Dodaj do ulubionych

Mobilna strona forum

10.04.13, 16:08
Wprowadziliśmy stronę forum (lista wątków) w wersji responsywnej dla urządzeń mobilnych z rozdzielczością 300-480 px. To pierwszy testowy etap przygotowania całego Forum do wygodnej obsługi przez urządzenia mobilne. W związku z tym prosimy o wszelkie uwagi, spostrzeżenia i obserwacje jakie uda Wam się zanotować podczas korzystania z nowej strony listy wątków słać standardowo na forum@agora.pl. Będziemy bardzo wdzięczni za uwagi.
Obserwuj wątek
    • Gość: = Re: Mobilna strona forum IP: *.maxlab.lu.se 10.04.13, 16:45
      Ta "responsywność" jest tutaj chyba słabo... hehe... "responsywna".
    • roseanne Re: Mobilna strona forum 10.04.13, 18:53
      na tablecie was sie czytac bez lupy nie da
      wiem wiem, mozna sobie ekran rozszerzyc, ale kazde przeladowanie strony wraca do literek mikroskopijnych
      zmiany w ustawieniach forum, na duze litery i takaz czcionke nic nie pomagaja
      • zbyfauch Re: Mobilna strona forum 11.04.13, 07:51
        roseanne napisała:
        > na tablecie was sie czytac bez lupy nie da (...)

Aaaaaaa....., to dlatego. Będę musiał forum jako desktop na tabletce przeglądać. :)
      • motivo Re: Mobilna strona forum 22.04.13, 15:12
        Dziękujemy za uwagę, na początek przystosowujemy stronę do telefonów. Tablety będą zapewne następne w kolejności.
    • six_a Re: Mobilna strona forum 10.04.13, 20:01
      no rzeczywiście, coś się zmieniło (przeglądarka safari)
      kiedyś strona główna forum wyglądała jak zwykła a teraz mieści się 5 wątków (każdy wątek to 2 lub 3 wiersze w zal. od długości tytułu.

Z kolei jak się wejdzie w wątek, to trzeba pomniejszać - hmmm
      Wolę w drugą stronę - mniejsze z podglądem większości i jak chcę to powiększam, a nie zoom i trzeba pomniejszać, żeby zobaczyć więcej.
      • motivo Re: Mobilna strona forum 22.04.13, 15:13
        Masz na myśli safari mobilne na iphone?
        • six_a Re: Mobilna strona forum 23.04.13, 22:03
          tak, takie właśnie safari
          bez lwów i innych tam zebr
    • krzysztofsf Re: Mobilna strona forum 10.04.13, 21:57
      Bez "apki" nie widze przyszlosci.

Zobaczcie moze na wzor tapatalk (nie korzystalem, ale wspominaja o nim i pisza z niego posty np na forum.android.com.pl)
      • motivo Re: Mobilna strona forum 22.04.13, 15:14
        Dzięki, przyglądaliśmy się tapatalkowi robią wersję mobilną :)
    • wiosnaludzikow Re: Mobilna strona forum 11.04.13, 06:16
      " responsywność" bardzo mi zaimponowała.
    • bbkk Re: Mobilna strona forum 12.04.13, 10:50
      Beznadziejne jest to że wchodząc z linku na konkretne forum nie mam jak się zalogować.
      • motivo Re: Mobilna strona forum 22.04.13, 15:16
        Dzięki za uwagę, docelowo na mobilnym będzie się można zalogować z każdej podstrony. Pracujemy nad tym.

Czy sama strona wątku dobrze u Ciebie wygląda?
        • bbkk Re: Mobilna strona forum 23.04.13, 10:24
          Mi odpowiada wygląd jak już się wejdzie w wątek - litery mam dostosowane wielkościowo (nie muszę klikać jak wcześniej) a jednocześnie mam dostęp do ulubionych.
          Sam spis wątków na danym forum nie podoba mi się bo jest niepraktyczny.
    • kasica_k Re: Mobilna strona forum 21.04.13, 02:19
      Brakuje linku do pełnej wersji. Bardzo nie lubię być zmuszana do korzystania z wersji mobilnych.
      • motivo Re: Mobilna strona forum 22.04.13, 15:17
        Dzięki za uwagę, postaramy się dodać linka do pełnej wersji.

Czy strona lekka się u Ciebie dobrze wyświetla, czy brakowało Ci czegoś poza możliwością zalogowania?
        • kasica_k Re: Mobilna strona forum 25.04.13, 01:09
          Wyświetla się OK (Safari, iPhone), a brakuje mi dostępu do ulubionych forów.

Nie jestem jednak chyba dobrą osobą do oceniania wersji mobilnych, ponieważ w większości uważam je za zbyteczne, nie po to mam w smartfonie fajny ekran i dobrą przeglądarkę, żeby oglądać okrojone wersje stron, które z reguły jednak ani nie wyglądają, ani nie działają tak dobrze, jak pełne.
        • aceituna_verde Re: Mobilna strona forum 13.05.13, 19:19
          Zdecydowanie potrzebny jest link do pełnej wersji. W mobilnej nie można przeskoczyć do starych wątków (jest tylko przycisk 'następne'), nie wyświetlają się podpięte na górze linki, nie ma wyszukiwarki!!! Na Iphonie są bardzo bardzo duże litery, trzeba każdą stronę zmniejszać.
          Bardzo proszę o wprowadzenie poprawek, albo (co chyba najłatwiejsze) dodanie linka do pełnej wersji.
    • bbkk Re: Mobilna strona forum 17.05.13, 22:22
      Wlasnie zauwazylam - nie ma wyszukiwarki! Masakra!
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka