Dodaj do ulubionych

Wątki ogłoszeniowo-reklamowe na forum prywatnym

31.05.12, 10:32
Punkt 5 regulaminu forum mówi:
Niedopuszczalne jest również umieszczanie przez uczestników na stronach Forum Gazeta.pl oraz w komentarzach pod artykułami:
a) przekazów reklamowych, z zastrzeżeniem postanowień pkt 11,

Czy umieszczanie ogłoszeń reklamujących usługi turystyczne na forum prywatnym jest dozwolone?

a) tak
b) nie

Kornel
Obserwuj wątek
    • marrant Re: Wątki ogłoszeniowo-reklamowe na forum prywatn 31.05.12, 13:08
      Zgłoś właścicielowi - jeżeli on to akceptuje, to tak. Natomiast forum mające na celu jedynie reklamowanie może być zamknięte.
      • kornel-1 Re: Wątki ogłoszeniowo-reklamowe na forum prywatn 31.05.12, 13:12
        Inaczej mówiąc regulamin forum, w tym zakresie, nie dotyczy forum prywatnego.
        • marrant Re: Wątki ogłoszeniowo-reklamowe na forum prywatn 31.05.12, 13:36
          Inaczej mówiąc jeżeli właściciel forum nie odpowie w ciągu 2 tygodni wyślij linki do postów naruszających regulamin na forum@agora.pl
          • kornel-1 + wątki ogłoszeniowo-reklamowe na forum publicznym 31.05.12, 18:16
            Ja jednak poprosiłbym o bezpośrednie ustosunkowanie się do mojego pytania.
            W nowej wersji brzmi ono:
            Czy punkt 5. regulaminu forum ma czy nie ma zastosowania do forów prywatnych?

Jeśli nie ma, to trzeba poprawić regulamin.
            Jeśli ma to proszę to napisać wprost.

Odsyłanie do właściciela forum jest stawianiem sprawy na głowie. Przecież on też musi stosować się do regulaminu forum. Sugerowany czas oczekiwania na reakcję w praktyce oznacza, że reklama spełni swą rolę, gdyż jest ona zwykle ograniczona czasowo.

Mój wątek odnosi się do ogłoszeń forumowiczki jelizawietka, która notorycznie zalewa forum "Towarzysz podróży poszukiwany" swoimi ofertami parabiura podróży

A teraz dodatkowe pytanie: czy wątki ogłoszeniowo-reklamowe na forum publicznym też są tak łagodnie tolerowane?
            Tym razem odnoszę się do postów pani Grety Dyjas, która oferuje na forum "Turystyka na świecie" komercyjne wyprawy trampingowe.
            To samo odnosi się (choć nie tylko do forum turystycznego) do wątków forumowicza yld, który pod pozorem przedstawiania informacji (proszę zwrócić uwagę na jednopostowość 90% jego wątków) promuje swoją komercyjną stronę.

Kornel
            • Gość: = Re: + wątki ogłoszeniowo-reklamowe na forum publi IP: *.aster.pl 31.05.12, 18:48
              Reklamować można śmiało. Ważne, aby cel był szczytny. Tak, w skrócie, obecność jawnej reklamy na forum publicznym wyjaśnił administrator społeczny* (vide forum.gazeta.pl/forum/w,299,135803525,135813763,Re_Reklamy_sa_dozwolone_na_forach_.html ). Podróże jako poznawanie świata i... w ogólności rozwijanie się, jest chyba szczytne ? ;)
              _____
              * ewentualnie należy polegać na 'widzimisię' administratora :]
              • kornel-1 Re: + wątki ogłoszeniowo-reklamowe na forum publi 01.06.12, 13:06
                Wolę poczekać na odpowiedź czerwonej administracji forum.

A więc? Jak reklamy na forach prywatnych mają się do regulaminu?

Kornel
          • kornel-1 Osierocone forum 05.06.12, 19:13
            Zgodnie z sugestią napisałem do właściciela forum, beribazu@gazeta.pl. Konto zostało wcześniej skasowane więc aktualnie forum nie ma właściciela.
            Zgodnie z sugestią, napisałem 4 maja do forum@agora.pl, lecz do dziś nie dostałem odpowiedzi a wątki ogłoszeniowo-reklamowe dalej wiszą na forum Towarzysz podróży poszukiwany.
            Dziś pojawiła się (po raz kolejny) reklama komercyjnej firmy Darien pana Tomasza Zakrzewskiego. Mam nadzieję, że administratorzy forum zdają sobie sprawę z przychodów biur turystycznych a także są świadomi sprzeczności między obecnością takich wątków nie tylko z regulaminem forum ale i z celem, w jakim powstało opisywane forum:
            Forum dla towarzyskich i otwartych globtroterów, mające na celu znalzienie towarzysza podróży- na weekend w góry czy wakacje w Azji. W kilka osób raźniej i milej, a może i jakieś przyjaźnie się zawiążą :-)

W związku z tym, uważam, że forum powinno mieć nowego właściciela, który zadba o porządek na forum. Nie tak dawno z podobną sytuacją - zalewem spamu - mieliśmy do czynienia z osieroconym forum "Podróżnicy, odkrywcy...". Nowa opiekunka forum mimbla_londyn wzorowo wywiązuje się ze swych obowiązków.

Zgłaszam chęć administrowania bezpańskim forum Towarzysz podróży poszukiwany. Myślę, że moja działalność jako AES na innym forum nie budzi zastrzeżeń.

Kornel
            • kornel-1 Czy doczekam sie reakcji? Czekam od 4 VI 09.06.12, 09:37
              Czy doczekam się reakcji administracji na mój e-mail z 4 VI 2012?

1. Zgłosiłem problem spamu na forum prywatnym - jak się okazało - bez właściciela.
              2. Postąpiłem zgodnie z instrukcją udzieloną mi w tym wątku przez administrację
              3. zapadła cisza

Kornel
              • Gość: pogromca trolli Re: Czy doczekam sie reakcji? Czekam od 4 VI IP: *.opera-mini.net 26.06.12, 01:20
                kornel przestań już szczekać. nikt ci nie odpowiada więc jakbyś miał trochę inteligencji sam byś domyslił sie odpowiedzi. wystarczająco zaśmieciłes już forów swoimi idiotycznymi wpisami.
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka