Dodaj do ulubionych

Reklama domeny - płachtą na byka!!!

IP: *.aster.pl / *.acn.pl 09.02.04, 00:40
Czerwone monstrum, atakujące każdą otwieraną stronę,
to, moim zdaniem, szczyt nachalności!
Po Gazecie spodziewałam się większego umiaru i taktu.
Atak czerwonego diabła,bez możliwości opcji "zamknij"
spowodował, że zamiast zainteresować się treścią,
mam ochotę komuś w srodku nocy przywalić.
Poważnie!
:)
Obserwuj wątek
    • Gość: w++ Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 09.02.04, 04:50
      Znam to uczucie, łącznie z chęcią przywalenia. To chodzi pewno o flashe,
      migające, zasłaniające czasem treść itp. . Lecz w tej sprawie wielu forumowiczów
      tylko strzępiło sobie język (klawiaturę?), bez rezultatu. Ja sobie
      zainstalowałem Mozillę i do niej dodatek Adblock, ustawiłem w nim filtry na
      pliki ".swf" z adresu Gazety i innych portali które używam. Od tego czasu jest
      świetnie, spokojnie, stronki szybciej się ładują a nie mam wrażenia że czegoś
      brakuje. Spróbuj może czegoś podobnego bo nie zanosi się na to by Twoim
      problemem ktoś z Gazety się przejął. Wiadomo sprawa kasy za reklamy.
      • Gość: jaa_ga Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 09.02.04, 14:39
        Dziękuję Ci, "w++" !
        Jeśli możesz mi jeszcze powiedzieć, co to jest Mozilla etc...
        i jak to można zainstalować = będę niezmiernie wdzięczna:))
        Jestem amatorem w tej dziedzinie...
        • Gość: eressea Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.gorzow.mm.pl 09.02.04, 19:11
          Mozilla to przeglądarka internetowa
          mozillapl.org/
    • Gość: jaa_ga Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 10.02.04, 02:23
      Quuuuuuuurva mać!
      Czy musicie akurat w środku nocy wkurzać mnie do czerwoności
      tym czerwonym diabłem?! W nocy przyfruwam tu po spokój, ciszę i skupienie !!!
      Czy nie widzicie tego ohydztwa?!
      :(
      • Gość: w++ Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 10.02.04, 04:13
        O widzę że ci znowu przywalili flashem po oczach.
        Co do Twojego pytania o mozillę to :
        Mozilla ( ta z mozillapl.org, bo są też inne ale pochodzą z tego samego źródła
        tyle że wersje końcowe są robione przez różne zespoły) jest zestawem programów.
        Główną rzeczą jest przeglądarka, która robi to co Internet Explorer, z tym że o
        wiele lepiej i bezpieczniej. W zestawie jest również program pocztowy, robi to
        co Outlook ale nie rozsyła wirusów oraz kompozytor stron html.
        W przeglądarce Mozilli są między innymi takie ciekawe rzeczy jak panele
        (intensywnie je używam i bardzo mi się podobają), definiowanie użytkowników
        (czyli ustawień, zakładek)i momentalne przełączanie między nimi, dużo opcji i
        innych bardziej zaawansowanych rzeczy. W preferencjach m.in. można wyłączyć
        wyskakujące okienka, co jest też korzystne ze względów zdrowotnych. Mógłbym
        jescze tutaj dużo pisać ale to trzeba po prostu wypróbować.
        Jeszcze na marginesie, Mozilla jest bardzo podobna do Netscape6 i 7, ale jej
        polska edycja ma dla nas taką przewagę że nie zawiera typowo amerykańskich opcji
        (n.p. aol, ich sklepy internetowe) a ma n.p. w standardzie polskie linki i
        oczywiście jest po polsku.
        Instalacja:
        ze strony mozillapl.org/ z linku "pobierz" ściąga się się plik z aktualną
        stabilną wersją, na swój dysk, i uruchamia się ten plik i reszta tak jak inne
        instalacje programów według opisów na ekranie.
        No i ważna rzecz - jak pozbyć się czerwonych diabłów i innych takich atrakcji.
        Już z Mozilli, na stronie adblock.mozdev.org/ klknąć w "install",
        tam na "Dev. Builds",
        potem niżej na stronie pod słowem "Links" kliknąć na "Adblock 0.5 d2 nightly 35"
        obok tekstu "installs for all versions of mozilla and firebird"
        lub inny podobny (dziś jest taki ale może być inna wersja), wyskoczy wtedy
        okienko z zapytaniem o zgodę na instalacje, tu nacisnąć "Ok" i wtyczka Adblock
        się sama zainstaluje.
        Dostęp do ustawień Adblock jest przez menu główne "Narzędzia" lub w dolnym
        prawym rogu każdego okienka. Adblock trzeba "nauczyć" co ma blokować lub wpisać
        tzw. filtry. Jeśli dana część strony będzie zgodna z filtrem (gwiazdki zastępują
        dowolny ciąg znaków, bo oczywiście adresy różnych czerwonych diabłów są nieco
        różne, ważne co jest wspólne) to się to nie pokaże na ekranie (musi być także
        ustawiona w preferencjach Adblock opcja "Enable Adblock").
        U mnie są wpisane takie filtry:
        *gazeta*.swf
        *onet*.swf
        *interia*.swf
        *movie*.swf
        *portal.interia.pl/lexmark/*
        *supermedia*.swf
        *hit.gemius.pl*
        Pierwszy wygania czerwone diabły z Wyborczej, a ruchomych elementów zostaje
        tylko trochę animowanych gifów, ale je lepiej nie blokować bo mogą się gdzie
        indziej przydać.
        Następne jak widać przydają się w innych portalach.
        Ostatni przyśpiesza ładowanie stron z Wyborczej (to inny temat) ale nie wpływa
        na to co widać na ekranie.
        To że używam tego zestawu zawdzięczam Iwonie która tutaj
        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=11&w=8992537&v=2&s=0 przekonała mnie do
        tego.
        Uff. Może tyle na dziś.
    • j_karolak Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! 10.02.04, 08:23
      Korzystasz z portalu za darmo, to oglądaj reklamy dziewko.
      • Gość: jaa_ga Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.04, 11:49
        Tego już za dużo, chamie:(
        Spadaj z cudzych wątków narcyzowaty megalomanie -
        i to już!
        • j_karolak Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! 11.02.04, 12:41
          Czego za dużo?

PS Ten wątek jest mój. Aketowałem go.
    • Gość: kixx Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.acn.waw.pl 10.02.04, 14:48
      Ewentualnie możesz zainstalować sobie Googletoolbar,nie jest to tak skuteczne
      jak Mozilla,ale większośc popupów zatrzymuje,jest prostsze,a przy okazji
      dostajesz okienko Googla skonfigurowane z Internet Explorerem

toolbar.google.com/
      • Gość: w++ Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 04:47
        Pop-upy to może nie jest jeszcze najgorsze, choć denerwujące. Kiedy nie
        używalem jeszcze Mozilli z włączoną blokadą tylko netszkapy, potrafiłem zamykać
        te okienka jak jeszcze się nie pojawiły całe, w ułamku sekundy klikając prawym
        na pojawiającej się nowej ikonce paska windowsów na dole i Zamknij. Taki trening
        refleksu. Ale poważniejszym problemem są reklamy flashowe ruszające sie,migające
        koło tekstu lub wręcz go zasłaniające. Denerwują nie tylko mnie ale i innych, a
        jeśli o mnie chodzi wręcz zniechęcają do ich zleceniodawców. Może istnieje jakiś
        dodatek do Internet Eksplorera filtrujący selektywnie coś takiego ? Mnie nie
        potrzebne bo z pewnych względów nie używam IE, ale jak widać z różnych wątków od
        ponad pół roku dużo ludzi odwiedzających portal niepotrzebnie traci zdrowie.
      • Gość: w++ Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 06:48
        Po napisaniu poprzedniego postu, chodząc po sieci znalazłem bardzo ciekawy
        program dla używających IE, który rozwiązuje powyższe problemy w bardzo łatwy
        sposób. Jest to przeglądarka wykorzystująca mechanizm Internet Eksplorera,
        mająca jego funkcje oraz wiele innych w nim nie występujących i inny ciekawy
        interfejs. Najważniejsze to z tego co zdążylem wypróbować to blokada
        wyskakujących okienek, blokada animacji flash, blokada obrazków (wszystko to
        można włączać przyciskami na paskach narzędzi), blokada activex,skryptów i javy.
        Jest także latwe przełączanie ustawień proxy, szybkie czyszczenie wszelkich
        śladów po odwiedzanych stronach (historia,tymczasowe,ciasteczka, adresy ...),
        błyskawiczne przełączanie między 40- ma językami interfejsu (niestety brak
        chińskich i japońskich czcionek),6 skór i to co uważam za bardzo przydatne i
        używam z przyjemnością w Mozilli - panele, czyli otwierając więcej stron na raz
        nie mamy je wszystkie osobno na pulpicie lecz wszystkie są w jednym oknie
        przeglądarki jedne na drugim (lub obok siebie, kaskada... coś jak w Wordzie
        i.t.p) przełączane kliknięciem na taby (?). Jeśli n.p. na pierwszej stronie
        Gazety klikniemy środkowym przyciskiem na kilka linków po kolei, to nadal
        widzimy tą stronę na wierzchu, a pod spodem ładują się wybrane przez nas
        podstrony, które później przeglądamy klikając na taby (mnie to bardzo
        przyśpiesza przeglądanie n.p. Wyborczej, nie muszę się cofać do głównej strony i
        nie mam bałaganu z wieloma otwartymi oknami). Jako użytkownik netscapy i mozilli
        (i co najmniej niechętny wobec IE), szczerze muszę powiedzieć że program mimo że
        bazuje na IE zrobił na mnie bardzo pozytywne wrażenie.
        Program ok 1Mb (słownie: jeden mega :-o) i jego opis są na
        www.advancedbrowser.com
        instalacja szybka i bez problemów.

P.S.
        Kiedy go uruchomiłem pierwszy raz i otworzyłem główną stronę Gazety, zrozumiałem
        że użycie przez jaa_gę slowa na duże Q było jak najbardziej zasadną reakcją na
        to wyskoczyło na ekranie. Ale odznaczyłem opcje "Pokazuj animacje Flash",
        odświeżyłem stronę i powrócił spokój.
        • Gość: w++ Swietne-nie tylko w walce z czerwonymi diabłami IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 11.02.04, 07:29
          Znalazłem też w w/w Advanced Browserze bardzo ciekawą funkcje definiowania i
          zapisywania grup stron, które można jednym ruchem otwierać wszystkie na raz.
          Ciekawa jest również możliwość ustawienia automatycznego odświeżania konkretnej
          strony (w Gazecie może może się przydać na depeszach PAP lub goracych wątkach na
          forum). Otworzyłem dla porównania oryginalny Internet Eksplorer (wersja jak dają
          w windowsach ME), to przy Advanced Browserze wypada strasznie ubogo i badziewiato.

No ale na razie tyle, bo właściwie wątek jest o czerwonych diabłach i szczerze
          mówiąc powinien być na forum o portalu, ale tak jakoś wyszło.
          • Gość: jaa_ga Re: Do W++ :) IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.04, 12:00
            Bardzo, bardzo dziękuję Ci za wszystkie
            niezwykle fachowe wskazówki:)
            Zapisałam sobie ten wątek i kiedy tylko
            syn mnie odwiedzi, popeoszę Go, aby zainstalował
            mi wszystko - zgodnie z Twoją "instrukcją obsługi"
            Bardzo Ci jestem wdzięczna i życzyłabym Tobie, sobie i wszystkim,
            aby więcej było wokół nas tak życzliwych i uczynnych ludzi...
            Pozdrawiam jak umiem najserdeczniej
            :))
            • Gość: w++ Re: Do W++ :) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 06:17
              Myślę że w Twoim przypadku dobrze będzie zainstalować wyżej opisany Advanced
              Browser dlatego że : w użyciu jest bardzo podobny do Internet Explorera, zawiera
              m.in. dwie łatwo włączane funkcje ważne dla Twojego spokoju - blokowanie
              animacji Flash i wyskakujących okienek, jest szybki do ściągnięcia i instalacji
              oraz zawiera w sobie dużo dodatkowych funkcji, z których niektóre mogą się przydać.
              Mozilla to jest zupełnie nowa jakość, wyższe bezpieczeństwo,duża ilość
              dostępnych funkcji wiele innych zalet szczególnie docenianych przez
              zaawansowanych użytkowników.
              Jednak przejście z Internet Explorera na Mozillę może być na początek nieco
              trudne (inne nazewnictwo, inny zestaw funkcji itp.) dla osób mniej
              zaawansowanych. Tak myślę, choć się nie będę przy tym upierał.

Pozdrawiam.
          • kixx Re: Swietne-nie tylko w walce z czerwonymi diabła 11.02.04, 16:17
            Ok.Niezła:).Nie wiesz jak zrobić,żeby wyszukiwarka szukała w google`u?
            • Gość: w++ Re: Swietne-nie tylko w walce z czerwonymi diabła IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 12.02.04, 05:07
              Wpisujesz w pasku adresu : www.google.pl , i jak się ściągnie ich stronka
              to robisz "dodaj do ulubionych". Masz wtedy polskie google dostępne jednym
              klikiem z menu Ulubione. Zauważyłem że w Advanced Browserze, szukanie jest na
              stałe związane z www.alltheinternet.com , może są jakoś powiązani bo mają
              podobne logo. Szczerze mówiąc nie jestem przekonany do szukania zintegrowanego z
              przeglądarką (w Mozilli jest jakieś takie zintegrowane wyszukiwanie, z dużą
              możliwością wyboru serwera wyszukiwarki, ale nie używam).Według mnie zajmuje
              tylko miejsce na ekranie a nie wnosi nic w porównaniu z bezpośrednim użyciem
              stron wyszukiwarek.
              Osobiście używam tylko linków w zakładkach do różnych wyszukiwarek. Za to bardzo
              pomocne w wyszukiwaniu są panele (w jednym otwieram stronę wyszukiwarki, wpisuję
              co szukam, później na wynikach, które wydają się obiecujące klikam środkowym i
              wybrane strony ściągają się pod spodem a w panelu z wyszukiwarką ściągam
              następną stronę wyników a w tym czasie oglądam pozostałe panele i zamykam te
              które nie są potrzebne).
              • kixx Re: Swietne-nie tylko w walce z czerwonymi diabła 12.02.04, 13:54
                Przyzwyczajenie z tym googlem po prostu.
                Ale klawiaturę mam tak skonfigurowana ,że do Google`a wchodze jednym
                przyciskiem,tez wygodne tylko sie odzwyczaiłem.
                a tak w ogóle to dzieki
      • Gość: jaa_ga Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.aster.pl / *.aster.pl 11.02.04, 11:51
        Dziękuję, Kixxie, za koleżańską pomoc.

• eressea Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! 13.02.04, 16:42
          A ja polecam Ci jaa_ga Mozille FireBird (lub FireFox). Jest bardzo podobna do IE
          pod względem wizualnym (no chyba ze zmienisz skórke) i super szybka :) To
          najlepsza przeglądarka z uzywanych przeze mnie dotychczas (a troche ich było).
          Wystarczy, że sciągniesz z tej strony:
          mozillapl.org/index.php?name=MozillaPLMirrors
          Instaluje się bajecznie prosto :). I przejscie z IE na Firebirda według mnie
          jest zupełnie bezbolesne. A jak zaczniesz uzywać tej przeglądarki to nigdy nie
          wrócisz do IE :)
          • Gość: w++ Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 14.02.04, 07:36
            Dołączam się do tej propozycji,choć jeszcze nie poznałem tej odmiany Mozilli.
            Ale skoro jesteś zadowolona i mówisz że łatwo przejść z IE to możliwe że i
            jaa_ga będzie zadowolona, z tym że pozostaje kwestia doinstalowania adblocka, w
            celu pozbycia się flashowych "czerwonych diabłów" co jest w tej chwili
            podstawowym problemem jaa_gi.
            Może masz dla niej jakieś sugestie na ten temat?
            Z tego co słyszałem Mozilla Firebird jest szybsza od zwykłej, lecz w odróżnieniu
            od niej jest to sama przeglądarka a Mozilla n.p. 1.6 to pakiet z programem
            pocztowym (który z powodzeniem zastępuje bardzo niebezpiecznego outlooka),
            edytorem html. Używam Mozilli 1.5 i jestem bardzo zadowolony, podoba mi się mi
            się w niej że jest dużo przydatnych funkcji i narzędzi.
            • eressea Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! 14.02.04, 14:07

Ja uzywam obecnie zarówno Mozilli FireFox (najnowsza wersja Firebirda) jak i
              Mozilli 1.6 (jednak w tej to korzystam głównie z programu pocztowego, bo sama
              przeglądarka chodzi zbyt wolno jak dla mnie). Myślę, że jaa_ga korzysta z
              outlooka , więc zeby nie było za dużo zmian na raz ;) na początek najlepszy
              FireBird.
              No i jesli chce się pozbyć flashów to trzeba tego adblocka doinstalować.

I jaa_ga korzytanie z Mozilli jest naprawdę łatwe. Tak naprawde to wystarczy
              zapamiętać, że odpowiednikiem _Ulubionych_ są _Zakładki_. Podstawowa skórka
              bardzo przypomina IE z Windowsa XP. A jest możliwośc jej zmiany, co polecam w
              póżniejszym czasie :)

Najbardziej w Mozilli cenie:
              - szybkosc
              - brak wyskakujących reklam
              - gesty myszy (można myszką przesuwac strony wstecz i naprzód, otwierac nowe panele)
              - mozliwośc otwierania w panelach (co jest bardzo przydatne gdy ma sie XP), tera
              z nie korzystam juz wogóle z wyświetlania w nowych oknach

I przydatne sa tez profile. Każdy z uzytkowników może sobie ustawic własny, z
              własnymi zakładkami i skórką.
              • Gość: w++ Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 15.02.04, 05:46
                Zainstalowałem polskiego firebirda 0.7 i w pełni się z Tobą zgadzam. Program
                jest bardzo szybki (ładowanie programu ponad 2 razy szybciej niż Mozilla 1.5,
                strony też ściągają się bardzo szybko) i tak jak twierdzisz, ktoś kto używał IE
                nie powinien mieć żadnych problemów, bo jest prosty (dla mnie jest za prosty,
                brakuje mi pewnych zaawansowanych funkcji, podglądów i.t.p, ale mam pewne
                specyficzne potrzeby, ale jak chodzi o prędkość to jestem pod wrażeniem ).
                Mozilla "zwykła" jest bardzo rozbudowana i może na początek "przestraszyć" mniej
                zaawansowanych i przez to zniechęcić.
                Jest w firebirdzie "płynne przewijanie", jedyna rzecz która podobała mi się w
                IE, a jako wtyczka do Mozilli jest jeszcze w budowie.
                Zainstalowałem bez problemu adblock wpisałem filtry:
                *gazeta*.swf
                *hit.gemius.*
                i strony z Gazety jeszcze bardziej przyspieszyły (a przy tym zniknęły flashe,
                choć dziś jakoś nie wyskoczył żaden czerwony diabeł).
                Firebirda rzeczywiście można polecić z czystym sumieniem.
    • jaa_ga Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! 17.02.04, 13:55
      Dla "triple_x", aby łatwiej zauważył:)
      PS. Dziekuję wszystkim za pomoc
      • Gość: w++ Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 18.02.04, 04:59
        Dla "wqurzonego" poto samo.
        Przeglądając wstecz fora (szczególnie o portalu,to i komputerowe), muszę
        stwierdzić że wątków sprowokowanych tymi niezwykłymi ozdobami stron Gazety
        starczyło by na jakieś nieźle aktywne forum. Szczególne ożywienie wywołały
        "czerwone diabły", rzeczywiście zapierające dech w piersiach (mnie do zmiany
        przeglądarki przekonał już wcześniej zmasowany atak jakiegoś gadającego jaja, a
        przed tym jeszcze miły zwyczaj zaklejania tekstu strony przez jakieś inne cudo).
        Ale gdyby nie ta lekka perswazja i sugestie innych którzy też to przeszli, to
        możliwe że używał bym dzisiaj netszkapy 7 (sprawa przyzwyczajeń), a tak zostałem
        posiadaczem Mozilli i ogólnie jestem bardzo z niej zadowolony.

P.S.
        Jakoś się nie pochwaliłaś co u Ciebie odgania czerwone diabły. Masz już coś
        zainstalowane ?
        • Gość: jaa_ga Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.aster.pl / *.acn.pl 18.02.04, 12:05
          Jeszcze nie, "w++".....
          Syn wyjechał daleko na miesiąc, a ja....
          Byłam na stronie i Mozilli i Opery.
          Przeczytałam i koniecznych parametrach i (tylko nie mów nikomu!)
          nie mam pojęcia jaki komputer i oprzyrządowanie mam w domu...
          Muszę przeczekać tego "psychola", który wymyślił te koszmarne
          flashe dla domeny.Nazwa.pl
          Teraz z czerwonego monstrum urodziła się para zdrowo już
          zniszczonych wiekiem pólnagich przedstawicieli homo sapiens.
          Abominacyjne to i chore. A atakuje z taką siłą i prędkością, że nawet
          artykuły nie mają szans się otworzyć przedtem.
          O h y d a !
          PS. Dzięki za wszystkie mądrości i uprzejmości, "w++"
          • Gość: w++ Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 19.02.04, 03:14
            Doskonale Cię rozumiem. Też mam taką sytuację, z tym że to ja "administruję"
            komputerem mojej mamy i wiem o co chodzi.
            Szkoda że musisz czekać.
            • Gość: Andrzej Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! IP: *.acn.waw.pl 20.02.04, 12:49
              Od ponad roku używam Mozilli Firefox (która wcześniej nazywała się Phoenix,
              później Firebird, później Mozilla Firebird). Polecam tę przeglądarkę, ale radzę
              ściągnąć najnowszą wersję, przynajmniej 0.8.

Odradzam polską wersję z domeny mozillapl.org, gdyż nie działają z nią dobrze
              rozszerzenia. A na rozszerzeniach opiera się właśnie ta przeglądarka
      • rubeus Re: Reklama domeny - płachtą na byka!!! 20.02.04, 19:14
        jaa_go - opera nie jest wymagająca - nie potrzebuje jakichś tam
        wybitnych parametrów sprzętu, chodzi na przeciętnym komputerze...
        Ja jej używałem na słabiutkim [wg dziejszych standardów ] kompie
        z 64 mb ramu i procesorem 330-tka...
        Możesz sobie ją sciągnąc i potestować.
    • seven Re: Reklama domeny - p?achta˛ na byka!!! 20.02.04, 17:20
      fajnie, ze sa sposoby to omijac, ale najlepiej by bylo gdyby gazeta po prostu z tego
      zrezygnowala, heh. tym bardziej ze w zdecydowanej wiekszosci przypadkow to nie sa reklamy
      jakis sponsorow tylko np. dzialu turystyka na portalu gazety...
      • Gość: jaa_ga Poradziłam sobie:)))))) IP: *.aster.pl / *.acn.pl 24.02.04, 22:55
        Oczywiście to sposób, z którego Wy, znawcy problemu
        się iśmiejecie, ale się pochwalę - co mi tam:))))))
        Po prostu - wyinstalowałam Macromedia Flash Player:)))))
        Co prawda namolnie pyta mnie czy go chcę, ale wolę klikać NIE,
        niż oglądać te koszmary flashowe w Gazecie.
        PS. A jak syn wróci do kraju - to dopiero razem pokażemy figę reklamom:))
        Jeszcze raz dziękuję wszystkim za pomoc:)
        Serdeczności
        od Jaa_gi:))
        • bykk Re:do Jaa_gi:) 25.02.04, 00:29
          Jaaga, wypraszam sobie!
          Żadna reklama czerwona nie będzie dla mnie płachtą!
          Na takie reklamy, to ja siem odwracam zadem:)).
          pozdrawiam
          hej!
          • jaa_ga Re:do Jaa_gi:) 25.02.04, 12:49
            Bykku - w tym kontekście to ja byłam bykiem, ale przez 1 "k":))
            Teraz mam z głowy i w nosie flashe Gazety:)
            PS. Wyobraź sobie, że tylko na portalu Gazeta program Macromedia Flash Player
            się za mną ugania i namawia do instalacji. W Rzepie i ŻW - ani śladu!
            Wynika stąd, że to tylko nasz ukochany portal stosuje metody przymusu....
            Co do Ciebie, Bykku - jestem przekonana, żes sam dla siebie
            i bykiem, i matadorem, i torreadorem:)))
            Pozdrawiam
            Ach, jak przyjemnie bez reklam !!!!!!!
            • Gość: w++ Re:do Jaa_gi:) IP: *.katowice.cvx.ppp.tpnet.pl 27.02.04, 06:52
              Jak miło widzieć Cię w gronie szczęśliwych, zwolnionych z obowiązku oglądania i
              słuchania flashów. I sposób w jaki sobie poradziłaś, tak gołymi rękami,
              imponujący. Szczerze mówiąc bym na to nie wpadł . Gratuluję.
              • jaa_ga Re:do Jaa_gi:) 27.02.04, 11:03
                Sama nie wiem jak na to wpadłam:)))))
                Zupełnie przypadkowo sprowokowałam za to swoistą pogoń
                kolejnego monstrum za moim każdym krokiem na portalu gazeta.pl:)
                To Macromedia Flash Player namolnie kusi - zainstaluj mnie. A ja - NIE:))
                Wprawiłam pewnie gemiusa ( mój Big Brother na pasku) we wściekłość i przyjdzie
                mi polec w walce prędzej czy później....
                PS. Zabawa przednia, reklam - zero:))))
                Pozdrawiam

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka