manienstwo 22.12.06, 14:54 www.allegro.pl/item152344369__jamnik_standard_krotkowlosy_z_domowej_hodowli.html ta aukcja mnie dobiła. Pieski rasowe bez rodowodu :/ przynajmniej cena "normalna". a później piesek ląduje w schronisku, bo się znudził ;( Odpowiedz Link Obserwuj wątek Podgląd Opublikuj
lajlah Re: allegro 22.12.06, 17:11 Boże, ale jakie cuda. Mam nadzieję, że trafią chociaż na mądrych właścicieli. Odpowiedz Link
manienstwo Re: allegro 22.12.06, 17:30 ja również. najlepsze jest to, że można tam znaleźć szczeniaki, np. po rodowodowym ojcu. takiemu to natychmiast powinno sie odbierać papiery! Odpowiedz Link
magdacan Re: allegro 27.12.06, 19:15 Myslicie, ze dalo by sie takiego szczeniaczka przetransportowac do Kanady? Znacie moze jakas firme, ktora to robi? Odpowiedz Link
manienstwo Re: allegro 27.12.06, 23:03 Wydaje mi się, że łatwiej kupić pieska na miejscu. W końcu potrzebny by był paszport. Chyba jest przy tym troszkę zamieszania. Odpowiedz Link
magdacan Re: allegro 28.12.06, 04:04 no nie bardzo latwiej. Tutaj jamnikow prawie wcale nie ma a jak juz sie trafi jakis diabelek to cena tez diabelska. Ja mojego jamniolka przywiozlam z Polski i kosztowalo to taniej niz kupno na miejscu. Moze znacie jakas firme, ktora zajmuje sie transportem zwierzat? Odpowiedz Link
tosiaj3 Re: allegro 06.01.07, 21:46 nie rozumiem twojego oburzenia..uważasz,że pies rasowy musi mieć rodowód- bzdura.Sama mam jamniczkę kupioną w renomowanej hodowli,po rodzicach z szeregiem tytułów,a ponieważ ma dwa ostatnie kręgi w ogonku zrośnięte nie dostała rodowodu.Idąc za tokiem twojego myślenia jest nierasowa.Kompletna bzdura,chyba,że jest się snobką i wszystko co nie ma rodowodu jest beeee.pozdrawiam Odpowiedz Link
manienstwo Re: allegro 07.01.07, 01:07 Mój tok myślenia jest zupełnie inny. Niemniej jednak nie mam zamiaru kolejny raz tego wyjaśniać. Wystarczy, że spojrzysz za okno, ewentualnie przyjrzysz się lepiej renomowanym hodowlom sprzedającym psy bez rodowodu. Powinnaś też zastanowić się PO CO psu rodowód. Pozdrawiamy. Snobka i jej wspaniały, mądry, piękny, obdarzony wspaniałymi genami, NIERASOWY (wielki błąd młodości) i BEZDZIETNY (wyłącznie dzięki mojej miłości i rozsądkowi) jamnik. P.S. Pies, który nie ma rodowodu jest KUNDLEM. Odpowiedz Link
tosiaj3 Re: allegro 08.01.07, 11:39 Twój tok myślenia świadczy o Twojej ignorancji.A już myślenie,że bezdzietność to wyraz miłości i rozsądku to jakaś totalna bzdura.No właśnie po co psu rodowód? Po to,aby pokazywać go na wystawach,rozmanażać i mieć z tego zyski. mnie na tym nie zależy. Odpowiedz Link
manienstwo Re: allegro 09.01.07, 00:47 Tosiaj3 przeczytaj, proszę, raz jeszcze mój post. Tylko ze zrozumieniem, bez tego dalsza wymiana zdań nie ma sensu. Odpowiedz Link
lajlah Re: allegro 09.01.07, 14:24 tosiaj3 napisała: .Sama mam jamniczkę kupioną w renomowanej hodowli,po rodzicach z > szeregiem tytułów,a ponieważ ma dwa ostatnie kręgi w ogonku zrośnięte nie > dostała rodowodu. Tosiaj, co Ty za bzdury wypisujesz? Jeżeli pies jest pochodzi z legalnej hodowli, to dostanie rodowód, niezależnie od tego, czy ma jakieś wady wrodzone lub nabyte, czy nie. Jeśli takie ma, to po prostu nie będzie wystawiany na psich wystawach i nie dostanie ocen wymaganych dla reproduktora lub suki hodowlanej (legalnie). Jeśli Twoja suka nie dostała rodowodu, to nie dlatego, że ma kręgi w ogonku zrośnięte, tylko dlatego, że pochodzi z nielegalnej hodowli, albo jej matka została po raz drugi w roku mamą i miot jest nielegalny (ale to w legalnych hodowlach jest niemożliwe). A Manieństwu zapewne nie chodziło, wcale o to, że pieski bez rodowodu są gorsze, tylko o to,że bezmyślni właściciele suk rozmnażają je bez żadnych ograniczeń i czerpią z tego zyski, sprzedając równie bezmyślnym ludziom, którzy czasem gdy szczenię za bardzo rozrabia, albo zmieni się w dorosłego psa, po prostu się go pozbywają i kłopot z głowy. Odpowiedz Link
tosiaj3 Re: allegro 11.01.07, 23:08 Dzięki za wyjaśnienie,to ja okazałam się ignorantką.Ale takie informacje uzyskałam od właścicieli hodowli odnośnie braku rodowodu,na którym mi zresztą nie zależało.Być może było tak jak piszesz lajlah,że było mamą po raz drugi.Ale dla mnie jest i tak najpiękniesza i całkiem rasowa. Odpowiedz Link
lajlah Re: allegro 12.01.07, 16:27 Liczy się to, że ją kochasz i jest dla Ciebie najpiękniejsza:)Pozdrawiamy:) Odpowiedz Link