draconessa 29.05.02, 09:43 Witam! Szukam chetnych na weekendowe wycieczki rowerowe. Wiek i plaec bez znaczenia!!! Stworzmy grupke, ktora bedzie milo i aktywnie spedzac czas na rowerach. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
draconessa Re: Wyprawy rpwerowe 29.05.02, 14:13 O, fajnie, to moze jeszcze pare osob i stworzy sie fajna grupke!!! Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: Wyprawy rpwerowe 29.05.02, 17:30 Ja też bardzo chętnie :-) I szepnijmy słowko GW, co by objeła nad nami patronat ;D Ale na wycieczki się piszę :) Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wyprawy rpwerowe 29.05.02, 22:35 Witam kolejnego chetnego. No, jakby Wyborcza rzucila kasa, to moze bym sie nie obrazila:)))) Ale na powaznie - myslmy tez nad trasami i terminem pierwszej wyprawy. Grupka sie zawiazuje, moze cos z tego bedzie ciekawego. Gloscie tez , Towarzysze, pomysl wsrod znajomych , krewnych i przyjaciol Krolika:)))- im wiecej nas, tym lepiej!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: 7897714 a jakim tempem jeździcie? IP: *.shell.nl 01.06.02, 21:50 ja dzisiaj zaliczyłem most w Nowym Kazuniu, dojazd lewym brzegiem, powrót prawym, ale zeszło mi na to od 9.30 do 16 (z półtorejgodzinną przerwą na próbę dojścia z rowerem do spichrza w widłach Wisły i Narwi - wymiękłem). W dodatku mam pecha - pękł mi łańcuch. Na szczęście na Konwiktorskiej, pół godziny prowadzenia roweru od domu. Poza tym było OK, tylko dość mocno i zimno wiało. Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: a jakim tempem jeździcie? 01.06.02, 22:12 Trudno powiedzieć, jakim tempem jeździmy, bo nigdy jeszcze razem na żadnej wycieczce nie byliśmy :-) Jednak wydaje mi się, iż tempo będzie dostosowane do najwolniejszego w grupie. W końcu chodzi o to, żeby cieszyć się ze wspólnej jazdy, a nie gonić za jakimś pucharem. Oczywiście bez zbędej przesady. Bo jeśli ktoś nie będzie w stanie nadążyć za większością, to też źle, bo psuje wycieczkę innym. I nie chodzi mi tu, że wszyscy jadą 40 a ktoś wyciska ledwo 20 kmh, tylko o sytuacji, że grupa jedzie 20, a ktoś 12 kmh :) Ale oczywiście wszystko jest do uzgodnienia :-) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
yai2 Re: Wyprawy rpwerowe 02.06.02, 16:19 Chętnie się podłączę. Jestem "emigrantką" z Wrocławia i choć mieszkam tu już trzy latka to nie było mi dane poznać Warszawy i jej okolic od strony bicyklowego bzika. Straty zaczęłam nadrabiać dopiero w tym sezonie, Lasek Bielański mam niemal pod nosem, tyle że tam okrutnie gęsto od spacerowiczów a i na każdym skrzyżowaniu ścieżek może czekać niemiła niespodzianka - kraksa z innym rowerzystą. Wybrałam się również przez Młociny do Kampinosu, ścieżką nadwiślańską do Powsina - i to tyle :( Jeśli więc planujecie jakąś przejażdżkę ( zwłaszcza całodniowe dają dużo frajdy ) to z wielką przyjemnością dołączę do peletonu, zapewne ciągnąc ze sobą jeszcze conajmniej dwie osoby :) Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: Wyprawy rpwerowe 02.06.02, 20:46 To może w takim razie wycieczka kultową trasą do Powsina i Lasku Kabackiego? ;)) Z Bielan w końcu to wychodzi jakieś 60 km (hehe) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: Wyprawy rpwerowe IP: *.u.mcnet.pl 03.06.02, 08:14 To jesteśmy sąsiadkami. Ale Park Młociński to fajne miejsce dla rowerzystów, prawda? Czy mogłabyś opisać swoją trasę do Kampinosu? Ja byłam w tę sobotę, ale wjeżdżałam, przez Mościska, Laski. Dalej Lipków, Zaborów, Truskaw, Izabelin i Warszawa. Musieliśmy skrócić, bo pogoda nie sprzyjała. Zaliczyliśmy też Zegrze w tym sezonie i to była chyba najbardziej udana wycieczka. Pozdrawiam Marcia Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wyprawy rpwerowe 03.06.02, 09:12 Witam szanownych chetnych po przerwie dlugoweekendowej;))) Po przeczytaniu wypowiedzi zainteresowanych proponuje, abysmy rzeczywiscie pierwszy wyjazd grupowy uskutecznili na jakiejs kultowej i w miare prostej trasie- jak to przy pierwszych wyprawach bywa, najpierw musimy sie poznac i poznac swoje mozliwosci. Byloby niezle, gdybysmy przy okazji zdolali zorganizowac jakies ognisko, albo w polowie wycieczki zachaczyli o jakies miejsce, gdzie mozna sobie przysiasc i pogadac.Proponuje jako date pierwszej wycieczki niedziele 9 czerwca, lub sobote 15 czerwca? Co Wy na to??? Odpowiedz Link Zgłoś
oleck Re: Wyprawy rowerowe 03.06.02, 09:49 jak w niedziele 9 czerwca, to moze i ja bym troche brzucho wytrzasl... tylko wolalbym zeby trasa nie byla za bardzo kultowa, korki to mamy na co dzien ;) moze to troche zbyt skomplikowane jak na pierwszy raz, ale chodzi mi po glowie taki pomysl: - jedziemy pociagiem do modlina, tam rzut okiem na twierdze - przejezdzamy do nowego dworu i walami wzdluz bugonarwii albo kolo jeziora klucz do zapory w debem i dalej do wieliszewa - powrot do warszawy wzdluz wodociagu polnocnego to by bylo jakies 50-70 km, zalezy kto gdzie mieszka, pol na pol drogi gruntowe i boczne asfaltowe, troche lasu, sporo lak i starorzeczy, pare ciekawostek do obejrzenia. tylko nie najlepiej z infrastruktura, sa jakies mordownie kolo debego, byc moze cos w legionowie. pozdr, olek Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wyprawy rowerowe 03.06.02, 15:51 Trasa ciekawa, ale moze rzeczywiscie troche skomplikowana jak na pierwszy raz? Chodzi mi o to, abysmy za pierwszym razem poznali sie i sprawdzili swoje mozliwosci - dlatego pisze o trasie kultowej - bo nie znam jeszcze czlonkin i czlonkow grupy. Ale oczywiscie, nie musi ( i moze lepiej , zeby nie byla) to trasa do Powsina, bo faktycznie bardzo ona jest zatloczona, co chwilami odbiera cala przyjemnosc jazdy... Moze faktycznie gdzies na polnoc - jakas 40-50km trase w rejonie Puszczy? To juz by pozwolilo nam sie zorientowac, na co mozna sie porywac ;))) A potem mozemy juz wyruszac na bardziej ambitne wyprawy. Chodzi mi tez o to, ze byc moze niektore z dolaczajacych do nas osob dopiero sie zacheca i wyciagna swoje rowery, albo tez nie jezdza regularnie i trasa 70km mozebyc - na ten pierwszy raz za ciezka proba? MOze wiec proponowany przez Ciebie szlak zostawmy na 15.06??? Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Wyprawy rowerowe IP: *.mimuw.edu.pl 03.06.02, 16:14 tez myslalem o Kampinosie, ale z Puszcza jest ten problem, ze wiekszosc tras przez las jest stosunkowo trudna - zdaza sie piach, bloto, korzenie itp. - co tez moze poczatkujacym dac w kosc. A praktycznie na wszystkich drogach, ktore sa utwardzone, jest spory ruch samochodow. ktos ma jakis pomysl konkretnej trasy? pozdr, olek Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: dracones Re: Wyprawy rowerowe IP: *.riz.pl 03.06.02, 16:23 Tyz prowda... Musze wobec tego spojrzec na trasy...Ale moze jeszcze ktos z osob , co sie zglosly bedzie miec jakis fajny pomysl? Albo sprobujmy przedrzec sie do Zalesia i tam pojezdzic? tez sa tam chyba jakies lasy??? Moj znajomy chyba niedawno jezdzil gdzies w ok. Zalesia, zreszta jezdzil tez po Kampinosie - moze uda sie ustalic jakas mila trase "inauguracyjna' - a potem jek najbardziej jestem za Twoja propozycja na nastepny raz. PZDR!!! Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: olek Re: Wyprawy rowerowe IP: *.mimuw.edu.pl 03.06.02, 16:47 z Bielan do Zalesia i obarot jak nic bedzie 80 km... to juz moze zostanmy przy tym Kampinosie skoro jest sporo osob z Bielan (ja tyz :) pozdr, olek Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wyprawy rowerowe 03.06.02, 16:58 A, to jasne. Ja po prostu jestem nieco bardziej na poludnie, ale jak najbardziej - w takim razie Kampinos? Ale czekam jeszcze na glosy innych osob, ktore sie zglosily??? No, i w domu popatrze na mapke, moze cos jeszcze mozna znalezc... Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: Wyprawy rowerowe 03.06.02, 17:45 To ja zabiorę głos... komuś... ;D W zasadzie nie przeszkadza mi żadna, z wymianianych przez was tras. Czy to będzie Kampinos, czy Zalesie czy jeszcze coś innego. Ale skoro już tak gdybamy, to ja znów wyskoczę z tym Powsinem :) Nie dlatego, żebym go lubił, ale: - trasa jest jak najbardziej kultowa, i nie powinna sprawiać kłopotu, bo w większośći to asfalt (jak ktoś chce małe XC to też bez problemu :) - na miejscu jest polanka, gdzie można zrobić ognisko inauguracyjne (chociaż ognisko powinniśmy robić w noc bardziej ;) Jak nie ognisko, to jest tam sporo barków itp. - trasa to ok. 60 km z Bielan i z powrotem. Minus to fakt, że to dość uczęszczana trasa, i możemy użerać się z tłumem rodzin zroweryzowanych, walących całą szerokością ścieżki, pieszymi miłującymi szlaki rowerowe itp. Pytanie tylko, czy nie ma wśród nas osób, które są z okolic Powsina, i nie będzie im się chciało kręcić korbami dla 5 km :) Oczywiście można zrobić tak, że pojeździmy po KPN i wrócimy na ognicho na polanę na Młocinach przy McDonaldzie. Ale tak jak to pisał Olek - w Kampinosie piach straszliwy. Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wyprawy rowerowe 03.06.02, 20:13 Fakt, KAmpinos,to tez i piach. Ale i mniejsze tlumy. Tak wiec sa plusy i minusy. Zaleta trasy kultowej jest zas jej latwosc i mozliwosc spedzenia czasu przy integracji i wzajemnym poznawaniu sie. Minusem zas - tlumy wsciekle. Z tego co sie zorientowalam, wiekszosc zgromadzonego tutaj towarzystwa pochodzi raczej z Zoliborza. POniewaz ja siedze w zasadziwe w centrum, nie bede nikomu narzucac kierunku. Proponuje , aby wypowiedzieli sie tez inni uczestnicy - zobaczymy, czy wiecej glosow padnie na wariant polnocny, czy poludniowy ??? W kazdym razie, ja wolalabym, abysmy raczej znalezli trase, ktora bedzie w wiekszej czesci biegla poza centrum stolicy, niz przez miasto, bo jezdzenie po centrum W-wy to nie za duza frajda - dlatego wspomnialam o KPN, albo Zalesiu. Czekam na glosy reszty. Co do ogniska - to moze w odpowiednim momencie urzadzimy stara, slowianska Sobotke??? Ale to luzna propozycja pod rozwage... Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: Wyprawy rowerowe 04.06.02, 15:48 Minusem Kampinosu, poza piachem, jest plaga muszek, która może dość poważnie utrudnić nam poznanie się. Każde zatrzymanie mobilizuje do jazdy ciągłej. Czasami nie da się stanąć, ba, jechać wolno, żeby nie zostać zjedzonym przez fruwające tałatajstwo :) Ale oczywiście mi pasuje każda trasa, bo chodzi w końcu o dobrą zabawe... a przewodnik i tak ze mnie żaden, więc jak leming podąże za stadkiem :) Przy okazji 8 i 9 maja to ponoć dwa Pikniki rowerowe. Jeden w Aninie (chyba właśnie 8 maja) i jeden w Starej Miłosnej właśnie 9 czerwca. Może wybrać się tam? Link do imprezy: www.staramilosna.pl/4zlot/show.pl?/4zlot/001.html Będzie się na co popatrzeć, na wieczór też planowane jest ognisko, a jak nam się nie spodoba, to moża się zabrać z tamtąd i wrócić do nas do KPNu lub na Młociny :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wyprawy rowerowe 04.06.02, 16:39 To tez mozliwe - ale chce jeszcze poczekac na glosy innych uczetsnikow i chetnych. Co do muszek, to niestety tego swinstwa teraz wszedzie lata pelno, jedyny ratunek to faktycznie ruszac sie, bo na to zadne offy nie pomagaja... Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: Wyprawy rowerowe 04.06.02, 17:50 A, i właśnie się dowiedziałem, że w Parku Młocińskim ma też być jakaś impreza rowerowa, i nawet mają znakować rowery za friko. Ale szczegółów jeszcze nie znam... ale może poznam :) Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: Wyprawy rowerowe 04.06.02, 23:00 A propos tej imprezy w Parku Młocińskim: www.bielany.waw.pl/$images/banery/rower-1.gif Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wyprawy rowerowe 05.06.02, 14:43 OK, ale to jest 8.06. Szczerze mowiac, wolalabym 9.06, lecz mozna to przeglosowac. Proponuje tak - i tak bedziemy sie wybierac gdzies na polnoc. Ustalmy wiec miejsce i czas zbiorki tudziez wszystkich chetnych - niech sie szanowne towarzystwo podeklaruje - oraz wstepna marszrute ( i tak sie pewnie zmieni:)) Dobrze by bylo abysmy wstepne plany zamkneli do piatku. ( zwlaszcza dzien, godzine i miejsce zbiorki) PZDR Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: marcia Re: Wyprawy rpwerowe IP: *.u.mcnet.pl 04.06.02, 08:07 Ja też jestem chętna (+2 osoby). Jesteśmy z Bielan, więc rzeczywiście najlepiej byłoby pojechać na Północ. Popieram pomysł finiszu na Młocinach. Jest to naprawdę super miejsce. Niestety w grę wchodzi raczej tylko sobota. Będę śledzić dalszy rozwój sprawy. Pozdrawiam Marcia. P.S. Fajnie się wczoraj jeździło po Bielanach między 23 a 24 w nocy. Nareszcie nikt nie łaził po ścieżkach rowerowych. Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wyprawy rpwerowe 04.06.02, 09:04 NIe dasz rady nic zrobic z niedziela? Hmm, akurat mi sobota nie pasuje, przynajmniej nie bardzo, ale z kolei mozna tez zrobic dwie wyprawy - dla chetnych - sobotnia i niedzielna. Poddaje pod rozwage reszty zainteresowanych. Naturalnie, jesli gros zainteresowanych bedzie tez chcialo jechac w sobote, to fajnie, ale moze i sprobujecie niedziele. Przypominam,ze rezerwujemy tez termin w przyszlym tygodniu, tj 15 czerwca. Odpowiedz Link Zgłoś
jane_blond_007 Re: Wyprawy rowerowe 03.06.02, 21:09 No nareszcie trafiłam na post dla mnie!!;))))))) (Cześć, yuurey, jaki ten świat mały;)) Co do trasy, mnie tam wsio rawno, mieszkam na Natolinie i jak będzie trzeba, to gdzie powiecie-postaram się dojechać. A co do wariantu...Powsina ci u mnie przesyt...więc może jednak Kampinos?? Pzdr, Jane. Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wyprawy rowerowe 03.06.02, 21:56 Witaj, Radosc z kazdej nowej osoby. TWoj glos zaliczam "na korzysc " Kampinosu i prosze o ewentualne dalsze sugestie , jak i pozyskiwanie nowych nawroconych ;))) Odpowiedz Link Zgłoś
yuurei Re: Wyprawy rowerowe 04.06.02, 17:44 jane_blond_007 napisał(a): > No nareszcie trafiłam na post dla mnie!!;))))))) > (Cześć, yuurey, jaki ten świat mały;)) Ale nie zamały na nas dwoje? ;-) Udało się dostać jakieś fajne oponki? :) Pzdr Odpowiedz Link Zgłoś
jane_blond_007 Re: oponki 05.06.02, 18:40 Jeszcze nie:(((( Nie miałam czasu podjechać do serwisu i ich nabyć, ale nic straconego:) PZDR, Jane. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: hanka Re: Wyprawy rpwerowe IP: 194.193.10.* 15.08.02, 16:31 ja rowniez jestem w 100% za :) czekam na propozycje tiger206@poczta.onet.pl Odpowiedz Link Zgłoś
robertrobert1 Re: Wyprawy rpwerowe 20.08.02, 19:12 Czlowiek wyjedzie na kilka tygodni, na Litwe, i juz o nim sie zapomina! Oczywiscie ja rowniez sie przylaczam. Odpowiedz Link Zgłoś
jaga!!! Re: Wyprawy rpwerowe 21.08.02, 00:26 oj, cudowny pomysł!!! chętnie się przyłącze, o ile jeszcze mozna :) Odpowiedz Link Zgłoś
jaga!!! Re: Wyprawy rpwerowe 21.08.02, 10:56 A byliście juz na wspólnej wyprawie??? jeśli tak to gdzie??? no i najważniejsze pytanie, kiedy wyprawa??? :-)))) Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wyprawy rpwerowe 21.08.02, 11:01 patrz na watki o 24 i 25 sierpnia... Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wyprawy rpwerowe 21.08.02, 09:42 jak mozesz!!!! caly czas o Tobie myslimy!!!! Odpowiedz Link Zgłoś
sergiusz.r Re: Wyprawy rpwerowe 21.08.02, 23:53 To ja też się zapiszę :) Choć na wycieczki mogę jechać dopiero we wrześniu... mój punkt startowy dolny Mokotów... idealnie po środku do Kabat, Malbork, Powsin, Wilanowa, pod Zygmunta i pod Rurę. Generalnie wybrałbym się w stronę Kampinosu, ale Lasy Chojnowskie, Zalesie, Czersk i te okolice też mile widziane :-) Narazie znikam, wrócę z rowerowej Austrii to zamieszczę fotorelację :) -- Sergio Giant AC2 & Scott Expert Racing Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: kuba Re: Wyprawy rpwerowe IP: 217.153.35.* 22.08.02, 11:00 jestem bardzo zainteresowany wycieczkami rowerowymi. Nie znam zbytnio traz w okolicach Warszawy. Jeżeli pojawią się konkretne propozycje, proszę o nadanie sygnału pod adres: jakub_dasiewicz@poczta.onet.pl Pozdrawiam, draconessa napisał(a): > Witam! Szukam chetnych na weekendowe wycieczki rowerowe. Wiek i plaec bez > znaczenia!!! Stworzmy grupke, ktora bedzie milo i aktywnie spedzac czas na > rowerach. Odpowiedz Link Zgłoś
draconessa Re: Wyprawy rpwerowe 22.08.02, 11:32 po prostu zagladaj na forum, propozycje sa co tydzien w zasadzie. Odpowiedz Link Zgłoś