Dodaj do ulubionych

Emama na smartfonie

14.03.24, 11:35
Od pewnego czasu kiedy korzystam z emamy na smartfonie, nie mogę korzystać z żadnych funkcji poza wchodzeniem w wątki i ich czytaniem. Nie mogę dodać odpowiedzi (piszę tekst odpowiedzi, naciskam "opublikuj" i nic się nie dzieje, jakby przycisk nie działał). To samo dzieje się, gdy chcę założyć nowy wątek. Gdy próbuję zmienić kolejność wyświetlania postów (np. od najnowszego), wyświetla mi się komunikat "Ta strona nie działa".
Czy to coś w ustawieniach? Czy coś podziało mi się ze smartfonem? Ktoś ma pomysł?
Obserwuj wątek
    • 1matka-polka Re: Emama na smartfonie 14.03.24, 16:10
      Mnie ostatnio czesto przekierowuje na "page not found". Poza tym w edycji nadal nie dziala przesuwanie tekstu.
    • mamkotanagoracymdachu Re: Emama na smartfonie 14.03.24, 16:44
      Zmień przeglądarkę może? Jakiej używasz?
    • kasi.aa Re: Emama na smartfonie 15.03.24, 10:59
      Poproszę najpierw o komplet informacji:
      - pełnoekranowy screen błędu oraz link do wpisu/wątku
      - jaka przeglądarka (ew czy na innej dzieje się to samo)
      - jakie urządzenie
      - Android czy IOS
      - czy na desktopie działa poprawnie

Sprawdzimy to.
      • asia-loi Re: Emama na smartfonie 17.03.24, 10:09
        kasi.aa napisała:

> Poproszę najpierw o komplet informacji:
        > - pełnoekranowy screen błędu oraz link do wpisu/wątku
        > - jaka przeglądarka (ew czy na innej dzieje się to samo)
        > - jakie urządzenie
        > - Android czy IOS
        > - czy na desktopie działa poprawnie
        >
        > Sprawdzimy to.

Mam podobnie. Nie mogę wejść prawie w żaden wątek. Błąd 400 i komunikat ta strona nie działa. Na laptopie wszystko ok. Telefon Samsung, przeglądarka Chrome. Czasami mi się udaje wejść w wątek, a za chwilę już nie. Tak mam na wszystkich forach gazety.pl. Na Gazecie Wyborczej mogę pisać i wysyłać komentarze.
    • asia-loi Re: Emama na smartfonie 17.03.24, 10:48
      Już mi działa. Wyczyściłam historię przeglądania i pomogło.
      • kasi.aa Re: Emama na smartfonie 18.03.24, 12:56
        To dobrze :)

Warto, żeby reszta osób z tego wątku zrobiła podobnie, może problem sam się rozwiąże.
        • lella_two Re: Emama na smartfonie 03.04.24, 19:10
          Niekoniecznie:( Od wczoraj także nie mogę wejść na ematkę ( w ogóle, wyświetla mi się Error 400). Wyczyszczenie historii przeglądania kompletnie nie podziałało. Help!

Samsung i Chrome.
          • iwoniaw Re: Emama na smartfonie 03.04.24, 21:16
            Mnie z kolei na Samsungu i Chrome ematka dziala i nawet sie daje moderować, ale ma znowu fazę "pojawia sie i znika" dla postów w wątkach. Tzn. na stronie widać, ze jakiś wątek ma x postow, a po jego otwarciu widać tylko post startowy albo x-y postów - po pewnym czasie i ponownym wejsciu w watek (czasem przy drugiej probie, czasem fefnastej) te posty juz normalnie widać. Nie jestem jedyna osobą, której się tak dzieje, bo niektorzy użytkownicy pytają "dlaczego usunieto mój post, nie widzę go", gdy post jest normalnie widoczny i w żaden sposob nieocenzurowany...
            • wariant_b Re: Emama na smartfonie 03.04.24, 22:17
              iwoniaw napisała:

> Mnie z kolei na Samsungu i Chrome ematka dziala i nawet sie daje moderować,
              > ale ma znowu fazę "pojawia sie i znika" dla postów w wątkach.

Błędy synchronizacji - albo serwery albo łącza się sypią lub nie wyrabiają.

U mnie (PC) bywa również tak, że w jednym układzie post jest, a w innym go nie ma.
              Na przykład widać go od najnowszego, a nie ma w drzewku lub odwrotnie.
              • iwoniaw Re: Emama na smartfonie 03.04.24, 22:24
                Że błędy synchronizacji to ja wiem i dlatego o tym piszę tutaj, przecież z poziomu użytkownika tego nie poprawię.
                • wariant_b Re: Emama na smartfonie 03.04.24, 23:19
                  iwoniaw napisała:

> Że błędy synchronizacji to ja wiem i dlatego o tym piszę tutaj, przecież
                  > z poziomu użytkownika tego nie poprawię.

Z poziomu administratora oprogramowania forum - przypuszczalnie również.
          • wariant_b Re: Emama na smartfonie 03.04.24, 22:05
            lella_two napisała:

> Niekoniecznie:( Od wczoraj także nie mogę wejść na ematkę ( w ogóle, wyświetla
            > mi się Error 400). Wyczyszczenie historii przeglądania kompletnie nie podziałało. Help!

No to kłopot, bo Error 400 to taki zbiorczy worek na błędy, które nie mają własnych kodów.
            Wyczyszczenie historii nie pomoże, trzeba wyczyścić pamięć cache i ew. ciasteczka,
            ale to pewnie też zrobiłaś.

Jeśli dalej nie ma efektu, spróbuj wymienić przeglądarkę na Brave i włączyć blokady.
            Błąd może pochodzić nie od forum, ale od indywidualnych reklam i będzie trwał,
            dopóki nie pojawi się ich nowy zestaw.

• lella_two Re: Emama na smartfonie 03.04.24, 23:38
              Załapał godzinę po wyczyszczeniu wszystkiego i na razie hula.
              • wariant_b Re: Emama na smartfonie 04.04.24, 00:41
                lella_two napisała:

> Załapał godzinę po wyczyszczeniu wszystkiego i na razie hula.

Czyli wyczyszczenie pamięci chyba nie pomogło i nie wiemy, co powodowało 400.
                Niemniej namawiam na zmianę przeglądarki na Brave, bo choć rzadko korzystam
                ze smartfona, to do obsługi stron gazety i jej forum wybieram właśnie Brave
                a nie Firefoxa z uBO, z jakiego korzystam na PC.

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka