Dodaj do ulubionych

Z serdecznym przeklenstwem

IP: 85.112.133.* 10.12.10, 19:35
Na pewno moj watek zostanie skasowany bo najlatwiej schowac glowe w piasek.
Ale jestem aktywnym uczestnikiem i wyjatkowo cierpliwym od lat osmiu ponad na portalu Gownianej Gazety... pardon , GW.
Odkad pamietam na portalu pieprzy sie cos non - stop , raz rzadziej , raz czesciej.
Kolejne zmiany wprowadzane przez Pelniacych Obowiazki Informatykow , protesty uczestnikow, totalne olanie ze strony portalu akceptowanie przez uczestnikow ignoracji i chamstwa zarzadzajacych Portalem.
Ja bym juz sobie dawno stad poszla ale sa dwa tematy w ktore jestem zaangozowana na portalu , plus chetnie kontaktuje sie po polsku przebywajac na rubiezy .
Ale nie wiem ile jeszcze tego burdelu zdzierze ...
Nie pozdrawiam.
Urszula.
Obserwuj wątek
    • Gość: jan.kran Re: Z serdecznym przeklenstwem IP: 85.112.133.* 10.12.10, 20:13
      Serdecznie dziekuje za szybka reakcje:PPPP
      Wlasnienie nie moge sie wpisac na wazny temat na pewnym forum bo sie nie moge zalogowac.
      A moze moglabym komus pomoc i doradzic ... moze tez nie... Nie wiadomo ...
      Z mojego doswiadzeczenia wymiana mysli i doswiadczen czasem pomaga. Ale Szanowna Administracja ma w dupie Szarego Uzytkownika.
      Z napieciem czekam co bedzie szybciej .. .skasowanie moich postow czy kop w portal zeby sie odetlkal:PP
      Nie pozdrawiam.
      Urszula
      • kropka Re: Z serdecznym przeklenstwem 10.12.10, 23:33
        wyczyść ciasteczka. Zazwyczaj pomaga
        • jan.kran Re: Z serdecznym przeklenstwem 11.12.10, 16:37
          kropka napisała:
          > wyczyść ciasteczka. Zazwyczaj pomaga

-----------------> kropka , mam nadzieje ze to ironia ... bo jak nie to mialam wieksze pojecie o Twojej inteligencji )))
          K.
          • kropka Re: Z serdecznym przeklenstwem 11.12.10, 17:33
            a ja o Twoich manierach.
    • skiela1 Re: Z serdecznym przeklenstwem 10.12.10, 21:04
      Kranie nie stresuj sie z powodu forum,malo masz w realu trosk?
      Mnie tez nie wszystko sie podoba,no i co w zwiazku z tym?Mam sobie wlosy rwac ,ze forum 'wolno chodzi'?:-)
      Ty myslisz,ze na innych portalach jest lepiej?U sasiada zawsze zieleniej;-)
      • jan.kran Re: Z serdecznym przeklenstwem 11.12.10, 16:35
        skiela1 napisała:

> Kranie nie stresuj sie z powodu forum,malo masz w realu trosk?
        > Mnie tez nie wszystko sie podoba,no i co w zwiazku z tym?Mam sobie wlosy rwac ,
        > ze forum 'wolno chodzi'?:-)
        > Ty myslisz,ze na innych portalach jest lepiej?U sasiada zawsze zieleniej;-)

Ela , ja mam w realu sporo trosk i dlatego probuje innym osobom z podobnymi troskami pomoc a nawet mam wrazenie ze pomagam.
        Moje troski to Asperger i wielojezycznosc.
        Sama wiele sie dzieiki portalowi dowiedzialam a to co wiem posylam z powrotem ...
        Moje wrazenie dotyczace portalu jest takie ze nikt niczego nie wie i nie umie , wysyla w Kosmos uczestnikow posiadajac zero szacunku ... naomiast kasa i reklamy wdziecznie dzwiecza...
        :PPPP
        K.

• giwi Re: Z serdecznym przeklenstwem 10.12.10, 23:43
      A konkretnie to o co Ci chodzi? Poza słowami obraźliwymi niewiele napisałas.
      • wariant_b Re: Z serdecznym przeklenstwem 11.12.10, 08:54
        giwi napisała:
        > A konkretnie to o co Ci chodzi?

O niekompetencję i arogancję administracji Forum - jak wszystkim.
        • jan.kran Re: Z serdecznym przeklenstwem. Giwi. 11.12.10, 16:47
          wariant_b napisał:

> giwi napisała:
          > > A konkretnie to o co Ci chodzi?
          >
          > O niekompetencję i arogancję administracji Forum - jak wszystkim.

-------> Wariant trafil w dziesiatke :)))

Money makes the world go round i to nie jest zadna tajemnica.
          Ilosc reklam pojawiajacych sie na GW i portalu jest znaczna i dotyczaca konkretnych wypowiedzi.
          -

Ale trzeba miec troche poczucia jak sie wali kase i korzysta z potencjalu jakim sa uczestnicy forum .
          Do tego nalezy fakt ze jak ma sie maszynke zarabiajaca kase na portalu to trzeba chociaz pare groszy w to wlozyc < vide: zatrudnic kumatych informatykow > a nie tylko ciagnac pieniadze nie dajac za to chociaz podstaw obslugi portalu:)))))
          Kran Ekonomiczny
          • giwi Re: Z serdecznym przeklenstwem. Giwi. 11.12.10, 16:57
            Zapytam jeszcze raz, zeby Ci było łatwiej odpowiedzieć.
            Co jest źle na forum, że założyłas ten wątek? Administracja nie ma daru jasnowidzenia i naprawdę nie wie, co poetka miała na mysli.
            Juz jeden watek równie merytoryczny załozyłaś tu
            forum.gazeta.pl/forum/w,299,119732366,119732366,Co_wam_tym_razem_walnelo_.html
            Co konkretnie źle u Ciebie działa na forum? Czytasz swoje posty przed wysłaniem i bierzesz pod uwage, że piszesz dla kogoś a nie dla siebie?
          • skiela1 Re: 11.12.10, 18:25
            "Money makes the world go round"

I zaakceptuj ten fakt :-)
            Placisz cos za korzystanie z forow internetowych?
            Nic nie placisz,masz ten przywilej,ze wolno Ci pisac:-)Reklamy zarabiaja wiec musza istniec tak samo jak musza istniec forumowicze ...tylko zdaj sobie sprawe z tego,ze jestes tutaj jak szprotka w morzu...raczej w sieci:-)-jedna z wielu.Jak Ciebie zabraknie nic sie nie stanie...jak mnie zabraknie tez sie nic nie stanie:-)
            Karawana wirtualna sie toczy...;-)

Faktem jest,ze czasami forum nawala....
            Przez ostatni miesiac kilka razy nie mozna bylo sie zalogowac (haslo nieprawidlowe).
            W takiej sytuacji trzeba zajac sie czyms innym, przyjemnym.
            Napewno czytasz z jakimi problemami ostatnio borykaja sie banki,tez im systemy nawalaja i co ? Oni tez maja niewykwalifkowaych informatykow,programistow....?

Mnie bardzo brakuje opcji (ktora zabrala mi ostatnia modernizacja forum)'Ostatnio odwiedzane fora'/-wiadomo ja jestem forumowiczka z czasowym poslizgiem i ta opcja dawala mi szybki kontakt z forumowiczami,ktorzy cos tam/gdzies pisali w srodku nocy/.
            Ale przeciez nie bede awantury robic,zeby tylko dla mnie taka opcje przywrocic /podobno nie byla popularna/
            Natomiast uwazam ,ze nowe opcje,ktore sie rozwija na zyczenie-Ostatnio odwiedzane watki (tylko w danej kategorii) albo przedstawianie -Fora losowe sa beznadziejna mozliwoscia,ale moze tylko ja tak uwazam,moze innym sluzy to dobrze.
            Nie mozna wszystkich zadowolic.
            • wkkr A no własnie 13.12.10, 15:52
              Argument o forum za darmo jest kompletnie nie trafiony a to z tej przyczyny że bez nas, uczestników nikt by portalowi za żadną reklamę nie zapłacił.
              Racją bytu portalu są uczetnicy a nie administratorzy. Można sobie wyobrazić forum bez administracji. Nie mozna natomiast bez aktywnych uczestników.
              Tak juz ten świat urzadzony jest że reklamodawców interesuje klikalność a nie święty spokój administratorów.
              Może wreszcie administracja zaakceptuje fakt że forumowicze to są klienci Agora SA o których nalezy dbać bo dzięki nim co mieisąc na konta administratorów wpływają pieniądze.
              PS
              A moze by tak administracja pomyslała o kontach platnych dających szersze uprawnienia od kont darmowych? Takie rozwiazania tu i ówdzie istnieją.
              • skiela1 Re: A no własnie 13.12.10, 18:53
                "Może wreszcie administracja zaakceptuje fakt że forumowicze to są klienci Agora SA o których nalezy dbać bo dzięki nim co mieisąc na konta administratorów wpływają pieniądze. "

Ty naprawde tak myslisz?
                ...ze jestes klientem?:-)
                buahahahha tos mnie rozbawil chlopie:-)
                Ty jestes tylko dostawca (klik'aczem),podpisales umowe jednostronna-Tobie nic nie obiecywano:-)
                Dostawcow na dzisiejszym rynku mamy zatrzesienie.Wypadnie jeden wpadnie drugi....jak w realnym zyciu;-)
                Mniemanie o sobie ,ze sie jest niewiadomo jak znaczacym,wprost nie do zastapienia jest szkodliwe dla zdrowia:-)
                Rozbawil mnie ten temat...powaznie:)
                • wkkr Re: A no własnie 13.12.10, 22:23
                  To ty jesteś żałosna. Masz mentalność rodem z prylu.
                  ===
                  TAK JESTEŚMY KLIENTAMI AGORA SA
                  i jako takich spółka ta powinna szanować i o nas dbać bo dzięki nam zarabia pieniądze na reklamach. Bez nas ten cały portla nie miał by żadnego sensu.
                  Natomiast to co ty wypisujesz to jest stek bzdur.
                  Przyjrzyj się historii wielu bytów internetowych które rozkwitały, podbijały świat i których już nie ma.
                  gazeta.pl istnieje tylko dlatego że do tej pory nie pojawiła sie żadna poważna alternatywa.
                  Ale to tylko kwestia czasu...
                  • skiela1 Re: A no własnie 13.12.10, 23:34

Tobie za rozmowe podziekuje.
                    Brak argumentow, to zaczynaja leciec inwektywy.
                    Klasyka forumowa jak z onetu:-)
                    ale...klikaj klikaj:-)
                    Wylewanie swoich frustracji i zolci to dobra pozywka do klikania.Sponsorzy sie ciesza:-)
                  • giwi Re: A no własnie 14.12.10, 09:17
                    Zamiast jechać personalnie, przeczytaj jeszcze raz posty Skieli, bo mądrze pisze. Życie jest brutalne, prawda też. Nie nadymaj się tak bardzo swoją rola klienta. Pojedynczo nic nie znaczysz. Naprawdę nie ma żadnego znaczenia dla portalu, czy Ty piszesz czy nie. Nikt Twojej pojedynczej nieobecności nawet nie zauważy. :-)

No właśnie, niech się poważna alternatywa pojawi. Powitam z radością. Są tacy, co wieszczą upadek portalu już od momentu powstania...
                    • bartoszcze Re: A no własnie 14.12.10, 10:26
                      giwi napisała:

> Są tacy, co wieszczą upadek portalu już od momentu powstania...

A, to zaniedługo chyba jubileusz upadania?:)
                    • wkkr giwi 14.12.10, 14:00
                      to że wygląda to jak rynek dostawcy to już zupełnie inna sprawa.
                      PS
                      Ja portal gazeta.pl porzucic mogę w każdej chwili, a ty?
                      • giwi Re: giwi 14.12.10, 15:27
                        Też mogę, ale po co? Na nikogo w administracji się nie obraziłam. :-)
                        • wkkr Re: giwi 14.12.10, 18:20
                          To nie jest problem obraz tylko
                          kwestia smaku....
                          • giwi Re: giwi 14.12.10, 18:40
                            No cóż, jeśli ktoś nie lubi ostrych przypraw, chodzi do baru mlecznego.
                            Dla każdego cos smacznego.
                    • Gość: autokrata Re: Nie nadymaj się - pojedynczo nic nie znaczysz IP: *.icpnet.pl 14.12.10, 14:13
                      To oficjalne stanowisko AGORA S.A. wobec swoich klientów?
                      • wkkr Re: Nie nadymaj się - pojedynczo nic nie znaczysz 14.12.10, 18:28
                        Gość portalu: autokrata napisał(a):

> To oficjalne stanowisko AGORA S.A. wobec swoich klientów?
                        ===========
                        Gdzie tam.
                        Wierchuszka Agora SA nie ma pojęcia co tu się dzieje i jak traktowani są klienci firmy.
                        Najważnejsze jest to że słupku rosną a
                        Tebe robi fajne prezentacje w pp (a właściwie on komuś zleca wykonanie takich prezentacji).
                        Siwa oddaje się swojej życiowej pasji czyli troll-houting'gowi
                        I wszyscy są zadowoleni...
                        Do czasu aż sprzedaż zacznie spadać....
    • bartoszcze Re: Z serdecznym przeklenstwem 11.12.10, 12:14
      Zapraszamy na Onet. Tam podobno zawsze wszystko i wszystkim.
      • wkkr Re: Z serdecznym przeklenstwem 13.12.10, 15:53
        bartoszcze napisał:

> Zapraszamy na Onet. Tam podobno zawsze wszystko i wszystkim.
        ======
        To że gdzieś tam jest większy syf nie oznacza ze tu jest cacy.
        • bartoszcze Re: Z serdecznym przeklenstwem 13.12.10, 19:09
          Zapewne, ale jednak trzeba się pogodzić z myślą, że nie jesteśmy najważniejszą częścią portalu i że nie dla wyłącznej naszej wygody ktoś bierze pieniądze, żeby to w ogóle funkcjonowało.
          Poskarżyć się można na cokolwiek boli, ale też jak komuś naprawdę źle w bezpłatnym...
          • wkkr hmmm... 14.12.10, 14:07
            Podobno forum ma największa klikalność w całym portalu gazeta.pl.
            Wydaje mi się że forum jest jedynym udanym przedsięwzięciem internetowy Agora SA.
            PS
            Nie ma darmowych objadów.
            Nasza obecność na forum jest źródłem dochodów Agora SA.
            Szkoada że administracja tego nie rozumie i swoją misją uczyniła troll-hunting przy pomocy napalmu.
            • Gość: G.W.Bush Re: forum jest jedynym udanym przedsięwzięciem IP: *.selukra.dyn.perspektivbredband.net 14.12.10, 14:19
              How you can say that? You forgot Bebo!
              • wkkr Bebo zdechło n/t 14.12.10, 18:21
    • twardycukierek Re: Z serdecznym przeklenstwem 13.12.10, 10:39
      Jan :)

Prawda jest taka, że niczego nie poprawią i na niczym im nie zależy, forum technicznie podupada i przez to pustoszeje, bo komu się chce czekać pół albo nawet godzinę na odpowiedź na posty? Komu się chce dziesięć razy na 10 minut na nowo logować?

Moje uwagi na ten temat spotkały się z niedowierzaniem, bo sobie wymyśliłam te awarie i usterki ;)
      Chodzi mi tylko o to, by administracja szczerze i raz na zawsze przyznała: forum jest ZA DARMO, bombardujemy was milionem reklam co prawda, ale nie płacicie za serwis więc jak się nie podoba to do widzenia. I tyle.

Tab byłoby uczciwiej niż raz po raz rzucić 'przyślij screeny' i 'clear your cookies'.
      • siwa Re: Z serdecznym przeklenstwem 13.12.10, 15:00
        Jest nam niezwykle trudno poprawić coś, co występuje u wąskiej grupy użytkowników.
        Jak pisałam, każdy błąd musimy powtórzyć u siebie. Nikt nie pisał, że wymyśliłaś.

Administracja już dawno powinna zautomatyzować zgłoszenia i nie bawić się w indywidualne dyskusje z rozżalonymi użytkownikami. Ale jeszcze nam się trochę chce.
        • twardycukierek Re: Z serdecznym przeklenstwem 13.12.10, 15:20
          To się nie bawcie, tak będzie najlepiej.
        • wkkr Re: Z serdecznym przeklenstwem 13.12.10, 15:57
          siwa napisała:
          > Administracja już dawno powinna zautomatyzować zgłoszenia i nie bawić się w in
          > dywidualne dyskusje z rozżalonymi użytkownikami. Ale jeszcze nam się trochę chc
          > e.
          ==========
          Jesteś arogancka. Nie powinnaś tak traktować klienta.
          Czy wy nie macie tam jakis szkoleń z obsługi?
        • Gość: autokrata Re: Ale jeszcze nam się trochę chce IP: *.icpnet.pl 13.12.10, 16:06
          Normalnie łzy wzruszenia zalewają mi oczy...
      • wkkr A wyobrażasz sobie że jakakolwiek darmowa TV 13.12.10, 15:55
        zyjąca z reklam olewała swoich telewidzów?
        To by było nie do pomyslenia.
        • twardycukierek Re: A wyobrażasz sobie że jakakolwiek darmowa TV 13.12.10, 16:21
          Oczywiście, że nie do pomyślenia :) Ja się nawet u ginekologa już obawiam, że usłyszę: clear your coookies!

;)
        • skiela1 Re: A wyobrażasz sobie że jakakolwiek darmowa TV 13.12.10, 19:08
          wkkr napisał:

> zyjąca z reklam olewała swoich telewidzów?
          > To by było nie do pomyslenia.

Tjaaa..
          szczegolnie wtedy kiedy w ramowce pokazuja co innego, a na antenie leci cos bardziej'inszego':-)
          • wkkr Re: A wyobrażasz sobie że jakakolwiek darmowa TV 13.12.10, 22:27
            skiela1 napisała:
            > Tjaaa..
            > szczegolnie wtedy kiedy w ramowce pokazuja co innego, a na antenie leci cos bar
            > dziej'inszego':-)
            ===============
            Żal dupę ściska gdy czyta się tego typu "argumenty".
            ==
            Już dawno olałem damowe stacje TV.
            Jeszcze chwila i oleję darmowe serwisy internetowe.
    • twardycukierek PS 13.12.10, 10:42
      Od TRZECH dni te same wątki wiszą na głównej. :)

* Wydam 1000zł na Święta - to dużo czy mało?
      * Seriale do oglądania z facetem
      * Ktoś kradnie moje rzeczy w biurze! Praca
      • skiela1 Re: PS 13.12.10, 14:33
        To nieprawda.
        Owszem w weekend wisialy przez 24 hr .Z mojej obserwacji...watki sa zmieniane co 12 hr..noo czasami trwa to troche dluzej,ale nie 3 dni.Codziennie widze nowe watki.W ubieglym tygodniu byly zmieniane dwa razy na dobe.
        A jezeli chodzi o aktualizacje postow to albo problem jest u Ciebie, albo dotyczy jakiejs bardzo malej liczby odbiorcow.
        Owszem jakis czas temu wskakiwaly troche pozniej,ale to byla kwestia kilku minut.
        • siwa Re: PS 13.12.10, 14:56
          W weekend zmieniamy raz, czasami dwa razy dziennie.
          W tygodniu dwa razy. Czasami nie wszystkie linki są wymieniane.

Problem, o ile się powtarza, może być z cache'owaniem.
          Pomaga tu porada cukiernicza (wyczyść ciasteczka).
          • wkkr Re: PS 13.12.10, 15:59
            A dlaczego inne portale nie mają problemu z ciasteczkami?
            • mateuszwierzbicki Re: PS 14.12.10, 16:23
              prawdopodobnie dlatego nie mają, bo nie tolerują tak przejętych jak ty swoją rolą użytkowników, którzy nerwowo usiłują wywęszyć, niczym świnie trufle, do czego by się tu można przyczepić. Już ktoś ci wyżej napisał, że wbrew temu co sądzisz, nie jesteś pępkiem portalu i nie będzie on obracał się wokół ciebie.
              • wkkr Panie Mateuszu 14.12.10, 18:23
                pańska odpowiedź nosi znamiona trollingu.
                No ale cóż nie od dzisiaj wiadomo żeś pan jest
                troll łańcuchowy!
                • mateuszwierzbicki Re: Panie Mateuszu 14.12.10, 18:44
                  żałosny to argument, jak zresztą większośc pana upierdliwych postów.
        • nawrotka1 Re: PS 15.12.10, 18:09
          skiela1 napisała:
          > A jezeli chodzi o aktualizacje postow to albo problem jest u Ciebie, albo dotyc
          > zy jakiejs bardzo malej liczby odbiorcow.

Nie kazdy przychodzi tu z problemami (chyba nie trzeba wyjasniac dlaczego, ten wątek mówi sam za siebie), co nie znaczy, że problemu nie ma.
          Na róznych forach, bardzo często, od długiego czasu widzę wyświetlającą się godzinę ostatniego postu, a samego postu ani śladu. I to nie opóźnienie typu minuta/trzy, ale o wiele dłużej.
          Ale po co o tym pisać? Wystarczy, że GW jest zadowolona ze swoich informatyków, forumowicze nie muszą.
          • Gość: autokrata Re: Wystarczy, że GW jest zadowolona IP: *.icpnet.pl 16.12.10, 14:46
            Tak ze swoich informatyków, jak moderatorów, korektorów, redaktorów... ;->
    • Gość: znudzony Re: Z serdecznym przeklenstwem IP: *.icpnet.pl 30.12.10, 01:58
      Post założycielski pokazuje nową jakość. Ludziom już nie chce się mówić co nie działa.
      Bo takie mówienie po prostu nie działa. Mówiono 1500 razy a i tak nie działa. No może zadziała ha ha ha jak zrobią wylotówki z Warszawy.
      I przekonywanie przez trójcę Mati-Siwa-Giwi, że to tylko wredne upierdliwce piszą - też już nudzi.
      Ja bym proponował już w ogóle do nich nie rozmawiać.
      A usterki zgłaszać bezpośrednio na adres dyrekcji portalu z adnotacją, iże zgłoszenia na podany adres i tak niczego nie dają.
      Mówiąc krótko puste forum o forum i zawalone skrzynki grubych ryb.
      Zwłaszcza to drugie zjawisko potrafi spowodować czasem cudowne przemiany w pracy personelu niskiego szczebla.
      Szczęśliwego Nowego Roku.
      • Gość: autokrata Re: zgłaszać bezpośrednio na adres dyrekcji IP: *.icpnet.pl 30.12.10, 15:33
        Po drugim, góra trzecim mailu wyleczysz się z resztek złudzeń; anonimowa "dyrekcja portalu" to najprawdopodobniej tylko kolejny alias do konta siwej... ;->
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka