aga3101 06.04.07, 08:44 czy sens ma związek ze starszym o 20 lat mężczyzną? poznałam człowieka jest ode mnie starszy o 20 lat i zastanawia mnie czy związek z taka osoba ma sens może ktos ma taka sama sytuację ze jest w takim związku?Proszę o rade:) Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
incogn Re: czy to ma sens? 06.04.07, 09:22 W takich sprawach nikt Ci chyba nie moze doradzic, nawet jezeli mial podobne doswiadczenie. Bo to Ty musisz ocenic swoja wlasna sytuacje, swoje uczucia i podjac decyzje. Ty bedziesz ponosic jej konsekwencje. Posluchaj swego serca, rozumu i instynktu. Powodzenia.... Odpowiedz Link Zgłoś
aga3101 Re: czy to ma sens? 06.04.07, 09:48 dzięki za odpowiedz. Najbardziej boje sie reakjcji otoczenia tego co powiedza rodzice jak sie dowiedza co powiedza znajomi przeciez nie bedziemy sie ukrywac z tym że jesteśmy razem bo to zkoleji było by chore ludzie mogliby powiedzieć że sie go wstydze a tak nie jest. Reakcja rodziców bedzie najgorsza przeciez oni dostana szoku!:( Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: czy to ma sens? 06.04.07, 09:57 żyje z kobieta o 10 lat starszą... poznałem kobietę która żyje z mężczyzna starszym o 33 lata... ci ludzie powyżej sa bardzo szczęśliwi Nawet jestem zdania że powinno byc zasadą że ludzie powinni pobierać sie mając dużą różnice wieku starszy byłby doradca z racji mądrości życiowej młodszy służylby starszemu wigorem, pasja młodzieńczą... Można z łatwością uczyć sie i kosztować życia. dzis biorą sie do jarzma ludzie młodzi, popełniaja banalne błędy i są nieszczęśliwi, docieraja sie na siłę... Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: czy to ma sens? 04.05.07, 23:03 Uważam , że w Twoim wypadku nie ma sensu Odpowiedz Link Zgłoś
sankanda Re: czy to ma sens? 05.05.07, 14:17 jesli ty masz lat dwadziescia, a ten mezczyzna 40, to ten zwiazek moze byc piekny jak marzenie :) czterdziestolatek jest juz na ogol zyciowo ustabilizowany, jest dojrzaly emocjonalnie , no i na ogol jest w dobrej formie fizycznej. gdy ty bedziesz miala lat trzydziesci, on zahaczy o piecdziesiatke, wlos przyproszy mu sie srebrem, a ty bedziesz go kochac jak szalona, bo 50 lat to najpiekniejszy wiek dla mezczyzny :) Gdt ty bedziesz miec lat 40, bedziesz w pelni sil zyciowych i erotycznych, ten ...pan... bedzie mial szescdziesiatke i wtedy zacznie sie dla ciebie problem. Zatem kochaj go przez dwadziescia lat, a potem otworz szeroko oczy ;) Odpowiedz Link Zgłoś
karmelek25 Re: czy to ma sens? 05.05.07, 14:39 Nie, bo należycie już do innego pokolenia. Po pewnym czasie zacznie Cię irytować towarzystwo jego znajomych. Za duża różnica wieku. Odpowiedz Link Zgłoś
justyna41 Re: czy to ma sens? 05.05.07, 14:52 To zależy od Was. Jeżeli zaakceptujecie tę różnicę wieku, to może mieć sens. Odpowiedz Link Zgłoś
ja_adam Re: czy to ma sens? 05.05.07, 14:55 akceptacja...tutaj chodzi także o możliwości. nie kazdy POTRAFI widziec w mężczyźnie o 20 lat starszym kogos innego jak "ojca"... Wychodzę z założenia, że dojrzali ludzie szukają dojrzałych partnerów. Najczęściej jest inaczej Odpowiedz Link Zgłoś
marudka1980 Re: czy to ma sens? 05.05.07, 15:50 Wlasciwie zgadzam sie z ja_adam a mianowicie ,ze dojrzali ludzie szukaja dojrzalych partnerow.Ja sie do nich zaliczam wole kiedy facet jest dojrzalszy emocjonalnie i madrzejszy zyciowo,zreszta ja zawsze odstawalam od moich rowiesnikow-niewiem czemu ale wydawali mi sie tacy dziecinni.Uwarzam ze szybko dorstalam i dojrzewalam;)szybko tez zostalam mama i tego nie zaluje:)szybko cieszylam sie macierzynstwem bo czulam taka potrzebe,ja tam rozumiem pytanie zadane na forum i akceptuje takie zwiazki i daje im duuuuuuuuuuuuuuuuuze szanse. Odpowiedz Link Zgłoś