Dodaj do ulubionych

Droga Gazeta z prezentem

IP: *.migutmedia.pl 29.03.02, 10:57
Wybralam pierwsze lepsze forum, bo nic mi nie pasowalo, zeby dac ten komentarz -
dotyczacy skandalicznego zachowana Gazety. Chodzi mi o gazete z "prezentem"
swiatecznym - plyta Arki. To Skandal! Jezeli Gazety nie stac na wielkanocny
prezent, dla swoich czytelnikow, to etyczniej, moralniej i pozadniej byloby nie
wciskac nam czegos, co nie jest nam potrzebne i za co jeszcze musmy zaplacic ze
swojej kieszeni. Nastepnym razem napewno nie kupie takiej gazety - bo za
codzienne informacje moge zaplacic mniej (kupujac np. Rzeczpospolita) - lub
wcale - wchodzac do Internetu!!!
Obserwuj wątek
    • rysiek46 Re: Droga Gazeta z prezentem 29.03.02, 11:05
      Popieram w całej rozciągłości. Mam propozycję: odeślijmy te płyty za które
      zapłaciliśmy na koszt odbiorcy. Może ktoś w gazecie się zastanowi i następnych
      wątpliwych "prezentów" nie będzie.
      Zdrowych i wesołych świąt Wielkiej Nocy życzy naciągnięty na 2 zł
      • Gość: Gosc Re: Droga Gazeta z prezentem IP: 62.233.175.* 29.03.02, 12:40
        A moze zglosmy spoleczna poprawke do projektu ustawy demonopolizujacej media -
        zabrania sie ogolnopolskim dziennikom dolaczania do gazety plyty, sianka itd.
        To zart - a serio... Jesli kupujesz GW to sadze, ze uwazasz ja za cenne zrodlo
        papierowej informacji, moze za jedyne tak dobre. I w tej sytuacji, mimo ze
        dolacza plyte, nie chcesz dzis zrezygnowac z codziennej porcji tekstow. Mowisz
        sobie, nastepnym razem nie kupie, ale co kupisz zamiast: Rzepe, Zycie z kropka,
        Trybune? Wiec kupujesz z plyta, z siankiem, z jakims innym gownem, a
        Rapaczynski (to kobieta, wbrew pozorom) zaciera rece i mysli co by tu jeszcze
        ci wcisnac, moze cukierek, balonik, wypelniona karte do glosowania...
    • mikolaj7 Re: Droga Gazeta z prezentem 29.03.02, 14:36
      mnie nawet nie chodzi o ta plyte (chociaz po cholere mi ona?
      arka sie tak do dupy sprzedaje, ze trzeba ja wciskac za pol
      darmo? wstyd!), ale o to, ze ludzi wykupuja gazete, jak
      jest plyta i czlowiek nie moze nie zjechac pol miasta, zeby
      sobie kupic swoja ulubiona gazete. kiedys bylem w
      kilkudzieisciu kioskach (z rok temu, przy pierwszej plycie) i
      nie dostalem juz gazety. takie plyty sa do dupy po prostu.
      • Gość: Gosc Re: Droga Gazeta z prezentem IP: 62.233.175.* 29.03.02, 14:53
        To tez jest problem - nie nazwe tej gazety ulubiona, ale fakt, ze jak cos do
        niej dodadza, to trudno ja kupic - ach, ci liczni posiadacze odtwarzaczy CD.
        Nie rozumiem tez interesu Arki Noego - taki gosc z dredami powiedzial, ze
        cieszy sie, ze jego plyte ludzie dostaja za darmo. Albo klamie, albo go ktos
        solidnie okradl. Jedno i drugie - fe, fe.
      • eela Re: Droga Gazeta z prezentem 29.03.02, 20:32
        A u nas gazetę mozna kupić bez problemu, przynajmniej rano przed ósmą
        • mikolaj7 Re: Droga Gazeta z prezentem 30.03.02, 20:06
          eela napisał(a):

> A u nas gazetę mozna kupić bez problemu, przynajmniej rano przed ósmą

wiesz, przed osma to ja kupuje jak ide do szkoly, ale nie
          bede wstawal rano i popierdalal do kiosku chwiejac sie i
          przy polprzymknietych oczach, zeby kupic gazete w swieta.
          i jeszcze musialbym sie wrocic po kase, bo of korz gazeta
          drozsza. w swieta ja sie moge zwlec na ulice o 10
          najwczesniej, a i to nielatwo. zreszta nie widze potrzeby,
          zeby sie tak dreczyc dla slabej plyty, ktora laduje w koszu.
    • Gość: Grzechu Re: Droga Gazeta z prezentem IP: 193.178.143.* 29.03.02, 19:31
      juz nie po raz pierwszy agora w taki wlasnie sposob rypie czytelnikow
      • Gość: miki Re: Droga Gazeta z prezentem IP: *.brzesko.sdi.tpnet.pl 29.03.02, 21:08
        Nie macie sie co produkowac. Bez plyty nigdy nie sprzedaliby 1,5 mln nakladu.
        Trzeba sie pogodzic z tym, ze co jakis czas bedziemy dostawac od gazety taki
        mily prezent ;-). Najbardziej smieszy mnie to, jak widze ze gazete w tym dniu
        kupuja ludzie ktorzy swa przygode ze slowem pisanym zakonczyli w szkole
        podstawowej. Ale plyta to jest plyta, nawet w samochodzie se
        mozna ja powiesic:-))
        • Gość: Gosc Re: Droga Gazeta z prezentem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 12:36
          Droga Pani Eelu. Pani zycie jest tak pozbawione problemow (nawet tych z kupnem
          GW), ze zaczynam Pani zazdroscic. No chyba, ze to stalo sie dla Pni juz nudne
          (zycie, nie zazdrosc)
          • eela Re: Droga Gazeta z prezentem 30.03.02, 14:58
            Panie Gościu, życzę mniej zgryźliwości i pamiętliwości, a więcej życzliwości.
            Miłych Świąt
            • Gość: Gosc Re: Droga Gazeta z prezentem IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 30.03.02, 15:20
              Pani Eelo, cale zycie bylem zyczliwy, a efektem mojej zyczliwosci jest moja
              zgryzliwosc i pamietliwosc. Mniej podobnych doswiadczen zycze.
              • eela Re: Droga Gazeta z prezentem 01.04.02, 17:56
                Jeśli tak sie potoczyło życie, to współczuję. Żalu o nic nie mam, jeszcze raz
                wszystkiego najlepszego
                • Gość: Gosc Re: Droga Gazeta z prezentem IP: 212.76.37.* 01.04.02, 22:52
                  Moje zycie jst OIK, ludzie nie sa OK. W zwiazku z tym zycia nie zmieniam,
                  ludzie niech zmieniaja sie sami - jesli chca. Zyczenia przyjmuje i odwzajemniam.
                  • roman_j Re: Droga Gazeta z prezentem 02.04.02, 10:25
                    Gość portalu: Gosc napisał(a):

> Moje zycie jst OIK, ludzie nie sa OK. W zwiazku z tym zycia nie zmieniam,
                    > ludzie niech zmieniaja sie sami - jesli chca. Zyczenia przyjmuje i odwzajemniam
                    > .

Ludzi nie zmienisz, ale możesz zmienić do nich stosunek. To bardzo proste, ale o
                    dziwo, nikt nie chce tego robić. Nie wdając się w szegóły (mogłbym napisać kilka
                    stron) napiszę tylko, że warto. Coś może się traci, ale dużo więcej się zyskuje.

• roman_j Re: Droga Gazeta z prezentem 02.04.02, 10:37
      Ludzie!!!!!!
      Zastanówcie się nad tym, co piszecie. Gdzie dostaniecie nagraną płytę po
      kosztach nośnika? Chandryczycie się o 2 złote a więcej pewnie wydajecie na
      papierosy, piwo, bilety autobusowe i inne pierdoły. Usiądźcie sobie w spokoju i
      zastanówcie się głęboko, czy rzeczywiście chodzi o te 200 groszy (tak wygląda
      poważniej)? A może macie zły dzień i chcecie komuś dołożyć? "Gazeta" się do
      tego nadaje, bo nie odda.
      Ludzie! Jeszcze raz przeczytajcie swoje wpisy. Piszecie o rypaniu, naciąganiu
      na 2 złote i innych kompletnie idiotcznych rzeczach. Zamiast siedzieć przed
      monitorami idzcie na spacer, pouśmiechajcie się do ludzi, powdychajcie
      wiosennego powietrza i zachowujcie sie jak stare zgredy. A na przyszłość
      czytajcie uważniej "Gazetę", bo stosowne "ostrzeżenia" były już wcześniej
      drukowane.
      I jeszcze refleksja końcowa. Nakład piątkowej Gazety wyniósł 1.505.000.
      Zakładając nawet, że sprzedał się w 80% (bardzo ostrożne założenie) i że tylko
      1 promil kupujących ma dostęp do Internetu i zaglada na forum (jeszcze
      ostrożniejsze założenie), to i tak liczba Waszych głosów sprzeciwu jest w
      granicach błędu statystycznego. Pomyślcie nad tym. :-))))))
      • roman_j Sprostowanie. 02.04.02, 10:39
        roman_j napisał(a):

> Zamiast siedzieć przed monitorami idzcie na spacer, pouśmiechajcie się do
        > ludzi, powdychajcie wiosennego powietrza i zachowujcie sie jak stare zgredy.

Oczywiście miało być: (...)i NIE zachowujcie się jak stare zgredy. :-)

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka