Gość: Niech IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 17:51 Jest forum wino, ale realia naszego wspanialego kraju sa takie, ze popularniejszym trunkiem jest piwo - taka tradycja. To moze by otworzyc takie forum - o piwie i dla piwoszy. Link Zgłoś Obserwuj wątek
Gość: Niech Forum Piwo - Konkurs IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 18:24 Oczywiscie genialna propozycja Niecha zostanie zignorowana przez adminow, bo ci, jak wszyscy wiemy, pija wylacznie - no wlasnie, co? Oglaszam konkurs - co pija admini. Liste nagrod podam pozniej. Jednoczesnie zalozylem forum piwo - w niniejszym watku bede umieszczal posty dotyczace piwa - mam nadzieje, ze nie tylko ja. Do czasu a) powstania forum piwo lub b) skasowania watku przez adminow pijacych - no co? Konkurs!!! Link Zgłoś
zdzicha Wątek piwny - post nr 3 27.07.02, 18:48 Piwo najbardziej lubię butelkowe. Jak goście wyjdą to mozna odnieśc butelki do sklepu i kupić sobie śniadanie. zdrv zdzicha Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Forum Piwo - Konkurs 27.07.02, 20:03 Gość portalu: Niech napisał(a): > Oczywiscie genialna propozycja Niecha zostanie zignorowana przez adminow w koncu jest sobota, troche cierpliwosci, bo sie okaza zlosliwi ;-)) zreszta niedlugo (wg tego, co kiedys mowili...) ma byc mozliwosc zakladania wlasnych forow... no tak w przyszlym roku pewnie ;-)) Link Zgłoś
atob Re: Prosze o forum piwo 27.07.02, 18:50 Tak wlasnie tak ... chcemy forum PIWO . Mysle ze mozna je umiescic w tym samym miejscu co forum wina Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Prosze o forum piwo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 19:02 Czyli jako podforum forum kuchnia. Bedzie to dziwnie wygladalo bo tam sa tylko podfora (potwora) wino i wegetarianizm. Wyjdzie na to, ze Polacy tylko wala procenty i zagryzaja je ogorkami. Ale jesli tak po prostu jest, no coz. Moze to dlatego ze nas [...] rozpijal przez lata. No to teraz niech sie GW zrewanzuje i zalozy nam forum piwo. Uruchomie wtedy cala swoja piwna wiedze, a takze w czasie wedrowek bede testowal piwa i przesylal relacje. Napisze wam tez jak zrobic piwo w domu. Link Zgłoś
zdzicha Re: Prosze o forum piwo 27.07.02, 19:04 Gość portalu: Niech napisał(a): > Napisze wam tez jak zrobic piwo w domu. Ja wiem jak nawarzyć piwa. Wiem tez jak je później wypić. zdrv zdzicha Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Prosze o forum piwo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 19:13 Ja tez wiem jak, ale nie lubie - i jednego i drugiego. A jak zrobie to pierwsze, to sie potem chowam i mowie, ze to nie ja. Link Zgłoś
abc2001 Re: Prosze o forum piwo 27.07.02, 23:47 Gość portalu: Niech napisał(a): > Ja tez wiem jak, ale nie lubie - i jednego i drugiego. A jak zrobie to > pierwsze, to sie potem chowam i mowie, ze to nie ja. bardzo ludzka postawa :(( Link Zgłoś
drago2 Dziekuje za forum piwo 27.07.02, 19:13 Tak... a skoro tyle osob pije piwo, to trzeba pewnie zalozyc takze forum "wóda", "herbata", "woda mineralna", "napoje gazowane", "soki owocowe" - tez duzo osob to pije - pewnie wiecej niz wino!. Bedzie na tych forach niezwykle ciekawa dyskusja o kilkuset gatunkach piwa, wódy, coli, soku i wody! Czy naprawde nie rozumiecie, że w temacie wino jest o czym pisac, a w tamtych stosunkowo niewiele! Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Dziekuje za forum piwo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 19:22 Mam dla ciebie zla wiadomosc. Zarowno w dziale piwo jak i w sokach czy wodach mineralnych mozna wiele ciekawych rzeczy powiedziec/dowiedziec sie. Twoj punkt widzenia jest taki jak wielbiciela alpag - dosc uproszczony. Lub uzytkownika hulajnogi niezainteresowanego samochodami. A zreszta - nie chcesz - nie czytaj i nie pisz. Ale jak zdejmiesz sobie klapki z oczu to uwazaj - swiatlo cie moze porazic. Na poczatku zmruz oczy. PS. Przychodza mi do glowy jeszcze inne porownania - jesli cale zycie waliles sporty to zdziwisz sie, ze mozna dyskutowac o fajce i tytoniu. Jesli przez cale zycie korzystales wylacznie z platnego sexu to czym jest dla ciebie Romeo i Julia. Jesli wypisujesz takie idiotyzmy jak wyzej to po co wogole wlazisz na forum. Idz, napij sie wyna. Link Zgłoś
Gość: Niech Do drago2 (tylko) IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 27.07.02, 22:25 Tylko do ciebie, bo nie chce robic wioski. Twoj watek na forum erotica. Temat "Czy kobiety lubia dwa na raz?". Twoj post "Chodzi mi o dwa kutasy jednoczesnie..." Pomijam ortografie. Ale to jest ewidentnie pisane po winie. Jednym malym winie. Ale jednym za duzo. Az sie boje zaproponowac piwo. Bo mozesz nauczyc sie liczyc wiecej niz do dwoch. PS. A kiedy piszesz "Pasuja! ...ale tylko "cienkie" bolce i bez uziemienia" to co masz na mysli. Link Zgłoś
magdzior Re: Dziekuje za forum piwo 29.07.02, 16:19 No skoro uważasz, że o piwku ( w przeciwieństwie do wina)nie ma co pisać to znak, ze nawet NIC nie jest Cie w stanie zainspirować - oczywiści oprócz prób niweczenia cudzych inicjatyw. Link Zgłoś
docg Re: Prosze o forum piwo 28.07.02, 12:36 jeśli to coś zmieni, to popieram prośbę kolegi Link Zgłoś
tomi469 Re: Prosze o forum piwo 28.07.02, 15:34 Gość portalu: Niech napisał(a): > Jest forum wino, ale realia naszego wspanialego kraju sa takie, ze > popularniejszym trunkiem jest piwo - taka tradycja. To moze by otworzyc takie > forum - o piwie i dla piwoszy. Najlepiej gdyby powstało forum "Alkohole", tam znalazłoby się podforum "Wino". Dlaczego miałbym się w swoich wypowiedziach ograniczać jedynie do piwa czy wina? W końcu, z jakim trunkiem Polska jest kojarzona na świecie? Na pewno nie z piwem i winem, drodzy Państwo. Wiem, że dzisiejsze pokolenia nie mają tego zdrowia co dawni Polski mieszkańcy, ale pomijanie wódki i innych alkoholi jako tako %-owych jest wielkim nietaktem wobec naszej wielkowiekowej tradycji i stanowczo domagam się zaprzestania dyskryminacji niektórych rodzajów alkoholi na forum Gazety. Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Prosze o forum piwo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 28.07.02, 15:47 Oczywiscie forum alkohole jest dobrym rozwiazaniem, ale pewnie uczestnicy forumowicze "winni" woleliby miec osobne forum. Pewnie to sie da jakos pogodzic. Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Prosze o forum piwo 28.07.02, 16:12 Gość portalu: Niech napisał(a): > Oczywiscie forum alkohole jest dobrym rozwiazaniem, ale pewnie uczestnicy > forumowicze "winni" woleliby miec osobne forum. Pewnie to sie da jakos pogodzic > . no to wino by bylo podforum, tak jak teraz jest podoforum kuchni. Link Zgłoś
Gość: miroda Re: Prosze o forum piwo IP: 5.2.1R* / *.zdv.Uni-Mainz.DE 28.07.02, 19:35 Popieram. Link Zgłoś
atob Re: Prosze o forum piwo 29.07.02, 17:27 Moze jak temat bedzie na 1 miejscu to sie doczekamy odpowiedzi ... Link Zgłoś
tomi469 Re: Prosze o forum piwo 29.07.02, 18:55 Taki dziś upał, że z chęcią bym porozmawiał o piwie, ale nie ma gdzie :(((. Są już fora Kobieta, Narkotyki, a nawet Wino, to niech powstanie jeszcze jedno "Alkohole" i będzie całkiem całkiem :)))) Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Prosze o forum piwo IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 29.07.02, 20:39 Dzieki za slowa poparcia. Niech (nomen omen) bedzie to nawet podforum forum "klopoty z oddawaniem moczu", ale wydzielenie tego tematu pozwoli tam zgromadzic kilka ciekawych watkow. I dotyczacych samego trunku i miejsc jego spozywania i sposobow (hi,hi). Czy rzeczywiscie jest forum "narkotyki"? Jesli tak to jest to powazny argument za piwem - lekkim alkoholem. Link Zgłoś
atob Ten temat bedzie na 1 miejscu caly czas.... 30.07.02, 23:35 chyba ze redakcja odpowie ... Link Zgłoś
spol Re: Prosze o forum piwo 31.07.02, 08:22 Kolega Niech poprosił - popieram zatem prośbę kolegi Niecha. Forum o piwie niech powstanie i niech się sprawdzi w ogniu dyskusji!;o) Dygresja 1: W momencie powstania forum o winie wątek w tym temacie był już mocno rozwinięty. Dyskusja zaczęła się na długo zanim powstało forum. Dygresja 2: Prawdę powiedziawszy, jak chciałbym pogadać o piwie, dowiedzieć się czegoś nowego, rozglądnąłbym się za piwnym forum np. w Belgii. Tam to rzeczywiście jest o czym pogadać! Mnóstwo gatunków, dziesiątki małych browarów... A tu? Większość piw różni się naklejką na butelce i reklamą w TV. Mały lokalny browar znam jeden - Spiż we Wrocławiu. Już sama reklama Tyskiego pokazuje, w czym rzecz: "Facet z Antwerpii - zamówi Diamant". Może i piwo Diamant nie istnieje, ale istnieje na pewno przywiązanie mieszkańców do swoich lokalnych browarów, do ich specyfiki, smaku piwa itd. A jak się ma poznaniak przywiązać do Lecha kiedy go warzą w Tychach? Pozdrawiam! Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Prosze o forum piwo IP: 217.197.165.* 31.07.02, 12:35 Dziekuje za poparcie i komentarz. 1) watki piwne sa rozrzucone na forach lokalnych, ewentualnie restauracyjnych - nie ma ich wiele, to prawda. Fakt, ze piwa spozywa sie duzo, nie swiadczy o tym, ze mamy jakakolwiek piwna kulture. Ale na pewno znajdzie sie kilku piwoszy- smakoszy i kilku birofili (tak sie nazywaja zbieracze przedmiotow zwiazanych z piwem), ktorzy ubarwia to forum. 2) z winem tez mielismy nie najlatwiejsze poczatki - pamietam czasy wladania krolowej Sofii. W delikatesach mozna juz nabyc kilkadziesiat gatunkow zagranicznych piw. Nasze browary wykupywane przez SAB-y i inne molochy wpadaja w sieci dystrybucji innych piw i niedlugo bedziemy mieli wybor miedzy Lechem a Stella, albo Zywcem a Heinekenem - czego wszystkim zycze. 3) upadek malych browarow jest rzeczywiscie fatalna historia. Np. w Anglii jest ich ponad 200 i stanowia ok. 15% rynku. U nas jest ich pewnie kilka, a i wlasciciele to jakies Spolemy. 4) dlatego w tej nienajweselszej sytuacji powstanie forum piwnego moze polepszyc nam humory, pozwolic na wymiane ocen i informacji, relacji z piwnych podrozy po Polsce i swiecie - w kazdym razie bedzie zabawnie - czego wszystkim zycze. Link Zgłoś
Gość: Niech Dziekuje adminowi za odpowiedz IP: 217.197.165.* 31.07.02, 12:42 Admin jest na tym forum - godzine temu pokazal zblakanej owieczce droge do forum wegetarianskiego. Ale nam nie chce odpowiedziec - a moglby na przyklad udzielic dyplomatycznej odpowiedzi, ze jesli zainteresowanie pomyslem bedzie spore (np. 10000 postow w tym watku) - to sie zastanowi. Ale admin nas olewa - jakby sie piwem opil. Nie pozostaje mi nic innego, jak od czasu do czasu podbijac ten watek. Link Zgłoś
spol Re: Dziekuje adminowi za odpowiedz 31.07.02, 14:28 Gość portalu: Niech napisał(a): > Nie pozostaje mi nic innego, jak od czasu do czasu > podbijac ten watek. A może lepiej po prostu zacząć dyskusję...? Jak będzie interesująca, to pewnie PT Administratorzy forum będą bardziej skłonni do utworzenia osobnego forum, niż w efekcie "podbijania" wątku. W sumie to nawet próbowałem zacząć poprzednim postem... ;o) No ale nic to! Wracając do tematyki belgijskiej, mam tam swoje ulubione piwo. Nazywa się Chimay i jest produkowane w bodaj trzech odmianach, z kremową, bordową i granatową etykietą. Na etykiecie znajdziemy informację, że produkuje go browar ojców trapistów. Piwo jest ciemne, ale nie słodowe i przechodzi powtórną fermentację w butelce. W najmocniejszej wersji ma 9,3 % alkoholu - czyli trzeba uważać;o). Dla mnie jest to napój na tyle szlachetny, że nigdy nie posunąłbym się do picia go prosto z butelki. Inna sprawa, że posiada naturalny osad i wręcz należy go najpierw ostrożnie przelać do jakiejś pękatej szklanki, w której najlepiej wygląda. Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Dziekuje adminowi za odpowiedz IP: 217.197.165.* 31.07.02, 15:04 Lubie piwo trapistow, choc nie mam zbyt wiele okazji by je spozywac. Sporo rodzajow jest juz dostepnych w Polsce - za raczej niebanalne pieniadze. Placi sie w dodatku za opakowanie niz zawartosc - sprzedaja jakies ozdobne butelki razem z kielichami. Takie pucharki podaja zreszta do wiekszosci piw w Belgii, kazdy gatunek musi byc podany w odpowiednim naczyniu. Kriek (piwo wisniowe,takze dostepne w Polsce) musi byc dodatkowo podany z solonymi orzeszkami. Jestem wielkim fanem belgiskich pilsow - Stelli Artois i Maesa (nie mylic z maas). Stelle mozna kupic w Poslce, a ma byc nawet podawana w knajpach, bo jej wlasciciel jest tez wlascicielem Lecha. Sa nawet w Warszawie knajpy nad ktorymi wisza billboardy Stelli - ale wlasciciele nic nie wiedza na temat daty rozpoczecia sprzedazy. Link Zgłoś
atob Re: Dziekuje adminowi za odpowiedz 31.07.02, 15:48 Skoro rozmawiamy juz o piwie Niech bedziesz w piatek pod mostem ? Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Dziekuje adminowi za odpowiedz IP: 217.197.165.* 31.07.02, 16:02 Z ta Stella to cos pokrecilem. Stelle ma Interbrew, a Lecha SAB. Interbrew dopiero zamierza przejac SAB-a (pisali o tym ostatnio, bo cos przecieklo do prasy angielskiej i byla afera). Tak wiec Stella w lokalach Lecha to czysta futurologia. Ale naprawde sa billboardy, a wlasciciele twierdza, ze dostali je od Lecha i ze maja podawac Stelle. Cos tu jest nie tak. Moze ktos cos wie? Link Zgłoś
tebe Re: Prosze o forum piwo 31.07.02, 16:29 Zastanawiamy się nad forum piwo. Niektórzy z nas lubią ten napój ale czy jest sens mnożyć byty? Może lepiej dogadać się z winiarzami i razem "przechrzcić" tamto forum? Przy okazji znalazłoby się miejsce na dyskusje o ouzo czy becherovce... Link Zgłoś
atob Re: Prosze o forum piwo 31.07.02, 16:53 tebe napisał: > Zastanawiamy się nad forum piwo > Niektórzy z nas lubią ten napój ale czy jest sens mnożyć byty? NOWE FORA Audio-wideo English only Język niemiecki Łamigłówki Młode słowa Skoro sa takie fora jak w/w to moze byc i forum piwo > Może lepiej dogadać się z winiarzami i razem "przechrzcić" tamto forum? Mozemy isc dalej i np dogadac sie z Wroclawiem i "przechrzcic" tamto forum i wtedy Warszawa i Wroclaw bylyby na jednym forum... Przy ok > azji znalazłoby się miejsce na dyskusje o ouzo czy becherovce... > > Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Prosze o forum piwo IP: 217.197.165.* 31.07.02, 17:02 Szczerze mowiac nie jestem fanem mnozenia bytow, ale dzialka piwna w naturalny sposob spada do roznych forow lokalnych czy restauracyjnych, a zasluguje na wyroznienie, chocby z racji swojej wielkosci - i jako trunku i jako przemyslu. Polaczenia wina z piwem nie chcieliby pewnie winiarze, bo 1. nie po to dorobili sie forum by je teraz z kims dzielic 2. wiekszosc z nich prawdopodobnie uwaza piwo za napoj niegodny stania obok wina. Rozwiazaniem brutalnym jest stworzenie forum alkohole, bo wtedy odpowiedzialnosc nie spadnie na piwoszy. Temat ouzo (araku, raki, pastis, sambuci) to wspanialy pomysl. I innych alkoholi - winiarze mogliby dostac koniaki. W kazdym razie jestem za - tez zebralem sporo doswiadczen w czasie moich wojazy i chetnie sie nimi podziele. Chetnie tez czegos sie dowiem - i pewnie inni tez. Tak wiec cieszy mnie odpowiedz admina, ze sprawa nie jest beznadziejna. Forum kuchnia jesli chodzi o podfora jest cieniutka i pewnie troche dodatkowych szufladek by jej sie przydalo. Z przykroscia stwierdzam, ze Polska nie jest krajem smakoszy i temat jedzenia/picia nie wzbudza emocji (chyba, ze komus ukradli portfel w restauracji), dlatego troche zachodu wokol tej tematyki moze sciagnie w jedno miejsce tych nielicznych zainteresowanych. Link Zgłoś
tebe Re: Prosze o forum piwo 31.07.02, 17:41 Z winem sprawa rzeczywiście ciężka. Co innego, gdyby tamto forum od początku miało otwartą formułę... W grę wchodzi wariant Napoje. Wtedy i piwo i kawa a i od czasu do czasu calvados by się zmieścił. A skrajnych wypadkach nawet żołądkowa gorzka. Poproszę o inne kompromisowe i otwarte propozycje nazwy a my tu sobie dalej myślimy :-) Link Zgłoś
Gość: Niech Re: Prosze o forum piwo IP: 217.197.165.* 31.07.02, 18:07 "Kawa sie nadawa" - spiewal spiewak i po jednym dniu teledysk zniknal z ekranow TV. Teraz to ja mam trudny orzech do zgryzienia, po propozycja wymieszania piwa z coca-cola, a araku z fanta to chyba nie jest to co lubimy najbardziej. Moze inni sie wypowiedza - cos zaproponuja lub popra jakies pomysly. Poniewaz forum kuchnia nie ma wielu dzialek, zalanie go roznymi plynami moze je zatopic. Gdyby tu bylo z dziesiec potforow kuchennych to udaloby sie sie wcisnac ze dwa z napojami, a tak... Moze trzeba stworzyc forum "kanapki", "kartofel vs. ziemniak", "co mama robi ci na drugie sniadanie", "odglosy przy stole", "bo zupa byla za slona", slonina czy zelowka" i wiele innych. Link Zgłoś
atob Re: Prosze o forum piwo 31.07.02, 18:38 Skoro jest forum wino to powinno byc i forum piwo. Tak byloby sprawiedliwie:) A jezeli redakcja nie chce mnozyc ... to zlikwidujmy forum wino a za to niech powstanie forum alkohole.Okrutne szczegolnie dla "winiarzy" ale tez i sprawiedliwe. Link Zgłoś
tomi469 Re: Prosze o forum piwo 31.07.02, 18:40 Napoje - nie, bo to obejmuje w zasadzie wszystko od wody mineralnej po spirytus. Piwo - tez lepiej nie, bo to bedzie sugerowalo, ze na ten temat beda sie mogli wypowiadac jedynie piwosze. A co z tymi ktorzy chetnie wychyla kufel piwa, ale tez chcieliby czasem wypic cos innego? Trzeba wybrac taka nazwe forum, zeby tam umiescic podforum Wino (nie mozna winiarzom zabierac tego forum, bo sa juz tam zadomowieni, prawo nie dziala wstecz) i zeby zadowolic amatorow wszelkich trunkow - jak nie Alkohole (brzmi troche zbyt powaznie)to moze "Napoje odurzajace" (przynajmniej tak jest definiowany alkohol w moim slowniku) czy "Male co nieco". Zreszta nazwijcie jak chcecie, byle tylko powstalo. :))) Link Zgłoś
Gość: Amsti Forum Piwo IP: 149.156.22.* 31.07.02, 19:44 jest niezbędne Wino zostawić - łączenie piwa z winem nie ma zbyt wielkiego sensu, tym bardziej z innymi alkoholami. Off topic Czy jest możliwość moderowania. Proponuję, aby ktoś z userów forum wino miał taką możliwość (np. pomysłodawca) Przydałaby się możliwość edycji własnych postów wysyłanych po zalogowaniu Amsterdam Link Zgłoś
mikolaj7 Re: Forum Piwo 01.08.02, 00:28 > > Przydałaby się możliwość edycji własnych postów wysyłanych po zalogowaniu to by bylo chyba problemem.... zreszta po co? wtedy idea forum bierze w leb. wracajac do tematu - wg mnie 'alkohole' to najlepsza nazwa. a jesli nie laczyc piwa z winem to moze po prostu dwa osobne? na razie nie widze amatorow forum 'kawa', 'cola', czy 'wodka', wiec nie ma sie obawiac zalania 'kuchni'. Link Zgłoś
atob Re: Forum Piwo 01.08.02, 01:04 mikolaj7 napisał: > > > > > Przydałaby się możliwość edycji własnych postów wysyłanych po zalogowaniu > > to by bylo chyba problemem.... zreszta po co? wtedy idea > forum bierze w leb. Zgadzam sie :) > wracajac do tematu - wg mnie 'alkohole' to najlepsza > nazwa. dokladnie tak > a jesli nie laczyc piwa z winem to moze po prostu > dwa osobne? na razie nie widze amatorow forum 'kawa', Alkohole i kawa ma jednak cos wpolnego szczegolnie nastepnego dnia:) > 'cola', czy 'wodka', wiec nie ma sie obawiac zalania 'kuchni'. Link Zgłoś
tebe Re: Forum Piwo 01.08.02, 12:04 Alkohole ze względu na wychowanie w trzeźwości nie wchodzą w grę. Nie ma innej jednowyrazowej nazwy jasno mówiącej o co chodzi i nie powodującej takich skojarzeń jak "Trunki". Dlatego proponuję: Napoje z opisem na stronie Miłośnicy piwa zapraszają do dyskusji - nie tylko o piance i bąbelkach. Chcecie? Link Zgłoś
Gość: mikolaj7 Re: Forum Piwo IP: *.krakow.sdi.tpnet.pl 01.08.02, 13:56 tebe napisał: > Alkohole ze względu na wychowanie w trzeźwości nie wchodzą w grę. > Nie ma innej jednowyrazowej nazwy jasno mówiącej o co chodzi i nie powodującej > takich skojarzeń jak "Trunki". > > Dlatego proponuję: > > Napoje > to moze od razu soczki? :-))) tak mi sie skojarzylo tylko... Link Zgłoś
atob Re: Forum Piwo 01.08.02, 14:14 Gość portalu: mikolaj7 napisał(a): > tebe napisał: > > > Alkohole ze względu na wychowanie w trzeźwości nie wchodzą w grę. > > Nie ma innej jednowyrazowej nazwy jasno mówiącej o co chodzi i nie powoduj > ącej > > takich skojarzeń jak "Trunki". > > > > Dlatego proponuję: > > > > Napoje > > > > to moze od razu soczki? :-))) Albo woda zrodlana:) mleko;) kefir:) > tak mi sie skojarzylo tylko... Link Zgłoś
tomi469 Re: Forum Piwo 01.08.02, 15:16 tebe napisał: > Alkohole ze względu na wychowanie w trzeźwości nie wchodzą w grę. > Nie ma innej jednowyrazowej nazwy jasno mówiącej o co chodzi i nie powodującej > takich skojarzeń jak "Trunki". > > Dlatego proponuję: > > Napoje > > z opisem na stronie > > Miłośnicy piwa zapraszają do dyskusji - nie tylko o piance i bąbelkach. > > Chcecie? > Moralność pani Dulskiej, była taka książka, przypomniała mi się po tym co tu przeczytałem. A o piance i bąbelkach to można w pralni podyskutować :))) Link Zgłoś
Gość: Niech Przepraszam, czy mozna? IP: 217.197.165.* 01.08.02, 16:09 Jako zalozyciel tego watku pozwalam sobie wtracic trzy grosze - zastrzegajac, ze nie chce tym postem konczyc dyskusji. Otoz ja bym propozycje admina przyjal. Po pierwsze nie wiemy czy aktywnosc forum piwo nie bylaby zbyt mala by uzasadnic jego istnienie. Po drugie piwosze tez pija inne (mocniejsze) trunki i tez cos beda mieli do powiedzenia. Tak jak i ci, ktorzy pija wylacznie mocniejsze trunki. Mysle, ze to co pojawi sie na forum "napoje" samo pokaze nam czym ono sie stanie - lub nie. I moze po jakims czasie wrocimy do sporu o nazwe. Natomiast zdecydowanie jestem przeciwko laczeniu forum napoje/piwo z forem wino. Zapomnialem zupelnie, ze tam tez zalozylem watek piwny i wczoraj wszedlem na to forum (a musze dodac, ze wino pijam rzadko, nie stac mnie na dobre, pasjami natomiast produkuje wlasne owocowe - i pije je tez pasjami). Otoz na tym forum panuje taka atmosfera, ze bez siekiery nie nalezy tam wchodzic. Chyba zbyt duza ilosc wypitego wina wyzwolila w uczestnikach tyle agresji, ze to forum powinno zmienic nazwe na "wsciekle psy". W trosce o zdrowie psychiczne nie zawitam tam juz chtyba nigdy. Jesli chodzi o obecnosc innych - niealkoholowych - trunkow, to samo sie wyjasni, czy bedziemy mieli mozliwosc czytania o fancie, mleku czy wodach mineralnych - watpie. Podsumowujac - ja jestem za. Na probe - obysmy mieli podstawy do dalszych prosb do admina. PS. Mimo wszystko pozdrowienia dla Dra KrisK i Amstiego, Link Zgłoś
Gość: Niech Przepraszam, czy mozna? IP: 217.197.165.* 01.08.02, 16:10 Jako zalozyciel tego watku pozwalam sobie wtracic trzy grosze - zastrzegajac, ze nie chce tym postem konczyc dyskusji. Otoz ja bym propozycje admina przyjal. Po pierwsze nie wiemy czy aktywnosc forum piwo nie bylaby zbyt mala by uzasadnic jego istnienie. Po drugie piwosze tez pija inne (mocniejsze) trunki i tez cos beda mieli do powiedzenia. Tak jak i ci, ktorzy pija wylacznie mocniejsze trunki. Mysle, ze to co pojawi sie na forum "napoje" samo pokaze nam czym ono sie stanie - lub nie. I moze po jakims czasie wrocimy do sporu o nazwe. Natomiast zdecydowanie jestem przeciwko laczeniu forum napoje/piwo z forem wino. Zapomnialem zupelnie, ze tam tez zalozylem watek piwny i wczoraj wszedlem na to forum (a musze dodac, ze wino pijam rzadko, nie stac mnie na dobre, pasjami natomiast produkuje wlasne owocowe - i pije je tez pasjami). Otoz na tym forum panuje taka atmosfera, ze bez siekiery nie nalezy tam wchodzic. Chyba zbyt duza ilosc wypitego wina wyzwolila w uczestnikach tyle agresji, ze to forum powinno zmienic nazwe na "wsciekle psy". W trosce o zdrowie psychiczne nie zawitam tam juz chtyba nigdy. Jesli chodzi o obecnosc innych - niealkoholowych - trunkow, to samo sie wyjasni, czy bedziemy mieli mozliwosc czytania o fancie, mleku czy wodach mineralnych - watpie. Podsumowujac - ja jestem za. Na probe - obysmy mieli podstawy do dalszych prosb do admina. PS. Mimo wszystko pozdrowienia dla Dra KrisK i Amstiego, Link Zgłoś
Gość: Niech Przepraszam za dwa posty IP: 217.197.165.* 01.08.02, 16:32 ale cos tak sie wali na tym forum, ze nie mozna nad tym zapanowac. Jesli to upal - to trzeba sie piwa napic. Link Zgłoś
Gość: Niech Przepraszam, czy mozna? IP: 217.197.165.* 01.08.02, 17:08 Jako zalozyciel tego watku pozwalam sobie wtracic trzy grosze - zastrzegajac, ze nie chce tym postem konczyc dyskusji. Otoz ja bym propozycje admina przyjal. Po pierwsze nie wiemy czy aktywnosc forum piwo nie bylaby zbyt mala by uzasadnic jego istnienie. Po drugie piwosze tez pija inne (mocniejsze) trunki i tez cos beda mieli do powiedzenia. Tak jak i ci, ktorzy pija wylacznie mocniejsze trunki. Mysle, ze to co pojawi sie na forum "napoje" samo pokaze nam czym ono sie stanie - lub nie. I moze po jakims czasie wrocimy do sporu o nazwe. Natomiast zdecydowanie jestem przeciwko laczeniu forum napoje/piwo z forem wino. Zapomnialem zupelnie, ze tam tez zalozylem watek piwny i wczoraj wszedlem na to forum (a musze dodac, ze wino pijam rzadko, nie stac mnie na dobre, pasjami natomiast produkuje wlasne owocowe - i pije je tez pasjami). Otoz na tym forum panuje taka atmosfera, ze bez siekiery nie nalezy tam wchodzic. Chyba zbyt duza ilosc wypitego wina wyzwolila w uczestnikach tyle agresji, ze to forum powinno zmienic nazwe na "wsciekle psy". W trosce o zdrowie psychiczne nie zawitam tam juz chtyba nigdy. Jesli chodzi o obecnosc innych - niealkoholowych - trunkow, to samo sie wyjasni, czy bedziemy mieli mozliwosc czytania o fancie, mleku czy wodach mineralnych - watpie. Podsumowujac - ja jestem za. Na probe - obysmy mieli podstawy do dalszych prosb do admina. PS. Mimo wszystko pozdrowienia dla Dra KrisK i Amstiego, Link Zgłoś
Gość: Niech Czy to nie przesada? IP: 217.197.165.* 01.08.02, 17:30 ze ten post pojawia sie tu po raz trzeci? Ja na pewno od dwoch godzin nie mam go na ekranie, wiec nawet przypadkowo nie moge go wysylac. Co wiecej, zamykalem w tzw. miedzyczasie explorerke wiec nie mam nigdzie sladu po tym poscie. O on pojawia sie jak Filip z konopii. Moze tak bedzie juz wyskakiwal az do konca foru. Link Zgłoś
atob Re: Czy to nie przesada? 01.08.02, 21:33 Niechu to spisek ... a co do propozycji Tede czy jak Mu tam lepiej to niz nic... Ale..... Link Zgłoś
Gość: Niech Lepszy rydz niz nic IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 01.08.02, 22:28 Lepszy rydz niz nic - tak wlasnie sadze. Nie moge dac glowy ze forum piwo vel napoje bedzie interesujace dla forumowiczow. Oby tak bylo. Jesli powstanie obiecuje ciezka prace oraz beke piwa (obiecalem to juz gdzies). Adminie - nastepny ruch nalezy do ciebie (do tebe). Link Zgłoś
atob Re: Lepszy rydz niz nic .Tez tak sadze ... 01.08.02, 23:22 Gość portalu: Niech napisał(a): > Lepszy rydz niz nic - tak wlasnie sadze. Ja tez niestety... >Nie moge dac glowy ze forum piwo vel > napoje bedzie interesujace dla forumowiczow. Oby tak bylo. Oby... >Jesli powstanie > obiecuje ciezka prace oraz beke piwa (obiecalem to juz gdzies). Pamietamy :))) > Adminie - nastepny ruch nalezy do ciebie (do tebe). Link Zgłoś
Gość: Niech To jeszcze nie koniec IP: 217.197.165.* 02.08.02, 14:16 Admin jeszcze nic nie obiecal - to byla propozycja. Jesli tylko ja i atob ja poprzemy, to na miejscu admina bym pozwlekal z decyzja az nam watroby wysiada i przestaniemy byc aktywni. Bez waszej - forumowicze piwosze i trunkowcy - pomocy niewiele osiagniemy. Tak wiec poparcie mile widziane! PS. Niech szanowny admin zauwazy ze jestesmy jednym z nielicznych (jedynym?) konstruktywnym glosem na tym forum. W zalewie narzekan my nie narzekamy ale chcemy uczynic forum ciekawszym. Prosze to docenic. Link Zgłoś
tebe Re: To jeszcze nie koniec 02.08.02, 14:45 Niech: podziwiam wyczucie tematu i konstruktywność wypowiedzi. Serio. Załóż sobie konto, będzie łatwiej Cię identyfikować, bo spotykam Cię w ciekawych miejscach, a przecież każdy może się podpisać "Niech". Link Zgłoś
Gość: Niech Re: To jeszcze nie koniec IP: 217.197.165.* 02.08.02, 15:21 Dziekuje. Konto mam - na czarna godzine, tzn. podziekowanie niezalogowanym. Mam nawet kilka kont - ale konto "niech" mam tez. Ale na razie chce znalezc najodwazniejsza osobe na swiece - kogos kto podpisze sie nickiem "niech". Niech mu ziemia lekka bedzie. PS. To co, uda sie cos zrobic z forum "napoje". W lecie ludzie podrozuja, mogliby pisac o tym co spotkali w swoich wojazach. Ja sam mam przed soba kilka wycieczek i na pewno przetestuje kilka wyszynkow. Bedzie o czym pisac, oj bedzie. I znajomi przywioza mi znowu libanski arak - uwielbiam go, pachnie jak wagon anyzku, ma 60 wat, a ja nie lubie dolewac do niego wody. (Woda w butach szkodzi, a co dopiero w winie - kto to powiedzial?). PS2. A moze tak na probe - jak sie nie uda, sam bede prosil o likwidacje (potforum, a nie moja). Link Zgłoś
Gość: Niech Re: To jeszcze nie koniec IP: *.warszawa.cvx.ppp.tpnet.pl 05.08.02, 14:57 Podbijam watek w gore - i czekam. Link Zgłoś
grzchur Re: To jeszcze nie koniec 05.08.02, 16:24 ja tez chce watek piwo, nie napoje, jogurty czy babelki, ale piwo Link Zgłoś
tebe Re: I hop w gore:))) [n\t] 06.08.02, 12:01 Zaryzykujemy. Zakładamy napoje - zapraszam piwoszy do porównań Carslberga z Heinekenem i Tyskiego z Żywcem. Link Zgłoś
kathy38 i ja dziękuję 07.08.02, 07:52 dziękuję, choć nie przepadam za piwem, a może właśnie dlatego poczytam i będę na bieżąco :-) Link Zgłoś