siyriuzs 21.03.12, 01:23 że upstrzyło mi monitor obrazkami na dole strony, w dziale "forum poleca" ? Tak jak reklam pozbyłem się nawsiegda, tak tego badziewia nikak usunąć nie nada. Link Zgłoś Obserwuj wątek
dziunia2b Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 07:27 Niestety nie jesteś jedynym szczęśliwcem , u mnie też są wcale nie ciekawe ciekawostki a cóż mnie obchodzi jakaś moda , jaja w góre czy inne polecane badziewie Czyżby znów jakaś nowość się szykowała ? pewno tak tylko dlaczego zawsze na gorzej :( Link Zgłoś
siyriuzs Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 09:13 cześć Administra. Dołożyłeś starań, by było OK? Link Zgłoś
siyriuzs Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 09:15 P.S. wszedłem na fora, które odwiedzasz i u mnie na każdym z nich, też są obrazki zachęcające do odwiedzania forów mamcinych i kobiecych. Link Zgłoś
siyriuzs Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 09:18 Reklamy mam zablokowane. Ale te infantylne obrazki to, masz rację, forma reklamy wybranych forów. Link Zgłoś
administra Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 09:19 no cóż też bym coś tu zmienił np żywsze kolory Link Zgłoś
siyriuzs Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 09:22 Ale śmieszne...;))) a już się zdenerwowałem ;) Link Zgłoś
administra Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 09:23 nie chciałem ciebie zdenerwować !! Link Zgłoś
administra Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 09:19 chyba chciałeś napisać na fora które odwiedzasz ty a nie ja czy może dobrze jest tam napisane ?? Link Zgłoś
siyriuzs Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 09:20 Odwiedzasz fora: Kraj, Komputer, Pocztę. Kliknąłem na Twego nicka. Link Zgłoś
administra Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 09:22 aha ok, czy mam się bać czy co ?? [żarcik] Link Zgłoś
siyriuzs Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 09:29 Odpowiadam hurtem :) Spoko. Chciałem sprawdzić, czy na innych forach też to samo a poza tym, skoro jest oferta (żarcik) to dlaczego po nią nie sięgnąć...:?))) Link Zgłoś
administra Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 09:31 możesz mi podać link do emotikonków na tym forum ?? Link Zgłoś
administra Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 09:32 dość dużo tu działów tematycznych !! Link Zgłoś
marrant Re: Czy tylko ja mam takiego farta, 21.03.12, 11:08 Nie tylko ty. Ten sposób promocji aktualnie znajduje się na wszystkich forach. Link Zgłoś
Gość: motyla noga Objection! IP: *.xdsl.centertel.pl 21.03.12, 13:37 siyriuzs napisał: > (...) > Tak jak reklam pozbyłem się nawsiegda, tak tego badziewia nikak usunąć nie nada Nieprawda - jest kak usunąć to badziewie. :) Link Zgłoś
stefan4 Re: Objection! 21.03.12, 15:04 administra: > dla mnie może zostać !! Dla mnie nie. Kiedy plują nam w pysk reklamami, od których zależy finansowanie tego całego interesu, to ocieramy się Adblokiem i jakoś to znosimy. W końcu korzystamy za darmo, a ktoś musi zapłacić. Ale kiedy nam plują w pysk reklamami bezinteresownymi, tylko dla własnej perwersyjnej przyjemności, to nie widzę powodu, żeby to znosić. - Stefan Link Zgłoś
Gość: motyla noga Uwaga, zgaduję... IP: *.xdsl.centertel.pl 21.03.12, 16:22 Bo jest już duży i zna swoje potrzeby. Co wygrałem? :P Link Zgłoś
stefan4 Re: Objection! 21.03.12, 15:01 motyla noga: > Nieprawda - jest kak usunąć to badziewie. :) W takim razie proszę Cię w imieniu Narodu udręczonego arbitralną i krzywdzącą polityką Administracji Forum o udostępnienie metody usunięcia tych śmieci. Przez ustawienie w Adbloku filtra na bi.gazeta.pl/im można się pozbyć obrazków, co i tak jest zyskiem. Ale ich podpisy i tak pozostają. W dodatku Administracja może w każdej chwili zmienić ten adres i wymknąć się spod tego filtra. I zamiast dyskutować na interesujący nas temat na interesującym nas forum, będziemy gonić Adblokiem nowe pluskwy za każdym zalogowaniem się. Czy Twoja metoda jest lepsza? Proszę, podziel się. - Stefan Link Zgłoś
marrant Re: Objection! 21.03.12, 15:48 Nie może. bi.gazeta jest adresem każdego zdjęcia(pliku) na serwerze. Link Zgłoś
Gość: motyla noga Nie wiem, czy powinienem... IP: *.xdsl.centertel.pl 21.03.12, 16:06 Moja metoda jest taka, jaką opisałeś. Tyle, że filtr inny. (Wycinanie bi.gazeta to zbyt radykalna akcja, jakby obcinanie paznokci za pomocą uderzenia tasakiem powyżej nadgarstka.) Otwórz w ABP listę blokowalnych elementów i poszukaj na niej adresów tych cudów polecanych przez forum (literka wyboldowana nieprzypadkowo). A w ogóle to nie wiem, czy można tak obcesowo, akurat tutaj. Trochę to dziwne - kury knują pod okiem lisa. :D Link Zgłoś
Gość: motyla noga PS IP: *.xdsl.centertel.pl 21.03.12, 16:19 A gdybyś chciał ad hoc i jednorazowo wypieprzyć jakiś niemiły ci obiekt (dosłownie jakikolwiek), polecam taką zabaweczkę: addons.mozilla.org/pl/firefox/addon/nuke-anything-enhanced/?src=api Bardzo się przydaje np. przy robieniu zrzutów ekranowych. Albo dla odreagowania frustracji spowodowanej nieoczekiwanym pojawieniem się podobizny (zgoła, albo i nie zgoła) jakiejś Isi czy innej Jusi tam, gdzie można było się spodziewać raczej ich braku. W opisie Nuke Anything jest też wzmianka o jakimś narzędziu pozwalającym na permanentne usuwanie syfu, ale nie sprawdzałem, jak ono działa. Link Zgłoś
stefan4 Re: Nie wiem, czy powinienem... 21.03.12, 18:13 motyla noga: > A w ogóle to nie wiem, czy można tak obcesowo, akurat tutaj. Trochę to dziwne - > kury knują pod okiem lisa. :D Widzisz, kury z lisem są jak Kozak z Tatarzynem. Nam potrzebne jest forum, inaczej byśmy tu nie przychodzili. Ale redakcji potrzebni są dyskutanci, inaczej jej pogoń za płacącymi reklamodawcami będzie mniej przekonująca. Nawzajem trzymamy się za łby. Gdybyśmy podnieśli jednolity gdak, że aktualna polityka lisa nam się nie podoba, i gdyby ten element polityki nie miał nic wspólnego z poszukiwaniem zewnętrznych reklamodawców, to lis by się wycofał. Ja myślę, że to jest właśnie taki przypadek. Kiedy redakcja włącza reklamę wewnętrzną, za którą nikt jej nie płaci, to prawdopodobnie ktoś się chce wylansować w samej redakcji zasługą w przeprojektowaniu kształtu Forum. Mamy więc przeciwko sobie nie całego lisa, a tylko jakiś nieznaczący włosek z jego kity. - Stefan Link Zgłoś
Gość: siyriuzs Re: Nie wiem, czy powinienem... IP: *.icpnet.pl 21.03.12, 19:02 stefan4 napisał: > > Ja myślę, że to jest właśnie taki przypadek. Kiedy redakcja włącza reklamę wew > nętrzną, za którą nikt jej nie płaci, to prawdopodobnie ktoś się chce wylansowa > ć w samej redakcji zasługą w przeprojektowaniu kształtu Forum. Mamy wię > c przeciwko sobie nie całego lisa, a tylko jakiś nieznaczący włosek z jego kity > . Myślę, Szanowni Panowie, że mamy jednak przeciwko sobie całego lisa, reklamy bowiem będą tam, gdzie najwięcej klików a obrazki napędzą ich jeszcze więcej. Rozumiem. Klikałbym społecznie w jakiś link specjalnie na ten cel utworzony. Dla Motylej Nogi podziękowania. Link Zgłoś
Gość: = Re: Czy tylko ja mam takiego farta, IP: *.aster.pl 26.03.12, 07:14 Dziwię się, że wspólnymi siłami nie wypracowaliście pożywki dla adblock'a. Można nawet zrobić jakieś takie zestawy rozbudowujące menu 'niezbędne minimum', np. o FB i.in. dziwne przyległości. Kiedyś, gdy mnie to bawiło, próbowałem tutaj coś takiego przemycić. Nie pamiętam z jakim skutkiem, bo każdy w końcu indywidualnie 'personalizuje' sobie widok, a większość użytkowników, to niestety owieczki przemieszane z baranami. Biorą wszystko jak popadnie ;) Link Zgłoś