dorka556 01.09.08, 07:55 Słonko pięknie świeci. Oby nam tak świeciło przez cały wrzesień. Życzę wszystkim kolorowej, wspaniałej jesieni. Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
zajbel Re: Witam we wrześniu 01.09.08, 08:29 Umnie słonecznie acz chłodno, życzę miłego dnia Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 01.09.08, 08:38 u mnie podobnie. Witam wszystkich. Jeśli ktoś chce obejrzeć moje mazurskie wspomnienia zapraszam. Tylko tyle bo teraz nigdy nic nie wiadomo ) Odpowiedz Link
ewa553 Re: Witam we wrześniu 01.09.08, 09:16 i ja witam we wrzesniu! Bylam wczoraj na pieknej wycieczke w pobliskich gorkach, dwie kolezanki sie zbiesily i odmowily powrotnego wejscia na naprawde niewielka gorke, wiec musialam je odebrac z sasiedniej wsi autem!!!! trzeba bedzie pomyslec o ich dalszym uczestnictwie w naszej grupie. Poza tym wrzosy kwitna przepieknie, uzbieralysmy sobie bukiety. A w nocy burza z blyskawicami i cudowne ochlodzenie po paru dniach ponad-30- stopniowych. Lubie wczesna jesien, a Wy? Odpowiedz Link
tropem_misia1 kocham 01.09.08, 10:33 jesień. To dla mnie najpiękniejsza pora roku i najlepszy czas. Słońce pada pod innym kątem i oczek nie oślepia.Nie smaży tak intensywnie. Późna jesień też ma swoje uroki.Doceniam ciepełko domowe. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 01.09.08, 10:35 Witajcie Dziewczyny.Słonko od rana promienieje. Jesień jest piękna,dopóki szata kolorowa nie zostanie zmrożona. Mario,ja już wczoraj wieczorem obejrzałam Twoje wspaniałe zdjęcia, bo je mam w ulubionych. Ja już po górkach nawet tych najmniejszych się nie nadaję. Wnuczkowi tak przypadły góry,bo ciagle tylko morze,że w przyszłym roku też się wybierają.Ja z onieśmieleniem,że też bym chciała. Ech,chciała...chciała,tylko co potem,pewnie by tak było jak u koleżanek Ewy. picasaweb.google.com/rudapeja/NaszeTatry Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witam we wrześniu 01.09.08, 13:00 witam prawie jesiennie-ale tą piękną ,ciepłą ,wrzosową , grzybową porą,Uśmiechy dla wszystkich aga . Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 01.09.08, 22:03 A my bylismy dzis z torcikiem u naszej pierwszoklasistki.W końcu tylko raz idzie sie po raz pierwszy do szkoły.Aga mowi do mnie :- wiesz babciu,jestem troche zestresowana tym ze jutro tez muszę isc...Biedne dziecko!Przyzwyczai sie.No i wrociliśmy do domu dopiero pod wieczor,na nic juz nie było czasu. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 02.09.08, 06:28 dzień doberek!!! Nocowałam u moich maluchów. Córka w delegacji,żięć w pracy... a mój drugoklasista już pląsa po domu ) witam wszystkich . Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 02.09.08, 10:03 Witajcie Dziewczęta.Dość ciepło,ale słonko tylko na moment zaświeciło, a ciemne chmury po całym niebie. Posprzątałam,a teraz gotuję gołąbki,bo wnuki lubią,zresztą my też. Od jutra chyba będą jadali w stołówce szkolnej. www.bosko.pl/kartki/kartki/518.jpg Odpowiedz Link
babas.ka Re: Witam we wrześniu 02.09.08, 17:19 A ja dzisiaj znalazłam w moim mieście Uniwersytet Trzeciego Wieku i zapisałam się na kurs języka niemieckiego.Wiele lat temu trochę uczyłam się tego języka w KMPiK u, ale już zapomniałam.Trzeba coś robić na tej emeryturze aby nie zgnuśnieć.Zobaczę czy skleroza mnie całkiem nie zjadła.Może się coś nauczę.Grypka pomału przechodzi ,musiałam wyjść z domu.Dziewczyny piszą o pierożkach ,gołąbkach a ja namówiłam mamę na zupkę do baru i mam z głowy gotowanie.Szkoda pogody na gary.Zostawiam to na zimę.W sobotę z siostrą i córką coś upichcimy bo są mamy 84 urodziny.Pozdrawiam w cieplutkim wrześniu. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 02.09.08, 18:03 Naszej małej stres minął-przybiegła ze szkoły w skowronkach ,odrobila lekcje i chciała isc jeszcze do szkoły.To sie nazywa pęd do nauki-ciekawe jak długo.Dobrze ze szkolę ma prawie koło bloku.Jej tato i wujkowie chodzili do tej samej. Odpowiedz Link
zulka42 Re: Witam we wrześniu 03.09.08, 07:17 Witam w rześki wrześniowy ranek,dzień zapowiada się piękny słoneczny jednak już z nutką jesieni, inny koloryt nieba po wschodzie słońca. Odpowiedz Link
babas.ka Re: Witam we wrześniu 03.09.08, 08:09 Witam .Właśnie wypiłam kawkę,zaraz się ubiorę,małe zakupy i wybieram na cały dzień na działkę.Pogoda zapowiada się ładna to trzeba korzystać.Pa. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 03.09.08, 08:21 Właśnie.... najważniejsze,że umiemy się cieszyć tym co mjamy Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 03.09.08, 09:56 Pięknie,pięknie,pieknie dziś na dworze.Wczoraj myslałam,że to już koniec słonecznych dni.Dusza się raduje,wszystko idzie dzisiasj jak z płatka. img217.imageshack.us/img217/5433/o33sn4.gif Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 03.09.08, 14:08 U nas też przepięknie!Zaraz chyba odpuszczę sobie jakies prace i wylegnę na taras-bo do południa buszowałam po "CASTORAMIE" bo maż uparł sie na ten aparat prądotwórczy i zanim go wybrał to ja zdazyłam kupić nowe zasłony i parę drobiazgów. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 03.09.08, 14:22 No proszę,a zawsze marudzenie przypisuje się kobiecie. Ale to jest tak,że jak coś się kupuje za wiekszą kaskę to i zastanowienie dłuższe. Jak kupowałam panele drewniane do sypialni,to też myslałam chyba z pół godziny.W końcu wybrałam jaśniutkie jesionowe i nie żałuję. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witam we wrześniu 03.09.08, 19:23 dzieńdobrywieczór. Od rana zabiegana, a na dodatek komputer się zawiesił i nie mogłam sobie po odpoczywać.Dziś jeszcze zrobię nalewkę z jarzębiny czerwonej /ładnie przemarzła w zamrażalniku/na zimę jak znalazł.Czarny baz już jest bardzo dobry na soki i marmoladkę .aga Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witam we wrześniu 04.09.08, 06:38 Na Podhalu halny. Zaczęło wiać już wczoraj wieczorem. Obeszłam dookoła dom, pozbierałam rozrzucone doniczki z kwiatkami. Więcej strat nie zauważyłam. Halny najczęściej wieje od września do grudnia. W tym roku zaczęło wcześnie wiać. Widać z tego,że jesień zbliża się szybkimi krokami. Na szczęście słonko pięknie świeci i poza grubym wałem chmur nad Tatrami, niebo jest niemal czyste. Jak na tę porę roku i wczesną porę dnia jest b. ciepło +17. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 04.09.08, 07:37 Witaj Doruś,ja też wstałam wczesnie,bo ktoś ustawił zegarek na sygnał i musiałam wstać ,aby go wyłączyć.Pieknie zaczęło wstawać słoneczko o 6-tej,a po chwili się schowało.Nie daje jednak za wygraną i znów zaczyna wychodzić.Oby tak było pięknie jak wczoraj. Moje dzisiejsze słoneczko fotoforum.gazeta.pl/3,0,1435767,2,2.html Liście czerwienieją fotoforum.gazeta.pl/3,0,1435766,2,1.html Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 04.09.08, 21:23 U mnie rano wcale sie tak ładnie nie zapowiadało-dopiero pózniej...Jutro mnie czeka cięzki dzień,sporo pracy bo w sobote raniutko znów jadę do Poznania na parę dni. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witam we wrześniu 04.09.08, 21:29 dobry wieczór. Suszę pomidory. Dorka-dziękuję za artykuł na FEiR.Pozdrowienia .aga Odpowiedz Link
uyu Re: Witam we wrześniu 04.09.08, 23:08 Witam z upalnych Morav. Dzis bylo tylko 28°, bo bylo pochmurnie i cholernie duszno. Tak ma byc jeszcze przez tydzien. A u mojej psiapsiolki w Niemczech jest 20°. Ludzie to maja dobrze Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 05.09.08, 12:24 Witajcie dziewczynki. Dzisiaj pogoda w sam raz dla mnie,jest pogodnie i ciepło. Pochodziłam trochę po sklepach,nakupowałam na cały tydzień. Zwykle mąż chodzi,ale mam wózek,to nie ma problemu. Nakupowałam owoców i prawie wszystko po 3.50,tylko winogrona po 6 zł Brzoskwinie pyszne tyle samo co jabłka. Nie jest żle z owocami,warzywa - papryka mięsista czerwona tyle samo co spory kalafior po 3.50 Możemy naprawdę zdrowo się odżywiać.Miałam kupić piwo i zapomniałam. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 05.09.08, 17:20 Witajcie-jutro raniutko mąż mnie zawiezie na autobus,sam zostanie w domu bo kto te bydlątka by karmił.Będę sie do was odzywac codziennie od siostry-choćby z nudów bo ona jutro wyjezdza do Chorwacji i zostawi mi klucze.Bedę siedziec sama.Nie wiem na jak długo jadę,nic juz nie wiem... Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 05.09.08, 19:35 IOrenko - porzuć ten minorowy nastrój. Więcej optymizmu. Po nocy zawsze jest dzień... Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 06.09.08, 10:35 No i mamy piękny słoneczny weekend. Może to już ostatni..? My spotykamy się dziś na grillu. Będziemy wspominać rejs.... ale tylko dobre chwile. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 06.09.08, 14:46 picasaweb.google.com/HaniaKuba/Mazury# moje mazurskie wspomnienia.... Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 06.09.08, 18:19 Piękne zdjęcia-az chciałoby sie tam być.Ja za to dzis jestem zywcem upieczona-w Poznaniu było 32 st.-zanim zrobiłam jakies zakupy,zaszłam do szpitala to prawie padłam.Na rynku kupiłam takie plastikowe klapy,nie wiem jak sie nazywają -sa bardzo wygodne -i wrocilaam ze szpitala w przerażliwie niebiesciutkich klapach bo innego koloru w rozmiarze 36 nie było.Juz mi było wsio rybka,co to kogo obchodzi ,nie? Odpowiedz Link
muraszka1 Re: Witam we wrześniu 07.09.08, 07:15 juz od 5:00 jestem "na nogach",szkoda pieknego dnia, milej niedzieli Wszystkim Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam we wrześniu 07.09.08, 07:48 Witajcie niedzielnie forumowiczki i forumowicze (jeśli sie nam jakiś zdarzy). Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 07.09.08, 08:38 Ostatnio mam kiepskie spanie.Ale dzis cos mnie rozbawiło.W domciu to ja słyszę rano ptaki a tu tylko pohukują gołębie i to dosc ponuro. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 07.09.08, 08:52 dień dobry wszystkim. Przeczytałam posty i...mam mieszane uczucia. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam we wrześniu 08.09.08, 06:54 Dzis od rana we wrocku leje. W czwartek wraca córcia i juz nie będą mnie obchodzić żadne "kaprysy" pogody. Teraz muszę, bo trzeba zięciowi pomóc przy wnukach. Z uwagi na różne godziny jego pracy raz je odprowadzam raz przyprowadzam z przedszkola. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 08.09.08, 07:29 U mnie też padało.Słoneczko wyjrzało,tylko nie wiadomo na jak długo. Lubię to ranne powietrze i ten wschód. Odpowiedz Link
kobieta-znudzona Re: Witam we wrześniu 08.09.08, 15:17 DORKA , DZIĘKI ZA ŻYCZENIA .JA JESZCZE NIE BYŁAM NA URLOPIE I PLANUJĘ WE WRZEŚNIU,OBY BYŁA JESZCZE ŁADNA POGODA. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witam we wrześniu 08.09.08, 16:03 kobieta-znudzona napisała: > DORKA , DZIĘKI ZA ŻYCZENIA .JA JESZCZE NIE BYŁAM NA URLOPIE I PLANUJĘ WE WRZEŚNIU,OBY BYŁA JESZCZE ŁADNA POGODA. Kobieto, życzę Ci pięknego słońca na urlopie, wiele atrakcji i żadnych nudów. Miło, że do nas zawitałaś. Napisz coś o sobie. Skąd przybywasz? - Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 08.09.08, 16:15 popieram dorkę... też miałam o to poprosić Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam we wrześniu 08.09.08, 16:48 Nie wiadomo kto, nie wiadomo skąd, a już kobieta-znudzona dostała życzenia?? Ale jesteśmy fajne dzieweczki!!!! (I jasnowidzki) Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 08.09.08, 17:17 To ja już nic nie rozumiem Czy tu ktoś coś wie? i dlaczego Maria popiera? (Marii chodzi zapewne o przepis o oczyszczaniu)a życzenia przy okazji ??? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 08.09.08, 17:23 No i wszystko mi się pokićkało,wiem,wiem chodzi o tę piękną pogodę,a u mnie leje i leje. Kobieta się nudzi i narozrabiała.Nie szkodzi,jest za to weselej. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 08.09.08, 17:35 Ale namieszałam!!! (pewnie tak plotki powstają). Chodziło mi o to aby kobieta-znudzona napisała parę słów o sobie. jn.: ----------------- dorka556 08.09.08, 16:03 Odpowiedz kobieta-znudzona napisała: > DORKA , DZIĘKI ZA ŻYCZENIA .JA JESZCZE NIE BYŁAM NA URLOPIE I PLANUJĘ WE WRZEŚNIU,OBY BYŁA JESZCZE ŁADNA POGODA. Kobieto, życzę Ci pięknego słońca na urlopie, wiele atrakcji i żadnych nudów. Miło, że do nas zawitałaś. Napisz coś o sobie. Skąd przybywasz? Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 08.09.08, 18:35 Faktycznie galimatias.W Poznaniu piękna pogoda ,niestety chodze tylko jedną trasą w jedno miejsce.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witam we wrześniu 08.09.08, 19:17 pogody ducha dla wszystkich potrzebujących. Miałam cały dzień słońce i dziką chęć do pracy. Irysko, nie miałam już okazji poznać "Mądrą z Wróblewa" ale z opowiadań jej sąsiadów i syna wiem ,że ona kazała potrzebującym / bez względu na wyznawaną wiarę ,lub nie/układać coś w rodzaju afirmacji do Archanioła Rafaela, lub odwoływania się do wyższej świadomości i prosić lub rozkazywać o zmianę sytuacji. Kiedy byłam w dołku z powodu choroby mojej córki to mi pomagało rano wstać. Kiedy ja byłam w lepszej kondycji i córka wierzyła,że jest lepiej -bo ja się uśmiecham .aga Odpowiedz Link
gre_ta Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 00:56 Ja tak dzisiaj póżno otworzyłam kompiuter bo wróciliśmy z wycieczki. Mąż miał dziś pauzę. Wszyscy już śpią a ja się przyzwyczaiłam że muszę czytać. Zyczę miłości wszystkim Paniom. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 05:54 Witajcie moje miłe, widzicie jaki dziś ze mnie ranny ptaszek?? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 06:33 Też wcześnie wstałam,bo córki nie ma,jest w szpitalu,ale już po laparoskopii.Siedzę u Misi (królik) ,bo tęskni.Córka mówi,że jak zobaczyła torbę podróżną,to się schowła do swojego domku i nie wychodziła na wołanie,a po jej wyjściu zauważyłam,że ją jedzenie nie interesuje,nawet to najulubieńsze.Dopiero wczoraj się ożywiła jak córka zadzwoniła.Zawsze bardzo za nią tęskni,jest apatyczna jak gdzieś wyjedzie,ale żeby przestać jeść? Hurrra ! słonko wyszło. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 07:50 Moja Lala taka była -nawet męzowi nie dała sie zaprowadzic do domu.Dzis sie budzilam regularnie co 2 godziny.Do kitu z takim spaniem. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 08:33 Greto ,nie późno-tylko najwcześniej ze wszystkich dziś otworzyłaś swój komputer. Po 22 tylko czytam.Jestem sowa.aga Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 08:36 ja z rejsu na Mazurach wróciłam 10 dni temu a jeszcze się budzę w nocy i szukam mojej załogi... (Spaliśmy na łódce.) Zajmuje mi trochę czasu zanim s bie uświadamiam,że to Wrocłam, moje mieszkanie,moje łóżko i tylko ja w nim... ) kiedy to się skończy?? [url=http://img404.imageshack.us/my.php?image=mazury125ym1.jpg] to tutaj spałam przez 2 tygodnie Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 08:39 [img=http://img404.imageshack.us/img404/1633/mazury125uz6.th.jpg] Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 08:40 no i znowu mi się nie udało coś pokręciłam !! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 09:11 Mario.... skopiowałaś nie ten link.Na samym dole,tam gdzie napis granatowy > show < i ten link skopiować. Odpowiedz Link
polnaro Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 09:26 Rany, idę na jakiś kurs, bo ni w ząb! Wszystko przez to, że mam "wyręczycieli", ostatnio, coraz rzadziej Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 10:05 img98.imageshack.us/my.php?image=mazury184fl6.jpg Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 10:20 Dzięki Jaga za instrukcję- zapomniałam po prostu tak dawno nie wklejałam tu zdjęć. A oto moje najpiękniejsze z Mazur: img98.imageshack.us/my.php?image=mazury184fl6.jpg Niegocin w deszczu img140.imageshack.us/my.php?image=mazury092sy4.jpg na śniardwach zaczyna wiać...... img140.imageshack.us/my.php?image=mazury073gw9.jpg zachód słońca w Mikołajkachimg388.imageshack.us/my.php? image=mazury125xi0.jpg mój hotel w "dziupli" na "Zimnych Kątach" Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 10:21 img388.imageshack.us/my.php?image=mazury125xi0.jpg mój hotel na Mazurach Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 12:21 Piękne zdjęcia i piękne wspomnienia,no i wspaniały hotel bujany )) Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 13:05 oj!!! przyjechałam do domu zmęczona okrutnie położyłam się, zamknęłam oczy.... a tu buja !!!! to ci była noc ) Odpowiedz Link
gre_ta Re: Witam we wrześniu 09.09.08, 13:57 Ja też przywitam się z Paniami. Przyznaję, że urlop na jachcie jest cudny nie trzeba myśleć o toalecie i fryzurce i makijażu wypoczynek całkowity a jeszcze jak pogoda jest dobra. Ta Pani która była na kajaku też miała fajny urlop. Popieram takie ferie. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam we wrześniu 10.09.08, 07:06 Po 10-dniowej "współpracy" z zięciem przy wnukach - od dzis znowu bez takich obowiązków. Córcia nad ranem wróciła z zamorskiej podrózy. I dobrze, bo wnusia mówiła,że już bardzo sie martwi o mamę. Życzę miłego dnia. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 10.09.08, 10:04 Gorąco i słonecznie.Dzieci małe bardzo jeszcze tęsknią za matką. Jak wnuczek był w Zakopanem z siostrą jego matki to też pod koniec tęsknił ,a ma 11 lat.To jego ciocia,ale Ala ma 28 lat i wnuczki mówią do niej po imieniu. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 10.09.08, 19:10 Wpadłam sie przywitac-nic wesołego nie mogę powiedziec,zmęczona jestem juz bardzo,na razie żadnej poprawy.... Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 10.09.08, 20:26 Trzymaj się Irenka,oby było dobrze,musi być dobrze. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 11.09.08, 08:27 Tez tak sobie mowię -ale co masz zrobic jak ci sie kazą szykowac na kazda ewentualnosc?Odwołali wczoraj zabieg jako bardzo ryzykowny i przesuneli na wtorek.Dobrze ze drugi syn jest w Poznaniu to nie jestem sama.Drugi z kolei wpada co parę dni.Nie chciałam pisac nic smutnego ale ...W ogole staram sie czyms zając jak jestem w domu bo inaczej bym chyba zwariowała. Odpowiedz Link
ewa553 Re: Witam we wrześniu 11.09.08, 10:48 witam w piekny, sloneczny dzien. Rano byla niezla mgla (mieszkam w dorzeczu dwoch wielkich rzek), a teraz jest piekne slonce. Ide wiec do ogrodu, ktory az krzyczy o pomoc, tak go w ostatnich dniach zaniedbalam. Wszystkich zycze milego dnia! Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 11.09.08, 11:36 Witajcie kochani,dzień niby taki sam jak inny,ale napiętnowany tragedią która się wydarzyła 11 Xl w 2001 r. Na dworze chłodno i bez słoneczka. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam we wrześniu 12.09.08, 07:09 Witajcie przedweekendowo. Miłego dnia, a szczególnie popołudnia, gdy juz po zakupach i sprzątaniu będziecie mogły spocząć "na laurach" Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 12.09.08, 08:50 witam wszystkich. Masz rację Jaga -trudno było wczoraj nie pamiętać o wydarzeniach z przed lat. Wróciłam do domu bardzo póżno i pewnie dlatego miałam okazję obejrzeć w TV program o losie bohaterów z tamtych dni,o tym jak rząd USA dzisiaj ich traktuje, jak ukrywał wyniki badań powietrza ,wody.... Smutne to wszystko. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 12.09.08, 09:03 Szaro,buro i najgorzej ze chyba załatwiłam sobie gardło,cos tam pewnie w aptece kupię.Aby sie nie rozłozyć.... Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 12.09.08, 09:24 a spróbuj wypłukać solą... 1 łyżeczka na 1/2 szklanki ciepłej wody. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witam we wrześniu 12.09.08, 10:40 Irysko, wiem,że możesz nie mieć czasu. Kup w sklepie spożywczym koncetrat z buraczków czerwonych -to koszt ok 3-4 zł. Płucz z pozostałego koncetratu pożywna zupka. Ty się Dziewczyno nie rozsypuj. Marsz do pionu / tu wykrzyknik-ale nie wiem gdzie się na klawiaturze zgubił /.aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 12.09.08, 13:44 Witajcie dziewczęta.Jak wszędzie zimno,pochmurno i jeszcze wschodni wiaterek. Mnie też niedawno gardło bolało i nawet nie wiem dlaczego. Od tamtego czasu jem codziennie czosnek.Co prawda domownicy dają mi do zrozumienia jak im pachnie,ale ja się nie zrażam,jak nigdzie nie wychodzę,to sobie wcinam z kanapkami,a bardzo mi smakuje. Mówię im ,że wzmacniam organizm. Na pocieszenie upiekłam drożdżowe ciasto,pięknie urosło. Odpowiedz Link
gre_ta Re: Witam we wrześniu 12.09.08, 14:56 Ja też mam dzisiaj troszkę czasu żeby się przywitać i pozdrowienia wysłać. Czytam też ciekawe tematy. Życzę dużo zdrowia i przyjemnych chwil. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witam we wrześniu 12.09.08, 15:46 Jago ,czosnek nie będzie śmierdział czosnkiem jeśli włożysz go w ząbkach do słoika i zalejesz wodą z kiszonych ogórków. Musi postać ze trzy dni- mnie tego zapachu brakuje .aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 12.09.08, 16:17 Aga,ależ ja bardzo lubię zapach czosnku i gdzie tylko mogę,to wszędzie go daję.mąż nie lubi ,ale się pogubił i już nie wie co je, z czosnkiem czy nie,pewnie się przyzwyczaił. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 12.09.08, 19:24 Kupiłam TANTUM VERDE ,Rutinoscorbin i kropelki homeopatyczne do nosa.Troche dzis polezalam ,mam nadzieje ze nie bedzie tak zle.Aga,ty masz racje z tym czosnkiem-ja do kiszenia ogorkow daje zawsze sporo czosnku.Ojejku,jaki on jest potem dobry! Odpowiedz Link
babas.ka Re: Witam we wrześniu 12.09.08, 19:33 Witam,witam wszystkie dziewczyny.Dawno mnie nie było ,bo miałam cały czas gości, więc nie miałam czasu na kompa.Najpierw była u mnie wnusia,22 letnie maleństwo, którym musiałam się zająć,potem przyjechała siostra.Gdy gościówy pojechały musiałam zająć się działką i porządkami w domu.Teraz jestem wolna więc zaglądam na forum ,co nowego się dzieje.Od pażdziernika zaczynam naukę na uniwersytecie trzeciego wieku języka niemieckiego.Mam nadzieję że coś się nauczę.Pozdrawiam. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 13.09.08, 09:10 Witam. Zapowiada się u nas słoneczny weekend. Takiego też wszystkim życzę. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witam we wrześniu 13.09.08, 10:11 Słońce świeci, ale jest bardzo zimno. Aby ocieplić dom i duszę, piekę ciasto ze śliwkami. Już pięknie pachnie. Zapraszam na ciasto z kawusią. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam we wrześniu 13.09.08, 12:29 SDłoneczko jak w lipcu, a za oknem tylko 12 stopni. Dogrzewam sie przez zamknięte okno, dobrze, że nie muszę dziś wychodzić. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 13.09.08, 13:35 Dorka - melduję się !! Uwielbiam ciasta z owocami............. --------------------------- " Szczęście jest jak ocean: odpływy i przypływy,wieczna zmienność losu.....Czas przypływów sprawia ,że warto żyć."-Erica Spindler Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 13.09.08, 13:41 Witajcie dziewczęta.Zimno jak wszyscy diabli,bo wiatr potęguje. Na termometrze tylko 9 st. Aż mi się nie chce wierzyć,że to koniec lata,a gdzie ta piękna jesień. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witam we wrześniu 13.09.08, 17:58 >maria73 napisała > Dorka - melduję się !! > Uwielbiam ciasta z owocami............. > --------------------------- Mario, trzymam za słowo, daj znać jak będziesz znowu w Z. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witam we wrześniu 13.09.08, 21:26 jutro przyjadą znajomi ze spływu. Cieszę się na wspomnienia i zdjęcia. Optymiści mają ochotę na zbieranie grzybów. Wczoraj zerwałam ostatnie w tej kwadrze Księżyca.Mam już ciasto ze śliwkami -bo wrzesień i przygotowana masę do jesiennej pizzy.Wczoraj mąż wykopał ziemniaki,kartofle, pyry/ niewłaściwe skreślić/ Tradycja jest ,że w dniu "wykopek" są placki ziemniaczane ze śmietaną i dżemem malinowo- jeżynowym. Ziemniaki "latoś' obrodziły marnie.Tylko trzy wiadra- bywało więcej.Ale dla nas wystarczy- optymalni jedzą 20 dkg tygodniowo. Będa drogie ziemniaki w sprzedaży. Moja znajoma rolniczka twierdzi ,że to tylko 1/3 z tego co dawniej bywało. aga Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 13.09.08, 21:29 rka - dzięki za zaproszenie ale.... chyba już nigdy nie będę. To był jednorazowy"wyskok" ) Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witam we wrześniu 14.09.08, 08:30 Witam serdecznie, u mnie bardzo zimno, ale już słoneczko wychodzi i mam nadzieję, że trochę się ociepli. Na Krupówkach nadal tłumy, może turyści nie zmarzną i ciepło będą wspominać weekend pod Tatrami. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 14.09.08, 08:52 W Poznaniu też nie za ciepło-nie wziełam sobie za duzo ciuchow i chyba cos trzeba bedzie dokupić .Nie wiem jak długo jeszcze zostanę. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 14.09.08, 08:56 u mnie też szaro.... idę z dziewczynami do kina na Skolimowskiego. Po tylu latach "popełnił" film...zobaczymy. Zresztą idziemy na polski dlatego,że jedna z koleżanek ma poważne problemy ze wzrokiem i kłopoty z czytaniem napisów. Wam posyłam sloneczny uśmiech... ) Odpowiedz Link
babas.ka Re: Witam we wrześniu 13.09.08, 17:38 Ja tez zapraszam na ciasto ze śliwkami.Jestem zadowolona że nie muszę nigdzie wychodzić ,poodkurzałam,zrobiłam drobną przepierkę i aby się podgrzać zrobiłam ciasto.Piekarnik trochę podgrzewa mieszkanie i pięknie pachnie ciastem.Dawno nic nie piekłam bo było za ciepło aby piec.Jutro idę do mamy na obiad to zaniosę jej ciasto. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam we wrześniu 14.09.08, 11:45 Witajcie moje miłe, czekam na powrót lata, podobno od środy. Narazie dogrzewam sie wełniana kamizelą. Odpowiedz Link
babas.ka Re: Witam we wrześniu 14.09.08, 12:55 Witam.Mam też nadzieję że jeszcze nie będzie przymrozków bo ładnie kwitną dalie a przymrozki je zetną i trzeba będzie wykopać.Mam na działce kilka odmian i w ubiegłym roku też przyszły wczesne przymrozki dalie padły, a w pażdzierniku było jeszcze dosyć ładnie. Teraz jest 13,5 st.więc nie tak najgorzej .Zaraz się ubiorę i pójdę na spacer. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 14.09.08, 19:04 Witajcie,zimno wszędzie,w domu też. Dzisiaj ubrałam się ciepło.Miałam upiec placek ze śliwkami i nie chciało mi się,może jutro. Dalie to moje kwiaty z dzieciństwa.Pamiętam,że były bordowe i białe. Teraz jest zatrzęsienie różnych kolorów i rodzajów. republika.pl/blog_yw_3271414/3573897/tr/dalie.jpg Odpowiedz Link
hola_2 Re: Witam we wrześniu 15.09.08, 08:07 Chciałam napisać witajcie w ten wczesny,wrześniowy ranek.Ale jaki on wczesny?Pochmurny,zimny i wietrzny-zgadza się,ale nie wczesny.A więc poprostu-witajcie. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 15.09.08, 08:27 I jakis taki szary...Tu chociaz nie wieje. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 15.09.08, 08:41 ..już jesień łzy niesie???? witajcie wszyscy i życzę słonka nieco. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witam we wrześniu 15.09.08, 08:59 ...wierzę ,że wrócisz tu pożółkły liść mi dasz ogrzejesz sobą mnie bo tyle jeszcze ciepła masz... pełna słonecznych nadziei aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 15.09.08, 09:59 Witajcie dzieweczki Zimno,ale coś jasnego się przbija przez chmurki,oby mu się udało. sl.glitter-graphics.net/pub/1005/1005249kr807o5vdr.gif Odpowiedz Link
polnaro Re: Witam we wrześniu 15.09.08, 17:06 Ago-koso, czy te nadzieje to jakieś są ...trochę chociaż uzasadnione? Pisz, że TAK, bo ...makabra! Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witam we wrześniu 16.09.08, 08:27 Co tu tak cicho? Czy wszyscy śpią? Pobudka!!! Mnie jeszcze nie zasypało, ale jest baaardzo zimno. Ciepłego dnia życzę i powrotu lata (przecież jeszcze jest). Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 16.09.08, 10:11 U mnie też okropnie zimno,bo jeszcze wiatr dmucha. Na termometrze 7 st.Kalendarz chyba trzeba poprawić,bo oszukuje. Jakoś nie chce mi się wierzyć w ten piękny pażdziernik,który teraz zapowiadaja,wrzesień też miał być ładny.Obym nie miała racji. Odpowiedz Link
krystynacz46 Re: Witam we wrześniu 16.09.08, 12:22 Witam wszystkich w ten zimny jesienny dzionek, pozdrawiam i życzę powrotu cieplejszych dni. Odpowiedz Link
babas.ka Re: Witam we wrześniu 15.09.08, 11:59 Witajcie dziewczyny.Zimno jak w psiarni .Chodzę po domu w dresie i w ciepłych skarpetkach.Ugotowałam nawet zupkę pomidorową a potem zrobię placki ziemniaczane.Przez to siedzenie w domu roztyję się,muszę coś wymyślić aby wyjść z domu. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam we wrześniu 15.09.08, 16:55 Witajcie, u mnie dzis cieplutko, spółdzielnia chyba sprawdza kaloryfery, bo pięknie grzeją. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam we wrześniu 16.09.08, 12:42 Byłam na zakupach, zimno jak cholera, ale za to w dmu jak w uchu - kaloryferki cieplutkie, kawka aromatyczna... Sama radość. Miłego dnia. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witam we wrześniu 16.09.08, 16:33 jeden z moich orłów zachorował.Siedzę i pilmuję bo synowa pracuje w szkole io nie może wziąć wolnego. Ociepli się , brzozy jeszcze nie płoną . W lesie jest zielono i przytulnie. Jeszcze klony muszą się zaczienić,jeszcze lipy pożółknąc,jeszcze,jeszcze Ale to okazja na zmianę dekoracji w szafie .aga Odpowiedz Link
babas.ka Re: Witam we wrześniu 16.09.08, 16:59 Ale Ci zazdroszczę.U mnie zimno,chodzę w dresie i czekam na zmiłowanie naszej spółdzielni. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 16.09.08, 23:13 Maż dzwonił że zakwitła znowu taka mała grusza -o tej porze? Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 07:15 W przyrodzie musi być równowaga. Ponieważ u Iryski kwitną gruszki, to u mnie (chyba za karę) śnieg pada. Średnią mamy dobrą. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 07:51 Trzymajcie kciuki, proszę!Dzis bardzo powazny zabieg,nie wiadomo Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 07:55 Irysko, myślami jestem z Tobą, bądź silna, będzie dobrze. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 08:43 i ja też.... myśl pozytywnie!! Nie dopuszczaj czarnych myśli. Trzymaj się. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 09:57 Irysko. ...Aniele Boży Stróżu mój Ty właśnie nie stój przy mnie jak malowana lala ale ruszaj w te pędy... i proszę Cię stań obok Iryski bo ona bardzo Ciebie dzisiaj potrzebuje. aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 10:39 Aga,przecież każdy ma swojego Anioła,tylko trzeba go przywołać. Trzymaj się Irenko i powtarzaj - będzie dobrze,będzie dobrze........ i będzie dobrze,zobaczysz. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 15:40 Witajcie przy poobiedniej kawusi. Czy Iryska sie już komuś zameldowała po...? Odpowiedz Link
babas.ka Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 14:44 Irysko trzymaj się, wszystko będzie dobrze.A ten Anioł stróż niech się nie obija,tylko stoi przy Irysce i podtrzymuje ją na duchu.Życzę zdrowia. Odpowiedz Link
babas.ka Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 17:33 Witam wszystkich przy kawusi.Spółdzielnia się ulitowała i od rana grzeją.Można przyjemnie posiedzieć przy kawce.Zapisałam się do biblioteki, wstyd się przyznać pierwszy raz od szkoły.Pracowałam w saloniku prasowym,więc czytania miałam bez ograniczeń.Przeszłam na emeryturę i zabrakło mi gazet i książek.Codzienne wiadomości czytam w kompie,ale to nie to co gazeta.Na razie wypożyczyłam lekkie opowiadania do łóżka.Może koleżanki znają ciekawe tytuły do czytania. Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 19:08 okazało się że u mnie też grzeją tylko ja miałam zakręcone kaloryfery... sierota jedna ze mnie ......!!!! Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 19:17 Dziękuję wam za słowa otuchy,sa mi bardzo potrzebne.Zabieg znów odwolany i prawdopodobnie marne szanse że ktos sie go podejmie.Zagraża zyciu i sie boją.Jeszcze bedziemy probowac ,lekarka tez robi co moze.Profesor na ktorego troche liczymy sam sie rozchorował.Pozostaje na razie leczenie zachowawcze ktore jest takim czekaniem na....Będziemy teraz główkowac żeby przeniesc go gdzies blizej.Jestem bardzo zmeczona.Jutro pojade na parę dni do domu a w przyszłym tygodniu sie rozstrzygnie i muszę znów przyjechac. Odpowiedz Link
babas.ka Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 19:34 Współczuję Ci i rozumiem Twoje zdenerwowanie tymi odmowami.Najgorsze czekanie i niepewność.Życzę Ci wszystkiego najlepszego,Może sie w niedługim czasie wszystko wyjaśni. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 19:45 Irysko wejdź na : Zdzisława Wawrzyniak - bioenergoterapeutka z Leszna. Obserwuję kobietę od kilku lat. Dwa razy prosiłam ją o pomoc w sprawie zdrowia naszej córy i wnuka wcześniaka/ urodził się w szóstym miesiącu/ Oboje są sprawni. d syna nieżyjącej już kobiety, o której mówili szeptucha, mądra wiem ,że ona odmawiała modlitwę: święty,święty Pan Bóg Zastępów ....i na koniec układała wierszowaną prośbę do Archanioła Rafaela- bo jest on patronem chorych Np ;Archaniele Rafaelu ,ludzkich ciał uzdrowicielu , i tu swoją prośbę z podaniem imienia chorego. Może to jest strasznie głupie ale jeśli nie pomaga bezpośrednio choremu to uspokaja osobę proszącą.Jestem z Tobą i będę prosić o zdrowie dla syna i spokój dla Ciebie .aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 20:17 Siedzę i myślę i nie wiem jak Ciebie mam pocieszyć Irenko To największy dramat matki,która lęka się o swego syna. Musisz wytrzymać jeszcze trochę,może ta przerwa jest po coś. Musisz wierzyć Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 20:32 Witam wszystkich w pochmurny i zimny wieczór.Na szczęście przestało chociaż wiać i zaczęli grzać w mieszkaniu.Tak więc najmilej jest teraz w domku. Nie wiem co się stało synowi Irenki, że aż niezbędna jest operacja,czy to choroba serca ? Bardzo współczuję Irence, bo ja też mam syna i chociaż jest dorosły to człowiek już do końca życia będzie się martwił o to swoje dziecko. Trzeba wierzyć że będzie dobrze i wytrzymać to czekanie, bo jak trzeba poczekać to widocznie jest to konieczne.Irenko będzie dobrze!!! Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu 17.09.08, 21:27 Irenko - nie wiem co powiedzieć, wszystko to tylko słowa, ale proszę -musisz wierzyć że będzie dobrze. Zyczę ci tego z całego serca. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witam we wrześniu 18.09.08, 07:26 Wczoraj na moment odsłoniły się góry. Nie tylko Giewont jest biały, ale nawet regle. Bardzo zimno. Sprawdziłam prognozę długoterminową, żadnej nadziei. Dobrze, że w domku mam ciepło a kawa pięknie pachnie. Dzień dobry wszystkim. Odpowiedz Link
kendo Re: Witam we wrześniu 18.09.08, 07:57 jestem ponownie, ech,widze,ze nie tylko u mnie ze zdrowkiem na bakier( *Irysko,posylam przez morze swe dobre fluidy i Aniola Stroza. bedzie dobrze,mysl pozytywnie. iscie jesiennie u mnie,lato jakos tak sobie obok mnie przeszlo,ze nie zdazylam sie nim nacieszyc. zycze udanego dnia Zalodze. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 18.09.08, 07:59 Też juz siedzę od godziny ,miałam dzis jechac do domu ale pojadę jutro.Trochę mnie pocieszyłyscie,moze sie zdarzy jakis cud.Bedziemy probowac jeszcze w roznych miejscach i przez róznych ludzi. Odpowiedz Link
xy.5 Re: Witam we wrześniu 18.09.08, 09:30 Brrr,zimno nieprzyjemnie,od poniedziałku leje z niewielkimi przerwami. Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam we wrześniu 18.09.08, 09:35 A we wrocku słoneczko, mizerne, ale zawsze. Witam więc słonecznie. Odpowiedz Link
aga-kosa Re: Witam we wrześniu 18.09.08, 09:45 Przepraszam, ale kiedyś miałam wodę z mózgu-dziś rozumię lęk Iryski Jest taka "mantra' do powtarzania /dla wierzących świadomością- może być Bóg, dla nie wierzących siły kosmosu, natury itp/ Przez potęgę mej podświadomości, przez głęboką mądrość mago najwyższego ja - rozkazuję aby organizm/tu imię/...odrzucił wszystkie chore komórki a/.../cieszył się doskonałym zdrowiem. Z taką mantrą zasypiałam ,budziłam sie.W jakiś sposób mnie uciszało. Sąsiadka ,kiedy stosowała powtarzanie tych słów ,jak pojechała do męża do szpitala-to zapytał co ci lekarze powiedzieli, jest lepiej.Wyglądała na odprężoną co popzwoliło i sąsiadowi inaczej spoglądać na swoją chorobę. A ciepło będzie .aga Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 18.09.08, 10:56 Witaj kendo i reszta ferajny. Troszkę i u mnie rozbłysło słoneczko,ale widzę ogromne szare chmury, które zaraz mi je zasłonią.Tak pięknie teraz świeci,szkoda ,że tylko chwilę. Dorka,czy Twoje kwiaty jeszcze żyją? Irenka ...bądż dzielna.Przecież musi się udać. Odpowiedz Link
dorka556 Re: Witam we wrześniu 18.09.08, 11:19 jaga_22 napisała: > Dorka,czy Twoje kwiaty jeszcze żyją? Dziękuję Ci, że przypomniałaś mi o kwiatkach. Od 3 dni nie wychodzę z domu, taka plucha. Wyjrzałam przez okno wygląda na to, że jeszcze żyją. Chciałam napisać, że to nie życie a wegetacja, ale to chyba roślin nie dotyczy. Idę podlać te co są pod okapem i wniosę do wiatrołapu pokojowe. W domu już ciepło przeżyłyby szok termiczny. Jaga jeszcze raz dziękuję! Odpowiedz Link
zulka42 Re: Witam we wrześniu 18.09.08, 12:07 Witam w optymistycznym nastroju, minęło kilka pierwszych dni chłodnych i deszczowych pomaleńku przyzwyczajam się do tego że już po letnich upałach i trzeba przestawić się na zmienną kapryśną pogodę, dzisiaj niebo pogodniejsze miejscami zza chmur przebija błękitem i to wprowadza mnie w dobry nastrój pozdrawiam zulka Odpowiedz Link
babas.ka Re: Witam we wrześniu 18.09.08, 19:31 Witam w nawet ładny dzień wrześniowy.Byłam na działce podlać kwiatki ,bo od prawie miesiąca nie padało.Kwitną dalie,astry,hortensje. Czasem nawet wyszło słoneczko, było bardzo ładnie.W sobotę organizują dożynki działkowe,będą kiełbaski,piwo i ognisko.Pójdę zobaczyć pierwszy raz,bo jak pracowałam to w każde dożynki byłam w pracy. Odpowiedz Link
iryska2604 Re: Witam we wrześniu 19.09.08, 08:12 Witajcie.Jade dzis do domu i zastanawiam sie co tam zastanę-chyba kurzu na dwa palce i ususzone kwiaty.Teraz mi sie przypomniało że przed samym wyjazdem kupiłam pare doniczek z wrzosem,postawiłam je na tarasie w donicy z wiciokrzewem.Pewnie mam gotowe suszki.No coż-życ dalej trzeba,na razie ruszylismy trochę znajomosci,opieke ma dobrą,jak profesor wroci z chorobowego to jeszcze raz zdiagnozuja i zobaczymy.Nie wiem czy w przyszłym tygodniu znów nie przyjadę,całe szczęscie że siostra tu mieszka.Wam wszystkim dziekuje za dobre słowa. Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 19.09.08, 09:42 Irenka,zajmiesz się trochę porządkami,to może to napięcie trochę zejdzie. Wiem,że to jest trudne i nie można się wyzwolić od myśli,bo ciągle siedzą w głowie,ale myśl pozytywnie,nie dopuszczaj innego głosu. Siąpi od rana,na termometrze 8st.C i wiaterek dmucha. Rano miałam zapieprz,bo trzeba było odprawić wnuków do szkoły, bo córka wczoraj popłynęła do Szwecji.To takie spotkanie integracyjne z pracy.Jutro rano wnuczek jedzie autokarem na zawody siatkarskie koło Płocka,a ja jadę na oględziny mieszkania syna szukać usterek,bo za 10 dni odbiór mieszkania. Jednym słowem dzień już zaprogramowany Odpowiedz Link
dede43 Re: Witam we wrześniu 19.09.08, 10:10 Dzień dobry moje miłe. Chłodno, ale pogodnie. I dobrze, bo dzis odbiearam wnuki, to pójdziemy na spacerek. Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Witam we wrześniu- IRYSKA 19.09.08, 19:48 Ciekawe co tam u Iryski.Czy zastała duży bajzel w domu, a może teraz leży w szlafroczku i po kąpieli sobie zasłużenie wypoczywa u boku męża a koło nóżek stęsknione zwierzątka.Iryska napisz- czy mam rację! Odpowiedz Link
maria73 Re: Witam we wrześniu- IRYSKA 20.09.08, 09:24 a u mnie kropi i pochmurno............ Wesołego weekendu !! U mnie będzie wesoło bo nareszcie zdecydowałam. 17 pażdziernika jadę do córki do Frankfurtu. Może wreszcie tą długo umawianą kawę z Ewą wypiję ???? Odpowiedz Link
jaga_22 Re: Witam we wrześniu 20.09.08, 10:25 Witajcie,za oknem leje.Wnuczek pojechał na turniej koszykówki do innego miasta,wróci wieczorem.Mam nadzieję,że bedą grać w hali sportowej. Życzę miłego dnia. i263.photobucket.com/albums/ii125/CrisFantasy/Diversos/1615231893ln2.gif Odpowiedz Link
kumpelka15 Re: Witam we wrześniu 20.09.08, 14:58 Witam wszystkich- u mnie oczywiście leje i to bardzo.Skąd się tyle wody bierze.Poza tym leży u mnie goldenka i chrapie, bo była wnusia i kazałam sobie zostawić kochaną psinkę.Przez tą pogodę, to człowiek już nie wie co ma robić.Nawet czytać mi się nie chce.Potem wezmę parasol i zrobię rundę, tak jak wtedy gdy odzwyczajałam się od palenia.Pozdrawiam! Odpowiedz Link