Dodaj do ulubionych

Dupa nie programista

15.05.12, 19:13
Powiedzcie temu gościowi, który tak wam zrobił wyszukiwarkę, że przy przeszukiwaniu forum według pseudonimu autora ignoruje znaki i dokonuje odmiany, że jest dupa wołowa, a nie programista. Jak piszę w polu autor "misiu-1", to wyszukiwarka ma zwracać moje posty, a nie jakiegoś "tropem_misia1".
Dziękuję za uwagę.
Obserwuj wątek
    • kornel-1 Re: Dupa nie programista 15.05.12, 20:40
      Faktycznie.
      To jest naprawdę niesamowite, że w portalu pracuje ktoś, kto tak totalnie nie zna się na swojej pracy. No, jak można zastosować odmianę słów przy wyszukiwaniu autora?!

Ja rozumiem, że błąd za jakiś czas będzie poprawiony. Ale dlaczego portal trzyma tego człowieka na etacie?!

Kornel
    • Gość: = Re: Dupa nie programista IP: *.aster.pl 15.05.12, 20:55
      Przy tej wyszukiwarce powinna być dobra instrukcja obsługi, tj. wszelkie +, *, & itp.
      Fajne jest, że podaje wyniki "gość portalu:"
      Niestety czasem próbuję znaleźć swój wpis i przy "=" już nie działa :/
      • marrant Re: Dupa nie programista 15.05.12, 23:06
        To nie jest zły pomysł - przekażę sugestię.
        • gazeta_mi_placi Re: Dupa nie programista 16.05.12, 15:27
          A czemu ta sama "dupa" na innych forach np. e-mamie jest kasowana?
        • Gość: = Re: Dupa nie programista IP: *.aster.pl 17.05.12, 18:15
          Pomysł nie jest nie tyle niezły, co w ogóle nie powinien być pomysłem. Jeśli gdzieś występuje coś bardziej skomplikowanego niż domyślne działanie, to zawsze powinna być tam instrukcja. I ta instrukcja bodajże gdzieś istnieje. Chyba pisano o tym w okresie ulepszania wyszukiwarki. Odrębnym zagadnieniem jest fakt, że nikt nie domyślił się, żeby tę instrukcję właśnie tam zamieścić. To jest właśnie przysłowiowy brak profesjonalizmu, z którym się zmaga i na który marudzi większość użytkowników.

A propos... nie powinna być to sugestia tylko zwykłe polecenie do wykonania. W końcu chyba tutaj szefujesz, czy nie masz takiej władzy ?
    • marrant Re: Dupa nie programista 15.05.12, 23:05
      W lewej kolumnie wyszukiwarki masz zawężenie (wybór dostępnych autorów) - zaznacz siebie.
    • ada08 A dlaczego... 16.05.12, 16:25
      ... gdy wklepuję mój nick do wyszukiwarki to mi ona pokazuje (z lewej strony), że pisałam kiedyś coś na forum "Ogłoszenia turystyczne"? A gdy, z ciekawości, klikam na nazwę tego forum to wchodzę na forum "Język polski"? Hmm?
      a.
      • ada08 Czy doczekam się odpowiedzi na moje 17.05.12, 17:23

...grzeczne pytanie?
        a.

ada08 napisała:

> ... gdy wklepuję mój nick do wyszukiwarki to mi ona pokazuje (z lewej strony),
        > że pisałam kiedyś coś na forum "Ogłoszenia turystyczne"? A gdy, z ciekawości,
        > klikam na nazwę tego forum to wchodzę na forum "Język polski"? Hmm?
        > a.
        • marrant Re: Czy doczekam się odpowiedzi na moje 17.05.12, 19:35
          Jak tylko sama ją poznam:)
          Wyszukiwarka pobiera starą nazwę forum o danym numerze - link jest dobry i tylko nazwa się nie zgadza.
          • ada08 Re: Czy doczekam się odpowiedzi na moje 18.05.12, 13:10
            Dzieki za odpowiedź :-)
            a.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka