Dodaj do ulubionych

Forum o FotoForum

27.10.18, 00:40
Od początku zastanawiałam się, jaki kretyn - i nie zamierzam przepraszać za to słowo - wpadł na pomysł, żeby FoFF podłączyć pod FF, w związku z czym w przypadku totalnej awarii nie można się nawet nigdzie poskarżyć, bo FoFF też nie działa. A wszyscy wiemy, że na pisanie na adres mailowy nie ma sensu, bo zazwyczaj nie odpowiadacie.

Dziś FF przestały działać, słynny proxy error. Oczywiście w piątek po popołudniu, a weekend macie wolny, choć w porządnym portalu technicy powinni pracować 24/7.
Pozostaje poszukać "samej góry", tzn. osób odpowiedzialnych za portal, i napisać do nich z pytaniem, czy mamy zwijać zabawki, czy nadal bić się z systemem. W ostatnich tygodniach ciągle coś nie działało. A to ładowanie zdjęć, a to wyszukiwarka, a to jeszcze coś.

Rozumiem, że nie mamy na nic wpływu, ale bądźcie z nami uczciwi. Powiedzcie, że FF przestaje istnieć - ale jeśli tak, tracicie też chyba prawo do nieodpłatnego wykorzystywania naszych zdjęć? - a jeśli ma nadal istnieć, niech, k...a, działa!
Obserwuj wątek
    • aseretka Re: Forum o FotoForum 27.10.18, 10:15
      Do tej pory broniłam Administracji doceniając ich pracę i zdając sobie sprawę z tego, że nie na wszystko mają wpływ. Wiem też z autopsji, że czasem łatwiej jest napisać od początku nowy program tworzący dany moduł, niż grzebać w czymś, co kiedyś stworzył ktoś inny., bo jedną rzecz się ulepszy, a drugą popieprzy. Ale to, co ostatnio dzieje się z FotoForum przekracza już wszelkie granice! Pisanie na adres mailowy pomoc@agora.pl, to przysłowiowe pisanie na Berdyczów. Zero odzewu. Totalne lekceważenie userów. Od wczorajszego wieczoru FotoForum niedostępne. Dziś otrzymałam komunikat:
      The server is temporarily unable to service your request due to maintenance downtime or capacity problems. Please try again later.
      Daj Boże, żeby było to rzeczywiście związane z konserwacją serwera lub archiwizacją jego zasobów, który po tej operacji zacznie działać poprawnie. Ale w takim przypadku, nawet początkujący informatyk nie miałby problemu ze wcześniejszym umieszczeniem na FotoForum komunikatu typu: "W dniach ... (tych i tych) od godz. ... do godz. ... serwer będzie niedostępny z powodu przeprowadzanych prac konserwacyjnych. Za utrudnienia przepraszamy."
      Jak napisała Kot pozostaje chyba szukanie "samej góry", która podejmie decyzje, czy portal ma nadal istnieć, czy mamy zwijać zabawki i przenieść się do innej piaskownicy, bo bić się z systemem nie zamierzam.
    • marrant Re: Forum o FotoForum 29.10.18, 12:16
      Problemy z wydajnością występowały na całym serwisie. Niestety FotoForum na tym aktualnie najbardziej ucierpiało. Przepraszamy za niedogodności, niestety opóźnienia w działaniu serwisu mogą jeszcze przez jakiś czas występować. Staramy się te kwestie rozwiązać najszybciej jak to jest możliwe.

Jeżeli chodzi o nieodpłatne korzystanie ze zdjęć - Wasze zdjęcia są wykorzystywane jedynie do promocji... Waszych zdjęć. Macie do nich pełne prawa autorskie i majątkowe. Agora zarabia jedynie na wyświetlaniu reklam w ich otoczeniu. Jeżeli serwis nie działa my także na tym tracimy.
      • aseretka Re: Forum o FotoForum 29.10.18, 14:48
        Dzięki przynajmniej za taką informację.
    • aseretka Re: Forum o FotoForum 06.11.18, 17:14
      Dzisiaj dla odmiany mam nowy komunikat:
      Upload Action handle Request failedjava. lang. No Such Method Error: org.eclipse.jetty.util.log.Log.warn(Ljava/lang/String;)V
      Kiedy będzie kres tej awarii?

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka