Dodaj do ulubionych

Tak byc nie moze !

17.07.06, 14:35
"Ols odpowiedział mi, że ktoś inny jedzie na moim koncie!
Zajebiście!!!
Jakaś pinda czyta e-maile przeznaczone do mnie...
Ohyda!!!
Powinno być wieczyste kasowanie takich kont i możliwość tylko
odzyskiwannia ich przez starego użytkownika!
Buena ja nie mam siły robić afery z tego, ale Ciebie o to poproszę!
Może zacytować mój mail innym.
Zdruzgotana Umfana ex Surferka"

dlaczego usuniete konto moze przejac ktos inny?! powinna byc
informacja "login zastrzezony" albo cos takiego!
Umfana probowala odzyskac swoje konto przez 1,5 roku, ciagle sie to nie
udawalo! jej drugi nick "bzdziagwa" tez ktos przejal (najprawdopodobniej ta
sama osoba)!
dlaczego konto o jednym loginie po usunieciu moze miec kazdy? no i dlaczego
podobno trzeba czekac az 3 miesiace by odzyskac login??? dlaczego ilosc
postow na forum decyduje o tym jak dlugo nie bedzie mozna odzyskac loginu?
kiedys pisala tutaj dziewczyna o nicku "beata_", dostaje rozne maile, ktore
sa adresowane do poprzedniej wlascicielki konta.
grrr
Obserwuj wątek
    • ols Re: Tak byc nie moze ! 17.07.06, 15:57
      Przy kasowaniu konta pojawia się następujący komunikat:
      "Uwaga: jeśli usuniesz konto, nie będziesz mógł więcej z niego korzystac a Twój login zwolni się po 3 miesiącach."
      Skoro umfana go zaakceptowała świadomie to nie rozumiem dlaczego ma pretensje do nas. (Zresztą chyba ich nie ma, skoro się z nami w tej sprawie nie kontaktuje. Chyba, że jesteś jej adwokatem?)

PS. W moim mieszkaniu kiedyś mieszkały inne osoby. Często dostaje adresowaną do nich pocztę, zdarza się że do drzwi zapuka jakiś zagubiony znajomy tych ludzi. Czy żeby uniknąć takich problemów należy burzyć mieszkania gdy zmienia się właściciel?
      • buenos.aires Re: Tak byc nie moze ! 17.07.06, 17:25
        tak, Umfa mnie poprosila zebym napisala na fofie o tym.

ale nadal nie otrzymalam odpowiedzi na pytanie dlaczego ilosc postow na forum
        decyduje o tym kiedy konto zostanie zwolnione.
        a co w ciagu tych 3 miesiecy dzieje sie z kontem?

mieszkanie i poczta to co innego prawda?
        no chyba ze czytasz poczte poprzednich wlascicieli mieszkania :)
        • zbuntowany8aniol Ja pierwsze slysze,by ilosc postow decydowala 17.07.06, 18:31
          o tym kiedy konto zostanie zwolnione,hmm...czy to zart,czy tak naprawde jest?
      • umfana >>> Apel do Tebe i Jabbura 17.07.06, 19:30
        Tebe i Jabburze apeluję do Was modyfikujcie to!
        Niech login będzie wieczyście usuwany z możliwością tylko odzysku przez
        pierwotnego założyciela!
        Obecny stan rzeczy taki, że ktoś obcy może przejąć nasz login po okresie 3
        miesięcy to Wasza "wpadka"!
        To chore aby ktoś obcy czytał naszą korespondencję i podszywał się pod naszą
        tożsamość!
        Zastanówcie się nad tym... proszę Was!
        Pozdrawiam
        Zrozpaczona Umfi
        :(((
        PS
        Nie chodzi mi nawet już o mnie, ale kolejnych użytkowników poczty Gazety...
        Niech oni chociaż nie mają takich przygód, jak ja :(((
        • agni_me Ponoć myślenie nie boli. 17.07.06, 20:52
          Dostęp do zawartości poczty jest możliwy przy podaniu loginu i hasła, inaczej
          się nie da. Twoje listy mógłby czytać tylko ktoś, kto znał jedno i drugie (twój
          login i twoje hasło). Likwidacja konta oznacza, że nowy użytkownik loginu nie
          ma dostępu do poczty poprzednika. Otrzymuje nową, pustą skrzynkę.

Przywiązanie do loginu warto manifestować używając go. Zakładanie pięciu kont,
          likwidowanie i potem pretensje, że pojawiła się nowa bździągwa jest
          niezrozumiałe. O jakim podszywaniu mówisz, u bogów różnych. Wystarczy umieścić
          na forach, gdzie pisałaś pod tym nickiem informację, że zlikwidowałaś konto.
          • umfana agni_me brylujesz na czacie... 17.07.06, 22:01
            razem z aktualną Surferką?... Żałosne!
            Bez odbioru.
            • agni_me Ojacię, 18.07.06, 01:08
              czy to się jeszcze leczy?
          • zbuntowany8aniol Nie prawda!! 17.07.06, 22:48

• zbuntowany8aniol Nie zgadzam sie z Toba!!! 17.07.06, 22:50
            Ja wlasnie odzyskalam swoje poprzednie konto i byly w niej wszystkie maile i
            nie przeczytane do tego!!!
            Wiec to nie prawda,ze dostajac czyjs wczesniej uzywany login masz pusta
            skrzynke mailowa.
            • umfana Zbuntowym masz rację, ale szkoda pisać to 17.07.06, 22:57
              tej osobie... skoro ona widzi różnice w adresie:
              surferka@gazeta.pl
              i
              surferka@gazeta.pl

Poza tym to osoba z czatu przez, który skasowałam to konto, więc bezsensu jest
              rozmowa z nią.
              Pozdr
              • zbuntowany8aniol Szkoda,ze problem teraz wyszedl przy moim 17.07.06, 23:01
                watku.Rozumiem Cie i dlatego ja jak najszybciej chcialam nicka ozdyskac.
                Proponuje sie pogodzic z tym.I zapewniam,ze wiem jak czuje sie czlowiek,jak
                nawet podobnego nicka ktos uzywa np tu:
                forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=45292562&a=45297885
                • umfana ja przez to straciłam fajną znajomość 17.07.06, 23:04
                  z tym Kanadyjczykiem, ale coż...
        • ols Re: >>> Apel do Tebe i Jabbura 17.07.06, 22:36
          Loginu "surferka" nie używasz od ponad dwóch lat. Od półtora roku ktoś inny korzysta z "surferki" - nie przeszkadzało Ci to. Teraz pozdrościłaś zbuntowanemu8aniołowi odzyskania jej starego loginu i zaczęłaś rozpaczać po "utraconym" koncie, które sama kiedyś sobie skasowałaś. Nie wiem, gdzie tu "przygoda".
          • umfana kochany Olsie rozczulasz mnie :o) 17.07.06, 22:54
            Źle interpretujesz fakty. Nic nikomu nie zadroszczę!
            Uzmysłowiłam sobie tylko to, że ktoś obcy podszywa się pod moją tożsamość!
            Byłby spokój gdby nie to, że do mnie nie dotarło to co mówił mi mój znajomy z
            czatu, gdzie się poznaliśmy. Facet twierdził, że nadal tam funkcjonuję a ja jemu
            mówiłam, że mam skasowane konto!
            Po półroczu chciałam odzyskać swoje konto, ale nie mogłam, ponieważ było zajęte...
            Tak samo było z nickiem- Bzdziagva. Na tym drugim logonie też głównie siedziałam
            na czacie Gazety. Ludzie są dziwni i przestałam tam w końcu zaglądać, kasując
            drugi nick. Ciekawe kto by wymyśli SAM taką identyczną nazwę z taką samą
            pisownią? ;o)
            Login Surferka skasowałam po rozmowie z czatownikami, gdzie powyzywano od
            cyt:"parszywych Żydówek"
      • qoobaq Re: Tak byc nie moze ! 17.07.06, 20:01
        to, ze cos jest dozwolone nie znaczy automatycznie, ze jest sluszne - to
        odnosnie przejmowania nickow. Papierosy tez wolnio palic a wcale nie oznacza to,
        ze sa zdrowe. A kwestia tworzenia popdobnych nickow, klonow itd byla juz
        walkowana niejednokrotnie zdaje sie - a temat jest chyba pokrewny. To troche ja
        wyrabainie sobie dokumentu tozsamosci na podstwie metryki urodzenia kogos kto
        juz nie zyje. Mysle, ze mozliwosc uzywania czyjegokolwiek nicka , niezaleznie od
        tego po jakim czasie to grube niedopatrzenie i powinno sie to zmienic
        • umfana konta powinny być dożywotnie 17.07.06, 21:58
          A nie przechodzić na nowych użytkowników!
          • ols Re: konta powinny być dożywotnie 17.07.06, 22:26
            Skoro użytkownicy sami sobie te konta kasują, to nie bardzo rozumiem jakie mają do nich potem prawa. Kasujesz i już nie masz tego konta. Nie można zjeść ciastka i mieć ciastko.
            W trakcie usuwania masz komunikat że usunięte loginy wracają do puli.
            • umfana Olsie masz dziwną mentalność 17.07.06, 22:43
              ... skoro nie widzisz czegoś niestosownego w tym, że ktoś obcy otrzymuje do mnie
              pocztę i zabawia się na czacie na mojej tożsamości!
              Mój kumpel z czatu Gazety był zdziwiony na MSN, że ja bryluję czacie skoro jemu
              twierdzę, że skasowałam ten login, etc
              Coż... Olsie wątpię, abyś zrozumiał to.
              Poczekam na opinię Jabbura lub Tebego. Te osoby są kompetentne i mam nadzieję,
              że naprawią to niedopatrzenie.
              Konta powinny być wieczyste i po ewentualnym skasowaniu wracać tylko pierwotnych
              założycieli!
              Nie chodzi mi o mnie, ale o nowych użytkowników poczty, których może spotakć mój
              los.
              Pozdr
              Umfi
              • jabbur Re: Olsie masz dziwną mentalność 17.07.06, 23:11
                Moja opinia jest taka sama jak Ols'a.
                Czy denerwowałabyś się na operatora telefonii komórkowej, że oddał Twój numer,
                który zwróciłaś, komuś nowemu?
                Możemy zastanowić się czy celowe byłoby wprowadzenie dłuższej blokady konta, ale
                dożywotnie zablokowanie każdego nicka nie wydaje mi się sensownym pomysłem.
                • umfana Jabbur tu chodzi o listy prywatne i o czat 17.07.06, 23:17
                  A nie telefon, który ma inne przeznaczenie!
                  Proszę Cię nie podejmuj pochopnie decyzji i przemyśl to razem z Tebe
                  Chodzi o naszą korespondencję prywatną i tożsamość na czacie...
                  To co się stało w moim przypadku to historia.
                  Chodzi mi o nowych użytkowników poczty Gazety!
                  • eela Re: Jabbur tu chodzi o listy prywatne i o czat 18.07.06, 01:10
                    O jakiej Ty korespondencji mówisz???. Z loginu korzystałaś tylko pół roku, od półtora roku ma go kto inny. Tam już od dawna nie ma żadnych listów do Ciebie. Poza tym po skasowaniu login jest zamrażany na 3 miesiące. To jest dość dużo czasu, żeby zawiadomić wszystkich wielbicieli, że już nie jesteś jego właścicielką. Tak przynajmniej robi każdy rozsądny człowiek. Jeśli ktoś nie myśli to jego problem.
                    Nie wyobrażam sobie, żeby administracja tworzyła latami bazę_loginów_skasowanych_bezmyślnie. Można znaleźć lepsze zastosowanie dla serwerów.
                    • abstrakt2003 No ale skrzynka pocztowa jest likwidowana 18.07.06, 06:37
                      po 3 miesiacach (tzn jej zawartosć jest wymazywana)
                      ========
                      No i nastąpił tan straszny dzien w którym muszę przyznać rację giwi
                      Czuję się strasznie! :(
                    • umfana Eela słyniesz ze swojej ignorancji i aorgnacji 18.07.06, 10:22
                      Nie dziwie się, że większość forumowiczów ma złą opinią na Twój temat!
                      Jesteś arogancka w stosunku do innych z powodów swoich żałosnych kompleksów.
                      Bez odbioru!
                      PS
                      Jak mi wiadomo Ty zaś cierpisz na brak wielbicieli... W sumie to mi szkoda
                      takich osóbek, jak Ty. Najgorsze jak macica się rzuca na mózg kobiecie.
                      • abstrakt2003 o rany!!! :))))))))))))))))) 18.07.06, 11:32

• abstrakt2003 z telefonem to zły przykład 18.07.06, 06:35
                  moja znajoma kupiła telefon z numerem po call girl :)
                  Nie było to dla niej najprzyjemniejsze doświadczenie, musiała bardzo szybko go
                  zmienić (tzn. operator bezpłatnie to zrobił)
                  • umfana Re: z telefonem to zły przykład :o)) 18.07.06, 10:25
                    Ja mam nr telefonu odzieczony po jakimś facecie. Cały czas od mnie wydzwania
                    jego matka staruszka do której nie może dotrzeć, że syn ma już nowy nr. Nie
                    tylko ona dzwoni. W sprawach biznesu też wydzwaniają jacyś ludzie... od półtora
                    roku.
                    Wiem też że moi znajomi czasto mylą się dzwoniąc na mój stary nr... Beznadzieja!
              • neder Re: Olsie masz dziwną mentalność 17.07.06, 23:16
                > > ... skoro nie widzisz czegoś niestosownego w tym, że ktoś obcy otrzymuje do mni
                > e
                > pocztę i zabawia się na czacie na mojej tożsamości!

To nie kasuj konta.
                • umfana Re: Olsie masz dziwną mentalność 17.07.06, 23:19
                  Neder już nie popełnie tego błędu.
                  PS
                  Jeśli nie używam długo loginu też go kasują i poźniej przekazują innym...
                  • Gość: . Re: Olsie masz dziwną mentalność IP: *.neoplus.adsl.tpnet.pl 17.07.06, 23:37
                    wystarczy sciaganie poczty z tego loginu i juz nie zginie, nie musisz sie nawet
                    logowac
                    • buenos.aires Jabba powiedz mi no wreszcie 17.07.06, 23:55
                      jak to jest z tymi kontami
                      5 miesiecy minelo i nadal konta zalozyc nie moge
                      od czego to zalezy?
                      • ols Re: Jabba powiedz mi no wreszcie 18.07.06, 09:49
                        forum.gazeta.pl/forum/72,2.html?f=299&w=45410049&a=45415737
      • abstrakt2003 Re: Tak byc nie moze ! 18.07.06, 07:40
        ols napisał:

> PS. W moim mieszkaniu kiedyś mieszkały inne osoby. Często dostaje adresowaną
        do
        > nich pocztę, zdarza się że do drzwi zapuka jakiś zagubiony znajomy tych
        ludzi.
        > Czy żeby uniknąć takich problemów należy burzyć mieszkania gdy zmienia się
        wła
        > ściciel?
        =========================================================================
        Wybacz, ale gdy się wpowadziłaś to nie przejęłaś ich starej korespondencji bez
        ich wiedzi o tym!
    • abstrakt2003 Nie histeryzuj! 18.07.06, 06:29
      obecny system jest bardzo dobry.
      =====================================
      Kakui jesli ktoś świadomie lukwiduje swoje konto to powinien liczyć się z
      konsekwensjami! Przecież umfana wiedziała że po trzech miesiącach jej nick
      będzie do wzięcia! Nie powinna teraz robić awantury!
      No i co niby takiego strasznego się stało że ktoś jej stary nick używa?
      Przecież wystarczy że umfana napisza posty z wyjaśnieniem całej sprawy na
      forach na których zwykle pisze. Może też rozesłać listy do znajomych którzy
      znali ją pod starym nickiem.
      PS
      A poza tym nikt nie ma dostępu do jej starej skrzynki pocztowej.
      • abstrakt2003 nie jest dobry :( 18.07.06, 07:38
        skrzynka po likwidacji nie jest oprózniana.
        • ols Re: nie jest dobry :( 18.07.06, 09:48
          jest, wyjaśniłem Ci to już w Twoim wątku
      • umfana Abstrakcie 18.07.06, 10:30
        Ja po 3 miesicach chciałam odzyskać swój login surferka i nie mogłam!
        Napisałam w tej sprawie wtedy do Tebego i dostałam odpowiedź, że muszę jeszcze
        czekać. Później pisałam do Jabbura. Odpowiedź była podobna... W końcu przestało
        mi na tym zależeć.
        Dziwiło mnie tylko to, że znajomy z czatu pisał mi, że się spotykamy na czacie,
        etc... Wiadomo że taka znajomść się rozpadła, ponieważ trąciła schizofrenią.
        • abstrakt2003 słuchaj 18.07.06, 11:30
          w twoim przypadku sprawa jest prosta.
          =======
          Ktoś ciebie ubiegł i po okresie kwarantanny przejął twój nick. Przykre to jest,
          współczuję tobie szczerze, ale gdy go likwidowałaś powinnaś wziąć to pod uwagę.
          Pretensje mozesz mieć tylko do siebie.
          PS
          Na szczeście twojej poczty nikt nie przejął.
          Pozdr.
          • umfana Re: słuchaj 18.07.06, 11:49
            Postaram się nie popełnić tego błędu więcej, ale jeśli nie będzie mnie np; ze
            dwa lata na forum to co?
            Pojawi się wtedy "nowa" Umfana tak, jak Surferka i Bzdziagva(ciekawe skąd ta
            zbieżność orginalnej nazwy i jej pisowni?)...?
            PS
            Zobacz ile ja mam wątków na forum, jako Surferka- 52 wpisy w roku 2004
            i tam "moja" mutacja - 10... w roku 2005, w 2006 - 0 wpisów

jako
            Bzdziagva tylko ja pisałam na forum:
            2004- 604 posty mojego autorstwa
            w 2005 i 2006 - zero postów na forum, chociaż ktoś używa nadal mojego loginu(
            jest zajęty), zapewne do "zabawy" na czacie.
            I jak mam nie pisać o tej osobie, że to podszywka jadąca na mojej tożsamości,
            tj. fotki, etc...?
            :(((
            • umfana i jeszcze jedno ważne! 18.07.06, 11:53
              Jeśli dziś ktoś do mnie zechce napisać po dwóch latach maila na adres
              surferka@gazeta.pl to otrzyma go obca osoba!
              Mam znajomych w necie od 4 latach...
              • abstrakt2003 Re: i jeszcze jedno ważne! 18.07.06, 12:15
                umfana napisała:

> Jeśli dziś ktoś do mnie zechce napisać po dwóch latach maila na adres
                > surferka@gazeta.pl to otrzyma go obca osoba!
                > Mam znajomych w necie od 4 latach...
                =============================================
                To jest przykre ale tak już w życi jest. Gdy się przeprowadzisz do innego
                miasta to też moze się zdarzyć że listy będą przychodziły na stary adres.
                • umfana Re: i jeszcze jedno ważne! 18.07.06, 12:32
                  Popełniłam koszmarny błąd!
                  Na innych portalach jest chyba inaczej tylko, że ja najbardziej lubię Gazetę,
                  dlatego proszę Adminów, aby usprawnili pocztę o tą lukę :((( Ale czy im bedzie
                  się chciało? W końcu są wakacje :o)))
                  Teraz to tylko możemy się modlić do Wielkiego Manitou, aby nasza znajoma nie
                  miała takiej przygody, jak ja! Dziwne jest to, że dziewczyna nie może odzyskać
                  swojego starego loginu i ma podobne odpowiedź, jak ja kiedy chciałam wrócić do
                  nicka Surferka...
Inne wątki na temat:

Nie masz jeszcze konta? Zarejestruj się

Nakarm Pajacyka