mariner4 23.09.18, 09:52 Zawsze miałem już otwarte wątki zaznaczone. Przeglądarka to pamiętała. teraz po zamknięciu Firefoksa, te zaznaczenia znikają. Może ktoś wie jak to przywrócić? Mam zainstalowany Adwanced System Care. Może to tam? M. Odpowiedz Link Zgłoś Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
wariant_b Re: Mam problem 23.09.18, 11:49 No właśnie. Czyści historię przeglądania, więc przeglądarka zamiast koloru dla a:visited daje kolor dla a:link, czyli ten, co dla nieodwiedzanych linków. Trzeba mu to wyłączyć albo wyrzucić ten program. Ani serwer ani wybór przeglądarki nic do tego nie mają - brak w historii to strona nieodwiedzana. Sama strona www lub częściej arkusze stylów .css określają jak mają być kolorowane linki, jeśli tego nie ma używany jest styl domyślny, a ten też rozróżnia odwiedzane od nieodwiedzanych Odpowiedz Link Zgłoś
marrant Re: Mam problem 24.09.18, 13:23 Jeżeli ustawienia przeglądarki czyszczą Ci przy zamknięciu ciasteczka, to niestety te zaznaczenia będą znikały. Odpowiedz Link Zgłoś
wariant_b Re: Mam problem 24.09.18, 15:18 Nie, proszę pani administrator. Forum wystawia (u mnie w FF, ale każdy może sprawdzić zasoby swojej przeglądarki) następujące ciasteczka: dla: .forum.gazeta.pl _dc_gtm_UA-32135811-7 _dc_gtm_UA-426268-1 _gali _ga _gid _gat_UA-32135811-7 _gat_UA-426268-1 dla: forum.gazeta.pl _dm_sync ag-rd-params bwGuidv2 bwVisitId ForumThreads plus sporo ciasteczkowego śmietnika np. związanego z reklamami. Przeznaczenie niektórych forumowych cookies opisane jest cookiepedii, innych nie. Ale żadne z nich nie ma nic wspólnego z kolorem, w jakim wyświetlają się linki do odwiedzonych stron. Po wyczyszczeniu cookies linki będą wyglądały tak samo. Bowiem o rozpoznaniu strony jako odwiedzanej decyduje historia przeglądarki. Odpowiedz Link Zgłoś