Dodaj do ulubionych

Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum?

18.05.11, 11:53
Wchodzę na forum "kraj", a tam pod nazwą kraj są jakies nowe odnosniki. Pierwszy odnośnik prowadzi do spisu forów z działu "aktualności i media", przez który to spis przed chwilą wszedłem na forum "kraj", drugi prowadzi tutaj, , a trzeci tutaj. Na innych forach też to się pojawiło. Wiem, że sa to "bardzo potrzebne i użyteczne funkcje", tylko nie bardzo rozumiem, do czego mają służyć. Żeby sobie poprzechodzić z forum "kraj" na forum "kraj" albo z działu 'atkualności i media" do forum "kraj" i z powrotem? A jeżeli już muszą tam być, to dlaczego migają przy najeżdżaniu myszką? Przecież to jest denerwujące i niczemu nie służy!
Obserwuj wątek
    • jan-w Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 12:02
      Wspaniały wynalazek. Właśnie go z entuzjazmem odkryłem.
      Po co? Po to: forum.gazeta.pl/forum/w,299,125274557,125292014,ale.html?wv.x=2
      Jak widać wszystkich trudno zadowolić.
      Tobie coś miga? U mnie w FF i Chrome nic nie miga. Może musisz u siebie coś poprawić?
      • fettinia Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 12:25
        O wlasnie-wynalazek widac dopiero dokladnie po wylogowaniu:)
        U mnie nic nie miga i dziala jak trzeba:)
        • trzmielojadek Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 12:29
          A u mnie w Operze miga za każdym razem, jak przejeżdżam przez to myszką. Wygląda to tak:
          fotoforum.gazeta.pl/photo/3/zc/mb/5ss6/7EwBQJF7Uq3ozuSH9X.jpg
          Poza tym nad nazwą forum są już odnośniki: Gazeta.pl * Forum * Pomoc * O forum * Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum?

Więc po co jeszcze raz dawać to samo pod nazwą?
    • trzmielojadek Dobrze, że dzisiaj nie jest prima aprilis 18.05.11, 12:34
      Bo bym nie uwierzył, że to jest naprawdę. Pod nazwą forum Społeczeństwo jest link z nazwą "obyczaje", który prowadzi tutaj: forum.gazeta.pl/forum/t,obyczaje.html Czyli po kliknięciu linku "obyczaje" na stronie "społeczeństwo", możemy kliknąć tylko w link "społeczeństwo", bo nic innego tam nie ma, czyli wrócić z powrotem na "społeczeństwo". He he he :)))
      • yoma Re: Dobrze, że dzisiaj nie jest prima aprilis 18.05.11, 12:48
        No, i ze Społeczeństwa zrobił się Homoseksualizm :) Teraz nie wiem, czy mogę tam trollować, bedąc hetero...
        • jan-w Re: Dobrze, że dzisiaj nie jest prima aprilis 18.05.11, 12:51
          Zawsze możesz zmienić orientację na homo i problem będzie rozwiązany. Nie będę cytował posła Węgrzyna, ale coś w tym jest ;-)
          • trzmielojadek Re: Dobrze, że dzisiaj nie jest prima aprilis 18.05.11, 12:58
            To rzeczywiście jest bardzo śmieszne. Wiesz może, do czego służy odnośnik forum gazetapl pomoc admini?
          • yoma Re: Dobrze, że dzisiaj nie jest prima aprilis 18.05.11, 14:56
            Cytuj tego posła, co twierdzi, że orientację można wyleczyć :)
        • siwa Re: Dobrze, że dzisiaj nie jest prima aprilis 18.05.11, 13:19
          yoma napisała:

> Teraz nie wiem, czy mogę tam trollować, bedąc hetero...

Pisze się heterą.
          • yoma Re: Dobrze, że dzisiaj nie jest prima aprilis 18.05.11, 14:55
            A jakbym była homo, to homą? A jak bi, to co? :P
            • siwa Re: Dobrze, że dzisiaj nie jest prima aprilis 18.05.11, 15:42
              Bą tą ;)
              • trzmielojadek Re: Dobrze, że dzisiaj nie jest prima aprilis 18.05.11, 15:45
                "Bią" jak już.
              • yoma Re: Dobrze, że dzisiaj nie jest prima aprilis 18.05.11, 17:37
                Szacun. Przyznam, że na coś w tym stylu liczyłam :)
                • trzmielojadek Re: Dobrze, że dzisiaj nie jest prima aprilis 18.05.11, 18:00
                  Przyznam, że ja liczyłem na merytoryczną odpowiedź, której się nie doczekałem. W związku z tym pozwolę sobie zacytować jeden z punktów Netykiety: "Jeśli dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum".
                  • jan-w Chatroom? 18.05.11, 18:42
                    trzmielojadek napisał:

> Przyznam, że ja liczyłem na merytoryczną odpowiedź, której się nie docze
                    > kałem. W związku z tym pozwolę sobie zacytować jeden z punktów Netykiety: "Jeśl
                    > i dyskusja przerodzi się w prywatną pogawędkę, kontynuuj ją poza forum".
                    >
                    Dyskusję ok 6 osób prowadzić poza forum? Bez sensu. Nie o to chodzi.
                  • yoma Re: Dobrze, że dzisiaj nie jest prima aprilis 18.05.11, 18:52
                    Dyć dostałeś

forum.gazeta.pl/forum/w,299,125309710,125309710,Co_to_za_nowy_wynalazek_pod_nazwa_forum_.html
                • brezly Re: Dobrze, że dzisiaj nie jest prima aprilis 19.05.11, 11:30
                  A w ogródku bio bią. Może nawet eko.
    • siwa Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 13:17
      Tagi.
      Taki wynalazek, działał od zawsze na Fotoforum, ułatwia poruszanie się po forumowym świecie.
      Na razie wprowadzamy tagowanie automatyczne, docelowo Wy będziecie mogli tagować swoje wpisy.
      • bartoszcze Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 13:20
        Biedne serwery. Bo czy użyszkodnikom pomoże, to jakoś śmiem wątpić, ale ja to już dinozaur jestem.
      • trzmielojadek Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 13:27
        To, że wprowadzacie, to każdy widzi, nie musisz o tym informować. Pytałem po co to jest, po co są te automatyczne tagi, bo ja żadnego sensu w tym nie widzę.
        • siwa Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 13:39
          Ma ułatwiać nawigację, między forami.
          • trzmielojadek Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 13:47
            Cieszę się, że się dowiedziałem. Dzęki za odpowiedź.
          • yoma Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 14:57
            To idę sprawdzić, dokąd mnie skierują "nasiona" z Ogrodu :)
      • nuova Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 21:52
        siwa napisała:

> Tagi.
        > Taki wynalazek, działał od zawsze na Fotoforum, ułatwia poruszanie się po forum
        > owym świecie.
        > Na razie wprowadzamy tagowanie automatyczne, docelowo Wy będziecie mogli tagowa
        > ć swoje wpisy.
        >
        Chyba cierpię na zbiorowy niedowład oczu. Jakie "od zawsze"? poproszę obrazek z udokumentowaniem, że takie coś "jest od zawsze".
        pozdrawiam, niewierny Tomasz.
        • siwa Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 22:39
          fotoforum.gazeta.pl/4,4.html
          • nuova ..czyli miałam rację 19.05.11, 07:47
            Odpowedź jak zwykle nie na temat, bo chodziło mi o forum, a nie o fotoforum.
            Reasumując, miałam rację, że nie było tego "wynalazku" na forum.
            • siwa Re: ..czyli jednak nie masz racji 19.05.11, 08:34
              > nuova napisała:
              >
              > Reasumując, miałam rację, że nie było tego "wynalazku" na forum.

Przeczytaj ten post jeszcze raz.
              Napisałam: Taki wynalazek, działał od zawsze na Fotoforum, ułatwia poruszanie się po forumowym świecie.
              • nuova Re: ..czyli jednak nie masz racji 19.05.11, 08:56
                Ustalmy jedną, najważniejszą rzecz
                napisałam posta który w tytule ma słowo forum (czytaj- napisałam odpowiedź na posta autorki, która ma na myśli forum), czyli chodziło mi o to że nie przypominam sobie, żeby taki "wynalazek" był na forum. A wy mi uparcie wkręcacie fotoforum. Gdybym chciała napisać, że nie przypominam sobie takiego "wynalazku" na fotoforum, to użyłabym słowa fotoforum. Jaśniej już nie potrafię.
                • nuova Re: ..czyli jednak nie masz racji 19.05.11, 09:02
                  Nie wiem jakie płci jest trzmielojadek, wiec jeśli nie jest kobietą, to przepraszam w związku z moim powyższym postem ("napisałam odpowiedź na posta autorki, która ma na myśli(...)")
                  • giwi Re: ..czyli jednak nie masz racji 19.05.11, 09:14
                    Na mój post odpowiedziałaś, ale po co? Napisałam, że miałam nieodświeżony cache.
                    Jak się odpowiada na post, trzeba czytać cały wątek, żeby nie mnożyć niepotrzebnych bytów.
                    • nuova Re 19.05.11, 09:21
                      giwi napisała:

> Na mój post odpowiedziałaś, ale po co? Napisałam, że miałam nieodświeżony cache
                      > .
                      > Jak się odpowiada na post, trzeba czytać cały wątek, żeby nie mnożyć niepotrzeb
                      > nych bytów.

Gdzie na twój post odpowiedziałam??
                  • wampir-wampir Re: ..czyli jednak nie masz racji 19.05.11, 20:45
                    nuova napisała:

> Nie wiem jakie płci jest trzmielojadek,

Ptasiek jest płci męskiej. Teraz nazywa się gadożerek ;-)))

ludzie.gazeta.pl/gadozerek/0,0.html
                • giwi Re: ..czyli jednak nie masz racji 19.05.11, 09:21
                  Pytasz niżej, co to za wynalazek. Siwa Ci odpowiedziała, że to jest coś co jest od początku na fotoforum i zamieściła obrazek, żeby było zrozumiałe. Jaśniej już chyba nie można.
                  Nie pamiętasz własnych postów?
                  • nuova Re: ..czyli jednak nie masz racji 19.05.11, 09:23
                    Oczywiście że nie pamiętam bo do ślepoty doszła mi galopująca skleroza ...
    • giwi Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 15:58
      Te odnośniki sa niemal od zawsze. Ułatwiają życie. Nie są nowe, to Ty jestes chyba nowy i najwyraźniej nudzisz się. Tez mam Operę i nic mi nie miga. Może monitor kończy życie?
      • siwa Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 16:08
        E, nie. Nowe, nowe. Całkiem.
        Może jeszcze Ci się cache nie odświeżył.
        • trzmielojadek Do Giwi 18.05.11, 17:15
          Złota zasada adminów i aesów brzmi: najpierw się dowiadywać, potem odpowiadać.

PS
          Chyb to jednak Ty jestes nowa i najwyraźniej nudzisz się.
        • giwi Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 17:38
          Teraz widzę. Dobrze, że to jest, łatwiej trafić wszędzie i w dodatku widać, że Kraj dotyczy Polski a nie każdego innego.
          • giwi ps. 18.05.11, 17:42
            Może to będzie bardziej widoczne niż scieżka z linkami u góry. Nie każdy potrafi z niej korzystać.
            • trzmielojadek Re: ps. 18.05.11, 17:56
              > Może to będzie bardziej widoczne niż scieżka z linkami u góry. Nie każdy potraf
              > i z niej korzystać.

Tak, np. ja nie potrafiłem. Uff, dobrze, że admini wreszcie pomyśleli o takich jak ja :)

PS
              Czy może chodzi o to, żeby zwiększyć klikalność, googlowalność czy może jeszcze cos innego?
              • giwi Re: ps. 18.05.11, 18:31
                >Uff, dobrze, że admini wreszcie pomyśleli o takich
                > jak ja :)
                Ucieszą się, że jesteś wdzięczny za pamięć. :-)

>czy może jeszcze cos innego?
                Myślę, że głównie coś innego. Możesz utworzyć dowolną teorię spiskową.
                Nie Twój problem w gruncie rzeczy. Nie musisz klikać.
                • trzmielojadek Re: ps. 18.05.11, 18:42
                  Nie pytałem o to, co myśli Giwi, tylko o fakty. Linki, które prowadzą donikąd, są albo kolejną techniczną porażką portalu, albo mają jakiś cel, tyle że tym celem na pewno nie jest ułatwianie życia użytkownikom.
                  • giwi Re: ps. 18.05.11, 20:07
                    Do nikąd? Może masz zepsuty monitor? U mnie prowadzą w konkretne miejsca.
                    Pozdrawiam i życzę dalszych owocnych analiz zawartości portalu.:-)
    • nuova Re: Co to za nowy wynalazek pod nazwą forum? 18.05.11, 21:49
      zapaćkało sie nasze-nienasze forum
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka