kim_bar_tek 10.02.06, 11:33 www.korea-dpr.com/users/poland/KDI_Chiny/galeria.htmlZapraszam! Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
kim_bar_tek Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 10.02.06, 11:36 www.korea-dpr.com/users/poland/KDI_Chiny/galeria.html Odpowiedz Link Zgłoś
nicolas1981 Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 10.02.06, 11:42 Starzeje sie Kim strasznie na tych zdjeciacj i zimno mu na 3cie! Odpowiedz Link Zgłoś
s1968-10-25 Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 10.02.06, 13:27 zaprzszam na stronę; www.uriminzokkiri.com/Newspaper/russian/2006/2006-02-10-s1.htm www.uriminzokkiri.com/Newspaper/russian/2006/2006-01-28-s1.htm Odpowiedz Link Zgłoś
kapral160 Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 10.02.06, 16:22 Taaaa.... Bartek Mogłeś powiedzieć. Pomgłbym Ci lepiej przetłumaczyć opisy... Pozdro Odpowiedz Link Zgłoś
kim_bar_tek Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 10.02.06, 19:31 jak na kogoś kto nie zna rosyjskiego to nie wyszły mi źle.pozatym rozglądałem się za Tobą,ale nie było Cie na gg Odpowiedz Link Zgłoś
kapral160 Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 10.02.06, 20:15 A no właśnie ziomale, Ostatnio na GG jestem 'niewidoczny' bo wciąż do mnie wypisują dzieciaki bym im zadania domowe z rosyjskiego tłumaczył. Odpowiedz Link Zgłoś
chollima Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 10.02.06, 21:47 Na jednym zdjęciu jest podpisane "Kim Jong Il ogląda metro w Kwandzu" ... przecież Kwandzu jest w RoK :) Odpowiedz Link Zgłoś
kim_bar_tek Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 10.02.06, 21:52 tez mnie to zdziwilo, tlumaczylem z ruskiego i tak mi wyszlo - moze miasto o tej samej nazwie Odpowiedz Link Zgłoś
chollima Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 11.02.06, 18:30 Przeczytałem rosyjskie sprawozdanie z wizyty Kim Jong Ila w Chinach. Co do kwestii miasta "Kwandzu" czuję, że chodzi tu o Chengdu w południowej części ChRL (prowincja Syczuan) Odpowiedz Link Zgłoś
untochables Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 11.02.06, 22:21 był zobaczyć czego w KRLD nie ma już nie moge patrzeeć na ten przerysowany świat po za phenianem nie ma miast reszta to na brązowo zaorane pola to ma być rozwijająca sie gospodarka gdzie z góry zawsze obowiązkowo patrzy dwojak załamka Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 12.02.06, 21:39 bartek, mam pytanie dlaczego zdjecia podpisujesz 'ukochany', 'umilowany', itd. wodz? nie bardziej na miejscu byloby jakies sformuowania typu 'dyktator', 'rzeznik', 'monarcha absolutny', 'pierwszy sekretarz', lub cos z tej rodziny? rozumiem sympatie i wspolczucie dla koreanczykow, rozumiem zamilowanie ich kultura, ale jak to sie ma do wladzy? Odpowiedz Link Zgłoś
zorska Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 12.02.06, 22:43 Właśnie, dobre pytanie. Czemu nazywasz go "umiłowanym" ? Wierzysz, że chce dobrze ? Wierzysz, że metody typu tortury są "częścią koreańskiej kultury, której Europejczycy nie rozumieją" ? Albo nie wierzysz, że torturują ? Czy może wierzysz, że warto jednych torturować, by inni mieli darmowe mieszkania czy co tam podobno dają w KRL-D ? Ja się chętnie dowiem. Odpowiedz Link Zgłoś
kim_bar_tek Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 13.02.06, 20:57 odpowiedź jest bajecznie prosta, pokazuję Wam wiadomości w taki sam sposób w jaki dostają je obywatele KRL-D, moje prywatne opinie nie mają tu nic do rzeczy. Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 13.02.06, 21:54 troche to smieszne, ze podajesz nam wiadomosci 'w taki sam sposob jaki dostaja ja obywatele' koreii. rozumiem ze jesli obywatele koreii dowiedza sie ze w stanach sa komory gazowe to w taki sam sposo to nam zaprezentujesz? czy jesli cos jest ewidentna bzdura to w taki sam sposob to przedstawiasz tylko dlatego ze propaganda tak to przedstawia? tylko prosze nie kaz mi udowadniac ze kim nie jest 'umilowanym', 'najukochanszy', 'sloncem' i takie tam podobne bzdury. Odpowiedz Link Zgłoś
kim_bar_tek Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 14.02.06, 08:37 moim celem jest pokazywanie polskiemu społeczeństwu sposobu w jaki są informowani obywatele KRL-D, strona jest dokładnym odwzorowaniem koreańskiej rzeczywistości - myśle że wyraziłem się wystarczająco jasno Odpowiedz Link Zgłoś
bugsior Re: Kim Dzong Il w Chinach - galeria 14.02.06, 14:17 bartek, wyraziles sie jasno jednak w ewidentny sposob unikasz odpowiedzi na moje pytanie. powielajac sformuowania 'ukochany' itd. po prostu wpisujesz sie w zbrodnicza machine propagandowa. wystarczyloby napisac 'kim' bez zabarwienia i moznaby mowic ze w polityke sie nie miszasz. natomiast to co tam wyprawiasz to jest normalnie policzek dla opresjonowanego narodu koreanskiego. Odpowiedz Link Zgłoś