Dodaj do ulubionych

RODO, śmodo...

31.05.18, 16:05
"Pamiętaj, że wyrażenie zgody jest dobrowolne a wyrażoną zgodę możesz w każdej chwili cofnąć"

Ale nie informujecie, że jak się ją cofnie to nie można korzystać z serwisu. Firefox pod windą. Dodam grzecznie, że to kretyństwo, używam Adblocka i nie widzę reklam. To znaczy widzę portal gazeta.pl, który w 80% składa się z reklam, w 15% ze zdjęć nagich kobiet i w 5% z "tekstów" pisanych za darmo przez gimbazę na stażu.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: RODO, śmodo... 31.05.18, 17:46
      Trochę chyba przesadzasz - blokery wycinają tylko około 10% aktywnych linków ze strony głównej gazety,
      więc reklam nie ma aż tak dużo, za to mamy coraz więcej trudniejszych do wycięcia "artykułów sponsorowanych".
      Więcej, bo około połowy wycinam na forach, ale tu wszystkie "ozdobniki" przeszkadzają bardziej.

Co do gimbazy, to ta zwykle potrafi korzystać z korekty automatycznej, a po artykułach tego nie widać.
      Chyba, że nie wyświetlają im się wężyki pod tekstem, a powinny. Warto by coś z tym zrobić.
      Zresztą, jeśli ktoś nie chce korzystać z gimbazy, to jest zwykle sporo płatnych treści do wyboru.

Tak, że ogólnie nie jest źle - jest dobrze, ale nie beznadziejnie.
      • zosima Re: RODO, śmodo... 31.05.18, 22:12
        Płatne treści? Dostałem ze 20 emaili do mojej firmy, że dają mi na rok dostęp do wyborcza.pl za fri, z możliwością przedłużenia. Ale po co mi za fri dostęp do treści firmy, która w dziale sportowym ciągle zapodaje "mogła być koszykarką, ale została modelką"? Na gazeta.pl prawie wszystko jest sponsorowane, a to co nie jest, jest ukradzione z innych portali - pudelka, tvn, onetu, wp i innych badziew. Jestem tu z przyzwyczajenia i dwóch skrzynek email. Ale teraz przegieli - "Drogi Użytkowniku! Chcemy, aby korzystanie z naszego Serwisu było dla Ciebie komfortowe." I dlatego zasramy ci ekran tym powiadomieniem, do czasu, gdy zgodzisz się na wy...chanie cię jako targetu, obiektu, niewolnika, idioty.
    • student_zebrak Re: RODO, śmodo... 10.06.18, 11:48
      w czasie wyjazdow korzystam z tabletu. W wyniku czego nie czytam GW, bo mi staje (przegladarka). Dusi sie i robi tajmingaut. Natomiast powzne gazety typu The Australian czy The Sydney Morning Herald smigaja bez klopotow, nawet na innym kontynencie. Bez adblocka czytanie GW jest koszmarem. O jakosci nie wspominam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka