Dodaj do ulubionych

kolejność komentarzy

23.03.05, 17:48
Taki mały sondaż smile
Czy chcielibyście zmiany sposobu pokazywania komentarzy pod notkami. Teraz
najnowszy jest pierwszy, tuż pod notką.
Proponujemy żeby było odwrotnie.
i?
Obserwuj wątek
    • Gość: perrier Re: kolejność komentarzy IP: *.17-201-80.adsl.skynet.be 23.03.05, 18:51
      Doskonaly pomysl... bo czasami to chcialoby sie calosc poczytac i trzeba od tylu
      i jakos tak glupio...
    • butik6 Re: kolejność komentarzy 23.03.05, 20:37
      od najstarszego do najnowszego? chyba lepiej, bo czasami trzeba czytać od dołu
    • darq Re: kolejność komentarzy 23.03.05, 21:21
      Chcielibyśmy smile
      A czego to my w ogóle byśmy nie chcieli! I automatycznego śledzenia dyskusji, w
      których się wzięło udział (RSS na komentarze?), i drzewek w komentarzach, i
      możliwości sprzężenia bloga z forum - żeby komentarze pod notką były osobnym
      wątkiem na forum, tak jak sprzężone z forum są artykuły na portalu. Chciejstwo
      u niektórych ogromne wink
    • eela Re: kolejność komentarzy 23.03.05, 21:33
      Najlepsze by było sortowanie wg uznania, tak jak na forum. Na pewno da się tak
      zrobić. Niektórzy mają po kilkadziesiąt komentarzy i nie będzie im sie chciało
      lecieć na sam dół komentarzy, a innym pasuje bardziej śledzenie dyskusji.
      • kropka Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 10:26
        ta pani ma rację. Przy dużej ilości wpisów latanie na sma dół może być takie-
        sobie. Opcję poprosimy smile
        • tebe Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 13:01
          Z opcją się nie da. Niestety.
          Wszędzie tak jak jest, albo wszędzie od najstarszego. Tak lepiej, bo widać jak
          rozwija się rozmowa... Zwłaszcza u Kataryny teraz się dziwnie to czyta.
          • eela Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 14:10
            Tak, jeśli może być tylko jedno, to chronologicznie.

ps. Ale dlaczego nie da się? Co to dla Waszych gwiazd informatycznych? smile
            • mpieck Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 16:38
              Nawiasem mówiąc, wszystko się da, ale po prostu nie chcemy robić kolejnej opcji
              dla samej przyjemności jej dodania (która to już by była, bo przestałem liczyć?)
              • eela Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 16:58
                Taka opcja się przydaje, szczególnie tym, którzy już od pewnego czasu biorą
                udział w dużej dyskusji jak np. u Kataryny. Ile razy mozna latać na sam dół,
                żeby zobaczyć najnowszy wpis? Podobnie jest na forum. Pierwszy raz korzystam z
                drzewka, a potem już tylko czytam ostatnie wpisy, korzystam wtedy z sortowania
                odwrotnego.
                • tebe Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 17:05
                  Jak widać lepiej jest odwrotnie a rewelacyjnie byłoby mieć opcję.
                  Proponuję podać przykład blogów w których można to sortować. Ja nie znalazłem.
                  Może źle szukam smile
                  • eela Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 17:15
                    A co to za argument, że nie znalazłeś? Zawsze musi sie znaleźć jakiś nowator.
                    smile Ten co wynalazł koło nie twierdził, że najlepiej jeździ się na kwadratach. smile
                    Trzeba dac zarobić urzędowi patentowemu.
                  • blog2004 Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 11:26
                    lepiej nie jest. jest tak amo do bani. Wole juz nowe wpisy bezpośrednio pod
                    notka. A w ogóle proponuje drzewko - widac od razu z kim knkretnie wymienia sie
                    poglądy.
                    • eela Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 12:56
                      Jasne, że jest do bani. Jest gorzej niz było.
        • Gość: good_news Re: kolejność komentarzy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 24.03.05, 16:32
          Mnie się podoba. A w ogóle, sam widzisz tebe - dazjesz palec możliwości, a my
          chcemy jeszcze więcejwink)))
    • kataryna.kataryna Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 10:44
      t0m napisał:

> Taki mały sondaż smile
      > Czy chcielibyście zmiany sposobu pokazywania komentarzy pod notkami. Teraz
      > najnowszy jest pierwszy, tuż pod notką.
      > Proponujemy żeby było odwrotnie.
      > i?

Tak
    • eela Sygnalizowanie nowych wpisów 24.03.05, 11:28
      Blog jest mój, więc ja wiem, ze ktoś skomentował dawniejszy wpis, bo jest
      powiadamianie mailem. Nie wiedzą jednak o tym osoby przychodzące. Czy tego by
      się nie dało zrobić? To znacznie pożyteczniejsze, niż podawanie nowych notek, bo
      one jednak są widoczne.
    • Gość: oyster Re: kolejność komentarzy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.05, 11:41
      TAK!! Super pomysl.
    • sylwiastep Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 12:53
      jestem za!
    • Gość: b Re: kolejność komentarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 14:56
      jestem za
    • babeczkaa Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 17:03
      pomysł jest ok smile
    • Gość: lilim Re: kolejność komentarzy IP: 217.153.164.* 24.03.05, 17:30
      No nie taka glupia bylaby ta zmianasmile)
      • gabrielle Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 18:14
        Za, oczywiście że za.
    • Gość: krzyk_oceanu Re: kolejność komentarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 19:54
      no byłoby nieco logiczniej
    • roxana_br TAK 24.03.05, 20:03
      Też jestem za. Przyzwyczajona jestem do czytania w normalnej kolejności, to jest
      od góry do dołu. Bieganie na sam dół i wspinanie się na górę jest cokolwiek
      męczące... Dla nóg. wink
    • Gość: blurp Re: kolejność komentarzy IP: *.ci.uw.edu.pl 24.03.05, 20:35
      NIE!!!
    • worldpl Wywalcie upublicznianie IP 25.03.05, 04:22
      Ja bym sobie życzył wywalenia publicznego wyświetlania IP dla osób niezalogowanych. To jest bezcelowe. Wy macie logi, ja mogę mieć logi w administracji bloga, ale nie ma powodu, by miał je byle chakier i by próbował się potem dobić do kogoś IP. Jasne, jak ktoś ma Neostrade to ma delikatnie mówiąc w d... bo mu się co 6 godzin IP zmienia, ale jak ma SDI albo DSL TP to ma IP stałe i nie życzy sobie jego upubliczniania.
      Podawanie IP tylko zniechęca ludzi z innych serwisów do wciągnięcia ich w bloxową dyskusję.
      • mpieck Re: Wywalcie upublicznianie IP 25.03.05, 21:33
        Całkowicie nie wywalimy, brak anonimowości powstrzymuje zapędy niektórych
        userów, ale będzie jak na forum - wycięta najbardziej znacząca część
        adresu/domeny.
    • alrisa Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 08:51
      Jestem za smile

alrisa.blox.pl/html
    • stranger_x Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 10:03
      Kiepski pomysł... Wszyscy są przyzwyczajeni do starego sposobu sortowania, a
      poza tym lepiej jesr, kiedy najnowszy jest najwyżej... Oszczędzi się
      przewijania strony... smile
      Jestem przeciw.
    • Gość: bladosso Re: kolejność komentarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 10:09
      Jestem na TAK.
    • errata1 Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 11:22
      Proponuje opcje do wyboru - ktory pierwszy.
      Zdecydowanie wole forme drzewka - odpowiedź bezpośrednio pod kazdym wpisem, na
      który wlanie udziela się jej.
      • t0m Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 12:33
        dwa głosy na nie, reszta na tak
        W końcu to demokratyczna decyzja. Zmienione smile
        • eela Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 12:51
          Ta zmiana jest do bani!!! Mam dość latania na sam dół. To jest dobre dla kogoś,
          kto ma dużo czasu i żyje tylko i wyłącznie blogami albo ma po 2 komentarze.
          Powinna być opcja: góra - dół.
          • tebe Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 13:28
            Jak strona się załaduje wystarczy naciśnąć End i jest się na dole.
            Wesołych Świat
            • eela Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 15:53
              Jest się na dole tylko wtedy, gdy jest się z zewnątrz bloga. Jeśli się jest w
              edycji - nie można, bo tu jest stronicowanie. Tak samo rewelacyjny pomysł jak
              tabelki na forum, służy tylko do sumowania kliknięć.
              • tebe Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 16:38
                Można się zastanowić, czy w edycji nie zrobić odwrotnie...
                • eela Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 17:48
                  Można... smile
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka