Dodaj do ulubionych

Usunięcie administratora

08.11.22, 13:16
Witam, może ktoś z was podpowie, jak usunąć administratora z prywatnego forum? Dziękuję i pozdrawiam.
Obserwuj wątek
    • wariant_b Re: Usunięcie administratora 08.11.22, 14:48
      Jeśli jest się właścicielem takiego forum, to usuwa się uprawnienia administratora tak,
      jak się je nadawało. Czyli musimy wypatrzyć tekst: "zarządzaj forum", najechać na niego
      myszką i gdy się podkreśli jako link kliknąć lewym klawiszem myszki.
      Teraz trzeba poszukać po prawej stronie niechcianego administratora i kliknąć w znak X.

Administratorzy zawodowi mają nieusuwalne uprawnienia do wszystkich forów.
      Jeśli nie mamy uprawnień właścicielskich trzeba porozumieć się z właścicielem
      danego forum lub administratorami serwisu forum.gazeta.pl

• xdanax Re: Usunięcie administratora 08.11.22, 15:00
        Dzięki, spróbuję, ja klikałam prawym przyciskiem myszki, pozdrawiam.
        • xdanax Re: Usunięcie administratora 08.11.22, 15:03
          Nie da się, trudno, musi tak zostać.
          • wariant_b Re: Usunięcie administratora 08.11.22, 19:36
            Kilkanaście lat temu działało, może ktoś coś zepsuł przy modyfikacjach.

Sprawdź jeszcze raz na spokojnie, a jeśli faktycznie usuwanie administratorów nie działa
            (po wciśnięciu X powinno pojawić się pytanie o potwierdzenie decyzji) będziesz musiała
            zgłosić problem mailowo do administracji.
            • xdanax Re: Usunięcie administratora 08.11.22, 19:40
              Sprawdzałam, nie ma czegoś takiego, zgłosiłam do administracji, dzięki, pozdrawiam.
            • snajper55 Re: Usunięcie administratora 09.11.22, 00:42
              wariant_b napisał:

> Kilkanaście lat temu działało, może ktoś coś zepsuł przy modyfikacjach.

Działa i teraz. Właśnie sprawdziłem.

S.
              • xdanax Re: Usunięcie administratora 09.11.22, 06:23
                U mnie nie działa. X w ogóle nie reaguje przy administratorach.
              • wariant_b Re: Usunięcie administratora 09.11.22, 12:05
                snajper55 napisał:
                > Działa i teraz. Właśnie sprawdziłem.

Ja również, i to przed prośbą do xdanax o ponowne sprawdzenie, bo u siebie nie mogłem
                usunąć nowego administratora, któremu z ciekawości dodałem również prawa właściciela.
                Historyczne wpisy na FoF mówią, że da się to zrobić, mnie się nie udaje.
                Ze źródła strony wynika, że kod do usuwania takiego istnieje, ale nie był wywoływany.

Obawiam się, że teraz ty powinieneś poprowadzić xdanax i pomóc dziewczynie
                usunąć niechcianego administratora, skoro ma potrzebę, a ty wiesz jak to zrobić.
                • xdanax Re: Usunięcie administratora 09.11.22, 15:17
                  Nie chcę od snajpera niczego, mam swój honor.
                  • wariant_b Re: Usunięcie administratora 09.11.22, 18:36
                    xdanax napisała:

> Nie chcę od snajpera niczego, mam swój honor.

Tu nie chodzi o honor, ale działanie oprogramowania.
                    • xdanax Re: Usunięcie administratora 09.11.22, 20:10
                      To moja wina, założyłam prywatne forum nie mając pojęcia, jak ono funkcjonuje.
                • snajper55 Re: Usunięcie administratora 09.11.22, 18:35
                  wariant_b napisał:

> Obawiam się, że teraz ty powinieneś poprowadzić xdanax i pomóc dziewczynie
                  > usunąć niechcianego administratora, skoro ma potrzebę, a ty wiesz jak to zrobić .

O usuwaniu administratorów wiem tyle co ty. :) Zrobiłem to co już opisałeś i administratora usunąłem.

S.
                  • wariant_b Re: Usunięcie administratora 09.11.22, 18:40
                    snajper55 napisał:

> O usuwaniu administratorów wiem tyle co ty. :) Zrobiłem to co już opisałeś i administratora usunąłem.

A xdanax zrobiła to co opisałem i nie usunęła, więc trzeba jej pomóc lub sprawdzić dlaczego.
                    Ponieważ tobie się udało, mnie nie, to jesteś właściwą osobą do wyjaśniania, jak tego dokonać.
                    • xdanax Re: Usunięcie administratora 09.11.22, 20:09
                      Poddałam się, nie potrafię tego zrobić.
                    • snajper55 Re: Usunięcie administratora 10.11.22, 01:59
                      wariant_b napisał:

> Ponieważ tobie się udało, mnie nie, to jesteś właściwą osobą do wyjaśniania, ja
                      > k tego dokonać.

Masz rację. W takim razie wyjaśniam:

Najpierw musimy wypatrzyć tekst: "zarządzaj forum", najechać na niego myszką i gdy się podkreśli jako link kliknąć lewym klawiszem myszki. Teraz trzeba poszukać po prawej stronie niechcianego administratora i kliknąć w znak X. Tak postępując usunąłem administratora.

S.
                      • xdanax Re: Usunięcie administratora 10.11.22, 06:23
                        Nie da się! X nie reaguje na kliknięcie. Już tak zostanie. Niemniej dziękuję.
    • kasi.aa Re: Usunięcie administratora 10.11.22, 09:26
      Powinno to działać tak, jak pisze wariant_b oraz snajper55.
      O które forum chodzi i jaki login do usunięcia? Szczegóły możesz przesłać na forum@agora.pl, jeśli nie chcesz pisać publicznie.
      • xdanax Re: Usunięcie administratora 10.11.22, 13:50
        Zostanie tak, skoro nie potrafię tego zrobić.
        • wariant_b Re: Usunięcie administratora 10.11.22, 19:10
          xdanax napisała:

> Zostanie tak, skoro nie potrafię tego zrobić.

Właściciel forum ma prawo nadawać i odbierać uprawnienia użytkownikom,
          więc oprogramowanie nie powinno tego uniemożliwiać.
          • xdanax Re: Usunięcie administratora 10.11.22, 19:14
            Widocznie nie mam takich praw.
          • xdanax Re: Usunięcie administratora 10.11.22, 19:18
            forum.gazeta.pl/forum/f,275898,pogaduchy.html

Dodam Cię, Wariancie, do forum i proszę, zerknij, czy się da coś z tym zrobić:-) Dziękuję.
      • panna.nasturcja Re: Usunięcie administratora 11.11.22, 04:08
        Kasi.aa to się zmieniło.
        Też jestem administratorem na prywatnym forum zamkniętym do tej pory dodawałam i usuwałam moderatorów bez problemu a teraz sprawdziłam i nie da się, ten X nie działa.
        Ja akurat nie mam potrzeby nikogo usuwać, ale zrobiłam to z ciekawości i nie da się.
        A kiedyś się dało na pewno, bo to robiłam.
        • xdanax Re: Usunięcie administratora 11.11.22, 06:32
          U mnie od dawna się nie da, odkąd założyłam prywatne forum, tylko teraz poprosiłam o pomoc.
        • kasi.aa Re: Usunięcie administratora 14.11.22, 13:27
          Dzięki za info, zgłosiłam do technicznego.
      • xdanax Re: Usunięcie administratora 11.11.22, 08:22
        Chodzi o forum : "pogaduchy " i 3 loginy do usunięcia.
        • wariant_b Re: Usunięcie administratora 11.11.22, 11:07
          xdanax napisała:

> Chodzi o forum : "pogaduchy " i 3 loginy do usunięcia.

Napisz jeszcze raz maila na forum@agora.pl
          W temacie najlepiej wpisz: "Do kasi.aa - prośba o pomoc"
          W treści podaj linki do swojego forum "pogaduchy" i wątku z dyskusją na FoF
          Napisz, które konta chcesz pozbawić statusu administratora z prawami właściciela.
          Wyślij i czekaj na reakcję. Poinformuj w wątku na FoF, czy się udało.

---
          Do zarządzania forum, a w szczególności uprawnieniami administracyjnymi trzeba mieć
          uprawnienia do tego forum - być założycielem lub administratorem z prawami właściciela.
          Administracja zawodowa posiada takowe, ty możesz je nadać mnie, snajperowi czy komuś
          innemu, ale potem nie będziesz mogła ich usunąć, więc nie ma to sensu. Zostają zawodowi.

---
          Na forum ukrytym dobrze jest mieć drugą, inną osobę, z prawami właściciela ale
          mnożenie dodatkowych administratorów nie ma większego sensu, no chyba że ruch
          taki, że się nie nadąża. Ogólnie forum ukryte nie lubi ingerencji i lepiej ich zaniechać.
          Jeśli ktoś wpisał się żeby rozrabiać, to po prostu usuwa się go z listy uczestników.

---
          Zmień sobie z sygnaturce zaproszenie na forum "pogaduchy_u_Dany" na "pogaduchy".
          "Pogaduchy_u_Dany" ze swoimi dwoma wpisami wyglądają na martwe forum, więc
          nikt rozsądny się na takie forum nie zgłosi - lepiej je usunąć, jeśli nie jest potrzebne.
          • xdanax Re: Usunięcie administratora 11.11.22, 13:12
            Już napisałam, ale nie podałam kasi, poczekam na odpowiedź. Podałam tylko link i osoby do usunięcia z administratora.Dzieki
            • runningeagle [...] 12.11.22, 17:21
              Wiadomość została usunięta ze względu na złamanie prawa lub regulaminu.
    • taniarada [...] 11.11.22, 20:36
    • taniarada [...] 13.11.22, 06:17
    • taniarada [...] 13.11.22, 16:55
    • taniarada [...] 13.11.22, 20:44
    • kasi.aa Re: Usunięcie administratora 14.11.22, 13:26
      Odpiszę zbiorczo, również do @panna.nasturcja
      Faktycznie, przycisk jest nieaktywny i jest problem z odebraniem uprawnień. Zgłosiłam to. Poczekajcie, proszę, cierpliwie. Mam nadzieję niedługo przekazać, że już działa.
      • snajper55 Re: Usunięcie administratora 14.11.22, 14:00
        kasi.aa napisała:

> Odpiszę zbiorczo, również do @panna.nasturcja
        > Faktycznie, przycisk jest nieaktywny i jest problem z odebraniem uprawnień. Zgł
        > osiłam to. Poczekajcie, proszę, cierpliwie. Mam nadzieję niedługo przekazać, że
        > już działa.

To dlaczego u mnie zadziałał? Nadalem uprawnienia a potem odebrałem. Może nie działa w przypadku"starych" administratorów?

S
        • yoma Re: Usunięcie administratora 14.11.22, 15:15
          Bo u ciebie w ogóle działają różne rzeczy, które nie działają u innych, np. poczta. Widocznie masz Supermoc.
      • panna.nasturcja Re: Usunięcie administratora 14.11.22, 15:05
        Kasi.aa dziękuję.
    • xdanax Re: Usunięcie administratora 16.11.22, 18:29
      Dzięki, udało się usunąć, pozdrawiam.
    • kasi.aa Re: Usunięcie administratora 17.11.22, 11:58
      Potwierdzam oraz informuję: błąd został naprawiony, usuwanie już działa.
      • taniarada Re: Usunięcie administratora 17.11.22, 17:58
        I tyle niepotrzebnych słów i postów usuniętych jak można było szybciej reagować .Kobiety na tych forach muszą facetów prowadzić za rączkę .Jak i w życiu także na forum .
      • panna.nasturcja Re: Usunięcie administratora 18.11.22, 00:22
        Kasi.aa bardzo dziękuję.
        • taniarada Re: Usunięcie administratora 18.11.22, 06:13
          Ja też .Bo prywatne forum się oczyściło .Tylko szkoda że tak długo trwało i osoby postronne się tu zjawiły co jest ciekawostką .Czuj czuj czuwaj .
          • panna.nasturcja Re: Usunięcie administratora 19.11.22, 00:32
            Przestań za mną chodzić! Nie piszę do ciebie!
    • hana2 Re: Usunięcie administratora 17.11.22, 19:31
      Uprzejmie donaszam, że mam znów dostęp do pogaduch.

Nie wiem czy to był ban czasowy i się skończył? Czy może któryś administrator-dubler figluje i mnie tam zainstalował mimo nałożonej kary.

• taniarada Re: Usunięcie administratora 17.11.22, 19:51
        Czy to ważne kto . Administrator dubler jeszcze zdążył przed swoim usunięciem . Pozdrówka .
      • xdanax Re: Usunięcie administratora 19.11.22, 07:13
        Wyjaśniłam Ci to na prywatnym forum, pozdrawiam.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nie pamiętasz hasła lub ?

Nakarm Pajacyka