Dodaj do ulubionych

nowe forum - czcionki i kolory

08.07.02, 16:13
lubiłam stare forum, ale domyślam sie, że jego czas juz minał i z tym trzeba
sie pogodzić. nie moge sie tylko przyzwyczaic do małych czcionek na liście
wątków - strasznie trudno to czytać. moze chociaż zwiększyć światło miedzy
linijkami?
a druga rzecz, to rozróżnienie wątków czytanych i nieczytanych. nie jestem
daltonistką, ale naprawde strasznie słabo to widać. może by tak zróżnicowac
trochę kolory? moglibyście upiec dwie pieczenie na jednym ogniu, bo niektórzy
płacza, że tu trochę smutno.
Obserwuj wątek
    • men_ I zasnąc można przy takim forum ... 08.07.02, 16:36
      Ana !!!!!!!!!!!!
      Podpisuję się obydwiema rękoma pod twoim postem !!!!!!!!

pozdrawiam
    • eela Re: nowe forum - czcionki i kolory 08.07.02, 18:00
      ana napisała:

> a druga rzecz, to rozróżnienie wątków czytanych i nieczytanych. nie jestem
      > daltonistką, ale naprawde strasznie słabo to widać.
      • men_ Re: nowe forum - czcionki i kolory 08.07.02, 18:11
        Uff, myslałem, że znowu będziesz broniła gazetkę !
        • eela Re: nowe forum - czcionki i kolory 08.07.02, 19:28
          Przestan sie bez przerwy czegos czepiać, bo mi działasz troche na nerwy
          • mikolaj7 Re: nowe forum - czcionki i kolory 08.07.02, 19:35
            eela napisała:

> Przestan sie bez przerwy czegos czepiać, bo mi działasz troche na nerwy

a jesli ma racje? :-)

nie mozna wszystkiego przyjmowac bezkrytycznie, a gadki
            o szukaniu pozytywow zaistnialej sytuacji nie przejda
            tutaj
            • eela Re: nowe forum - czcionki i kolory 08.07.02, 19:55
              Sa rzeczy dobre i rzeczy złe, czyli jeszcze niedopracowane. Poprawiane jest to na
              bieżąco albo bedzie poprawione, mam nadzieję. Zamiast sie podśmiewac, lepiej
              wskazać to co nalezy poprawić. O tym, ze bedzie nowe forum wiadomo było co
              najmniej od 6 miesięcy. Mnie konkretnie przeszkadzaja za małe czcionki w tekstach
              postów, słabo widoczne posty już przeczytane, brak (ale to bedzie) wyróżnienia
              zalogowanych i za małe czcionki przy autorach, no i brak mozliwości logowania ze
              strony wpisywania postów. Jak wyloguje trzeba wracac do głównej strony.
              Plusów nowego forum jest dużo.
              • jdk Re: nowe forum - czcionki i kolory 08.07.02, 20:15
                • eela Re: nowe forum - czcionki i kolory 08.07.02, 20:24
                  O nieczytelności postów własnie pisałam. A plusy - jest Moje forum, logowanie
                  tylko raz. Główna strona forum ma bardzo czytelny katalog, skrót katalogów jest
                  na kazdym forum po lewej stronie, przedtem tego nie było. Zrób to co ja, odstaw
                  stare forum i posługuj sie tylko nowym, szybciej sie przyzwyczaisz i przy okazji
                  łatwiej wyłapiesz wszystkie błędy nowego forum. Ja na stare forum już nie chodzę.
                  Poczatkowo zaglądałam, bo nie mogłam na nowym znaleźć wielu rzeczy.
              • men_ Eelżunia i Mikołaj! 08.07.02, 20:20
                Eelu, czy ty naprawdę nie widzisz, że to nowe forum jest do bani ??
                Niewątpliwe, pozytywne zmiany "techniczne" mozna było wprowadzic w "starej
                wersji" forum. Przecież to nowe forum jest totalnie do kitu - grafika (nudząca,
                nużąca, małe czcionki, brak odróżniania kolorów "czytanych" postów i wątków,
                TOTALNY spadek otwierania czegokolwiek, itede, itepe ...
                Przejrzyj Kobieto na oczy, przestań wreszcie bezkrytycznie popierać wszystko co
                nowe tutaj !!!!!!!!!!!!! Sama wiesz o tym, tylko z niezrozumiałych dla mnie
                przyczyn nie chcesz tego powiedzieć !!!!!!!!!
                p.s.: wcale sie nie czepiam !!!!!!!

Mikołaj !!!!!!
                Masz piwo u mnie i sorry, że Ciebie źle na początku oceniłem - widzę, że masz
                swoje zdanie i potrafisz go bronić ! Siemano !!:)
                • eela Re: Eelżunia i Mikołaj! 08.07.02, 20:27
                  men_ napisał:

> Eelu, czy ty naprawdę nie widzisz, że to nowe forum jest do bani ??
                  > Niewątpliwe, pozytywne zmiany "techniczne" mozna było wprowadzic w "starej
                  > wersji" forum. Przecież to nowe forum jest totalnie do kitu - grafika (nudząca,
                  >
                  > nużąca, małe czcionki, brak odróżniania kolorów "czytanych" postów i wątków,
                  > TOTALNY spadek otwierania czegokolwiek, itede, itepe ...

O tych czcionkach juz pisałam kilka razy, czytac nie umiesz, czy co? Przeciez
                  wszystko jest jeszcze w trakcie poprawiania. Tobie się nowe nie podoba, a wielu
                  osobom podoba.

• mikolaj7 Re: Eelżunia i Mikołaj! 08.07.02, 20:29
                    eela napisał(a):

> Tobie się nowe nie podoba, a wielu
                    >
                    > osobom podoba.
                    >

komu? komu? :-)))

oczywiscie, ze sie przyzwyczaimy, bo bedziemy musieli, ale
                    trzeba wywalczyc jak najwiecej...

• men_ Mikołaj! 08.07.02, 20:33
                      No własnie ! Komu ???

• men_ Re: Eelżuniu !!!! 08.07.02, 20:33
                    A u nas murzynów nie biją - to w temacie tych czcionek !!!!!

Może niektórym sie podoba - ale napewno nie tym, którzy przychodza tutaj również
                    dla zabawy, rozładowania się, pogadania po męczącym dniu - WEDŁUG Twojej
                    definicji bawilibyśmy się jeszcze starymi atari lub amigami !!!

• eela Re: Eelżuniu !!!! 08.07.02, 20:50
                      men_ napisał:

> A u nas murzynów nie biją - to w temacie tych czcionek !!!!!
                      >
                      > Może niektórym sie podoba - ale napewno nie tym, którzy przychodza tutaj równie
                      > ż
                      > dla zabawy, rozładowania się, pogadania po męczącym dniu - WEDŁUG Twojej
                      > definicji bawilibyśmy się jeszcze starymi atari lub amigami !!!
                      >

To według Twojej, bo nie lubisz zmian :-). Wyobrażam sobie, jak ciężko było Ci
                      porzucać tamte komputery - klawiaturki, tyle nowosci na raz :-))
                      • men_ Re: Eelżuniu !!!! 08.07.02, 20:53
                        Nooooooooo, i teraz nadrabiam to, zmieniam sobie co 2-3 miesiące - te
                        komputerki :)))

A tak powaznie: pamiętasz hasło "nowości" z dawnych lat ?? Ty własnie tak
                        reagujesz ! (?)
                        • eela Re: Eelżuniu !!!! 08.07.02, 21:02
                          men_ napisał:

> Nooooooooo, i teraz nadrabiam to, zmieniam sobie co 2-3 miesiące - te
                          > komputerki :)))

tak trzeba

> A tak powaznie: pamiętasz hasło "nowości" z dawnych lat ?? Ty własnie tak
                          > reagujesz ! (?)

Hasła nie pamiętam.
    • Gość: mikolaj7 nie da sie czytac normalnie IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 08.07.02, 18:33
      1. 'drzewko' jest za waskie !!! odpowiedz oddala sie od
      lewego marginesu dwa razy mniej niz ostatnio :-(((

poza tym za szybko nastepuje moment, w ktorym
      odpowiedzi ida juz w jednej linii - po 7, czy 8 postach, do
      tej pory po kilkunastu. marnujecie pelno miejsca, a forum
      jest nieczytelne !!!

2. przeczytane watki i posty nie maja innego koloru.
      wczesniej byly ciemniejsze, teraz nie. beznadziejnie.

3. posty za dlugo sie wczytuja. chocby te na tym watku -
      za
      kazdym razem komputer 'zawieszal sie' na 10 sekund, w
      tym
      czasie nie moge nic robic. przy 50 postach to horror !!!

to sa problemy utrudniajace czytanie, innych jest wiecej,
      ale te chyba najbardziej palace.

i czemu wrg i przyjaciel musza byc zalogowani?

------

to jest kopia mojego postu z innego watku. teraz mnie
      jeszcze wylogowalo !!!!!!!
      • kilroy_was_here Re: nie da sie czytac normalnie 08.07.02, 19:53
        Gość portalu: mikolaj7 napisał(a):
        > 1. 'drzewko' jest za waskie !!!

Pełne poparcie! (nie dla drzewka, tylko dla przedmówcy).

> poza tym za szybko nastepuje moment, w ktorym
        > odpowiedzi ida juz w jednej linii - po 7, czy 8 postach, do

Pełne poparcie! (nie dla momentu, tylko dla przedmówcy).

> 2. przeczytane watki i posty nie maja innego koloru.
        > wczesniej byly ciemniejsze, teraz nie. beznadziejnie.

Pełne poparcie! (nie dla braku rozróżnienia, tylko dla przedmówcy).
    • lena8 nowe nie zawsze znaczy lepsze 08.07.02, 20:23
      w ogóle mi się nie podoba nowe forum, nie chce się ani pisać ani czytać, jedynym
      plusem jest to, że widać kto założył wątek.
      • lucy_z Re: kolory 08.07.02, 20:37
        Proszę tę zieleń w" moim forum" przyciemnić czy pogrubić! Przynajmniej tak jak tu
        u góry, po prawej stronie, napis "Gdzie by tu wypocząć?" Pozdrawiam:)))
        • Gość: zuza Re: kolory IP: *.acn.pl / *.acn.waw.pl 08.07.02, 20:55
          Być może można się przyzwyczaić do nowego ustawienia, ale grafika, moim skromnym
          zdaniem, jest do bani! Po prostu bolą mnie oczy! Nie jest już to dla mnie relaks.
          Chcę wrócić do starego!!!!!!!
          • men_ Eelżuniu !!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 20:57
            Przeczytaj sobie wpis Zuzy, zanim cokolwiek napiszesz !!!!
            :))
            • eela Re: Eelżuniu !!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 21:06
              Przeciez narzekasz, że za mało kolorowe :-).
              • men_ Mikołaj, do cholery jasnej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 21:14
                Wytłumacz Eelżuni, o co mi chodziło, bo ja juz nie ma siły !!!

p.s.: wiesz może, jaki kolor włosów ma Eelżunia ?:)))
                • mikolaj7 Re: Mikołaj, do cholery jasnej !!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 21:17
                  men_ napisał(a):

> Wytłumacz Eelżuni, o co mi chodziło, bo ja juz nie ma siły !!!
                  >
                  > p.s.: wiesz może, jaki kolor włosów ma Eelżunia ?:)))

Eelu kochana !!!

powiem wprost:

nowe forum wyglada i odbiera sie jak szpital po prostu !!!

sterylnie i odpychajaco. nie jak 'domowe zacisze'.

chodzi o prymitywne skojarzenia :-))))
                  • eela Re: Mikołaj, do cholery jasnej !!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 21:20
                    mikolaj7 napisał(a):

> men_ napisał(a):
                    >
                    > > Wytłumacz Eelżuni, o co mi chodziło, bo ja juz nie ma siły !!!
                    > >
                    > > p.s.: wiesz może, jaki kolor włosów ma Eelżunia ?:)))
                    >
                    > Eelu kochana !!!
                    >
                    > powiem wprost:
                    >
                    > nowe forum wyglada i odbiera sie jak szpital po prostu !!!]

Gdybym miała ręce połamane, tez by mi sie wszystko kojarzyło ze szpitalem. :-)

• men_ Re: Mikołaj, juz nie tłumacz !!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 21:22
                      To Jej zaślepienie, poddańcza miłośc wobec gazetki, totalna ufność (1984-ty ?:))
                      jest nieuleczalna !:)))

spadam, miłej zabawy w szpitalu - może w pacjentke i doktora, hę ?:)
                • eela Re: Mikołaj, do cholery jasnej !!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 21:18
                  Mam ciemne :-), a bo co?!
                  Men_, nie denerwuj sie skarbeńku :-))
                  Jeszcze Cie dobiję! Na Usenecie autorzy sa na pomarańczowo boldem! :-). Pozostała
                  kolorystyka taka sama jak na nowym forum. Ja do tego układu jestem przyzwyczajona
                  trochę, bo czasami tam piszę.
                  • men_ Re: Mikołaj, do cholery jasnej !!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 21:20
                    No tak, ale to Pomarańczowej Alternatywy to sie z pewnościa nie zaliczasz !!!:))

p.s.: prawdziwe te ciemne, jak ciemne, hę ?:)
                    • eela Re: Mikołaj, do cholery jasnej !!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 21:22
                      men_ napisał:

> No tak, ale to Pomarańczowej Alternatywy to sie z pewnościa nie zaliczasz !!!:)
                      > )

> p.s.: prawdziwe te ciemne, jak ciemne, hę ?:)

prawdziwe, kasztanowe :-))

• men_ Jezuuuuuuu, Eela, a kiedys mamusia mi wpająła, że 08.07.02, 21:24
                        "kasztanowe" kobiety są .., miłe itede..:))
                        • eela Re: Jezuuuuuuu, Eela, a kiedys mamusia mi wpająła 08.07.02, 21:27
                          men_ napisał:

> "kasztanowe" kobiety są .., miłe itede..:))

..tylko takie, które sie zgadzają z Twoim zdaniem :-)), tak? To chciałes
                          powiedziec? Trudno, niech bede niemiła.
                          • mikolaj7 Re: Jezuuuuuuu, Eela, a kiedys mamusia mi wpająła 08.07.02, 21:29
                            eela napisał(a):

> men_ napisał:
                            >
                            > > "kasztanowe" kobiety są .., miłe itede..:))
                            >
                            > ..tylko takie, które sie zgadzają z Twoim zdaniem :-)), tak? To chciałes
                            > powiedziec? Trudno, niech bede niemiła.

czemu tak oschle? my tylko prostujem Twoje skrzywione
                            lekko poglady ! :-))))
                            • men_ Re: Jezuuuuuuu, Eela, a kiedys mamusia mi wpająła 08.07.02, 21:37
                              No to leżysz juz Mikołaj (czytaj - znowu łapy złamane-połamane:)))
                              • eela Re: Jezuuuuuuu, Eela, a kiedys mamusia mi wpająła 08.07.02, 21:40
                                men_ napisał(a):

> No to leżysz juz Mikołaj (czytaj - znowu łapy złamane-połamane:)))

te dolne :-))))
                            • eela Re: Jezuuuuuuu, Eela, a kiedys mamusia mi wpająła 08.07.02, 21:43
                              mikolaj7 napisał(a):

> czemu tak oschle? my tylko prostujem Twoje skrzywione
                              > lekko poglady ! :-))))

Uważasz, że wszyscy musza miec tak proste poglądy jak Wy? :-). Jestem
                              przeciwniczką klonowania :-)
                              • mikolaj7 Re: Jezuuuuuuu, Eela, a kiedys mamusia mi wpająła 08.07.02, 21:44
                                eela napisał(a):

> mikolaj7 napisał(a):
                                >
                                > > czemu tak oschle? my tylko prostujem Twoje skrzywione
                                > > lekko poglady ! :-))))
                                >
                                > Uważasz, że wszyscy musza miec tak proste poglądy jak Wy? :-). Jestem
                                > przeciwniczką klonowania :-)

ale mowilas, ze sie ludziom podoba, a ja takich tu nie widze
                                zbyt wielu :-)
                                • men_ Re: Jezuuuuuuu, Eela, a kiedys mamusia mi wpająła 08.07.02, 21:46
                                  Eelzunia ma inny tok myslenia i patrzenia - Ona mimo wszystko to widzi !:))

Kurna, w końcu mamy wolnośc wypowiedzi !:)
                                  • eela Re: Jezuuuuuuu, Eela, a kiedys mamusia mi wpająła 08.07.02, 21:48
                                    men_ napisał(a):

> Eelzunia ma inny tok myslenia i patrzenia - Ona mimo wszystko to widzi !:))
                                    >
                                    > Kurna, w końcu mamy wolnośc wypowiedzi !:)

Bardzo sie wzruszyłam, ze wreszcie to zauwazyłeś! :-)))
                                    całuję!
                                    • mikolaj7 Re: Jezuuuuuuu, Eela, a kiedys mamusia mi wpająła 08.07.02, 22:05
                                      eela napisał(a):

>
                                      > całuję!

szczesciarz z Mena ;-)
                                      • men_ Re: Mikołaj, a myślisz, że .., 08.07.02, 22:26
                                        no dobra, wierze Eelżuni o kasztanowych włoskach:))

mikolaj7 napisał(a):

> eela napisał(a):
                                        >
                                        > >
                                        > > całuję!
                                        >
                                        > szczesciarz z Mena ;-)

• men_ Re: Eelzuniu, nigdy nie krytykowałem 08.07.02, 22:25
                                      ruchu femini-coś-tam !:)
                          • men_ I taaaaaaam Eelżuniu, co najwyżej w firmie :))) 08.07.02, 21:38

eela napisał(a):

> men_ napisał:
                            >
                            > > "kasztanowe" kobiety są .., miłe itede..:))
                            >
                            > ..tylko takie, które sie zgadzają z Twoim zdaniem :-)), tak? To chciałes
                            > powiedziec? Trudno, niech bede niemiła.

• mikolaj7 Re: Mikołaj, do cholery jasnej !!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 21:21
                    eela napisał(a):

> Mam ciemne :-), a bo co?!
                    > Men_, nie denerwuj sie skarbeńku :-))
                    > Jeszcze Cie dobiję! Na Usenecie autorzy sa na pomarańczowo boldem! :-). Pozosta
                    > ła
                    > kolorystyka taka sama jak na nowym forum. Ja do tego układu jestem przyzwyczajo
                    > na
                    > trochę, bo czasami tam piszę.

usenet nie wyglada tak samo. tez czasem pisze, a podoba mi
                    sie tam dlatego, ze jest lepiej 100 razy niz przez outlooka.
                    • eela Re: Mikołaj, do cholery jasnej !!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 21:23
                      Ja tez pisze bezpośrednio, bez outlooka. Tam sa fajni ludzie
                      • mikolaj7 Re: Mikołaj, do cholery jasnej !!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 21:27
                        eela napisał(a):

> Ja tez pisze bezpośrednio, bez outlooka. Tam sa fajni ludzie

to racja, ale i tak od roku trzymam sie jednej grupy i czytam
                        prawie tylko, nie wypowiadam sie o calosci... :-)
                        • eela Re: Mikołaj, do cholery jasnej !!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 21:45
                          Ja tez częściej czytam, niz piszę. Przeważnie jestem w Warszawie, a Ty gdzie?
                          • mikolaj7 Re: Mikołaj, do cholery jasnej !!!!!!!!!!!!!!!!!! 08.07.02, 22:07
                            eela napisał(a):

> Ja tez częściej czytam, niz piszę. Przeważnie jestem w Warszawie, a Ty gdzie?

pl.rec.gry.karciane, bynajmniej nie jest to grupa o
                            psjansach, jak sugeruje glupi podpis...

na miejskie nigdy nie wszedlem... na forum mi lepiej :-)
    • men_ Re: Papa, do jutra dzieci, mam juz "stare forum" 08.07.02, 21:39
      na monitorku, ide cos łyknąc dla uspokojenia ciała i duszy :))
      • mikolaj7 Re: Papa, do jutra dzieci, mam juz 08.07.02, 21:43
        men_ napisał(a):

> na monitorku, ide cos łyknąc dla uspokojenia ciała i duszy :))

ja tez siedze na starym :-)))
        • men_ Orzesz TY ......................, 08.07.02, 21:44
          To nie mogłes wczesniej zdradzić adresu ????

To miłego "spotkania" z Eelzunia - czym będziesz stukał w klawiaturkę, mając
          ręce i nogi w gipsie, to ciekawe, hę ?:)
          • eela Re: Orzesz TY ......................, 08.07.02, 21:46
            men_ napisał(a):

> To nie mogłes wczesniej zdradzić adresu ????
            >
            > To miłego "spotkania" z Eelzunia - czym będziesz stukał w klawiaturkę, mając
            > ręce i nogi w gipsie, to ciekawe, hę ?:)

Ty prowokatorze! :-)

• men_ Re: Orzesz TY ......,Alez Eelżuniu, ja tylko 08.07.02, 22:24
              przyśpieszam, to, co nieuniknione !:)
          • mikolaj7 Re: Orzesz TY ......................, 08.07.02, 22:09
            men_ napisał(a):

> To nie mogłes wczesniej zdradzić adresu ????

chcesz adres?

www.gazeta.pl/alfa.index.jsp?dzial=0511

>
            > To miłego "spotkania" z Eelzunia - czym będziesz stukał w klawiaturkę, mając
            > ręce i nogi w gipsie, to ciekawe, hę ?:)

ha ! ona by mi tego nie zrobila :-)))
            • men_ Re: Orzesz TY ........,Mikołaj, teraz ten adres.., 08.07.02, 22:23
              powiedzieć, co z nim masz zrobić ?:))
      • eela Re: Papa, do jutra dzieci, mam juz 08.07.02, 21:45
        Z Bogiem :-)
        • men_ Re: Papa, do jutra dzieci, mam juz 08.07.02, 22:27
          Niech Ci Bozia w dzieciach wynagrodzi ..:)))te uległość :)
          • eela Re: Papa, do jutra dzieci, mam juz 08.07.02, 22:55
            Dobrej nocy zycze nudziarzu
            • mikolaj7 Re: Papa, do jutra dzieci, mam juz 08.07.02, 22:58
              eela napisał(a):

> Dobrej nocy zycze nudziarzu

hej, Eelu, my przeciez nie wszystko mowimy na serio :-)

z cala sympatia probujemy Ci tylko pokazac, ze jest zle, a
              bylo lepiej :-)))
              • men_ Re: Papa, do jutra dzieci, mam juz -Mikołaj !:) 08.07.02, 23:01
                Eela wychodzi z założenia, że jutro bedzie lepiej !:))

mikolaj7 napisał(a):

> eela napisał(a):
                >
                > > Dobrej nocy zycze nudziarzu
                >
                > hej, Eelu, my przeciez nie wszystko mowimy na serio :-)
                >
                > z cala sympatia probujemy Ci tylko pokazac, ze jest zle, a
                > bylo lepiej :-)))

• eela Re: Papa, do jutra dzieci, mam juz 08.07.02, 23:36
                mikolaj7 napisał(a):

> eela napisał(a):
                >
                > > Dobrej nocy zycze nudziarzu
                >
                > hej, Eelu, my przeciez nie wszystko mowimy na serio :-)
                >
                > z cala sympatia probujemy Ci tylko pokazac, ze jest zle, a
                > bylo lepiej :-)))

Dziękuje za sympatię :-))
            • men_ Re: Dobranoc, 08.07.02, 23:00
              Smerfetko-marudko :)

eela napisał(a):

> Dobrej nocy zycze nudziarzu

Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka