Gość: Maruda IP: *.adsl.inetia.pl 15.09.11, 21:04 Co wybieracie? Ja przyznam się że Tesco. Normalny dojazd, Normalny parking, czysto. A Wy? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
ewaq Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 15.09.11, 21:40 ze względu na różnorodność asortymentu Real, choć czasami w Tesco taniej. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realny Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 00:22 Real ma chyba najgorsze za sobą i powoli wychodzi na prostą. Coraz większy porządek, więcej towaru /róznorodnego/, sklepy na galerii też się zmieniają na lepsze. Odpowiedz Link Zgłoś
tempura_81 Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 20.09.11, 13:44 ani jedno ani drugie nie oferuje dobrego chleba. tylko własny, tandetny asortyment plus oskroba plus jakieś chemiczne, zagraniczne marki. wolę Almę - jest tylko trochę droższa, ale mogę dostać tam chleb Grzybki i Putka. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: saskakepa.info Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 16.09.11, 07:36 A ja wolę Tesco, z mojego punktu widzenia większy wybór, no i mają rzeczy którę lubię, a w Real niektórych nie ma... W Tesco polecam również odzież, buty i bieliznę, szczegónie dziecięce, niezła jakość, przystepne ceny. Za to do Real jeżdżę przynajmniej 1 raz w miesiącu, bo TYLKO TAM mają kawę SATI Heures Exquisites, czy jakoś tak... którą namiętnie uwielbiam i kupuję wtedy na zapas po 10-15 paczek :) Odpowiedz Link Zgłoś
emma_me Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 16.09.11, 07:53 zdecydowanie real. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: muuuuu Geant lepszy! IP: *.home.aster.pl 16.09.11, 08:20 Większy wybór, więcej miejsca, mniej tandety. No i tradycja - pierwszy market w okolicy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: 212.160.172.* 16.09.11, 11:15 Mieszkam w Wawrze, do obu mam tak samo blisko (albeo jak ktoś woli daleko). Zakupy w takim sklepie robię raz w tygodniu lub rzadziej. Z galerii handlowych korzystam sporadycznie, praktycznie pomijalnie. W normalnych godzinach pracy zdecydowanie wolę Real. Dobrze ktoś napisał, że najgorsze ma już za sobą. Sądzę że dobrze mu zrobiła konkurencja Tesco. Jest tam też obecnie mniejszy ruch, trochę upierdliwy jest wleczący się remont parkingu. Z Tesco korzystam w godzinach bardzo późnych, jesli zamknięte sa inne przybytki handlowe. W sumie wychodzi duziła 2:1 dla Reala. Jakoś Tesco mi nie odpowiada. Wydaje mi się mniejszy wybór, bardziej chaotyczny rozkład artykułów. Ale w wolności i konkurencji jest siła. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomala Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: 195.8.220.* 16.09.11, 18:44 Tesco, ale głównie ze względu na nocne zakupy. Jak myślicie, można pod Tesco bezpiecznie zostawić lepszy rower (taki do 2000 zł)? Oczywiście na łańcuchu. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hohoho Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.09.11, 15:36 Zalezy jaki masz łańcuch. Jeśli Ci go nie szkoda to zostaw ale jesli to łańcuch o próbie 560 to uważaj. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Tomala Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: *.home.aster.pl 17.09.11, 21:50 Nie wiem jak sprawdzić tę próbę 560. Mam łańcuch Masterlocka. Odpowiedz Link Zgłoś
lesio5 Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 20.09.11, 08:49 Real - ciasny parking, wąskie miejsca parkingowe, wąskie przejścia miedzy półkami, chamscy ochroniarze usiłujący zabronić wejścia z własną torbą, debilnie zaprojektowane kasy (albo krótki przenośnik z dużą komora odbioru, albo długi przenośnik z komora mini), płatne wózki. Tesco - przestronny parking, szerokie miejsca parkingowe, normalni ochroniarze, normalne kasy, darmowe wózki. Komfort robienia zakupów nieporównywalny i wybór dośc oczywisty. Ilość wieśniaków wkładających bachory w butach do kosza wózka niestety porównywalna w obu sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
tempura_81 Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 20.09.11, 13:49 LOL. Dobre porównanie. Ale mnie bardziej drażni, że w obu marketach śmierdzi, zwłaszcza wieczorem w okolicach stoisk mięsnych i rybnych. Do tego bywam czasem w Tesco nocą i widzę jak palety z produktami mlecznymi stoją sobie nietknięte między półkami. Klima nie działa nocą pełną parą więc jest tam zwyczajnie ciepło. Pewnie to samo dzieje się w Realu podczas nocnego zatowarowania, ale nie powiem żeby mi się podobało. Dlatego oba odwiedzam tylko w określonych sytuacjach (np. mają promocję na coś co uwielbiam, albo muszę zrobić zakupy nocą). Częściej kupuję w małych sklepach pod blokiem (też trafiłem na kilka trefnych, ale mam od lat mapę tych dobrych;), ewentualnie w Almie. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: *.adsl.inetia.pl 20.09.11, 14:35 No właśnie mnie odrzucał i nadal odrzuca kiepski parking w Realu. Jeszcze teraz w trakcie remontu, w godzinach popołudniowych - fatalnie. Jakiś czas temu wymienili wózki, wcześniej nie dało się prowadzić. Ja ze swoją wagą i mikrosiłą nie byłam w stanie zrobić większych cotygodniowych zakupów. Denerwują mnie też kasy samoobsługowe - wolę w Tesco, wydają mi się przyjaźniejsze. No i ochrona - nie raz miałam z nimi przejścia. Nadal wchodzę z torbą- jeśli już nie mam alternatywy- ( a niech mnie tylko zaczepią). Kiedyś wybierając sobie jakiś towar, nie chciałam wziąć tego z wierzchu, wymacanego z uszkodzonym opakowaniem, tylko zanurkowałam głębiej, po nowe, "nietykane" - pani rozkładająca towar wręcz mi tego zabroniła, kazała mi brać ten z wierzchu, bo jej robię bałagan, i mam wziąć ten. Pamiętam, że wtedy wkurzyłam się porządnie. Nie wzięłam oczywiście. Kiedyś ochroniarz kazał mi wyjąć wszystko z wózka łącznie z 4 zgrzewkami wody - wyłożyłam jedną i uprzejmie zameldowałam kasjerce i pokazałam 3 pozostałe w wózku. Nawrzeszczał na mnie, że mam wyjąć. Nieważne że byłam w końcówce ciąży, i ledwo stałam na nogach. Przepisy są takie, że musiałam wszystko wyłożyć na taśmę.i Nieważne że pokazałam co przewożę "poza " kasą. Tak mi się nazbierało goryczy przez te parę lat, że do momentu wybudowania Tesco jeździłam do innego hipermarketu. Sporadycznie tylko robiłam zakupy w Realu, i zawsze wychodziłam poirytowana. Jakoś wcześniej nie chciało im się zadbać o bardziej przyjazny wizerunek, a potem nagle się obudzili i dbają o klienta. Jedynie to tam jeżdżę do Inglota i po okulary. I już żadna siła mnie nie przekona, żeby tam wrócić. Odpowiedz Link Zgłoś
tempura_81 Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 20.09.11, 22:40 Łoo matko. ale dramat. może jednak Alma lepsza? i woda gotowana zamiast mineralnej? ;) Odpowiedz Link Zgłoś
szaser Ta cała alma jest dziwna 21.09.11, 07:08 Ta cała Alma to jakiś niszowy i posymodernoistyczny, rzadko spotykany sklep, raz tam byłem i natychmiast wyszedłem. Czerń maskuje powszechny brud. Ceny z sufitu i pełno pretensjonalnych pracowników. Dajcie sobie spokój z tą almą, ja wolę sklep, w którym kupię wszystko. I płytkę do pc i majtki i szynkę i ser i papierosy - w jednym miejscu. Zdecydowanie wybieram tesco. Odpowiedz Link Zgłoś
tempura_81 Re: Ta cała alma jest dziwna 21.09.11, 09:41 LOL. raczej masz problemy ze sobą. biegnij po majtki i płyty z tesco, a ja jednak wolę "niszową" Almę :))) im bardziej poznaję ludzi tym bardziej jestem przerażony. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Bobi Re: Ta cała alma jest dziwna IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 21.09.11, 17:48 To jak sie licytujecie, to inaczej jeśli chodzi o supermarkety: - najpierw MacPol - najbliżej i chyba najczęściej - potem Alma - rzeczywiście najfajniejszy, nie mam stracha kupować warzywa, ale najrzadziej bo za dużo zachodu żeby tam wejść - potem reszta świata, wszystkiego po trochu A tak naprawdę najczęsciej kupuję chleb w lokalnym skepie z pieczywem Grzybki lub Lubaszka Wędliny w Organic lub MarcPolu (ale tu nie dokońca jestem pewien co kupuję) warzywa, owoce, na pl Szembeka lub w lokalnym warzywniaku żółty ser - lokalnym spożywczaku Odpowiedz Link Zgłoś
tempura_81 Re: Ta cała alma jest dziwna 22.09.11, 14:18 MarcPol jest w miarę ok, w sensie wyboru bo ceny mają wyższe niż Alma. ale można tam znaleźć perełki typu hiszpańska pasta z anchovies (puszysta, delikatna, pycha:). natomiast omijam Organic - mają koszmarne ceny. także nie mam porównania w wędlinach od nich :) wiele innych produktów można znaleźć w pozostałych sklepach, nawet w Społem i są średnio 20-30% tańsze. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: *.internetdsl.tpnet.pl 21.09.11, 10:38 Nie lubię Almy :D Wolę Tesco:) Odpowiedz Link Zgłoś
tempura_81 Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 21.09.11, 15:15 ja udaję się do Tesco głównie z powodu godzin otwarcia i faktu, że można za małą cenę kupić dużą ilość ubranek dla maluchów, które brudzą i niszczą je w ekspresowym tempie, ale gdyby Alma oferowała to samo to raczej z usług Tesco bym nie korzystał. w Tesco podobają mi się także ceny na niektóre rzeczy (świeże króliki i kaczki). ale w Almie jest czysto, nie śmierdzi na rybnym ani na mięsnym, jest szeroki asortyment produktów z ciut wyższej półki (np. w Tesco są jajka Tesco Organic i jeden typ jajek od kur z wolnego wybiegu; oba wielkości M i w opakowaniach po 6 sztuk; w Almie masz takie jaja od minimum 3 producentów, także rozmiar L i duże opakowania, po 10 czy 12 jajek - niby drobiazg, ale de facto taniej wychodzi zakup dużego opakowania niż dwóch małych; do tego chleb z mojej ulubionej piekarni - Grzybki - w Tesco niedostępny; Alma posiada także szeroki wybór dobrej jakości wędlin, bez fosforanów, wody czy białka sojowego - Tesco ma kilka drogich zachodnich szynek w nieekonomicznych opakowaniach i dopiero ostatnio pojawiła się u nich polska szynka bez polepszaczy, sprzedawana pod własnym brandem - wiejskie delicyje czy jakoś tak). Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: *.adsl.inetia.pl 21.09.11, 20:41 Nie kupuję pieczywa w hipermarketach. Kupuję w SPC na Goclawiu. Wędliny kupuje mi znajoma na Szembeka u "swojego" sprzedawcy, tak samo warzywa. Mam dwa dobre źródła. Jajka - zależy - albo kolejna znajoma przywozi ze wsi, 0.50 gr za sztukę, albo przez znajomą na Szembeka, ostatecznie z "3" gdziekolwiek. Namiętnie też zaopatruję się w ubranka dla dzieci, szczegolnie z promocji. Zawsze przeglądam damskie ubrania, szczególnie dżinsy - kilka razy kupiłam za male pieniądze kilka fajnych par spodni. Czasem buty. W Realu nigdy się nie zapuszczałam w alejkę a ubraniami. Ceny zbyt wysokie jak na oferowaną jakość, Wolę F&F i Cheroke. Produkty dla dzieci ( typu mm, kaszka) dość długo były droższe od tescowych. Późnym wieczorem jeszcze nie robiłam zakupów :) Odpowiedz Link Zgłoś
tempura_81 Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 24.09.11, 12:22 Powinnaś spróbować Grzybków bo SPC to raczej smaku nie ma :) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Maruda Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: *.adsl.inetia.pl 18.10.11, 13:31 Byłam kiedyś, bo mam koło żlobka Grzybki. Za 4 bułki jogurtowe, paczuszkę krojonego chleba z ziarnem ( 8 kromek), 4 kajzerki i 2 pączki z budyniem zapłaciłam 17 zł i jakieś grosze. drogo. Bułki jogurtowe kupuję w piekarni Wawerskiej ( 1,70 za sztukę). Tańsze i moim zdaniem smaczniejsze. Resztę najczęściej w SPC - mam po drodze na przystanek. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek256 Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: 80.50.91.* 18.10.11, 14:54 ja również nie lubię Almy. Po pierwsze, żeby się dostac do marketu, muszę przejść pól lub cała Promenade, przyznacie, ze wyjazd z koszykiem pelnym zakupow przez cała galerię handlową to jakiś obciach? Po drugie, tam jest tak ciemno w środku, wygląda jakby mieli oswietlenie awaryjne z powodu braku pradu, Po 3 ceny z kosmosu Do tej pory jezdziłem do Lidla, ale też mnie przestało bawić kiedy kilka razy pod rzad nie było tego co potrzebowalem, poza tym nie podoba mi sie w Lidlu brak wyboru mięs świezych, kiedyś widywałem wołowinę a teraz od wielu miesiecy nie widze, sama wieprzowina i drob, zreszta czesto nawet kurczakow nie maja.. Do tego coraz slabszy wybor warzyw i owoców, nawet w sezonie Dlatego ostatnio jezdze do Tesco na Fildorfa i jestem zadowolony! Odpowiedz Link Zgłoś
miky Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 18.10.11, 15:45 > Dlatego ostatnio jezdze do Tesco na Fildorfa ... ...gdzie tez musisz z wózkiem przeparadowac przez całą "galerię" handlową do samochodu;) A tak w ogóle to z almy w Promenadzie jest bezpośrednia winda prosto na parking. Zarówno po jednej stronie (paradujesz tylko przed Smykiem), jak i z drugiej (Grycan). To tak OT, bo przecież każdy lubi i potrzebuje coś innego, zatem samo pytanie w tytule wątku jest trochę nie teges... Odpowiedz Link Zgłoś
le5zek Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 19.10.11, 08:44 > ...gdzie tez musisz z wózkiem przeparadowac przez całą "galerię" handlową do sa > mochodu;) Czyżby? Zejście do garażu jest zaraz za kasami. Odpowiedz Link Zgłoś
miky Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 19.10.11, 10:57 Ale schody jadą od drugiej strony;) Takie samo paradowanie jak w almie promenadzkiej do windy. Zaraz dojdziemy do tego, że z przepiscy chodziło o parking naziemny itd;) Odpowiedz Link Zgłoś
kasiulinda Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 20.09.11, 16:31 lesio5 napisał: > > Ilość wieśniaków wkładających bachory w butach do kosza wózka niestety porównyw > alna w obu sklepach. niestety i jeszcze oburzają się jak zwraca sie uwagę Zdecydowanie bliżej mi do Tesco, jest w miaręc czysto, bez kolejek. Reala unikam ze względu na sklep Thibo w którym zawsze znajdę coś co mi się przyda:D Odpowiedz Link Zgłoś
twitti Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 28.09.11, 08:35 Jesli chodzi o ceny, to na tych samych rzeczach wydaje wiecej w Tesco. Czyli w moim mniemaniu jest drozszy. Za to w Tesco sa inne rzeczy, no i fajne ciuchy za niska cene. Podsumowujac - do Reala jedze na cotygodniowe zakupy spozywcze, do Tesco chodze po cos konkretnego. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wawerski Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 30.09.11, 21:30 buty maja lepsze w Realu ale dla facetów nie ma nic poza koszulami no i właśnie butami. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: realny Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 15.10.11, 16:17 Teraz to juz zdecydowanie Real. W końcu skończyły się korki na Grochowskiej, parkin poprawiony, jest luźno w porównaniu z innymi cenrami. Towary i sklepy ok. Odpowiedz Link Zgłoś
e._ Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? 24.10.11, 09:28 Jeszcze czasem Real, ale zwłaszcza - Tesco. W Realu jest miło po zakupach usiąść u Grycana na kawę czy sok (lodów nie lubię). W Tesco z tym kiepsko. Ale za to - gdy się już opanuje topografię - bardzo szybkie, przyjemne zakupy. No i odważne promocje na ryby! Te łososie z rusztu, te pstrągi w cytrynie albo z gałązką kopru! Pycha! Alma? Tak, na niektóre słodycze, na niektóre herbaty niespotykane w innych sklepach, na światło, które nie katuje oczu, muzyka, któe nie zagłusza własnych myśli. No i miły wystrój, w porównaniu z "przemysłowymi" regałami w innych wielkich sklepach. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: *.adsl.inetia.pl 24.10.11, 15:45 W Polityce w rankingów sieciowych marketów Tesco na pierwszej pozycji, a Real na ostatniej. Moja ocena grochowskich sklepów podobna - choć w Realu nie byłem już od kilku lat. Ale za to byłem w Almie. Ten sklep z roku na rok jest coraz gorszy - zapewne dostosowując się do gustu i portfela przeciętnego klienta. A dział z winami rozłożony na cztery łopatki. Za kilka lat będą tam oferowali mieli cztery butelki wina - białe, czerwone, różowe i musujące. I ten nieśmiertelny koniak za osiem tysięcy. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kinolit Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 06.12.11, 11:57 Widać, że nie byłeś parę lat w realu. Załuj Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: tomek256 Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: 80.50.91.* 07.12.11, 10:48 Niestety muszę przyznać, że w Tesco na Fieldorfa jest coraz gorzej, byłem tam kilka razy pod rząd, uderzyła mnie uboga oferta (w porównaniu z tym co było kiedyś) w dziale ryby świeże, oraz smród padliny jak przechodziłem obok stoiska z mieśem drobiowym na wagę, dodatkowo wiele sałat (mam na mysli te gotowe mieszanki) miało datę ważności na nastepny dzień, a nie były przecenione, podobnie kiełki, no i nie mogę patrzeć na te stare ciemne śmierdzące mięcho na wagę, blee.. na razie ich omijam, może to chwilowe Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oli Re: Tesco na Fieldorfa czy Real na Jubilerskiej? IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 12:58 Dzisiaj czyli 7 grudnia na stoisku z warzywami gotowe sałatki KIDS z datą do spożycia 6 grudnia w hermetycznym zamknięciu wyglądają jak dobrze nadmuchany balon. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: Hey A wszystko to marność ... marność nad marnościami IP: 212.160.172.* 07.12.11, 14:27 Tesko pada, armagedon blisko. Jak padnie "stonka" to znaczy że koniec świata już był, zostało tylko życie pozabiedronkowe. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypada Re: A wszystko to marność ... marność nad marnośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 07.12.11, 20:07 Real jest o niebo lepszy od Tesko. Od dawna już jest naprawdę w czym wybierać + czyściutko, przejrzyście. Obsługa tez chyba milsza. Cenowo żadne tam ceny minimalne ale jak ktoś wierzy w cuda to ma lipne produkty za niziutka cenę. Ciekawi mnie tylko dlaczego ten Real jest taki zaniedbany z zewnątrz. Mamy zaraz świeta a oni chyba śpią. Żadnych świecidełek, lampek itd. Dyrekcja do wymiany. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gizmo Re: A wszystko to marność ... marność nad marnośc IP: *.adsl.inetia.pl 07.12.11, 20:46 Czyli jak ten sam produkt jest tańszy w Tesco, to znaczy, ze to podróbka? Ale jak okaże się, że na przykład w Piotrze i Pawle jest droższy niż w Realu, to co sprzedają w Realu? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: wypada Re: A wszystko to marność ... marność nad marnośc IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 08.12.11, 09:00 Źle mnie zrozumiałeś albo ja niezbyt jasno napisałem. Nie ma cudów, mogą być jakieś okazyjne ceny ale dobry produkt musi kosztować odpowiednio. Miałem na myśli, że w realu jest chyba ogólnie nie najgorzej z cenami i tyle. Do tego jeszcze ogólne wrazenie tego co widzę w środku, zero problemów z parkowaniem i dlatego wybieram real. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: gzimo Re: A wszystko to marność ... marność nad marnośc IP: *.adsl.inetia.pl 08.12.11, 13:43 Jeśli ten sam produkt ma w jednym sklepie cenę niższą, a w drugim wyższą to sprawa jest ewidentna. Jeśli gazeta bada koszyk z kilkunastoma-kilkudziesięcioma produktami i ustala, że Tesco jest tańsze niż Real, to co może zrobić taki robaczek jak ja lub ty? Uwierzyć lub nie. Ja robię zakupy w Tesco, więc uwierzyłem. Nie wiem czy Real ma teraz swoje firmowe produkty, bo kiedyś nie miał. W takich przypadkach ceny i jakości łatwo porównać nie da. A co do cen. Lidl ma swoje produkty mleczne. Jogurty są produkowane przez Bakomę i - na mój gust - są dużo lepsze niż te pod marką Bakoma. Za to 2 razy tańsze. Możliwe natomiast, że zamiast mleka do ich produkcji użyto wody z gipsem i dlatego są lepsze i tańsze. Ale próbowałem jeść gips i mi nie smakował, więc chyba to jednak nie to. Odpowiedz Link Zgłoś