po resztki ze stołu i do dzisiaj nie weżmie wódki do ust,owszem piwo czy lampkę wina od czasu do czasu a ma 39 lat. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Pozwólcie dzieciom pić alkohol 30.07.08, 17:00 Gazela,nie gniewaj się ale w jakim swiecie ty zyjesz? Piszesz "lampka markowego wina+woda do dobranych potraw powinno być normą."....Powiedz to emerytom co mają 700 zł emerytury lub wielodzietnym rodzinom.Ty mozesz sobie na to pozwolic ,ja tez a wiesz ile jeszcze biedy jest w Polsce? Co prawda tam była mowa o angielskich dzieciach i na pewno nie wszystkie zyją w luksusach ale u nas często słychać ze dzieci są niedozywione. Dziecku przede wszystkim trzeba zapewnic wszystko czego organizm potrzebuje do prawidłowego rozwoju a alkohol pod zadną postacia nie jest potrzebny. owszem-rodzice powinni nauczyć dziecko kultury picia,niekoniecznie praktycznie.Mnie osobiście trzepie jak widzę rodzica co daje dziecku sprobowac i mowi że trochę mu nie zaszkodzi. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pozwólcie dzieciom pić alkohol 30.07.08, 17:33 Moja mama robiła sama wina,a potem je gdzieś chowała,żeby się klarowało. Na co dzień się nie piło,ale zawsze było od święta.Do obiadu mama wszystkim nalewała i mi też.Teraz nie tylko na co dzień ,ale i w święta nie mamy żadnego alkoholu.Chciałabym pić czerwone winko na zdrowie i jakoś mi nie leży. Ojciec lubił piwo i przynosił do domu i ja też piłam,teraz mnie nie pociąga piwo. Nikt przedtem nie mówił o szkodliwości alkoholu. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Pozwólcie dzieciom pić alkohol 30.07.08, 17:52 Przepraszam, ale moze zacznij czytac ze zrozumieniem..Napadasz na mnie od wczoraj.Ja kontroluje swoje wypowiedzi,a Toba szargaja jakies dzikie emocje.Kazdy ma swoj punkt widzenia i to uszanuj.Fakt moj status jest inny i co? O czym Ty piszesz.Wybacz,ale zal mi Cie.A to ze wiekszosc emerytow jest biedna, to nie moja wina. Zauwaz,ze moj maz pracuje i bdb zarabia, moja emerytura tez nie jest najnizsza i nie leze i nie placze tylko jeszcze 2x do roku wyjezdzam do pracy do Niemiec i tam pracuje na tzw.bialo po to zeby miec na swoje zachcianki.Trzeba sie umiec przestawic i wykorzystac mozliwosci,a nie grupowo jeczec i narzekac i z zawiscia atakowac zaradnych.Mnie w ostatecznosci pomoglby syn, ale jeszcze jestem na tyle mloda,zdrowa, ze nie musze wyciagac reki,tylko jeszcze dziele sie z innymi. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pozwólcie dzieciom pić alkohol 30.07.08, 18:12 Gazelko,czy Ty nie jesteś przewrażliwiona? Iryska to nasz skarb i nie przypominam sobie żeby kogoś napadała. Zawsze wytłumaczy jak mało kto. Przecież my tu rozmawiamy i nigdy nie musiałyśmy kontrolować swoich wypowiedzi,bo bardzo dobrze sie znamy.Irenka jest bezpośrednia i lubi kawę na ławę wygarnąć,ale czy to jest mankament ? Odpowiedz Link
gazela755 Re: Pozwólcie dzieciom pić alkohol 30.07.08, 18:31 Nie Jagus, to nie przewrazliwienie. Najpierw zwrocila mi uwage,ze umiescilam na forum swoje zdjecie(tak sie umowilam z kolezanka,ktora poznalam na innym forum),a sama wkleja albumy.Ostro zareagowala,gdy jakiegos kota nazwalam"zwyklym dachowcem".Warknela na mnie,gdy rozmawialam z oponentka. A ja nie naleze do ludzi,ktorzy nosza uraze w sercu (pewnie dlatego,ze jestem pogodna nie mam problemow zdrowotnych).Ale tez nie moge sobie pozwolic na to,zeby mnie ktos stawial do kata.Jezeli to jest jej folwark, to niech to powie wprost. Jezeli to forum tylko dla jednomyslnych, a reszta wynocha, wiec ok. Ja znam swoja cene i nie pozwole sobie na takie impertynencje. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Pozwólcie dzieciom pić alkohol 30.07.08, 20:11 Przeczytałam tekst 2 x i niczego się złego nie dopatrzyłam. Jeżeli chodzi o zdjecie to z troski o Ciebie,żebyś trochę uważała. Niedawno miałyśmy taką historię ze zdjeciami,gdzie w obrzydliwy sposób zdjęcia były komentowane u kogoś na prywatnym blogu i forumowiczka ją dopadła na tym naszym forum i zaczęły się kłócić.Dopiero nasz Adminka ukróciła całą sprawę.Jedna była bardzo krótko,a drugiej w ogóle nie znałyśmy. Ty Gazelko jesteś zbyt ufna i łatwowierna. Dokopałaś przy okazji nam schorowanym cyt: (pewnie dlatego,ze jestem pogodna nie mam problemow zdrowotnych) Odpowiedz Link
uyu Re: Pozwólcie dzieciom pić alkohol 30.07.08, 21:56 Gazelo, przesadzilas! Twoja reakcja jest nieuzasadniona. Jesli uwazasz, ze Irena nie ma racji, to nie wiem na jakim swiecie ty zyjesz, bo ja w ciagu dosc krotkiego pobytu w pl zdazylam zauwazyc, ze naprawde nie wszystkie rodziny stac na snobistyczne picie wina do obiadu. Przezylam we Francji cwierc wieku, i nie znam nikogo, kto pijalby wino do codziennnego domowego posilku. No, moze jesli je na zewnatrz (pod warunkiem ze nie prowadzi). I nie pisze o emerytach i rencistach tylko o ludziach aktywnych zawodowo i doskonale zarabiajacych. Nie gniewaj sie, Gazelo, ale troche to wszystko tracia panciowatoscia i poblazliwym protekcjonalizmem w rodzaju 'No coz, wy moje biedne, mozecie wiedziec.' A my tu, nie dosc, ze nie biedne to i wiedze maja, a i w swiecie bywale. I co chyba najwazniejsze, zadna z nas nie uwaza sie za pepek swiata skrzyzowany z alfa i omega. I to by bylo na tyle Odpowiedz Link
gazela755 Re:Jagus 30.07.08, 23:58 Nigdy nikomu nie chcialam "dokopac",Tobie szczegolnie.Jestes bardzo subtelna,ciepla i serdeczna kobieta.Jezeli to tak odebralas,bo tak zabrzmialo,to bardzo Cie przepraszam. Szkoda tylko,ze wystapilas w roli mecenasa.Ale potrafie to zrozumiec,nie chcesz sie narazac.Bo nie wierze,ze pozytywnie oceniasz zachowanie swojej kolezanki.Tobie dziekuje za wszystko, co dla mnie zrobilas.I zycze duzo zdrowka i pozdrawiam. Przy okazji odpowiem tylko jeszcze Uyu..A coz to za prowincjonalne okreslenie "paniusia".Tobie to wspolczuje,gdyz we wszystkich postach manifestujesz swoj jadowity charakterek.Jestes niewidzialna, a ozywasz w momencie,kiedy trzeba komus dolozyc. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Gazelo 31.07.08, 09:42 Muszę ci odpowiedziec,chocby z tej racji że nie czuje sie absolutnie winna a natomiast ty żle interpretujesz moje intencje.Sama kiedys zaznaczylas ze stawiasz pierwsze kroki-prawda?Otoz - na forum piszą rózni ludzie ,o roznym wykształceniu i statusie społecznym co naprawdę trzeba brac pod uwagę.I tak kolejno - nic nie byłoby złego w tym zwyklym dachowcu gdyby nie "tez ładny".Nie kazdego stac na rasowego ,nie twoja wina ale dla tych pań dla ktorych jej dachowiec jest najukochańszy...Poza tym to troche naswietla stosunek do zwierząt. Drugie-to nieszczęsne wino do obiadu.To poprostu nie ta bajka w naszej rzeczywistosci a ty uwazasz ze ja na ciebie napadam.Rozejrzyj sie ,przypatrz sie bardziej rzeczywistości.To co masz osiągnęlas sama ,masz sie czym poszczycic ale wybacz,odwołuję sie znowu do tego co napisałam wyzej - ujmuj to jakos delikatniej zeby inne panie nie czuły sie zdołowane.One nawet zdrowia nie mają a ty... Pisząc żebyś nie dyskutowała z oponentką miałam na mysli dobro naszego forum.Inaczej nigdy sie to nie skończy a tobie oszczędzi paru przykrych slow.No i na koniec sprawa ze zdjęciem.Napisałam ci ze publikujemy zdjęcia typu cmurki,kwiatki bzdurki -no chyba ze w gdzies w środku w albumie cos tam pojedyńczego mignie -bez podpisu.Wiesz co mozna zrobic ze zdjeciem w necie?Jest taki program do obrobki zdjęc.Ale mniejsza z tym,nie bede ci teraz tłumaczyć .Wiesz ze ja to zdjęcie moge w kazdej chwili zapisać sobie na dysk i potem publikowac w sieci? Na dodatek po odpowiedniej obrobce.Oczywiscie ja tego nie zrobię ale internet to naprawdę dżungla.To by było na tyle,mysle że ci wyjasniłam o co mi szło.Poprostu zawsze mowię to co myślę,nie zawsze na tym dobrze wychodzę ale wole prawdę od kadzenia komukolwiek i nie cierpię zakłamania. Odpowiedz Link
oponentka Re:G a z e l o 31.07.08, 09:44 Pozwalam sobie nieśmiało dołączyć się do tej inspirującej dyskusji. Nie interesuje mnie wątek początkowy, lecz jedynie Twój ostatni post (powyżej, w którym wyraziłaś zaniepokojenie wyrażeniem *paniusia*. Otóż wywodzi się ono z takiego nurtu literackiego, znanego jako *dulszczyzna* i jest określeniem tępoty, miernego postrzegania świata otaczającego taką inteligentną ludzką postać. Na zachodzie określenie mniej znane, bo kto tam czyta "Moralność Pani Dulskiej"? Naturalnie - z konieczności - zmuszona jestem bardzo skromnie wyrazić wiedzę na temat "dulszczyzny" ale dobrze, że się wreszcie pojawił, jako zawoalowana postać "paniusi". Może jakaś konstruktywna dyskusja na ten temat- bez osobistych wycieczek - o ile mi pozwolą... Odpowiedz Link
gazela755 Re:Oponentko 31.07.08, 11:49 Nie interesuje mnie geneza okreslenia "paniusia", lub "panciowatosc", lecz kto to mowi. Osoba, ktora rzadko sie pojawia, wydaje sady z doskoku i poprawia sobie nastroj. Proponuje zmienic obiekt, gdyz napewno nie dam mozliwosci tej Uyu do kolejnej satysfakcji. Ale to dalo mi odpowiedz na moje rozterki, dlaczego w obcym kraju zyskuje uznanie, za swoja pracowitosc, dobre maniery i zaradnosc, a w Polsce te same cechy sa negowane. Dlaczego tu kazdy chce sciagac takich ludzi w dol, zamiast rownac do nich w gore. Dobrze, ze juz w polowie sierpnia wracam do pracy i bede wsrod przyjaznych, normalnych ludzi. Odpowiedz Link
graga211 Pozwólcie? Wręcz każcie! 31.07.08, 10:39 Dzięki temu wyrosną obywatele półgłówki, dla których ważne będzie tylko napić się, a potem znowu napić, by zagłuszyć kaca, a potem dalej...i w ten sposób można robić z narodem co się chce. To już wymyślił Dzierżyński, gdy batiuszka Stalin głowił się, jak Polaczkami zgiąć karki? Wódką. Dać wódki ile tylko zechcą, a sami się wykończą. No to mamusie i babcie - do dzieła! Na zdarowje! Odpowiedz Link
gazela755 Re.Irysko 31.07.08, 11:07 Chcialam to zostawic bez komentarza i odejsc. Prosze przeczytac,ze zrozumieniem,ze to wino+woda wg. mnie nie bylo dla mlodziezy. Lecz zrobilam nacisk, ze patologia przedluza patologie Przyznaje,ze moja tu obecnosc jest w fazie raczkujacej i o wielu zagrozeniach nie mialam pojecia dlatego, dziekuje. Jak rowniez dziekuje,ze udzielalas mi lekcji krok po kroku..A co do ostatnich wydarzen informuje, ze dla mnie tresc jak rowniez forma przekazu jest wazna..Nie toleruje, jak ktos zwraca sie do mnie w arogancki sposob, lub dziala zza krzaka..Jestem osoba przyjaznie nastawiona do ludzi,lecz gdy jestem atakowana, potrafie sie bronic sama i nie potrzebuje mecenasow, sedziow, ktorzy i tak wydaja wyrok na podstawie jednego tylko postu..I tu jest lizusostwo, ktore mnie tylko rozbawilo. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Irysko 31.07.08, 11:19 A jeszcze nie wiedzialam, ze piszac posty, powinnam zmyslac:Ze jestem biedna, chora, opuszczona i nieszczesliwa i tylko wtedy zostane zaakceptowana(tylko,ze to mijaloby sie z prawda).Kiedy oponentka mnie atakowala, ja rowniez nie pozostalam jej dluzna. Ale w momencie, kiedy zmienila forme,ja rowniez sie przestawilam..Z tym kadzeniem i wprost wyrazaniem mysli jestesmy podobne..Mysle, ze czasami nalezy sie zastanowic i nie dzialac szablonowo. Odpowiedz Link
uyu Re: Irysko 31.07.08, 15:01 Do zmyslania ciebie nikt nie zmusza. Bez sensu. Za to moglabys sie powstrzymac od uzywania zwrotow w rodzaju: moi biedni, tylko dachowiec itp. Panciowatosc, to wlasnie uzywanie tego rodzaju zwrotow, ktore powszechnie sa uznane za pretensjonalne. Zapomnialas takze, ze jako ssaka nic ciebie nie rozni od twoich biedny ludzi i dachowych kotow - tak samo przyswajasz pokarmy, trawisz je i wydalasz. Odpowiedz Link
graga211 Gazelo 31.07.08, 15:12 Nie jest łatwo rozmawiać tylko na piśmie, gdy brak "mowy ciała" - gestów, mimiki, uśmiechu, spojrzenia, tonu głosu, zawieszenia go itd., etc. Nie każdy potrafi pisać tak, by od razu został właściwie zrozumiany. Często dzieje się odwrotnie, dlatego trzeba czytać z przymrużeniem oka. I nie reagować natychmiast. Gdy sie wkurzysz, to wyprowadź psa - lub męża ) - na spacerek. A jak to nie pomoże - prześpij się. Jeśli i noc nie złagodzi nerwów - wybuchnij. Najgorsze co można zrobić, to obrazić się. Każda z nas przez to przechodziła. Ja np. byłam zrozpaczona, bo co wysłałam post, to zapadała grobowa cisza. Teraz już wiem,że mam paskudny, belferski sposób wymądrzania się, co jest zupełnie niezamierzone, ot, po prostu zawodowe skrzywienie. No i trudno. Zaakceptowałam ciszę. Po jakimś czasie ludzie zaakceptowali moje "prawdy objawione" i jakoś się ułożyło. Jedno wiem na pewno: lepiej zbyt łagodnie, za słodko, niż zbyt ostro. Także wściekałam się, że kwitnie lizusostwo. Ale to nie to. Zupełnie nie to. Głowa do góry! Jeszcze będzie dobrze. Zobaczysz. Odpowiedz Link
polnaro Re: Kobiety,kobiety.... 31.07.08, 16:19 Grago, wytłumacz, proszę, dlaczego lepiej zbyt łagodnie i za słodko, niż ... szczerze? Forum jest dla dyskusji, każdy może jak chce, najwyżej nie znajdzie chętnych do włączenia się. Mamy osobowość jaką mamy, bądźmy SOBĄ. W naszym wieku mamy prawo do wolności i nie musimy podobać się wszystkim. Polemika jest interesująca, przytakiwanie i potwierdzanie nudne. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Grago Polnaro 31.07.08, 17:07 Grago dlaczego mam mruzyc oczy i biernie przyjmowac baty..Uwazam,ze to nie ja potrzebuje relaxu..Tak jak juz nadmienilam zostalam zaatakowana agresywnie, gdy na forum E+R zaczelam watek o kupnie kota brytyjskiego..hahaha wojna rodem jak u Pawlakow i Karguli..W ktoryms poscie uzylam okreslenia opisujac kota mojej kolezanki"to zwykly dachowiec i tez ladny" I od tego sie zaczelo, zostalam posadzona o zadzieranie nosa, ze mam gdzies biednych emerytow, ze dolozylam ludziom chorym,biednym etc.Nastepny watek byl wczoraj o alkoholu..Napisalam,ze owszem wino+woda do obiadu powinno byc norma (lekarze zalecaja na krazenie)i znowu sie zaczelo. Potraktowano mnie jakbym spadla z kosmosu i co za bzdury opowiadam kiedy na swiecie panuje bieda(oczywiscie pewnie ja jestem temu winna).Jeszcze troche, to oskarzono by mnie,ze plagi egipskie to rowniez moja wina. Mozna przeczytac te wpisy na tych dwoch forach..Awantura sie zaczela bodajze w niedziele miedzy Iryska i mna. Ja nie naleze do awanturnic,wrecz przeciwnie.Jakas rzadko odwiedzajaca forum pani nazwala mnie "paniusia".W tej chwili,dla mnie to juz jest chore i zaluje, ze dalam sie wciagnac w takie intrygi. Powinnam poprostu zniknac, bo to jest prowokacja. Juz wiecej nie bede tego rozdrapywac.Mozna przeczytac watki i posty i samemu ocenic, ale ja juz mam to gdzies. Pozdrawiam Odpowiedz Link
gazela755 Re: Grago Polnaro 31.07.08, 17:20 Tytul watku "Dyplomacja" i "Wszystkim milosniczkom kotow", watek o pijanej kobiecie, ktora zostawila dziecko w aucie i tu na +60 o alkoholizmie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Trudno mi to jednak odpuscić 31.07.08, 17:38 Jakbys tak dokładnie przeczytała swoje posty i pomyslała trochę....Takie forum jak to i EiR - gromadzi ludzi w naszym wieku -,emerytow ,rencistów ,kobiety czasem chore,o lepszej czy gorszej sytuacji materialnej.Mamy tu panie chore,często zdołowane swoja chorobą.Niektóre maja malutkie emerytury.Niektore sa samotne,nie maja nikogo obok siebie.Maja dostęp do internetu,czasem chciały by cos napisać,nawet sie powyżalac .Czytajac to co piszesz na pewno zrezygnują bo nikt nie lubi litosci czy poblazliwego tonu.Co taka kobieta ma napisać? Ze ja boli czy jest jej ciezko?Pomysli sobie od razu-a co bede pisac ,syty głodnego nie zrozumie.Skoro ty musisz akcesoria dla kota kupić w Niemczech bo u nas są nieładne a ona sobie pomysli -mój Boze a mnie na leki braknie.To nie twoja wina ze ona nie ma ale trzeba zachowac umiar.Pewnie nie robisz tego celowo ale tak to niestety wygląda.Nie chodzi tu o mnie,na leki mam,mam swój dom i parę innych rzeczy też -chodzi o styl w jakim to wszystko piszesz.Czasem bardzo łatwo kogos zranić.A ja nie potrafie owijac w bawełnę,mówie to co myslę.Wiem że żadna z dziewczyn tego by nie powiedziała-niektore śa za rzadko a niektore poprostu dla sw. spokoju.Ja na ttym forum piszę przeszło 2 lata,troche mnie znają i wiedzą że bez powodu tego bym nie napisała.A uyu-jak chcesz wiedziec jest odkad pamiętam-i ma zawsze cos ciekawego i sensownego do powiedzenia. Odpowiedz Link
jaga_22 Hehehe! n/t 31.07.08, 18:04 Ja też sobie porechotałam Graga.Pewnie tak bym nie ujęła gdybym zdążyła przeczytać. Wiem co napisałam,ale dodałam,że prawdziwe racje ,a nie według mnie. Ale tak naprawdę,to wystarczy jedna odpowiedż,nie lubię się sprzeczać i odpuszczam. Jeżeli to możliwe to staram się wyszukać w materiale. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Hehehe! n/t 31.07.08, 18:23 Muszę was przeprosic ,poniosło mnie trochę.TO BYł OSTATNI TEKST NA TEN TEMAT. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kobiety,kobiety.... 31.07.08, 17:16 Polnaro ma rację.I nie wyjeżdżajcie z lizusostwem,bo tu akurat go nie ma.Możesz sobie Gazelko poczytać,że w różnych racjach obstajemy przy swoim i nikt do nikogo nie smali cholewki i na nikogo się nie gniewa.Po to jest to forum,żeby dyskutować i wykładać swoje racje.Traktujemy się jak koleżanki,oczywiscie wirtualnie i szanujemy siebie i nasze zdania. My tu nie znamy obrażania,nie przypominam sobie,choć nieraz można dostać po uszach.I tak powinno być. Odpowiedz Link
graga211 Re: Kobiety,kobiety.... 31.07.08, 17:23 Na forum jestem już kilka lat i zaczęłam od bycia SOBĄ. Nie lubię się kłócić, więc się nie kłóciłam, lecz mimo to wrogów miałam multum, gdyż mówiłam/klikałam wprost co myślałam n/t. W końcu posłuchałam dobrych rad i jestem zadowolna. Z tego wszystkiego wyniosłam podstawową naukę: dyskutować nie z każdym się da i nie z każdym można. A kiedy się da i z kim można, to dowiadujemy sie po zjedzeniu beczki soli, czyli upływie sporej ilości czasu nierzadko przepełnionego goryczą. Jeśli ktoś jest zaczepny, pamiętliwy, obrażalski, to po prostu się wycofuję, bo nie może mi być partnerem do dyskusji. W prawdziwej, czyli jak sam zauważyłeś szczerej rozmowie mało jest miejsca na przytakiwanie. Gdyby było inaczej, dyskusja szybko umarłaby z braku przeciwnych poglądów i zdań. A przeciwne nie znaczy wcale, że mają być przekazywane słowami ostrymi, aroganckimi i obraźliwymi. Wszystko można (i powinno się) powiedzieć (czytaj: napisać) w sposób wyważony, oszczędny i jeśli tylko to możliwe, to również oględny, bowiem nie ma tu juz miejsca ani czasu na szybkie sprostowanie czy wyjaśnienie. Tekst poszedł, adresat (a może i adwersarz) już czyta, już w nim buzuje, a nadawca nie ma żadnej szansy zapobiec wybuchowi. Dla niektórych osób brak twardych słów oznacza lizusostwo. A to nieprawda. Odpowiedz Link
graga211 i jeszcze dodam 31.07.08, 17:32 że najgorzej, gdy ktoś na gwałt i wbrew wszystkiemu, wszystkim i sobie samemu za punkt honoru obiera udowodnienie swej racji. Racji jest tyle, ilu dyskutantow! Powiedziałeś swoje. Nie upieraj sie przy tym bez końca, skoro nikt tego nie chce przyjąć. Trzeba sobie powiedzieć: "Trudno. Jego strata". I po wyścigach. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kobiety,kobiety.... 31.07.08, 17:34 Graga,no i po belfrowsku wytłumaczyłaś i to jest właśnie to. Czy jestem lizusem? nigdy nim nie byłam i zawsze będę się upierać przy swojej racji,oczywiście słusznej racji,a nie tylko moim zdaniem. Odpowiedz Link
gazela755 Re: Hehehe! n/t 31.07.08, 18:34 Tak siedzimy tu ze znajomymi i mamy niezly teatr..Moi znajomi stwierdzili, ze to forum powinno sie nazywac nie E+R, tylko szpital dla uposledzonych..Jezeli Ci chodzi o moje gadzety, to w polowie sierpnia wyjezdzam do Niemiec i wracam za 3 miesiace i moge Ci przywiezc rowniez dla Twoich kotkow. Zeby Cie zazdrosc nie zzerala.A moze jeszcze ktos ma jakies zamowienie?? Moi znajomi sa zdziwieni, jak moglam sie znalezc na takim forum, w takim "towarzystwie"..Wiec jest to moj juz ostatni wpis i zegnam. A Wy kotlujcie sie w tym swoim magielku. Pa .Wyloguje sie wiec juz nie musicie mi odpowiadac. Odpowiedz Link
oponentka Re: Hehehe! n/t 31.07.08, 19:01 Gazelo ! Ta dyskusja odbywa się na forum sześćdziesiątek !!! Dlaczego tykasz forum E+R ? Wyjaśnij - jest to Twoja zamierzona pomyłka ? Jestem oburzona. Odpowiedz Link
del.wa.57 Kobiety!! kobiety!!! 31.07.08, 19:49 Niedobrze mi się robi jak to czytam( pewnie i mnie sie zaraz dostanie) wiele hałasu o nic jak zwykle!!! ktoś nie tak się wyraził,ktos inaczej odebrał nie doczytał do końca a ktoś inny patrzy z boku,czeka co z tego wyniknie? Fajnie zaraz zacznie sie dym i można dołożyć jednej czy drugiej... ...dziewczyny mało macie codziennych problemów? nie bolą palce klikać bez sensu? Dla mnie pisanie na forum to pewna forma rozrywki,zabawy czasem poważnej dyskusji(polityka i czytanie gazet odpada) a tu co widzę? żale,smutki,pretensje,łapanie za słówka itd,itp. Zawieście wreszcie topór wojenny i starajcie się spokojnie (rozmawiać) bez podtekstów,przytyczek czy wygarniania sobie. I to by było na tyle..amen!! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kobiety!! kobiety!!! 31.07.08, 20:09 A za co ma Ci się dostać Delwuś?. Koło się nakręciło i maszyna ruszyła do przodu.Teraz nie ma jej kto zatrzymać. Wszelkie pretensje,bo ktoś coś powiedział nie tak, są niepotrzebne i dla mnie niezrozumiałe.Złe emocje krążą a kysz,a kysz. Można jeszcze zwalić na pogodę Odpowiedz Link
polnaro Re: Kobiety!! kobiety!!! 31.07.08, 20:13 A podobno kłótnia / jak burza/, oczyszcza atmosferę. Warunek, że chce się wysłuchać drugiej strony, a nie tylko wykrzyczeć swoje racje. To jednak prawda, że z wiekiem stajemy się przewrażliwieni na własnym punkcie / czy to kompleksy wynikające ze starzenia się?/. Też mam coś takiego, że ciągle chciałabym być / jak kiedyś/, autorytetem dla szerszego niż domowe audytorium, a tu co? Kiepskawo. Odpowiedz Link
oponentka Re: Kobiety!! kobiety!!! 31.07.08, 20:38 To wszystko pięknie, ale gdzie jest Gazela ??? Już posprzątane i pod dywan ? Oponuję. Odpowiedz Link
gazela755 Re:Oponentko 31.07.08, 21:07 Chcialam sie wylogowac,ale musze zaczekac, gdyz zasugerowano mi na forum, ze moje zdjecia moga byc wykorzystane..W zwiazku z tym jestem zmuszona zglosic ten fakt i udowodnic,ze ktos mnie straszyl. Widze, ze mnie poszukujesz..No wiec jeszcze jestem. Jaka masz do mnie sprawe? Odpowiedz Link
uyu PPP czyli Problem Paranoidalnej Panci 31.07.08, 22:18 Nikt cie nie straszyl tylko zyczliwie ostrzegal, a to wielka roznica, ktora kazdy inteligentny czlowniek zauwazy natychmiast. Mialas isc, to idz i przestan przypisywac innym wlasne, niezbyt chlubne cechy charakteru "Zeby Cie zazdrosc nie zzerala." Wracaj do swoich wykwintnie-buraczanych znajomych, niemieckich gadzetow, magla (twoj to pewnie pieciogwiazdkowy, tyle, ze gwiazdki z blachy wyciete) i czego tam jeszcze chcesz. Szczesliwej drogi, pod warunkiem, ze juz nie wrocisz. Idz do swiata w ktorym fiordy beda tobie z reki jadly, bo taki wlasnie jest twoj swiat sielanka )))) Odpowiedz Link
iryska2604 Re: PPP czyli Problem Paranoidalnej Panci 31.07.08, 22:33 uyu,dzięki za wsparcie,moze znow niepotrzebnie sie odzywam ale czego ja mam zazdroscić?Kurka wodna ja mam 3 koty,co prawda dachowce,4 psy i jesli mnie stac na wykarmienie tej czeredy to czego mam zazdroscic? Cyba tylko zdrowia... Resztę mam. Odpowiedz Link
uyu Re: PPP czyli Problem Paranoidalnej Panci 31.07.08, 22:47 A bo tobie to fiordy z reki nie jedza ) hehehe I na kopiec Kosciuszki nie chodzisz Tak szczerze mowiac, to swiete oburzenie paniusi dziala na mnie jak gaz rozweselajacy. I jeszcze bardziej szczerze, to tylko tobie, twojemu taktowi i dobrej woli, pancia zawdziecza to, ze traktuja ja tylko fiordami. Chapeaux bas! Kurz z szacunkiem zmiatam przed twoja anielska cierpliwoscia. Odpowiedz Link
maria73 Re: PPP czyli Problem Paranoidalnej Panci 31.07.08, 23:02 oj uyu ,uyu...ty jak walisz to od razu między oczy !! Ale wiesz że mi sie to podoba i co najważniejsze - ty masz rację kobieto!!! Gazelo wybacz, ale wprowadzasz niepotrzebny zamęt. Myślę ,że wcale nie jesteś taka szczęśliwa jak nam sugerujesz. Gdybyś była to szczerze ci gratuluję. Bo czym chcesz nam zaimponować?? Znajomością "swojej niemieckiej babci" dzięki której masz okazję otrzeć się o wielki świat?? W jakim charakterze nie zapytam bo to twoja sprawa. Mówisz ,że ktoś wykorzysta twoje zdjęcia... sama je upubliczniłaś więc chyba się ich nie wstydzisz. Tylko,że to totalna bzdura bo my takich rzeczy nie robimy.Po prostu. Dyskutujesz na temat naszyego forum ze swoimi zanjomymi dobrze sie przy tym bawiąc i złośliwie je komentując? Kto zatem narusza zasady. Nie sądż wszystkich według siebie bo są jeszcze normalni ludzie którzy tu piszą. Jeśli chcesz by ciebie szanowano - szanuj panujące tu obyczaje. Odpowiedz Link
polnaro Re: Kobiety!! kobiety!!! 31.07.08, 22:43 Oponentko, oponentko.... już, już ...a TY chlup oliwy. Odpowiedz Link
uyu Re: Kobiety!! kobiety!!! 31.07.08, 22:48 oponentka nie ma zaslug Gazela, racza jak zwykle i wbrew obietnicom i smiertelnemu obrazeniu sie, przygalopowala zupelnie samodzielnie. ) Odpowiedz Link
gazela755 Re: Kobiety!! kobiety!!! 01.08.08, 02:07 O matko kochana!!! To jakies zbiorowe szalenstwo..Cale szczescie, ze w pore postanowilam sie ewakuowac z tego psychiatryka. Pewnie te ciagle watki polityczne i wiadomosci z gatunku horrorow, odebraly rozum. Co moze zdzialac zawisc,zazdrosc. Moja kolezanka szuka inspiracji, do nowej ksiazki.Ale sie ucieszy. Odpowiedz Link
olejowy.bogacz Re: Kobiety!! kobiety!!! 02.08.08, 15:50 No to rejwach sie nawyrabial. Dopiero dzisiaj wylapalem. Strata. Gazela opuszcza forum i jedzie na saksy do pani Hildy, ktora ma nowego trzeciego kadydata na meza i wspomina czasy IIww, ktore spedzili rozdzieleni rozkazem w Polsce. Koty zostana kupione i wyposazone we wszystko oprocz serca. Maz lezy bez ruchu na kanapie, tyje i nie dba o zdrowie. Kolezanka pisarka podchwytuje temat i meza i dostaje nobla. A moze kolezanke uprzedze w tym pisaniu i podlapie temacik? A teraz powaznie. Jak wylogowac sie z gw na stale? Jest jakas wrozka? Hexani to przypomina hexe=wiedzma po niemieckuKolo magii sie zamyka. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Kobiety!! kobiety!!! 02.08.08, 16:10 Nareszcie się uśmiałam na dzisiejszym forum.A po co ci się wylogowywać, nie starcza Ci samozaparcia? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Kobiety!! kobiety!!! 02.08.08, 18:16 Ja też!!!To była perełka!!!Ja tam cie nie namawiam ale przemysl.Jak przemyslisz to ci powiem jak sie wylogowac.Choc pewnie wiesz ale jak zwykle strugasz tego co to nie ma klepek w komplecie. Odpowiedz Link
polnaro Re: Kobiety!! kobiety!!! 02.08.08, 20:45 Nie znikaj, pierwszy raz wybuchnęłam śmiechem, chociaż dowcipy czytałam i też są super! Zostań, "raz kozie śmierć " Odpowiedz Link
polnaro Re: Kobiety!! kobiety!!! 02.08.08, 21:07 Koniecznie muszę dodać i ..."nie znikaj nikogo" Odpowiedz Link