nuova Re: testowanie na Testowym 11.02.10, 09:10 nuova napisała: > Dlaczego na FT nie działa sonda? np: forum.gazeta.pl/forum/w,1,63518960,106955340,Re_aaa.html Link Zgłoś
wariant_b Re: testowanie na Testowym 11.02.10, 09:56 A ta? forum.gazeta.pl/forum/w,1,107110053,107110053,Sonda_probna.html W Twoim przykładzie jest pewien błąd - mianowicie sonda MUSI być pierwszym postem w wątku. Link Zgłoś
Gość: curious A co testuje orzeł, który... IP: 91.230.54.* 22.04.13, 12:51 ...przeniósł tam artykuł z dyskusją? ;-> forum.gazeta.pl/forum/w,1,74430161,74430161,Dobre_bo_polskie_Plan_B.html Link Zgłoś
tylko.tu Re: testowanie na Testowym 11.02.10, 09:49 jesli poczytasz o sondzie w pomocy, to dowiesz sie m.in., ze sonda musi byc pierwszym postem w watku. Link Zgłoś
tylko.tu a moze i.. nie dziala ? ;)) 11.02.10, 09:51 forum.gazeta.pl/forum/w,1,107109818,107109818,do_nouva.html Link Zgłoś
wariant_b Re: testowanie na Testowym 11.02.10, 10:02 tylko.tu napisał: :))) Masakryczne jest to odświeżanie forum. Wiedziałem, że piszesz, bo był wątek na testowym, a tu ciągle nic nie chciało wyskoczyć. No i w efekcie napisaliśmy to samo. Swoją drogą, czemu wstawiłeś znacznik ? Link Zgłoś
wariant_b Re: testowanie na Testowym 11.02.10, 10:03 Sorry: oczywiście znacznik flag=nobbcode Link Zgłoś
tylko.tu Re: testowanie na Testowym 11.02.10, 10:11 o.. nie spodziewalem sie, ze tam jest. skopiowalem tekst i tyle. sam wskakuje. widocznie nie moge zakladac sond. byc moze za niepochlebne o niej slowa ;)) sonda mnie nie kocha !! :( Link Zgłoś
tylko.tu Re: testowanie na Testowym 11.02.10, 10:15 mozliwe, ze mam gdzies wylaczone bbc. o ile pamietam, to mozna wylaczac na forach, ale zeby uzytkownik mogl ? cos to malo prawdopodobne. pewnie administracja mi ukrocila mozliwosci :)) hehe.. no.. kiedys sie odgrazalem, ze trzeba by zrobic sonde na temat.. , wiec wszystko ladnie by sie skladalo :)) Link Zgłoś
nessie-jp Re: testowanie na Testowym 11.02.10, 17:33 Może to pochodna ustawienia do emotikonów (że jak ustawisz sobie "Nigdy nie wyświetlaj emotikonów" to i resztę BBCode zaprzepaścisz). Link Zgłoś
wariant_b Re: testowanie na Testowym 11.02.10, 17:48 nessie-jp napisała: > Może to pochodna ustawienia do emotikonów (że jak ustawisz... Mam wyłączone emotikony, bo na to żółte paskudztwo więcej niż raz nie można popatrzeć. Jeszcze coś innego musi być, i to nie tylko u tylko.tu. Popatrz tylko w ilu postach takie coś siedziało. Będzie nad czym pogłówkować. Link Zgłoś
Gość: poi Re: testowanie na Testowym IP: *.aster.pl 11.02.10, 18:19 pewnie cos zle robia ;)) moze nie ta reka pisza/klikaja ? hm.. ja.. teoretycznie.. praworeczny jestem (?) Link Zgłoś
nessie-jp Re: testowanie na Testowym 11.02.10, 23:40 Ja w ogóle nie widzę tego znacznika, o którym piszecie :) W tych postach, które zalinkowałeś, także mi się nie wyświetla (sonda również nie). Nawet w źródle strony go nie widzę. Gdzie wyście go wyszperali? Link Zgłoś
snajper55 Re: testowanie na Testowym 12.02.10, 00:42 nessie-jp napisała: > Ja w ogóle nie widzę tego znacznika, o którym piszecie :) W tych postach, które > zalinkowałeś, także mi się nie wyświetla (sonda również nie). Gdy klikniesz Odpowiedz cytując, to zobaczysz: tylko.tu napisał: > [flag=nobbcode] [sonda=Wiesz kim jesteś?] > [*] nie > [*] tak > [*] nie mam pojęcia > [/sonda] S. Link Zgłoś
wariant_b Czary-mary, hokus-pokus... 12.02.10, 12:20 nessie-jp napisała: > Faktycznie, czary mary :) Szkoda tylko, że nie można pomóc tylko.tu w poszukiwaniu przyczyn, bo u innych do cudowne dopisywanie się flag=nobbcode nie występuje. Pewnie będzie musiał z innego konta i z innej przeglądarki spróbować. Link Zgłoś
nessie-jp Re: Czary-mary, hokus-pokus... 12.02.10, 14:07 > Szkoda tylko, że nie można pomóc tylko.tu w poszukiwaniu przyczyn, Pomóc to można Link Zgłoś
wariant_b Re: Czary-mary, hokus-pokus... 12.02.10, 14:34 Zachwalał ABP, więc z Foxa. Mógł zablokować skrypt do wyświetlania sondy, ale na szybko nie znalazłem w skrypcie wstawiania nobbcode i raczej go tam nie ma. No i objaw nie pasuje do obrazka - coś wstawia flagę przy wysyłaniu postu, a nie przy jego wyświetlaniu. Trzeba poszperać w skryptach do postów na formach, gdzie dopuszcza się sondę - może będzie coś więcej niż tu, bo TU chyba nie ma nic. W każdym razie ma to jakiś związek z jego kontem lub jego ustawieniami użytkownika albo jego przeglądarką. Znaczy, jemu znalezienie przyczyny zajmie mniej czasu niż innym. Jeśli pod Operą to samo - znaczy coś w koncie lub ustawieniach, jeśli będzie OK - w dodatkach do FF i ich konfiguracji. Link Zgłoś
Gość: poi Re: Czary-mary, hokus-pokus... IP: *.aster.pl 12.02.10, 18:25 moze nie tyle zachwalam, co polecam. jeszcze mnie tu o reklame oskarza ;) zgadza sie ff, ale uzywam tez opery lub chrome - w zaleznosci od potrzeb. chwile temu napisalem, ze sprawdze (jesli znajde chwile czasu). Link Zgłoś
Gość: poi Re: Czary-mary, hokus-pokus... IP: *.aster.pl 12.02.10, 18:21 tutaj nie tyle chodzi o pomoc mnie, co innym. zauwazyles, ze wiele takich znacznikow sie pojawia. ja akurat kompletnie nie korzystam z bbc, co pewnie widac. fatycznie. najlepsza metoda to drugie konto albo inna przegladarka. sprawdze. Link Zgłoś
wariant_b Re: Czary-mary, hokus-pokus... 12.02.10, 19:22 Gość portalu: poi napisał(a): > tutaj nie tyle chodzi o pomoc mnie, co innym Powiedzmy, że pomoc w zaspokojeniu ciekawości, co to za byt wstawia bez naszej wiedzy jakieś teksty do postów, póki są to teksty tak niewinne, jak znaczniki bbcode. O pomocy innym nie mówmy, bo problem jest dość rzadki, znaczy nikt nie potwierdził, by u niego też się działo takie jajeczko, a efekty w postach na FT widać jak na dłoni. Sprawdź może jeszcze, czy obkłada wielokrotnie, czyli dopisuje kolejny nobbcode mimo istniejącego. Link Zgłoś
Gość: poi Re: Czary-mary, hokus-pokus... IP: *.aster.pl 12.02.10, 20:27 wariant_b napisał: > Powiedzmy, że pomoc w zaspokojeniu ciekawości, co to za byt > wstawia bez naszej wiedzy jakieś teksty do postów, póki są > to teksty tak niewinne, jak znaczniki bbcode. wlasciwie to moja glowna motywacja. jakkolwiek administracja powinna byc bardziej zmotywowana ;) > O pomocy innym nie mówmy, bo problem jest dość rzadki, znaczy > nikt nie potwierdził, by u niego też się działo takie jajeczko, > a efekty w postach na FT widać jak na dłoni. nikt nie potwierdzil, bo generalnie (jak sadze) malo ludzi zglasza sie z takimi sprawami. wiekszosc to zlewa - doswiadczenie (nie tylko moje) z czasow przed fof/fom. gdyby wszyscy zglaszali sie z problemami, to fof/-m mialyby pewnie najwiekszy licznik :)) Link Zgłoś
Gość: poi Re: testowanie na Testowym IP: *.aster.pl 12.02.10, 18:19 nessie-jp napisała: > Ja w ogóle nie widzę tego znacznika.. widac, widac. w zrodle. Link Zgłoś
nessie-jp Re: testowanie na Testowym 12.02.10, 19:19 Gość portalu: poi napisał(a): > nessie-jp napisała: > > > Ja w ogóle nie widzę tego znacznika.. > > widac, widac. w zrodle. Ni dudu nie widać w źródle :) Link Zgłoś
wariant_b Re: testowanie na Testowym 12.02.10, 19:56 nessie-jp napisała: > Ni dudu nie widać w źródle :) Nieporozumienie terminologiczne zaszło. Spróbuj odpowiedzieć na taki post, czyli przycisk "Odpowiedz". Na dole będzie tekst postu z tym znacznikiem. W sumie mocno dziwne - tak, jakby nie do końca wiadomo było, gdzie ten bbcode ma być obrobiony. Wyszukiwarka pokazywała znaczną ilość takich sond z felerami i nobbcodem, czyli w bazie taki tekst się musiał znaleźć. A sam znacznik się nie wyświetla, bo jest przetworzony, czyli pominięty, po stronie serwera, więc w źródle też go nie było. Link Zgłoś
Gość: poi Re: testowanie na Testowym IP: *.aster.pl 12.02.10, 20:07 oczywiscie chodzilo mi o cytowanie, a nie w zrodlo. zrodla nie sprawdzalem. Link Zgłoś
Gość: poi Re: testowanie na Testowym IP: *.aster.pl 11.02.10, 18:13 nessie-jp napisała: > Może to pochodna ustawienia do emotikonów (że jak ustawisz sobie "Nigdy nie > wyświetlaj emotikonów" to i resztę BBCode zaprzepaścisz). ja mam wlaczone wg ustawien forum i.. klapa :)) Link Zgłoś
nuova Re: testowanie na Testowym 11.02.10, 10:05 sonda dla wybranych...? ;) Dlaczego Wariantowi działa a mnie i Tylko.tu nie działa? Link Zgłoś
tylko.tu Re: testowanie na Testowym 11.02.10, 10:11 skorzystaj z tych guziczkow, ktore powinny sie pojawic nad polem tresci. Link Zgłoś
giwi Sonda działa 11.02.10, 10:30 Coś źle robisz i masz znacznik , którego nie powinno być. U góry masz kafelek z napisem "SONDA". Skorzystaj z niego. Link Zgłoś
wariant_b Prośba do jana-w 11.02.10, 11:18 Mamy ciekawy problem ze znacznikiem flag=nobbcode, który wstawia się u tylko.tu, a nie wstawia się innym i nie widać ustawienia, które by to mogło powodować. Co to za byt? Link Zgłoś
Gość: poi Re: Sonda działa IP: *.aster.pl 11.02.10, 18:15 giwi napisała: .. wymyslilas juz co zle robimy ? Link Zgłoś
wariant_b Re: Sonda działa 11.02.10, 19:20 Gość portalu: poi napisał(a): > wymyslilas juz co zle robimy ? A spróbuj na testowym inne bbcody, czy też je obłoży nobbcode? Link Zgłoś
Gość: poi Re: Sonda działa IP: *.aster.pl 11.02.10, 21:10 myslalem, ze giwi ma jakis koncept oprocz stwierdzenia juz stwierdzonego. w wolnej chwili sprobuje, choc podejrzewam, ze to tylko sonda-zabawka robi takie numery. Link Zgłoś
wariant_b Re: Sonda działa 11.02.10, 21:22 Giwi miała na myśli znacznik, o którym pisałem wcześniej i też się jej oczywiście nie wyświetlił, choć jest w poście. Nadto sugerowała użyć przycisków zamiast wklepywać ręcznie. Inaczej - uznała, że wszystko działa, tylko my nie umiemy. Link Zgłoś
Gość: poi Re: Sonda działa IP: *.aster.pl 11.02.10, 22:17 wiem. czytalem. rzecz w tym, ze wlasnie znacznik, o ktorym pisales, czy uzycie przycisku, o ktorym z kolei pisalem ja, juz zostaly.. napisane. giwi przeciez ma pojecie o forum, jego mechanizmach itp. generalnie o wszystkim lepiej, wiec moglaby wyjasnic dlaczego tak sie dzieje, a stad jak temu zaradzic. no.. ale widac, ze chyba nie chce pomoc uzytkownikom :)) ps. byc moze sama siwa jeszcze nie wie ? Link Zgłoś
Gość: poi to zalezy od konta IP: *.aster.pl 13.02.10, 07:43 sprawdzilem to co mnie tknelo, czyli dwa rozne konta. metoda: - kopiowalem tekst z forum.gazeta.pl/forum/w,1,107110764,107110764,wer.html wynik: - tylko.tu => forum.gazeta.pl/forum/w,1,107215923,107215923,iuy1.html - iuy => forum.gazeta.pl/forum/w,1,107215899,107215899,iuy.html sprawdzalem ustawienia na obu kontach. na oko takie same. byc moze jest jeszcze cos ? ps. mozliwe, ze za niegrzecznosc :)) Link Zgłoś
Gość: poi Re: to zalezy od konta IP: *.aster.pl 13.02.10, 08:00 ciekawe.. img297.imageshack.us/img297/2972/testoweforumdyskusyjneg.png img524.imageshack.us/img524/2972/testoweforumdyskusyjneg.png img30.imageshack.us/img30/2972/testoweforumdyskusyjneg.png Link Zgłoś
Gość: = Re: testowanie na Testowym IP: *.dynamic.chello.pl 22.04.13, 21:26 O kuźwa... Jeszcze mi się chciało pomagać :)) Link Zgłoś