Dodaj do ulubionych

Marrrant sprawdzam..

IP: *.178.012.pools.vodafone-ip.de 09.06.16, 22:05
Widze,ze masz odpowiedz na kazdy temat,wiec pytam: dlaczego nie mozna wejsc na Forum Poznan..??

Pozdrawiam..
Obserwuj wątek
    • stefan4 Re: Marrrant sprawdzam.. 09.06.16, 23:27
      xoni:
      > Widze,ze masz odpowiedz na kazdy temat

... zawsze tą samą ...

xoni:
      > wiec pytam: dlaczego nie mozna wejsc na Forum Poznan..??

Wyczyść wszystko, co masz brudne, w szczególności ciasto, i wyślij skrzynię na
      agora-berdyczów.com .

Ja przed chwilą wszedłem na Forum Poznań przez wyszukiwarkę. Działanie serwisu jest ostatnio bardzo niestabilne, więc być może za pięc minut już nie wejdę. Ale nawet nie sprawdzę tego, bo to nie moje miasto.

- Stefan
    • bartoszcze Re: Marrrant sprawdzam.. 10.06.16, 08:04
      Gość portalu: xoni napisał(a):

> Widze,ze masz odpowiedz na kazdy temat,wiec pytam: dlaczego nie mozna wejsc na
      > Forum Poznan..??

O tej porze dnia (a raczej nocy) prawdopodobieństwo, że Ci odpowie, uznałbym za niewielkie.
    • marrant Re: Marrrant sprawdzam.. 10.06.16, 08:38
      Tak jak pisze stefan - trzeba wyczyścić cache i ciasteczka. Serwis działa. Przeglądarki po prostu zapamiętały ustawienia z czasu zeszłotygodniowej awarii. Trzeba je zmusić żeby pobrały prawidłowe.
      • stefan4 Re: Marrrant sprawdzam.. 10.06.16, 11:10
        marrant:
        > Tak jak pisze stefan - trzeba wyczyścić cache i ciasteczka.

To nie ja tak piszę. Doskonale o tym wiesz, skoro mnie nie zaniebieszczyłaś. Ja tylko cytuję Twoją mantrę na wszelkie problemy
      • Gość: = Re: Marrrant sprawdzam.. IP: 59.108.94.* 02.08.16, 17:19
        Nie znam się, ale się wypowiem.
        Pewnie można by zrobić skrypt w javie, który czyściłby to co trzeba. Po każdej próbie usprawnienia forum wystarczyłoby zrobić switch on/off i można iść na kawę. Ewentualnie zawsze można skrócić żywotność cookies 10 lub 100 razy.
        Jeśli pomysł dobry, wykonalny i się przyjmie, to zaznaczam, że chcę udziałów :) Jeszcze zanim Agora padnie :)) Inaczej Was pozwę za kradzież pomysłu.
        • marrant Re: Marrrant sprawdzam.. 02.08.16, 17:43
          Jest kilka dobrych pomysłów i każdy ma swoje minusy. Tutaj minusem by był "kolejne skrypty na stronę ładujecie" i kilka podobnych. Są lżejsze rozwiązania, ale zajmą więcej czasu. Aktualnie metoda proszenia o wyczyszczenie cache&cookie (przy założeniu braku dużych awarii sieci częściej niż raz w roku) jest wystarczająco skuteczna.
          • Gość: = Re: Marrrant sprawdzam.. IP: 59.108.94.* 02.08.16, 17:59
            Ta... Bo pewnie ludzie się przejmują skryptami w obliczu niedziałających podstron :) Poza tym i tak tych skryptów macie nawalone, że jeden w tę czy w tę nie zrobi różnicy. Swoją drogą taki skrypt (uruchamiany zresztą "incydentalnie", tj. od poprawek do poprawek) to chyba nie jest kolubryna?

Nie wiem czy to tylko przy dużych awariach. Gdy tu zaglądam (incydentalnie, tu już bez cudzysłowów), to regularnie jest jakaś awaria. Koincydencja godna podziwu. A nie sądzę, żebym przyciągał ze sobą samo zło :)
          • Gość: = Re: Marrrant sprawdzam.. IP: 59.108.94.* 02.08.16, 18:53
            Żeby było śmieszniej, to można pomyśleć o podpinaniu takie skryptu pod konkretne forum. W razie wysypania się danego forum po prostu uaktywnia się maszynkę i voila.
            No dobrze, już przestane fantazjować, bo to przy Waszych problemach trochę jak powieści Lema :))
            • marrant Re: Marrrant sprawdzam.. 03.08.16, 00:45
              W tym wypadku problem leżał w sieci i dowolny skrypt na stronie by nie "wiedział", że się ma odpalić, bo przeglądarka nie wiedziała gdzie się łączyć. To nie forum się wysypało. To też da się rozwiązać, ale przy całkowitej zmianie zasady działania forum jako serwisu. Duża, duża zmiana.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka