t0m 23.03.05, 17:48 Taki mały sondaż Czy chcielibyście zmiany sposobu pokazywania komentarzy pod notkami. Teraz najnowszy jest pierwszy, tuż pod notką. Proponujemy żeby było odwrotnie. i? Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
Gość: perrier Re: kolejność komentarzy IP: *.17-201-80.adsl.skynet.be 23.03.05, 18:51 Doskonaly pomysl... bo czasami to chcialoby sie calosc poczytac i trzeba od tylu i jakos tak glupio... Odpowiedz Link Zgłoś
butik6 Re: kolejność komentarzy 23.03.05, 20:37 od najstarszego do najnowszego? chyba lepiej, bo czasami trzeba czytać od dołu Odpowiedz Link Zgłoś
darq Re: kolejność komentarzy 23.03.05, 21:21 Chcielibyśmy A czego to my w ogóle byśmy nie chcieli! I automatycznego śledzenia dyskusji, w których się wzięło udział (RSS na komentarze?), i drzewek w komentarzach, i możliwości sprzężenia bloga z forum - żeby komentarze pod notką były osobnym wątkiem na forum, tak jak sprzężone z forum są artykuły na portalu. Chciejstwo u niektórych ogromne Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: kolejność komentarzy 23.03.05, 21:33 Najlepsze by było sortowanie wg uznania, tak jak na forum. Na pewno da się tak zrobić. Niektórzy mają po kilkadziesiąt komentarzy i nie będzie im sie chciało lecieć na sam dół komentarzy, a innym pasuje bardziej śledzenie dyskusji. Odpowiedz Link Zgłoś
kropka Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 10:26 ta pani ma rację. Przy dużej ilości wpisów latanie na sma dół może być takie- sobie. Opcję poprosimy Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 13:01 Z opcją się nie da. Niestety. Wszędzie tak jak jest, albo wszędzie od najstarszego. Tak lepiej, bo widać jak rozwija się rozmowa... Zwłaszcza u Kataryny teraz się dziwnie to czyta. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 14:10 Tak, jeśli może być tylko jedno, to chronologicznie. ps. Ale dlaczego nie da się? Co to dla Waszych gwiazd informatycznych? Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 16:38 Nawiasem mówiąc, wszystko się da, ale po prostu nie chcemy robić kolejnej opcji dla samej przyjemności jej dodania (która to już by była, bo przestałem liczyć?) Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 16:58 Taka opcja się przydaje, szczególnie tym, którzy już od pewnego czasu biorą udział w dużej dyskusji jak np. u Kataryny. Ile razy mozna latać na sam dół, żeby zobaczyć najnowszy wpis? Podobnie jest na forum. Pierwszy raz korzystam z drzewka, a potem już tylko czytam ostatnie wpisy, korzystam wtedy z sortowania odwrotnego. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 17:05 Jak widać lepiej jest odwrotnie a rewelacyjnie byłoby mieć opcję. Proponuję podać przykład blogów w których można to sortować. Ja nie znalazłem. Może źle szukam Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 17:15 A co to za argument, że nie znalazłeś? Zawsze musi sie znaleźć jakiś nowator. Ten co wynalazł koło nie twierdził, że najlepiej jeździ się na kwadratach. Trzeba dac zarobić urzędowi patentowemu. Odpowiedz Link Zgłoś
blog2004 Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 11:26 lepiej nie jest. jest tak amo do bani. Wole juz nowe wpisy bezpośrednio pod notka. A w ogóle proponuje drzewko - widac od razu z kim knkretnie wymienia sie poglądy. Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 12:56 Jasne, że jest do bani. Jest gorzej niz było. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: good_news Re: kolejność komentarzy IP: *.ols.vectranet.pl / 62.29.133.* 24.03.05, 16:32 Mnie się podoba. A w ogóle, sam widzisz tebe - dazjesz palec możliwości, a my chcemy jeszcze więcej))) Odpowiedz Link Zgłoś
kataryna.kataryna Re: kolejność komentarzy 24.03.05, 10:44 t0m napisał: > Taki mały sondaż > Czy chcielibyście zmiany sposobu pokazywania komentarzy pod notkami. Teraz > najnowszy jest pierwszy, tuż pod notką. > Proponujemy żeby było odwrotnie. > i? Tak Odpowiedz Link Zgłoś
eela Sygnalizowanie nowych wpisów 24.03.05, 11:28 Blog jest mój, więc ja wiem, ze ktoś skomentował dawniejszy wpis, bo jest powiadamianie mailem. Nie wiedzą jednak o tym osoby przychodzące. Czy tego by się nie dało zrobić? To znacznie pożyteczniejsze, niż podawanie nowych notek, bo one jednak są widoczne. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: oyster Re: kolejność komentarzy IP: *.aster.pl / *.aster.pl 24.03.05, 11:41 TAK!! Super pomysl. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: b Re: kolejność komentarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 14:56 jestem za Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: lilim Re: kolejność komentarzy IP: 217.153.164.* 24.03.05, 17:30 No nie taka glupia bylaby ta zmiana) Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: krzyk_oceanu Re: kolejność komentarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 24.03.05, 19:54 no byłoby nieco logiczniej Odpowiedz Link Zgłoś
roxana_br TAK 24.03.05, 20:03 Też jestem za. Przyzwyczajona jestem do czytania w normalnej kolejności, to jest od góry do dołu. Bieganie na sam dół i wspinanie się na górę jest cokolwiek męczące... Dla nóg. Odpowiedz Link Zgłoś
worldpl Wywalcie upublicznianie IP 25.03.05, 04:22 Ja bym sobie życzył wywalenia publicznego wyświetlania IP dla osób niezalogowanych. To jest bezcelowe. Wy macie logi, ja mogę mieć logi w administracji bloga, ale nie ma powodu, by miał je byle chakier i by próbował się potem dobić do kogoś IP. Jasne, jak ktoś ma Neostrade to ma delikatnie mówiąc w d... bo mu się co 6 godzin IP zmienia, ale jak ma SDI albo DSL TP to ma IP stałe i nie życzy sobie jego upubliczniania. Podawanie IP tylko zniechęca ludzi z innych serwisów do wciągnięcia ich w bloxową dyskusję. Odpowiedz Link Zgłoś
mpieck Re: Wywalcie upublicznianie IP 25.03.05, 21:33 Całkowicie nie wywalimy, brak anonimowości powstrzymuje zapędy niektórych userów, ale będzie jak na forum - wycięta najbardziej znacząca część adresu/domeny. Odpowiedz Link Zgłoś
stranger_x Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 10:03 Kiepski pomysł... Wszyscy są przyzwyczajeni do starego sposobu sortowania, a poza tym lepiej jesr, kiedy najnowszy jest najwyżej... Oszczędzi się przewijania strony... Jestem przeciw. Odpowiedz Link Zgłoś
Gość: bladosso Re: kolejność komentarzy IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 25.03.05, 10:09 Jestem na TAK. Odpowiedz Link Zgłoś
errata1 Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 11:22 Proponuje opcje do wyboru - ktory pierwszy. Zdecydowanie wole forme drzewka - odpowiedź bezpośrednio pod kazdym wpisem, na który wlanie udziela się jej. Odpowiedz Link Zgłoś
t0m Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 12:33 dwa głosy na nie, reszta na tak W końcu to demokratyczna decyzja. Zmienione Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 12:51 Ta zmiana jest do bani!!! Mam dość latania na sam dół. To jest dobre dla kogoś, kto ma dużo czasu i żyje tylko i wyłącznie blogami albo ma po 2 komentarze. Powinna być opcja: góra - dół. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 13:28 Jak strona się załaduje wystarczy naciśnąć End i jest się na dole. Wesołych Świat Odpowiedz Link Zgłoś
eela Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 15:53 Jest się na dole tylko wtedy, gdy jest się z zewnątrz bloga. Jeśli się jest w edycji - nie można, bo tu jest stronicowanie. Tak samo rewelacyjny pomysł jak tabelki na forum, służy tylko do sumowania kliknięć. Odpowiedz Link Zgłoś
tebe Re: kolejność komentarzy 25.03.05, 16:38 Można się zastanowić, czy w edycji nie zrobić odwrotnie... Odpowiedz Link Zgłoś